Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje boekt na slechte openingsfase ruime zege; prachtassist Hansen

Laatste update:

Jong Oranje heeft uitstekende zaken gedaan in het kader van de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger won dankzij een dubbelslag van Bjorn Meijer en een treffer van Noah Ohio met 0-3 van Jong Georgië. Voor Meijer betekende het direct zijn eerste twee treffers in het shirt van Jong Oranje. Sontje Hansen blonk bovendien uit met twee assists, waarvan de tweede een bijzonder fraaie was. Met negen punten uit drie wedstrijden is de ploeg van Reiziger nog altijd foutloos in Groep C. Dinsdag wacht Jong Oranje een nieuwe uitwedstrijd in de kwalificatie. Dan zijn de leeftijdsgenoten van Gibraltar de tegenstander.

Reiziger koos voor Calvin Raatsie onder de lat. De verdediging, van rechts naar links, werd gevormd door aanvoerder Devyne Rensch, Ryan Flamingo, Jorrel Hato en Meijer. Dirk Proper en Kenneth Taylor stonden op het middenveld achter nummer 10 Ruben van Bommel. Vleugelspelers Hansen (rechts) en Myron van Brederode (links) stonden naast spits Ohio. Emanuel Emegha, afgelopen interlandperiode nog de spits van Jong Oranje, was er vanwege een blessure niet bij. Flamingo en Van Brederode maakten hun debuut.

De openingsfase was weinig enerverend. Oranje mocht de bal hebben, maar kwam amper door de stugge Georgische defensie heen. De thuisploeg loerde op countermogelijkheden, die er amper kwamen. Toch was het Georgië dat de eerste grote kans kreeg. Rensch leed slordig balverlies, waarna Giorgi Kvernadze zich simpel ontdeed van Hato en Flamingo. In de korte hoek stuitte de nummer 10 van Georgië uiteindelijk op Raatsie, die goed zijn doel verkleinde.

Die grote kans deed Georgië duidelijk goed. Taylor kopte finaal onder een bal door uit een hoekschop, wat Giorgi Maisuradze een vrije schietkans in de zestien opleverde. Oranje ontsnapte doordat de poging van de centrale verdediger keihard tegen de paal belandde. Vrijwel uit het niets lukte het de ploeg van Reiziger om halverwege de eerste helft op voorsprong te komen. Een hoekschop van Hansen kwam perfect terecht bij Meijer, die van dichtbij raak kopte: 0-1. Nog binnen het half uur werd de paal voor de tweede keer van de middag geraakt. Meijer legde af op Taylor, die in de zestien in alle vrijheid mocht schieten. De Ajacied schoot via een Georgisch been keihard tegen het aluminium.

Naarmate de eerste helft zijn einde naderde werd Oranje nog meermaals gevaarlijk via Van Bommel. Allereerst schoot de gelegenheidsmiddenvelder net naast en vlak daarna had Luka Kharatishvili veel moeite met een nieuwe poging van de AZ'er. Kharatishvili had even later wel een antwoord op een kopbal van Flamingo, maar moest nog voor rust voor de tweede keer vissen. Van Bommel zette een uitstekend blok, waarna Hansen via een prachtig hakballetje Meijer de gelegenheid gaf zijn tweede van de middag te maken. De verdediger van Club Brugge faalde van dichtbij niet: 0-2.

Oranje trok de goede lijn van de eerste helft door. Het leverde al snel bijna de 0-3 op van Ohio, die echter net niet raak kon tikken na doorkoppen van Flamingo. Taylor dacht even later alsnog de derde Nederlandse treffer te maken, ware het niet dat zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten na rust was het duel alsnog volledig beslist. Taylor gaf goed en vlot mee aan Ohio, die oog-in-oog met Kharatishvili als winnaar uit de strijd kwam: 0-3. Aan de andere kant was het een klein wonder dat Lasha Odisharia niet op het scorebord terechtkwam. De invaller schoot na een goede voorzet van Saba Mamatsashvili voor een vrijwel leeg doel over.

Na dat moment kwam het tempo wat lager te liggen. Een ideaal moment voor Reiziger om Ernest Poku zijn debuut te gunnen. De aanvaller van AZ betrad het veld voor de vermoeide Ohio. Vlak daarna kwam Oranje goed weg toen Mamatsashvili van dichtbij op Raatsie stuitte. Rensch leek het einde van het duel niet te halen nadat hij zijn knie lelijk leek te verdraaien, maar kon na een korte behandeling door. In de slotfase leek de 0-4 een kwestie van tijd. Het enige noemenswaardige was echter een opstootje in de blessuretijd na een gemene tackle van Nodar Lominadze.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aardig gevoetbalt vandaag door jong oranje, reiziger zet het tenminste wel goed neer. Dat gezegd te hebben, geen een van deze jongens gaat ooit iets betekenen voor oranje. Rensch trouwens weer vrij matig, wat is hij slap zeg. Bij de spaarzame momenten dat georgie eruit kwam was hij altijd te slap of te laat

12 oktober 2023 om 18:12

Hato is natuurlijk nog maar 17 en houdt zich vrij aardig staande in het slechtste Ajax ooit. Meijer is ook nog maar 20 en deed het vorig jaar alleraardigst bij Club Brugge. Die 2 zou ik op termijn nog wel voor Oranje zien spelen. Voor de rest van de spelers zie ik het eerlijk gezegd ook niet gebeuren.

12 oktober 2023 om 18:16

@klapstoel88 Zo hoog is het niveau bij het Nederlands elftal ook niet meer op de verdedigers na. Hato en Meijer zijn opties en als de middenvelders al een bal vooruit kunnen spelen komen ze in de buurt van het Nederlands elftal. Van Wieffer werd dit vast ook gezegd toen hij bij Twente zat, de Roon ook, Reijnders ook etc dus nogal kort door de bocht.

12 oktober 2023 om 18:38

Beetje kortzichtig om nu al te oordelen dat niemand van dit elftal iets voor het grote oranje gaat betekenen. Je weet nooit hoe iemand zijn ontwikkeling gaat zijn. Kijk maar naar het oranje van nu, daar spelen zelfs gasten die geen interland gespeeld hebben voor jong oranje en toch van waarde zijn voor het Nederlands elftal.

12 oktober 2023 om 19:14

@thegoalgetter!, dat is wel erg zeldzaam hoor. Bijna iedereen heeft wel voor Jong Oranje gespeeld. Degene die dat niet hebben gedaan, die hebben maximaal een paar wedstrijden voor het grote Oranje gespeeld. Alleen de Ligt en de Roon hebben geen Jong gespeeld en wel veel bij 1. Bij de Ligt kwam het ook nog eens doordat hij zo jong in 1 stond.

12 oktober 2023 om 18:47

Nou ik geef die Meijer best wel een aardige kans. De rest is vrij middelmatig

Naast het aanstellen van mislintat is het niet aanstellen van reiziger een grote fout. Hij laat die elftal erg leuk voerball8

12 oktober 2023 om 18:51

Nee hoor, hij moet juist niet in zo’n chaos (of dat nou van Schreuder of Steijn is) gaan debuteren. Dat is niet een job voor een beginnend coach. We hebben nu (en hadden na Schreuder) een hele sterke gearriveerde interim coach nodig die de boel wel op het spoort helpt. Daarna zou Reiziger wel een optie kunnen zijn (liefst dan met Bogarde). Ook Dave Vos zie ik dan graag komen als alternatief.

Snap echt niet waarom reiziger niet is doorgeschoven naar de hoofdmacht van ajax. Nog steeds een stomme fout geweest.

12 oktober 2023 om 18:44

Dat gaat niemand snappen waarom een veel minder ervaren Heitinga het vertrouwen kreeg in plaats van een Reiziger die al jaren als rechterhand fungeerde bij het succesvolle tijdperk van Ten Hag en Ajax. Maar ja dat zegt volgens mij genoeg over de incompetentie bij het Ajax bestuur.

12 oktober 2023 om 18:51

En Heitinga liet jong Ajax ook al matig voetballen.

12 oktober 2023 om 18:57

Inderdaad bij Jong Ajax was het ook niet om aan te zien met Heitinga. En toch wordt die gepromoveerd tot hoofdcoach…

12 oktober 2023 om 18:53

Dat is nu achteraf gepraat. Toen het aan de orde was heb ik op de Ajax site amper bijdragen gelezen die voor Reiziger waren. Net zoals Klaassen, Blind en Tadic niet meer gewenst waren. Een van de grote problem is de Ajax aanhang die clubhelden heeft uitgekotst. Ik zie het alweer voor ogen: geen Ajax materiaal niet het nvio dat we nastreven. Wat dat betreft is dit een goed lesje nederlgheid.

Het blijft voor mij een vraagteken waarom Van Looi ooit werd aangesteld als coach voor Jong Oranje, aangezien het team momenteel veel frisser oogt dan in de afgelopen jaren, ondanks dat er naar mijn mening minder talent beschikbaar is dan voorheen.

Het mooiste was eigenlijk de afgekeurde goal van Taylor, maar die was buitenspel. Aanval ging over alle lagen en was fenomenaal

Reiziger laat Jong Oranje in ieder geval beter voetballen dan Van de Looi. En die laatstgenoemde had goeie generaties tot zijn beschikking. Het blijft trouwens bizar dat Ajax gewoon liever Heitinga had aangesteld afgelopen januari dan een Reiziger die al een paar jaar bij Ten Hag in de leer zat. Want Reiziger had toch wel meer ervaring om toen in te stappen. Maar ja zegt genoeg over het wanbeleid bij Ajax. Mooi dat Reiziger wel de kans krijgt om hoofdtrainer te worden bij Jong Oranje. Ben benieuwd hoe die het ook op een eindtoernooi gaat doen.

Raatsie, Meijer, Proper, Taylor, Van Bommel, en Hansen vond ik goed. Prima pot gespeeld. Die laten dingen zien waardoor ik denk: bruikbare eredivisiespelers. Want laten we niet te hard van stapel lopen qua niveau.

Rensch was het slechtst. Maar ook Van Breederode, Hato, Ohio en Flamingo vond ik niks. Op basis van deze wedstrijd zou ik die allemaal bij jong teams laten spelen op het kkd niveau van hun respectievelijke competities.

Hopelijk dinsdag beter voor die mindere helft van de veldspelers.

Reiziger is wel een verademing. Ben benieuwd hoe hij het tegen Gibraltar neerzet. Zijn team is vol in ontwikkeling en ze spelen bij vlagen al heel leuk voetbal. Onder van de Looi was het toch vaak hotseknots begonia.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren