Valencia negeert kritiek achterban en presenteert omstreden Gattuso als trainer

Donderdag, 9 juni 2022 om 11:47Mart van Mourik • Laatste update: 11:49

Gennaro Gattuso is de nieuwe trainer van Valencia, zo maakt de club donderdag bekend via de officiële kanalen. Vorige week maakten onder meer Sky Italia en Marca al melding van de komst van de 44-jarige Italiaan naar Valencia, maar de officiële mededeling vanuit de club liet nog een week op zich wachten. De voormalig oefenmeester van onder meer AC Milan en Napoli, die niet op steun van alle supporters van Valencia kan rekenen, zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Bij los Che neemt de Italiaan het stokje over van José Bordalás, die opvallend genoeg ten tijde van de berichten in de Italiaanse media nog niet officieel ontslagen was door eigenaar Peter Lim en Sean Bai, de directeur voetbalzaken.

De geruchten rond de aanstelling van Gattuso hebben veel commotie teweeg gebracht. Zo lieten supporters van Valencia hun ongenoegen blijken toen zij te horen kregen dat hun club een poging ondernam om de voormalig speler van AC Milan in te lijven. De fans van Valencia waren het niet eens met eerdere opmerkingen die Gattuso had gemaakt en beschuldigden hem onder meer van racisme en seksisme. “Mijn geschiedenis spreekt voor zich. Ben ik racistisch? Homofobisch? Xenofobisch (een afkeer voor vreemdelingen, red.)? Seksistisch? Zijn we gek geworden? Het is tijd om normaal te gaan doen", was de reactie van Gattuso afgelopen zaterdag in gesprek met La Gazzetta dello Sport op de kritiek die hij te verwerken kreeg.

Veel mensen zetten eerder ook vraagtekens bij de handelwijze van de club door al nagenoeg akkoord te zijn met de ex-trainer van Napoli terwijl Bordalás op dat moment nog de trainer van Valencia was. Italiaanse media meldden begin deze maand dat Gattuso vrijwel direct gepresenteerd zou worden nadat het officiële ontslag van Bordalás bekend zou worden gemaakt. Bordalás werd zes dagen geleden ontslagen. Mundo Deportivo meldde vorige week dat Lim en Bai niet tevreden waren over de geleverde prestaties van Bordalás, die met Valencia op de negende plek in LaLiga eindigde.

Gattuso begon zijn trainerscarrière bij FC Sion, waar hij in 2013 begon als speler-trainer. Via Palermo, OFI Kreta en Pisa kwam de oud-middenvelder in november aan het roer te staan bij Milan. Na twee seizoenen in Milaan te hebben gewerkt vertrok Gatusso in de winter van 2019 naar Napoli, waar hij tot medio 2021 de scepter zwaaide. Als coach van de Napolitanen veroverde hij in het seizoen 2019/20 de Coppa Italia.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door valencianl)

Zo dat is niet best zeg. Wel een mooie club in een mooie stad voor Gattuso.

2 juni 2022 om 19:25

Het is inderdaad een mooie club die is verpest door het bestuur en Bordalas. Hopen dat Gatusso er iets mee kan en niet op dezelfde manier doorgaat, maar meer een voetballende ploeg van maakt. Ze hebben de spelers er wel voor.

2 juni 2022 om 22:10

Als er iemand is die deze voorzitter een beetje zou kunnen bewegen is t Gatusso wel. Ben benieuwd hoeveel Bordalas nu meekrijgt..

Goede zaak! Hopelijk verdwijnt die lul van een Bordalas voor eens en voor altijd uit het Spaanse voetbal. Wat een ongelooflijke engnek is dat zeg. Heeft Valencia wat altijd wel een mooie club was. Veranderd in de grootste schopploeg van Spanje. Wat een wanvertoning zeg. Tot nooit meer ziens!

2 juni 2022 om 19:18

Maar is dat de schuld van Bordalas of van het bestuur. Zij weten wat voor vlees ze in de Kuip hebben.

2 juni 2022 om 19:23

Het is de schuld van beide. Schuld van Valencia dat ze m aannemen en schuld van Bordalas dat hij zo speelt. Wat spelen zijn teams irritant voetbal met tijdrekken en dergelijke. Ik weet nog de wedstrijd van Getafe tegen Ajax nog.

2 juni 2022 om 19:40

Nou ja, Valencia speelt wel gewoon in Mestalla ruim tweeduizend kilometer van Rotterdam.

Maar even zonder (flauwe) grappen, Valencia heeft in de afgelopen jaren te lijden gehad onder Peter Lim, dat is namelijk een eigenaar die geen flauw idee heeft hoe hij een voetbalclub moet leiden. Gattuso is inmiddels alweer zijn achtste (!) oefenmeester en dragende spelers zijn constant de tent uitgejaagd. Het zou me ook niets verbazen als José Gayà besluit om zijn contract toch niet te verlengen. Overigens begrijp ik de negativiteit rond Bordalas niet helemaal, ondanks dat ik dondersgoed weet waar die negativiteit vandaan komt. Met zijn defensieve en 'vervelende' speelstijl heeft hij met Getafe duidelijk resultaten geboekt en Valencia wist precies wat ze kregen toen ze hem besloten aan te stellen. Bordalas heeft gedaan wat hij altijd doet, maar de clubleiding van Valencia heeft gewoon geen idee waar ze naartoe willen met de club. Tsja, dan krijg je dit soort taferelen.

Waar kan ik overigens geld inzetten op Gattuso die na twee maanden weer de tent uit wordt gestuurd? Zo'n explosief karakter onder een trotse (incapabele) eigenaar kan niet lang goed gaan.

2 juni 2022 om 22:45

@bergkampfigo De problemen bij Valencia liggen veel dieper dan de trainer. (Ja het was een idioot) maar bestuurlijk is de club ook het verkeerde pad op gegaan. Dit is toch weer het ideale voorbeeld. Een nieuwe manager aanstellen voordat de vorige ontslagen is, of weg is. Is toch van de zotte..

9 juni 2022 om 14:35

@kowalski,
Ik weet dat de Kuip het mooiste stadion is, maar Feyenoord bij een topic van Valencia erbij halen is wel wat overdreven.
Lijkt Ajax wel die bij iedere scheet erbij wordt gehaald

2 juni 2022 om 19:45

Geweldige trainer voor kleine clubs. Ik zou hem meteen aanstellen als bestuurder. Lekker relevant dat het lelijk is. Eerst resultaten, en als er een goede (financiële) basis gelegd is dan komt het mooie voetbal wel.

2 juni 2022 om 22:14

Alleen komt het mooie voetbal bij Bordalas nooit

2 juni 2022 om 22:42

Na een paar jaar stel je dan ook een andere trainer aan.

9 juni 2022 om 13:16

Kom op zeg, je wilt als club toch ook een beetje een beschaafde manier van voetballen hebbben. Ik heb niks tegen verdedigend voetbal, maar wat Getafe toen tegen Ajax deed (en Valencia ook de afgelopen tijd) sloeg nergens op. Echt om je te schamen. Kun je nog zoveel succes hebben, de manier van spelen is ook belangrijk.

9 juni 2022 om 12:00

@martijn R

Ook al heb ik totaal niets met Bordalas , noch diens visie. Hij zal altijd wel een ploeg vinden in Spanje, hij heeft al een respectabele reputatie opgebouwd in Spanje. Heeft het uitstekend gedaan met Getafe en zoals Guaporta zei weet Valencia gewoon niet waar het heen wil.

Gattuso is nu niet echt een trainer waarvan ik denk dat hij Valencia beter zal maken.

9 juni 2022 om 12:18

Martijn R, ik weet niet of je alle wedstrijden hebt bekeken van Valencia maar dat viel echt wel mee. Een schopploeg dat is al helemaal niet waar, moet wel bekennen dat de trucjes qua blijven liggen iets erger waren dan de jaren er voor.

9 juni 2022 om 20:48

Ik vraag mij af of jij de wedstrijden hebt bekeken... Pak het fairplay klassement er eens bij. Getafe en Valencia stonden met afstand bovenaan wanneer het op het kaarten pakken aankomt. Als je in 38 wedstrijden 117 gele kaarten en 8 rode kaarten pakt ben je gewoon een schopploeg. De nummer 3 in het klassement had al in totaal 16 kaarten minder...

10 juni 2022 om 15:11

In Spanje geven sommige scheidsrechters voor alles geel, ik kijk elke wedstrijd en het is geen schopploeg. Statistieken zeggen niet alles he... Maar ja ik denk dat jij het beter weet als Anderlecht supporter.

Ik gun Gattuso het allerbeste en Valencia is een hele mooi club voor hem, maar waarom zou je toch gaan werken voor een club waar Peter Lim eigenaar is? Je krijgt de mogelijkheden niet om te slagen en je wordt nauwelijks menselijk behandeld (getuigen het feit dat hij iemand aanstelt terwijl de vorige manager nog niet eens ontslagen is!)

9 juni 2022 om 12:36

Sohmetimez ize good, sohmetimez ize shite!

Gatusso en passievolle trainer maar voor de rest is het niet veel. Tactisch het valt mee. Meer een trainer die het minimale uit zijn ploeg kan halen.
Volgens mij heeft Valencia een redelijk seizoen gehad, gezien alle spelers die achter elkaar vertrokken.

Organisatorisch is Valencia al jaren een bende. Zonde. Het rustieke Mestalla van grootheden als Albelda, Canizares en Ayala. Aimar als klassieke 10. Mata en Silva als jeugdexponenten.

Vervlogen tijden.

2 juni 2022 om 20:26

En niet te vergeten Claudio Lopez

2 juni 2022 om 20:49

En Mendieta ook

2 juni 2022 om 23:15

David Villa

9 juni 2022 om 12:23

Ja ik wou ook Mendieta noemen. Mooie speler was dat, zelfs de penalties waren mooi.

Goede coach om een nieuw fundament mee op te bouwen. Heeft bij Napoli ook een bepaalde organisatie weten in te brengen waar Spaletti vervolgens hartelijk dank van heeft gemaakt afgelopen seizoen. Successen gaat Gattuso niet voor Valencia brengen denk ik, maar wel een goede basis voor de seizoenen erna.

Alles beter dan bordalas.

Die Peter Lim kan er zelf helemaal niks van. Hij heeft Valencia gewoon helemaal verknald om het zo te zeggen. Valencia hoort gewoon om een top 5 plek te spelen normaal. Maar die voorzitter snapt er werkelijk niks van over hoe je een club moet leiden...

Weer zo'n rare situatie met een aanstelling van Gattuso. Je kan het nog geen patroon noemen, maar het is wel heel vreemd weer.

Schandalig hoe Bordalas wordt behandeld, echt triest. Die moet via de media horen dat Gattuso de nieuwe trainer is/wordt.
Verder denk ik niet dat Valencia beter zal presteren onder Gattuso, maar goed we zullen zien. Hopelijk verrast hij me. En ben ook benieuwd naar hoe Peter Lim Gattuso zal behandelen als het even niet gaat.

Zozo, Valencia? Toch al mooi rijtje op z’n CV met ValenciaNapoli en Milan als trainer. Succes Rhino!

Eindelijk het licht gezien.
En nu maar hopen dat hij er een voetballende club van kan maken , want soms leek het wel op vechtsport IPV voetbal.
Wel een mooie club voor Gatusso ... Maar ook die hield wel van een beetje over de grens .
Kan nooit slechter worden dan die bordalas .
Nu de goede lijn zien te vinden
Elftal is toch best goed te noemen.

Sometimes maybe good, sometimes maybe shit! Enhorabuena Gennaro!

Terecht, je moet je beleid niet laten afhangen van een stel “supporters” die teveel bezig zijn met de waan van de dag.

Ah Gatusso. Nog bedankt voor alles wat je hebt gedaan bij Fiorentina. Het waren 22 fantastische dagen....

Ik hoop dat Gattuso wel meer te zeggen krijgt over de spelers die gaan komen en moeten blijven. Al betwijfel ik het met Lim.. Soler en Guedes gaan denk ik sowieso vertrekken, mijn gevoel zegt en met alles wat ik lees is dat Gaya wel gaat blijven. Ik hoop vooral dat de onrust die er heerst snel verdwijnt maar dat kan alleen als iemand vertrekt.

11 juni 2022 om 14:45

Het grootste probleem bij Valencia is Lim. Die vent moet gewoon weg. Hij snapt helemaal niet hoe je een club moet runnen. Hij maakt de club elk jaar alleen maar meer naar de klote.
Zo zonde. Want vroeger was Valencia zo’n mooie club.

Dat nieuwe stadion (als dat ooit afkomt) is straks alweer verouderd waardoor je weer achter de feiten aanloopt.

Hopelijk koopt iemand met een voetbalhart de club over

Wist helemaal niet dat hij de Spaanse taal machtig was. Heeft hij toch wel een talenknobbel met Italiaans, Spaans, Engels en Grieks (too much malakia). Maar heeft prima werk verricht bij Napoli en had eigenlijk niet heel veel grote verwachtingen van hem als trainer toen hij nog trainer was in Griekenland en FC Sion. Bij Milan begon hij een beetje met een opmars en bij Napoli kwam tot bloei met de Coppa Italia als hoogtepunt. Hopelijk weet hij die lijn door te trekken bij Valencia.

9 juni 2022 om 21:35

Als Italiaan is het ook niet moeilijk om Spaans te kunnen spreken

Sometimes maybe good, sometimes maybe shit XD. Kan nu al niet wachten op zijn persconferenties.

Nu al zin in Atletico Madrid VS Valencia!!
Vuur VS vuur!

Bordalás is wel een apart figuur. Veel betonvoetbal en zeuren en zuigen. Lijkt mij voor kleinere clubs best wel ene prima trainer. Met redelijk materiaal denk ik dat zo'n trainer best wel met een laagvlieger gewoon Europees voetbal kan halen. Of het mooi is, is een tweede.

Overigens snap ik er niks van dat Gattusso wordt aangesteld. Volgens mij heeft Gattusso nog nooit ergens iets gepresteerd als trainer, maar goed.

En denk dat het nog lang gaat duren, voor er weer een relatief sterke basis staat bij Valencia. Spelers als Soler, Gaya en Guedes zie ik nog wel vertrekken, helaas.

Hoop dat het bestuur daar vervangen word. En we een trainer komt die de tijden onder Hector Cuper en Rafa Benitez kan herleven. Spelers als Mendieta, Albelda, Canizares, Angloma , Angulo, Claudio Lopez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 7
246 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
A. ZerbinAanvaller
A. CragnoKeeper
A. MeretKeeper00
F. AcerbiVerdediger30
A. BastoniVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

95 fans
Coach, 44 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren