Ex-zaakwaarnemer sneert naar Lewandowski: ‘Je wilde altijd naar Real’

Maandag, 23 mei 2022 om 16:18Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:36

Maik Barthel, de voormalig zaakwaarnemer van Robert Lewandowski, heeft vraagtekens gezet bij de wens van de spits van Bayern München om een transfer naar Barcelona te maken. Volgens Barthel is het juist altijd een droom van Lewandowski geweest om voor Real Madrid te spelen.

Lewandowski beschikt bij Bayern nog over een contract tot medio 2023. Gesprekken over de verlenging van zijn huidige verbintenis zijn echter stukgelopen, nadat de 33-jarige spits onlangs bekendmaakte dat hij der Rekordmeister komende zomer wil verlaten. “Het feit is dat Robert Bayern na acht jaar, waarin hij alles voor de club heeft gegeven, wil verlaten”, zei Pino Zahavi, de huidige belangenbehartiger van Lewandowski zondag in een interview met BILD. “ Nu, op bijna 34-jarige leeftijd, heeft hij de kans om een levenslange droom te vervullen en naar de club (Barcelona, red.) te verhuizen waar hij altijd van heeft gedroomd. Waarom wil Bayern hem deze kans ontnemen?”, vroeg Zahavi zich hardop af.

Barcelona heeft van Lewandowski een transferdoelwit voor de zomerse transferperiode gemaakt. Maik Barthel, die tot 2020 de belangen van de spits behartigde, zet daarentegen zijn vraagtekens bij de wens van de Pool om de overstap naar Barça te maken. De voormalig zaakwaarnemer stelt dat Real altijd de droomclub van Lewandowski geweest is. “Je hele leven wil je naar Real Madrid, om uiteindelijk bij Barcelona te belanden?”, schrijft Barthel met verbazing op Twitter.

De vraag is of Lewandowski zomer daadwerkelijk een transfer naar Barcelona zal maken. Bayern-directeur Kahn maakte onlangs in duidelijke taal kenbaar dat de spits zijn contract moet respecteren. Zahavi hoopt echter dat de raad van commissarissen nog eens na wil denken over een vertrek van de Poolse doelpuntenmachine. “Natuurlijk kunnen ze Robert nog een jaar houden”, zei zijn zaakwaarnemer. “Hij heeft een contract tot 2023, maar ik zou dat niet aanraden. Voor Robert Lewandowski is Bayern nu geschiedenis.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door pasevski)

Kan mogelijks waar zijn hoor, maar ik zie eigenlijk vooral een ex-zaakwaarnemer die in zijn gat gebeten is dat hij hem verlaten heeft.

Gaat ondertussen ook over bijna 10 jaar geleden.

23 mei 2022 om 16:25

Inderdaad redelijk 'klein' om hier mee af te komen. Isco en Modric waren vroeger ook fan van Barcelona, maar als die kans zich niet voordoet en is de rivaal geen slechte tweede keuze. En zo zijn er ook omgekeerde voorbeelden. Zeker voor buitenlanders maakt het op een bepaald punt minder uit en is het gewoon fantastisch om bij 1 van beide instituten een kans te krijgen.

23 mei 2022 om 16:33

@conchaespina

Zeker! Zo zie ik het ook , ik ben zelf ook fan van Barcelona maar mocht ik profvoetballer zijn en de kans doet zich voor om naar Real Madrid te gaan (zonder dat Barcelona geinteresseerd is) dan zou ik ook niet twijfelen hoor.

Sommigen vergeten soms dat voetbal een sport (en een business) is.

23 mei 2022 om 16:37

Ik zou Real gebruiken om bij PSG een monstercontract te tekenen

23 mei 2022 om 16:45

@conchaespina

Haha kijk zo kan het dus ook! Wat zelfspot helpt altijd ;-)

23 mei 2022 om 17:23Precies zo moet het zijn, een open en lekker dialoog hebben zonder dat ons emoties de overtoom krijgt.
Ontopic: Denk dat voor Lewa Barcelona toch wel een interessanter uitdaging is, plus denk dat hij op deze leeftijd de La Liga aan gort schiet

23 mei 2022 om 16:29

10 jaar geleden? Nog vorige jaar in Oktober wou hij een tranfser naar Real Madrid realiseren. Verder vind ik dit inderdaad ook goedkoop van de ex zaakwaarnemer en juich ik zijn tranfer naar Barca alleen maar toe. Zou echt top zijn voor La Liga.

23 mei 2022 om 16:35

@halamadrid_n

Is dat zo? Want over dit bericht ging het over zijn tijd bij Borussia dat Florentino geïnteresseerd was.

23 mei 2022 om 16:37

Buiten de transferwindow om in Oktober was ook wel wat lastig geweest.

23 mei 2022 om 16:43

@fcbinsider1899

Nee bro, hij wou echt al jaren, tot zelfs vorig jaar graag een overstap maken naar Real. Maar goed ik snap hem echt wel als je de kans krijg om 1. in La Liga te voetballen en 2. Bij een club als Barcelona dan maakt de voorkeur niets meer uit en dan moet je hem gewoon die stap gunnen.

Zeker als je ziet wat hij jaar in en jaar uit betekent heeft voor Bayern. Ze moeten hem gewoon naar Barca laten gaan. Zou echt top zijn.

23 mei 2022 om 17:26

2018 Was de laatste keer dat Lewandowski naar Real probeerde te gaan maar het bestuur zag dat niet zitten. Het is over het algemeen bekend dat Lewandowski al jaren naar Real Madrid wilde.

23 mei 2022 om 17:27

Maar als dan die criminele zaakwaarnemer van hem in de pers gaat lopen verkondigen dat hij er al jaren van droomt om voor Barça te voetballen en dat Bayern hem moet helpen om zijn jarenlange droom in vervulling te laten gaan, dan ben je dus aan het liegen dat het gedrukt staat om Bayern onder druk te zetten. Vies spelletje dus van hem en zijn zaakwaarnemer.

23 mei 2022 om 16:47

FCBInsider, eens. Iniesta was fan van Real Madrid, Modric en Isco waren grote Barca fans. Niks mis mee om dan uiteindelijk voor de rivaal te kiezen. Die zaakwaarnemer vertelt dan overigens wel leugens: “De club waar hij al heel lang van droomt.”

23 mei 2022 om 18:19

Nou zeg, wat een nare actie van deze man. Vol met wrok, dat kan niet anders. Erg laag.

Wat mag ik hopen dat Bayern voet bij stuk houdt en Lewa gewoon zijn contrcact laat uitdienen. Er is nergens een spits voor 30 mio die je het landskampioenschap bezorgt. Dat lever nu al meer op dan die 30 mio. Dan heeft BM tijd zat om een opvolger te vinden. En die zaakwaarnemer speelt een vuil spel.

23 mei 2022 om 16:27

Denk je dat Bayern zonder Lewandowski niet het kampioenschap binnen haalt?

23 mei 2022 om 16:47

Laat ik het zo stellen: met Lewa wordt het nog wat makkelijker. Er moet toch iemand de bal in het netje schoppen. En Lewandowski heeft bewezen dat perfect te kunnen.

23 mei 2022 om 16:30

Ik als Real Madrid fan hoop dat Barcelona Lewa binnen kan halen. Het wordt tijd dat La Liga weer sterk wordt zoals voorheen.

23 mei 2022 om 16:34

En Real zou voor Darwin Nunez moeten gaan en gauw handelen ook. Voor Bayern gaat toehappen bij een transfer van Lewa.

23 mei 2022 om 16:35

En dat Bayern met die 30 miljoen dan Jovic komt oppikken. Flesje naar Laporta sturen wel dan

23 mei 2022 om 17:05

En denk je dat Nunez de aankomende 2 seizoenen op de bank wil zitten?

23 mei 2022 om 16:33

Precies! Nog een seizoen Lewa en daarachter kan je de nieuwe spits klaarstomen, die tevens met Lewa een schitterend voorbeeld hebben. Heb overigens even onderzocht welke contracten aflopen of welke spits ook een 1-jarige verbintenis hebben, daar zijn de mogelijkheden ook niet op het niveau van Bayern.

Aflopende contracten zijn: Belotti, Lacazette, Dybala, Suarez, Nketiah, Origi.
Spitsen die volgend jaar uit contract lopen: Depay, Firminio, Benzema, Ronaldo, Dembele

Kortom, te oud of niet van het gewenste niveau. .

23 mei 2022 om 17:24

@pasevski, Dybala kan interessant zijn, al zou ik hem denk ik niet als spits omschrijven. Ben zelf ook wel gecharmeerd van een Firmino in vorm, maar dat is hij al even niet. De rest inderdaad te oud, niet het gewenste niveau of onhaalbaar (benzema). Ronaldo vind ik persoonlijk niet bij Bayern passen.

23 mei 2022 om 20:57

Tsja dan maar Zirkzee in de punt!

Handige actie van die Maik Barthel. De spelers die hij onder z'n hoede heeft weten nu dus ook dat een geheimpje bij hem niet veilig is. Zodra je bij hem weg bent, kan hij het zonder goede reden zo maar publiekelijk tegen je gebruiken.

23 mei 2022 om 18:22

Nou, echt he. Wat een treurige actie van deze man. Onbegrijpelijk.

23 mei 2022 om 20:43

Dit is en was helemaal geen geheim. Hij heeft in Spanje altijd al een voorkeur gehad voor Real ten opzichte van Barca. Maar omdat Real (zeker gezien zijn leeftijd nu) eigenlijk geen plek voor hem heeft zette hij zijn zinnen de afgelopen tijd op een transfer naar Barca.

Lekker vertrouwelijke gesprekken heb je dan met je zaakwaarnemer. Wat wil je hier nou mee bereiken? Dan gaat Lewa straks naar Barca en hebben de fans een hekel aan hem omdat hij Real mooier vond (volgens de berichtgeving). Wat heb je als zaakwaarnemer dan gewonnen? Ben je dan een grote jongen?

Real is overigens helemaal niet in de picture voor Lewa. Heeft ook helemaal geen zin om met zowel Benzema als hem te spelen. Want dan zit je met 2 'oude' spitsen. Ik vind het maar een zeikberichtje dat je zelfs niet op twitter moet knallen.

Ik vind het wel mooi als Lewandowski naar Barcelona zou gaan. Dat kan een mooie strijd worden met Benzema. Je hebt de 2 beste spitsen van de wereld in La Liga. Mbappe vind ik namelijk geen echte spits omdat hij ook vanaf rechts kan spelen

23 mei 2022 om 16:50

Haaland kan er ineens niks meer van? Beide zijn vooral topcult, maar die gaan komende jaren waarschijnlijk ook gewoon achteruit door de leeftijd. Niet voor niets dat ze bij Real op zoek waren naar een vervanger.

23 mei 2022 om 16:57

@westend

Precies, het is gewoon jammer dat 1 van de 2 niet naar Real is gekomen. Maar goed Haaland schijnt wel een clausule in zijn contract hebben staan dat hij binnen 2 jaar voor 150 mil naar Real kan gaan. Die gast is dan nog 23. Ik weet alleen niet of Benzema het nog een keer kan opbrengen om zo te presteren gezien zijn leeftijd.

23 mei 2022 om 16:54

@miki1959

Precies en vooral na die uitspraak van Nasser Al-Khelaifi die durft te beweren dat Ligue 1 sterker begint te worden dan La Liga..... grappenmaker.

Wellicht had Lewa gewoon de droom om later voor een van de twee grootste Spaanse clubs te spelen. Bovendien kan een persoon ook van gedachte zijn veranderd toch? Misschien als kind gedroomd van Real Madrid maar gaandeweg toch ook interesse gekregen in de club Barcelona.

iemand is nog steeds boos en probeert te stoken Barca ,. ... Real
Maar Real heeft Mbappe niet binnen kunnen halen
Haaland ook niet
Lewandowski volgende doelwit?
Je moet de fans wat geven en Bayern is boos .zouden ze daarom liever aan Real dan aan Barca willen verkopen?? ( de zaak Dest speelt ook nog mee)

23 mei 2022 om 16:50

@cas1

Het kan zomaar zijn dat hij een tranfser naar Real forceert als ''payback''. Maar AS was er eerder bij gisteren. Er is sprake van Rafael Leao, Darwin Nunez, Lewandowski en Sadio Mane..

Als ik die keuze mocht maken dan had ik het geweten, Darwin Nunez, 22 jaar nog niet echt wereld top top maar is een spits die echt durft en is enorm snel.

23 mei 2022 om 17:10

Waarom zou je voor een 30 jarige Mane gaan terwijl je een 21 jarige Vini op die plek hebt, die nota bene beter presteert dan Mane? Enige waar ze echt versterking nodig hebben is op rechts. Kun je beter voor Gnabry gaan bijv, en als je echt Galactico niveau top 3 best aanvaller wilt, Salah. Lijken me veel betere opties dan Mane.

Die jonkies zijn overigens allemaal risico's, 1 season wonders waarvan het nog maar de vraag is of de gelijk absolute wereldtop zijn, dat was toch ooit een minimum vereiste voor een club van het statuur De Koninklijke.

23 mei 2022 om 17:18

@jeffrey___

Ben het helemaal met je eens.

23 mei 2022 om 17:25

Ik denk eerder dat Real voor Salah gaat nu of die jongen van Leipzig. Ik zou Lewandowki met deze leeftijd ook niet meer bij Real willen aangezien Benzema nu misschien zelfs wel beter is.

23 mei 2022 om 18:21

Leeftijd en prestaties leveren is opgeschoven,
Tegenwoordig leven de top spelers veel gezonder. Ze willen dit en moeten dit.
Bovendien geldt oa voor Real dat ze hem een paar jaar (2?) goed kunnen gebruiken en dan komt er weer een ander (mbappe? haha)
Hij kost weinig en hoeft daarom geen restwaarde te hebben.

Tja, maar als Real je niet wilt hebben, wat ik kan begrijpen, want ze hebben Benzema. Ook gaan ze niet zo gruwlijk veel geld neerleggen voor iemand van zijn leeftijd. Hij moet toch wat he, dan maar Barca.

Dat wist iedereen toch al? Ik zie hier het nut niet van in. Heeft het ook 2x geprobeerd voor zover ik weet. 1x wou Bayern er niets van weten en 1x kwam het niet eens zover (vorige zomer) omdat Madrid niet geinteresseerd was. Hoe dan ook is dat niet heel relevant lijkt me? Als je gedroomde stap niet kan verwezenlijkt worden dan kan een stap naar de concurrent alsnog 'een droom' zijn. Lekker doen als je er gelukkig van wordt knul.

23 mei 2022 om 18:25

Het heeft ook geen nut. Dit heeft er alle schijn van dat het gewoon een zure wraakactie is van die voormalig zaakwaarnemer. Ik kan er niks anders van maken.

Waarom zou je van Bayern naar Barca willen dat snap ik niet. Daarnaast zit hij op z'n plek in Duitsland. Denk dat een ander land niet voor hem gaat werken aangezien hij letterlijk alle toevoer krijgt.

23 mei 2022 om 18:57

Gewoon trek in iets anders, niets meer. Dat lijkt me duidelijk en ook best te begrijpen. Na 9 jaar Bayern en 12 jaar of wat Duitsland kan Spanje wel aantrekkelijk klinken. Zeker als je daar al 2 of 3x in het verleden naar gehengeld hebt.

Waarom altijd dat natrappen? Snap dat echt niet. Misschien wilde hij naar Real, blijkbaar nu na Barca. Helemaal prima! Hopelijk lukt het hem!

Die Barthel lijkt me ook een class act.

Zou leuk zijn als Real hem voor de neus van Barcelona wegkaapt. Al is het maar om ze op afstand te houden.

23 mei 2022 om 18:57

Naja leuk Kost je gewoon 50-60 miljoen voor een tweejarig contract. Dat is nou niet bepaald leuk

Zaken kunnen veranderen voor een mens, net als wie hij als zaakwaarnemer wilt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Drie clubs hopen zich te versterken met ontevreden Cristiano Ronaldo’

Erik ten Hag lijkt serieus te moeten vrezen voor een vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. The Times meldde zaterdag dat de Portugese sterspeler aan de clubleiding heeft aangegeven te...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren