PSV wint met 6-0 tijdens officieus debuut Ruud van Nistelrooij

Zaterdag, 25 juni 2022 om 17:05Mart van Mourik

PSV heeft zaterdagmiddag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op De Herdgang kreeg de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij bezoek van BW Lohne, dat met 6-0 verslagen werd. De Eindhovense doelpuntenproductie werd verzorgd door Armando Obispo, Yorbe Vertessen, Simon Colyn (tweemaal) en Richard Ledezma, terwijl Lars Hausfeld een eigen doelpunt maakte.

Van Nistelrooij liet doelman Walter Benítez tegen de vijfdedivisionist direct in de basis debuteren. De Argentijnse goalie speelde een helft mee en kon daarin totaal niet getest worden door BW Lohne. Opvallend was verder de rentree van Derrick Luckassen, die al jaren achtereen wordt verhuurd maar nu een kans kreeg in de basis. Sterren als Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo ontbraken nog, omdat hun vakantie door interlandverplichtingen pas later begon.

PSV begon voortvarend aan de oefenwedstrijd en lanceerde direct Noni Madueke. De rechtervleugelspits raakte in vrije positie de voet van de goalie. Uit de hoekschop die volgde kopte Obispo al in de zesde minuut de openingstreffer binnen: 1-0. PSV was logischerwijs veel sterker, maar de nietige Duitse ploeg verweerde zich kranig. Vertessen miste één-op-één met de keeper een enorme kans, maar kon op slag van rust alsnog binnentikken na een fraaie dribbel van Madueke: 2-0. Na rust verscheen PSV met elf nieuwe namen, waarvan Joël Drommel veruit de bekendste was, terwijl Ledezma zijn rentree maakte na een zware knieblessure.

De B-formatie van Van Nistelrooij tilde de stand binnen vijf minuten naar 3-0. Dat was vooral te danken aan Dante Sealy, die met de bal aan de voet versnelde en Simon Colyn met een steekbal op maat een intikker verschafte: 3-0. Halverwege het tweede bedrijf liep PSV nog verder weg bij Lohne. Eerst wist uitblinker in de tweede helft Ledezma op koelbloedige wijze af te ronden; vervolgens hielp Lohne-verdediger Hausfeld de Eindhovenaren met een ongelukkig eigen doelpunt aan een 5-0 voorsprong. Het slotakkoord werd gespeeld door Colyn, die na een carambole voor het vijandige doel de 6-0 eindstand op het scorebord zette.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door walcott16)

Wat een fantastische start voor Ruud van Nistelrooij. Een 6-0 overwinning in zijn debuut maakt indruk. Ik heb veel vertrouwen in Ruud. Een rustige kerel met wijze woorden. Heel anders dan die Smit. Ik ben erg benieuwd hoe de Eindhovenaren het komend seizoen gaan doen. Samen met Ajax en Feyenoord zie ik ze zeker meedoen om de titel.

25 juni 2022 om 17:14

Haha jaa dat maakt diepe indruk in een eerste oefenwedstrijd. Meedoen om de titel moet hij sowieso. Ik denk dat de tegenstanders in de voorronde champions league al staan te trillen na deze oefenpot.

25 juni 2022 om 17:24

Je wilt het toch even benoemen he? 😉 Joh laat toch gaan dat soort reacties, iedereen weet toch dat dit soort wedstrijden niks voorstellen.

25 juni 2022 om 17:33

Ik zie PSV best wat klaarspelen in de voorrondes. Voor het Nederlands Voetbal zal het geweldig zijn.

25 juni 2022 om 17:38

Sterker nog.. na het kijken van deze wedstrijd weet ik wel zeker dat ze kampioen worden.

25 juni 2022 om 18:07

Ach daar gaat het helemaal niet om. Een goede start tegen een slechte tegenstander.

Prima begin.

25 juni 2022 om 17:14

Maar laten we nkg niet te enthousiast gaan doen we speelde ook nog niet tegen de beste tegenstander.

25 juni 2022 om 17:16

Waarom altijd dat overdreven gedoe en dan afsluiten met de grootste open deur die je kan intrappen, PSV doet mee om de titel.

25 juni 2022 om 17:18

Waarom altijd zo'n open deur reactie als je duidelijk kan lezen dat deze reactie pure sarcasme is...

25 juni 2022 om 17:25

Dit is geen sarcasme. Dit meent hij. Klaas is hier al langer dan vandaag.

25 juni 2022 om 17:30

Prem meent alles wat ie zegt, maar die neem je toch ook niet serieus?

25 juni 2022 om 17:34

Het is toch altijd goed om met een grote overwinning te beginnen?? Het is goed voor het moraal. Velen denken dat Ajax makkelijk kampioen gaat worden, maar ik schat PSV en Feyenoord ook tot een grote rol in de titelstrijd. Dat is geen open deur!!

25 juni 2022 om 17:35

Er zijn er nog wel heel veel meer die je niet serieus moet nemen. Dat is ook niet erg, maar dat maakt het niet gelijk sarcastisch. Maar Je hebt gelijk, ik moet er eigenlijk ook gewoon niet op reageren.

25 juni 2022 om 17:39

Kom op Klaas, ga een ander in de maling nemen! De gehele top 3 heeft met vele mutaties te maken. PSV loopt (ver) achter op Ajax qua financiële middelen maar heeft altijd nog genoeg om een concurrerend team te moeten kunnen samenstellen. Dan mag je er bij voorbaat van uitgaan dat PSV iig voor het kampioenschap wil gaan. Dus ja het is een waanzinnig open deur.

25 juni 2022 om 17:41

Haha dat niet reageren vind ik ook moeilijk hoor...

25 juni 2022 om 19:55

@ KLAAS... enige kans dat je toevallig familie bent van prem?

25 juni 2022 om 20:16

Ajax en psv hebben nieuwe trainers heb tijd nodig .slot zit al een jaar bij feyenoord dat is een voordeel.ook weet slot snel hoe je een team goed laat spelen daar zag je elke week verbetering .denk niet dat ruud dit ook bezit die zal veel langer de tijd nodig hebben

25 juni 2022 om 17:18

Stichting open deur. Natuurlijk geweldig dat Van the Man terug is in Eindhoven, maar zo'n oefenwedstrijd zegt natuurlijk helemaal niets.

25 juni 2022 om 17:20

Sterker nog ik vond PSV alles behalve overtuigen. Ik hoop dat het aan mij ligt en ik gewoon te kritisch ben.

25 juni 2022 om 17:19

"wat een fantastische start voor Ruud van Nistelrooij. Een 6-0 overwinning in zijn debuut maakt indruk."

We hebben het over een besloten oefenwedstrijdje tussen een veredeld Jong PSV en een Duitse vijfdeklasser. Niets meer dan een eerst trainingspartijtje na de vakantie. Hier kun je echt nog geen enkele zinnige conclusie aan verbinden.

25 juni 2022 om 17:20

Sarcasme....

25 juni 2022 om 17:29

Dat weet je hier maar nooit...

25 juni 2022 om 17:35

Dat is zeker waar...

25 juni 2022 om 17:20

‘Samen met Ajax en Feyenoord zie ik ze zeker meedoen om de titel’.
Pas je op dat VZ je reactie niet verwijderd met zulke gedurfde uitspraken?

25 juni 2022 om 17:25

Ik denk ook dat PSV hiermee laat zien dat ze kans maken op de titel. Nu hoop ik niet dat ze de volgende wedstrijd verliezen, anders maken ze meer kans op degradatie.

Ik denk dat VV de Monnik ook niet zou kunnen winnen van dit heersende spel van PSV onder de leiding van de onlangs begonnen hoofdtrainer Ruurd van Nistelrooij. Die zouden volledig worden weggespeeld.

Volg je nog wat wedstrijden van VV de Monnik in je mooie woonplaats Schiermonnikoog, Klaas?

25 juni 2022 om 17:37

Grappig hoor. Ik geef eerlijk mijn mening en er worden grapjes over gemaakt. Wat zijn we volwassen met elkaar zeg...

Ik woon ook nog deels in Deventer, maar ben ook een groot deel van het jaar te vinden in mijn vakantiehuisje op Schiermonnikoog. Daar ben ik meer aan het fietsen en wandelen dan op de plaatselijke voetbalclub aan het letten.

25 juni 2022 om 20:07

Ik ben ook gewoon hartstikke eerlijk, ik ben oprecht benieuwd.

Wat leuk om te horen dat je graag gaat wandelen en fietsen op Schiermonnikoog. Echt een aanrader om eens bij VV de Monnik te gaan kijken, een club van formaat.

Wie weet zien we elkaar daar wel eens. Ik vaar zelf regelmatig in de zomer naar Schiermonnikoog met mijn motorboot

25 juni 2022 om 17:41

Wat een dooddoeners zeg, die drie clubs doen elk jaar mee om de titel. En wat zegt deze wedstrijd nu hartstikke leuk maar zegt nog niets als het seizoen begint hoe ze ervoor staan.

25 juni 2022 om 17:44

Hahahahahaha zeker na deze overwinning!

25 juni 2022 om 20:11

ruud is onervaren .als psv effe tegenslag krijgt denk ik niet dat hij dat op kan lossen.ik vermoed dat psv het lastig gaat krijgen.die schreuder heb wel ervaring maar ook daar moet je afwachten of hij zich staande kan houden bij een grote club.slot weten we dat hij wel spelers laat voetballen en verlopig staat daar op malacia na nog de hele basis wat ingespeeld is.

25 juni 2022 om 20:48

Dessers en Linssen (1 vd 2 stond vrijwel altijd wel basis) zijn ook allebei al vertrokken inmiddels uiteraard en ook voor Kokcu en Senesi is aardig wat interesse volgens mij. Denk dat je best kunt stellen dat de gehele top-3 de nodige wijzigingen in de basiself zullen moeten doorvoeren t.o.v. vorig seizoen.

Met een schuin oog gekeken, maar was natuurlijk een wedstrijd die nergens om ging. Toch vond ik Vertessen te wild, die lijkt zijn belofte toch echt niet in te lossen en moet eigenlijk (voor zijn ontwikkeling, niet dat het handig is voor PSV) verhuurd worden. En Sealy viel me op, terwijl die bij Jong PSV afgelopen seizoen mij niet opviel. Was natuurlijk tegen amateurs maar bracht meer gevaar dan Madueke.

25 juni 2022 om 17:21

Vond je? Ik vond dat juist Vertessen goed druk zette op de bal, positie koos en goed stond. Madueke daarentegen viel me echt tegen.

Madueke kwam regelmatig zijn man voorbij, maar dat was het dan ook, weinig druk op de bal zetten ook. Pas aan het einde van de eerste helft speelde hij beter. Hij moet gaan werken aan zijn ego.

25 juni 2022 om 20:04

@SterkeJerke. Ik heb met een schuin oog gekeken, misschien tegen scheel aan dan . Zou goed kunnen hoor, maar zag hem weer een kans inschieten, ongelooflijk. Vergelijk dat met Colyn (staat nier bekend als mega talent) die er omheen gaat en bij de andere goal goed schuift in de hoek.

25 juni 2022 om 17:21

Die viel mij ook op! Was veel directer in zijn spel dan Madueke, en veel meer teamspeler, waardoor hij inderdaad meer gevaar bracht. Madueke zat zichzelf een beetje in de weg. Vond Colyn ook wel lekker bedrijvig. Ledezma had een paar heerlijke passes. Met iets meer kalmte voor t doel van onze spelers overall had de score een stuk hoger uit kunnen vallen, dat wel.

25 juni 2022 om 20:06

Ja Colyn was aardig bezig, hij en Sealy werden aardig overschaduwd door Bakayoko bij jong PSV, maar ze deden het leuk. Maar tegenstand was natuurlijk laag, toch heb je elk jaar wel een talent wat beter presteert dan verwacht. We houden het in de gaten.

Fijn potje zomervoetbal. Aan die rode kop van Colyn te zien was t warm op de Herdgang haha. Jammer van die blessure voor Seelt, met niemand in de buurt kon dat wel eens een lelijke zijn. Voor de rest word je er natuurlijk niet veel wijzer van, maar het was fijn om weer eens vleugelaanvallers te zien. Daar maakte Ledezma goed gebruik van als spelverdeler. Sowieso leuk om hem weer eens aan het werk te zien. Verder mag Madueke wel eens aan zijn rechter gaan werken, en dat egoïsme van hem vind ik toch wel irritant als het zo vaak niets oplevert.

Leuk dat Colyn een kans krijgt in de voorbereiding. Wat een lang avontuur is dat geweest.

25 juni 2022 om 17:59

Ik heb hier erg weinig van meegekregen.. wat is het verhaal rondom die jongen?

Ik heb het vluchtig online gevolgd, maar heb me kapot geërgerd aan Madueke.
Constant pingelen en dan voor eigen succes gaan. Heb hem zeker 5 ballen naast zien schieten.
Die Sealy vond ik een stuk beter, die maakte een aantal mooie voorbereidende acties.

Heb voornamelijk de tweede helft gezien en die jeugdspelers speelden lekker frivool. Net zoals de reacties hierboven vond ik Madueke ook wat tegenvallen. Hij is een speler met een geweldige actie, maar voor het doel vind ik hem onrustig en heeft hij weinig aandacht voor zijn teamgenoten. Als die daar nog in groeit dan kan het een hele goede speler worden. Hopelijk is hij komend seizoen blessurevrij en kan die de dubbele cijfers aantikken in doelpunten en assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

19 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 2 0 0
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ontevreden’ Van Nistelrooij laat Hoever thuis voor clash met Rangers

PSV heeft de selectie voor het heenduel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League bekendgemaakt. De 22-koppige selectie van trainer Ruud van Nistelrooij kent slechts één verrassing. Ki-Jana...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren