ArenA mengt zich in interview Blind: ‘Fans en ik hebben soms moeilijke tijden’

Woensdag, 11 mei 2022 om 22:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:04

Daley Blind viert woensdag zijn zevende landskampioenschap als speler van Ajax. De 32-jarige verdediger verscheen direct na afloop van de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0) met kippenvel voor de camera. Dat werd veroorzaakt door de supporters van Ajax, die luidkeels zongen dat Blind 'een echte Ajacied' is terwijl hij begon aan zijn interview. "De fans en ik hebben moeilijke tijden soms", geeft Blind op ESPN toe aan Hans Kraay junior.

Kraay junior zoekt bevestiging of hij dat goed gehoord heeft. "Ja, soms wel", zegt Blind. "Maar dat is nu niet belangrijk. Dit is inderdaad geweldig, en het geeft me kippenvel, dus dat waardeer ik enorm." Een 'moeilijke tijd' waar Blind waarschijnlijk op doelt is bijvoorbeeld de laatste Klassieker, waarin een deel van het Ajax-publiek hem op een fluitconcert trakteerde. Blind werd tegen Feyenoord gewisseld en zag daarna hoe zijn ploeg een 1-2 achterstand omboog in een 3-2 zege.

Blind is uiteraard dolblij met zijn zevende landstitel. "Ze hebben er eentje afgesnoept, dus het is inderdaad nummer zeven", knipoogt de voormalig verdediger van Manchester United. "Met de corona ja, haha." Van gewenning aan prijzen is geen sprake voor Blind. "Het wordt nooit normaal, je strijdt elk jaar om de prijzen, daar doe je het voor. Mijn statistieken liegen niet. Het is een mooie statistiek en ik hoop die voort te zetten zolang ik hier ben. Wij hebben onderling nooit getwijfeld, we hebben - zoals de trainer het noemt - altijd in de driver's seat gezeten. We hebben het altijd in eigen hand gehad. We hebben moeilijke wedstrijden gehad, afgelopen half jaar, maar we hebben gewerkt aan onze mentale weerbaarheid."

Blind gebruikt een opmerkelijke statistiek als voorbeeld. "Vóór de winterstop scoorden we geen enkele keer na rust als we dat vóór rust ook niet hadden gedaan, en daar hebben we aan gewerkt. We moesten blijven geloven om ook in die laatste minuten belangrijk te zijn." Met late goals haalde Ajax in de tweede seizoenshelft keer op keer cruciale zeges binnen. "Hoe we dat hebben opgepakt, het is mentale weerbaarheid. Of het geluk is? Je hebt soms ook een beetje geluk nodig, maar je kan nooit zeggen dat we het hebben opgegeven. Het betaalt zich uit."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door glennn)

Beetje gepiep van Blind. Blind is juist erg geliefd, maar moet realiseren dat hij soms gewoon ver onder zijn kunnen speelt.

11 mei 2022 om 22:23

Ik sluit me hierbij aan, beseffende dat Tagliafico zoveel voor de club heeft gedaan ook, en dan gewoon 3 kwart seizoen genegeerd werd, ook als Blind mindere wedstrijden speelde. Dat vond ik althans soms lastig te begrijpen

11 mei 2022 om 22:28

Je kunt het Blind toch niet kwalijk nemen dat ten Hag voor hem kiest ipv Blind!?

11 mei 2022 om 22:45

Nee maar het matige spel wat hij geregeld op de mat legde toch wel? En als hij dan een keerwerd gewisseld of werd uitgefloten was meneer gelijk boos.

Het is dan extra suf dat je een geweldig alternatief hebt die de coach niet wilt gebruiken.

12 mei 2022 om 01:26

Idd. Na 1 keertje een beetje kritiek direct in de slachtoffer rol en vervolgens er zelf niks aab doen om de relatie te verbeteren. Week in week uit nieteens het uitpubliek bedanken terwijl hij misschien net door 100 man echt is uitgefloten. Tuurlijk is het een geweldige voetballer en heeft hij veel betekend. Maar de afgelopen 3 maanden profileert hij zichzelf als een infantiele mierenneuker.

12 mei 2022 om 06:46

Maar waarom gelijk uitfluiten? Nu wordt gedaan alsof dat normaal is, als iemand slecht speelt, maar dat is t niet! Uitgefloten worden door eigen publiek slaat echt nergens op. Ja zijn beste tijd zit erop, maar kan hij daar iets aan doen?

12 mei 2022 om 08:15

Blind kan er weinig aan doen dat hij de snelheid mist om een moderne back te zijn.
De laatste wedstrijden in het centrum vind ik hem wel weer heel sterk.

Ten hag maakten het ook wel mede mogelijk om Blind uit te fluiten, Polak speelde hij een paar wedstrijden slecht, bleef het wisselen maar uit, terwijl je toch een geweldige backup op de bank heb zitten met Nico.

Ik ben en blijf fan van Blind ook al kende hij een mindere periode.

11 mei 2022 om 23:44

Precies Janta. Erg belangrijke speler voor ons geweest en vaak nog steeds is. Wordt iets minder nu zijn leeftijd respectabel is maar wat heb ik van hem genoten.

12 mei 2022 om 00:45

Ik ben en blijf ook fan van Sjaak Swart, neemt niet weg dat ze beide Ajax 1 niet meer kunnen belopen (Blind op linksback iig niet)

12 mei 2022 om 01:23

Rare opmerking. Blind is inderdaad niet snel, maar dat is hij ook helemaal nooit geweest. Hij kan gewoon als je veel balbezit hebt van achteruit ontzettend goed voetballen. Als je onder druk komt, dan heb je inderdaad minder/niets aan hem als het op puur verdedigen aan komt.

12 mei 2022 om 02:17

Ze zullen elkaar allemaal na. Blijkbaar was Blind ooit wereld record houder op de 100 meter. Blind is nooit snel geweest. Voor mij de eerste man die ik samen met tadic op het wedstrijd formulier zet..

Blind is zo ongelooflijk ondergewaardeerd. In aanvallend opzicht is hij van onschatbare waarde. VI heeft een mooi artikel gemaakt waarin die kracht wordt uitgelicht. Er is in de eredivisie geen speler die zoveel passes succesvol 'the final third' instuurt als Blind.

11 mei 2022 om 23:55

Blind wordt zo erg overschat. In verdedigend opzicht is hij van praktisch geen waarde. Er is geen andere linksback of cv in de eredivisie die zo traag is en fysiek zwak is. Geen duelkracht heeft en niet springt bij kopduels als Blind.

12 mei 2022 om 01:25

Hahahaha, ja man en hoe zit het positioneel? Voetbal technisch? Tactisch inzicht? Of bespreken we alleen zijn mindere kanten?

12 mei 2022 om 02:19

Je hoeft ook dat niet te hebben als je goed staat. Ik kan hem trouwens ook omdraaien; er is geen enkele LB in de eredivisie die voetballend zoveel toevoegd aan het elftal.

12 mei 2022 om 00:31

En in verdedigend opzicht kan je hem missen als kiespijn

12 mei 2022 om 00:36

8 keer op rij eerste met Ajax Japie. Neem zijn 3 foutjes per seizoen voor lief als je ziet hoeveel hij goed doet aan de bal. Ook 8 keer op rij eerste, dus zijn foutjes zijn niet eens cruciaal.

12 mei 2022 om 00:51

zelfs aanvallend kun je hem missen. 100x liever Nico

12 mei 2022 om 00:56

3 foutjes per seizoen? Wat een grapjas! Zoveel fouten is niet normaal!
Zelfs de vernedering tegen Twente en PSV maakte hij grote fouten, passjes over 5 meter sllecht geven waardoor er een vounter komt, en dan achteraan hobbelen als een slak, en dan vanuit gaan dan het door Gravenberch of Alvarez wordt opgevangen..
Dat uit dat soort situaties geen goal wordt gemaakt wordtdat niet als fout gezien en is het alsof het niet is gebeurd omdat je met 5-0 wint?

12 mei 2022 om 02:20

Welke vernedering tegen psv en twente?????? De beste speler die ajax heeft.

12 mei 2022 om 11:07

Ik heb toch liever eerst een back die defensief zijn mannetje staat en niet de 100 meter in 3 maanden loopt.

Een snelle back die defensief gewoon sterk is. Als hij dan aanvallend nog voldoende kan brengen: top. Maar Blind is wat mij betreft passé als back. Als LCV wil ik het nog wel aangaan, met een snellere en grotere RCV. Maar momenteel speelt Martinez Blind volledig van de LCV positie af, terecht.

Heb het altijd apart gevonden waarom hij niet echt geliefd is onder het publiek,je zou denken dat hij een streepje voor zou hebben met zijn naam,maar het lijkt bij hem averechts te werken..

Schijnheiligerts, nu Blind wel toezingen nu de buit binnen is, maar hem keihard uitfluiten als ie het moeilijk heeft. Als dat je vrienden zijn heb je geen vijanden nodig. Succesfans.

11 mei 2022 om 23:13

En wie zegt dat dit dezelfde personen zijn? Dat uitfluiten was door enkele idioten. Veruit de meeste Ajacieden steunen hem. Beetje zure reactie over succes supporters ook, jammer.

11 mei 2022 om 23:46

@gomes, wat een zure reactie die erg generaliserend is en ik niet van je gewend bent. Blind is geliefd bij erg groot
deel van het publiek en dat er soms wat supporters zijn die hem uitfluiten na een slechte pot is niet de maat.

12 mei 2022 om 10:03

Dat grotere deel van het publiek had dan ook op kunnen staan toen Blind van dat kleine en wel hoorbare deel de volle laag kreeg elke week, vooral als hij dat in eigen huis gebeurde. Dat heb ik nooit horen gebeuren terwijl een tegengeluid als ‘Blind is een echte Ajacied’ hem toen goed zou hebben gedaan. Je hebt daarnaast gelijk dat niet alle fans hem zullen zijn afgevallen, maar ik weet zeker dat er een hoop ook bij zijn die de man de grond inzongen enkele weken geleden en nu met de wolven in het bos meehuilen nu de titel een feit is.

Het zou mij eerlijk gezegd niks verbazen als blind een dezer dagen aangeeft stopt als speler. Heeft het maximale uit zijn carrière gehaald. Dit jaar al, terecht of niet, commentaar gekregen over zijn spel. Dat gaat gewoon steeds meer worden als hij doorgaat. Dit zou een hele mooie afsluiting zijn. Maar uiteraard moet hij dat zelf beslissen.

Altijd een betrouwbare speler geweest, maar is inmiddels wel aan vervanging toe. Als Ajax zijnde zou ik toch voor Wijndal gaan als er een nieuwe linksback moet komen. Off: Die Daley gaat wel zn pa achterna.. is in een paar jaar flink kalend geworden als je vergelijkt met zn tijd bij Man Utd. Moet even een goede tondeuse kopen!

Een rasechte ajacied. Vaak commentaar door medefans, soms ook wel terecht. Maar in mijn ogen gewoon een zekerheidje voor de basis. Fantastische speler

Snapt Blind zelf dan niet dat hij eigenlijk niet heel best kan voetballen? Is bij oranje ook vrijwel altijd dé dissonant en uiterst traag..

12 mei 2022 om 02:23

Dat hij niet snel is dat is duidelijk, maar dat is hij nooit geweest. Echt je geeft aan dat hij niet heel geweldig kan voetballen en dan moet ik echt lachen. Zowel bij ajax als bij oranje is er geen betere voetballer. Ik durf zelf stellig te zeggen dat hij voetballend (lees goed voetballend) bij de betere van europa hoort.

12 mei 2022 om 07:19

Geen betere voetballer?! En jij bent degene die moet lachen? 😂 Ik vind het prima hoor, maar dan snap ik niet waarom een van de beste voetballers van Europa werd uitgefloten door het eigen publiek.. Daarnaast wordt hij door geen enkele trainer geposteerd op zijn ‘beste positie’, zal wel een reden voor zijn hè.. Dat hij lang moge blijven,

12 mei 2022 om 06:37

Niet heel best kan voetballen ?? Hij is voetballend juist veruit een van beste van Ajax. Hij zou eigenlijk op het middenveld moeten staan. Verdedigen is niet zijn sterkste punt.

12 mei 2022 om 10:58

ja maar waar op het middenveld dan, misschien in de dubbele 6 maar ander zie ik het niet.

verdedigend niet sterk dus "normale" 6 van ajax kan niet.
8 kan hij niet belopen
10 heeft hij niet genoeg dreiging voor

12 mei 2022 om 23:46

Dubbele 6 of anders links voor Nico.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

357 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 34 1 2 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schreuder geeft transferupdate en spreekt torenhoge ambitie met Ajax uit

Alfred Schreuder is woensdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Ajax. In zijn eerste interview geeft de 49-jarige oefenmeester een update over mogelijk in- en uitgaande transfers van de club....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren