PSG was al in Milaan om herboren PEC Zwolle-flop te overtuigen

Dinsdag, 7 juni 2022 om 09:11Tom Rofekamp • Laatste update: 09:19

De interesse van Paris Saint-Germain in Gianluca Scamacca lijkt serieuze vormen aan te nemen. Volgens Sky Italia was aanstaand technisch directeur Luís Campos maandag in Milaan om een zomerse overstap van de 23-jarige spits te bespreken. Scamacca - jeugdexponent van PSV en tevens ex-speler van PEC Zwolle - was namens Sassuolo afgelopen seizoen goed voor 16 goals in de Serie A en wordt daarom begeerd door tal van topclubs.

Scamacca kwam in 2015 in de jeugdopleiding van PSV terecht, dat hem destijds voor 270.000 euro overnam van AS Roma. De Italiaan schopte het tot drie duels voor Jong PSV, maar maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren. PSV besloot daarop om Scamacca in 2017 voor vijf ton aan Sassuolo te verkopen. Er volgden verhuurperiodes bij Cremonese, Ascoli en PEC Zwolle, van welke met name de laatste teleurstellend te noemen was met nul treffers in tien optredens. Een verhuur aan Genoa betekende het startsignaal voor zijn doorbraak. Met 8 treffers in 26 competitiewedstrijden kreeg hij de kans bij Sassuolo, waar hij afgelopen seizoen met scherp schoot. In september volgde zelfs zijn debuut voor het internationale elftal.

De inmiddels vijfvoudig Italiaans international zou naar verluidt ook in de ruime belangstelling van onder meer Arsenal, Internazionale en Newcastle United staan, aldus La Gazzetta dello Sport. Eerstgenoemde zag een bod van 35 miljoen euro al afgewezen worden, terwijl het steenrijke Newcastle geen enkele hinder lijkt te ondervinden van de vraagprijs van 40 miljoen euro. Het is echter Inter dat op poleposition lijkt te liggen. Er zou al een persoonlijk akkoord zijn tussen de entourage van Scamacca en de nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen, die de voorkeur geniet omdat Scamacca graag in Italië wil blijven.

PSG waagt nu echter toch een serieuze poging. La Gazzetta dello Sport speculeerde al over een mogelijk vertrek van 'vierde man' Mauro Icardi, die met 4 goals in 24 competitieduels (waarvan 14 als invaller) afgelopen seizoen geen potten wist te breken in Parijs. Icardi zelf wil echter niets weten van een vertrek en wendde zich tot Instagram om terug te vuren naar de sportkrant. Sky Italia weet dat Sassuolo zelf zich overigens al neergelegd heeft bij het vertrek van topschutter Scamacca en Agustín Álvarez (Peñarol) op de korrel heeft.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door samcro)

Ik zou als Scamacca uit sportief oogpunt altijd in Italië blijven. Echter, stel hij heeft het gevoel dit seizoen nooit meer te kunnen overtreffen, is een vet contract bij PSG natuurlijk een stuk aantrekkelijker.

7 juni 2022 om 09:40

Zowel sportief als voor zijn eigen ontwikkeling is Italië natuurlijk beter, je zag namelijk dat hij bij PSV en PEC maar lastig kon aarden in het buitenland. Als PSV fan hoop ik natuurlijk wel op een forse transfer omdat PSV bij het verkoop van scammaca een groot doorverkoop percentage heeft bedwongen (ongeveer 20% volgens wat bronnen). Laat de clubs met de oneindige zakken vol met geld zoals PSG en Newcastle maar dus tegen elkaar opbieden.

7 juni 2022 om 10:01

Ja, eigen ontwikkeling schaarde ik ook onder het kopje sportief. Alleen financieel lijkt PSG me voor hem interessant (en voor PSV dus!).

7 juni 2022 om 11:19

@RomBomCu, ik dacht 15% eigenlijk, maar kan mis zitten. Los daarvan, zelfs met 10% kun je nog een goeie 4 miljoen beuren. Toch lekker.

7 juni 2022 om 11:26

Ja ik heb tussen de 10 en 20 gelezen en zoals je zegt. Als het 10% is dan is dat nog lekker meegenomen. Met 4 miljoen plus (waarschijnlijk) nog de 4 miljoen van Gotze kan je wat proactiever zijn op de markt en mogelijk al een nieuwe middenvelder/rechtsback inlijven.

Hij maakte geen goals, maar speelde hij ook echt slecht? Zijn er wat PEC-supporters die dit kunnen beantwoorden?

7 juni 2022 om 09:24

Ik ben geen maar voetbal volger.
In Nederland voelde hij zich totaal niet thuis geen moment.
In Italie heeft hij zoals in de tekst staat zwaar gehad.
Verschil in Nederland willen we dat als 20 jarige klaar voor bent.
In Italie ben je als 20jarige een brookie wordt je meestal nog paar verhuurd in de hoop dat je alsnog wat laat zien.

7 juni 2022 om 09:52

Hij kon er echt heel weinig van. Was groot en sterk, maar de aanname en techniek van een trampoline. Je zag echt dat deze jongen in het jeugdvoetbal teveel heeft kunnen leunen op zijn uitzonderlijke fysiek (was op z'n 15e al langer dan 2m). Dat is nu weer recht getrokken, erg knap van deze jongen. Wel een hele leuke gast overigens, in interviews altijd heel netjes en bescheiden.

7 juni 2022 om 10:08

Dat is knap als hij nu ''maar'' 195 is..

7 juni 2022 om 11:03

Zal de ouderdom zijn dan krimp je toch weer wat..

7 juni 2022 om 23:15

Tegenover al die 15-jarigen leek zo groot haha

7 juni 2022 om 10:03

@123 is totaal niet relevant. Dat ie in Zwolle zat is al een jaar of 4 geleden. Niet elke jonge talent kan aarden in een buitenlandse competitie, heeft met veel factoren te maken natuurlijk. Zou hem eerder beoordelen obv het afgelopen seizoen bij Sassuolo, en dat was meer dan prima.

7 juni 2022 om 10:14

Ben gewoon benieuwd of je toen al de potentie kon zien.

7 juni 2022 om 10:17

Een aanvaller die niet scoort speelt imo niet goed. Daar wordt hij voor opgesteld. Van een keeper verwacht je dat hij ballen tegen houdt en van een aanvalker verwacht je goals en assists

7 juni 2022 om 12:09

Van een verdedigend ingestelde middenvelder verwacht jij toch ook veel goals en assists?

Mooi om te zien dat hij zich heeft ontwikkeld en heeft een prima seizoen gehad in Italië. Hoop dat ie daar blijft!

7 juni 2022 om 13:09

Dat is niet waar. Een spits kan ook uitermate handig zijn als hij een aanspeelpunt is en/of twee verdedigers bezighoudt zodat de rest kan scoren.

7 juni 2022 om 13:16

@mokuku helemaal gelijk dat is wat Benzema jaren heeft gedaan waardoor Ronaldo meer vrijheid kreeg, vind het onzin dat een spits persee moet scoren of assists leveren zoals Japie aangeeft.

7 juni 2022 om 18:15

@Isco24 Dat zuig je dus echt weer uit je duim. Je zal wel weer op Frenkie doelen als Barca fan maar dat heb ik dus nog nooit gezegd. Ik heb gezegd Frenkie mag ook af en toe wel wat dieptepasses geven ipv alleen tikkies breed en terug over drie meter. Dat was mijn kritiek op hem. Dat een controleur er niet in staat om goals te maken snap ik ook nog wel. Daar worden aanvallers en aanvallende middenvelders voor opgesteld

Je hebt Icardi wat een geweldige spits maar gebruikt hem niet. Dan wil je een soortgelijke spits halen maar dan jonger.
Dan heb je straks twee soortgelijke spelers op de bank.
Want Messie Mbappe en Neymar zullen basis zijn.
Voor Scamaca is het slim om in Italie te blijven inter is een mooie stap vooral omdat hij het in Italie heeft laten zien en nog jong is.
Ik heb niet het idee dat hij goed genoeg voor Engeland

7 juni 2022 om 09:24

Soortgelijke spits? Deze gast is twee meter en een breekijzer.

Ik zie het nog niet helemaal in deze gozer, kan iemand mij uitleggen wat hem bijzonder maakt? Hij komt op mij meer over als een zelfde type als Haaland alleen dan met 60% minder kwaliteit? Gaat toch totaal niet uit de verf komen bij de top, waar zelf gevoetbald moet worden?

Psg speelt al zijn wedstrijden met vaste aanvallers. Zowel de Italianen kean als icardi hebben amper minuten mogen maken. Lijkt mij sterk dat scamacca voor psg zal kiezen. Die heeft een club nodig waar hij wekelijks speelt .. lekker in Italië blijven zou ik zeggen.

Ik heb hem nog geen minuut zien spelen, maar had wel gelezen dat Arsenal een bod had uitgebracht en dat Inter geen geld zou hebben. Heeft veel weg van de Vlahovic-saga dus ik denk dat we deze speler volgend seizoen bij Inter gaan zien.

7 juni 2022 om 10:28

Arsenal heeft geen bod uitgebracht, dat werk ook ontkent door de directeur van Sassuolo.. Alles met Arsenal erin verkoopt omdat onze fanbase overal op hapt..

7 juni 2022 om 10:42

Dat had ik dan nog niet gelezen van die voorzitter.

Hoe dan ook heb ik liever een spits uit de PL dus breng maar gewoon Jesus en Toney of DCL binnen.

7 juni 2022 om 11:34

Toney? Nee dankjewel hoor. Die gaat tekortschieten, honderd procent. Hij is in ieder geval niet een spits die gaat bijdragen aan het omhoog trekken van het niveau.

7 juni 2022 om 11:56

Ja ik ben niet zo blij met de verlenging van Nketiah.. wel omdat hij best wat waarde heeft maar ik weet gewoon dat dit betekent dat Arsenal maar 1 spits gaat halen.. dat wordt dan wss Jesus maar we hebben juist ook een plan B nodig. Als tegenstanders zich ingraven of we komen achter dan hebben we totaal geen back up plan. Dan worden er voorzetten gegeven maar niemand die kan koppen of duels wint.. naast Jesus hebben we inderdaad een type Giroud nodig a la Lewin, Toney..

7 juni 2022 om 13:34

Toney is sterk in de lucht, kan prima een bal vasthouden voorin, kan een mannetje uitspelen en heeft een goede pass. Waarom denk jij dat hij tekort gaan schieten?

Ik zie het niet in hem. Doet het leuk bij Sassuolo maar of dat nou een stap richting de top rechtvaardigd..

7 juni 2022 om 12:30

Jong, Italiaans, speelt in het nationale elftal... dan krijg je vaak al belangstelling van grotere clubs dan sassuolo

raspadori is een groter talent vind ik.
scamacca is gewoon houthakker deluxe, maar dan nog niet eens (op dit moment) niveau luca toni ofzo.
als sassuolo zijnde gewoon cashen nu het kan

Besef dat Pec Zwolle Scamacca had gehuurd, maar hij stond bij PSV onder contract! Aan de ene kant pijnlijk, want PSV kon echt flink cashen op hem met deze ontwikkeling. Maar toch mooi voor ook voor andere talenten omdat dit het levend bewijs is dat je nooit moet opgeven.

Hij was bij ons echt heel heel erg slecht, mooi om te zien hoe iemand zich dan zo kan ontwikkelen. Mooie les ook voor ons allen om spelers niet zo snel af te schrijven.

Ik weet nog toen hij bij PSV kwam destijds dat ze bij voetbal international (toen nog volgens mij) beelden lieten zien van Scamacca bij de o-17 van Roma. Zulke grappige beelden, hij was toen al 1.96 en was gewoon drie of vier koppen groter dan alle andere spelers en liep ze letterlijk omver. Zelfs bij het vieren van de goals liepen er sommige teamgenoten zich gewoon te pletter tegen hem en hij merkte het niet eens.
Het leek alsof je bij het maken van een eigen speler op FIFA of PES gewoon de lengte op maximaal had gezet.

Hij was destijds een groot talent maar viel heel snel door de mand op een meer genivelleerd niveau waar hij tegen mannen speelde van iets meer behoorlijke lengte en fysiek. Had nooit meer deze ontwikkeling verwacht en het is moeilijk te zeggen of ie nou 35 miljoen waard is ineens, terwijl het wel een beetje 'eendagsvlieg' schreeuwt wat mij betreft. 16 goals is ook niet bizar veel. Ik zou de kans wel pakken als ik hem was, hij kan altijd later terug naar de Serie A als ie zichzelf niet echt totaal voor schut zet.

Sportief gezien , lekker in Italië blijven .
Bij PSG zit je op de bank of nog erger .
Begrijp echt niet dat er niet ingegrepen word bij een PSG.
Kunnen eigenlijk doen wat ze willen .
Fair play is ver te zoeken op deze manier .
Zijn natuurlijk nog wel een paar clubs die eigenlijk niet meer zouden mogen kopen .

Tegen Duitsland was hij gewoon slecht, alle ballen sprongen minstens 3 meter van zijn voet en mocht hij de bal daarna nog in zijn bezit hebben dan gaf hij pass die niet eens in de buurt kwam van een teamgenoot. Als deze speler 40m moet opbrengen dan kan een Ajax ook wel 50-60m vragen voor Haller.

Vind deze speler helemaal niks. Lijkt nu wat te zijn, maar komt vooral door een gebrek aan beter.
De tijden met echte superspitsen in italie zijn redelijk voorbij.
Al moet ik zeggen dat ik van Toni ook niks verwachtte, mooie carrière gehad toch wel haha

Inter lijkt op pole te liggen.... gisteren werd nog door transfer expert Romano gezegd dat zinter op dit moment helemaal niet met Scamacca bezig is. Wordt ook helemaal niet meer gelinkt aan inter de laatste tijd aangezien inter bezig is met Dybala en Lukaku. Ik zie Scamacca opzich graag naar inter komen maar vind 40 miljoen toch wel veel geld voor een spits die het nu pas 1 jaar laat zien. Is Scamacca geen optie voor Milan? Hoop in ieder geval wel dat hij in Italië blijft voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger11
Juan BernatVerdediger10
A. HakimiVerdediger11
P. KimpembeVerdediger10
N. MukieleVerdediger10
Sergio RamosVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

2 fans
Aanvaller, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren