Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstellingen Spanje en Italië: Canizares niet langer oudste speler voor La Roja

Laatste update:

De opstellingen van Spanje en Italië voor de halve finale van de Final Four in de Nations League zijn bekend. Zowel bondscoach Luis de la Fuente als Roberto Mancini kiest voor een viermansverdediging. Diepste spits aan Spaanse zijde is Álvaro Morata, terwijl Ciro Immobile de Italiaanse doelpuntenproductie moet verzorgen. Jesús Navas wordt dankzij zijn optreden in Enschede de oudste speler ooit voor La Roja (37 jaar en 206 dagen). De rechtsback van Sevilla verbreekt het record dat doelman Santiago Canizares vestigde tijdens het WK van 2006 (36 jaar en 248 dagen). De wedstrijd begint om 20.45 uur en is te zien op Ziggo Sport Select.

Spanje bewaart goede herinneringen aan Italië. In de halve finale van de Nations League in 2019 won la Furia Roja met 1-2 van Italië, waardoor er voor laatstgenoemde ploeg een einde kwam aan de ongeslagen reeks van 37 wedstrijden op rij. Bondscoach Luis de la Fuente is niet zonder kritiek begonnen aan zijn periode als bondscoach. De 61-jarige oefenmeester zag zijn ploeg eind maart onderuitgaan bij Schotland (2-0), de eerste nederlaag tegen dat land sinds 1984. Het kwam De la Fuente op kritiek te staan, waardoor hij succes tijdens de Nations League kan gebruiken. Het wordt het veertigste onderlinge duel tussen de twee landen. Spanje won twaalfmaal, Italië trok elf keer aan het langste eind. Zestien keer werd het gelijk.

Net als de Spanjaarden zitten ook de Italianen in een fase van transitie. Meerdere oudere spelers zijn gestopt, maar waardige jongere vervangers liggen nog niet per se voor het oprapen. Hoewel la Squadra Azzurra het afgelopen EK won, plaatste de ploeg zich niet voor de afgelopen twee WK's. Bondscoach Roberto Mancini stelde al eens dat de keuze voorin, mede door blessures, matig was. Mede daarom koos hij ervoor om Mateo Retegui van het Argentijnse CA Tigre op te roepen tijdens de vorige interlandperiode. Hij scoorde direct tweemaal in twee wedstrijden. Een andere optie voorin is Wilfried Gnonto. "Spanje heeft een jong team, maar dat hebben wij ook. Dus ik denk dat we ze aankunnen", blikte hij bij de NOS vooruit.

Opstelling Spanje: Unai Simón; Jesús Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Alba; Rodri, Mikel Merino; Rodrigo Moreno, Gavi, Yeremy Pino; Morata.

Opstelling Italië: Donnarumma; Acerbi, Toloi, Bonucci; Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Frattesi, Spinazzola; Zaniolo, Immobile.

Welk land bereikt de finale van de Nations League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrij kleurloze elftallen al met al. Ik zie Kroatie dit toernooi best winnen eigenlijk

15 juni 2023 om 19:50

Kroatië is toch ook gewoon een kleurloos elftal? Met Modric hebben ze een absolute wereldspeler en spelers als Brozovic en perisic presteren ook bijna altijd maar zo een spelers hebben Spanje en Italië ook.

15 juni 2023 om 19:57

klopt, maar bij kroatie heb ik wel altijd het idee dat ze een punt/overwinning over de streep kunnen trekken op de 1 of andere manier.
bij een spanje, en in mindere mate italie, zie ik veel slappe zakken.
en spanje het eeuwig rond getik, is ook gewoon geen moer aan om naar te kijken.

italie is gewoon momenteel wat minder goed dan jaren terug. kan gebeuren, een iets mindere generatie

15 juni 2023 om 20:00

Meen je dit nou? Gaat lekker met sommige oranje fans en hun haat richting teams dat van oranje winnen. Dit mag je echt niet roepen na wat Oranje jaren op de mat legt. Wat meer respect is op z’n plaats dan ‘kleurloos’ noemen.

15 juni 2023 om 20:13

Italië heeft nog exact dezelfde generatie van het EK dat ze gewonnen en Spanje ook praktisch hetzelfde elftal dat toen Italië wegspeelde in de halve finale.

15 juni 2023 om 20:51

@Lierse als iedereen fit is zijn het beide heerlijke elftallen, maar spelers als Rodrigo, Laporte, Frattesi, Toloi, Navas, Merino etc zijn toch geen spelers van een favoriet op een EK bijvoorbeeld?

15 juni 2023 om 23:02

@Roby: Je weet dat Lierse een Belg is, toch?

16 juni 2023 om 00:17

Oke. Welk land is nu niet kleurloos volgens jouw als je dit Kroatië in afgelopen 4/5 jaar kleurloos vind. Geen club (city), maar land he. Ik wacht. Enige die je kan noemen is Frankrijk met een selectie van 3 wereld elftallen. Kroaten scoren moeilijk maar hebben tenminste een solide verdediging en een wereld middenveld. Dus je praat uit diepe frustratie.

Ach Mancini gaat weer verder op de verkeerde manier. Wat moet je nog met Bonucci? Waarom Zaniolo opstellen die maar 10 wedstrijden heeft gespeeld in een halve seizoen. Jammer dat ze Mancini niet gewoon ontslagen hebben. Enige remedie tegen een constant wisselende coach. Zo bouw je nooit meer vastigheden in je elftal.

15 juni 2023 om 20:15

Ik vind een aantal keuzes toch ook opvallend. Acerbi kan ik snappen na zijn afgelopen seizoen, maar waarom iemand als Bastoni dan niet de kans krijgt is onbegrijpelijk. Dimarco vond ik nu ook wel een beter jaar spelen dan Spinazzola (al is die intrinsiek beter maar die blessures doen toch echt geen deugd). Voor de rest vind ik het redelijk te billijken. Al zou eens een vaste 11 wel echt eens mogen.

15 juni 2023 om 20:31

Inderdaad niet eens aan di Marco gedacht. En Bastoni zou ik als eerste verdediger opstellen. Want dat is Italië zijn beste verdediger momenteel. Inconsistentie van het Italiaans elftal is waarom ze nu niks meer gaan winnen. Totdat Mancini ontslagen wordt.

15 juni 2023 om 20:39

Het is wel natuurlijk gewoon een toernooimanager gebleken de laatste jaren, dus ik snap nog enigszins dat ze aan hem vasthouden.

Tegen kleinere teams lukt zijn spel echter gewoon niet, waardoor die kwalificaties altijd zo lastig gaan. Eigenlijk toch ook wel grappig.

Mooie keeper was dat die Canizares, was altijd fan van Valencia vroeger, dat was mijn clubje in Spanje. Canizares met de platina haren, Albelda, Vicente, David Villa, Silva etc....mooie tijden.

15 juni 2023 om 20:18

Gaizka Mendieta was de echte spil. Zlatko Zahovic, Pablo Aimar... Joaquin.Ik zie Italië de finale verliezen van Kroatië. Nederland krijgt een veredeld oefenpotje tegen Spanje.

15 juni 2023 om 20:38

Ja mooie spelers, Ayala achterin. Echt heerlijk elftal. Zahovic kan ik mij niet meer echt herinneren.
Ja, jammer dat je daar geen Frimpong ook voor hebt, om hem in elk geval dan een wedstrijd te geven. Zonde.

15 juni 2023 om 20:51

Je vergeet Claudio Lopez!

15 juni 2023 om 21:08

Kily gonzalez
Baraja
Gérard
Angulo

We kunnen zeggen wat we willen van morata. Overal net niet maar zit er altijd bij en vaak ook basis

Jesus navas blijft n baas, klein mager mannetje met tandestoker beentjes dat maar door blijft gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren