Einde in zicht voor PSV na teleurstellende en slepende samenwerking

Dinsdag, 17 mei 2022 om 15:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:12

PSV is bereid om mee te werken aan een definitief vertrek van Derrick Luckassen, schrijft het Eindhovens Dagblad. De 26-jarige verdediger wordt momenteel verhuurd aan het Turkse Fatih Karagümrük, maar lijkt geen toekomst te hebben in Eindhoven. De samenwerking tussen PSV en Luckassen verloopt al jaren moeizaam. De mandekker werd al vier keer verhuurd, nadat hij in 2017 voor vijf miljoen euro door de Eindhovenaren werd overgenomen van AZ. Verschillende clubs zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van Luckassen.

Na eerder verhuurd te zijn geweest aan Hertha BSC, RSC Anderlecht en Kasimpasa draagt Luckassen momenteel het shirt van Fatih Karagümrük, dat met nog één speelronde te gaan op de achtste plek staat in de Süper Lig. De Turkse club ziet een langer verblijf van de Nederlander wel zitten en heeft van PSV te horen gekregen dat de club niet onwelwillend tegenover een definitief vertrek staat. Luckassen heeft nog een contract voor een jaar en kan naar verluidt voor een schijntje worden overgenomen. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV alleen een ander standpunt kan innemen indien Luckassen de intentie heeft om bij een club uit de Eredivisie te tekenen.

Luckassen werd in het seizoen 2019/19 verhuurd aan Hertha en kwam een seizoen later uit voor Anderlecht. Vorig jaar winter maakte hij de overstap naar Kasimpasa, waarna hij behouden bleef voor de Turkse competitie en in de zomer voor Fatih Karagümrük tekende. Luckassen maakte in aanloop naar het huidige seizoen geen onderdeel uit van de plannen van Roger Schmidt en trainde los van de groep. Hij was, na Denzel Dumfries (Internazionale), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Mohamed Ihattaren (Juventus) en Pablo Rosario (OGC Nice), de vijfde door Mino Raiola begeleide speler die PSV afgelopen zomer verliet.

In 2017 had Luckassen dermate veel indruk gemaakt op de technische leiding van PSV dat de club besloot om vijf miljoen euro over te maken naar AZ voor zijn diensten. Het avontuur van Luckassen in Eindhoven liep al snel uit op een teleurstelling. Hij begon het seizoen als basisspeler, maar verdween naarmate het seizoen vorderde naar de reservebank en zelfs buiten de wedstrijdselectie. In totaal speelde Luckassen in vier jaar tijd 25 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij 1 keer scoorde en 2 assists gaf. Deze zomer worden beide partijen zeer waarschijnlijk definitief van elkaar verlost.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Derrick Luckassen, helemaal vergeten dat die nog onder contract staat

Zijn droom is om ooit samen met Brobbey te spelen. Waar laatsgenoemde stappen vooruit lijkt te maken, maakt Luckassen stappen achteruit. Was in de tijd van AZ een veelbelovende CV

17 mei 2022 om 15:21

Moet toch te regelen zijn op een pleintje in Amsterdam?

17 mei 2022 om 15:24

Volgens mij stonden AZ-fans anders helemaal niet te pruilen toen-ie naar PSV vertrok. Voor zijn komst viel Luckassen met ook niet bijzonder op. Eenmaal onder contract liet-ie zich al bij het eerste begin van zijn slechte kans zien, toen ie bloedchagrijnig en weinig welwillend het clubkanaal even reactie moest geven tijdens het trainingskamp waar hij werd ingevlogen. Zelden zo'n gebrek aan enthousiasme bij een voetballer gezien, dat hand in hand bleek te gaan met het niveau van deze speler. Dat-ie tijdens zijn verblijf in Brussel openlijk aangaf niet meer naar PSV terug te willen keren heeft zijn carriere wel definitief op een zijspoor gezet. Zonder meer een van de meest merkwaardige miskopen van PSV (lees: de zwaar opgehemelde Brands trouwens), blij dat-ie eindelijk ophoepelt.

17 mei 2022 om 15:25

Want wat is de link tussen Luckassen en Brobbey precies dan? Leeftijd zitten ze wel ver genoeg van elkaar om elkaar niet in een jeugdtoernooi te zijn tegengekomen. Hebben zelfs nooit in dezeflde competitie gespeeld, laat staan dezelfde club. Familie dan?

17 mei 2022 om 15:28

Brobbey is het broertje van Luckassen. Die zijn dus vrij nauw met elkaar verbonden

17 mei 2022 om 15:41

O wat grappig. Wist ik niet yo. Andere achternaam he, dan valt het mij niet op

17 mei 2022 om 15:58

Kevin en Derrick Luckassen zijn de broers van Brian en Samuel Brobbey. Samuel is sinds vorig seizoen geen prof meer volgens mij, vertrokken bij Jong Almere City. Goede voetbalgenen hebben ze in ieder geval wel.

17 mei 2022 om 17:03

Westend: Brobbey en luckassen zijn halfbroers dacht ik.

17 mei 2022 om 18:00

Ik had begrepen dat ze tantes van elkaar zijn.

17 mei 2022 om 15:37

Niet echt als CV, werd bij AZ een seizoen voor de verdediging gezet en deed het daar echt uitstekend. Juist door dat seizoen kreeg PSV interesse en wat doet PSV? Ze halen hem voor de verdediging, dan gaat er bij PSV wel iets flink mis. Ik denk dat Luckassen destijds als 6 geen hele slechte aankoop was, alleen ik weet natuurlijk niet of hij er nu nog wat van kan. Toch wel jammer, dat je een speler haalt maar hem niet op de plek zet waar hij bij z'n vorige club juist goed speelde.

17 mei 2022 om 16:00

Niet alleen bij PSV hoor, Berghuis schoot zo'n beetje de halve ED aan flarden als rechtsbuiten, TH gaat 442 spelen met Tadic en Berghuis op het middenveld omdat hij 'geen buitenspelers' zou hebben....

17 mei 2022 om 17:32

Met als verschil dat Berghuis de afgelopen weken gewoon uit vorm was en op rechtsbuiten veel minder presteerde dan op 10 of zelfs op 8.

17 mei 2022 om 20:40

Voor 6 kwam hij te kort, maar in de verdediging was hij bij AZ al de zwakke schakel. Onbegrijpelijk dat PSV hem kocht

19 mei 2022 om 07:53

Precies dit. Net niet goed genoeg voor AZ. Verassend dat hij naar PSV ging.

Nog steeds éã©n van de meest waardeloze en onbegrijpelijke aankopen van de laatste tien jaar. Vijf miljoen heeft deze man gekost, ongelofelijk. Hoop dat hij snel vertrekt. Bij ons is afscheid nemen van miskopen erg lastig helaas... Deze Luckassen heeft zelfs nog tussendoor een keer zijn contract verlengd.

17 mei 2022 om 15:26

Bruma vind ik nog steeds de ergste. Bijna overal geflopt en dan nog zoveel geld betalen om hem uiteindelijk minimaal te gebruiken.

17 mei 2022 om 15:27

Waardoor PSV nu wel een transfersom krijgt in plaats van niet. Dus wat je daarmee wil zeggen begrijp ik niet echt. Buiten dat natuurlijk een slechte aankoop, maar destijds wel een talent bij AZ heeft alleen de stap niet weten te maken.

17 mei 2022 om 15:35

Een transfersom van niks maat, de speler in kwestie heeft in die periode nog meer verdiend dan dat hij nu gaat opleveren.

17 mei 2022 om 15:54

Dat die in totaal meer verdient heeft zal allemaal best, maar je moet het wel vanuit een ander perspectief bekijken. Door deze deal heeft PSV hem kunnen verhuren en waarschijnlijk zijn salaris (deels) niet hoeven te betalen en nu levert hij dus ook nog een magere transfersom op. Hadden ze dat afgelopen zomer niet gedaan dan was hij nu uit zijn contract gratis weggegaan. Dan had je hem nog kunnen verhuren om zijn salaris te besparen, maar het is wanbeleid om spelers met een eenjarig contract te verhuren.

Die verlenging zal PSV overigens niet veel gekost hebben, dus voor het extra aan salaris dat hij door die verlenging krijgt zal PSV niet veel geleden hebben.

17 mei 2022 om 15:29

Was geen onbegrijpelijk aankoop hoor. Speelde bij AZ zeer sterk.

17 mei 2022 om 15:36

Mwah, er waren juist veel Az'ers die erge twijfels hadden. Hij speelde inderdaad wat redelijke potten maar ik weet nog wel dat Az'ers blij waren dat hij verkocht werd voor 5(!) miljoen.

17 mei 2022 om 16:25

5 miljoen valt wel mee toch?

Baumgartl 10 miljoen
Romero 10 miljoen
Maher 9 miljoen
Bruma 10 miljoen

17 mei 2022 om 17:06

bruma zelfs 15 miljoen dacht ik. Hierbij kan je jongens als doan en guti voor 6-7 miljoen ook nog wel bij zetten. Die 2 hebben zich dit seizoen nog redelijk herpakt, maar dat was ook 3 jaar niks. Nu hebben ze beiden nog 1 jaar contract, dus grote kans dat ze ook met een verlies verkocht worden.

17 mei 2022 om 18:06

Doan heeft nog 2 jaar, denk dat ze hem wel met winst kunnen verkopen of de investering voor een groot deel eruit kan halen. Misschien verlengt Guti zijn contract nog wel en wie weet verkoopt PSV hem voor ongeveer hetzelfde bedrag. Natuurlijk niet goed geweest erg lang maar hij heeft ook met veel blessures te maken gehad. Daarnaast is hij niet de enige speler die onder van Bommel werd gedegradeerd tot een speler die 0 toegevoegde waarde had.

17 mei 2022 om 16:31

Mede door het contract bij PSV heeft deze gozer zich financieel onafhankelijk kunnen maken. Heb wel eens van personen, die dichtbij hem staan, gehoord dat hij de afgelopen jaren ongeveer 10 appartementen in Nederland heeft gekocht voor de verhuur. Zal dus ook niet weinig verdienen bij PSV.

17 mei 2022 om 16:50

Ik vind die bruma toch wel erger 😂 die lach je gewoon uit als die erin komt en die geeft 15 gekost geloof ik?

Was bij AZ een goede verdediger, maar kan mij herrineren dat hij bij PSV enorm veel fouten maakte en totaal geen zekerheid was achterin of op het middenveld. Toch behoorlijk afgezakt, zeker als je kijkt naar de clubs waaraan hij verhuurt is. Eerst suptop Duitsland, daarna subtop Belgie en nu ergens in de middenmoot van Turkije. Ben benieuwd waar hij volgend jaar heen gaat, als hij het vertrouwen krijgt en op zijn oude niveau bij AZ kan belanden is het misschien wel een interessante speler voor ploegen die willen strijden om europees voetbal zoals, Heereveen, Groningen, Twente of Utrecht. Zou leuk zijn als hij zijn carriere daarmee nieuw leven in kan blazen en over een paar jaar nog ergens bij een mooie club in Duitsland of Spanje kan spelen.

17 mei 2022 om 15:21

Hertha is toch geen subtop Duitsland?

17 mei 2022 om 15:23

Af en toe spelen ze europees volgens mij.

Misschien een idee om hem te ruilen met Ewijk als PSV voor die jongem wol gaan, noet 1 op 1 maar om de prijs te drukken

17 mei 2022 om 15:24

@bundy_sr Op dat moment speelde ze heel aardig voetbal! Ze zijn toen 10e geworden in de competitie, het is meer middenmoot, maar het was in ieder geval een paar jaar lang een goed voetballende en lastig te kloppen ploeg in Duitsland.

17 mei 2022 om 15:24

Nee, Hertha is echt een middenmoter in een goed seizoen.

17 mei 2022 om 15:26

Met mijn Feyenoord bril, kan ik wel zeggen ben ik blij dat hij voor PSV had gekozen ipv voor Feyenoord.

Die jongen zou gewoon bij AZ gewoon opnieuw moeten proberen.

Ontzettend matige speler. Miskoop van de eerste categorie. Lekker laten gaan en accepteren dat het een dramatische zet is geweest. Het ga je goed Derrick, houdoe.

Had hem niet meer op de korrel! wist niet dat hij nog onder contract stond bij de club uit eindhoven PSV

17 mei 2022 om 16:08Misschien iets voor AZ prem. Die hebben achterin nog wel versterking nodig. Kent de club en heeft nog een appartement in de buurt van de Coornhertkade.

17 mei 2022 om 16:15

Zou zomaar kunnen! Weet alleen niet of het haalbaar is qua salaris.
Was toch altijd een leuke speler bij ons.

Luckassen? Ik was die kerel echt vergeten, wist niet eens dat hij nog bij PSV zat... wat is dat een slechte speler, geen woorden voor.. Heb de aankoop nooit begrepen, wat betreft Luckassen.

"psv is bereid om mee te werken". Dat zijn ze al jaren, echter wil niemand er echt geld aan uit geven.

17 mei 2022 om 16:53

Soms moet je je verlies nemen. Nu heeft PSV nog enkele jaren langer zijn salaris door moeten betalen. Denk niet dat hij voor een appel en een ei voetbalt. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat PSV zijn contract 2 jaar geleden nog heeft verlengd. Anders waren ze al lang van deze kostenpost afgeweest.

17 mei 2022 om 17:10

Hij draaide toen een sterk seizoen bij Anderlecht geloof ik. Met een jaar extra had je hem misschien voor meer kunnen verkopen. Daarnaast zijn zulke spelers amper te slijten. Wat dacht je van Magallan bij ons. Die komt ook weer doodleuk terug deze zomer na 3 uitleenbeurten. Soms moet je echt geluk hebben met een domme club. Scherpen was ook zo'n speler geweest waarbij je zou zeggen "heb je hem weer" maar toen kwam Brighton met 6 miljoen. Grote kans dat drommel over 3 jaar ook weer bij psv aansluit na 3 mislukte uitleenbeurten.

17 mei 2022 om 17:19

Dat sterke seizoen bij Anderlecht was al wel zijn 3e seizoen. Op het moment dat er dan geen club komt is het misschien beter hem transfervrij te laten gaan. Dat had Ajax van mij ook al lang met Magallan mogen doen.

Scherpen vind ik wel ff wat anders, omdat die veel jonger was.

Tegen elk aannemelijk bod verkopen. Deze jongen heeft het vereiste niveau niet en heeft zich meermaals negatief uitgelaten over PSV. Tot ziens en bedankt voor. ...nou jou tot ziens dan maar.

Ik vergeet nooit meer de play offs finale tussen Utrecht en AZ van een aantal jaar terug. Toen zag ik Luckassen live spelen en heb zelden zo’n slechte voetballer gezien. Pakte ook nog rood dat duel. Natuurlijk is het van de zotte om je mening te baseren op een wedstrijd en heeft hij het daarna aardig gedaan bij AZ maar PSV was altijd te hoog gegrepen.

Ik heb het gevoel dat spelers van AZ die naar Ajax of PSV gaan vrijwel altijd falen/de verwachtingen niet waar maken. Behalve Luckassen hebben we nog Sigthorsson, Maher, Gudelj, De Zeeuw, Lindenbergh, Marcellis, El Hamdaoui, Moisander… ik kan alleen Perez, Lens en Viergever bedenken die enigszins redelijk (maar zeker ook geen sterspelers) waren. Of weet iemand nog een transfer van AZ naar Ajax/PSV die wel een doorslaand succes was?

17 mei 2022 om 16:56

De Zeeuw en Moisander, en eigenlijk ook El Hamdaoui onder Jol, waren echt wel van waarde voor Ajax.

17 mei 2022 om 17:13

Moisander en De Zeeuw waren gewoon 2 goede spelers inderdaad. Zeer solide en hebben hun waarde gehad in landstitels. El Hamdaoui ook prima tot De Boer. Daarnaast vond ik Sightorsson ook niet heel slecht. Scoorde overal wel en ook heel vaak in toppers, maar had veel pech met blessures. Dat was echt een man van glas.

17 mei 2022 om 17:21

Sigthorsson ben ik het wel met je eens dat het geen verkeerde speler was, maar hij was bij AZ ook al veel geblesseerd. Daarom zou ik hem niet naar Ajax hebben gehaald.

17 mei 2022 om 19:54

@Paul en Zytto, true, ik heb het misschien wat overdreven, De Zeeuw en El Hamdaoui hebben wel waarde gehad natuurlijk. Maar ik bedoel dat ik mij geen enkele AZ speler kan herinneren die vanuit Ajax/PSV voor het dubbele/driedubbele van de aan koopsom naar het buitenland gegaan is

Dan volgt nu de vraag; welke club gaat hieraan beginnen?! Voor een club onder de top en dan kom je al gauw uit bij een AZ, Utrecht of een Vitesse, is dit best een risico. Grote kans dat die het niet aandurven en hij helemaal van onder moet beginnen met een jaartje RKC of Sparta.

Speelt deze man nog bij psv, lol. Was hem helemaal vergeten.

Derrick Luckassen LOL, wat een parodie op een voetballer was dat. Weet nog dat hij een tijdje terug aan het miepen was dat hij bij PSV nooit een eerlijke kans had gekregen. Nou dan heb je een flinke bord voor je kop hoor.

Ik wist niey dat die nog onder contract stond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
2 fans
Verdediger, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren