Ten Hag onthult speciale band bij Ajax: 'Zo’n geweldig persoon’

Maandag, 16 mei 2022 om 10:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:54

Erik ten Hag heeft zondagmiddag officieel afscheid genomen als trainer van Ajax. Dat deed de uitzwaaiend coach met een 2-2 gelijkspel bij Vitesse. Na afloop sprak Ten Hag onder meer een speciaal dankwoord uit richting Nicolás Tagliafico. De Argentijn was dit seizoen niet verzekerd van een basisplek, maar kan wel rekenen op lovende woorden van de aanstaand trainer van Manchester United. De verdediger zelf wil Ajax alleen verlaten 'als het voor iedereen gunstig is', zo zei hij bij ESPN.

"Allereerst heb ik hem (Ten Hag, red.) veel succes gewenst voor wat hij in de toekomst gaat doen", vertelt Tagliafico na afloop van het gelijkspel tegen Vitesse. "Ik heb gezegd dat het vier geweldige jaren waren, waarin we fantastische wedstrijden hebben gespeeld. En dat ik veel van hem heb geleerd. Hij is tegelijk met mij gekomen, in januari 2018. Het was een hele goede tijd. Ik heb niet alleen als speler, maar ook buiten het veld veel van hem geleerd." Ook kijkt de Argentijn uit naar een eventuele samenwerking met Alfred Schreuder. "Hij had een goede klik met de spelers. Ik hoop dat hij de club veel goeds brengt en dat hij z'n werk kan doen."

Of Tagliafico volgend seizoen deel uitmaakt van het keurkorps van Schreuder valt nog te bezien. De verdediger heeft naar verluidt een afspraak met Ajax dat hij de club voor vier miljoen euro kan verlaten. Het contract van Tagliafico loopt nog door tot volgend jaar zomer. "Wat ik nodig heb om te blijven? Voorlopig ga ik nergens anders heen. Ik blijf tot er besloten wordt dat ik moet gaan. Zoals ik al zei, duurt m'n contract nog een jaar. Dus ik blijf in Amsterdam tot de club en ik besluiten dat het anders moet. Zoals ik al zei: Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen, ik wil groeien. Ik heb altijd de wens gehad om over te stappen. Maar dat gebeurt alleen als het voor iedereen gunstig is."

Ten Hag sprak lovende woorden over zijn pupil. "Ik vind hem zo'n geweldig persoon, die heel veel mooie invalshoeken heeft", aldus de oefenmeester. "Als mens is hij dus helemaal oké, maar ook als voetballer heeft hij een geweldige bijdrage gehad. Hij is er van mijn beginperiode tot het einde bij geweest. Ik ben hem ontzettend dankbaar voor de samenwerking, maar zeker ook voor wat hij als mens en als voetballer voor Ajax heeft geleverd. Hij heeft een geweldig karakter en zeurt eigenlijk nooit. Hij heeft gevochten voor het team, gevochten voor Ajax, heeft kwaliteit gebracht en heeft uiteindelijk een hele grote bijdrage gehad in het kampioenschap. Ik haal maar even de beslissende voorzet in de wedstrijd tegen Feyenoord aan."

Tagliafico was dit seizoen geen onbetwiste basisspeler bij Ajax. Waar hij vorig seizoen 25 keer aan de aftrap verscheen, bleef de teller deze jaargang steken op 9 basisplaatsen. "Natuurlijk was hij ontevreden toen hij niet speelde, maar hij heeft altijd honderd procent gegeven op de training", gaat Ten Hag verder. "Op de momenten dat het moest, dan stond hij er en dat is belangrijk. Je ziet dat de breedte van de selectie ons uiteindelijk ook de schaal heeft gebracht. Met de breedte bedoel ik ook de kwaliteit in de breedte. Daar is interne competitie, dat hoort ook bij een topsportcultuur en bij een club als Ajax, die die cultuur heeft omarmt en prijzen wil winnen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door lausho)

Absolute held is Nico, je kan vinden wat je wil over hem in het veld, maar buiten het veld is het echt een geweldige jongen. Zijn interviews over bitterballen ga ik ook nooit meer vergeten, prachtig.

Ik hoop dat hij nog een jaartje blijft, kan Salah-Eddine, die het ook prima deed gisteren, klaargestoomd worden voor het jaar erna. Blind mag wel een keer gaan banken van mij.

16 mei 2022 om 10:11

Zijn eerste 2 seizoenen was hij echt fantastisch, echt genoten van deze jongen wat een drive en passie. De laatste 2 jaar vooral enorm onrustig en slordig in zijn keuzes.

16 mei 2022 om 10:27

Persoonlijk vond ik hem in de laatste periode van dit seizoen echt geweldig. Eerst als invaller, toen als basisspeler. Hoorde tot de paar spelers die erg constant speelden en op mentaliteit de ploeg verder brachten.

16 mei 2022 om 13:07

Eens Suarez, en ook weer de eerste goal in het kampioensduel. Deze man is al jaren één van mijn grootste favorieten, het voorbeeld van inzet, kracht en passie.

16 mei 2022 om 11:09

Ik hoop oprecht dat Nico gewoon bij Ajax blijft en zn contract verlengt.
Hij dient Salah-Eddine klaar te stomen.
Verwacht zelf dat Martinez gaat vertrekken, kan blind weer centraal komen te spelen en gaan Nico samen met Salah-Eddine de dienst uitmaken op de linksback positie.

Hopelijk blijft de verdediging dan verder intact, met wat er al vertrekt uiteraard.
Hopelijk blijft Anthony nog 1 jaartje, wat dat betreft is het wel "lekker" dat hij nu geblesseerd is.
Dan wordt het wel echt hoog tijd dat jongens als Unuvar en Ihatarren kansen gaan krijgen bij het eerste, vooral die Unuvar verdiend het gewoon!

Als Brobbey komt, mag Haller van mij wel vertrekken als de geruchten omtrent Dortmund en Bayern kloppen. Kan je nog Sontje Hansen als back-up gebruiken, dan wel Tadic af en toe als diepe spits zetten, zodat de flanken bezit kunnen worden met snelheid en diepgang.

Ik heb er in ieder geval weer zin in! Ondanks dat t seizoen nu over is

Een speler met een zeer groot hart. Hij gaf altijd 200 procent voor Ajax en het publiek. Een klasbak, die een mooie transfer verdient! Wie ook zijn opvolger wordt, we gaan zijn felheid en bevlogenheid missen!!

Op en top prof. Weet ook dat je met constant janken niet verder komt. Hoop dat die nog een jaar verlengt. Al kan die echt wel mee in de subtop in Spanje of Italië.

Heel veel mensen riepen dat Ajax hem een transfer moest gunnen, maar Nico's 2de seizoenshelft is dus precies waarvoor hij gebleven is. Met vele blessures achterin is hij de 2de seizoenshelft in mijn ogen van onschatbare waarde geweest. Op 1 foute pass tegen cambuur na zeer solide gespeeld en ook nog heel belangrijke geweest met de assist op de winnende in de Klassieker en bijvoorbeeld de openingsgoal in de kampioenswedstrijd. Ik vraag me af of je zonder hem kampioen was geworden met dezelfde blessures. Al met al een goede keus geweest om hem niet voor een fooi naar Barcelona te doen in de winter.

Ik hoop dat hij zijn contract verlengt met ten minste nog een extra jaar. Goede speler, power en snelheid op links, vaak buitenom bij Tadic. Zeer waardevol

Als hij nog 1 jaar wil blijven dan mag hij daarna gratis door de voordeur weg. Alleen moet hij wel basisspeler zijn als linksback. Anders kan je beter hem die stap nu al gunnen. Niet nog zo’n jaar verpieteren op de bank omdat er anderen perse moeten spelen uit vorm of niet.

16 mei 2022 om 11:37

Ajax moet een keus maken. Of Tagliafico verkopen voor 5 miljoen (was de afspraak geloof ik als hij in de winter bleef) en wijndal halen. Of Tagliafico verlengen tot 2025 en hem het vertrouwen geven met Salah-Eddine als back-up. Eigenlijk is hem 1 seizoen houden net niks. Zeker nu je met wijndal een goede relatief goedkope Nederlandse optie op de markt hebt die je anders misloopt (als de clausule van 10 miljoen klopt). Daarnaast vraag ik me af of de droomclub voor Tagliafico nog wel komt. In dat geval kan hij beter hier nog 3 seizoenen voetballen en als een Ajax legende terug keren naar Argentinie in plaats van transfervrij vertrekken naar een of andere Engelse middenmoter die geen plan met hem heeft. Zou het zelf wel mooi vinden als we hem nog een aantal jaar kunnen behouden. Hij zal net als een Klaassen nooit zeuren en er altijd staan wanneer het moet. Dat zijn echt spelers van onschatbare waarde.

16 mei 2022 om 11:48

Nico gaat niet meer verlengen. Dat is 100% zeker. Bij z’n laatste verlenging hebben ze al een afspraak gemaakt maar afgelopen winter kon het gewoon niet. Hij wil gewoon nog een stap maken maar als Ajax het nodig vindt dient hij z’n contract uit. Dus het is nu weg of maximaal nog 1 jaar door met elkaar. En Wijndal? Die mogen ze lekker in alkmaar laten. Ik zie niet wat daar zo bijzonder aan is

16 mei 2022 om 11:55

Ik heb eerlijk gezegd aardig hoge verwachtingen van Salah-Eddine. Voetballend sterk, technisch begaafd.. Ik denk dat hij op den duur onze vaste linksback zou kunnen worden. Daarom zou ik het jammer vinden als Wijndal wordt gehaald. Ik vind het een goede speler daar niet van, maar misschien niet goed genoeg om een talent als Salah-Eddine via de achterdeur te zien verdwijnen.

Liever Tagli nog een seizoen (en hopelijk 2) behouden en vervolgens Salah-Eddine te zien doorstromen.

Zoals je ook zegt, spelers als Klaassen en Tagli zijn redelijk zeldzaam. Professioneel, geven altijd 100 procent en gaan voorop in de strijd. Of je ze nou 90 of 3 minuten laat spelen.. Ongelofelijke mentaliteit.

16 mei 2022 om 12:44

Ik vind wijndal persoonlijk de beste linksback van de Eredivisie. Die zie ik bij Ajax zeker slagen en gewoon moeiteloos mee komen vanaf minuut 1. Als Tagliafico vertrekt kan je niet een heel seizoen gokken op Salah-Eddine. Salah-Eddine een jaar uitlenen en daarna 1 seizoen als back-up wijndal om zo in de basis te groeien zou perfect zijn. Ik vind Anass nog niet zo ver als Regeer aan de andere kant.

16 mei 2022 om 13:10

Zytto wat blijft men toch zien in die Wijndal? Ik vind het niks bijzonders, houd het geld in de beurs. Tagliafico nog een jaartje bij ons, en daarna kan Salah hem opvolgen. Ideale scenario.

16 mei 2022 om 13:13

Regulator helemaal eens, nooot begrepen wat men in die overschatte Wijndal ziet. Ook in Oranje zodra we tegen een serieuze tegenstander speelde, en het niveau naar boven ging verzoop hij als eerst. Laat Wijndal maar lekker voor de hoofdprijs in Alkmaar, ideale scenario als Tagliafico nog een jaar blijft en Salah het daarna overneemt.

Muchas gracias por todo boludo!!!!

Arsenal, haal deze man aub binnen. Tierney is lang niet altijd fit en je hebt een betrouwbare back-up nodig. Een koopje voor 4 miljoen.

16 mei 2022 om 17:13

Ik vind dat dusdanig weinig geld dat ik hem als Ajacied dan liever er een jaar bij hou bovendien denk ik dat hij in de italiaanse of spaanse competitie beter past.

Ik hoop hem nog een jaar bij Ajax te zien, zodat hij daarna transfervrij een mooie stap kan maken. 1 van mijn favoriete spelers, krijg altijd weer een lach op mn gezicht wanneer hij kortsluiting krijgt. (binnen de grenzen) Mijns inzien moet Ajax er alles aan doen om Nico, Martinez, Alvarez en Timber te behouden. Dan zijn we stabiel genoeg om volgend seizoen weer met die schaal in handen te staan.

Nico blijft natuurlijk een prima speler om in jouw selectie te hebben. Verzaakt nooit, heeft een goede band met de supporters..

Het is echter aan hem om aan te geven wat hij wilt.. Om vervolgens te kijken wat voor Ajax het beste is. Want ik kan goed begrijpen dat je na het mislopen transferinkomsten Onana en Mazraoui wel weer een keer centen wilt zien. Met als kantekening dat als je besluit Nico te laten gaan dat er een vervanger moet komen. En die zal iets duurder zijn dan de 4 miljoen die je voor Nico krijgt. Al is dit natuurlijk wel weer een investering voor in de toekomst.

Ja logisch dat hij een speciale band met hem had. Geen enkele andere speler stuurde hem zoveel kaarte
Zowel gele als rode. Voor er weer gescholden gaat worden, toen hij kwam heb ik een beetje gegoogeld
In Argentinië, ik schat hem in de categorie Hans Kraay jr.

16 mei 2022 om 12:13

Hans kraay mag de veters nog niet strikken van Nico. Fantastische linksback die altijd voorop in de strijd gaat. Heeft het ook op het allerhoogste laten zien.

16 mei 2022 om 12:59

20 gele en 2 rode kaarten in 5 jaar tijd als je goed gegoogeld hebt. Is dat nou zo vreselijk veel voor een verdediger? Zonder schelden.....

16 mei 2022 om 16:23

Dit hadden meer rode kaarten moeten zijn naar mijn mening....sommige overtredingen waren echt (ver) over de rand.

Aan zijn contract houden in de winter, ultieme kans om naar Barcelona te gaan ontnemen, en dan in de tweede seizoenshelft vrijwel nooit meer opstellen, door dat eeuwig niet rouleren en vasthouden aan de basiself, zelfs bij 2/3-0 bij rust tegen een laagvlieger.

Dat getuigt niet bepaald van respect naar je speler, puur van ego, eigenbelang, het gebruiken van spelers, en het zijn van een angstige, op extreme controle gerichte coach. Als je zelfs denkt met Tagliafico ipv Blind het te gaan verspelen tegen een laagvlieger of wie dan ook in de eredivisie, dan heb je wel heel weinig geloof in Tagliafico.

Zelf hou ik Tagliafico er heel graag bij. Maar dan moet hij wel aan normaal spelen toekomen. Anders moet je hem zijn gewenste transfer gunnen. Dat is Ajax hem min of meer verplicht. Wil hij toch blijven? Direct contract verlengen!

Als hij wilt blijven, graag verlengen, maar ik snap dat hij een andere uitdaging wilt. Al is de eredivisie een steeds uitdagendere competitie aan het worden, dit seizoen qua coëfficiënten als tweede achter Engeland tot op heden. Als hij vertrekt wil je er toch wel minimaal 15 miljoen voor anders kun je hem eigenlijk beter houden vanuit Ajax perspectief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper
O. AertssenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

54 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

PSV strijkt één procent op van transfersom die Man United ontvangt na akkoord

Andreas Pereira verruilt Manchester United voor Fulham, zo melden Fabrizio Romano en diverse Braziliaanse media. De 26-jarige middenvelder maakt de overstap voor een vast bedrag van circa 11,5 miljoen euro plus...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren