Twente telt miljoenen neer voor nieuwste aanwinst: ‘Zeker verantwoord’

Maandag, 4 juli 2022 om 17:10 • Laatste update: 17:12

Michel Vlap is de komende drie jaar speler van FC Twente. Dat heeft de club maandag bekend gemaakt via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder wordt definitief overgenomen van Anderlecht en heeft voor drie jaar getekend in Enschede.

Vlap heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2025 in de Grolsch Veste houdt. Daarnaast is er een optie voor nog een seizoen. TC Tubantia schreef eerder al dat Twente een transfersom van twee miljoen euro voor Vlap betaalt. Tot voor kort was dat onmogelijk, maar volgens technisch directeur Jan Streuer is de financiële situatie van de Tukkers sterk verbeterd. "De begroting is met vijf miljoen omhoog gegaan, de club heeft winst gemaakt en er gaat meer geld naar het voetbal", zegt hij. "Het is zeker verantwoord wat we doen."

Streuer vervult met het binnenhalen van Vlap zijn grootste transferwens. Vorig seizoen kwam de Fries al op huurbasis uit voor Twente en zijn inbreng werd, ondanks dat hij maar vijf keer scoorde in competitieverband, zeer gewaardeerd door de staf en de directeur. "Hij gaat het komende seizoen absoluut meer scoren", weet Streuer dan ook. "Hij is voor ons de beste speler die we kunnen krijgen. Hij weet hoe we voetballen, komt in een ingespeeld elftal terecht en de speler wordt van ons. Michel wilde alleen naar Twente."

Op de clubsite zegt de Fries zelf dat hij uitkijkt naar meer wedstrijden in het Twentse shirt. "Ik voel me gewaardeerd bij FC Twente en ik was ook blij dat ze mij definitief wilden overnemen. Dat geeft toch meer rust en zekerheid en daardoor kun je je nog meer op het voetbal focussen. Vorig seizoen was het behalen van Europees voetbal een prachtige beloning voor het team en ik ben blij dat ik er nu ook bij mag zijn om het echt mee te maken. Het wordt namelijk ook mijn eerste keer Europees spelen. Het is niet vanzelfsprekend dat we het succes van vorig jaar opnieuw behalen, maar we gaan er wel alles aan doen."

Fortuna Sittard zat op het vinkentouw en probeerde de nummer tien ook los te weken bij Anderlecht, maar slaagde daar dus niet in. Vlap maakte in Nederland eerder furore bij sc Heerenveen, de club die hem opleidde en waar hij definitief doorbrak. In 2019 verdiende hij zijn transfer naar Anderlecht, dat bijna zeven miljoen euro neertelde om hem over te nemen. Dat bedrag heeft de Fries nooit waar kunnen maken in het Lotto Park.

De Tukkers hopen ondertussen ook Joshua Brenet te kunnen verleiden tot een langer verblijf en haalden eerder met Michal Sadílek, Sem Steijn, Przemyslaw Tyton en Mathias Kjölö al vier nieuwelingen. Sadílek speelde net als Vlap vorig jaar al op huurbasis in de Grolsch Veste en is definitief overgenomen van PSV, terwijl Steijn, Tyton en Kjölö transfervrij naar Enschede zijn gekomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door silaz)

Externe geldschieters. Zo, ben ik de fraudeur roepers voor. Blij mee, heeft zich goed ontwikkeld.

3 juli 2022 om 12:42

In de tekst staat toch duidelijk hoe Twente dit kan betalen?

3 juli 2022 om 12:48

Je geeft de gemiddelde VZ-lezer veel krediet door te denken dat ze voorbij de titel/header lezen.

3 juli 2022 om 13:06

Leuke speler voor Fortuna. Voor hoeveel jaar tekent vlap?

3 juli 2022 om 13:08

Drie jaar voor Twente, 0 Fortuna

3 juli 2022 om 13:09

3 jaar plus een optie voor nog 1 jaar

3 juli 2022 om 14:13

Haha niemand die je grap snapt sportweek ;-) Jammer voor Fortuna overigens, hoop dat ze met nog een versterking komen à la Yilmaz.

4 juli 2022 om 16:25

Ze snappen de grap wel, alleen mag je een scherpe opmerking terug verwachten ;-)

Goede prijs voor Vlap. Mooie slag voor Twente. Past daar erg goed.

3 juli 2022 om 12:44

Eerlijk gezegd is 2 miljoen aardig wat voor Vlap, heeft maar 4 goals gemaakt als aanvallende middenvelder.

3 juli 2022 om 12:59

@FCU98 Ik vind hem ook niet echt een pure aanvallende middenvelder. Moet het vooral hebben van arbeid. Z’n bal behandeling is namelijk echt niet goed, maar blijkbaar is dit wat je kan krijgen voor 2 milioen in de huidige markt.

3 juli 2022 om 12:59

Zeker waar, vond zijn laatste seizoen bij Hveen erg goed. Scoorde daar er flink op los.

3 juli 2022 om 13:07

2 miljoen is tegenwoordig een fooi voor een speler. Er zijn maar weinig spelers die nog vertrekken onder de 2 miljoen. Zelfs de ploegen die promoveren en degraderen vangen al miljoenen voor hun spelers.

3 juli 2022 om 13:10

Luuk de Jong 3 miljoen. Guus til 2 á 3 miljoen.

3 juli 2022 om 13:21

Ook even naar het salaris kijken.

Leuke transfers dit jaar in de eredivisie zeg!

Ik vind dit teveel geld voor vlap, heeft afgelopen jaar toch weinig overtuigd. Wel goed onderhandelt door anderlecht

3 juli 2022 om 12:53

Die hebben zelf natuurlijk ook best een aardig bedrag betaald aan Heerenveen destijds. Terecht dat ze nog wat willen vangen voor hem. Twente krijgt weer een leuk team komend jaar.

3 juli 2022 om 12:53

Absoluut. Maar 7 miljoen verlies en maar 3,6 miljoen aan salaris kwijt. 2 miljoen in termijnen krijg je daar voor terug, ik zou de onderhandelaar een bonus geven voor dat ie vertrekt naar Bayern München ofzo.

3 juli 2022 om 13:17

Je bent hierin ook afhankelijk van hoe de speler gepresteerd heeft. En het is niet zo dat vlap het zo ongelooflijk goed heeft gedaan. Nuttige speler meer niet.

3 juli 2022 om 12:54

Goed gedaan door Anderlecht? Die hebben een verlies geleden van ongeveer 6 miljoen en daarnaast gaan er meerdere tonnen van de transfersom richting Heerenveen. Vind dit een marktconforme prijs voor een spelers als Vlap.

3 juli 2022 om 13:11

Ik snap jullie punt, maar het lijkt mij dat iedereen al wist dat vlap geen 6 miljoen waard was. Dus dat je er nog twee voor terugkrijgt is gewoon prima

Twente heeft bierprijzen met 50 cent verhoogd. Geld voor Vlap is na 1 seizoen weer terug verdiend.

3 juli 2022 om 12:57

En 20% minder in je biertje, met zo’n prijsstijging kunnen we nog wel meer spelers gaan halen.

3 juli 2022 om 13:00

Vooral dit vind ik irritant. Had ze gewoon even groot gelaten en de prijs naar 6 euro gedaan.

3 juli 2022 om 13:07

Dat komt omdat ze niet meer in plastic worden geleverd, Grolsch levert nu de bekers en die zijn er nu alleen nog maar in 0,4 ook voor festivals etc.

3 juli 2022 om 13:08

Ze blijven jullie ook maar naaien daar hè haha

3 juli 2022 om 13:23

Verwacht dat er een biertje minder om wordt gedronken. Voel me trouwens niet genaaid! Zeker als ik naar de club 30 km verderop kijk.

4 juli 2022 om 17:46

Ik denk na de eerste thuiswedstrijd al. Hopelijk weer volle stadions komend seizoen in Enschede. Deze Ajacied komt er in ieder geval graag. Ook als mijn Twente-maatje mij meeneemt als Ajax er niet speelt.

Twente toont zich in ieder geval slagvaardig. Vlap presteerde afgelopen seizoen gewoon naar behoren. Dus een prima versterking.

4 juli 2022 om 19:24

Euhhh nee, de inkoopprijzen zijn namelijk ook gestegen.

2 miljoen is een behoorlijk bedrag voor een speler die prima is maar niet top.

Is het verantwoord zoveel geld uit te geven aan een speler terwijl je in 2019 gered werd door de gemeente en nog een schuld heb van rond de 30 mil? (als het niet meer is)

3 juli 2022 om 13:00

Blijkbaar wel. Ben erg blij dat er weer transfersommen betaald kunnen worden. De afgelopen jaren is er ontzettend veel bezuinigd, tijd om dat hoofdstuk af te sluiten.

3 juli 2022 om 13:00

Kortlopende schulden liggen rond de 5 miljoen, zijnde belasting, transfers etc. Die moeten binnen 5 tot 8 jaar afgelost zijn. Langlopende schulden zijnde hypotheek stadion en bedrijfspanden ligt rond de 30 miljoen. Die moet afgelost zijn in 2040

3 juli 2022 om 13:04

FC Twente is een hele grote club in NL, de grootse in het oosten. De club heeft een begroting van 30 miljoen, dat is een stijging van 5 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Het stadion is dit seizoen wederom volledig uitverkocht, er is geen seizoenskaart meer te verkrijgen. De bierprijzen gaan weliswaar spectaculair omhoog en de inhoud gaat omlaag. maar 99% van alle supporters baalt alleen dat ze dan vaker moeten lopen voor het halen van bier. Het grootste deel van de kortlopende schulden is afbetaald, dat betekend dat er vrijwel alleen langlopende schulden zijn die worden betaald in termijnen. Er is ongelofelijk veel bezuinigd de laatste jaren en daar plukt Twente nu enigszins de vruchten van. Een aankoop is altijd een risico, maar we mogen het verleden nu iets meer laten rusten. Twente is al jarenlang zuinig, blijft groeien qua supporters en sponsoren en heeft ook nog enkele zeer rijke supporters, externe financiers.

3 juli 2022 om 13:35

En europees voetbal biedt ook extra inkomsten

3 juli 2022 om 13:43

Uiteraard, hoe kan ik dat vergeten haha. Alle beetjes helpen.

4 juli 2022 om 18:07

Twente heeft de afgelopen jaren de schulden behoorlijk afgelost, als ze nu winst maken dan waarom niet.

We vergeten door de puinhoop die na het kampioenschap is ontstaan wel eens dat FC Twente in veel opzichten de 4e club van Nederland is. Dat zijn ze op de eeuwige ranglijst, maar ook als je kijkt naar het stadion, het aantal fans, de omzet e.d.
Dan is het alleen maar mooi om te zien dat ze langzaam maar zeker uit het dal aan het klimmen zijn. Goed voor de club maar ook goed voor het Nederlandse voetbal als er naast AZ nog een club is die (hopelijk op een financieel verantwoorde manier) de traditionele top 3 kan uitdagen.

4 juli 2022 om 22:36

Het ideale scenario is (in mijn ogen) dat je met Ajax, AZ, FC Groningen, FC Twente, Feyenoord, Heerenveen, PSV, Utrecht en Vitesse (alfabetische volgorde) een stabiele top 9 hebt voor zover dat mogelijk is.

4 juli 2022 om 22:49

Dat zou een geweldig scenario zijn haha, maar volgens mij heeft nederland een top 1 en dan nog 1. Utrecht is nog nooit boven ajax of psv geëindigd.

Geweldige speler voor Fc Twente, heel belangrijk in het druk zetten en kansen creëren afgelopen seizoen. Als hij kan werken aan zijn effectiviteit gaat hij straks voor 5/6 miljoen weer weg. Contract voor 3 jaar met optie voor nog een jaar is ook geweldig.

Ik vond hem afgelopen seizoen een beetje tegenvallen maar als hij zijn niveau van Heerenveen weet te halen is dit een goede investering.

Ontzettend blij dat Vlap niet naar Fortuna komt, zoals de geruchten gingen. En zeker niet voor 2 miljoen… ontzettend overschatte voetballer die een half jaar bij Heerenveen iets heeft laten zien en verder nergens nog gepresteerd heeft.

3 juli 2022 om 15:02

Fortuna mag heel blij zijn met een speler als Vlap. Die kan dat niveau gemakkelijk aan.

Ik denk dat Vlap hier zelf nog wel het meest gelukkig mee is. Het is duidelijk dat Vlap op basis van z'n statistieken het geld niet direct waard is, maar ik zie ook voldoende potentieel om komend seizoen belangrijker te worden. Nu hij op een plek zit waar hij gewaardeerd zal worden, zal hij vast wat meer rust in z'n lijf krijgen. Ook fijn dat Twente duidelijk is over hoe deze transfer mogelijk is, en dat het duidelijk de goede kant op gaat in financiele zin. Hopelijk komt komende week goed nieuws over Brenet (daarna is m'n geduld wel een beetje op) en is er ergens nog een transfervrije buitenspeler op de markt die naar Enschede wil komen.

4 juli 2022 om 22:40

Zo denk ik er ook over. Voor 2 miljoen euro is in principe veel mogelijk als je creatief bent en er lopen ongetwijfeld jongens rond die in potentie beter zijn dan Vlap, maar anderzijds kent hij de ploeg en kan het eigenlijk alleen maar beter gaan. Z'n eerste halfjaar was namelijk nogal dramatisch. Echter schiet je jezelf natuurlijk wel in de voet als er van verbetering geen sprake gaat zijn het komende seizoen.

Vind twee miljoen nog best wat voor een matige voetballer als Vlap. Wel leuk dat de meeste clubs zich toch best roeren dit seizoen, wordt leuk!

Ondanks dat ik het veel geld vind, ben ik hier wel blij mee. Vlap ligt erg goed in de groep, heeft geen aanpassingstijd meer nodig, en liet een stijgende lijn zien aan het einde van vorig seizoen. Wanneer hij iets beter omspringt met de kansen die hij krijgt, schiet hij er rond de 10 in. Daar ben ik van overtuigd. Hij kan beter en gaat het ook beter doen.

Foto past goed bij het bericht!
prima aanwinst voor Twenne

Stijgende begroting, betere sportieve prestaties leiden automatisch tot meer mogelijkheden. Twente is met goed beleid teruggekomen en daar verdienen ze de credits voor. Vlap is een speler die ongetwijfeld zal leveren en is ook nodig om mee te komen met AZ.

Dan vangt Anderlecht nog best wel een mooi bedrag voor deze middelmatige speler. Blijft toch een houten klaas die zo nu en dan nog eens goed tegen een bal aan loopt. Duidelijk geen fan van Vlap, 2 milj is ook best stevig als je het mij vraagt.

4 juli 2022 om 22:43

Nou ja, een houten klaas is hij toch echt niet. Z'n probleem (althans het afgelopen seizoen) is z'n kalmte voor de goal en z'n onvermogen om z'n energie te doseren. Ik zou er zelf overigens ook geen 2 miljoen voor neertellen afgaande op vorig seizoen, maar hij heeft ook voorheen al laten zien er meer dan 10 te kunnen maken.

2 miljoen euro voor Vlap is echt een koopje.

Twente is in potentie gewoon de 4de club van Nederland en niet AZ. Kijk alleen al naar het gemiddelde aantal supporters. Twente leeft veel meer dan AZ.

Dit is gewoon mooi nieuws. We weten wat Vlap kan dus het risico is klein. Nu Brenet nog.

3 juli 2022 om 16:58

Volgens Streuer vandaag wordt er dinsdag weer een transfer afgerond, hopelijk Brenet, kan natuurlijk ook Mokotjo zijn.

3 juli 2022 om 18:20

Hoop ook op Brenet. Mokotjo mag van mij ook best tekenen al ben ik nooit zo lyrisch over hem geweest als sommige anderen. Hij kan wel voetballen maar het lijkt altijd wel allemaal op 1 tempo bij hem, er zit niet zo'n pit in als bij Zerrouki en Sadilek bijvoorbeeld.

4 juli 2022 om 22:45

Ik denk wel dat Brenet ermee bedoeld werd, maar bij zo'n speler is het altijd afwachten totdat z'n handtekening daadwerkelijk onder het contract staat. Vooral omdat Maatsen Feyenoord (tijdelijk) aan de kant heeft geschoven.

Goed nieuws voor het Nederlands voetbal hopelijk doet Twente het goed europees

Toen ik de titel in eerste instantie las, gingen alle alarmbellen weer af en natuurlijk niet zonder reden.
Goed om te lezen dat er winst gemaakt wordt en dit direct in de selectie wordt gestopt, een gezonde manier van financiële stabiliteit
Toch heeft FCT dit goed aangepakt met Vlap, maar nu hoop ik vooral dat hij ook in het veld even de doelpunten gaat produceren.
Een speler met potentie, die wellicht in het eerste seizoen voor supporters overtuigend was, maar eenmaal vertrouwd met het team een bijdrage kan leveren om wederom in de top 5 te eindigen.

Super. Mooi waarde op het veld opbouwen.

2 weken geleden zei Streuer dat er geen geld was voor transfersommen?? Gezien het verleden van Twente ben ik wantrouwend naar dit soort gekronkel... Ik bedoel je wist toch ook al twee weken geleden dat je begroting omhoog ging?

4 juli 2022 om 18:28

Dit is toch een manier van onderhandelen zonder alle kaarten al op tafel te gooien. Dat de begroting omhoog ging is twee weken al met de buitenwereld gecommuniceerd.

4 juli 2022 om 18:34

Wie van het bestuur die vroeger konkelde zit er nu nog dan? Het complete bestuur en CvB is vervangen en er is 1 hele duidelijke boodschap uit gegaan: werken aan een financieel en bestuurlijke gezonde organisatie. En dat gaat gelukkig de goede kant met zelfs een winst in een corona jaar.
En wat anders is dan 2 weken terug: 3 miljoen erbij door transfer Oosterwolde

4 juli 2022 om 22:47

Daarnaast word er heel duidelijk naar buiten gecommuniceerd hoe het betaald word, wat de insteek is, of er risico's zijn en zelfs de manier van betalen word naar de buitenwacht gecommuniceerd.

5 juli 2022 om 00:20

Daar heb je gelijk in.

4 juli 2022 om 23:31

Nou, als je naar het verleden kijkt, mag je ook bij AZ, Ajax, Feyenoord, Groningen en vele andere clubs achterdochtig worden. Lijkt me dus niet zo heel zinvol om dat te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder10
R. ZerroukiMiddenvelder10
V. ČernýAanvaller10
D. CleoniseAanvaller10
V. MisidjanAanvaller10
J. BrenetVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Twente 1 0 0 0
2021/2022 FC Twente 34 5 2 0
2021/2022 Anderlecht 0 0 0 0
2020/2021 Arminia Bielefeld 7 1 0 0
2020/2021 Anderlecht 11 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Twente verzekert zich van prima uitgangspositie ondanks slechte tweede helft

FC Twente heeft donderdagavond een 1-3 zege kunnen boeken op het Servische Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Het was de eerste Europese wedstrijd van Twente in 2.899...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren