Jordan Larsson krijgt zelden vertoonde gemene trap na van Spartak Moskou

Dinsdag, 28 juni 2022 om 17:05Wessel Antes • Laatste update: 17:45

Jordan Larsson en Spartak Moskou nemen niet op de meest vriendelijke wijze afscheid van elkaar. Maandag werd bekend dat het contract van de Zweedse aanvaller is ontbonden. Larsson wil niet langer in Rusland voetballen vanwege de oorlog met Oekraïne. Dinsdag kwam de club via Telegram met een opvallende, tamelijk bizarre afscheidspost, waarin Larsson ‘Agent 007’ wordt genoemd: '0 goals, 0 assists en 7 interviews.'

Larsson speelde in het afgelopen seizoen zeventien competitieduels voor Spartak, waarin de aanvaller - zoals het statement al verraadt - bij geen enkel doelpunt betrokken was. De Russische invasie in Oekraïne zorgde begin dit jaar voor een breuk in de toch al niet bijzonder succesvolle relatie tussen Larsson en Spartak. De zoon van oud-spits Henrik Larsson gaf meerdere interviews waarin hij te kennen gaf niet meer in Rusland te willen voetballen. Dat zette kwaad bloed bij Spartak en zijn supporters.

Larsson maakte op een eerder moment al gebruik van de FIFA regeling om tijdelijk niet in Rusland uit te hoeven komen. Hij koos ervoor om het seizoen af te maken in zijn thuisland, bij AIK Solna. Daar kwam hij in het afgelopen half jaar tot elf wedstrijden, waarin hij drie doelpunten maakte en twee assists gaf. Inmiddels geeft de FIFA voetballers in Rusland en Oekraine de mogelijkheid om tot en met 30 juni 2023 transfervrij naar een andere club te vertrekken. Daarom besloot Spartak het contract van Larsson definitief te ontbinden. In Moskou lag de Zweed nog vast tot medio 2023.

Larsson speelde in totaal 83 wedstrijden voor Spartak waarin hij 27 keer scoorde en 9 assists gaf. De club kocht hem in augustus 2019 voor vier miljoen euro van het Zweedse Norrköping. In Nederland was de zoon van Feyenoord- en Celticlegende Henrik Larsson twee seizoen actief voor NEC. In 24 wedstrijden maakte hij 4 doelpunten en gaf hij 4 assists. Jordan werd in Rotterdam geboren op het moment dat zijn vader voor Feyenoord speelde. Hij is zevenvoudig international van Zweden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door constant kante)

Tamelijk kansloos om zo te doen over een speler die een seizoen eerder blijkbaar nog 1 op 2 liep. Maarja marketingtechnisch wel lekker makkelijk scoren bij je aanhang. Ik denk niet dat Larsson er minder om slaapt.

28 juni 2022 om 17:02

Ik kan er wel om lachen. Wel origineel bedacht.
Hopelijk de speler ook gewoon.

28 juni 2022 om 21:44

Het seizoen ervoor had hij 15 goals en 5 assists in 29 wedstrijden, wat prima cijfers zijn lijkt me. Beetje flauw om dan het laatste seizoen er maar bij te pakken. Ik vind het niet een respectvolle manier van afscheid nemen.

28 juni 2022 om 17:02

Vind het wel grappig gevonden eerlijk gezegd. En zo'n gemene trap na is het ook weer niet. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk logisch dat Larsson de club verlaat, staat er in Schotland goed op dus zal hij niet heel lang zonder club zitten

28 juni 2022 om 17:02

Je kan het natuurlijk eigenlijk echt niet maken als club, maar stiekem vind ik het best grappig.

Sowieso is die admin van Spartak op sociale media behoorlijk goed op de hoogte van alle lopende memes, het Spartak account reageert echt supervaak op andere clubs en dit is ook wel een beetje een lopende meme die bijvoorbeeld ook veel over Sancho werd gemaakt (0 goals, 0 assist, 7 matches).

28 juni 2022 om 18:01

Want? Een speler mag wel een mening hebben maar een club niet?

28 juni 2022 om 17:15

Hoezo kansloos? Ik vind hem grappig hoor. Ookal is het een Russische club. En de Russische competitie is wel even anders dan de Zweedse. Maar als je inderdaad geen doelpunten en/of assists brengt dan ben je als aanvaller niet echt een toegevoegde waarde. Dat zag bij Haller in Engeland ook.

28 juni 2022 om 17:24

Gelet op wat er in Oekraïne gebeurd snap ik werkelijk niet dat er mensen zijn die dit grappig vinden. Hulde aan Larsson die ruggengraat toont en niet in dat fascistische land wenst te voetballen.

28 juni 2022 om 18:08

Sorry man, ik wist niet dat Spartak en de social media team van de club, dat land binnen zijn gevallen.

28 juni 2022 om 18:45

Wist je dat echt niet? Als je het met een raar accentje uitspreekt kan je er zelfs Sp-war-tak van maken

28 juni 2022 om 20:41

Ik vind het hilarisch en ik snap ook dat je niet wilt voetballen in een land wat in oorlog is, dus net zo goed in Oekraïne niet.

Ik kan er wel om lachen maar om dit nou als club zelf te plaatsen is misschien een tikkeltje onprofessioneel haha

Niet eens origineel dat is verzonnen na de eerste 7 wedstrijden van Sancho bij United. Ben benieuwd wat die verdiend misschien kan die z'n geluk in de Eredivisie beproeven.

28 juni 2022 om 18:29

Zelfs bij Sancho was dat niet origineel. Dat is een grapje die al jaren in de kelderklasse gemaakt wordt.

28 juni 2022 om 18:59

Het origineel is geuit door mourinho die Frank de boer zo betitelde als slechtste trainer van de premier league bij chrystal palace, nadat Frank het lef had mourinho te bekritiseren. "Zero wins, zero goals, 7 matches".

Wat kinderachtig en onprofessioneel van Spartak Moskou. Eigenlijk bevestigen zij hiermee ook waarom Jordan Larsson terecht niet meer voor de club wilt spelen.

De feiten zijn 27 goals en 9 assists voor Spartak. En een prijs (beker) bij Spartak.

29 juni 2022 om 12:14

Man man man, het is een grapje. Spartak staat er bekend om dat zij veel meme gebruiken met hun social media. Iemand met een beetje gevoel voor humor kan hier gewoon omlachen

Hahahaha ik kan er wel om lachen. Niet dat het de club echt helpt, vrij onprofessioneel.
Larsson is geboren in NL toen Henrik nog bij Feyenoord speelde, voetballen kan hij wel, maar duidelijk niet op het niveau van z'n pa.

Spartak Moskou is ook (onder andere op Tiktok) begonnen met zichzelf neer te zetten als meme pagina/club. Vind het best leuk gevonden en hoewel het natuurlijk niet heel fraai is als serieus statement, valt het ook wel met een korreltje zout te nemen. Met die filmpjes van ze steken ze ook de draak met alles en iedereen. Het trekt wel jongeren gigantisch aan volgens mij, maar vraag me af of het op de lange termijn heel slim is als je dit soort dingen uithaalt met eigen/oud spelers.

Zijn ze goed in in Rusland.
Trappen na geven als iets ze niet zint op de meest respectloze manieren.
Bleef het helaas maar bij dit soort rotzooi berichten.

Misschien wat voor Feyenoord? Is tenslotte een Rotterdammer en heeft er vast wat over gehoord van zijn vader. Is tenslotte ook een international van Zweden (geweest) en vond hem in de Eredivisie best een leuke speler bij NEC. Is inmiddels ook al wat jaartjes ouder dus misschien als extra aanvaller geen verkeerde optie.

28 juni 2022 om 17:41

Het was ooit een nadrukkelijke wens om bij Feyenoord te spelen. Bij NEC leek het er niet bepaald op dat hij er het niveau voor zou hebben, maar ik zou het niet zo verkeerd vinden als hij voor niks ingelijfd wordt nu. Naast Gnonto en Danilo wordt het dan alleen wat druk misschien

28 juni 2022 om 21:51

Heeft bij NEC eigenlijk nooit echt wat laten zien. Vandaar maar 8 optredens in de Eredivisie en een plek op de bank in de KKD. Dat hij wat kon met een bal dat zag ik wel, maar toen was hij denk ik te onervaren en had totaal geen body. Maar had eigenlijk nooit verwacht dat hij überhaupt bij Spartak zou komen te voetballen.

Dan heb je als club ook afgedaan. Larsson juiste keuze gemaakt dus.

Tja, hetzelfde kun je op Rusland plakken. 0 respect 0 menselijkheid en 7 buurlanden aan de westgrens die zich daar op z’n zachtst gezet bijzonder oncomfortabel voelen waar het gaat om hun grenzen, soevereiniteit en vrede.

28 juni 2022 om 18:16

Of op de NAVO en de EU die zich niet aan de afspraken houden. Wat als Rusland de Sovjet Unie nieuw leven in zou blazen en tegen de NAVO/EU grenzen aan zou schurken zoals zij nu doen? Dan was het Russische agressie.. Denk zelf eens na ipv altijd maar media en Westerse heilige boontjes na te praten. Rusland had ooit raketten op Cuba, dat vond de VS niet zo prettig. En zo kan ik wel doorgaan.

28 juni 2022 om 18:27

Op het moment dat die landen dat willen ok. Fun fact: Oekraïne wil NIETS met Rusland te maken hebben en daarom vallen ze binnen. Weet je, oorlog. Cuba is een ander verhaal en eeuwen geleden, lees eens een boek ofzo man.

28 juni 2022 om 18:40

Rusland is degene die zich niet aan de afspraken houdt want Oekraïne heeft garanties gekregen dat ze soeverein mogen blijven. En als Rusland de mogelijkheid had om de Sovjet-Unie opnieuw leven in te blazen dan deden ze dat direct, maar niemand wil bij ze horen. In tegenstelling tot de EU, waar landen vrijwillig meedoen.

28 juni 2022 om 18:54

Haha ik moest wel lachen om jouw reactie Lupi.
De oorlog in Oekraïne hoeft van mij niet besproken te worden op een voetbalforum, maar ik kan het niet laten om op zoveel te reageren. Een eeuw is 100 jaar. De Koude Oorlog was in de periode na WO2 t/m 1989. Het was in die periode dat Rusland in Cuba een bondgenoot had. Ook is het oosten van Oekraïne pro-Russisch en het westen pro-EU. Het geeft niet als je er niet zoveel vanaf weet, maar geef dan geen sneer aan een ander. Leestip: Imperium USA van Daniele Ganser.

28 juni 2022 om 20:45

Nog een fun fact: de Sovjet Unie was een gedwongen unie, de meeste landen zijn daar niet vrijwillig onderdeel van geweest. Dus die unie is nooit iets geweest op basis van vrijwilligheid. Nog een fun fact: die afspraak die de NAVO zogenaamd schendt bestaat niet, en diegene die beweert van wel mag mij de verdragstekst laten zien.

28 juni 2022 om 21:54

Kakadu, je laatste fun fact bestaat wel. Het was Gorbatsjov die destijds had afgesproken dat de NAVO niet zou uitbreiden naar Rusland toe. Je hebt wel gelijk dat dit nooit is vastgelegd

28 juni 2022 om 22:22

Zit er niet een groot verschil in de basis waarop landen in een hemisfeer belanden? Los van het begrip dat je kunt hebben voor Ruslands gevoelens bij een sterkere NAVO - wat ik in tegenstelling tot hun reactie hierop nog wel enigszins heb - is dit natuurlijk een wezenlijk verschil. Dat Finland en Oekraine nog liever gisteren dan vandaag in de Eu/navo willen is nogal tekenend.

Dat Rusland in Cuba een bondgenoot in Amerika's achtertuin vond, stelden de VS inderdaad niet op prijs. Maar zelfs in januari 1959, toen de relatie tussen de USSR en Cuba nog moest ontwikkelden, stuurden de Amerikanen niet aan op een militair conflict, belegering of bezetting. Weliswaar beraamde de CIA honderden aanslagen op Castro en faciliteerde en trainde het Cubaanse ballingen voor een (mislukte) invasie van de Varkensbaai, maar het conflict bleef met verder 'slechts' een economische blokkade verre van de vernietiging en terreur van het soevereine land zoals Rusland dit nu aanpakt.

Niet dat de VS en Europa de braafste jongetjes zijn, verre van. Maar waarom je dat aanhaalt is me niet duidelijk. Wat bedoel je nu eigenlijk te zeggen met je reactie? Dat hypocrisie van Europese en Amerikaanse overheden op het wereldtoneel de militaire terreur in en annexatie van Oekraine door Rusland gerechtvaardigd maakt? Of naakte agressie tegen de burgerbevolking acceptabel?

29 juni 2022 om 17:08

Drl80

"of op de NAVO en de EU die zich niet aan de afspraken houden. "

Dat jij ten prooi bent gevallen aan de Kremlin propaganda waar zelfs Poetin in is gaan geloven, dat moet jij zelf weten beste man. Maar dat je hier met die propaganda dagelijks probeert een soort moral high ground in te nemen is ongeveer even walgelijk als dat het verwerpelijk en zielig is.

Sorry hoor, maar het bevel om Oekraïne binnen te vallen, daar vrouwen, kinderen en bejaarden plats te walsen onder tanktracks dat kwam van Vladimir Valdimirovitsj Poetin. En niet van de Navo, niet van 'het Westen', niet van Joe Biden, zelfs niet van Thierry Baudet. Poetin is hiervoor verantwoordelijk en dat belachelijke prietpraatje van je dat 'wij' dat veroorzaakt hebben is pure propaganda. Dat jij deze onzin voor zoete koek slikt is al erg, dat je als een Jehova getuige hier ons liberale en democratische Westerlingen deze propaganda komt slijten is beyond bizar.

Of ga anders gewoon lekker in een autocratisch land leven als de democratie, rechtstaat en jouw vrije meningsuiting die je hier hebt je niet bevallen. Of ga anders eens je tijd besteden aan het uitvinden hoe Poetin omgaat met mensen zoals jij.

29 juni 2022 om 17:11

Kakad

"nog een fun fact: die afspraak die de NAVO zogenaamd schendt bestaat niet, en diegene die beweert van wel mag mij de verdragstekst laten zien."

Waar Drl80 op doelt is de 'afspraak' die volgens hem zou zijn gemaakt met het Westen dat de NAVO niet zou opschuiven naar het Oosten, na de val van de Sovjet Unie. Maar wat DRL natuurlijk niet vermeldt is dat Oekraïne kernwapens had destijds bij het uiteenvallen van de Sovjet Unie. Die heeft Oekraïne destijds opgegeven aan Rusland. In ruil voor een veiligheidsgarantie van Rusland van de grenzen van Oekraïne. En wat zien we nu? Rusland valt Oekraïne binnen.

Dus: Drl80, Rusland houdt zich niet aan de afspraken! En klaar.

Kan er wel om lachen. Origineel of niet, lekker belangrijk. Kan niet zo goed voetballen, misschien slaat het een generatie over. Kende die hele gozer niet trouwens.

28 juni 2022 om 21:56

Heeft zich na NEC (waar hij niets heeft laten zien) prima ontwikkeld en Spartak legde niet voor niets miljoenen voor hem op tafel. Heeft overigens twee prima eerste seizoenen gedraaid. Dus dat hij niet zo goed kan voetballen is niet waar.

Dat Twitteraccount van Spartak Moskou is me al eens eerder opgevallen. Ze doen daar een heel wanhopige poging om grappig te zijn. Allemaal van die overdreven dissjes en gezuig. Check maar eens, wel lachen om te zien hoe kansloos het is.

En de mensen in de comments die dit normaal vinden zijn ook niet goed wijs. Ja, het kan best grappig zijn, maar je gaat toch niet natrappen als voetbalclub? What's next? Jorrit Hendrix uitlachen om zijn haartransplantatie als hij straks vertrekt bij Spartak?

29 juni 2022 om 12:16

Jij zal vast leuk zijn op feestjes en verjaardagen!

29 juni 2022 om 12:40

Ja jij ook met je uitgekauwde opmerking. Jij bent het type dat Hans Teeuwen-liedjes nadoet en denkt dat mensen je dan grappig vinden.

En ik zeg ook duidelijk dat het (best) grappig is, maar dat het niet kan als voetbalclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sochi91
5.Rostov82
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. SelikhovKeeper40
N. ChernovVerdediger40
R. LitvinovVerdediger40
D. DenisovMiddenvelder40
D. KhlusevichMiddenvelder40
C. MartinsMiddenvelder41
V. MosesMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

2 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2022 AIK 11 3 0 0
2021/2022 Spartak Moskou 17 0 1 0
2020/2021 Spartak Moskou 29 15 6 0
2019/2020 Spartak Moskou 26 7 2 0
2019 IFK Norrköping 16 11 3 1
Laatste voetbalnieuws

Zoon Larsson vindt na pijnlijke uittocht bij Spartak onderdak in Bundesliga

Jordan Larsson heeft met Schalke 04 een nieuwe club gevonden na zijn pijnlijke uittocht bij Spartak Moskou, zo meldt de Duitse club vrijdagmiddag. De spits heeft zijn handtekening gezet onder een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren