Feyenoord-target Wilfried Gnonto lijkt hard op weg naar de Premier League

Maandag, 15 augustus 2022 om 11:11Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:38

Leeds United heeft zijn pijlen gericht op Wilfried Gnonto. Dat meldt transfermarktexpert Gianluca Di Marzio. De achttienjarige aanvaller leek eerder deze zomer hard op weg naar Feyenoord, maar de Rotterdammers wilden niet aan de hoge vraagprijs van FC Zürich voldoen. Leeds zien in Gnonto de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Raphinha.

Volgens Di Marzio heeft Leeds vertrouwen dat het Gnonto voor een transfersom van vier á vijf miljoen euro kan inlijven. Feyenoord legde in een eerder stadium een bod van vier miljoen euro plus bonussen neer bij de clubleiding van FC Zürich. De president van de Zwitserse club, Ancillo Canepa, liet destijds weten dat hij het bod van Feyenoord op Gnonto 'een belachelijk bedrag’ vond. In gesprek met Blick Sport gaf Canepa aan het dubbele te willen ontvangen voor zijn groeibriljant. De Zwitsers werden echter in de voorronde van Champions League uitgeschakeld, waarna ze zich genoodzaakt voelden om Gnonto in de etalage te zetten.

Gnonto heeft nog een contract tot medio 2023 bij Zürich en de clubleiding wil hem daarom erg graag deze zomer verkopen. De aanvaller wil zijn contract namelijk niet verlengen en dreigt daarom transfervrij te vertrekken. De Zwitsers kunnen Gnonto deze zomer nog voor een miljoenenbedrag verkopen, zeker nu hij internationaal bij veel clubs op de radar staat. Naast Leeds en Feyenoord toonden onder meer PSV, Ajax, TSG Hoffenheim en diverse Italiaanse clubs interesse in Gnonto. Nadat Feyenoord merkte dat de komst van de Italiaan een lastig verhaal werd, schakelde de club door. Oussama Idrissi werd gehuurd van Sevilla, terwijl Igor Paixão, een 22-jarige speler van Coritiba, op het punt staat om een meerjarigcontract te tekenen in De Kuip.

De achttienjarige Gnonto is 1,70 meter lang, maar een fysiek sterke aanvaller. Hij speelt het liefst in de spits, maar kan ook goed uit de voeten als aanvallende middenvelder. Gnonto doorliep alle jeugdteams van Internazionale alvorens hij naar FC Zürich vertrok. Hier maakte de Italiaan afgelopen seizoen 10 goals in 36 wedstrijden. In juni maakte Gnonto zijn debuut voor Italië in de kraker tegen Duitsland. Hij gaf gelijk zijn visitekaartje af door de enige Italiaanse goal van die wedstrijd voor te bereiden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door jjr12)

Blijft toch zonde dat wij hem niet hebben ingelijfd. Dit enkel door een mandaat van de zoon van Arnesen. Als je hem nu kan halen voor het bedrag dat wij hebben geboden dan moet je dat toch altijd doen.

15 augustus 2022 om 11:22

Idd, ik denk dat dit echt een talent in wording is. Ik hoop stiekem nog dat PSV zich hiermee bemoeit! Zou een welkome versterking zijn voor zowel PSV als Feyenoord.

15 augustus 2022 om 11:24

Ik denk dat het in Feyenoord-kringen een beetje positiever wordt voorgesteld dan in werkelijkheid het geval is. Feyenoord heeft gewoon niet zo'n enorme aantrekkingskracht op zo'n jongen en hij en z'n zaakwaarnemer hebben Feyenoord aan het lijntje gehouden. Sportief (grotere competities) en financieel (beter salaris) zijn er inmiddels simpelweg betere opties voor hem, dus wordt het één van die betere keuzes. Nog los van of Feyenoord wel kan wedijveren met die andere clubs qua transfersom.

15 augustus 2022 om 11:33

Het schijnt echt te maken te hebben met een mandaat van de zoon van Arnesen. Feyenoord wil naar buiten toe geen dubbele pet ophebben.

15 augustus 2022 om 11:34

Wel vreemd dan dat hij en feyenoord al akkoord waren ookal is onze aantrekkingskracht minder.
Gnoto is jammer genoeg niet gekomen van het Mandaat van de zoon van Arnessen en omdat Slot twijfels had.

15 augustus 2022 om 11:35

Het verhaal schijnt juist andersom te zijn. Hij wilde erg graag naar Nederland komen (dus ook naar Feyenoord), maar Feyenoord was niet zo overtuigd. Hij past niet goed in een 4-4-2 systeem, en dat mandaat van Arnesen's zoon was ook niet ideaal. Paixao wordt daarbij gezien als een betere optie. Feyenoord had het geld echt wel (kijkend naar wat is/wordt uitgegeven aan o.a. Paixao en Bugualde), maar kozen dus voor Paixao. De tijd zal uitwijzen of dat goed een keuze is.

15 augustus 2022 om 11:49

Er was een persoonlijk akkoord, niks met de aantrekkingskracht van Feyenoord te maken

15 augustus 2022 om 13:06

Volgens mij heb je de berichtgeving niet gevolgd, want hij wilde graag naar Feyenoord, maar de club wilde niet omdat het onder andere een 4-4-2 spits is. Er is daarom geschakeld naar een alternatief, maar heeft werkelijk 0,0 te maken met aantrekkingskracht richting Feyenoord, want er was zelfs al een akkoord met de speler.

15 augustus 2022 om 20:04

Berichtgeving zegt niet altijd wat toch… tenzij je het letterlijk uit zijn mond hoort

15 augustus 2022 om 12:19

Hier mist feyenoord niks aan. Zurich heeft er al wat wedstrijden opzitten en Gnonto heeft weinig laten zien. Hij heeft in de meeste wedstrijden niet eens een basisplaats

Als Leeds maar 1 a 2 miljoen extra hoeft te bieden om hem binnen te halen kan het mislopen van deze transfer de directeur van Feyenoord wel aangerekend worden…

15 augustus 2022 om 11:49

Paixao heeft de voorkeur gekregen

15 augustus 2022 om 12:13

Ja maar op een gegeven moment schakel je door en haal je andere spelers. Gnonto zag ik graag komen maar hij speelt in een 2 spitsen systeem (4-4-2) en de vraagprijs was te hoog. Dan schakel je door en haal je jongens als Gimenez en Paixao. Dat is nu opeens beschikbaar is voor een laag bedrag is mosterd na de maaltijd. Hem halen is compleet overbodig met wat je nu al hebt lopen. De directeur van Feyenoord heeft juist gehandeld door door te schakelen.

15 augustus 2022 om 12:42

Gnonto is niet overbodig (als het financieel verantwoord is).
Walemark is nog niet goed of consistent genoeg , Jahanbaksh is niet goed genoeg en mag weg , Paxiao weten we nog helemaal niks van, Idrissi is gehuurd, Dilrosun moeten we ook nog maar zien hoe consistent die is.
Paxiao en Walemark mogen dit seizoen warm draaien met invalbeurten, Gnonto en Dilrosun basis.
Als je Gnonto kan halen moet je het doen. Uiteraard heeft een linksback de voorkeur.

15 augustus 2022 om 12:55

Grote kans dat Szymanski straks op rechtsbuiten speelt indien Dilrosun niet levert (Ik heb overigens wel vertrouwen in Dilrosun. Goede speler, alleen het rendement moet omhoog, maar daar kan hij bij Feyenoord aan werken). Szymanski zal bij gebrek aan presteren rechtsbuiten spelen. Anders kan ik de puzzel op het middenveld ook niet maken. Met Aursnes, Timber en Kokcu moet je Szymanski rechtsbuiten zetten. Dan heb je Paixao op links met Idrissi als backup en Walemark als backup voor Szymanski. Moet ook nog maar zien of Jahanbaskh vertrekt. Ik zie Gnonto ook graag komen hoor, maar om nu weer een speler voor zoveel geld te halen die normaal gesproken als valse spits in een ander systeem speelt is een groot risico. Iedereen begint over linksbuiten, maar daar speelt ie normaal gesproken nooit. Het is een (valse) spits.

15 augustus 2022 om 13:13

Szymanski gaat gewoon op 10 spelen verwacht ik. Je hebt voldoende spelers voor de flanken dus er is geen noodzaak om hem daar neer te zetten. Sorry, ik zie dat echt niet gebeuren. Je hebt een dubbele bezetting nodig wil je meedoen en mogelijk wordt er ook voorzichtig voorgesorteerd op een vertrek van Kokcu. Daarnaast heb je naast de huidige vleugelspelers ook nog Slory die op de deur klopt.

15 augustus 2022 om 14:00

Dilrosun ziet er prima uit , maar ik weet niet of hij dit heel het seizoen vast houdt... ik heb het gevoel dat ie zijn consistentie niet kan vasthouden. Wist niet dat die Pool ook op rechts kon. Zo los je idd twee (potentiele) problemen in 1 kap op.
Mja onze spits positie is ook niet echt overtuigend... minder dan de buitenspelers zelfs. Dus Gnonto had er prima bij gekund (voor de juiste prijs) .. heb begrepen dat ie op alle drie de posities voorin uit de voeten kan.

15 augustus 2022 om 19:57

Speculatie voor dit moment. Je mag ook verder blij zijn wat de TD van Feyenoord tot op heden heeft gebracht dit seizoen, waanzinnige uitgaande en inkomende transfers! Niet alles door het half lege maar door het half volle glas bekijken..
soms speel je seizoen boven je kunnen, zie Feyenoord vorig jaar en Ajax tijdens het jaar van de halve finale CL… vruchten moet je plukken als ze rijp zijn, daarom liever vandaag dan morgen nog kokcu verkopen, volgend jaar is hij een derde waard want Feyenoord gaat waarschijnlijk niet hetzelfde presteren als vorig jaar

Voormalig target, voor dezelfde positie wordt Paixao wordt elk moment gepresenteerd in de Kuip.Er wordt vaak gesuggereerd of Gnonto de missing link is bij Feyenoord, op basis van wat vraag ik me af, als hij echt zo goed was hadden er al lang grote clubs gestreden om zijn handtekening.

15 augustus 2022 om 11:17

Wij hadden hem er prima bij kunnen gebruiken en relatief goed gokje. Er zal altijd een dergelijk bedrag weer worden neergelegd voor een Italiaans International, als hij mislukt. Hij had ook op 10 gekund of net achter de spits. Ik had het wel geweten voor dat bedrag.

15 augustus 2022 om 11:19

Jouw reactie over dat mandaat zal er ook mee te maken hebben, en Paixao is ook geen verkeerde aankoop dacht ik zo.

15 augustus 2022 om 11:27

Ardo prima gokje van 5 mil?
Toen Feyenoord kwam en in onderhandeling ging was het dubbele zoals ik begreep.
Daarnaast schijnt Slot niet van overtuigd te zijn.
Nu Pixao komt is het helemaal van de baan en gaan we het met hem doen.

Vind dat Feyenoord zich geen gokjes kan wagen van 5 mil. Tuurlijk is elke speler een soort van gok maar als ze niet overtuigd zijn moeten ze het niet doen.

15 augustus 2022 om 11:31

Ik denk dat hij zijn waarde niet zo snel zou verliezen als men denkt. International van Italië, daar zullen clubs nog geld voor overhebben gok ik zo. Paixao wordt voor het dubbele waar we Gnoto voor kunnen inlijven aangekocht. Dan moet men wel heel veel vertrouwen in Paixao hebben.

15 augustus 2022 om 11:55

Tja Ardo zo gaat dat.
Nu international en gelukkig in een 2 spitsen systeem.
Loopt het niet international af en geld kwijt.
Ik snap wel dat Feyenoord doorschakel als het een hele tijd een nee of te duur verkocht krijg.
Achteraf misschien kunnen wachten en dan goedkoper gehad.

Tis allemaal koffiedik op het moment

15 augustus 2022 om 11:27

Missing link juist verre van. De beste man rendeert niet in een 433 en daarom werd er enorm getwijfeld of we daar wel extra geld voor moesten bijleggen.

15 augustus 2022 om 11:28

Haha mooi is dat. Eerst toen het in kannen en kruiken leek was dit de 'steal of the century' volgens vele Feyenoord fans, en nu is het allemaal niet zo boeiend nu hij niet meer komt. Ik denk dat deze jongen 300 keer beter is dan die Pixao. Gewoon accepteren dat het zonde is dat die niet meer komt.

15 augustus 2022 om 11:43

Ben benieuwd, wie is Pixao? Nooit van gehoord. Jij weet dus te melden dat deze jongen 300 keer beter is dan een speler waar je de naam niet eens van kent.

15 augustus 2022 om 13:09

Als je 300 keer beter bent dan Gnonto tik je in je eentje Liverpool compleet zoek haha

15 augustus 2022 om 11:36

Ik had toch als feyenoord eerder voor gnonto gegaan dan die Braziliaan. Feyenoord betaald daar dacht ik 8 mil voor. Leg er 2 bij en je heb gnonto die toch echt betere statistieken heeft.

15 augustus 2022 om 12:15

Gnonto kost helemaal niet meer dan Paixao. Gnonto gaat nu voor ongeveer 5 miljoen. Feyenoord wilde gewoon echt liever Paixao.

15 augustus 2022 om 13:14

Als je zo redeneer met statistieken kun je net zo goed ergens in een lagere divisie in Oost Europa scouten, vast en zeker dat daar ergens een speler speelt die 1 op 1 loopt, statistiekjournalistiek.

15 augustus 2022 om 12:25

@fanaticus Dat missing link verhaal is niet zo moeilijk. En wat ik nu schets heeft niet specifiek met Feyenoord te maken. Er wordt een naam gedropt en iedereen wordt helemaal hyper, en de door clubliefde verblinde fans dichten de speler super power toe. Dit is de ideale speler en de missing link. Nou is het komische dat 99% van de mensen die reageren Gnonto nog nooit hadden zien spelen en er nog nooit van gehoord hadden. Verder dan een blik op Transfermarkt en een filmpje op You Tube komen ze niet. Zelfs van Diemers kun je nog wel een filmpje van 10 minuten maken met geslaagde acties bij Feyenoord. Dus die filmpjes zeggen niets. Wanneer die speler dan niet komt kan hij er volgens diezelfde mensen helemaal niets van wat ook weer nergens op gebaseerd is. Maar ondertussen is er een nieuw wereldwonder in aantocht en dat is Peixao en je ze al het niet geloven maar dat is dus vanaf nu de missing link. Maar 99% had voor 4 weken nog nooit van Peixao gehoord. De voetbalwereld staat bol van opportunisme.

15 augustus 2022 om 12:37

Fanaticus dus nu hij niet blijkt te komen vraag je je af of hij echt zo goed was? Dat is jezelf verlagen tot de bodem. Triest en kan me niet voorstellwn dat dit de gedachte is van de gemiddelde feyenoorder.

Sinisterra is toch al de opvolger van Rapinha?

15 augustus 2022 om 13:16

Die ligt er toch uit met een blessure? Denk dat ze daarom naar een 'goedkoop' alternatief zoeken.

15 augustus 2022 om 13:23

Die heeft afgelopen week al weer meegespeeld, was maar een lichte blessure dus.

15 augustus 2022 om 13:31

Ok, dat wist ik niet. Thanks. Dacht dat het een serieuze blessure was en hij er lang uit zou liggen. Erg fijn voor die jongen dat het meevalt.

Jammer. Had wel willen zien hoe deze jongen zich onder Slot zou ontwikkelen. Heeft het op jonge leeftijd toch goed gedaan bij Zürich. Schoot bij ons in de jeugd ook alles aan diggelen. De Premier League komt veel te vroeg voor deze jongen vrees ik, daarnaast ook nog niet helemaal duidelijk op welke positie hij nu het best tot zijn recht komt.

15 augustus 2022 om 12:22

Nouja goed gedaan? Is meestal niet eens een basisspeler. Zurich heeft al meerdere wedstrijden gespeeld en er was weinig bijzonders aan

Het is graag of niet ! Ik had bij deze jongen sinds het begin al dat hij niet heel graag naar Feyenoord wou komen. Er gaat ook een enorme hype rondom deze jongen door dat interlandje met Italië. Moet nog maar zien of hij het geld waard is.

15 augustus 2022 om 11:19

Hij heeft zich volgens mij juist uitgesproken graag naar Feijenoord te gaan.

15 augustus 2022 om 11:27

Hij wou ook graag naar heel veel andere clubs. Deze jongen flirt met alle teams dan ben je niet echt loyaal.

15 augustus 2022 om 12:04

Verwacht je loyaliteit naar een club die hij verder niet kent dan??

15 augustus 2022 om 12:27

@jsh88 Ja, volgens 1908. Maar die denken dat de hele wereld in een Feyenoord pyjama slaapt dus dat is niet serieus te nemen.

15 augustus 2022 om 13:19

Zelfs volgens Italiaanse nieuws pagina's was er een akkoord tussen club en speler. Kan je verzekeren dat zij niet in een Feyenoord pyama slapen.

15 augustus 2022 om 11:44

Kan jij ook eens 1x positief over iets zijn? Iets met azijn

Feyenoord kon niet aan de hoge vraagprijs voldoen. Ze boden 4 miljoen.. nu zijn ze uitgeschakeld in de voorronde en kost hij geen 8 maar 4 miljoen. Dan kan feyenoord toch wel voldoen aan de vraagprijs?

Ik dacht toen de tijd dat die transfer naar feyenoord als zo goed als rond was. Wat is er mis gegaan?

15 augustus 2022 om 11:23

Een simpele kwestie van niet alles geloven wat de journalistjes ons wijs proberen te maken.

15 augustus 2022 om 11:33

Ik zal anders nooit vergeten hoe enorm jij jezelf voor lul hebt gezet in dat eerste topic over hem. Zeggen dat dit nooit realistisch was. Over niet alles van journalistjes geloven gesproken! Is het misschien tijd voor een kleine mea culpa soccerfan? Met die transfer van Paixao is wel gebleken dat Feyenoord deze deal met 2 vingers in die nase had kunnen sluiten als ze hadden gewild.

15 augustus 2022 om 12:34

Maar het is toch ook niet realistisch? Want hij komt toch niet? Ik snap echt niet dat iedereen zomaar geloofde dat hij wel even naar feyenoord zou gaan.

15 augustus 2022 om 13:26

Er lag een persoonlijk akkoord tussen Gnonto en Feyenoord. Dat Feyenoord niet het bedrag wil betalen wat Zurich graag wil ontvangen staat daar in principe los van. Er zijn, volgens de staff/scouts/td bij Feyenoord dus betere alternatieven.

15 augustus 2022 om 14:03

Helemaal mee eens, Senesi zou naar AC Milan, Napoli, Sevilla,Inter, en nog een paar topclubs gaan. Ging naar Bournemouth, niks mis mee. Is een club die precies bij zijn kwaliteiten past. Noa Lang naar AC Milan, zit nog bij Brugge.

15 augustus 2022 om 11:28

Bij Feyenoord werd er te veel aan hem getwijfeld. Feyenoord heeft besloten om voor Paixao te gaan. Voor hem betalen we zelfs een paar miljoen meer dan Gnonto had gekost.

15 augustus 2022 om 11:37

Er werd vooral getwijfeld aan een mandaat dat de zoon van Arnesen zou hebben om zijn belangen te mogen behartigen wanneer hij een overstap maakt naar de Eredivisie. Leek ze bij Feyenoord niet zo'n goed idee naar het schijnt.

15 augustus 2022 om 12:13

Ik had ook begrepen dat Slot zijn twijfels had aan de kwaliteiten van deze speler. Dit omdat hij normaal enkel in 442 speelt. Verder snap ik niet waarom dat mandaat een probleem zou moeten vormen. Als een speler goed genoeg is dan is hij goed genoeg. Ook bij Dermane had die zoon een vinger in de pap en die is ook gewoon gehaald.

Jammer mocht dit waar zijn. Denk dat het voor zo'n jonge jongen beter zou zijn gelijdelijk een stap te maken ipv meteen de zware pl.

Wekenlang schrijft met name 1 journalist dat de hele voetbalwereld verbaast was dat hij naar Feyenoord ging. Iedereen wilde deze kanjer hebben maar Feyenoord handelde snel en goed...

Heel erg jammer, maar als Leeds zich er mee komt bemoeien ben je op voorbaat al kansloos. Tenzij Gnonto Rotterdam the place to be vind, maar dat verwacht ik niet. Milan werd (eigenlijk) al overboden door Leeds voor De Ketelaere, laat staan Feyenoord die nóg minder te bieden heeft.

15 augustus 2022 om 11:29

Heeft er niks mee te maken. Feyenoord heeft voor Paixao gekozen want hij past beter in het systeem wat Slot wilt spelen.

15 augustus 2022 om 12:25

Weet niet waar je op doelt, maar ik denk niet dat Gnonto en Paixao heel erg veel van elkaar verschillen als type speler. Denk wel dat Gnonto iets meer potentieel heeft maar dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

15 augustus 2022 om 12:32

Slot vindt Gnonto niet een typische linksbuiten, wat Paixão wel is. Daarom heeft Feyenoord gekozen om Paixão te halen.

15 augustus 2022 om 12:44

Een spits die altijd in een 4-4-2 speelt is toch wel iets anders dan een echte buitenspeler met het zogenoemde krijt aan z'n schoenen. Slot wilde dat tweede hebben en dat icm de zoon van arnesen zijn mandaat is er gekozen voor paixao. Over het vergelijken van potentieel is natuurlijk onzin. Daar kennen er beide spelers niet goed genoeg voor als buitenstaander.

Nou, dat konden we natuurlijk al heel lang aan zien komen. Tenzij je het echt niet wilde zien. Voor Feyenoord geen probleem, nu kunnen ze Danilo, een fantastische spits zonder problemen met consistentie of techniek, het volle vertrouwen geven. Het wordt een mooi seizoen.

15 augustus 2022 om 11:29

Met Paixao, Gimenez en Dilrosun als aanvallers kan het inderdaad een leuk seizoen worden.

15 augustus 2022 om 12:33

Paixao is een enorm vraagteken, de filmpjes zijn leuk maar als puntje bij paaltje komt is ie een 22-jarige die afkomstig is van een laagvlieger uit Brazilië. Gimenez, dat kan leuker worden.

15 augustus 2022 om 12:43

Het is altijd afwachten hoe een transfer zal gaan renderen, waar hij ook vandaan komt. De statistieken en scout informatie zijn in ieder geval hoopgevend. Ik denk dat Paixao een verademing zal worden en 1 van de publiekslievelingen.

15 augustus 2022 om 11:34

Dat is appels met peren vergelijken. Wil je het vergelijk maken, doe dat dan eens met Paixao. De vervanger van Dessers zou hij namelijk nooit zijn geweest.

15 augustus 2022 om 13:44

@bongiorno

Net als je dacht "waar blijft die nou?" is daar altijd Bongiorno die het niet kan laten om een sneer uit te delen aan Feyenoord! Gnonto zou gehaald worden voor de linksbuiten positie, daar waar ze nu Paixao voor gehaald hebben. Dat jij vervolgens aan komt met dat Feyenoord nu Danilo het volste vertrouwen kan geven terwijl ze Gimenez hebben aangetrokken, zegt meer over de waas voor je ogen zodra het Feyenoord betreft dan het aankoopbeleid van Feyenoord.

Ot: uiteindelijk is het zonde dat Gnonto niet is gekomen, maar aan Paixao ga je waarschijnlijk ook een hele goede hebben. Het zal me niets verbazen als Gnonto over een aantal jaar voor een bizar bedrag terug gaat naar de Serie A en verheug me nu al op de berichten die dan geplaatst gaan worden over 'de miljoenen die Feyenoord had kunnen verdienen met Gnonto'.

Tijdens de trainingskamp in Oostenrijk gaf Krabbendam al aan dat hij verbaasd zou zijn als Gnonto zou komen. Krabbendam had namelijk een tijdje met Slot gepraat en volgens Krabby past Gnonto niet in het systeem. Wat Paixao bijvoorbeeld wel doet.

Dit is toch een totaal verkeerd en door de redacteur van dit artikel verkeerde zin.
“ maar de Rotterdammers konden niet aan de hoge vraagprijs van FC Zürich voldoen”

Als we zien wat Feyenoord heeft uitgegeven dat was dat zeker niet het probleem. Feyenoord was gewoon niet zo overtuigd en tevens ook niet bereid om de gevraagde 8 miljoen te betalen des tijds.

Nu achterhaald de tijd zich en wordt hij voor bijna alle clubs betaalbaar. Waarom zou een FC twente, FC Utrecht of AZ geen poging doen om deze jongen binnen te halen?

15 augustus 2022 om 18:17

Je gelooft toch niet dat Twente of Utrecht 4 a 5 miljoen neerleggen? Twente heeft met pijn en moeite 2 miljoen voor Vlap betaald. Utrecht komt niet eens aan transfersommen van 2 miljoen zonder dat Ome Frans bijspringt. Alleen AZ zou dit kunnen betalen.

Dit is toch een totaal verkeerd en door de redacteur van dit artikel verkeerde zin.
“ maar de Rotterdammers konden niet aan de hoge vraagprijs van FC Zürich voldoen”

Als we zien wat Feyenoord heeft uitgegeven dat was dat zeker niet het probleem. Feyenoord was gewoon niet zo overtuigd en tevens ook niet bereid om de gevraagde 8 miljoen te betalen des tijds.

Nu achterhaald de tijd zich en wordt hij voor bijna alle clubs betaalbaar. Waarom zou een FC twente, FC Utrecht of AZ geen poging doen om deze jongen binnen te halen?

Ik zie dat Ajax en Psv ook in verband werden gebracht met deze speler. 18 jaar interlands gespeeld voor Italië. En zo te zien relatief goedkoop, snap niet waarom deze clubs dan niet concreet worden.

Moet de speler natuurlijk zelf wel willen. Maar het lijkt mij als je de stap van Inter naar Zurich neemt, dat je denk aan je carrière en niet aan snel geld verdienen. En in Nederland kan je wel jezelf goed ontwikkelen natuurlijk t.o.v. Engeland op jonge leeftijd.

15 augustus 2022 om 13:28

Waarschijnlijk omdat ze dezelfde twijfels hebben als Feyenoord. Deze jongen is een 2e spits in een 4-4-2. In Nederland speelt bijna iedere club 4-3-3 met buitenspelers. Dat is een systeem waarin deze jongen eigenlijk niet bekend is en dat zorgt begrijpelijkerwijs voor twijfels.

Toch wel vreemd hoe iedereen hem zo graag ziet komen. Scoort er in Zwitserland 1 op 4. Dit seizoen in de competitie 5 wedstrijden 0 goals en 0 assists. Maar omdat het gaat om een 18 jarige international is het opeens een wereldtalent. Ja het beeld van een 18 jarige Italiaans international bij Feyenoord is sprookjesachtig. Maar dat is dat ook waar het bij velen voornamelijk om draait.

Ach, als Igor straks met veel "paixão" over de linkervleugel flitst en de ene na de andere erinprikt, is Gnonto snel vergeten.

Oh ja, was helemaal vergeten dat deze jongen ‘op zeker’ naar feyenoord zou gaan. Was al persoonlijk akkoord en alles. Leek bijna te mooi ok waar te zijn. Oh, wacht…
En nog steeds iedereen hier beweren dat hij zo graag wilde, dat er persoonlijk akkoord was enzo. Sorry, maar ik geloof er niets van.

15 augustus 2022 om 12:41

Tja die 24 grote clubs die achter hem aanzitten lijkt ook wel mee te vallen. 5 miljoen en alleen de nummer 17 van de PL heeft interesse. Dit seizoen 5 wedstrijden en 0 goals/assists in de competitie.

15 augustus 2022 om 13:48

@panfc

Het persoonlijk akkoord was er inderdaad ook, maar er speelden andere dingen: zo was Slot niet voor de volle 100% overtuigd omdat hij voornamelijk als 2e spits in een 4-4-2 speelt en niet als linksbuiten in een 4-3-3. Daarnaast was het mandaat van de zoon van Arnesen ook een door in het oog van een aantal beleidsbepalers binnen Feyenoord en wilden ze daar hun handen liever niet aan branden.

Verder was de interesse er voornamelijk aan het begin van de transferperiode, toen Feyenoord nog niet/nauwelijks had verkocht. Als je ziet dat ze vervolgens 8,5 voor Timber neerleggen, 4,5 voor Gimenez en nu ook 6-8 voor Paixao (waar ze allemaal wél van overtuigd zijn) dan snap je wat de redenen zijn dat Gnonto niet is gekomen.

Het is echter heel makkelijk, en voor een aantal heel leuk, om sneren uit te delen aan Feyenoord en Feyenoord-fans zonder dat je het complete verhaal kent.

15 augustus 2022 om 14:58

@JJR12 Fijn om het hele verhaal te horen. Ik heb niemand van Feyenoord dit verhaal horen bevestigen. Dat vind ik zo frappant. Maar zoals altijd hier op voetbalzone, zijn er toch weer een heleboel mensen die het precieze verhaal kennen. Zoals jij ook. Mag ik aannemen dat je een naaste medewerker bent van Arne?
Dit geldt niet alleen voor dit verhaal hoor, iedereen heeft altijd oordeel klaar over spelers, trainers, etc doordat men dingen die de media schrijft voor waar aanneemt.
En daar deel ik een sneer naar uit, niet naar feyenoord(ers).

15 augustus 2022 om 15:05

@panfc

Als je je in bepaalde kringen begeeft, hoor je inderdaad nieuws wat niet altijd uitlekt. Daarnaast is het niet moeilijk om dit nieuws te verifiëren, aangezien naast 1908.nl ook Feyenoord-watchers Gouka en Krabbendam bevestigd hebben dat Slot niet voor de volle 100% overtuigd was en dat het mandaat voor gezeik heeft gezorgd.

Maar goed, jij had natuurlijk verwacht dat de zieke Arnesen vanuit huis een persconferentie had belegd samen met Slot, zodat al het nieuws voor de volle 100% bevestigd zou worden.

Ik had liever deze jongen zien komen dan Idrissi, nu zit het aardig vol op zijn positie aangezien er binnenkort waarschijnlijk nog n buitenspeler gepresenteerd gaat worden.

15 augustus 2022 om 14:04

Je kan je euro maar 1 keer uitgeven en Gnonto halen en Paixo was teveel geweest, want ze richten zich ook nog op de LB, LCV en speler voor het middenveld.

Het ging niet om bedrag, maar of hij past in systeem hoor

Misschien een gekke gedachte maar ergens ook weer niet. Als Ajax echt interesse in hem heeft zouden zij hem kunnen kopen en hem voor 2 seizoenen aan Feyenoord kunnen verhuren. Met een optie om die deal na 1 seizoen te beëindigen. Waarom is dat gek maar ergens ook weer niet? Ajax zit ruim voorin. Ajax heeft baat bij een sterke ED. En bij Europese punten. Ja, het zijn rivalen maar dan nog. Kijk naar het grotere plaatje. Ego’s uitschakelen en maling hebben aan simpele sentimenten. Ngonto had al interesse in Feyenoord en kan daarna bij Ajax spelen. Vind er van wat je wilt, ik vind het geen gek idee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leeds United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Brentford103
11.Everton100
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Marc RocaMiddenvelder71
RodrigoAanvaller64
L. SinisterraAanvaller62
I. MeslierKeeper70
C. SummervilleAanvaller30
Joel RoblesKeeper00
L. AylingVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Leeds United.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren