Haatreacties richting Bjorn Meijer door transfergerucht: ‘Had ik niet verwacht’

Zondag, 10 april 2022 om 15:07 • Laatste update: 15:09

Bjorn Meijer heeft zich na de met 3-1 verloren derby met SC Heerenveen van zondag voor het eerst uitgesproken over de serieuze interesse van Club Brugge, dat al diverse aanbiedingen heeft neergelegd bij FC Groningen. Meijer heeft nog geen definitief besluit genomen over zijn toekomst, maar geeft toe dat het plan dat Brugge hem heeft voorgeschoteld zeker aantrekkelijk is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

6 miljoen....kom op nou. Dat ga je er niet voor krijgen.

7 april 2022 om 14:20

Het lijkt er wel op, er is nu al 4,5mln geboden ik schat in dat het nog net boven de 5mln gaat komen en misschien met een doorverkoopbonus. Er wordt in ieder geval goed onderhandeld door FC Grunn. En laten we wel wezen een speler op zijn 19e naar het buitenland laten gaan is niet het allerbeste wat je kunt doen als je spelers wilt opleiden en gebruiken. Een jaartje nog bij Groningen en dan naar een topclub in NL zou het mooist zijn.

7 april 2022 om 14:22

Dat heet onderhandelen. Hij zal waarschijnlijk wel voor 5 miljoen ofzo weggaan. Wat nog steeds bizar veel is voor een 19jarige speler die nauwelijks 20 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld.

7 april 2022 om 14:23

Zo werkt onderhandelen natuurlijk wel. Je gaat ver boven de prijs zitten die je in je hoofd hebt. Brugge snapt ook wel dat drie miljoen niet marktconform is. Ook begrijpelijk dat zij daar niet beginnen met het bedrag dat ze in hun hoofd hebben. Gok dat dit rond de vijf miljoen en wat bonussen uitkomt. Is het niet met Brugge, dan wel met een andere club.

Meijer wil de stap maken, Groningen werkt mee bij de juiste prijs en gezien het potentieel wat hij lijkt te hebben is drie miljoen niet genoeg. Komen ze wel uit. Groningen heeft uiteindelijk niets aan een speler die ontevreden is. Maar als ze er niet uitkomen heeft Meijer er ook niets aan om zijn kop te laten hangen. Dat kost hem zijn carrière, aangezien Groningen (inclusief optie) Meijer nog twee jaar onder contract heeft.

7 april 2022 om 14:28

Ze kunnen wel hoog in de boom gaan zitten. Meijer komt pas net kijken, als clubs hem dan zo graag willen hebben, dan kan je er best veel voor vragen. Er is duidelijk belangstelling voor hem.

7 april 2022 om 14:58

Waarom zou je geen 6 miljoen vragen? Voor een Gravenberch wordt 35 miljoen gevraagd, dat zit ook boven zijn waarde. Groningen wil het onderste uit de kan halen, wat logisch is aangezien deze jongen uit de eigen opleiding komt, potentie heeft en nog 2 jaar (inclusief optie) vastligt. Fledderus heeft groot gelijk dat hij geen genoegen neemt met 4.5 miljoen.

7 april 2022 om 15:47

Waarom niet? Ajax vraagt 35 miljoen voor een 19 jarig talent met nog maar 1 jaar contract.

7 april 2022 om 15:52

Je weet hoe het gaat hier op VZ. Zogenaamd mag alleen Ajax volgens de fans hoge bedragen vragen. De rest is middelmaat of het niet waard.

7 april 2022 om 15:55

Haha exact. Maar ondertussen ook roepen dat de rest van de Eredivisie sterker moet worden. Ja, uh...

10 april 2022 om 15:32

Misschien omdat die 19 jarige al voldoende CL wedstrijden heeft gespeeld en zich op dat niveau heeft laten zien en ze dat daarom ook kunnen vragen?? Deze jongen komt net om de hoek gluren.

7 april 2022 om 18:08

6 miljoen is toch geen vreemd bedrag meer voor een jong talent wat er in de middenmoot/subtop bovenuit steekt?

7 april 2022 om 18:46

Hij doet het wel erg goed, zo gek vind ik 6 miljoen niet, het talent spat er af

10 april 2022 om 16:36

Nou ik denk toch dat ze echt wel tussen de 5a6miljoen gaan krijgen

Groot gelijk Groningen. Lekker hoog in de boom zitten!

Niks voor de huidige top 4? Bij AZ, Ajax en Feyenoord vertrekt er waarschijnlijk een back en PSV kan er nog wel een gebruiken. Al vind ik 6 miljoen wel aan de hoge kant voor de korte periode dat hij het nu laat zien.

7 april 2022 om 14:36

Ik denk niet dat feyenoord en az 6 miljoen gaat betalen voor een back van Groningen die het nu net een paar maanden goed doet. Psv zal dat wel misschien wel kunnen betalen, maar zijn denk ik wel tevreden met mauro en max voor links, zoeken misschien eerder een rechtsback als ze mauro liever weer naar links willen.

7 april 2022 om 14:55

Heeft net 17 wedstrijden achter de rug op het hoogste niveau in de Eredivisie. Als er een club is wie nu al 6 miljoen gaat geven voor deze speler, dan ben je echt niet goed wijs. Hoewel ik niet verrast zou zijn als John de Jong weer eens rare fratsen gaat uithalen. Maar ik vind het een totaal ongeloofwaardig bedrag, denk dat het bod van 4,5 miljoen vanuit Club Brugge echt een prima bod is voor zo'n speler, snap niet dat Groningen deze niet heeft geaccepteerd.

7 april 2022 om 16:54

Frenkie de Jong leverde meer dan 80 miljoen op, nadat hij 1 seizoen onbetwist basisspeler was bij Ajax. Oké. Ajax haalde dat jaar geloof ik wel de halve finale CL. Maar 6 miljoen voor een heel groot talent (? geen idee, volg hem niet) is op zich toch niet raar.

Stel hij speelt nog 2 seizoenen bij Groningen en houdt het niveau vast of verbeterd zichzelfs nog. Mag Groningen dan ruim 10 miljoen vragen of is hij dan pas 6 miljoen waard?

12 april 2022 om 07:22

Je volgt hem niet, maar hij is volgens jou een heel groot talent????

7 april 2022 om 15:22

Als Tagliafico vertrekt zal Ajax naar een vervanger gaan kijken en dan is dit wellicht een goede optie voor achter Blind. Ik durf alleen niet te zeggen of deze jongen voetballend goed genoeg is voor Ajax. Die zullen eerder naar een speler als Wijndal kijken.

10 april 2022 om 15:48

Nou van mij mag Ajax hem halen als opvolger van Nico. Dit wordt een goede speler dat is duidelijk. Nico weg en Blind heeft het beste wel gehad. Dus Ajax……

Logisch van FCG om maximaal te cashen voor jarenlange opleiding van Meijer. Prima scouting- en trainingswerk van deze club.

7 april 2022 om 14:52

Las ergens anders dat hij voor een vakkenvuller salaris speelt, dus heel veel heeft die jarenlange opleiding niet gekost

Oké, stoere taal in Groningen. 6 miljoen lijkt mij wat ruim maar Fleddures zal toch weten wat die doet? Overigens lijkt mij Club Brugge wel een ideale stap. Europees spelen én om het kampioenschap in een vergelijkbare competitie. Schaal Club Brugge net onder het niveau van Ajax.

7 april 2022 om 14:26

"club Brugge net onder het niveau Ajax" Oke... Het is maar net wat je " net onder het niveau van" vindt. Denk persoonlijk dat Club Brugge eerder het niveau van AZ is. Niks mis mee overigens.

7 april 2022 om 14:31

Als AZ fan denk ik dat Club Brugge hoger zit hoor. We gaan er niet snel achterkomen, maar ik denk dat PSV en Club Brugge gelijk aan elkaar zouden staan? Toch naar het topic: PSV zal ook een mooie club zijn voor Meijer!

7 april 2022 om 14:46

Ja oke, daar kan ik mij ook wel in vinden indd. In dat geval zitten ze inderdaad net onder Ajax. Al denk ik dat Ajax nog wel 1 of 2 maatjes te groot is voor Club Brugge.

Verder ken ik de desbetreffende speler niet, dus geen idee of hij het niveau aan kan haha.

7 april 2022 om 14:29

Vergelijkbare competitie? De Eredivisie is echt wel een stukje beter dan de Belgische competitie.

7 april 2022 om 14:32

Stukkie beter, maar het zal niet al te veel zijn. Dat ze een bekertoernooi hebben genaamd de Crocky Cup werkt natuurlijk ook niet in hun voordeel.

7 april 2022 om 14:59

Tja, en hier in Nederland hebben we een divisie wie de Keuken Kampioen divisie heet. Vind ik Croky wat gezeligger, lekker zakkie chips.

7 april 2022 om 15:25

Want TOTO KNVB beker klinkt natuurlijk veel beter...

7 april 2022 om 15:26

Haha touché! Maakt ook allemaal geen reet uit, lekker knaken vangen.

12 april 2022 om 07:26

Ik kijk regelmatig naar de Belgische competitie, ik snap niet waar jij die vergelijking vandaan haalt. Een Ajax in goede doen is een paar klasse beter dan Club Brugge.

Zou toch wel geweldig zijn als ze dat bedrag kunnen krijgen. Een halfjaar in het eerste en levert al meer op dan aanvoerder Matusiwa, Zeefuik en bijna hetzelfde als Gabriel Gudmundsson.

Terecht! Moet meer talent in Nederland actief blijven en anders goed voor worden betaald!

Groningen heeft helemaal gelijk. Waarom moeten zij hun talenten verkwanselen en anderen er mooi weer mee spelen. Enigste manier voor Groningen om wat geld te genereren en te investeren voor nieuwe spelers. Daar komt nog bij dat Brugge nier verplicht is om te kopen, er zijn meer kapers op de kust. Mooie onderhandelingspositie voor Grunn.

Goed van Groningen om veel te vragen. Meijer hoeft niet weg en komt pas net kijken op het hoogste niveau, Wel direct een belangrijke speler, maar toch. Mocht hij wel vertrekken, dan lijkt me Club Brugge een prima plek om zich verder door te ontwikkelen. Andere competitie, maar wel bij een sterker elftal wat ook Europese wedstrijden speelt.

Ik had gewoon minimaal 10 miljoen gevraagd als ik Groningen was. Je hoeft niet te verkopen en wie weet wat er nog in de zomer langs komt.
Jammer dat zo'n jongen nunal weg wil. Bewijs je eerst eens een tijdje in de eredivisie.

7 april 2022 om 14:34

Acht de kans groot dat als je op die manier gaat werken, je jezelf in veel conflicten werkt met je spelers. Een beetje realistisch blijven als directeur/leidinggevende wordt meestal wel gewaardeerd.

7 april 2022 om 15:13

Dan hoop ik dat ie gratis vertrekt volgend jaar

7 april 2022 om 15:50

Gaat niet gebeuren, Groningen heeft een optie.

7 april 2022 om 17:53

Groningen heeft geen optie, Texeira. In het artikel staat dat er een tweezijdige optie is, dus als Meijer daar geen gebruik van wil maken is hij volgend jaar transfervrij.

7 april 2022 om 19:11

@orwell. Dat is onjuist. De optie is eenzijdig. Dit geven zowel RTV Noord als VI als DvhN aan, die allemaal een Groningen watcher in dienst hebben in tegenstelling tot de Telegraaf.
Daarnaast geeft Fledderus ook tegen RTV Noord aan dat het geen ramp is als Meijer nog een jaar blijft vanwege die optie. Dus mogelijk moet VZ haar bronnen nog eens checken.

Deze jongen doet het echt heel goed de afgelopen wedstrijden, hij is sterk maar ook snel, heeft een heel goede voorzet en is niet bang om slidings in te zetten en gewoon de bal te hebben. Snap wel dat Groningen hier 6 mil voor vraagt hoor. Denk zelf dat het dan 4 mil + doorverkoop percentage gaat worden, want Groningen heeft geld nodig.. sponsor weg, covid.. niet veel andere interesse in spelers.

7 april 2022 om 15:23

Dan weet jij niet veel van de fc groningen
Strand larsen is veel belangstelling voor.
Diarree zitten verschillende scouts op de tribune. Nieuwe Sponsor

7 april 2022 om 23:49

Duarte, Kasanwirjo, Larsen en Meijer staan in de belangstelling. Wat mij betreft mag er wel wat minder belangstelling zijn.

7 april 2022 om 17:39

Je bericht zegt genoeg over hoeveel je van Groningen weet

Groningen heeft zwarte cijfers geschreven dankzij de huidige leiding... En er staan meerdere spelers in de belangstelling van clubs (Kasanwirjo, Strand Larsen, Duarte en Meijer sowieso. Maar ook Suslov wordt regelmatig door scouts bekeken). Dus zit financieel allemaal heel goed bij de club.

12 april 2022 om 07:33

Het is jammer dat spelers zo snel willen vertrekken uit de eredivisie. Verder snap ik niet waarom veel clubs liever een matige buitenlander halen ipv goed te kijken naar de eigen jeugdopleiding. Waarvoor bestaat die?

Bijlange nog niet meer dan 4 miljoen waard maar bon.

Ajax zal er wel mee gaan lopen door een miljoentje meer te bieden.

12 april 2022 om 07:36

Waarom zou Ajax mee gaan bieden? Zij hebben 2 zeer talentvolle lb’s lopen in JA, ASE en Baas. Je moet eigen jeugd wel perspectief bieden anders kiezen die voor andere clubs.

Een club als Groningen moet 4.5 miljoen natuurlijk meteen accepteren. Dat is al veel te vel geld voor pure middelmaat.

7 april 2022 om 15:41

Ze moeten niets.

7 april 2022 om 15:58

Precies, doet Groningen goed, als er een komt, komen er vanzelf andere scouts kijken. Lekker opdrijven die prijs.

7 april 2022 om 16:14

Hoeveel wedstrijden heb je van Groningen gezien. Zo te lezen niet erg veel.

12 april 2022 om 07:39

Moet?

Clubs zijn gek, FC Groningen heeft gelijk, zij bepalen de prijs en niet Club Brugge of bezoekers van VZ, 😉

Die jongen heeft nog niet eens 20 eredivisie wedstrijden gespeeld, waarom meteen weg? Speel nog lekker een seizoen in Groningen en kijk dan of je het niveau ontgroeid bent. Logisch dat Groningen gewoon hoog in de boom gaat zitten, 100% terecht.

10 april 2022 om 20:30

@ajaxrosenberg - Hij hoeft ook niet weg, maar kan blijkbaar de verleiding niet weerstaan van Brugge. Dan moet Groningen ook verder als hij met zijn hoofd ergens anders is. Ik denk dat hij voor 5 miljoen vertrekt. Dan heeft Groningen toch in 1,5 jaar 11,5 miljoen binnengehaald voor 2 linksbacks, waarvan Meijer redelijk onverwacht was dat hij zich zo snel ging binnen knokte in de ploeg. Met dat geld kan er wel wat gehaald worden, onder andere als je in je achterhoofd houdt dat Groningen nog Kelley heeft gehaald. Vond hem wel minder sterk ogen dan Meijer, maar hij is ook net pas niet in een nieuw land. In de jeugdopleiding loopt er op Thijmen Blokzijl na, niet echt een verdedigend talent rond. Dat is tevens ook een centrale verdediger.

Fledderus is helemaal gek in z’n kop. 6 mln voor een knul dat nog niks gepresteerd heeft. Maakt hele binnenlandse markt kapot.

10 april 2022 om 16:42

Wat dan 1-2miljoen vragen? Dit doen ze goed geen dubbeltje op de eerste rij bij groningen

Snap goed waarom Groningen hoog in de boom gaat zitten. Een linksback met veel potentie zijn er weinig van. Doet het sinds zijn debuut ook uitstekend. Daarnaast willen ze bij Groningen ook eens de volgende stap zetten. Als het ze lukt om Meijer voor (5-6 mln), Duarte (4-5 mln), en Strand Larsen (7-10 mln) te verkopen, hebben ze uitstekende zaken gedaan. Met het helft van dat totaalbedrag kunnen Fledderus en Wormuth leuk shoppen

Typisch Schreuder om donders veel geld uit te geven voor spelers op posities die het verschil niet gaan maken. 4.5 miljoen bieden voor een eerste jaars prof van Groningen, totaal bezopen. Groningen ruikt dat er meer te halen valt.

Is het geen goede vervanger voor Nico? Hij is een stuk goedkoper als Wijndal en kan indien hij zich zo sterk blijft ontwikkelen veel geld opleveren.

10 april 2022 om 21:20

Alles lijkt mij beter dan wat er nu staat en deze jongen is toch bezig aan een bijzonder sterk seizoen. Maar heeft al een tijdje zijn zinnen gezet op Brugge. Denk dat ajax er niet achteraan gaat zitten.. die houden er sws niet van om tegen andere clubs te bieden voor talenten. En voor 6 miljoen zou ik toch meer voor een zekerheid gaan
(desnoods wat extra bijleggen) daarnaast is 6 miljoen voor een backup speler een beetje teveel van het goede.. hij lijkt mij nou niet echt CL ready..

Als backup voor die positie zou ajax gewoon mees de wit moeten terughalen. Kan je breder inzetten.. is ook kind van de club en kost geen ene moer als pec straks degradeert.. alleen zijn ze niet zo best uit elkaar gegaan.. maar goed als je onana na al zijn taferelen nog onder de lat hebt staan, dan is dit ook wel te verzoenen.

Ik zou echter blind proberen te verkopen en nico proberen te behouden.. maar dat zal hij vast niet willen nu hij zo "misbruikt" is door ten hag.

Schandalig natuurlijk dat blind de voorkeur heeft.. als ik mocht kiezen in zijn schoenen dan had ik ook voor meer speeltijd gekozen en ook om te cashen.. dus lekker naar het buitenland.

Wat een vreemde reactie hier dat FC Groningen gek is dat ze zoveel vragen. 6 miljoen is toch een prima vraagprijs? Die jongen doet het hardstikke goed, waarom zou Groningen minder vragen? Gravenberch speelt bij Ajax matig en vraagt 35 miljoen en die heeft een jaar contract. Denk juist dat FC Groningen het nu goed doet met deze vraagprijs. Met wat onderhandelen gaat die een transfer maken van 5 miljoen. Chapeau Groningen goed gedaan is meer op zijn plaats. Waarom zouden ze hem ook voor weinig moeten verkopen?

Dus die jongen komt uit eigen jeugd, gaat de club direct een flinke smak geld opleveren en als er een beetje goed onderhandeld word later in de toekomst ook nog (wat Groningen goed kan gebruiken) en zit niet met zijn hoofd in een roze wolk te voetballen, maar doet zijn taken uitstekend en word alsnog uitgefloten door zijn eigen supporters?

Dan moet je je toch echt afvragen of je wel voor de juiste sport aan het juichen bent.. in voetbal horen transfers er nou eenmaal bij, en deze jongen toont geen enkele vorm van gebrek aan respect jegens Groningen.. apart volk laten ze tegenwoordig toe in de stadions.. corona crisis heeft bepaalde "fans" blijkbaar niet goed gedaan.

10 april 2022 om 19:07

Hij wordt niet uitgefloten, paar anonieme sukkeltjes op het internet sturen hem vervelende berichten.

10 april 2022 om 21:08

Aah.. dat vroeg ik me dus af wat er precies nog meer aan de hand was.. (vandaar de vraagteken)

Kon inderdaad lezen dat hij vervelende berichten kreeg in het artikel. Dat soort dingen gebeuren wel vaker.. genoeg droeftoeters die achter hun computer of telefoon altijd de held kunnen uithangen. Vind dat dat soort opgezocht moeten worden en een stadionverbod voor het leven moeten krijgen.. maar goed, doe je vrij weinig tegen.. hoort er ook allemaal bij.

Bedankt voor je reactie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. KasanwirjoVerdediger321
M. de LeeuwAanvaller325
R. PostemaAanvaller324
J. Strand LarsenAanvaller3214
C. NgongeAanvaller317
M. El HankouriMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren