Athletic Club heeft hoop gevestigd op toptrainer en legt eerste contact

Dinsdag, 10 mei 2022 om 13:04Tim Cozijnsen • Laatste update: 13:09

Athletic Club hengelt volgens het Franse L’Équipe naar de diensten van Mauricio Pochettino. Volgens het nieuwsblad heeft het er alle schijn van dat de Argentijn volgend seizoen niet meer aan het roer staat bij Paris Saint-Germain en de Spaanse club hoopt de trainer te verleiden tot een overstap naar het Baskenland. Athletic zou al toenadering hebben gezocht om de mogelijkheden tot het vastleggen van Pochettino te kunnen onderzoeken.

De Spanjaarden hebben de hoop gevestigd op de komst van Pochettino, waar de Argentijn de opvolger moet worden van de huidige trainer van de Baskische club, Marcelino. Het contract van de 56-jarige oefenmeester loopt deze zomer af en zowel Marcelino als Athletic heeft niet de intentie de huidige verbintenis te verlengen. De Spaanse club dreigt Europees voetbal mis te lopen, waardoor de kans groot is dat het contract van Marcelino niet zal worden verlengd. Athletic Club bezet momenteel de achtste plek, waar de bovenste zeven plekken in Spanje recht geven op Europees voetbal. De trainer zou aanvoelen dat de club van hem af wilt en ziet de mogelijkheden voor het versterken van de selectie zonder Europees voetbal ook afnemen. Het eerste contact zou al zijn gelegd door Athletic om te bekijken of de kans op het aantrekken van de Argentijn een reële is.

Eerder wist Le Parisien al te melden dat de wegen van Pochettino en PSG na dit seizoen zullen scheiden. Beide partijen zouden niks zien in een langere samenwerking, ondanks de recent behaalde landstitel van de Parijzenaren. PSG werd al in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid. De directie wil ook Europese successen beleven met PSG en zou daarom in de zomer afscheid willen nemen van Pochettino. Het contract van de Argentijn loopt in de Franse hoofdstad nog door tot 2023, maar nadat gesprekken over een nieuwe verbintenis op niets uitliepen zou PSG nu zelfs overwegen om het contract van Pochettino af te kopen. Op die manier kan de verliezend finalist in de Champions League van 2020 per direct op zoek naar een nieuwe trainer.

Het dagblad meldde vorige week dat Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte zich al bij de Franse topclub heeft gemeld om de Argentijn op te volgen in Parijs. mits de club aan zijn flinke eisenpakket wil voldoen, aldus RMC Sport. De Italiaan stelt echter wel flinke eisen waar de Franse club aan zal moeten voldoen voordat de trainer de overstap naar Parijs ook daadwerkelijk maakt. Zo wil Conte onder andere bijna een verdubbeling van zijn huidige jaarsalaris. De voormalig bondscoach van Italië verdient momenteel zeventien miljoen euro in Engeland, maar wil bij een dienstverband in Frankrijk bijna het dubbele daarvan verdienen: zo’n dertig miljoen euro. Met dat bedrag zou Conte na Diego Simeone de bestbetaalde trainer in de wereld worden (Simeone verdient momenteel bij Atlético Madrid ruim veertig miljoen euro bruto per jaar, naar onderzoek van L’Équipe en Calcio e Finanza.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Ik vind de visie van de club zo mooi. Zie je bijna nergens. Echter dacht ik dat ze alleen mensen aannemen met een achtergrond gerelateerd aan de eigen club?

10 mei 2022 om 13:10

Dat geldt alleen voor de spelersselectie.

10 mei 2022 om 13:12

Het zijn alleen maar Basken in de spelerselectie (al worden daar de grenzen van de definitie ook wel opgezocht). Trainers en dergelijke boeien niet zoveel blijkbaar. Denk bijvoorbeeld aan Bielsa een aantal jaar geleden.

10 mei 2022 om 13:15

Jup Heynckes in het verleden ook.

10 mei 2022 om 13:12

Dat geldt alleen voor de spelers.

10 mei 2022 om 13:16

Wat is daar mooi aan? Aan een discriminerende visie

10 mei 2022 om 13:22

Dat je alleen maar Basken in een team hebt.

10 mei 2022 om 13:33

Ja? Gaat die kaart hier ook al getrokken worden? Jammer.

10 mei 2022 om 13:48

Beter dat dan wat Real Madrid deed in de jaren 50.... samen met franco enzo..

10 mei 2022 om 13:52

De club mag zelf zijn beleid bepalen lijkt me? Net als dat ik mag bepalen of ik voor een blanke, Aziatische of donkere vriendin kies. Of ben je ook discriminerend als je daar een bepaalde voorkeur in hebt? We slaan er met zn allen zo vreselijk in door 🙄 Ik vond het altijd wel iets hebben toen Ajax nog grotendeels Nederlands was, Real en Barca samen het Spaanse elftal vormden en Bayern voor 95% uit Duitsers bestond. En dan doel ik niet op huidskleur maar op nationaliteit. Tegenwoordig is elke club een vreemdelingenlegioen.

10 mei 2022 om 14:00

Wel relevant wat real madrid een eeuw geleden deed. Je moet diep graven, maar als echte hater kun je altijd wel wat vinden om een duimpje omhoog te krijgen van het barcakinderdagverblijf.

10 mei 2022 om 14:22

Ik werk zelf keihard aan integratie en inclusie vanuit mijn werkveld. Maar wat Athletic Club doet heeft niks met discriminatie te maken Mrkrillin. Je zou zelfs kunnen zeggen dat wat Athletic promoot.. lokale groei binnen de regio. Meedoet in verduurzaming (deden organisaties maar meer aan promotie binnen lokale kringen...). Een van de meest geliefde jongens in het elftal Inaki Williams (en inmiddels zijn jongere broertje) hebben een Ghanese achtergrond. Athletic Club heeft ook een rol gespeeld in de integratie van jongeren met een migratie achtergrond in Baskenland. Dus roep dit soort dingen alsjelieft niet voordat je wat achtergrond informatie hebt opgezocht.

10 mei 2022 om 14:28

Een visie waarbij 75 procent van je spelers uit je eigen jeugd komt is discriminerend? Ik durf te wedden dat Ajax alleen maar kan dromen van zulke cijfers.

10 mei 2022 om 14:34

Ik denk dat hij niet zozeer doelt op eigen jeugd, maar meer op de Baskische achtergrond van de spelers. Dan nog ben ik het niet met hem eens.

10 mei 2022 om 14:38

Vraag bij dit soort dingen is of het echt bedoelt is om jouw een kl*te gevoel te geven, of is het gewoon een grappig bedoelde bijnaam. Tegenwoordig ligt de nadruk natuurlijk vooral op hoe het overkomt op de ontvanger, terwijl bij echt racisme en/of discriminatie de intentie vanuit de zender bepalend is. Hoe vaak hoor je Marokaanse gasten niet naar Hollanders refereren als 'tatta's'. In principe niet anders als een Hollander die 'Mocro' zegt tegen iemand met zijn roots in Marokko. Feitelijk is dat wat je bent. De intentie erachter bepaalt dan of het racistisch is of niet.Ik dacht dat er bij Athletic enkel mensen werken met een Baskische achtergrond? Of is dit voor de staf niet van toepassing?

Edit : Domme vraag uiteindelijk, aangezien Bielsa inderdaad in het verleden aan het roer stond. Goede opmerking Lierse1997.

10 mei 2022 om 13:19

Bovendien heeft Marcelino ook die achtergrond niet.

10 mei 2022 om 13:24

@bongiorno

Ah dat wist ik niet! Ik dacht misschien via een of andere grootouder of voorouder.
Bedankt voor de melding.

Ik dacht dat ze bij Athletic wel wat flexibeler zouden zijn dan dat ze echt keiharde verwachtingen zouden treffen elk seizoen. Je transferpoel is zo klein, het is al uitzonderlijk dat ze überhaupt zoveel gepresteerd hebben in hun geschiedenis. Pochettino is wel iemand die solide resultaten kan leveren en misschien de boel iets boven zichzelf kan uit laten stijgen met beperkt materiaal- ja, ik weet dat het bij PSG tegenviel -maar naar Athletic gaan betekent feitelijk wel dat hij zijn kans op een echte internationale topclub voor de komende jaren, en misschien wel voor altijd in de ijskast zet.

''de trainer zou aanvoelen dat de club van hem af wilt en ziet de mogelijkheden voor het versterken van de selectie zonder Europees voetbal ook afnemen.''

Had deze meneer verwacht dat hij wat spelers kon kopen die niet uit Baskenland komen?

Haha, goeie foto jongens, ik trapte erin.Marcelino inruilen voor Poch? Op basis van wat? Met Marcelino hebben ze de supercup gewonnen en (helaas) twee keer de bekerfinale verloren. Wie gaat dat in hemelsnaam overtreffen? En in tegenstelling tot Pochetino heeft Marcelino met zijn clubs wel prijzen gewonnen. Het voetbal zelf zal onder Poch ook niet echt beter worden.

10 mei 2022 om 13:29

Pochettino heeft met PSG wel drie prijzen gewonnen. Niet de meest lastige opgaves, maar het zijn wel drie prijzen. Neemt niet weg dat Marcelino een hele onderschatte coach is. Maar hij is waarschijnlijk weg na dit zijn seizoen, want zijn contract loopt af bij Bilbao.

10 mei 2022 om 15:15

Dat zijn de eerste drie prijzen uit zijn carrière dan ook pas en bij PSG moet je bijna wel; hij heeft zelfs nog een landskampioenschap vergooid vorig jaar (al was Lille gewoon constant hoor, niets ten nadele van hun prestaties). Poch is wel goed bij een underdog, dus als ze geluk hebben kunnen ze weer punten afsnoepen van de grote(re) jongens. Athletic Club was toch altijd al een beetje een angstgegner voor de grote jongens in Spanje volgens mij

10 mei 2022 om 16:15

Ja dat is ook waar. Al moet je wel een kanttekening plaatsen dat je bij Spurs, Southampton, en Espanyol gewoon amper kans maakt op een prijs. Bij Spurs een aantal keren heel dichtbij gezeten, maar uiteindelijk gechoked op de momenten wanneer het toedeed. Dus wel prettig voor hem dat hij nu ook wat prijzen op zijn cv mag schrijven, want het lijkt mij een best een sympathieke gast. En inderdaad, tegen Bilbao heeft men het gauw lastig. Alleen is de kans op succes bij Bilbao zo lastig, want je bent echt afhankelijk van welke Baskische spelers je kunt halen en de lichting qua talenten in je jeugdopleiding. Ze missen gewoon een goal scoring machine wat Aduriz was. Die zal zeker renderen nu Muniain weer in vorm is bij de club. Inaki Williams is het gewoon net niet als spits en Raul Garcia begint ook al aardig op leeftijd te raken.

10 mei 2022 om 18:38

Daar heb je natuurlijk wel gelijk in, maar bij Spurs had hij wel echt een topelftal. Een kampioensschap is misschien inderdaad niet realistisch, maar een beker was echt niet onmogelijk. Daarnaast was S[purs tegen Liverpool in die CL finale echt helemaal nergens. Zelfs in die wedstrijden tegen Ajax pakte Poch het helemaal verkeerd aan, totdat hij noodgedwongen Sissoko voor Verthongen moest inbrengen. Marcelino heeft daarentegen wel gewoon als pure underdog gepresteerd. Prijzen met Bilbao en Valencia. Ook met Villareal haalde hij destijds de halve finale van de EL, wat toen een hele knappe prestatie was gezien de namen die toen op het spel stonden. Nota bene Bakamu en Denis Suarez waren toen de grote sterren.

Waarom proberen ze het overigens niet opnieuw met Bielsa? Dat was destijds zo een goede match, heerlijk team was dat. Vergeet die avond in Old Trafford niet waar ze United van het kastje naar de muur speelden.

Wat een enorme onzin! Marcelino doet het geweldig, en Athletic moet er echt alles aan doen hem te verlengen. Voor het eerst sinds Valverde vertrok een jaar of vijf geleden lijkt de club weer op weg naar de Spaanse subtop. De Spaanse Supercup gewonnen via Real Madrid en Barcelona. Meteen onder hem de bekerfinale gehaald, en ook dit jaar weer tot de halve finale geraakt via Barcelona en Real Madrid. In de competitie worden er nog te weinig punten gepakt tegen de kleinere clubs, maar over het algemeen is Europees voetbal dit seizoen met de schema's van Villarreal en Real Sociedad een redelijke optie. Niet dat er de afgelopen vier seizoenen uberhaupt Europees voetbal gehaald is...

Het probleem is dat er voor Athletic eigenlijk niemand te kopen is, met het beleid. Je bent afhankelijk van de jeugdopleiding grotendeels. En sinds het met pensioen gaan van Aduriz wat echt een van de beste spitsen van Europa was, hebben we eigenlijk geen fatsoenlijke spits meer. Villalibre is niveau Segunda en Sancet en Raul Garcia die daar soms voor worden gebruikt zijn eigenlijk gewoon middenvelders. Constantheid is dus erg belangrijk. Pochettino zie ik met dit materiaal echt niet beter presteren dan Marcelino. Marcelino haalt er al meer dan het redelijke uit.

Overigens zou Marcelino als hij toch mocht vertrekken voor vrijwel iedere Europese club een goede optie zijn. Als je kijkt hoe hij bij Valencia en Bilbao heeft gepresteerd tov zijn voorgangers en opvolger. Het is echt een wereldtrainer.

10 mei 2022 om 14:23

Marcelino gaat volgens mij LE opvolgen bij Spaans elftal.

10 mei 2022 om 15:12

Wat gaat Luis Enrique doen dan, is dat al bekend of loopt zijn contract gewoon af?

Als dat het geval is snap ik Marcelino wel, dat is een heel mooi opstapje. Luis Enrique vind ik wel echt een goede coach die Spanje ook echt goed heeft laten voetballen terwijl hij wel prima selecties, maar ook geen wereldselecties had met heel veel jonge gastjes die moeiteloos meekwamen in het spel. Had hem best graag bij United gezien, maar die geruchten verstomden echt heel snel weer. Als Enrique een jaartje wacht kan hij Guardiola wel opvolgen bij Manchester City denk ik, volgens mij wil Guardiola zijn contract uitdienen en dan een jaartje rust nemen.

10 mei 2022 om 15:49

Denk dat hij inderdaad weer naar clubvoetbal wou. Het is alleszinds zijn beslissing, want tevreden zijn ze wel over hem en terecht. Guardiola opvolgen zou een mooie en logische piste zijn, maar dacht dat die recent had verlengd?

10 mei 2022 om 16:01

Er zijn al een tijdje geruchten over een contractverlenging van Guardiola, maar voor nu loopt zijn contract nog tot medio 2023, wat zou betekenen dat hij aan het eind van volgend seizoen uit zijn contract loopt bij Manchester City en vroeger zei hij vaak wel dat hij even rust wilde na City en daarna eventueel een bondscoachschap wel zag zitten.

Klopp heeft echter wel net verlengd bij Liverpool tot 2026, dus misschien gaat Guardiola daar nog wel achteraan, maar eerlijk gezegd hoop ik ook wel dat Guardiola weer eens wat anders gaat doen. Als United-fan is het natuurlijk sowieso niet leuk om City en Liverpool te PL te zien domineren, maar ik vind het ook als voetbalfan wel een beetje saai worden. City speelt leuk voetbal, maar hebben dan ook een peperdure selectie en de enige ploeg die ze kan afstoppen is Liverpool (en op de één of andere manier Crystal Palace ook regelmatig hahaha) omdat ze zo goed zijn en het allemaal voetballers zijn die precies in het systeem van Guardiola passen.

10 mei 2022 om 16:12

Zou mooi zijn om United terug mee te zien doen. Waren echt fantastische wedstrijden tegen Real in de CL, maar goed dat dateert ook al eventjes. Zullen wel een paar transferwindows over moeten gaan om spelers te lozen en echte versterkingen te halen. Maar hopelijk zetten ze de weg naar boven in vanaf deze zomer!

10 mei 2022 om 15:08

Daarvoor heeft hij ook de 4e plek behaald met Villarreal (die zaten dat seizoen niet zo gek ver van de top 3 af als ik me niet vergis) en bijna de Europa League finale gehaald, terwijl ze toen een mindere slectie hadden dan nu. Het enige wat me wel zorgen baart is dat hij bij zowel Villarreal als Valencia weg ging na ruzie met het bestuur, bij Valencia is dat niet zo gek als je kijkt wat daar allemaal gebeurt, maar bij Athletic Club ligt het, zoals jij zegt, niet aan de prestaties en met Vencedor, Nico Williams en Vivian vind ik ook dat er echt 3 toptalenten onder hem zijn doorgebroken. Mocht Simeone ooit vertrekken dan zie ik Marcelino ook als nummer 1 kandidaat bij Atleti.

10 mei 2022 om 21:18

Bij Villarreal moest hij weg, omdat hij de wedstrijd tegen Sporting Gijon expres wilde weggeven (hij is een Gijon-fan), zodat Gijon niet zou degraderen.

Ajax kan beter een hengeltje uitgooien

Jesus Voetbalzone, de foto van het artikel kan echt niet hoor. Ik dacht meteen: nohhh Mourinho. Maar het is de man op de achtergrond.

Het zou fijn zijn als deze reactie mag blijven staan.

10 mei 2022 om 14:40

VZ: he clicked and also left a comment. Mission accomplished, lads.

10 mei 2022 om 17:31

Dit vind ik juist wel een leuke vorm van clickbait. Vind ik veel leuker en geiniger om te zien dan van die sensatietitels als 'frenkie moest hoesten op het veld tijdens nederlaag Barcelona' of 'half Nederlands feestje bij kampioenswedstrijd Real Madrid'

Met sommigen hierboven eens, kies een andere foto VZ. Dit is puur voor de clicks. Er moet toch wel een foto van Pochettino te vinden zijn, zonder dat hij voor 80% wegvalt achter Mourinho?!

10 mei 2022 om 23:08

Haha, ik vond deze juist erg leuk! Ik was al verbaasd

Ik zou het doen als ik
Pogchitino was, Bilbao is een prachtige traditie club met een zeer goeie opleiding en goed beleid, zoveel mooier als de PlayStation club uit Parijs

Mooi dat Bilbao. Is toch ook wel een echt grote club hoor.Sociedad had eerder ook een mooi beleid, alleen basken of echt buitenlanders. Dus gewoon geen spanjaarden. Vond dat altijd zo bizar haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Athletic Club

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Asier VillalibreAanvaller10
Iñaki WilliamsAanvaller10
Nico WilliamsAanvaller10
Unai SimónKeeper10
YerayVerdediger10
BalenziagaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Athletic Club.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren