Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘UEFA grijpt in na optreden Allard Lindhout en voert ingrijpende maatregel door’

Laatste update:

De UEFA heeft besloten om vanaf de kwartfinales alsnog een VAR te gebruiken op het EK Onder 21, zo meldt journalist Gianluca Di Marzio. Het lijkt erop dat het optreden van scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten tijdens het duel tussen Jong Frankrijk en Jong Italië (2-1) hiertoe heeft geleid. In de slotfase leek de 35-jarige arbiter in een paar seconden twee keer de verkeerde beslissing te nemen, waarna de Italianen woest achterbleven. In de Italiaanse media werden Lindhout en zijn hulpkrachten vervolgens niet gespaard.

Bij een 2-1 achterstand kwam het beloftenelftal van Jong Italië, aan de hand van Leeds United-smaakmaker Wilfried Gnonto, met een sterk slotoffensief. Tot een beloning kwam het echter niet, mede door een discutabel moment van Lindhout & co. Internazionale-talent Raoul Bellanova leek via het houtwerk de gelijkmaker binnen te knikken, maar omdat er geen VAR- en doellijntechnologie aanwezig was besloot Lindhout ‘de zeker lijkende 2-2’ niet toe te kennen. Tot overmaat van ramp lijkt het er in de herhaling sterk op dat Frankrijk-verdediger Castello Lukeba (Olympique Lyon) de bal met zijn arm uit het doel werkte.

In Italië is men er heilig van overtuigd dat het discutabele moment ofwel een doelpunt, ofwel een strafschop had moeten opleveren. Lindhout werd al tijdens de wedstrijd overspoeld door boze Italiaanse talenten. Na afloop liep Jong Italië-aanvoerder Sandro Tonali (AC Milan) foeterend het veld af. Vervolgens was Lindhout dagenlang onderwerp van gesprek in de Italiaanse media. Nu grijpt de UEFA hard in: vanaf de kwartfinales van het jeugd-EK zal er wel een VAR aanwezig zijn. Of de ‘blunder’ van Lindhout en zijn assistenten ook persoonlijke gevolgen gaan hebben is nog de vraag.

Jong Italië-trainer Paolo Nicolato sprak vrijdag tijdens een persconferentie over het discutabele moment. “Ik verwacht geen excuses van de scheidsrechter, ook hij zal niet tevreden zijn met zichzelf. Ik heb de indruk dat scheidsrechters gewend zijn om de VAR te gebruiken, zonder weten ze niet meer hoe ze snel beslissingen moeten nemen”, aldus de 56-jarige oefenmeester. De Italianen, die uitkomen in de ijzersterke groep D, spelen komende week nog twee groepswedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Zwitserland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lekker joh die mosterd na de maaltijd!
wat mij betreft is de grote vraag waarom er geen VAR vanaf het begin bij was...
een u21 EK is toch best een aardig niveau, dat neem je dan toch als uefa zijnde serieus?

24 juni 2023 om 11:28

Inderdaad. Lekker naar de scheids wijzen. Wijs naar de UEFA waarom er geen doellijn tech en VAR beschikbaar is op een groot eindtoernooi

24 juni 2023 om 13:08

Doellijntechnologie schijnt nogal kostbaar te zijn, maar een VAR dat is toch niet zo lastig. De wedstrijden worden sowieso live uitgezonden. Nu zien we thuis alle fouten, maar kan niemand de scheids inseinen dat hij fout zat.

En als je als UEFA het toernooi heel serieus neemt en gezien het feit dat de UEFA toch geld zat heeft dan moet je ook gewoon doellijntechnologie regelen op eindtoernooien.

24 juni 2023 om 14:27

Ik denk dat ook de VAR moeite heeft met deze beslissing. Ik heb eerst de foto gezien, toen leek het een goal, want die Fransman staat achter de lijn. Maar bij het bewegende beeld, ben ik er niet zo zeker van dat deze bal helemaal over de lijn is. Alleen doellijn technologie had uitsluitsel kunnen geven, naar mijn idee. Ik weet niet of een VAR had kunnen bepalen of de bal over de lijn was, of niet.

Dus zo'n beetje overal is inmiddels de techniek voorhanden, maar dan laat je een EK zonder spelen... Dit soort fouten is nou juist waar de VAR voor is ingesteld. Had de scheids het kunnen of moeten zien? Wellicht, maar de hulpsystemen hadden er moeten zijn om hem te ondersteunen en waar nodig te corrigeren.

Grove fout van de UEFA.

24 juni 2023 om 12:41

Laat ook wel zien hoe serieus ze zo'n toernooitje nemen...

Goede beslissing, scheidsrechters en vooral grensrechters zijn nu al helemaal gewend aan de VAR en kunnen niet meer zonder omdat ze geleerd hebben dat alle beslissingen weer teruggedraaid kunnen worden.
Beetje hetzelfde als rekenmachines vanaf de kleuterschool, dan kan er geen kind meer zelf hoofdrekenen straks.

24 juni 2023 om 12:02

Dat is best wel een gekke vergelijking. Scheidsrechters moeten alsnog goed opletten en zien wat er gebeurd. De VAR is alleen een check om te controleren of er iets over het hoofd is gezien. Betere vergelijking zou zijn om met hoofdrekenen tot een antwoord te komen en met een rekenmachine nachecken als je niet zeker over het antwoord bent.

24 juni 2023 om 13:04

@regulator: Ben het met je eens. De redenering van tinus45 vind ik best vreemd. Het is niet alsof scheidsrechters 10 jaar geleden om een hoek konden kijken en grensrechters door mensen heen konden kijken. De ophef zou 10 jaar geleden net zo groot zijn geweest en dan zou er geroepen worden om het introduceren van doellijntechnologie en een videoscheidsrechter.

Snap sowieso niet dat niet elke wedstrijd op tv een VAR heeft. Mensen thuis kunnen het namelijk wel controleren of de scheids het goed heeft, maar niemand heeft het recht om de scheids te corrigeren.

Geen VAR op een EK. Amateurs bij de UEFA die blijkbaar hun eigen toernooi niet serieus nemen.

Belachelijk, als je zo verliest snap ik de woede volledig! Vooral op een EK

24 juni 2023 om 12:43

Woede heeft geen zin, acceptatie wel. Soms heb je voordeel bij belastingen, soms zijn ze in jouw nadeel. Rustig blijven en doorgaan is altijd beter dan boos worden.

Wat een sensatiekop weer. Het lijkt erop dat ....oftewel...ee is geen enkel bewijs voor, maar ik denk het gewoon.

Overigens had de var hier geen doelpunt of penalty kunnen geven met de beelden die wij gezien hebben.
Waarschijnlijk is de bal over de lijn, het is ook waarschijnlijk dat er hands is gemaakt, maar 100% bewijs is er niet

Zolang er geen beelden vrijkomen waarop voor 100 procent te zien is dat het een goal was dan vind ik dat je de scheids niet belachelijk mag maken. Voor hetzelfde geldt was de bal niet over de lijn en had hij hier gewoon gelijk. We hebben allemaal bij Ajax - PSV en Real- Ajax kunnen zien dat niet alles is wat het lijkt. Daar leek het met het blote oog ook alsof de bal over de lijn was en dat was toen dus in allebei de gevallen niet zo.

Terecht. Vind overigens Lindhout de grootste pannekoek onder de Nederlandse scheidsrechters. Sowieso maar een beroerd niveau sinds Bjorn Kuipers weg is.

Dat het een doelpunt "lijkt" uit deze beelden is zeker wat voor te zeggen, waarschijnlijk is het ook een goal.

Dat het hands "lijkt" uit deze beelden dan weer niet; als je naar het filmpje kijkt, zie je dat de bal stopt (wordt tegengehouden) terwijl je de rechterarm van de verdediger nog net naast zijn rug/zij kan zien. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk (uit deze beelden) dat hij de bal met zijn arm heeft gestopt en veel waarschijnlijker dat de bal hem in de maagstreek raakt.

Hoe gaat UEFA dit trouwens oplossen met de VAR? Hun lieveling Van Boekel weer oproepen die als VAR, met veel betere beelden dan wat we hier zien, nog steeds foutieve beslissingen neemt en de week daarop gewoon weer door UEFA wordt aangesteld om het opnieuw fout te doen?

Ik zie anders nog steeds niet dat deze bal over de lijn zou zijn. En als dit het enige beeld is, kun je ook niet zien dat dit hands was. En dus helpt Var helemaal niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren