Vernietigende Roy Keane zag ‘kind’ en duo dat niet goed genoeg voor United is

Woensdag, 20 april 2022 om 09:12 • Laatste update: 11:15

Roy Keane is keihard voor Manchester United na de 4-0 nederlaag tegen Liverpool. De oud-middenvelder noemt Jesse Lingard en Harry Maguire in zijn analyse voor Sky Sports ‘niet goed genoeg’ voor de Engelse grootmacht. Verder vond Keane Marcus Rashford op Anfield ‘als een kind’ spelen.

“Er is simpelweg geen kwaliteit, dus dit resultaat is geen verrassing”, begint Keane. “Over twee wedstrijden verlies je met 9-0 (op Old Trafford eindigde het onderlinge duel in 0-5, red.) van Liverpool, je maakt geen enkele goal. Ik ben niet eens meer boos, ik ben meer teleurgesteld over de staat van de club. Als je kijkt naar de clubleiding, de situatie met de manager, het spelersbeleid van de afgelopen jaren: ze zitten zo ver af van wat je bij een topclub wil. Er is geen leiderschap, er zijn geen karakters. Alles brokkelt af, het wordt een hele lange weg terug.”

“Er is geen vechtlust, geen vastberadenheid. Dit is een totaal andere club dan het Manchester United waarvoor ik gespeeld heb, toen was er een zekere trots”, vervolgt de oud-middenvelder, die tussen 1993 en 2005 voor Manchester United speelde. “Het is geen team. Individueel zijn het goede spelers, als ze er zin in hebben. Maar als het moeilijk wordt... Ze hebben niet de teamspirit die je nodig hebt. Dit Manchester United komt ook talent tekort. Ze zijn niet zo getalenteerd als ze denken.”

“Jesse Lingard komt het veld in om Manchester United te redden… Hij had Manchester United twee jaar geleden al moeten verlaten, hij is niet goed genoeg. Rashford speelde als een kind voorin. Oké, hij kreeg niet al teveel ballen. Er waren ook momenten in de eerste helft waarvan je dacht dat hij voor het doel kon komen, maar waarop zijn aanname te slecht was”, concludeert Keane. Lingard kwam al na negen minuten binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Paul Pogba. Rashford maakte de negentig minuten vol in het elftal van interim-manager Ralf Rangnick.

“De passing en het verdedigen van Maguire bij het laatste tegendoelpunt: onacceptabel. Hij is niet goed genoeg voor Manchester United. Er wordt gesproken over een renovatie. Ze moeten spelers halen met kwaliteit, die getalenteerd zijn. Dat Manchester United nu om de vijfde of zesde plaats speelt, is niet te geloven”, verzucht Keane. “Manchester United heeft altijd geweldige karakters gehad. Robson, Pallister, Bruce, Ince, Beckham, Giggs: we wonnen niet iedere week, maar we gaven alles voor de club en hoopten dat ons talent ons over de streep zou trekken."

"Dit team heeft geen ziel. Zelfs de interviews na afloop, ook al weet ik dat dit lastig is. Ze praten als robots, er zit geen emotie of trots voor Manchester United in. Wat is de cultuur met de jonge spelers? Wie helpt hen? Ik heb nog nooit gehoord dat zoveel spelers Manchester United willen verlaten. In mijn tijd wilde je niets liever dan voor Manchester United spelen, het was de beste club ter wereld. Er zijn er nu zes of zeven die met hun hoofd al ergens anders zijn. Zelfs de manager en zijn staf zijn al met vakantie”, besluit Keane. Manchester United bezet momenteel de zesde plaats in de Premier League, met een achterstand van drie punten op nummer vier Tottenham Hotspur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Vaak vind ik Keane wat zuur, maar hij slaat de spijker op z'n kop. Opvallend waren inderdaad de slechte aannames van Rashford, daar blinkt hij normaal juist in uit. Ragnick zei dat er mogelijk tot 10 nieuwe spelers komen, maar het wordt belangrijker welke spelers je kwijt kan raken.

20 april 2022 om 13:55

Keane vergist zich in 1 ding.... in zijn tijd was Manutd absoluut niet de beste club ter wereld wel de beste van Engeland alleen waren die destijds niet zo goed als nu. Destijds waren spaanse en italiaanse clubs veel beter.

20 april 2022 om 14:46

Manchester United was in zijn tijd gewoon wereldtop hoor.

20 april 2022 om 14:56

United won een treble in 99. Er is nooit een team geweest dat altijd de beste was. Zeker niet in die 12 jaar dat Keane er speelde. United hoorde wel bij de grootste clubs natuurlijk. Er waren niet veel spelers die van United weggingen omdat ze een stap omhoog konden maken. Je speelde al in de absolute top, dat was meer zijn punt..

Toch twijfel ik ook aan de coaches. Van Sancho, Pogba en Fernandes weten we dat ze geweldig kunnen voetballen en Ronaldo is een doelpuntenmachine. Als je nou die andere 6 volledig in hun dienst laat spelen dan moet er toch meer uit te halen zijn?

20 april 2022 om 02:22

Probleem is dat je dan nog steeds Maguire achterin hebt staan. Normaal kijk ik geen Man Utd en dacht ik dat het overdreven was hoe hij altijd op social media word afgemaakt. Maar die gast bakt er echt letterlijk niks van.

20 april 2022 om 09:07

Je kan hem ook gewoon op de bank zeggen hè? Met Bailly, Lindelof, Jones en Varane heb je 4 spelers voor 2 posities en zorg je er alsnog voor dat Maguire op het bankje zit. Uit dit elftal kun je echt wel meer halen dan er nu wordt gedaan.

20 april 2022 om 09:26

Dat durft alleen geen enkele coach, omdat hij om de een of andere vage reden captain is en er 80 miljoen voor betaald is.

20 april 2022 om 09:30

Eens! wat is hij slecht zeg. ik denk dat als man united de achterhoede op de schop gooit. er een beter elftal staat.

20 april 2022 om 10:35

90 miljoen zelfs geloof ik. Hij was sowieso duurder dan Van Dijk en die kostte rond de 80 miljoen

20 april 2022 om 06:21

In het tegenwoordige voetbal is dat niet meer genoeg. Er zijn teveel goede spelers. Stel een team offert 5 spelers op om deze spelers vast te zetten, maar vervolgens zijn er nog 6 over die beter zijn dan wat United op de mat kan leggen. Daarbij opgeteld de instelling waarmee je de wedstrijd ingaat, en de arbeidsinzet die je levert. En dqn is de wedstrijd al gespeeld voordat hij is begonnen.

20 april 2022 om 07:42

Bouwen aan een elftal dmv een darmian en schweinsteiger, depay, falcao

20 april 2022 om 13:12

Zo'n Sancho laat toch erg weinig zien bij United. Bij Dortmund lachen ze zich kapot, eerst Dembele voor een hoofdprijs aan Barca, vorig jaar Sancho naar United voor veel teveel. Ben benieuwd wat dat gaat zeggen over Haaland volgend seizoen.

20 april 2022 om 14:57

Sancho gaat denk ik nog wel slagen. Is pas z’n eerste seizoen, in een team dat moeilijk draait. Viel gisteren ook niet slecht in, kwam gelijk dreiging van af..

keane is mede oorzaal van het debacle, van gaal was aan het bouwen zonder budget maar dat beviel meneer niet. Daarna.mourinho die de boel verknalt.heeft ect ect

20 april 2022 om 07:26Hoezo is Roy Keane mede oorzaak hiervan? Hij is in 2005 gestopt bij United. Daarna heeft United nog een aantal jaren om de prijzen meegedaan en wist zelfs de Champions League te winnen.

20 april 2022 om 08:29

Ik denk dat josfnl doelt op het analyseren van wedstrijden en coaches ná zijn actieve voetbalcarrière. Veel analyses zijn nu eenmaal afbrandacties.

20 april 2022 om 11:39

Als een enkel analist op TV ervoor kan zorgen dat een coach ontslagen wordt, dan ligt het nog steeds niet aan de analist, maar aan de minkukels die aan het roer staan bij de club.

20 april 2022 om 15:05

Roy Keane is pas in 2019 voor Sky gaan werken als pundit.. Overigens gaf van Gaal 350 miljoen uit in 2 seizoenen wat zeker voor die tijd echt enorm veel was. Kocht spelers als Di Maria (75m), Martial (60m), Schneiderlin en Depay (beiden 35m), Darmian (20m), Shaw (38m), Blind (17.5m), Herrera (38m) en Rojo (20m). Wie z’n fout is dat dan? Daarnaast eindigde hij met United, 4de en daarna 5de. Zeker gezien de uitgaven en de zwakkere concurrentie ten opzichte van nu, is dat gewoon zwak. Liverpool was nog niks, City bij lange na niet zo sterk als nu. Arsenal eindigde twee keer dik boven United zonder amper geld uit te geven.

Grappig dat de Engelse analisten nu ook tot de conclusie komen als de gemiddelde voetbalkijker. In Engeland werd Mourinho verkettert omdat hij van Rashford geen spits had gemaakt die 30+ doelpunten maakt of dat hij van Lingard niet de perfecte nummer 10 gemaakt had.. Ze hebben drie leuke maanden gehad onder Solksjaer zijn daarna verder en verder weggezakt. Niemand begreep waarom ze van Maguire de duurste verdediger ooit maakten, kijk even naar het verschil voor het elftal tussen Van Dijk en Maguire en beslis dan voor wie jij 90 miljoen pond uit wil geven.. Wat een farce is die club zeg, voorop gegaan door die sukkels in de tv studio, die bij hoog en laag bleven beweren dat de spelers en de manager goed genoeg waren de afgelopen 3 jaar tot ook zij hun kop op moesten geven. Scholes, Neville, Keane week in week uit zaten ze te oreren over hoe goed Rashford zou worden, hoe goed Lingard het stiekem doet ('de leek' kon dat niet zien, maar de echte voetballers wel!), hoe fantastisch Maguire is want hij speelde een weergaloos EK voor Engeland en ga zo maar door..

20 april 2022 om 09:03

Ik begrijp de heksenjacht op Rashford gewoon van geen kant. Iedereen kan toch zien dat die jongen vreselijk goed kan voetballen?

Het is juist het beleid die ervoor zorgt dat dit soort jongens stil komen te staan in hun ontwikkeling. Rashford en Martial speelden 2019-2020 beide geweldig en lieten een enorm potentieel zien samen. Waarom wordt er dan gekozen om toch weer een Cavani binnen te halen? Terwijl je Martial in de spits heb die 23 jaar oud is en 17 goals heeft gemaakt?

Rashford idem. Geopereerd worden, én vervolgens niet de tijd en ruimte krijgen om weer terug in vorm te komen. We hebben het over een jongen van de club, die op zijn 24e al 300 wedstrijden heeft gespeeld en altijd met trots.

Dat kopen om het kopen moet een keer voorbij zijn. Er moet een keer gericht aangekocht worden.

20 april 2022 om 09:30

Kan Rashford goed voetballen? Ja.
Kan Rashford een constant niveau vasthouden? Nee.
En daar ligt gelijk zijn probleem. Die jongen kan 5 wedstrijden geweldig voetbal neerleggen, om vervolgens 15 wedstrijden als een krant te spelen.
Zelfde geldt eigenlijk voor Martial en wel meer in die selectie. Wisselvalligheid.

20 april 2022 om 10:40

Hoe verklaar je dan dat dit het eerste seizoen is van Rashford dat hij niet boven de 10 goals uit komt? Voor een jonge knul uit de jeugd is dat gewoon een goed moyenne. Vertrouwen zorgt voor het laatste stapje, en dat vertrouwen is hem afgenomen de afgelopen 1.5 jaar.

20 april 2022 om 11:42

Alleen de generatievoetballers kunnen een constant niveau vasthouden. Wat is dat toch voor een achterlijke graadmeter?

Ook een Rooney kon zijn niveau niet constant vasthouden. Maar wanneer je een goed team om je heen hebt staan, vangen die dat op. Dat zorgt er ook voor dat je sneller weer op niveau komt.

20 april 2022 om 12:55

Exact. En aangezien er maar pak hem beet 2/3 generatievoetballers zijn per 10 jaar, is het niet gek dat spelers betere en mindere seizoenen of periodes hebben.

Zoals je zegt, zelfs Rooney had er moeite mee. En met hem nog vele andere geweldige voetballers.

Alleen kwaliteit kan kwaliteit dat wegvalt opvangen. En leiderschap in combinatie met vertrouwen kan zorgen dat iemand weer terug op niveau komt. Hoe kun je verwachten van Rashford dat hij nu ineens weer de sterren van de hemel gaat spelen?

Hij moet luisteren naar spelers die nooit van hun leven het United shirt hebben verdiend. Mannen als Maguire, Matic. Al het afval moet op straat en United moet weer gaan staan waar het voor staat.

Heb het laatst op een forum ook al gezegd: United staat voor een combinatie van eigen jeugd, britse talenten/toppers en aangevuld door een aantal wereldspelers.

20 april 2022 om 10:12

@yoericfc, sowieso is het wel heel dom van iedereen dat ze denken dat Mourinho iemand beter zou kunnen maken. Die man weet nog niet of er lucht of zand in een bal zit. Mourinho's kwaliteit is over het algemeen om topspelers net even extra hard voor hem te laten lopen en een solide basis neer te zetten achterin (zijn teams krijgen vaak relatief weinig goals tegen). Dat deed hij ook bij United en daar won hij de EL en 2e plek in de PL mee. Maar Mourinho is geen manager die kan bouwen en spelers kan ontwikkelen. Daarvoor weet hij te weinig van het spelletje af en dat weet je als je hem aanstelt.

Geef hem een selectie zoals deze en hij weet er ook niks van te maken. Geef hem de beste selectie in de wereld en dan weet hij ze meestal te motiveren door een gezamenlijke vijand te creëren en ze flink op te fokken. Dat heeft hij bij Porto, Chelsea en Inter uitstekend gedaan. Bij Real heeft hij gefaald en met United heeft hij er 2 seizoenen het maximale uitgehaald, maar daarna was zijn manier volledig uitgewerkt. Dat is overigens overal waar hij werkt het geval, zijn manier van coachen, het maken van een gezamenlijke vijand en het uitpersen van de toppers is na 2 seizoenen uitgewerkt en dan stort het als een kaartenhuis in.

Maar terug naar United. Het is gewoon een slecht geleide club die alles ad-hoc doen. Ze geven enorm veel geld uit voor goede spelers, maar er zit geen enkel idee achter. Maguire kan echt wel wat, maar is niet geschikt voor de absolute top. In een team dat met de kont tegen de 16 speelt en vooral ballen naar voren rost kan hij uitstekend functioneren. Maar voor een team dat het spel wil maken en ook wat hoger druk wil zetten is hij totaal ongeschikt. Ook de rest van het team is een bij elkaar geraapt zooitje. Bruno is geweldig en levert bijna altijd, Sancho en Rashford zijn spelers met enorm veel kwaliteiten, maar zijn slechts geschikt voor snel (counter)voetbal waarbij er ruimte ligt. Ronaldo is goed wanneer het team volledig om hem heen gebouwd wordt, maar dan wel met spelers die hem vooral voeden met veel ballen en niet spelers als Sancho en Rashford die graag diep gaan en op snelheid richting de goal willen. Dan loopt er nog een Pogba rond die bij tijd en wijlen geweldig kan voetballen, maar altijd de indruk wekt dat hij helemaal niet bij United wil zijn.

Dit team heeft continuiteit nodig en een manager die 3 jaar de tijd krijgt om iets neer te zetten. Er zullen over 3 jaar minstens 6 nieuwe namen in het elftal moeten staan (misschien wel meer), dus dat heeft tijd nodig en een uitstekend aankoopbeleid.

In mijn ogen moeten ze proberen de komende jaren spelers aan te trekken die de kwaliteiten hebben om aanvallend te spelen. Dan doel ik op spelers zoals:
CV - de Ligt; Skriniar
Backs - Gaya;
Mids - Wirtz; Reyna; Saka
Aanval - Haaland; Diaby

Dan heb je een kans om weer een team neer te zetten dat kan strijden om de prijzen. Al moet ik zeggen dat het dan nog steeds heel lastig is om op te boksen tegen de talenten van City.

De Gea
Bissaka
aankoop
Varane
aankoop
aankoop
aankoop
Fernandes
Sancho
aankoop
aankoop
20 april 2022 om 10:32

Mourinho kan zeker spelers beter maken. Team van Porto bestond helemaal niet uit vedettes maar uit jongere hongerige spelers. Waarvan hij een goed team van heeft gemaakt en alle spelers zijn vervolgens uitgevlogen naar topclubs.
Gefaald bij real? Mourinho moest het opnemen tegen wat mensen zeggen wellicht het beste team ooit. Voordat Mourinho kwam is real 6 jaar lang niet voorbij de achtste finales gekomen. Mourinho heeft 2 of 3 x de halve finale gehaald. Dat raamwerk van dat team is doorgegaan om 4x de CL te winnen met nagenoeg zijn team (dat voor het argument dat hij zijn teams uitperst)
Man u heeft in zijn tweede seizoen niet de spelers gegeven waarom hij heeft gevraagd er is zeer weinig ingekocht in zijn periode. Pogba was niet zijn aankoop voordat je daarmee op de proppen komt. Kijk even terug met welk team hij op de tweede plek is geëindigd.

20 april 2022 om 11:59

Hehe, eindelijk een goed onderbouwde reactie. Maguire is inderdaad helemaal niet zo slecht als men wil beweren, maar past gewoon niet in dit systeem en inderdaad ook niet als onbetwiste basisspeler op dit niveau.
Zet Chiellini of Bonucci in die rol en zij gaat het ook een stuk moeilijker hebben. Helemaal wanneer het middenveld geen controle heeft.

Het is inderdaad allemaal los zand. En hoewel ik niet per sé zou willen zeggen dat Mourinho gefaald heeft, moet iedereen toch wel erkennen dat "el unico" (zoals hij zichzelf noemde bij zijn aanstelling) niet heeft gebracht wat werd verwacht door publiek én door hemzelf.

Het gelul over raamwerk voor de CL overwinningen van vialuna kunnen we uiteraard de prullenbak ingooien. Dat snijdt geen hout. Leuk dat ze het seizoen ervoor ook eraf gingen (met pech) tegen Lyon, maar ze eindigden toen wel met 96 punten. Sowieso gek dat anderen profiteren van zijn raamwerk, maar dat Porto zijn succes wel uitsluitend te danken zou hebben aan Mourinho.

21 april 2022 om 12:24

Grappig dat er nog steeds over Porto gepraat wordt alsof dat volledig de verdienste van Mourinho was.

Eens in de zoveel tijd verloopt een groot toernooi volledig anders dan verwacht. Dat was in het jaar dat Porto won ook zo. Ze speelden zelfs de finale tegen Monaco! Je kunt het vergelijken met de EK winst van Griekenland. Totaal onverwacht, alles zat mee en als die CL 100x over gespeeld zou worden zouden ze nooit meer winnen.

Tel daarbij op dat Porto een fenomenale lichting had met spelers die allemaal de top gehaald hebben. Mourinho heeft daar echt niemand beter gemaakt, maar wel een heel stabiel team neergezet dat volledig gokte op de individuele kwaliteiten voorin.

Bij Chelsea liet hij een rotzooi na toen hij vertrok, bij Inter net zo en van Real heeft hij een smerige schopploeg gemaakt, terwijl daar enorm veel kwaliteit rond liep. Met die selectie had hij legio prijzen moeten pakken. Ja de tegenstand van Barcelona was enorm, maar Real had individueel minstens een gelijkwaardig elftal met een betere verdediging en keeper en wereldtoppers in de aanval. Het was puur dat Guardiola op alle fronten superieur was aan Mourinho dat Barcelona zoveel prijzen pakte.
Dat blijkt ook wel uit het feit dat zijn opvolgers wel presteerden met hetzelfde spelersmateriaal.

En daarna bij United, Tottenham en nu bij Roma maakt hij zijn grote naam niet waar.

@Voetbalzone: Manchester staat drie punten achter op de nummer vier, Tottenham.

On topic: hier heeft Roy Keane wat mij betreft helemaal gelijk. Ze hebben goede spelers, als ze er zin in hebben...

Los van dat hij gelijk heeft moeten die gasten (Keane, Scholes, Neville, Ferdinand, et cetera) misschien maar eens niet op tv en in andere media roeptoeteren maar zich actief inzetten bij de club. Dus zelf verantwoordelijkheid nemen. Zich echt inzetten. Iedereen kan immers kritiek hebben maar dat is makkelijk.

20 april 2022 om 11:24

dat deed onze grote Cruijff toch ook? geen functie bij ajax maar wel op maandag alles afbranden. als het terecht is heb ik daar geen problemen mee. Scholes is volgens mij ook wel betrokken bij het eerste elftal

spelers zijn vooral inconsistent bij united.
een lingard, rashford vallen vaak niet op omdat het geen top spelers zijn. maar als ze een keer hun dag hebben dan ziet er heel goed uit en worden ze weer de hemel ingeprezen.

eigenlijk horen dat soort spelers niet in de basis bij united, maar eerder bij clubs als leicester/west ham en noem ze maar op, clubs net buiten de normale top5.

verder is het aankoop beleid al jaren zwaar ondermaats natuurlijk. wordt teveel betaald voor spelers die niet passen bij de speelstijl van een trainer of gewoon niet goed genoeg zijn voor het niveau wat man utd wil bereiken.

denk trouwens ook dat een andere trainer daar op de stoel, die weinig inbreng heeft op transfers, daar iets aan gaat veranderen.

Die Rangnick is wel echt een van de slechtste coaches in de geschiedenis van United.
Zelfs met deze spelers moet er meer uit te halen zijn, maar je ziet niets dan onzekerheid, los zand en spelers die met de wedstrijd slechter worden.
Benieuwd wat Ten Hag met de nodige aankopen gaat bereiken.

Natuurlijk complimenten voor Liverpool, misschien nu nog wel sterker dan in hun kampioensjaar. Die aanval is met Luis Diaz erbij zo veelzijdig geworden. En dan begint Thiago ook nog eens zijn aandeel in dit team te krijgen.. die jongen brengt zo belachelijk veel rust in het team, is altijd aanspeelbaar en weet altijd een medespeler te bereiken.

Robertson en Alexander-Arnold zijn trouwens ook fantastisch!

Keane heeft hier helemaal gelijk min. Ten Hag mag zijn borst nat gaan maken !!!

Keane heeft gelijk. Wat wil je zijn ?, Europese top. Dan kommjever niet met spelers als Rashford en Lindgard. Kimmich, Pedri, Haaland, Mbape, Frenky, Thomas Muller. Dan kun je weer wat.

Ik heb helemaal niks met Manchester United, maar Roy Keane slaat de spijker op z'n kop.

Buiten wie echte toppers Ronaldo en Pogba, die het team nauwelijks tot niets beter maken en m.u..v Fernandes, staan er allemaal spelers die niet dragend zijn. Zo'n rasford zal best goed kunnen zijn, maar heeft kwaliteit om zich heen nodig. Ten Hag zal wel erg creatief moeten zijn om goed spul bij elkaar te kopen. Pogba, Matic en Ronaldo zijn weg na dit seizoen, dus een mooie kans om wat op te bouwen is er wel, en veel slechter kan bijna niet.

Die Maquire kan er natuurlijk geen pepernoot van. Hij zou misschien niet mistaan bij een club dat altijd de hele wedstrijd met de rug tegen de muur wordt gezet zodat hij de ballen weg kan koppen en roeien. Bij een team dat ook een beetje zelf het spel wilt maken en aanvallende intenties heeft is hij gezien. Voetballend gewoon te slecht voor een topclub waar dan ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

37 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren