Ekkelenkamp draait 180 graden en zegt Club Brugge toch last minute af

Donderdag, 4 augustus 2022 om 14:31Jordi Tomasowa

Jurgen Ekkelenkamp gaat zijn carrière toch vervolgen bij Royal Antwerp. Dat meldt Het Nieuwsblad. Belgische media verzekerden donderdagochtend nog dat de middenvelder van Hertha BSC zijn keuze had laten vallen op Club Brugge. Volgens Het Nieuwsblad heeft Ekkelenkamp Blauw-Zwart nu echter ingelicht af te zien van een transfer naar het Jan Breydel Stadion.

Club Brugge bereikte met Hertha een principeakkoord over een transfersom van 4,5 miljoen euro. Ekkelenkamp had in Berlijn nog een contract tot medio 2025, maar was niet verzekerd van zijn plek. De rechtspoot speelde tot dusver 22 officiële wedstrijden voor Hertha, waarin hij drie keer trefzeker was. De middenvelder wordt in België gezien als de ideale opvolger van Charles De Ketelaere, die deze week zijn langverwachte transfer naar AC Milan afrondde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tot een transfer naar Club Brugge komt het uiteindelijk dus toch niet. Het Nieuwsblad schrijft dat Ekkelenkamp van gedachte is veranderd en hij donderdagmiddag eigenhandig de stekker uit de transfer trok. De middenvelder kiest nu alsnog voor het Antwerp van Mark van Bommel en Marc Overmars. Overmars kent de middenvelder nog uit zijn tijd als technisch directeur bij Ajax en wilde hem al graag toevoegen aan de selectie van the Great Old. Overmars haalde deze zomer met Vincent Janssen al een andere bekende naar de Bosuil. Eerder deze transferperiode werd Ekkelenkamp in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord. Ook FC Twente hengelde afgelopen winter naar zijn diensten.

Het debuutseizoen in de Bundesliga werd geen doorslaand succes voor Ekkelenkamp. De middenvelder kwam tot 22 officiële wedstrijden. Vijftien keer werd hij als invaller binnen de lijnen gebracht. Daarin was hij goed voor drie doelpunten. Ajax hield vorig jaar zomer drie miljoen euro over aan de verkoop van Ekkelenkamp. De voormalig jeugdinternational van Oranje komt uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waar hij te boek stond als groot talent. In het eerste elftal kwam hij echter nooit tot wasdom.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door sterkejerke)

Dan ben ik wel benieuwd wat de reden erachter is. Iemand meer info hierover?

4 augustus 2022 om 14:39

Ja Brugge heeft geen grootmeester Van Bommel Antwerp wel. dat is de reden.

4 augustus 2022 om 15:00

Hoe dan ook Brugge is hier de uiteindelijke winnaar.

4 augustus 2022 om 15:08

Wat hebben ze gewonnen dan? zie hier maar 1 winnaar en dat is Antwerp.

4 augustus 2022 om 15:30

Hier mist Brugge niets aan hoor. Toch een redelijk beperkte speler.

4 augustus 2022 om 15:33

Ze hebben in mijn ogen ook gewonnen. Immers geen geld verspilt aan een middelmatige modale voetballer.

Die miljoenen van de Ketelaere kan je veel beter investeren dan in een Jurgen Ekkelenkamp, met alle respect.

4 augustus 2022 om 15:35

Je moet je Lampen ff vervangen, dat ga je het wel zien.

4 augustus 2022 om 14:42

Ik denk dat het hier om de knaken gaat, Antwerp biedt forse salarissen.

4 augustus 2022 om 14:44

Zal wel over geld gaan.

4 augustus 2022 om 14:45

Waarschijnlijk heeft 'plastic Paul' (paul Gheyssens, voorzitter van Antwerp) een extra (financiele) inspanning gedaan om Ekkelenkamp toch naar Antwerp te lokken.

Interessant ook om te weten is dat PAul Gheyssens en Bart Verhaeghe (voorzitter Club Brugge) ook in het zakenleven rivalen zijn en dat het echt niet botert tussen die twee. Dus ook dat kan een deel van de verklaring zijn voor deze plottwist (al speculeer ik hier wel wat:-))

Past ook beter bij Antwerp dan Club Brugge, aangezien Club toch nog een niveautje hoger is.

4 augustus 2022 om 15:00

Het is indd speculeren maar dat denk ik ook. Als Ekkelenkamp pakweg voor Lens had gekozen zou Gheyssens die extra inspanning niet meer gedaan hebben denk ik.

4 augustus 2022 om 15:05

Om Balikwisha is er ook gevochten.

Club & Antwerp vissen in dezelfde vijvers en dan kan het opbieden beginnen.
En Anderlecht... Die moeten huren

Genk doet het in mijn ogen het leepst.
Goeie scouting en ultra gierig tgo andere clubs,
Om erna hun spelers voor miljoenen van de hand te doen.

't blijft raar dat er geen bon voor Onuachu kwam.

4 augustus 2022 om 15:19

Om nog maar te zwijgen over die gigantische naaistreek van dat stukje grond op het domein waar het nieuwe stadion van Brugge moet komen.

4 augustus 2022 om 15:22

Das erg voor het Belgische voetbal.
Club zou een Nieuw modern stadion kunnen vullen voor 40.000man.

Rijken en hun speeltjes...

4 augustus 2022 om 15:46

Lierse: heb je een link of titel van een stuk tekst daarover? Altijd interessante dingen.

4 augustus 2022 om 15:55

“Gheyssens stadion club Brugge” en je vindt een hele rits artikels.

4 augustus 2022 om 19:16

Geld. Anders willen ze allemaal niet zo graag onder zo'n nare TD aan de slag. Ekkelkamp had een betere optie, van Bommel had een betere optie. Die jeugdtrainer van PSV wilde ineens koste wat het kost naar Antwerpen. Heeft allemaal met geld te maken.

"de voormalig jeugdinternational van Oranje komt uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waar hij te boek stond als groot talent"

Dat viel wel mee toch? Volgens mij werd hij nooit echt bij de allergrootste talenten genoemd, maar ik kan er naast zitten. In dat geval, wolterx kom er maar in

4 augustus 2022 om 14:53

Klopt, hij heeft zelfs nog een tijdje bij Almere gespeeld omdat Ajax hem nog niet goed genoeg vond, als ik het wel heb. Daarna altijd een bruikbare kracht, maar zeker geen toptalent. Maar... wel al twee mooie transfers gemaakt inmiddels. Toch leuk voor hem!

4 augustus 2022 om 15:05

Gewoon een voetballer die van alles wel wat heeft en daarnaast uitblinkt in draven en combineren. Ik vind het zeker geen slechte voetballer en is absoluut geen koekebakker of een blind paard zoals sommigen hem wel eens onschrijven. Hij herft tot nog toe ook gewoon een prima carriere

4 augustus 2022 om 15:07

Hij stond ook bekend als 'ronaldo omgooier'

Vond het inderdaad ook geen groot talent, kan aardig voetballen, voor de subtop prima voetballer, maar nooit echt het niveau gehad wat Ajax nastreeft.

4 augustus 2022 om 15:38

Ik mag dan geen wolterx zijn, maar ik weet wel dat ik, en toch best veel mede-jeugdwatchers, hem wel echt in de gaten hebben gehouden vanaf een jonge leeftijd. Speelde vrijwel altijd een of twee jaartjes hoger dan hij qua leeftijd aan zou moeten kunnen, maar het werd pas in de destijds A1 echt duidelijk dat hij niet zo'n groot talent was als hij ervoor leek.

Ik weet niet of ik hem echt een toptalent zou noemen, maar hij was wel altijd een van de namen die men opnoemde in lijstjes met talenten om te volgen.

4 augustus 2022 om 15:40

Dat zeiden ze vanmiddag ook over Sambo. Als hij als zo’n geweldig talent wordt gezien dan doe je hem toch niet met weg met een optie tot koop van niet eens 1 miljoen. Zelfde geld voor Ekkelenkamp. Harde werker maar totaal niks bijzonders. Rijtje Dani de Wit etc.

4 augustus 2022 om 16:18

Een groot talent is inderdaad niet het grootste talent , dat klopt

4 augustus 2022 om 16:35

Nou, ene careltje Eiting zou jaren geleden ook de "nieuwe..." worden volgens vele ajacieden. Maar goed je kan er altijd wel een keer naast zitten hoewel de meeste van jong ajax wel altijd enorm opgehemeld worden door de eigen fans. Deze ekkelenkamp kan er maar weinig van. Club Brugge mag blij zijn en al helemaal omdat hij de vervanger van de Ketelaere moest worden. Kun je de Brugge fans toch niet aandoen😜

Jurgen had altijd z’n Klaassen vibe in het team.
Scoorde met vlagen aan de lopende band en dan weer een periode totaal niks.
Denk dat men hoopte dat het kwartje de andere kant op viel.

4 augustus 2022 om 15:02

Helemaal mee eens, hij viel mij altijd op met zijn goals. Beetje Klaassen en til vibe

Wat een soap zeg!!! Deze Ekkelenkamp stel zijn mening bij.
Ben toch benieuwd waar dit voormaleig talent heen gaat.
Zal hij dan toch voor Bommel/overmars gaan!

4 augustus 2022 om 15:35

Een soap? Je hoeft niet de schreeuwen. Als deze jongen dadelijk naar een andere club gaat heb je twee afleveringen, het is meer een mini-serie.

Advantage Brugge haha, ken weinig mensen die vrolijk worden van zulke spelers. Buiten dat is het nog maar de vraag wat zijn output gaat zijn als basisspeler. 10 goals zou nog wel lukken denk ik, dat kon Vlap ook bij Anderlecht, maar assists en veldspel gaat ie normaal gesproken veel slechter op scoren.

4 augustus 2022 om 15:02

Tja dat dacht ik eerlijk gezegd ook van Vormer, Denswil, Groeneveld,…. Ik denk dat de scouting van Brugge wel meer dan prima is.

4 augustus 2022 om 16:29

Aan Amrabat hebben ze ook miljoenen verdiend
Donk weet ik niet

Kan ik concluderen dat de Belgische competitie inmiddels heel veel minder kwaliteit heeft dan de Nederlandse competitie? De beste teams in Belgie ‘vechten’ om C-garnituur Ajax spelers.

4 augustus 2022 om 15:08

Uiteraard, deze ene transfer is natuurlijk representatief voor het niveau van de Belgische competitie.

Er is mijn inziens meer dan kwaliteit genoeg in Belgie, beste bewijs daarvan is het feit dat er elk jaar opnieuw spelers voor miljoenen naar grote competities gaan.

Mocht er weinig kwaliteit zijn, dan zou dit niet gebeuren. Je ziet trouwens ook regelmatig dat ook de 'kleinere' clubs spelers voor veel geld verkopen.

Een overzicht van totaal uitgaande transfers, Belgie vs Nederland

21/22 165 miljoen ( per 4/8) (NL: 218 miljoen)
20/21 175 miljoen (NL 206 miljoen)
19/20 285 miljoen (NL 431 miljoen)
18/19 155 miljoen ( NL 110 miljoen)

Dat maakt een totaal van 780 miljoen voor Belgie en 965 miljoen voor NL. Een verschil van 185 miljoen op 4 seizoenen... Een keer raden welke club voor dat verschil 'verantwoordelijk' is.

Juist ja, Ajax... dat 7 niveaus boven gelijk welke Be/nl club acteert.

Ik geloof dat de clubs onder Ajax, in Belgie en NL, vrij gelijkwaardig zijn.

4 augustus 2022 om 15:16

Denk THenry_228, verhelderend antwoord!

4 augustus 2022 om 15:23

Niet eens, je kijkt hier puur naar transferbedragen in plaats van prestaties van clubs. Waar Nederland België ruimschoots voorbij is gestreefd, en dan niet alleen Ajax die voor deze positie heeft gezorgd.

4 augustus 2022 om 15:52

@nec: tussen 2014/2015 en 2019/2020 stond Belgie 6 seizoenen op rij boven Nederland. De laatste 2 seizoenen stond Nederland dan weer boven Belgie.

En laten we het afgelopen Europese seizoen van Nederland nou niet als de maatstaf nemen aub. NL scoorde 19.000 punten, daar waar ze de 4 seizoenen ervoor gemiddeld 7.700 punten scoorden (wat beter is dan Belgie, dat gemiddeld 6.000 punten scoort... overigens doordat er een dramatisch seizoen met amper 2600 punten tussen zat want anders scoort Belgie ook gewoon +/- 7.000 punten gemiddeld)

Maar laat die 'ruimschoots' dus maar vallen

4 augustus 2022 om 15:58

België heeft eigenlijk gewoon een beetje pech op dat vlak. Brugge is niet goed genoeg om iets te betekenen in de CL, in Nederland is alleen Ajax dat. Brugge is echter wel veel te goed om zoals Feyenoord of PSV in de conference league te belanden. Want zet Brugge in de conference league en die kunnen ook echt die finale halen. Want uiteindelijk is het eerder een zwaktebod als je topclubs in de conference league belanden.

Al moet ik wel zeggen dat vorig jaar echt dramatisch was op het vlak van Europese prestaties van de Belgische clubs.

4 augustus 2022 om 17:14

Het is indd een zwaktebod wanneer je topclubs in de Conference league belanden maar het heeft ons wel heel veel puntjes gebracht. Verder was het met de selectie van PSV ook niet zo'n heel groot wonder dat het in de EL achter Sociedad en Monaco eindigde. Los van dat er veel meer in zat en er tegen Sociedad gewoon is gefaald.

4 augustus 2022 om 17:54

Nederland heeft de laatste jaren geluk gehad met de lotingen en België ongeluk. Als de conference league minder punten zou opbrengen dan was het ook al veel minder geweest voor NL. En een Ajax helpt natuurlijk ook veel want dat mist België wel.

4 augustus 2022 om 15:11

Buiten Ajax is de competitie gelijkwaardig.
Maar de speelstijl is anders.

Het geld in België zit bij Brugge, Antwerp & Genk.

Slechte tendens:clubs die in buitenlandse handen vallen.
Standard is gevallen als eerste 'topclub'

Vind het wel een interessant project van Marc en Mark. Dat Ekkelenkamp niet doorbrak bij Ajax is geen schande als je de concurrentie ziet. Dat niveau is ook gewoon te hoog gegrepen voor hem, maar Antwerp zit ook niet op dat niveau. Om er enigszins naartoe te groeien kan dit best een nuttige speler zijn.

Met zo veel "hollanders" kan dit alleen maar de meest gehaatte club van Belgie worden. Maar ook heel dom van van Bommel en Overmars om zo op de Nederlandse toer te gaan.

4 augustus 2022 om 16:06

Wij haten geen Hollanders... wij kunnen clubs haten wegens hun arrogantie of arrogante spelers, welke nationaliteit ze ook hebben. Bij Brugge bijvoorbeeld was De Ketelaere graag gezien maar Vanaken daarentegen minder.

Niet doen Ekkelenkamp. Overmars heeft je laten gaan omdat ze je bij Ajax niet goed genoeg vonden. En dan wil hij je nu naar Antwerp halen. Nu ook gewoon zeggen pech voor Overmars toen moest ik weg nu toen ik ook niet

Wees blij Brugge fans. Deze simpele voetballer gaat jullie echt niet verder helpen.

Zal gewoon met salaris te maken hebben lijkt mij maar dit is toch gewoon een zegen voor Club, echt geen idee hoe beide clubs bij Ekkelenkamp zijn uitgekomen. Probeer dan Klaassen los te weken bij Ajax die toch geen 1ste keuze is, ook geen wonder voetballer maar wel een garantie op goals.

Alleen maar beter voor Club Brugge, En buiten dat, Ronaldo gaat toch bijna stoppen. Dan heb je niks meer aan Ekkelenkamp

opzich wel mooi dat ze op de nederlandse toer blijven daar.
ik denk dat ze dit doen onder het mom van, die passen zich snel aan.
daarnaast waarom een dure afrikaan of zuid-amerikaan halen als je iemand net buiten de deur kan binnenhalen. Ik denk ook dat overmars heus wel de kwaliteiten van deze spelers goed kan in schatten en hoe zij van waarde kunnen zijn voor antwerp.

buiten dit, vind ik het een vreselijke speler en ben dan ook echt benieuwd hoe hij zich in belgie gaat laten zien. een club brugge had deze jongen binnen willen halen als opvolger van de ketelaere? want dit vind ik het totaal niet. deze jongen mist zoveel snelheid en explosiviteit.
kan gewoon goed in de weglopen en geeft over het algemeen de bal aan de goede kleur. verder niks bijzonders. maar ik laat me graag positief verassen door deze jongen. we gaan het zien komend seizoen.

Ekkelenkamp is een zeer matige voetballer net als Muriqi die ze voor belachelijk veel geld wouden aantrekken. Wie is de TD bij Club Brugge want daar gaat iets niet goed in de scouting/aankoopbeleid.

4 augustus 2022 om 16:31

Mannaert.
Club heeft deze week 50miljoen opgehaald met Nsoki(Hoffenheim) en De Ketelaere (AC Milan).

Zo slecht is dat dus niet!

4 augustus 2022 om 16:35

Daarom zeg ik explicitiet aankoop en niet verkoopbeleid. Aankopen is zeer matig als je ziet hoe een PSV en Feyenoord, met vergelijkbare budgetten, zich versterken. Een Gnonto zou toch voor Brugge een betere aanwinst zijn dan Muriqi

4 augustus 2022 om 17:06

Ze rijgen de titels aan elkaar en presteren uitstekend in Europa. En dan ga jij het over een slecht aankoopbeleid hebben?

4 augustus 2022 om 17:16

Uitstekend in Europa?

Ekkelenkamp en Van Bommel lijken we twee karakters die nogal kunnen gaan botsen. Opvallende move. Hopelijk maakt hij de juiste keuze.

Ik verbaas me over de jacht op Ekkelenkamp. Nuttige middenmoot Eredivisie speler, maar geen bovenmatig talent. Dan lees ik 4,5 miljoen waard - althans dat is wat Hertha BSC overeenkwam met Club Brugge. Hij moet dan wel een stuk beter zijn dan toen hij destijds vertrok uit Amsterdam. Maar wie weet, uit het oog wil niet zeggen dat hij niet kan groeien. We zullen het zien.

Zeer matige speler waarvan ik niet precies weet wat nou eigenlijk zijn kwaliteiten zijn. Een soort mindere versie van Dani de Wit en zelfs die vind ik 9 van de 10 keer dramatisch.

Alles beter dan bij Hertha blijven, want die hadden helemaal geen visie bij de aankoop van Ekkelenkamp.. Kochten links en rechts spelers, maar vervolgens stond er nou niet bepaald een goed elftal op het veld.
Het lijkt erop dat ze dit seizoen een nieuwe weg in zijn geslagen met jonge talenten huren/kopen. Helaas wel in de beker al uitgeschakeld door Braunschweig.

De 'Ronaldo stopper'

Antwerpen is wel een leuk project lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. ValenciaAanvaller20
R. CosseyUnknown
J. ButezKeeper30
O. De WolfKeeper00
D. MatijašKeeper00
D. VerhulstKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

2 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Hertha BSC 0 0 0 0
2021/2022 Hertha BSC 21 3 1 0
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 15 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 6 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Marc Overmars trekt aan het langste eind en presenteert Jurgen Ekkelenkamp

Jurgen Ekkelenkamp vervolgt zijn carrière bij Royal Antwerp, zo maakt de club zondagavond bekend via de officiële kanalen. Afgelopen week bereikte de 22-jarige middenvelder een mondeling akkoord met Club Brugge over...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren