Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie rouwt: ‘Ik ben hem eeuwig dankbaar en ga hem heel erg missen’

Laatste update:

Robin van Persie heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van Arsenal-legende Steve Rowley. De meesterscout overleed afgelopen weekend op 63-jarige leeftijd. Rowley werkte lange tijd als rechterhand van Arsène Wenger en stond erom bekend de beste talenten van de Europese velden te plukken. Ook Van Persie werd door de clublegende naar Noord-Londen gehaald.

Rowley scoutte Van Persie tijdens wedstrijden van het eerste elftal en de beloften van Feyenoord. "Op een cruciaal moment in mijn carrière, want laten we eerlijk zijn: het was niet de mooiste periode van mij bij Feyenoord. Ik zat er niet zo lekker in. Maar hij was overtuigd en een paar maanden later speelde ik in Londen. In al die jaren bij Arsenal heb ik altijd een beetje met hem in mijn gedachten gespeeld. Ik vond dat ik het ook aan hem verplicht was om te slagen in de top. Steve heeft zijn nek uitgestoken voor mij", aldus de voormalig aanvaller van Arsenal in gesprek met De Telegraaf.

"Elke maandag na de training ging hij met mij zitten. Dan liet hij mij beelden zien van Dennis Bergkamp en Robert Pires. Vervolgens liet hij beelden van mij zien in het tweede elftal van Arsenal. Dan stelde hij mij vragen over de keuzes die ik maakte en liet hij mij het spel van Bergkamp en Pires ontleden. Hij maakte me bewust van mijn verbeterpunten en als je het hebt over gevoel van ruimte en die ruimte leren creëren? Daar was hij een meester in. Daarnaast had hij humor en was hij amicaal. Zijn zorg voor mij en mijn vrouw was gigantisch, hij stond ons als gezin overal in bij en hielp later zelfs met de aankoop van ons droomhuis. Al die dingen zitten niet in het takenpakket van een chief-scout, maar hij deed het wel.”

Rowley speelde een sleutelrol in het succes van Arsenal onder Wenger en was hoofdscout voordat hij de club in 2017 verliet. Afgelopen weekend overleed hij na een kort ziekbed. "Ik ben hem voor eeuwig dankbaar en ga hem zo erg missen", aldus een rouwende Van Persie. "Zonder zijn invloed zou ik misschien ook wel een leuke loopbaan hebben gehad, maar nooit zo mooi als dat die nu is geworden. Iedereen hield van hem. Ik ken geen grotere scout in dit vak dan Steve. Maar bovenal ook een warm mens. Zelfs bij Manchester United, Fenerbahçe en Feyenoord bleven we in contact."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat die man dat allemaal extra deed. Waarom vertrok hij bij Arsenal? Pensioen of een andere club of?

20 april 2022 om 08:18

Voor zover ik weet vertrok Rowley in 2017, het werd hem kwalijk genomen dat de club al jaren liep te tobben in hun transferbeleid. Waar hij eerder groeibriljanten wist binnen te dragen werd dat door de jaren minder en minder. De club had aanvankelijk een grote schoonmaak voor ogen waarbij Marc Overmars moest komen. Het liep anders en nu jaren later is Arsenal in feite nog niet veel opgeschoten.

20 april 2022 om 13:01

Het einde van Wenger tijdperk naderde en Arsenal heeft op verschillende posities nieuwe mensen neergezet in diens laatste jaar, waaronder Mislintat (superscout Dortmund). Met de gedachte dat ze met deze kern makkelijker konden doorschakelen, zonder daarbij volledig afhankelijk te zijn van een nieuwe coach. Voorbeeld was het vertrek van Ferguson en de onmogelijke taak om hem op te volgen. Uiteindelijk bleek dit ook onmogelijk te zijn bij Arsenal; directie was van buitenaf gehaald en slaagde niet, Emery was wanhopig opzoek naar vastigheid. Er zijn bij Arsenal een aantal geweldige mensen geweest, waaronder Rowley. De successen waren zeker niet alleen dankzij Wenger.

20 april 2022 om 13:19

Arsenal was bezig met een grote schoonmaak. Achter de schermen waren al andere pionnen binnen het scoutingsorgaan van de club opgestapt en werden vervangen door buitenstaanders als Gazidis. De nieuwe groep had veel kritiek op het transferbeleid van de club in de afgelopen jaren en wilde een nieuwe koers gaan varen.

Rowley had er eigenlijk wel genoeg van op dat moment; er was ogenschijnlijk frictie tussen de nieuwe werkwijze en die van de oude garde. Niet helemaal lekker weggegaan dus

Bijzonder om te lezen. Een scout die bijna als een coach met jou je wedstrijden analyseert. Dat zie je niet vaak denk ik. Misschien dat daar zijn fascinatie voor Bergkamp ook wel door werd aangewakkerd. Al is het natuurlijk voor iedere liefhebber een droom om met Bergkamp te mogen trainen.

20 april 2022 om 09:32

Zit een beetje in de generatie. Vroeger was je werk je passie en moest alles ervoor wijken. Nu zie je toch meer dat het geld regeerd en de mensen er meer voor het geld dan voor het werk in zitten. Waarom zou je dan een stapje harder zetten als dat toch niks opleverd? In het klein zie je dat ook in veel fabrieken/ familiebedrijven. De oude garde 'hard voor de zaak' werken voor een bedrijf. De jonge garde denkt toch meer 'whats in it for me' en werken meer met het bedrijf. Beide niks mis mee, maar de 'extraatjes' vallen er wel een beetje af.

20 april 2022 om 09:42

Ik zie het persoonlijk meer als dat de huidige generatie zich niet laat uitbuiten. Ik ben hier inderdaad voor mijzelf, en niet voor het bedrijf. Ik zou willen dat ik het eerder had gehad, want die uurtjes spiegelen bij de supermarkt had ik graag betaald gekregen. Het 'hart voor de zaak' bestaat minder, maar dat komt ook omdat de werknemers vervangbaar zijn.

20 april 2022 om 15:06

Komt natuurlijk ook hoe de nieuwe generatie behandeld wordt. Tijdelijke contracten, flexwerken, payroll, uitzendkrachten, minimum loon. Hard werken en na 1/2/3 jaar geen vast contract krijgen en weer mogen wieberen. Waar je 'vroeger' na een jaar al een vast contract kon krijgen en de medewerkers meer bij het bedrijf hoorden .

20 april 2022 om 15:14

Nou ik denk dat er vroeger 'fysiek' een stuk harder werd gewerkt dan tegenwoordig hoor. Zeker in tijden van financiele crisis was werk en prive helemaal in elkaar verweven. Je collega's, dat waren je maten. Je had zelfs complete sportverenigingen via werk. Plus de uitjes. Alle secundaire zaken zijn er bij veel bedrijven wel afgevallen, waardoor veel mensen gewoon veel minder binding meer hebben met de zaak. Laat staan dat we tegenwoordig ook veel meer opties hebben. Vroeger stroomde je binnen het bedrijf van de ene naar de andere afdeling. Nu heb je voor elke functie gewoon een complete bachelor nodig, waardoor je uberhaupt al niet meer in aanmerking komt. Dan ben je snel uitgegroeid en kan je alleen maar vertrekken. Ten minste is mijn ervaring.

Vervelend om te horen veel te vroeg gestorven.

Dit was altijd de man die ik op mijn football manager carrière naar mijn club probeerde te halen

Mooie woorden. Geweldig dat zo'n man zo investeert in een speler, in een mens.
Rust in vrede.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren