‘Kökçü is straks misschien wel vijftig of zestig miljoen euro waard’

Vrijdag, 10 juni 2022 om 11:15Justus Dingemanse • Laatste update: 11:32

Voor de aftrap van het seizoen 2019/20 sprak Voetbalzone in samenwerking met adidas met vier van de grootste talenten op de Nederlandse velden. De beloftes blikten in deze interviews terug op hun nog prille carrière en plaatsten voorzichtig alvast een stip op de horizon onder het mom #DareToCreate. Wat is er een kleine drie seizoenen later terechtgekomen van hun grote ambities en torenhoge verwachtingen? In 1001 nacht later bekijkt Voetbalzone of de plannen van de mannen nauwkeurige voorspellingen of eerder zwoele sprookjes waren. In deel drie van dit vierluik: Orkun Kökçü, het ruwe juweel dat een gebalanceerde route naar de top uitstippelde.

Door: Kevin van Buuren & Justus Dingemanse

“Ik heb wel vaak gehoord dat ik het niet zou halen”, zegt een achttienjarige Kökçü tegenover de VZ-camera van toen. Hij kwam in de jeugd van FC Groningen terecht omdat hij daar altijd met zijn broer een balletje ging trappen, totdat ze niet meer om het fanatieke duo heen konden. Op zijn veertiende kwam hij terecht bij Feyenoord. “Het belangrijkste is geduld hebben en geloven in wat je kan.”

Op het moment dat hij zijn dromen aan Voetbalzone bekendmaakt, heeft hij zijn debuut voor Feyenoord al achter de rug. “Ik had er niet op gerekend”, vertelt hij over dat moment. “Ik denk dat dat wel heeft geholpen. Ik moest er ineens staan, daardoor kon ik wel vrij voetballen eigenlijk.” Zijn eerste minuten werden meteen een succes. “Een goal en een assist, beter kun je de Eredivisie niet inrollen”, glimlacht hij.

Orkun Kökçü in actie voor Feyenoord Onder-17

Voor het seizoen 2019/20 wil hij een vaste waarde zijn. De eerste voortekenen hiervan zijn vooraf al getoond: Kökçü mag begin 2019 een nieuw contract tekenen bij de Rotterdamse club. “Ik wil voor Feyenoord minimaal twintig miljoen opleveren. Dan naar Duitsland. Vanaf daar naar de Spaanse competitie en dan hoop ik bij een topclub te eindigen.” Maar eerst is het tijd voor de jeugdinternational van Oranje om zijn belofte in te lossen en te laten zien waarom Feyenoord hem als jonge speler naar de club haalde.

Veelbelovend
Voor Nederlandse fans eindigt Kökçü het voorgaande seizoen enigszins teleurstellend. Niet vanwege zijn prestaties, maar omdat de Turks-Nederlandse middenvelder in juli 2019 bekendmaakt voor Turkije uit te willen komen. Het komt de jongeling op kritiek te staan, daar hij vanaf zijn zestiende alle jeugdelftallen van Oranje doorliep. Zelf spreekt hij over een weloverwogen keuze: “Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, wie gaat die er de komende jaren nou uitspelen?” vraagt hij zich hardop af. Desondanks begrijpt hij dat hem de ‘morele verplichting om voor Nederland te kiezen’ wordt opgelegd.

Orkun Kökçü in actie voor Jong Oranje

Maar, ook voor een selectie in het Turkse elftal – hij speelt in september al wel voor het eerst mee met Turkije Onder 19 - moet Kökçü zich eerst in de kijker spelen bij zijn club Feyenoord. Toenmalig trainer Jaap Stam, die Giovanni van Bronckhorst verving, gebruikt het Turkse talent met name als basisspeler, vaak in een aanvallende rol op het middenveld. Het veelbelovende rendement van zijn debuutwedstrijd houdt hij niet vast – Kökçü scoort eenmaal in de eerste helft van de competitie – maar door zijn harde schot, korte passing en kleine draaicirkel lijkt de rechtspoot een geboren nummer 10.

Na een flinke verliespartij tegen Ajax stapt Stam na enkele maanden al op. Voor een jonge speler als Kökçü een spannend moment: ziet de nieuwe trainer het in hem zitten? Gelukkig klikt het direct met Dick Advocaat, die wordt aangetrokken als opvolger van Stam: “Hij laat merken vertrouwen in mij te hebben. Hij is hard en duidelijk en leert me als geen ander hoe ik moet omschakelen.” Het is aan Advocaat om elementen toe te voegen aan het spel van Kökçü. De ervaren coach noemt hem ‘Nederlands grootste talent’, maar hij wil meer zien van de jongeling. Meer energie, meer goals.

Orkun Kökçü en zijn voormalig coach Dick Advocaat

En Kökçü levert. In de tweede seizoenshelft speelt hij steeds vaker de volle negentig minuten. Hij maakt een belangrijke goal tegen FC Utrecht, de oude club van Advocaat, en geeft in de weken daarna nog vier assists. Hij wordt daarnaast door de Eredivisie uitgeroepen tot beste speler onder de 21 jaar in de maand december. Orrie verstuurt de meeste passes binnen Feyenoord en voegt zich in een rijtje met Salomon Kalou en Dirk Kuyt, die eveneens hun eerste vijf goals allemaal in uitwedstrijden produceerden. Door CoViD-19 wordt het seizoen vroegtijdig afgebroken, maar achter de Rotterdamse havens prijkt de stip van Orkun Kökçü aan de horizon. De marktwaarde van de negentienjarige Feyenoorder ligt (volgens Transfermarkt.nl) dit moment op zo’n veertien miljoen euro. Zijn doel van twintig miljoen euro lijkt binnen handbereik.

Een ruwe diamant
Op 6 september 2020, precies een jaar na zijn debuut voor Turkije Onder 19, mag Kökçü debuteren in het eerste elftal van zijn vaderland. Intussen wacht hij door de coronacrisis nog steeds op zijn eerste volledige seizoen met Feyenoord. Het wordt een zwaar jaar. Het talent dat sinds zijn debuut geen Kuipvrees kende, lijkt juist te zwichten voor een leeg stadion. Met slechts één assist in de competitie en één goal in de Europa League die Feyenoord kansloos moet verlaten, lijkt de ontwikkeling van de middenvelder te haperen.

Vervolgens kampt Kökçü met een slepende enkelblessure, die hem weken aan de kant houdt. Feyenoord maakt ondertussen de nieuwe trainer van het komende seizoen bekend: Arne Slot. Kökçü zal zich voor diens komst al in de kijker willen spelen. In de tweede seizoenshelft, na hersteld te zijn van zijn blessure, herpakt hij zich deels. In het laatste seizoen van Advocaat maakt de middenvelder nog steeds veel minuten in een Feyenoord dat niet de concurrentie huisvest om hem op de bank te zetten, maar hij oogt nog te veel als een talent. Ruw, bij vlagen erg goed, maar vooral vaak slordig. Zijn waarde, begin dit seizoen 2020/21 geschat op zo’n 17,5 miljoen, daalt dan ook snel. Zelf denkt hij dat er meer kritische geluiden zijn sinds zijn keuze voor Turkije. “Misschien klopt dat wel niet, maar zo voelt het soms. In Turkije genieten jonge spelers meer krediet dan in Nederland.” Namens de Turken speelt de Feyenoorder tien minuten mee op het EK 2021, tegen Zwitserland. Zijn land gaat met drie verliespartijen echter roemloos ten onder.

Ondanks zijn mindere vorm ziet Feyenoord nog altijd de belofte die de inmiddels Turks international kan waarmaken. Dat vertrouwen blijkt weer als sterspeler Steven Berghuis Feyenoord aan het eind van het seizoen verlaat. Kökçü krijgt hierna het gewilde rugnummer 10 en de status die hierbij komt. Het lijkt daarnaast een manier van druk uitoefenen op het talent. Het is de rol die hij al op zich had moeten nemen, wat niet helemaal lukte. Nu krijgt hij het bijbehorende nummer, om zich onder Slot ook zodanig te gedragen op het veld.

Orkun Kökçü baalt zichtbaar na het duel tegen Drita

Toch blijft de ontevredenheid heersen. Na het tweeluik met FC Drita, in de kwalificatieronde voor de Conference League, laat oud-Feyenoord-trainer Mario Been zich kritisch uit over de middenvelder: “Hij wil elke bal moeilijk geven. Hij moet de spelers om zich heen aan het werk zetten, maar momenteel is hij zó slordig.” Kenneth Perez levert dezelfde verbeterpunten aan: "Hij kan voetballen, maar het tempo is te laag. Hij moet inhoud krijgen en dynamischer worden, of een linie terugzakken en als ‘zes’ gaan spelen.”

Een nieuwe rol
Slot lijkt die mening te delen. Na een stevig gesprek met de Turkse middenvelder valt het de komende weken op dat Kökçü een meer controlerende rol heeft. Hij komt de bal vaker halen bij de verdedigers en verdeelt het spel met meer rust. Bij Dit was het weekend zijn Kees Kwakman en Marciano Vink lovend: “Deze rol past hem heel goed”, zegt Kwakman. “Hij heeft net niet de handelingssnelheid om op tien, in de drukte, de oplossing te vinden. Nu gaat het hartstikke goed”, verklaart Vink.

Na een goede wedstrijd in januari tegen NEC, waarin Kökçü twee keer scoort, gaat Been op live televisie met de middenvelder in gesprek. “Je laat vandaag weer zien dat je een goed schot hebt. Waarom schiet je niet vaker, man?” Kökçü toont zich leergierig: “Op trainingen doe ik het meer, als de druk weg is. Misschien moet ik inderdaad vaker schijt hebben.” Voorzichtig klopt Mario Been zich de weken hierna op de borst, wanneer de controleur nog drie wedstrijden op rij scoort. Hij blijkt geluisterd te hebben.

Orkun Kökçü viert de 1-2 tegen NEC

Het is de instelling die hem siert. Zich niet afsluiten van kritiek, maar het tot zich nemen en zichzelf verbeteren. Ook na de kwartfinale van de succesvolle campagne in de Conference League valt Kökçü op door zijn mentaliteit. “Het is kut dat je dat eerste tegendoelpunt zo inleidt”, zegt hij sip voor de camera. Terwijl zijn ploeggenoten feestvieren, toont hij zich ontevreden over zichzelf. “Ik zal er nu nog mee zitten. Vanavond kan ik mijn teamgenoten bedanken en feestvieren.”

Daarnaast is de Turkse Nederlander open over zijn werk met een personal trainer. “Na de wedstrijd tegen Drita zei de trainer dat hij me fitter wilde zien”. De middenvelder ging aan de slag, wat zich in het veld uitte. Kökçü bereikte met zijn ploeg de finale van de Conference League, behaalde zijn hoogste contributie tot goals met in totaal negen assists en evenveel goals. Naast Tyrell Malacia maakte hij dit jaar de meeste minuten voor Feyenoord. Zijn transferwaarde loopt inmiddels tegen de twintig miljoen aan, al was oud-Feyenoorder Ali Boussaboun iets minder voorzichtig: “Hij staat er goed op. Bij clubs als Arsenal. Kökçü is straks misschien wel vijftig of zestig miljoen waard.”

Orkun Kökçü liet dit jaar eindelijk zien waarom hij als een groot talent wordt beschouwd. Zijn eerste volledige seizoen bij Feyenoord bekroonde hij met een finale in de Conference League en een persoonlijke status die past bij iemand die het nummer tien draagt. De twintig miljoen die hij op wil leveren, lijkt slechts nog een kwestie van een handtekening. Vooral door de weerbaarheid die hij toont, de wil om zichzelf te verbeteren en zijn geduld kan Orrie zich opmaken voor een grote toekomst.


Poll

Zal Orkun Kökçü Feyenoord minimaal twintig miljoen euro opleveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Dit is wel de zomer om te cashen.
De schijnwerper is heet op Feyenoord nu dus is men gek als er niet goed gekeken word naar de centen die te verkrijgen zijn.
Kijk naar Jorgensson, die bijna helemaal niets meer waard werd nadat men een top bod had afgewezen.
Nier dar ik dat zo snel met de genoemde Feyenoorders zie gebeuren, maar stel dat het aankomende seizoen iets wat teller gaat stellen, dan van je per speler nog maar de helft.

8 juni 2022 om 12:05

Elke keer dat voorbeeld van Jorgensson.....dat was 1 keer. Het is niet typisch iets van Feyenoord en het is niet alsof andere clubs dat nooit overkomt. Denk aan Neres bij Ajax.

Kökcu zou voor zijn ontwikkeling nog een jaar moeten blijven; naast zijn eigen initiatief en inzet denk ik dat Slot hem nog beter kan maken. Ondertussen pakt hij steeds meer interlands en schroeft hij zijn waarde nog meer omhoog.

8 juni 2022 om 14:41

@ikweetalles11 leuk voorbeeld haal je aan met neres volgens mij is die voor 15 miljoen verkocht, in de hele geschiedenis van feyenoord zijn maar 2 spelers voor meer dan dat bedrag verkocht. dus ja als feyenoord een klapper wil maken op de transfermarkt dan moeten ze dus juist niet gaan wachten, want nu zijn sommige spelers "hot" en wie weet is het volgend jaar heel anders.

8 juni 2022 om 16:23

Dat houdt echter niet in dat ze alle dragende spelers voor elk, voor Feyenoord zijnde, ogenschijnlijk hoog bedrag verkopen moeten. Ja de nood is hoog aan een goede transfer met een mooi bedrag. Maar doe er daar twee van en je hebt weer een bedrag waar je op kan teren. De andere spelers behouden en proberen te verlengen en dan volgend jaar weer proberen.

8 juni 2022 om 18:41

@juweel Neres had men ook liever meer voor gehad maar daar is gewoon te lang mee gewacht ook. Dus prima voorbeeld.

8 juni 2022 om 18:42

Daarom is Dirk Kuyt al 15 jaar degene waaraan het meest is verdiend. Als je nu niet gaat cashen dan kan je Feyenoord beter opdoeken

8 juni 2022 om 20:23

Kokcu heeft nog een redelijk lang contract, lekker vasthouden. Senesi is vervangbaar en kort contract, die zou ik van de hand doen. Hoe goed Sinisterra ook is, als Feyenoord het geld nodig heeft zou ik ook hem van de hand doen. Geertruida, Malacia en Kokcu kan je dus nog langer vasthouden zonder direct kei hard in te leveren.

8 juni 2022 om 22:11

Wat langer geleden was het ook bij Van Gastel. Die kon voor een megabedrag naar Lazio, als ik het me goed herinner. Niet verkocht, een jaar later was hij niks meer waard.

Het klopt dat dit bij andere clubs ook gebeurt. Maar Feyenoord kan zich dit minder veroorloven dan Ajax en PSV.

9 juni 2022 om 11:58

Elke keer Ajax erbij halen......

9 juni 2022 om 12:16

Dat maakt de toen gemaakte keuze blijkbaar draaglijker? Geeft maar weer eens de status van Ajax aan. Geen haar op mijn hoofd zou er namelijk aan denken om naar een andere club dan die van mezelf te wijzen als er een domme fout wordt gemaakt. Ajax heeft heel veel van dit soort voorbeelden de afgelopen jaren, maar dit gaat over een speler van Feyenoord die in mijn optiek belachelijk gehyped wordt. Dikke strik er omheen als je hier € 15-20 miljoen voor krijgt, want dat is een eenmalige kans.

9 juni 2022 om 17:42

@jizzzy, leg uit waarom hij belachelijk gehyped wordt dan? En kom meteen met een aantal spelers van maximaal 22 jaar die vergelijkbare of betere statistieken kunnen neerleggen op deze positie op het middenveld. Die moet je zo op kunnen noemen, aangezien hij zo belachelijk gehyped wordt. Ik ben benieuwd. Wat roepen is makkelijk, maar onderbouwen is al een stuk moelijker

10 juni 2022 om 14:03

Jizzzy nog steeds aan het zoeken naar spelers voor je lijstje? Of moet je toegeven dat je ongefundeerd wat roept?

10 juni 2022 om 19:35

Ha, de mensen die nog terugkomen op eerdere discussies zijn dun gezaaid op dit forum hoor

Ik ben geen statistieken-lezer, ik kijk vooral naar wat ik zie op het veld. En dan zie je dat Kokcu veel talent heeft, maar ook nog wisselvallig is en ook vaak helemaal niet zo dominant aanwezig is. Een beetje het tegenovergestelde van Gravenberch, die ook gehyped wordt. Die is wel dominant aanwezig maar vervolgens heel vaak erg lomp. Beide spelers hebben potentie, maar beide zijn nog geen bedragen waard in die top-range van 50-60 miljoen. Daar moet je gewoon eerst meer voor laten zien.

13 juni 2022 om 10:31

Tsja Vernon, als je Kokcu dit jaar wisselvallig vindt dan valt er eigenlijk nog weinig over te zeggen. Dat is gewoon niet waar.

Het patroon dat je terugziet in de ontwikkeling van Kökcu komt vooral neer op onstuimigheid en aanpassing. Hij heeft na zijn debuutseizoen echt veelal karig geleverd maar sinds zijn positiewisseling en het begin van dit seizoen is ie een heel solide 8. Maar vijftig tot zestig miljoen? Natuurlijk niet. Dertig is echt een soort droombedrag. Maar als Kökcu nog een jaartje blijft is het nog beter voor hem en voor Feyenoord denk ik; Dan zet ie echt de laatste stappen in zijn ontwikkeling voor ie eventueel naar een top-5 competitie kan.

8 juni 2022 om 12:26

Bongiorno,

Maar met wie moeten we de pasnauwkeurigheid vergelijken?
Ik denk dat het een gevoel is. Ik heb even Berghuis als vergelijk gepakt omdat die ook vel middenveld speelt.
Dis zijn pasnauwkeurigheid is net beter zeg maar.
Die van Gapko er ook bij gepakt is uiteraard een aanvaller maar die cijfers zijn een stuk minder.

Maar van mij mag hij nog jaartje blijven uiteraard wel met een jaar langer contract

8 juni 2022 om 13:09

Juist ja, de passnauwkeurigheid van een middenvelder vergelijken met die van een aanvaller. Dat is hetzelfde als het aantal goals van een aanvaller vergelijken met die van een keeper.

8 juni 2022 om 13:24

Passnauwkeurigheid? Ten eerste- je geeft zelf al aan dat de vergelijking met Gakpo nergens op slaat, maar die met Berghuis slaat ook nergens op want die speelt als aanvallend middenvelder en legt dus veel meer risico's in de passing. Na aanvallend middenvelder heeft ie rechtsbuiten gespeeld, en dan nog een paar wedstrijdjes op '8'. Ten tweede, passnauwkeurigheid is mijns inziens geen graadmeter voor klaar zijn voor de Europese top, noch is het een graadmeter voor de waarde van die passes. Ten derde snap ik niet helemaal wat je betwist of aanvult; wil je zeggen dat ie meer dan dertig miljoen zou mogen kosten? Want ik vind dat een hele royale waardering van mezelf eerlijk gezegd.

8 juni 2022 om 13:36Waarschijnlijk begrijp ik je eerste zin verkeerd "het patroon dat je terugziet in de ontwikkeling van Kã¶kcu komt vooral neer op onstuimigheid en aanpassing"
Aanpassing wordt waarschijnlijk op een ander manier bedoeld dan ik bedoelde .
Ik had de zin even beter moeten lezen .

Maar nee ik ga je zeker niet zeggen dat hij meer dan 30 mil moet kosten. De waarde van 22 Mil die transfermarkt vandaag naar buiten heeft gebracht is een prima bedrag voor een 21 jarige voetballer met veel ervaring en inmiddels international. En graadmeter voor de Europese top. Er wordt door mij niet gesproken over europese top. Tegenwoordig betaald de subtop van Europa dergelijke bedragen lachend.

8 juni 2022 om 22:14

Voor Europese subtop is een aankoop van 20 miljoen echt een forse investering hoor. Alleen Engelse clubs doen dit wat gemakkelijker.

Voor 20 Mio een strik erom zou ik zeggen. Goede speler, maar ik vond Malacia, Aursnes veel meer impact hebben. Zeker ook in de grote wedstrijden. Meer dan 20 Mio lijkt me niet realistisch eerlijk gezegd

8 juni 2022 om 11:42

Dan heb je heel weinig (volledige) wedstrijden van Feyenoord gezien of heb je weinig verstand van voetbal. Overigens is het wel zo dat hij aan het eind van het seizoen een dipje had, maar over het hele seizoen echt een veel belangrijkere speler dan Malacia of Aursnes. Alleen Trauner en Sini kunnen concurreren qua impact. Hij heeft bij Feyenoord de meeste passes en verreweg de meeste kansen gecreëerd, met een hogere passnauwkeurigheid dan Aurnes en Malacia.

Ik ben het een beetje zat om zijn statistieken maar weer op te lepelen, maar hij heeft echt véél meer impact gehad dan Aursnes en Malacia, die overigens ook een prima seizoen hebben gehad.

8 juni 2022 om 12:30

En dan hebben we nog geeneens over keypasses waarmee ie zich duidelijk van Aursnes onderscheidt. En dat op 21 jarige leeftijd.

8 juni 2022 om 12:52

Aursnes is dit seizoen regelmatig door de mand gevallen. Had ook regelmatig moeite met handelingsnelheid. Die zit bij ons wel een beetje aan de top van zijn kunnen momenteel en het zou mij verbazen als die voor meer dan 10 miljoen wordt opgepikt door een club.

8 juni 2022 om 13:15

Kokcu is dit seizoen met Trauner de beste en belangrijkste speler. Malacia was vooral eind van het seizoen goed en Aursners draaide lekker, maar was bij lange na niet zo belangrijk als Kokcu.
Hij is de motor van het elftal. Verdeelt het spel, heeft enorm veel keypasses en is verdedigend en qua inhoud ook enorm belangrijk.
"Meer dan 20 mio lijkt me niet realistisch"
Waarom niet? Veel mensen lijken, doordat Kokcu al enkele jaren in de basis staat, te vergeten dat hij pas 21 jaar is. 21 jaar, international, enorm goed en constant seizoen, beslissend in de kwart en halve finale van een Europees toernooi, qua statistieken geweldig, met keypasses, assists, goals ruim bovenaan in de competitie voor spelers tot en met 21 jaar.
Mensen blijven die jongen maar onderschatten...... ongelofelijk

8 juni 2022 om 14:18

Bedragen van 50 mln. noemen, het moet niet gekker worden. Dus Ajax, die op 1 teenhaar de championsleague finale miste met spelers als De Ligt en De Jong, die zouden dus bijna hetzelfde moeten opbrengen als een Feyenoorder die in de zwakste Europese competitie de finale haalde. Daarnaast speelt deze jongen gewoon in de ED. Spelers als Ziyech die destijds nog voor Hereveen en Twente uitkwam zaten op een hoger niveau dan deze jongen.

9 juni 2022 om 13:27

Toen Ziyech bij Twente speelde was hij 23 jaar. Twee jaar ouder dan Kökcu nu dus.

Deze jongen heeft zichzelf echt terug geknokt onder Slot afgelopen seizoen moet ik zeggen. Heel erg knap ook, want het seizoen daarvoor stelde hij zwaar teleur in mijn ogen. Hij heeft weer laten zien een uitstekende voetballer te zijn en hij kan Feyenoord een mooi bedrag gaan opleveren. Al vraag ik me af of hij het beste nu of pas over een jaar verkocht zou moeten worden.

8 juni 2022 om 11:46

@constant kante, dat hij onder Advocaat niet uit de verf kwam had grotendeels naar mijn mening te maken met de tactiek die Advocaat hanteerde en de rol die hij Kokcu daarin gaf. Je ziet het ook bij Frenkie de Jong, als je die verkeerd op het middenveld gebruikt komen zijn kwaliteiten lang niet zo goed eruit als dat wel zou doen.

Dat gezegd te hebben, het laatste jaar onder Advocaat rendeerde eigenlijk niemand goed. Het elftal kon zogenaamd niets, vervolgens komt Slot en alles lijkt mogelijk.

10 juni 2022 om 15:44

Helemaal mee eens. Ik ben ook onder de indruk van zijn zelfreflectie. Hij lijkt als persoon ook enorm gegroeid te zijn. Als er een bod rond de 18 mil komt zou ik hem wel gelijk verkopen.

50, 60 miljoen. Dan heb je het over spelers van het kaliber Sneijder, Van Persie.

Kokcu is een leuke speler, maar niet van dat niveau. Feyenoord zou eigenlijk een stap moeten zetten zodat dit soort spelers langer bij de club blijven.

8 juni 2022 om 11:32

Wat een goed advies van jou, dat feyenoord daar zelf niet aan denkt! Moet je die stap ook kunnen zetten als club zijnde anders hadden ze dat al lang gedaan natuurlijk..

Denk overigens ook niet dat hij de 50/60 gaat halen, als hij niet verkocht gaat worden deze periode zal hij toch nog wel een grote stap moeten zetten komend seizoen want het is nu al wel heel lang een groot talent! Benieuwd of hem dat gaat lukken.. Misschien moet feyenoord anders maar die stap zetten 😉

8 juni 2022 om 13:10

Die 50/60 miljoen in de tekst, wordt niet bedoeld , dat hij bij Feyenoord dat bedrag gaat opbrengen, maar als hij slaagt bij een club als Arsenal wordt hij dat misschien wel…

Wat een ontwikkeling heeft deze jongen doorgemaakt dit seizoen. Van niet helemaal fit terugkomen van je vakantie naar een gigantische inhoud kweken in samenwerking met je personal coach. Mooi ook dat hij bij de gym is aangesloten waar Malacia al rondliep, zo zie je toch dat het je kan helpen in je ontwikkeling als je gretige mensen om je heen hebt waar je ook nog eens de groei van kind naar volwassenen meemaakt. Wat een verstandige keuze is voor deze zomer (stap naar het buitenland, maar welke club dan? Of toch nog één laatste jaar ontwikkelen onder Slot) weet ik niet, maar dat Orrie elke uitdaging aan zal grijpen om te groeien is mij inmiddels wel duidelijk. De perfecte mindset om het tot de Europese (sub)top te schoppen!

Vijftig miljoen is natuurlijk niet realistisch, dat is alleen haalbaar als hij zou schitteren in de CL of op een groot eindtoernooi en beiden zijn niet aan de orde. Als je hem kunt behouden en hij zet zijn ontwikkeling door en doet het goed in de EL en wordt vaste basisspeler bij Turkije, dan kun je wellicht denken aan 30-40 mln.

Maar dat hij een interessante speler is mag duidelijk zijn, hopelijk valt het nu een keer de goede kant op voor Feyenoord.

De potjes die ik van hem heb gezien vond ik hem weinig opvallend. Begrijp om die reden de lofzang niet zo goed. Er zijn toch veel betere spelers?

8 juni 2022 om 11:46

Dit seizoen is ie echt een van onze beste spelers. Moet wel zeggen dat ie een paar keer in de eindfase van de eCL niet zo goed was en als je niet voor Feyenoord bent, kan ik me voorstellen dat je alleen dan kijkt. 50, 60 miljoen slaat nergens op, maar alleen Ali Boussaboun zegt dat.

8 juni 2022 om 11:58

Boussaboun zei dat Kökcü dat waard zou kunnen zijn als hij een Champions League podium had. Dat is wel wat anders

8 juni 2022 om 12:48

92643, als volgens jou de voorwaarde voor een goede voetballer "opvallen" is, dan zegt dat wss meer over jouw vermogen om een voetballer te kunnen beoordelen.
Wij kunnen samen waarschijnlijk legio voetballers opnoemen die niet opvallen, maar wel in de top spelen.
Er zijn inderdaad betere spelers, alleen, in deze vorm, niet zoveel in de eredivisie.

8 juni 2022 om 13:33

Opvallen is niet het criterium. Maar een goede speler is 'opvallend'. Daar zit een verschil. Zal er mee te maken hebben dat ik niet graag naar Feyenoord kijk, allicht, maar ben niet zo overtuigd door wat ik wél gezien heb.

8 juni 2022 om 16:19

Semantiek of subjectief pick one. Wat jij opvallend vindt wil niet zoveel zeggen over de kwaliteit van de spelers. Statistieken zeggen wat dat betreft iets meer en zoals hier al genoemd wordt, behoren die in zijn categorie tot de top van NL.

8 juni 2022 om 17:19

Dat is doorgaans wat we hier doen, toch? Op basis van subjectiviteit het gesprek voeren. Statistieken helpen, maar zijn ook niet alleszeggend. Ik heb Kokcu niet echt zien uitblinken, waarmee ik hem niet als een opvallende speler beschouw. Dat hij kan voetballen, zie ik ook. Maar dat kunnen er meer.

8 juni 2022 om 13:19

Meer voetbal kijken of je mening niet geven. Alleen zijn statistieken bewijzen al dat er tot en met de 21 jaar dus geen enkele speler beter was in de competitie Misschien heb je vorig jaar wedstrijden gezien....

8 juni 2022 om 13:34

Welke statistieken exact?

8 juni 2022 om 15:47

Assists, goals, keypasses, %succesvolle passes, kansen creëeren

8 juni 2022 om 17:13

Waar vind ik een overzicht? Interessant meetinstrument inderdaad.

8 juni 2022 om 18:12

Deze waren gedeeld door ftalentscout op Twitter, maar als je googled zijn er tegenwoordig veel sites met dergelijke stats. Opta bijvoorbeeld

8 juni 2022 om 13:27

Dan moet je eens een hele wedstrijd kijken en op hem letten. Alle spelers bij Feyenoord zoeken Kokcu nadrukkelijk, hij is de regisseur op het middenveld. Daarnaast jaagt hij af op de juiste momenten. Zijn uitstraling is alleen niet geweldig en hij oogt soms wat flegmatiek, maar daar moet je hem niet op beoordelen.

50-60? Dat is verre van realistisch. Hij is wel een typische speler die net als een Amrabat goed zou renderen bij een wat kleinere club in Italie om dan een stap te maken naar een topclub binnen de Serie A. Roma is denk ik ook geen goede stap voor hem, het type voetballer dat hij is past niet goed bij de stijl van Mourinho. Hij zou goed passen bij een Fiorentina, Sassuolo of Sampdoria.

Lijkt me wat overdreven. Ook die jongens van ajax gaan echt niet voor zoveel weg tenzij ze het cl seizoen van 2019 evenaren. Dat is ook dcht de enige reden dan frenkie en de ligt zo idioot veel geld hebben opgeleverd. Clubs gaan echt niet meer dan 40 miljoen betalen voor een speler die het alleen in de eredivisie teams of teams die iets beter zijn heeft laten zien.

Denk dat je heel blij maf zijn als je 25 miljoen krijgt voor kokcu

Ik begrijp iedereen die roept de basis bij elkaar te houden en te gaan voor het sportieve. Ik zou zelf wel verkopen, en even goede spelers halen voor minder die nu nog niet opvallen, die kan je later weer voor meer verkopen.

Zeker geen slechte speler maar ik vind 20 miljoen al veel te veel voor hem. Leuke speler voor Feyenoord maar werkelijk niks in het buitenland te zoeken.

8 juni 2022 om 19:18

Zeggen dat je geen verstand van voetbal hebt zonder te zeggen dat je geen verstand van voetbal hebt. Knap gedaan.

8 juni 2022 om 19:33

Basis speler (en uitblinker) in de top 3 van Nederland, goed gepresteerd in de Conference League, statistieken die bovengemiddeld zijn in onze competitie vergeleken met andere spelers op dezelfde positie. En ook nog is al 21 jaar, nee die heeft idd niks te zoeken in het buitenland...

Deze jongen heeft een top mentaliteit. Nog een jaar presteren onder Slot en dan verder kijken naar een mooie club.
Natuurlijk gaat hij +_25 mln opleveren wanneer hij een bepalend seizoen draait

Deze jongen is overschat en gaat het niet redden. Ik zie een transfer van rond de 10 miljoen naar een Turkse Middenmoter nog wel gebeuren over 1 a 2 jaar.

Handelingssnelheid is te laag. Te langzaam, te weinig rendement.

Moet zeggen dat er dit jaar heus wel wat vooruitgang in heeft gezeten (onder Slot heeft heel Fey zich goed doorontwikkeld), maar hij mist dat speciale imo.

8 juni 2022 om 18:12

Wel fijn dat jij dit al weet, dan kan Feyenoord naar deze kennis handelen

8 juni 2022 om 19:20

Vandaar dat zijn statistieken zo geweldig zijn. Zo'n statistieken zet je niet neer met een trage handelingssnelheid en te weinig rendement.

Kokcu moet je nu verkopen. Heeft een goed seizoen gedraaid maar lijkt in topwedstrijden net iets tekort te komen. Ik zie hem niet succesvol worden bij een absolute topclub

Vind dit zeker geen speler die echt de top gaat halen, Feyenoord moet nu cashen want zo'n seizoen wordt het volgend jaar niet meer. De geluk factoor die ze dit jaar hadden was hoog. Nee ze hebben boven verwachting gepresteerd met dit materiaal, vind het dan ook raar dat over veel spelers gepraat wordt dat ze 20 miljoen+ moeten gaan opbrengen. Maar het is wat de gek ervoor geeft.

Leuke speler voor Feyenoord, maar ik denk dat hij bij Ajax en PSV geen eens in de basis zou staan. Als je 20 miljoen er voor krijgt is het gewoon de hoofdprijs.

Met een beetje mazzel krijg je 25M en dat is een heel mooi bedrag voor een speler die het alleen laat zien tegen het rechterrijtje van de Eredivisie, absoluut geen toptalent maar wel een leuke speler het gaat alleen te vaak op een te laag tempo. Misschien dat hij slaagt in de Serie A als hij wat verder naar achter speelt en de opbouw kan verzorgen met z'n passing anders zie ik hem ook zomaar over 2-3 jaar in Turkije spelen.

Het echte geld bij Feyenoord zit toch echt in Malacia/ Sini en Bijlow als hij 2 seizoenen fit blijft. Daar zit echt nog veel meer rek in.

8 juni 2022 om 19:40

Geen toptalent? Maar dan hebben we er dus helemaal geen in de eredivisie? Wat voor statistieken moet je volgens jou dan neeeleggen om een toptalent te zijn? En beslissend zijn in de halve en kwartfinale van een Europese competitie op 21 jarige leeftijd telt niet? Alleen tegen rechterrijtje is sowieso onzin. Mag ik vragen hoeveel wedstrijden je van Feyenoord helemaal ziet? En noem ook nog even een aantal middenvelders van 21 jaar het spel zo naar zich toetrekken, verdedigend hun werk doen en dan ook nog zoveel assists, keypasses aflevert, scoort en kansen creëert. Ik ben benieuwd, aangezien Kokcu geen toptalent is kan jij vast een heel lijstje opnoemen.

9 juni 2022 om 17:44

Het blijft opvallend stil, toch te moeilijk om het te onderbouwen?

10 juni 2022 om 15:45

Statistieken zeggen me niets, hem vergelijken met andere middenvelders zie ik ook geen waarde in, dan zou je hem moeten vergelijken met Gravenberch maar ook daar ben ik geen fan van als ajacied om andere redenen.

Ik heb hem gezien in wedstrijden tegen de top 5 in de Eredivisie en in de conference league, in de Eredivisie heb ik hem niets zien doen waarvan ik onder de indruk moet zijn. In de Conference league blonk hij uit met z'n passing en techniek maar vond ik hem fysiek enorm fragiel en langzaam. Ik zie hem echt niet slagen in een top 5 competitie op dit moment, dan kan ik hem dus moeilijk een toptalent noemen.

Heeft overigens niets met haat naar Feyenoord te maken voordat je het daarop gooit want daar ben ik absoluut niet van. Is voor mij geen probleem om jongens als Malacia of Sinisterra op te hemelen want daar geniet ik echt van, ook die kale bats en Aursnes zijn goede aanwinsten.

Niet eens misschien dat hij zo veel gaat opleveren. Ze mogen blij zijn met 20 mio. Zwaar overschat deze speler. Kracht, snelheid en techniek daar redt je het mee in het hedendaagse voetbal. Geen kracht en snelheid heeft deze gast.

8 juni 2022 om 18:23

Heeft Barella kracht en snelheid? Verratti, Jorginho, Modric, Frenkie, Bernardo Silva, Pedri, Valverde, Merino, Tonali, Zielinski, Eriksen, Pjanic. En mocht je willen zeggen: 'Ja, maar die zijn zo goed... Dat zijn uitzonderingen,' dan nog een paar namen. Caqueret en Aouar bij Lyon, Majer bij Rennes, Sensi bij Inter/Sampdoria, Elmas bij Napoli, Pessina bij Atalanta. Waarom redden zij het dan wel?

Reactie op de stelling: Elk levend wezen is onbetaalbaar, maar geen enkele voetballer is het geld waard.

Als ik 90% van de post hierboven lees, dan kan ik wel stellen dat mensen zomaar iets roepen, zonder dat ze dit jaar Feyenoord hebben zien voetballen of geen kennis hebben van voetbal. Ik lees overschat, heeft niks speciaals, weinig gebracht. Niet aanwezig in top wedstrijden. Zoek alleen al zijn statistieken op en kijk hoeveel keypasses hij heeft gegeven over het hele seizoen. een van de of wellicht de belangrijkste speler van Feyenoord, die een prima seizoen heeft gedraaid en als kers op de taart een finale van een Europese competitie heeft gespeeld.

Hele marginale doorsnee voetballer die vooralsnog alleen tegen kleine tegenstanders er stond maar in de grote wedstrijden simpel tekort komt.
Dat hij als belangrijkste speler uit de bus komt bij Feyenoord zegt dan een hoop.
Meer dan 10 of 12 miljoen zie ik hem niet opleveren.

8 juni 2022 om 19:30

Zullen we er niet 2 tot 4 miljoen gelijk van maken?

8 juni 2022 om 19:54

Hahah maar deze marginale doorsnee voetballer had betere statistieken dan toptalent Gravenberch....die, weliswaar een jaar jonger, met een jaarcontract het dubbele opbrengt dan het door jou geschatte bedrag..... wat zegt dat volgens jou?

Lees ik dat goed? 50/60 Miljoen waard in de toekomst? Schromelijk overschatte speler. Leuke speler voor de Eredivisie, maar absoluut ongeschikt voor de Europese top. En dat geldt voor de meeste in Nederland acterende voetballers, overigens. Een Schneider of Robben zijn echt geslaagd, maar b.v. zelfs de dure aankopen F. de Jong en De Ligt moeten zich nog bewijzen. En Kokcu is lang niet van dat niveau. Maar als er een gek is die 50+ er voor wil geven, moet Feijenoord direct de loper uitleggen!

8 juni 2022 om 18:04

Bernd Schneider? Prachtige voetballer bij Leverkussen inderdaad

8 juni 2022 om 20:47

F de Jong en de Ligt zich bewijzen?

8 juni 2022 om 21:39

Ja. En over meerdere jaren.

Zie ik toch niet gebeuren eerlijk gezegd. Het is nu niet zo dat hij wekelijks uitblinkt in de eredivisie. Sterker nog, valt regelmatig tegen. Dan gaat hij geen 50 miljoen opbrengen mijn inziens.
En die kritiek die hij nu krijgt is niet door zijn keuze voor Turkije, maar omdat er zo langzamerhand meer verwacht wordt van hem.

50 a 60 miljoen? Gebaseerd op wat?

Mede dankzij slot heeft hij dit seizoen eindelijk de stap gemaakt. Zo belangrijk geweest en zo goed gespeeld. Na die mindere periode en al die kritiek weer helemaal opgeleefd. We hebben genoten van je topper!

Feyenoord moet 30 miljoen vragen voor hem. 21 jaar , international en een heerlijk seizoen gehad in de ecl. Ik lees dat sommige zeggen dat feyenoord blij moet zijn met 20 mil? Denken jullie dat ze bij feyenoord gras eten? Het word juist tijd dat clubs in NL hoger in de bedragen gaan zitten! Kijk wat al die clubs betalen voor spelers tegenwoordig dan kunnen ajax feyenoord psv toch ook meer eisen voor hun beste spelers/grootste talenten? Az bijvoorbeeld heeft toch ook vaak mooie transfersommen te pakken

9 juni 2022 om 01:10

De meeste talenten krijgen een dipje. Heeft zich afgelopen seizoen als belangrijke schakel gemanifesteerd. Hij geeft zelf aan dat ie met een personal trainer aan zijn fitheid heeft gewerkt. Luistert naar kritieken en werkt daar aan. Idealiter zou 1 a 2 seizoenen nog bij Feyenoord het beste zijn. Mocht die zijn contract verlengen kan er mis meer uitgehaald worden. We gaan het zien

60 miljoen? Ja en ik ben de echte Sinterklaas en ik geef héél Nederland kadootjes in december , of geloof je ze allebei ??

Als je die tig eraf haalt kom je in de buurt. Dit zou kunnen in de verre toekomst

Ik kijk te weinig wedstrijden van Feyenoord compleet om een volledige mening te kunnen geven.
Wat me wel opvalt is dat Kokcu in grote wedstrijden totaal onzichtbaar is .

Verder is natuurlijk 50/60 miljoen compleet onhaalbaar als hij niet slaagt in de (sub)top van Engeland, Spanje, Italie of Duitsland.

Een transferwaarde van 50/60 miljoen gaat die bij Feyenoord nooit halen. Al is het alleen al omdat Feyenoord geen CL speelt. Als die deze som wilt halen heeft die nog een tussenstap nodig of dient die zijn tijd te krijgen bij een subtop club in een topcompetitie (iets wat niet vaak voorkomt). Zoals die zelf al zei: zijn niveau ligt toch echt wat stapjes lager dan een Frenkie of een Wijnaldum.

Deze jongen is echt niet zo goed als er wordt voorgedaan. Als je iets verder kijkt dan alleen de cijfertjes dan zie je dat hij een g/a aflevert tegen NEC, Cambuur, Zwolle, Heracles, Fortuna, Heerenveen, NEC, Sparta, RKC, Cambuur, Heracles en Fortuna. 90% tegen clubs uit de rechterrijtje.

Volgende statistiek: keypasses; Gemiddeld 3.2 wat een heel hoog cijfer is echter heeft hij het gemiddelde gigantisch opgeschroefd tegen RKC Waalwijk, Groningen, Willem 2, Heerenveen en weer Groningen. Alweer vooral tegen clubs uit het rechterrijtje.

Dan de succesvolle passes: gemiddeld 86,1%. Dit gemiddelde is erg omhoog gegaan tegen alweer teams uit het rechterrijtje: Willem 2, Heracles, NEC, Sparta, Cambuur, Heerenveen, NEC, Willem 2, RKC, Groningen, PEC Zwolle, Go Ahead, RKC Waalwijk.

In alles is het hooggeplaatste team Heerenveen die ''maar' op plek 8 is terug te vinden. Statistieken zijn leuk maar zeker niet de reden waarom deze jongen veel geld waard is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren