Alfred Schreuder neemt met landstitel op zak afscheid van Club Brugge

Zondag, 15 mei 2022 om 15:22Dominic Mostert • Laatste update: 15:32

Club Brugge is erin geslaagd de landstitel de prolongeren. De ploeg van Alfred Schreuder stelde het achttiende landskampioenschap zondag veilig via een overwinning op Antwerp FC: 1-3. Door de overwinning heeft Club een voorsprong van zes punten op nummer twee Royale Union Saint-Gilloise. Hoewel Saint-Gilloise nog twee duels voor de boeg heeft, kan de club het gat niet dichten, omdat het gehalveerde puntenaantal van de club voorafgaand aan de play-offs al naar boven werd afgerond. Club speelt nog tegen Anderlecht, maar is dus al zeker van de titel en een Champions League-ticket.

Noa Lang had een basisplaats bij Club, maar Ruud Vormer en Bas Dost zaten op de bank. Antwerp bleek vastberaden om Club van de titel af te houden en leidde verdiend met 1-0 na de eerste helft. De ploeg van trainer Brian Priske oogde feller, won het gros van de duels en opende de score in de negentiende minuut. Michael Frey zette verdediger Clinton Mata simpel weg en combineerde met aanvalspartner Mbwana Samatta, alvorens de 1-0 aan te tekenen.

Dankzij een alerte Simon Mignolet bleef Club grotere schade bespaard in de eerste helft. De doelman haalde een inzet van Ritchie De Laet uit de verre hoek en hield na de daaropvolgende corner zijn doel op aparte wijze schoon. Al liggend op de grond werkte hij de bal weg op acrobatische wijze met zijn uitgestoken been. Niet veel later voorkwam Mignolet ook een doelpunt van de inlopende Samatta, waardoor het voor de rust bij 1-0 bleef. Lang verloor nog even de controle en pakte geel voor een gefrustreerde reactie richting de tijdrekkende Pierre Dwomoh.

Het zag er niet rooskleurig uit voor Club, maar kort na de pauze kwamen de bezoekers langszij. Een overtreding van Abdoulaye Seck op Lang resulteerde in een penalty, die door Hans Vanaken werd benut. Daarna trok Club de wedstrijd volledig naar zich toe. Jack Hendry bracht de ploeg op voorsprong met een kopbal uit een corner van Eduard Sobol. Ook de 1-3 kwam voort uit een corner: ditmaal maakte de inlopende Sargis Adamyan het af bij de tweede paal. Dost viel achttien minuten voor tijd in voor de geblesseerde Adamyan. Schreuder, die volgend seizoen bij Ajax aan de slag gaat, bracht ook Vormer nog even binnen de lijnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door janmetdekorte)

hoe verwachten ze in België ook serieus genomen te worden met die belachelijke kampioens poule?

15 mei 2022 om 15:33

Daar hebben de teams toch zelf mede voor gekozen? Het is zelfs al een keer verlengd als ik me niet vergis

15 mei 2022 om 15:36

Slaat oprecht nergens op, je kan heel het jaar gruwelijk goed spelen maar als je de laatste wedstrijden minder speelt kan je de afgelopen 10 maanden weggooien. Wat een vreemde optie voor de kampioenspoule.

15 mei 2022 om 15:37

Dat is wel vaker zo met dingen, dat er voor gekozen is.. maakt het niet minder belachelijk.

15 mei 2022 om 16:04

Ben niet per se een voorstander van een kampioenspoule, maar een systeem waar in het op de laatste wedstrijden wordt beslist is juist veel beter. Ik heb veel liever een playoff systeem zoals in de NFL waarin je de beste teams verslaat, dan dat je kampioen wordt doordat je consistenter bent tegen Willem 2 en Fortuna Sittard..

15 mei 2022 om 16:17

Als je na 38 wedstrijden bovenaan staan, ben je niet alleen constant tegen willem 2 en fortuna...

15 mei 2022 om 16:36

Dat haat ik dus ook van het systeem om het WK of in de CL. Speel je heel het toernooi goed en dan speel je de laatste pot niet goed en dan krijg je geen prijs.

15 mei 2022 om 15:58

Ah, Brugge heeft zonder halvering ook het meeste punten. En dan kreeg Union er tegen Beerschot letterlijk 2 cadeau door een vuurpijl op het veld. Daarnaast is Brugge de grootste tegenstander van de play offs, dus nu moet er niemand van de concurrentie zeuren. Het zijn zij die dit systeem in stand houden, Brugge heeft te weinig medestanders om het af te voeren.

Heerlijk, 3 op een rij!!! Kampioeneuhh tot ziens Alfred. Geen toptrainer, wel een gouden pik. Bedankt voor alles.

15 mei 2022 om 16:07

Brugge had na 34 wedstrijden 5 punten minder dan USG. Pure onzin eindstand dus. Verder wel gefeliciteerd met het kampioenschap! Ben blij voor Adamyan.

15 mei 2022 om 16:10

En in deze play offs hebben ze in de eerste vier wedstrijden 6 punten meer dan Union behaald.

Zelfs als de punten niet gehalveerd waren, had Brugge aan kop gestaan.

15 mei 2022 om 18:25

Normale competitie is gewoon 34 wedstrijden, 2 keer tegen mekaar.

Maffe competitie opzet is het toch ook

Hopelijk kan hij dit doortrekken naar Amsterdam, maar ben nog sceptisch. Ik hoop dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen. In elk geval, gefeliciteerd Brugge fans!

Die klucht met het halveren van de punten moet worden afgeschaft. Zo is het niet moeilijk om kampioen te worden na een slechte seizoensstart

15 mei 2022 om 15:32

Je weet wat Brugge voor deze wedstrijd zelfs zonder de puntenhalvering 2 punten meer zou hebben dan Union?

Nogal een holle en niet correcte uitspraak dus.

15 mei 2022 om 15:36

Ik woon zelf in België als Hollander..iedereen zei in februari Union word kampioen, ik zei toen al, nee kan nooit,met in gedachten dat de punten worden gehalveerd! Ik ben sinds het halveren van de punten afgehaakt om de Belgische competitie te volgen

15 mei 2022 om 15:39

Stond Union niet na 34 wedstrijden stijf bovenaan met 77 punten en Brugge daarachter met 72 punten?

15 mei 2022 om 15:43

Maar dat is dus eerder gebaseerd op onderbuikgevoel dan de feiten aangezien Brugge sowieso op 1 zou staan, zelfs zonder de puntenhalvering.

Alleen zou Brugge pas op de laatste speeldag kampioen geworden kunnen zijn als Union hun pot tegen Anderlecht nog wint.

15 mei 2022 om 15:44

Ja maar Union heeft 4/12 gehaald in de play offs en Brugge 10/12 (nu 13/15).

Dus ik moet het inderdaad rechtzetten. Brugge zou 1 punt meer gehad hebben in plaats van 2. Maar Brugge zou dus wel nog gewoon aan kop staan. Halvering van de punten of niet.

15 mei 2022 om 15:54

ja, maar schaf gewoon de play-offs af. Dit is nergens voor nodig en zorgt te veel voor financiële scheeftrekkingen. Doe maar de falende arbitrage en VAR erbij en er is sprake van pure competitievervalsing. Met het WK in Qatar wordt dit systeem nog belachelijker. De competitie zal dan afgelopen zijn begin juni. Dit is te zot voor woorden.

15 mei 2022 om 16:04

Falende arbitrage en VAR?

Ook wel mooi als iemand een punt probeert te maken, erop gewezen wordt dat dat punt eigenlijk niet echt veel logica in zich draagt en dan meteen andere punten probeert aan te halen om zo het eerdere punt volledig te negeren.

15 mei 2022 om 16:09

Lierse1997
De arbitrage en VAR in België is een ware kleutertuin. Te veel dwalingen, onnodig ingrijpen van de VAR, falende buitenspellijn, falende technologie. Het lijstje is te lang aan het worden. België is hierin Europees kampioen tegenover alle andere landen. Hoog tijd voor schoon schip

15 mei 2022 om 16:11

Dan mag je toch wel eens proberen uit te leggen waarom er sprake is van competitievervalsing.

15 mei 2022 om 16:16

systeem dat een keer niet werkt of er was iemand niet op post door omstandigheden of het weer viel tegen of een falende scheidsrechter overrulet de VAR. Het feit dat u die problemen volstrekt negeert maakt u echt ongeloofwaardig. De lijst is hier ellendig lang te lang zelfs.

15 mei 2022 om 16:22

Ik vind het eerder ongeloofwaardig het woord “competitievervalsing” in de mond te nemen en als je dan gevraagd wordt eens uit te leggen wat er precies competitievervalsing is aan te komen zetten met “de lijst is te lang”.

15 mei 2022 om 16:33

dat Gent bijvoorbeeld de Champions Play Offs moest missen door een grote blunder met de VAR. dat is al een bekend voorbeeld.
Ik vraag me wat u leest ieder weekend?

15 mei 2022 om 16:38

Geen enkele grote competitie hanteert een playoff systeem. Ze hebben in Nederland ook wel eens een tijd gehad dat ze het serieus overwogen, maar ben blij dat het niet is doorgezet. Als je in een reguliere competitie bovenaan staan, ben je naar mijn mening verdiend kampioen.

15 mei 2022 om 16:44

Oké de VAR maakt fouten, dat ontkent niemand.

Maar heb je überhaupt een idee wat 'competitievervalsing' inhoudt? Want je voorbeeld heeft er alleszins niks mee te maken.

15 mei 2022 om 16:58

Als de VAR er in wedstrijd A wel is, maar niet in wedstrijd B (omdat het regent, omdat ze de elektriciteitskabels niet aangesloten krijgen, auto VAR-assistent startte niet), dan is dat competitievervalsing om je geen gelijke omstandigheden creëert. Zo moeilijk is het niet, misschien moet jij het zelf eens opzoeken, notoire betweter.

15 mei 2022 om 17:09

Dat is dus alleen niet gebeurd, dus zoals gewoonlijk draagt je reactie weeral niets bij, notoire lapzwans.

Een kampioenschap van niks. Union Saint-Gilliose heeft het hele seizoen overtuigend bovenaan gestaan maar door die belachelijke competitie opzet is Brugge kampioen. Over het hele seizoen hoort alle lof en respect naar Union Saint-Gilliose te gaan. Maar Schreuder is officieel kampioenmaker en daar zullen we voorlopig mee doodgegooid worden.

Wist niet dat t systeem daar zo erg was dat t naar boven afgeronde verhaal eigenlijk nog steeds meetelt als een tekortkoming nu. Wat een idioot verhaal en zonde van sprookje van Union, leuk voor Brugge verder nu maar gunde het die lui wel als je zo lang eigenlijk de volle aanspraak maakt.

Dus, ze staan het hele jaar bovenaan. Ze zien vervolgens hun punten gehalveerd worden. Maar worden geen kampioen bij het behalen van de 6 punten.. Hoezo dubbel gestraft.

Union ben je het hele seizoen koploper heb je de titel gepakt, wordt je van titel beroofd omdat je die onrechtvaardige play-off moet gaan spelen. Blij dat dit niet in Nederland gehanteerd wordt.

Antwerp maakt het zich zoals gewoonlijk weer belachelijk moeilijk door kansen niet af te werken en dan een domme penalty weg te geven.

Brugge wel knap teruggekomen dit seizoen. Hun defensie heeft het ook gedaan voor hen in de play offs. Leuk ook wel voor Hendry dat hij het dan mede doet na zijn naar mijn mening oneerlijke behandeling door Schreuder.

15 mei 2022 om 15:36

De eerste helft was de defensie niet veel soeps. Het is aan hun keeper te danken dat ze niet verder op achterstand kwamen. Frey van Antwerpen doet me een beetje denken aan Jan Koller, voormalig sptis van Lokeren

15 mei 2022 om 15:45

Als je 1 tegengoal hebt in 5 wedstrijden in de champions play offs dan is de defensie (waar de keeper gewoon deel van uitmaakt) toch vitaal?

15 mei 2022 om 18:11

Ik ontken dat toch niet ? Ik zeg alleen dat de eerste helft hun verdediging niet veel soeps was, of zag jij dat anders ?

Mooi, die heeft al ervaring ermee dus. Titel op zak richting Amsterdam, dikke prima. Dat halveringssysteem is trouwens echt bezopen, blij dat NL dit niet heeft.

Waar Mignolet tijdens het seizoen af en toe een steekje liet vallen heeft hij zich op het einde van het seizoen serieus herpakt. Naar het einde van het seizoen toe is hij terug naar zijn oude topniveau herrezen. Voor mij de beste speler van Brugge en ze hebben de titel toch grotendeels aan hem te danken naar mijn mening. Hoeveel saves heeft hij tijdens de playoffs gedaan?

Gekke opzet van een competitie zo sta je het hele jaar aan kop en na een x aantal wedstrijden heb je niets

Wat ene slechte systeem zeg je zou maar heel het jaar 1ste staan en dan door een kut systeem geen kampioen zijn

Zonde had het Union echt gegund. Was er een paar weken gel den de wedstrijd tegen Anderlecht. Echt een leuke club ! Nu hopen dat ze iig die 2 plek vasthouden. Voorronde CL ga ik er zeker weer naar toe! Alleen zij een vrind van me dat ze dan waarschijnlijk wel in een and r stadion moeten spelen ivm CL regelementen. Dat zou dan wel echt balen zijn

Ik ben allesbehalve Club-fan, ik gun ze ook helemaal niks, maar wie de play-offs wint is gewoon terecht kampioen. Mensen die reageren met 'maffe competitieopzet', deze formule wordt zowat in half Europa toegepast. Al die opkomende competities zoals Schotland, Oostenrijk, Servië, Tsjechië doen het, met succes. Rangers speelt EL-finale, Salzburg is een vaste waarde in Europa, Slavia Praag speelt elk jaar op zijn minst laatste 16 El... de Belgische ploegen hebben behalve vorig jaar ook altijd indruk gemaakt in Europa.

15 mei 2022 om 17:34

Ik denk dat je hier je eigen argumenten torpedeert. Uit die kompetities is er een enkele ploeg die echt kan imponeren in Europa (in de Europa League, niet de Champions League) en alle competities die wel gewoon goeie ploegen afleveren voor alle Europese bekers wordt er gewoon een normaal seizoen gespeeld. Sterker nog in veel van de grotere competities is de eigen competitie belangrijker dan de Europa League en zeker dan de Conferen de League.

Echt jammer voor USG. Club heeft het kampioenschap absoluut niet verdiend en de opzet van de kompetitie is gewoon lachwekkend. Ik ben ook absoluut niet blij met Schreuder bij Ajax. Club had aan het einde van het seizoen met deze spelers en met zo'n budget gewoon soeverijn aan de leiding moeten gaan. Ik verwacht volgend seizoen dan ook een teleurstellend seizoen en verwacht niet dat Ajax kampioen wordt. En wordt Ajax wel kampioen, dan wordt het a la de Boer en een kampioenschap van de armoede.

15 mei 2022 om 17:29

Ik hoop trouwens wel dat hij Mignolet mee kan nemen naar Ajax. We hebben echt een goeie eerste keeper nodig. Mignolet is gewoon goed, stabiel, heeft internationale ervaring en spreekt Nederlands.

15 mei 2022 om 19:04

Een kampioenschap verdien je altijd. We vinden het allemaal jammer voor Union, maar ze konden het niet afmaken deze play-offs. Veel kansen missen, en als je Club Brugge niet kan verslaan laat je het zelf zwaar liggen. Club heeft het zeker wel verdiend.

15 mei 2022 om 22:28

Maar dat mag ook wel met een budget wat denk ik twee keer zo groot is als de club met het tweede budget van Belgie (en zeker groter dan Union).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
C. De KetelaereMiddenvelder3914
H. VanakenMiddenvelder3911
N. LangAanvaller377
S. MignoletKeeper390
M. RitsMiddenvelder337
R. VormerMiddenvelder295
B. DostAanvaller2612
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

10 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2022- Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Schreuder ziet verschil in werkwijze met Ten Hag: ‘Bij Erik duurde dat lang’

Alfred Schreuder is vrijdag in alle kalmte begonnen aan zijn dienstverband als hoofdtrainer van Ajax. De oud-middenvelder is vastberaden om de ervaringen die hij opdeed als assistent van Erik ten Hag...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren