Flekken wil WK-kansen niet in gevaar brengen: ‘Zie de situatie van Wijnaldum’

Zaterdag, 21 mei 2022 om 09:28Rian Rosendaal

Mark Flekken zal bekerfinalist SC Freiburg deze zomer niet zomaar de rug toekeren. De doelman wil met het oog op het naderende WK wekelijks aan spelen toekomen, om zo in beeld te blijven bij bondscoach Louis van Gaal. Flekken kwam in maart voor het eerst in actie voor het Nederlands elftal en lijkt goede papieren te hebben om later dit jaar af te reizen naar het WK in Qatar.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Mark Flekken verdient een plaats in de WK-selectie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door jeron)

Lijkt me een weloverwogen en verstandige keuze. Als hij zo doorgaat kan hij zeker een stap hogerop en met nog een goed seizoen bij Freiburg heeft hij dan ook meer keuze en kans op speeltijd.

21 mei 2022 om 09:53

Inderdaad, hij is nog maar 28 jaar (volgende maand 29). Hij kan dus nog een tijdje mee. Misschien tot en met zijn 31ste blijven bij de club en net zo constant presteren als dit seizoen (en misschien wel betere prestaties leveren) en dan misschien nog een stapje omhoog maken. Volgend seizoen ook nog conference league erbij, dus nog een podium waar die het kan laten zien.

21 mei 2022 om 10:02

Daarnaast is het ook pas zijn eerste volledige seizoen in de basis bij Freiburg en in de Bundesliga. Ik zou nog lekker een seizoen blijven, ook met oog op het WK inderdaad.

Verstandige vent, maar misschien dat hij toch een stapje hogerop kan doen, want met Freiburg speel je weinig topduels en dat zijn de WK wedstrijden allemaal.

Wat Gini betreft heeft hij met PSG gewoon een domme financiële keuze gemaakt, beter kiest hij de volgende club met zijn hart. Hoop ook dat Memphis bij een passende club terechtkomt.

21 mei 2022 om 20:09

Niet helemaal mee eens. De Bundesliga is een sterke competitie en als ze de beker zouden winnen spelen ze Europa League. Voldoende kans nog voor Flekken om te groeien. Ja Champions League spelen is hoger, maar zoals hij zelf al aangeeft wil hij blijven spelen met het oog op het WK. Bij Freiburg is hij nu de onbetwiste nummer 1. Bij een nieuwe club (die Champions League speelt) moet hij zijn plaats opnieuw afdwingen.

Ik volg hem amper eigenlijk.
Is hij een keeper waar PSV wat aan heeft?

21 mei 2022 om 10:05

Jazeker, alleen denk ik dat er genoeg betere teams zijn waar hij ook uit kan kiezen.

24 mei 2022 om 20:36

Waar denk je dan aan?
Stap hoger is dat dan Dortmund, Napoli niveau?

Verstandige opmerkingen van Flekken. Ik denk ook zeker dat het goed voor hem is om lekker bij Freiburg te blijven. Er heerst veel positiviteit daar en hij heeft er het vertrouwen van de staf. Volgend jaar gaan ze voor het eerst in lange tijd weer Europees voetbal spelen, daar ze geplaatst zijn voor de groepsfase van de Europa League. Als je dan als Flekken zijnde nog zo’n goed jaar weet te draaien, verdien je daarna echt nog wel een mooie vervolgstap.

Wijnaldum had een League cup -, FA cup - en CL finale kunnen spelen maar maakte een andere keuze. Soms moet je je zegeningen tellen.

Klinkt erg verstandig. Kiezen voor speeltijd en in overleg met je vrouw waar je eventueel je carrière voort gaat zetten.

Benieuwd hoe Flekken zich verder ontwikkelt.

Kom lekker naar Eindhoven de eerste keeper uithangen.Toch mooi hoe hij zich zo in de luwte van het Nederlandse publiek zich heeft kunnen ontwikkelen.Naar het WK moeten natuurlijk gewoon flekken bijlow en Cillessen de rest kan er niet zoveel van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren