Sky Sports: Juventus opent eerste gesprekken met zeer gewilde Paul Pogba

Maandag, 16 mei 2022 om 16:54Tim Cozijnsen • Laatste update: 16:53

Juventus en Paul Pogba zitten maandag om de tafel om over een mogelijke terugkeer van de middenvelder te praten. Het contract van de Fransman bij Manchester United loopt volgende maand af, waardoor hij vanaf dat moment een transfervrije status geniet. Pogba, die tussen 2012 en 2016 al voor Juventus uitkwam, geniet ook interesse van onder meer Real Madrid en Paris Saint-Germain, zo weet het Engelse Sky Sports te melden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Als concurrentie kan je er niet volledig ontevreden over zijn dat Juventus weer een gigantisch salaris gaat uitkeren aan een niet echt jonge speler waar veel vraagtekens bij staan.

Als hij er zin in heeft is het een absolute versterking. Alleen is het wel de vraag hoe vaak die er zin in heeft.

16 mei 2022 om 17:12

Ik vind dat altijd onzin. Als een speler ergens niet uit de verf komt betekend dat niet meteen dat hij er geen zin in heeft. Lukaku presteert ook niet bij Chelsea. Heeft die er dan ook geen zin in?

16 mei 2022 om 17:16

Als een speler al 5 jaar niet continu uit de verf komt maar minstens de helft van het seizoen matig is dan mag je vragen beginnen stellen naar mijn bescheiden mening.

16 mei 2022 om 17:18

Kan toch ook zijn dat hij zo een speler is die niet in staat is een heel jaar lang op constante basis een hoog niveau te halen? Niet iedereen is kaliber Modric of De Bruyne

16 mei 2022 om 17:21

Dan mis je een vitale kwaliteit voor de wereldtop en moet je er als club geen salaris van 20 miljoen per jaar aan spenderen.

16 mei 2022 om 17:25

Dat kan maar zoveel middenvelders bij Europese topclubs zijn niet constant en krijgen zulke salarissen. Een Wijnaldum en Frenkie verdienen ook zulke salarissen bij PSG en Barca en zijn ook enorm wisselvallig. Bruno Fernandes is wisselvallig alen zo nog velen

16 mei 2022 om 17:30

Buiten Wijnaldum, die werkelijk waar een gigantische flop is bij PSG, zijn al de spelers die je opnoemt de laatste 2/3 seizoenen veel belangrijker voor hun clubs dan Pogba is. Zelfs je antichrist Frenkie.

16 mei 2022 om 17:32

Daar ben ik het niet mee eens. Die vind ik allemaal net zo wisselvallig als Pogba en dan vind ik Pogba in de wedstrijden dat hij wel zijn niveau haalt van een hoger kaliber dan deze namen

16 mei 2022 om 17:42

Vergeet niet dat Pogba toch best vaak langdurig geblesseerd is (geweest)

16 mei 2022 om 17:47

Ga je met droge ogen beweren dat Pogba belangrijker geweest is voor Man U dan Bruno? Of in verhouding belangrijker dan kante?

16 mei 2022 om 17:49

Pogba zeikt nooit bij de scheids, maakt zelden een schwalbe, maakt zelden smerige overtredingen, is altijd afgetraind. Ik heb altijd het gevoel dat omdat hij af en toe zijn haar verft in een gek kleurtje dat mensen dat dan linken met een slechte mentaliteit. Ik volg Pogba al jaren en ik heb nooit de indruk gekregen dat hij niet serieus bezig is met zijn sport

16 mei 2022 om 17:51

@Lierse1997 Bruno Fernandes heeft 1 topseizoen gedraaid maar raakt dit seizoen amper een knikker. Ik heb Pogba ook genoeg geweldige wedstrijden zien spelen voor United waarin hij enorm belangrijk was. Hij weet dat niveau alleen niet constant te halen

16 mei 2022 om 17:55

Dat is dan al meer dan Pogba de afgelopen seizoenen.

En raakt geen knikker in de PL? 10
Goals en 6 assists in de PL en 7 assists in de CL. Wat voor een seizoen draait Pogba dan eigenlijk volgens jou?

Kante ga je blijkbaar negeren. Dat zou ik ook doen.

16 mei 2022 om 17:59

Natuurlijk heeft Fernandes betere cijfers dan Pogba. Dat is een nummer 10. Pogba heeft een hele andere rol op het middenveld. Geen knikker raken was dan misschien wat overdreven maar ook de United fans vinden het spel van Bruno dit seizoen magertjes. En ik ben een fan van de voetballer Bruno Fernandes dus ik zal niet snel kritisch op hem zijn maar hij valt gewoon tegen dit seizoen. Kante is toch ook wisselvallig? Vorig seizoen viel hij ook tegen tot die wedstrijden in de CL op het eind. Toen was hij fenomenaal. Pogba draait nu een slecht seizoen maar vorig jaar vond ik hem heel goed spelen en op het EK oom

16 mei 2022 om 18:04

Als we nu al serieus gaan moeten discussiëren over het feit dat Pogba de laatste jaren minder goed presteert dan Bruno dan gaan we er gewoon mee ophouden.

16 mei 2022 om 18:07

Manchester United is al een jaar of 5/6 geen wereldtop meer. Bepaalde spelers (pogba daarbij inbegrepen) draaien wel eens een goed seizoen, maar het team als geheel werkt niet en presteert zwaar ondermaats. Er zijn tal van voorbeelden waar spelers die bij United aankomen totaal niet uit de verf komen, maar zodra ze weg zijn beter worden, of hun oude niveau weer halen.

16 mei 2022 om 18:10

@Lierse Ik vind het prima want we gaan het zo te zien niet eens worden. Pogba is vaak geblesseerd maar als hij mee doet is hij met regelmaat gewoon belangrijk

16 mei 2022 om 18:12

@Galapago Dat is wel opvallend idd. Van Sancho had ik ook meer verwacht want bij Dortmund vond ok hem altijd erg goed

17 mei 2022 om 09:54

Lierse begint over middenvelders die een torenhoog salaris niet waard zijn omdat ze niet constant presteren op topniveau en ik noem drie spot on voorbeelden die hetzelfde probleem hebben. Dat jij er slechts weer 1 van de drie uitpakt zegt ook wel
iets over jou

16 mei 2022 om 17:19

Dat gigantische salaris valt onderaan de streep wel reuze mee hoor. Pogba is een van de meest marketable spelers in Europa na jongens als Messi, Ronaldo en Neymar. Zo'n jongens betalen hun eigen salaris. Neem Ronaldo bijvoorbeeld bij Juve. In de 3 seizoenen dat ie bij Juve speelde lag hun commerciele omzet maar liefst 50% hoger dan de seizoenen ervoor terwijl ze bijvoorbeeld 2 seizoenen eerder nog de CL finale speelden en dat in de tijd van Ronaldo niet gelukt is. Pogba zal uiteraard niet hetzelfde effect hebben maar die gaat ook gewoon ontzettend veel geld opleveren. Het sprookje dat toptransfers voor zichzelf betalen met shirtverkoop, extra ticketsales, marketing ed is zelden waar maar bij zo'n superster die zonder transfersom overkomt klopt het voor een keertje wel hoor.

16 mei 2022 om 17:25

Voor de concurrentie is het sportieve belangrijker.

Kijk bijvoorbeeld naar James Harden. Zal ook wel leuk zijn voor de 76’ers hun merk en commerciële activiteiten maar uiteindelijk pleur je miljoenen in de vuilbak.

Ik denk dat het voor Juventus op heden veel belangrijker is een heel goede middenvelder te halen dan een heel grote commerciële naam. En bij Pogba is het de vraag of het beide wordt of 1 van beide.

En dan zie ik als supporter van de tegenstander liever dat ze iemand als Pogba halen dan een speler die uiteindelijk zo belangrijk voor hen wordt op de lange termijn zoals bijvoorbeeld Barella nu. Dat bedoelde ik met “als concurrentie kan je er niet volledig ontevreden mee zijn”.

16 mei 2022 om 17:29

Ik denk dat het effect bij Pogba velen velen malen kleiner zal zijn. Ken best veel mensen die Juve keken (en nu United) omdat Ronaldo speelde. Heb echter nog nooit iemand gehoord die een wedstrijd speciaal voor Pogba keek.

16 mei 2022 om 17:33

De concurrentie is vast niet blij als Juve een speler als Pogba in essentie gratis erbij krijgt en die gratis voor hen speelt. In het beste geval is hij een geweldenaar en de beste middenvelder van de Serie A (kleine kans weliswaar maar bon) en in het slechtste geval blijft hij een van de beste 10 of 20 middenvelders in de competitie. Sportief wordt je er als concurrentie niet zo bang van als wanneer Juve KDB of iemand in die klasse zou kopen maar fijn en voordelig is het hoe dan ook niet.

16 mei 2022 om 17:40

Dat komt omdat Pogba vooral in Frankrijk, Afrika en de VS heel populair is. Dat ga je hier in Nederland/belgie niet horen inderdaad.

Hier maalt er ook niemand om het vrouwenvoetbal en al helemaal niet om Amerikaanse speelsters maar die paar maanden dat Morgan bij Spurs speelde heeft hen ook geld opgeleverd. Hun social media maakte enorme sprongen en enkel Gareth Bale verkocht in die periode meer shirts. Jongens als Kane en Son verkochten minder.

De transfer van James naar Everton lag ook niemand hier wakker van maar Everton zag het verkeer op hun website wel met meer dan 400% toenemen en hun social media volgers steeg met meer dan 10% in de eerste week.

Als we naar zoiets kijken op een mondiale schaal is het vrij irrelevant wat jij en ik in onze persoonlijke omgeving horen. Geen van die namen heeft dezelfde impact als Ronaldo uiteraard, ook Pogba niet, dat beweer ik niet maar mijn punt is dat dat ook niet hoeft om voor de club winstgevend te zijn.

Ronaldo naar United bracht hen in minder dan 12u een miljoen meer volgers op instagram op, ze hebben dit seizoen voor meer dan 223 miljoen aan shirts met zijn naam verkocht, zelfs met de regel dat een club gemiddeld slechts 10% van die inkomsten te zien krijgt heeft hij zijn transfersom van 15 miljoen ruimschoots terugverdiend aan shirtverkoop alleen in zijn eerste seizoen en in de dagen na zijn transfer namen de aandelen van de club met meer dan 200 miljoen (!!!!) toe in waarde. Om maar even aan te tonen hoeveel ruimte er nog is voor iemand met minder waarde dan Ronaldo om een winstgevende transfer te zijn.

16 mei 2022 om 17:49

Liever dat ze dat geld (en vooral de speeltijd/noodzaak) in een aflopend verhaal steken dan iemand met potentie. Laat ik het zo zeggen.

16 mei 2022 om 18:11

Akkoord, maar ze steken er dus geen geld in... Ze kunnen nog steeds hun geld in iemand met potentie steken want Pogba krijgen ze er zo goed als gratis bij op deze manier. Dat is mijn hele punt Lierse

16 mei 2022 om 18:16

Dat salaris dat ze dit seizoen uit geven is toch gewoon weg? Het is niet dat ze op het moment dat Pogba tekent zijn hele salaris in 1 keer terug verdienen, en dan hebben we het nog niet eens over een mogelijke tekenbonus gehad.

16 mei 2022 om 19:53

real8madrid

Heerlijk inhoudelijk stuks. Thanks voor deze informatie.

Twijfel al lang of Real hier aan moet beginnen. Dacht eerst minder salaris bieden en laat maar strijd aangaan.

Nog steeds niet overuit.

16 mei 2022 om 19:56

Jawel dat is net wat ik zeg. Alleszins, dat verwacht ik wel gewoon.

16 mei 2022 om 17:48

Wedden dat Paul de Serie A aan gorten schiet als hij terugkomt. Zijn eerste periode bij Juve was ie geweldig en ik geloof dat hij het een tweede keer zal evenaren of nog beter zal doen.

16 mei 2022 om 18:10

Speelde bij Juventus ook in een aanvallendere rol dan bij Man Utd. Pogba is een geweldige speler

Was de eerste keer ook niet transfervrij naar juve? Zou me toch redelijk genaaid voelen al man u zijnde aangezien ze zelf wel weer 100miljoen voor hem betaalde

16 mei 2022 om 17:05

En waarom dan precies genaaid? Met volle verstand het bedrag betaald en een contract met Pogba afgesloten.

Pogba hoort bij juve. Alleen gaat hij z’n eerdere prestaties bij Juve(bedoel niet qua prijzen) evenaren? Ben bang voor een teleurstelling, maar hoop het niet!

16 mei 2022 om 17:10

Zeker gaat hij die niet evenaren. Juve van toen draaide goed en je had een sterk middenveld. Maar het is gewoon een vooruitgang tegenover een rabiot. En als hij beetje de vrijheid krijgt kwa spel. Dan zie je veel meer creativiteit van hem vandaan komen. In mijn optiek een goede transfer mocht dit doorgaan. Ook omdat pogba vaak een goede assist in huis heeft. Wat erg gemist wordt op het middenveld.

16 mei 2022 om 17:21

44 assists in 203 wedstrijden voor Man U. Voor iemand die bij United nooit meeverdedigt vind ik dat geen bijzonder aantal.
Zal een fortuin aan salaris kosten, mogelijk ook tekenbonus en is al 29. Ik wil niet zeggen dat Pogba geen versterking kan zijn, maar als ik Juve fan was geweest had ik liever iemand anders zien komen

16 mei 2022 om 18:24

Maar kunnen wel concluderen dat manU en pogba nooit een goed huwelijk is geweest. Hij heeft nooit zo goed gespeeld als in zijn periode bij juve. Waar dit precies aan ligt weet ik niet. Maar je talent verleer je niet. Alleen kan het vaak wel zo zijn dat als het elftal slecht draait. Of als je niet op je plek zit ook slecht draait. Bij juve heeft hij ook samen met allegri gezeten. Die goed weet hoe hij hem moet gebruiken. Factoren waar ik op dit moment wel vertrouwen in heb. Mocht dit rondkomen.

Blijft toch apart dat Ten Hag straks gaat bepalen of Pogba en Ronaldo in zijn toekomst plannen voorkomen. Voelt nog altijd dat Ten Hag erg licht is voor zo'n machtige club als United

16 mei 2022 om 17:33

Ik denk dat hij meer respect heeft vanuit het buitenland door z'n CL prestaties. Ze praten in Engeland over een wonderdokter die je wel tijd moet geven.

16 mei 2022 om 17:48

En ze zijn natuurlijk nu na 9 jaar in paniek.
Ze willen het nu waarschijnlijk anders gaan doen omdat alle andere opties mislukte

16 mei 2022 om 17:44

Pogba mag gaan en staan waar die wilt. Die is transfervrij. Dus ten Hag kan daar niks over bepalen.
Voor ten Hag was OGS de trainer. Die nergens iets gepresteerd had. En het voetbal dramatisch was. Waarom zou dan een ten Hag te licht bevonden worden

16 mei 2022 om 19:55

volgens het artikel is Man u ook nog bezig met verlengen.

Als hij het niveau van z'n eerste periode kan aantikken is het een absolute aanwinst. Salaris van Dybala komt vrij

16 mei 2022 om 18:19

Het mag dan wel vrij komen, maar het zou me dan wel verbazen mocht Juve het salaris uitkeren waar Dybala om vroeg. Dat wringt enigzins. Ik sta er wel positief tegenover mocht Juve Pogba overhalen, al valt het af te wachten inderdaad welk niveau we krijgen.

Ongelooflijk. Vanuit de jeugd gratis naar Juve verkast, daarna voor een enorm bedrag terug naar United en nu weer voor niks terug. Wat een beleid daar bij United. Ik wens Ten Hag veel succes.

Zou het fantastisch vinden mocht Pogba terug komen naar Juventus! Een speler als hij kunnen we echt gebruiken. Ben heel benieuwd of die zal komen. Een transfervrije Pogba zal gewild zijn

Paul Pogba, tja, als hij zijn dag heeft zijn er maar weinig spelers beter. Wat mij betreft een speler van wereldklasse, hij kan alles met een bal. Helaas is hij vaak geblesseerd, komt hij vaak negatief in het nieuws door domme uitspraken van zijn broers of zaakwaarnemer en is hij iets te wisselvallig in zijn spel. Al met al denk ik dat het voor United en Pogba beter is als ze uit elkaar gaan. Ik als United fan rouw er niet om, wij moeten een andere weg inslaan. Juventus zou er flink op vooruit gaan met Pogba, en het zou leuk zijn als Pogba voor Juventus kiest in plaats van PSG.

Het is niks en het wordt niks. Bij Juve niet, bij Real niet...misschien alleen bij PSG omdat het te makkelijk is in Frankrijk.
Pogba mist basiskwaliteiten voor de top. Met name voetbalintelligentie en mentaliteit. Hij is bijna 30 en leert dát echt niet meer.
Mensen die hem bij Frankrijk geweldig vinden zou ik willen wijzen op de laatste goal van Zwitserland...domme voetballer.

Pogba is uitgespeeld bij United. Heeft een andere omgeving nodig. Terug naar Juve zou geweldig zijn voor hem voor Juve en ook voor de Serie A. Ik zie Pogba eigenlijk hoe dan ook weer opbloeien welke club het dan ook wordt .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
F. IsraelKeeper
M. PerinKeeper
M. RainaKeeper
Z. SenkóKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

458 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 20 1 7 1
2020/2021 Manchester United 26 3 3 0
2019/2020 Manchester United 16 1 1 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘The Pogmentary’ valt niet in de smaak: docu oogst állerlaagste rating op IMDb

Paul Pogba en de producenten van The Pogmentary hadden de respons op de nieuwe documentaireserie rondom de middenvelder zich waarschijnlijk anders voorgesteld. De serie, waarin Pogba stevig uithaalt naar de beleidsbepalers...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren