‘Dus wat nu? We gaan Mbappé hierom niet kruisigen in ieder geval’

Zondag, 3 juli 2022 om 10:45Rian Rosendaal • Laatste update: 22:10

Er is nogal wat te doen rondom Kylian Mbappé en zijn keuze om niet naar Real Madrid te gaan. Er was duidelijk onvrede bij LaLiga-baas Javier Tebas, die het belachelijk vond dat Paris Saint-Germain ondanks een miljoenenschuld een lucratief nieuw contract kon voorleggen aan Mbappé. Bij Luka Modric lijkt de teleurstelling over het mislukken van de veelbesproken deal voor de spits een stuk minder groot te zijn.

"Mbappé heeft een beslissing genomen en dat is zijn goed recht. Daar moet hij nu mee leven", laat Modric duidelijk weten in een interview met Sportske. "We dachten allemaal dat hij naar Real zou komen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. Dus wat nu? We gaan hem hierom niet kruisigen in ieder geval. Mbappé is een geweldige speler maar, en nu herhaal ik mijzelf, geen enkele speler is groter dan de club. Real staat altijd boven alle spelers en dat zal nooit veranderen", zo benadrukt de Kroatische middenvelder.

De inmiddels 36-jarige Modric kijkt ook nog even terug op de veelbesproken Champions League-ontmoeting met PSG in maart, toen Real door een hattrick van Karim Benzema in het laatste halfuur met 3-1 won en de kwartfinale bereikte. "Met Neymar en Mbappé beschikken ze over ontzettend veel kwaliteit. Maar wij zijn Real Madrid en wij vonden die avond ons ritme. Met de steun van onze fantastische supporters hebben we PSG toen verpletterd. Het was een spectaculaire avond waarop de scepsis naar ons toe in de Champions League verdween." Real veroverde het miljardenbal door in de finale met 0-1 te winnen van Liverpool in Parijs.

Niet alleen Modric toont zich mild tegenover Mbappé. Ook Real-voorzitter Florentino Pérez toonde zich onlangs coulant. "Mbappé heeft me niet verraden", zei de president bij het Spaanse programma el Chiringuito de Jugones. "Mbappé heeft ons verteld dat het zijn droom was om voor Real Madrid te spelen, heel, heel vaak. Maar alles veranderde in vijftien dagen vanwege politieke en economische druk. Het was niet makkelijk voor Mbappé om telefoontjes van de Franse president te ontvangen, die hem vertelde om zijn huidige club niet te verlaten. Als je dan naar Qatar gaat (de familie van Mbappé, die zijn belangen behartigt, onderhandelde naar verluidt in Doha over de toekomst van de aanvaller bij PSG, red.) en ze bieden je dingen aan die je gek maken, dingen die waarschijnlijk buiten proportie zijn.

Pérez merkte dat de toenaderingen vanuit Frankrijk in Qatar iets met zijn gewenste aanvalsleider deden. "Hij stuurde me een bericht en ik gaf hem antwoord. Ik zag toen dezelfde Mbappé al niet meer, de Mbappé die we wilden. PSG bood hem aan om de leider van het project te worden, dat veranderde alles. Geen speler in de geschiedenis van Real Madrid heeft boven de rest gestaan. Dit is een collectief project, we gaan geen transfer maken die de gemeenschap op het spel zet."

Toch wilde Pérez een toekomstige overstap van Mbappé naar de Spaanse landskampioen alles behalve uitsluiten. "Real zal altijd open staan om spelers aan te trekken die begrijpen dat niemand groter is dan de club. Onmogelijk in drie jaar? In drie jaar kan er een hoop veranderen. Ik heb nog nooit gezegd dat het voor altijd over is tussen Mbappé en Real Madrid. Maar ik wil deze Mbappé niet. Dit was niet mijn Mbappé. Ik wilde de echte, die van de droom."


Poll

Zie jij Kylian Mbappé ooit voor Real Madrid tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door mancunianb)

Zit ze blijkbaar nogsteeds heel diep in Madrid, ze zijn aardig 'butt-hurt' doet erg pijn die naai-actie van Mbappe

3 juli 2022 om 10:59

@Lionaldinho84 Ze beantwoorden simpelweg gewoon de vragen die gesteld worden. Wordt tijd dat de journalisten betere vragen gaan stellen.

3 juli 2022 om 11:04

Dat is een slap excuus. Alsof je een kogel door je kop krijgt wanneer je zegt "ik geef geen antwoord, want dat hebben we al vaak genoeg gedaan".

3 juli 2022 om 11:10

Dan krijg je ander gezeik en ben je "respectloos". Ik snap het probleem niet, ze beantwoorden zonder enige rancune vragen van journalisten. Het is niet alsof Modric en Perez hier stennis schoppen zoals Tebas deed.

3 juli 2022 om 11:27

Tegenwoordig is iedereen zo soft. Je mag niet eens meer vragen beantwoorden.

3 juli 2022 om 15:25

Alsof iemand je respectloos gaat noemen als je weigert antwoord te geven op de manier zoals ik eerder aangaf. En wie dat doet, zou belachelijk overkomen.

Over belachelijk overkomen gesproken, ik heb een kind dood aan het "uhhh je mag niks meer tegenwoordig"-publiek, helemaal wanneer het niet van toepassing is op de huidige situatie. Ironisch genoeg zitten dat soort mensen zelf in een eeuwige slachtoffer-rol.

3 juli 2022 om 11:36

Linda84 / Doet erg pijn??? Real Madrid heeft net de CL plus Laliga plus Supercopa gewonnen. De fans zijn nu nog steeds aan het feesten in Madrid. Waarom zou iemand in Madrid met de beslissing zitten van Mbappe? Hij kiest er voor om te blijven bij de ploeg die wij als een biatch uit de CL hebben geknikkerd... Wij zijn de koningen van dit spelletje. Mbappe wil gewoon zijn zakken vullen, en dat is zijn goed recht. Misschien is er over een paar jaar wel een salary cap of wat dan ook. Real Madrid is er altijd nog voor hem, maar ik denk dat hij vooral op links wil spelen, en daar hebben wij al de nieuwe Pele lopen, misschien mikt Mbappe dan op de nummer 9 positie als Benz gestopt is, maar tegen die tijd staat Haaland misschien bij ons onder contract. Het wordt spannend om te zien wat er gaat gebeuren in 2024. Florentino zijn natte droom is om Mbappe en Haaland in 1 window te presenteren en de hele wereld weer in shock brengen. Dat is het enige wat men in Madrid interesseert. Prijzen winnen en de wereld shockeren. Net zoals jij in shock was toen we op 28 mei jl de grootste voetbalprijs in de wereld weer wonnen. Niemand staat boven de club. Hala Madrid!

3 juli 2022 om 11:41

Ben jij wel helemaal goed?? Hoe jij spreekt over een club is niet helemaal gezond. Als ik zo zal praten over Go Ahead Eagles zullen mensen mij maar raar aankijken

3 juli 2022 om 11:45

De koningen van dit spelletje? Vinicius de nieuwe Pele? Toe maar kerel, doe nog een paar uitspraken. Zet jezelf nog harder voor aap. Je kan het...

3 juli 2022 om 12:13

Ook vrij logisch als je gae en Mbappe in 1 zin noemt of praat over de Cl in combi met gae.

3 juli 2022 om 12:43

@klaas en dat terwijl Go Ahead en vele malen grotere club is als Real Madrid moet je nagaan. Spreek vooral vol trots op Go ahead en wees trots op je club!

3 juli 2022 om 17:11

Hahaha vinicius de nieuwe Pele? Daar haakte ik ook af.. die gast mag niet eens naar de schoenveters kijken van Pele, De Braziliaanse Ronaldo, Ronaldinho, Neymar of Romario.. Vinicus heeft een paar goede wedstrijden gespeeld en is nu opeens een wereldspeler? Zelfs Robinho of Kaka is hij nog niet eens voorbij

3 juli 2022 om 11:59

Lindalino84, iets zit volgens mij eerder bij jou heel diep nog. Of dat nu het feit dat Real de CL of La Liga heeft gewonnen is, is niet helemaal duidelijk, maar iets zit je duidelijk dwars. Midric en Perez antwoorden hier gewoon neutraal en zeggen het zoals het is. Jij vindt daar ergens een butthurt in. Wat een onzin verkondig jij zeg. Of zijn de spelers bij jouw club wel groter dan je club?

3 juli 2022 om 17:13

Hoeveel interviews heeft Perez inmiddels wel niet gegeven over Mbappe? En hoe vaak heeft hij wel niet lopen janken over de gang van zaken? Hij kan na 3 interviews ook zeggen: genoeg over Mbappe, ik heb mijn zegje er al over gedaan. Maar keer op keer moet hij via de media vertellen hoeveel onrecht real wel niet is aangedaan.. zielig en lachwekkend is het

3 juli 2022 om 18:02

Lionaldinho, jij valt hier echt zwaar door de mand hoor… Perez heeft welgeteld 1 interview gegeven. Het feit dat jij dat niet weet en denkt dat er meerdere interviews zijn, zegt al genoeg natuurlijk. Ook Modric heeft er maar 1x iets over gezegd, in dit interview bij Marca. Perez 1x bij El Chiringuito. Dus jij zit heel gefrustreerd achter je laptopje desinformatie te verspreiden. Enfin, hoop niet dat je zo dom bent als je nu doet blijken. Het zit diep he😆

3 juli 2022 om 15:25

Haha je hebt het echt zeker over jezelf. Sheesh zit wel heel erg diep bij jou lijkt wel hoor. Modric geeft gewoon antwoorden op vragen en zegt juist dat het hem uiteindelijk niet veel uitmaakt. En dat Madrid Madrid blijft! En Madrid wint net de CL! Waar heb je het over.

3 juli 2022 om 22:57

Hoezo naai actie? Hij mag zelf bepalen of ie weg wilt. Of het nou om geld gaat of sportieve reden of whatever.

Ach, hij is nog jong. Die gaat uiteindelijk wel naar real maar dan waarschijnlijk niet transfervrij.

3 juli 2022 om 10:58

Denk niet dat hij nog ooit naar Real zal gaan na alles wat er nu gebeurt is. Als hij al weggaat zal het een Engelse club zijn vermoed ik.

3 juli 2022 om 20:44

Natuurlijk zal hij eerder naar de premier league gaan. Beste competitie. Dus hij gaat naar Manchester City of Newcastle United over een paar jaar. Die kunnen hem betalen.

3 juli 2022 om 11:03

Denk niet dat hij ooit nog wegkomt. Zulke investeringen worden zeker niet vrijblijvend gedaan. Daarnaast welke andere club kan in dit soort ongein mee.

3 juli 2022 om 20:46

Welke andere club meekan? City. En Newcastle nog veel meer dan dat.

4 juli 2022 om 15:35

Wat PSG hier met Mbappe gedaan heeft daar kan zowel City als Newcastle de komende jaren niet mee mee. Saudi Arabië zou het kunnen, maar daar gaat jaren van schimmige deals en constructies om de Balans en P&L op te waarderen aan vooraf. Dat red je niet in 3-4 jaartjes (voor Newcastle)
City zit al aan de FFP maxx, die kunnen dit in 3 jaar niet realiseren. En dat gaat alleen nog maar om het "officiële gedeelte".

3 juli 2022 om 11:39

AFCB / Ja, misschien heb je gelijk en gaat hij in 2024 voor een gelimiteerd bedrag naar Real Madrid. Maar dat zal hem wel aanzienlijk wat tekengeld kosten denk ik. Wellicht boeit geld hem tegen die tijd niet meer. Weet je, veel mensen denken hier dat Florentino en het bestuur echt kwaad op hem zijn maar zo werkt het ook allemaal niet. Als Florentino stoer gaat doen en gaat zeggen tegen Mbappe dat wij hem niet hoeven in de toekomst, tekent hij misschien bij barcelona ofzo omdat ie zo kwaad is lol. Dan heb je helemaal de poppen aan het dansen

Als Madrisista doet dit toch nog steeds wel een beetje pijn. Ik ben wel trots op onze voorzitter en de wijze woorden waarmee hij spreekr. Hala Madrid!

3 juli 2022 om 11:42

Jackherrer/ Yo first of all toffe username! Mr Herrer was een legende in de cannabis wereld. Ik ben zelf meer een cheese roker maar pak af en toe ook nog wel een Jack Herrer in de shop mee. On : ik denk niet dat dit je pijn zou moeten doen, geen enkele Madridista zou hier teleurgesteld over mogen zijn. Wij hebben net alle prijzen gewonnen, zonder Mbappe. Het is niet alsof we in nood zitten en hem echt nodig hebben. Vinicius is net zo flitsend als hem misschien zelfs flitsender, maar ook jonger. Benzema zit in een soort derde prime. Wel ben ik ook trots op onze voorzitter, een echte businessman maar ook iemand met integriteit en kalmte. Met name dat kalmte had hij echt nodig, eerst was het ieder jaar een Galactico kopen om het kopen, nu gaat alles gericht en planmatig

Beetje zoals een gozer die is afgewezen door een meid en daarna opeens haar lelijk of onbelangrijk noemt, die opmerkingen. Dan is Modric nog gematigd, maar ook daar weer het "niemand is groter dan de club, we hebben PSG verslagen, lekker puh"-verhaal.

3 juli 2022 om 11:43

Rosco / Dat zijn toch gewoon feiten? Niemand staat boven Real Madrid. De club heeft Cristiano en Ramos zelfs laten gaan, de twee meest accomplished Madridistas van de laatste 15 jaar misschien. En PSG hebben we ook als een biatch uit de CL geknikkerd, ook niets aan gelogen

3 juli 2022 om 15:19

"Ik heb zoveel meiden gehad en deze meid stelt ook niks voor, ik heb haar al geneukt." - Om even verder te gaan met de analoge. Het opnoemen van de feiten komt van een plek van hartzeer.

''Geen speler in de geschiedenis van Real Madrid heeft boven de rest gestaan. Dit is een collectief project, we gaan geen transfer maken die de gemeenschap op het spel zet."

Je moet het maar durven zeggen. Wat een ongekende flauwekul.

3 juli 2022 om 11:44

Giorno / Wat is flauwekul? Noem eens een speler op die wel boven de club heeft gestaan dan? Die is er niet.

3 juli 2022 om 11:55

De geschiedenis van Real Madrid is bezaait met spelers die volstrekt als individuen fungeerden in de ploeg. Veel daarvan zijn ook totaal ondergesneeuwt om die redenen, denk aan de Nederlandse enclave eind jaren '00 of geflopte Galacticos zoals Rodriguez of Illaramendi. Aan de andere kant van het spectrum heb je dan spelers als Ronaldo en Ramos gehad.

Real staat niet bekend als een warme ploeg waar je goed in je topsportklimaat kan glijden, het is (heel lang, volgens mij is het sinds Ronaldo en Ramos weg zijn een andere kant in geslagen) heel vaak gewoon een kil ensemble van glamourvoetballers geweest met fans die totaal geen geduld hebben. Dat maakt voor een ontzettend toxische atmosfeer af en toe. Dit heb ik trouwens ook gewoon direct van Real-fans gehoord hoor.

3 juli 2022 om 12:18

Real staat niet bekend als een warme club? Als je kijkt hoelang dezelfde spelers er al spelen kan je toch wel stellen dat het een familie is. Ook als je kijkt hoe ze omgaan met spelers als Bale en Isco dan kan je toch wel stellen dat het er beter aan toe gaat dan bijvoorbeeld bij Barcelona dat Umtiti meermaals in de media zwart heeft gemaakt.

3 juli 2022 om 15:27

@Bonbonnetje Wat praat jij een dikke onzin zeg wauw. Niets meer niets minder. ONZIN! Doei.

3 juli 2022 om 18:07

Het moge duidelijk zijn dat Bongiorno vrij weinig verstand van zaken heeft. Dat laat ie wederom zien in deze reactie. Hij gaf laatst nog aan dat Hazard een slecht laatste seizoen kende bij Chelsea en dat het toen wel duidelijk was dat hij niet zou slagen.Nu deze reactie. De reden dat James is geflopt is puur omdat hij niet in het systeem van Zidane paste. Daarbij, het voetbal verandert. Spelers als James bestaan niet meer. Jij noemt Illarramendi, maar hij komt gewoon zwaar te kort. Dat is de reden dat hij flopte. De Nederlandse enclave vertrok, omdat dit niet matchte met het Galactico beleid van Perez. Als het daar zo koud was, waarom wilde Van Der Vaart dan eigenlijk niet vertrekken? Of Sneijder? Of Drenthe? Alleen Robben wilde weg, omdat hij wist dat hij met de komst van Ronaldo niet meer ging spelen. Van Nistelrooy vertrok in de winter, omdat hij te oud werd.Real Madrid is juist een enorm warme club volgens vele spelers, zie maar interviews van Sami Khedira, Pepe of Ozil. Onder Mourinho is dat alleen maar gegroeid en daar blijf ik de Special One altijd dankbaar voor.Ik hoop dat je voor nu klaar bent met onwaarheden verspreiden!

En dan hebben mensen het over artikelen over Ihattaren. Al die artikelen over Mbappã© dat is nou waar ik moe van ben geworden.

Men geeft hen zoveel aandacht en doet alsof waar hij gaat spelen bepaalt wie de komende 5 jaar de cl wint. Wat een onzin. Doe mij maar Guus Til.

Tijd om verder te gaan hoor, iedereen is zo butthurt en de hele madridleense media is zo zoutig. Hij heeft zijn keuze gemaakt, of hij nou ooit komt of niet geen brug verbranden. Beste speler van de wereld en dat zal hij nog een flinke tijd zijn, hoop dat hij ooit een keer komt. Zoveel grappen en memes over hem, we kunnen ook wel doorgaan hoor. We wonnen ook de ucl zonder hem, misschien een grote les voor die arrogante gasten die eff deden alsof haaland en mbappe naar komen en alles al getekend was. Ik geloof het pas, als ik ze de keuring zie doen.

3 juli 2022 om 11:51

Hij wordt toch gewoon een vraag gesteld, waarom is iedereen zo soft? Daarnaast heb ik nog nooit iemand zien doen alsof hij Madrid fan is, Twitter praktijken gewoon🤣

Gewoon goede reacties van Modric en Pérez, het is gewoon zoals het is. Natuurlijk flink balen omdat Mbappé vrijwel zeker op weg leek naar Real Madrid en dat maakt het ook pijnlijk, maar ze moeten nu gewoon door en kunnen zich focussen op andere versterkingen.

Moet wel zeggen dat dat 'nieuwe' beleid wat Real Madrid hanteert, het binnenhalen van jonge talenten, mij ook wel aanspreekt en zeker de manier waarop de spelers zich over het algemeen ontwikkelen. En ze winnen er ook prijzen als de landstitel en de CL mee, omdat de vaste kern met spelers als Benzema, Modric, Kroos, Casemiro, etc. gewoon goed is en natuurlijk kunnen die geen eeuwigheid mee maar daar worden met spelers als Vinicius, Camavinga, Militão, Valverde, Tchouaméni, etc. weer nieuwe spelers voor klaargestoomd en blijven ze hun focus leggen op talenten uit Zuid-Amerika en in Europa.

Eigenlijk doet Real Madrid dat al jaren. Denk dat ze dat zo'n 15-jaar terug ook al deden door jonge talenten als Robinho, Higuain, Gago, Drenthe, Marcelo, etc. aan te trekken in de hoop dat ze zich zouden ontwikkelen tot grote spelers na en Robinho is er dan misschien niet helemaal uitgekomen en Gago en Drenthe waren ook niet echt een succes, maar hebben zeker hun waarde gehad en Higuain en Marcelo waren gewoon gouden aankopen.

Hebben ze daarna een aantal jaar volgens mij minder de focus gehad op dit soort spelers, maar nu gelukkig wel weer met o.a. Vinicius, Rodrygo, Reinier, Camavinga, Valverde, Ödegaard, Asensio, Casemiro, Militão, Jovic, etc. en van al deze spelers zijn Ödegaard en Jovic volgens mij de spelers die sportief niks hebben betekend voor Real en op Jovic zullen ze flink verlies gaan maken, maar Ödegaard heeft financieel nog een flink bedrag opgeleverd en iemand als Reinier kan hopelijk aankomend seizoen weer opleven op huurbasis bij Benfica.

Het enigste wat ik jammer vind is dat ze Hakimi en Theo Hernández best wel makkelijk hebben laten gaan. En dan kan er wel gedacht worden dat als ze bij Real Madrid waren gebleven, ze zich waarschijnlijk niet zo hadden ontwikkeld maar vond zelf al dat je bij Real Madrid kon zien dat dit echt wel goede spelers met potentie waren.

Maar je kan helaas niet alles goed hebben.

Nette reacties. Het is al de grootste waanzin wat er gebeurd in het voetbal en Paris spant wat dat betreft echt de kroon. Zijn hele familie zal ondertussen wel van het geld van de sjeik complete woonwijken en pretparken aangeboden hebben gekregen. Hoop alleen zooo dat het weer misgaat voor Paris in de champions league

We hebben Mbappe helemaal niet nodig in Madrid, we hebben met Benz, Vini en Rodrygo al aanvallers van de buitencategorie met CL winst op zak. Nog 1 verdediger er bij, en aan aanvaller en middenvelder voor de breedte (eigen jeugd) erbij en we zijn klaar voor het nieuwe seizoen

In Madrid heeft iedereen begrip voor de beslissing van Mbappe. Op links staat bij ons Vinicius Jr, die zou Mbappe er hoe dan ook niet uitspelen. In de spits staat bij ons Benzema, de toekomstige winnaar van de Ballondor, ook daar zou Mbappe niet de voorkeur krijgen van Ancelotti. Daarnaast kan Real Madrid allang dat geld niet meer bieden dat de olieclubs bieden aan hun spelers.

3 juli 2022 om 11:52

Bij Real staat Emirates groot op het shirt. Alsof zij geen oliegeld ontvangen. Het is allemaal een pot nat die grote clubs

3 juli 2022 om 15:28

Jemig man, jij snapt het ook niet he. 🤦

3 juli 2022 om 13:37

Je denkt dat Mbappé niet naar Madrid kwam omdat hij bang is om te banken?

Daarom is Real de grootste club ter wereld. Iedereen weet dat de club groter is en je blij moet zijn om er te mogen voetballen. Wil je dat niet, prima, voor jou 10 andere.

Ik zie veel hebben haat voor real en praten geen feiten. Ik hoor dat velen niet begrijpen dat real Madrid de grootste en succesvolste club in de CL is op de wereld. De magie van het Bernabeu en het maagdelijk wit was waar hij het over had met Perez en hij had zijn woord gegeven normaliter op dat niveau hou je dat. Ineens hoor je het achterlijke bod wat het voetbal eigenlijk kapotmaakt 50 mil en is hij gezwicht voor het geld. Hij had tegen benzema tegen wie hij opkijkt gezegd dat hij komt dus blijkbaar voetbalt hij meer voor geld dat het sportieve en komt fake over en als een kleine jongen want zoals Zlatan zei als je echt een grote man wil zijn als hoe die juicht als hij heeft gescoord gaat hij naar Real en een top competite want Frankrijk is geen hoog niveau. Als je al jaren ziet waar je moet zijn voor de prijzen en al topscorer en beste speler daar was waarom blijf je nog dan? Familie druk vermoed ik en miss een angstig jongetje die niet uit zijn vertrouwde omgeving weg wil. Als persoon kan benz beamen heeft hij nog veel te leren. En wat mij betreft hoeft hij niet te komen en vergeet niet real kan iedereen halen wie ze willen. Gnabry zou niet omdat hij er niet uitkomt met Bayern een goeie zijn. Haaland heeft een real clausule over twee jaar en vinicius word elk jaar lastiger. Kylian is snel maar heeft vaak dezelfde acties en vergeet die penalty op het ek niet toen kon hij de man zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4279 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
F. MendyVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

544 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren