Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI onthult: KNVB stopte nieuws over Jong Oranje-internationals in de doofpot

Laatste update:

Ook Jong Oranje heeft afgelopen week te maken gehad met een virusuitbraak. Volgens Voetbal International kampte zowel Bjorn Meijer als Milan van Ewijk met ziekte en kon het duo daarom niet meedoen tegen Jong Noorwegen (3-0 winst). De KNVB besloot dit echter voor zich te houden, gezien 'het grote Oranje' ook al meerdere ziektegevallen kende.

Bondscoach Erwin van de Looi trad zaterdag tegen de Noren aan met een opzienbarende basiself. Liefst acht nieuwe namen verschenen aan de aftrap ten opzichte van het vorige duel met Roemenië (0-0) en twee van die namen hadden van andere spelers kunnen zijn. Van Ewijk, die sowieso zou starten, en Meijer ontbraken echter wegens ziekte. Beiden hadden al vanaf donderdag niet mee kunnen trainen, waardoor Shurandy Sambo en Quilindschy Hartman de flanken bestreken tegen Noorwegen.

De KNVB gaf echter geen hoogte van de zieken bij de beloften. Het 'grote' Oranje kampte namelijk ook al met personele problemen. Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Cody Gakpo, Joey Veerman en Sven Botman moesten allen het trainingskamp verlaten en konden niet meedoen tegen Frankrijk (4-0 nederlaag). De Ligt en Verbruggen sloten zaterdag toch weer aan en zondag voegde ook Gakpo zich weer bij hen. Het trio lijkt zo wel een optie voor het duel met Gibraltar, dat maandagavond op het programma staat.

Ook Van Ewijk lijkt inmiddels weer hersteld. De rechtsback van sc Heerenveen zit op de bank voor het duel met Jong Tsjechië van maandagmiddag. Sambo begint daarin andermaal aan de aftrap. Zowel het duel met de Noren als de Tsjechen is van vriendschappelijke aard. Eind juni staat het jeugd-EK in Georgië op het programma. Daar neemt Nederland het in de poulefase op tegen het gastland, Jong Portugal en Jong België.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou je dit geheimhouden???

Heeeeeel interessant....

27 maart 2023 om 15:03

Zal wel iets met de achterkamerpolitiek voor Ajax, Feyenoord en PSV te maken hebben...

27 maart 2023 om 15:07

Ik denk door die Van de Looi die altijd zo gewichtig doet alsof hij de leiding over een team raketgeleerden heeft ipv over voetballers van jong oranje.

27 maart 2023 om 15:50

Een beetje vergelijkbaar met hoe we hier op VZ elkaar de les lezen mbt voetbalinzichten eigenlijk?

27 maart 2023 om 16:43

Precies. Elkaar fel bestoken hier over welk team leuker is of welk speler het balletje beter in het netje kan schieten dan de andere speler. Volwassen mensen die ruzie krijgen over Messi en Ronaldo...

27 maart 2023 om 17:18

Hey, Messi en Ronaldo worden genoemd! Laten we het daar eens een keer over hebben

27 maart 2023 om 17:55

Messi is nog steeds de beste speler ter wereld, of niet dan?

27 maart 2023 om 15:08

Het is eigenlijk toch verboden om medische informatie te delen zonder goedkeuring van de betreffende personen? Dus ze zijn het niet verplicht lijkt me.

27 maart 2023 om 15:39

@ Oortap - medisch individuale gegevens mag je niet delen (gebroken been of Covid), daar moet idd toestemming voor zijn. Maar een virusuitbraak? Die moet je volgens mij gewoon kunnen melden, zonder de namen erbij. Dat zelfs een citroen de link kan leggen tussen een virusmelding en spelers die het trainingskamp verlaten is volgens mij geen belemmering.

Als zowel Oranje als Jong Oranje het virus hebben opgedaan op dezelfde locatie, en er waren daar meerdere gasten, lijkt mij het maatschappelijk belang groter dan het eventueel individueel belang

27 maart 2023 om 17:22

Erasmus rules

Ik ben jurist en zit/zat professioneel in die hoek, en blijf dit een hele interessante vinden. Je mag inderdaad geen medische informatie naar buiten brengen per individu. Heel strikt genomen zou je dan kunnen beredeneren dat, als je zegt dat er een virus is en er een paar naar huis moeten, je daarmee ook medische informatie naar buiten brengt. Precies omdat iedereen de link kan leggen. Vermoedelijk boeit het die spelers precies niks, maar goed.

Het is een beetje hetzelfde als met blessures die je gewoon op TV ziet ontstaan. Dan zie je gewoon met je eigen ogen dat iemand op het oog zwaar geblesseerd is. Vervolgens zit die speler wekenlang niet bij de selectie. Maar formeel zou je niks mogen zeggen over die blessure.

Persoonlijk zou ik gewoon de spelers altijd toestemming vragen en dan communiceren. Scheelt gewoon een hoop gezeik en gespeculeer.

28 maart 2023 om 02:14

Wat vooral speculatie is, is dat we doen alsof de spelers geen toestemming hebben gegeven. Zoals je zelf aangeeft boeit het ze waarschijnlijk niet, dus kan het ook gewoon zijn dat er wel toestemming is om dit naar buiten te brengen.

27 maart 2023 om 15:09

Dit doet toch ernstig vermoeden dat iemand in bescherming genomen wordt en het "virus" misschien toch iets met slecht eten oid te maken had?

Of ben ik nu teveel aan het complot denken?

27 maart 2023 om 20:18

Er bestaat medisch beroepsgeheim. Ik weet niet of een virusinfectie daar ook onder valt, maar waarom zou je er ook een heel heisa van maken. Ik vind doofpot weer zo dramatisch klinken...

Een grote puinhoop bij de KNVB al jaren!
Nu weer een schandaal! De gezondheid van spelers in gevaar brengen? Een schande.

Fout na fout stapelt zich op. De bezem door deze verrotte organisatie en SNEL! Ben er klaar mee

27 maart 2023 om 15:11

Denk aan je hart Prem! Dit kunnen we toch geen schandaal noemen? Gezondheid in gevaar brengen... De spelers van het grote Oranje zijn ook weer volledig hersteld en beschikbaar. Het valt allemaal best mee.

27 maart 2023 om 15:15

Erger me gewoon aan de KNVB Samcro. Al jaren loopt het stroef van bestuur tot aan de prestaties op het veld. Dit kan zo niet langer!

27 maart 2023 om 15:13

Doe eens normaal , wat erg he als je het niet hoort, ja dan gaan veel verslaggevers geen verkeerde dingen naar voren brengen. De grootste boeven zijn de verslagevers, die steeds raare berichten brengen.

27 maart 2023 om 15:22

Laten we eerst afwachten wat nu precies de oorzaak was van deze infectie, voordat we de KNVB aan de schandpaal nagelen.

Als de oorzaak bijv ligt bij 1 bepaalde speler die toevallig onwetend beide teams heeft besmet, hoezeer kan de KNVB dat verhelpen?

Daarnaast heb je ook nog met privacyregels omtrent gezondheid te maken. De KNVB en de artsen mogen niet zomaar alles vertellen aan de buitenwereld zonder toestemming van de individuele spelers.

27 maart 2023 om 15:27

Haal ff adem man. Ze hebben het over een "doofpot", en een "virusuitbraak". Maar wat er werkelijk aan de hand is, is dat twee spelers iets hadden. Dat is het.

Verder is het verboden om medische informatie over personen naar buiten te brengen zonder hun toestemming. Er is dus werkelijk helemaal niks aan de hand.

27 maart 2023 om 15:28

Nou nou, even rustig Prem. Een schandaal? Ze houden de ziekte bij twee spelers stil, ze hebben niet stiekem een paar gasten van 28 uit Noorwegen opgesteld ofso. Dit valt heel erg mee. Bovendien, de gezondheid van de spelers in gevaar brengen? Ze hebben de spelers juist op de bank gehouden...

27 maart 2023 om 15:36

Ze zijn ziek en dat vertel je niet. Hoeft ook niet. Maar in hoeverre breng je dan de gezondheid in gevaar? Dat is echt een onzinnige uitspraak

27 maart 2023 om 16:23

Hoe wordt de gezondheid van de spelers hier in gevaar gebracht? Dat ze het niet naar buiten brengen is weer wat anders.

27 maart 2023 om 16:29

Lees ff het artikel voordat je je eigen frustratie zonder onderbouwing gaat spuien.

27 maart 2023 om 20:22

Doe eens niet zo dramatisch joh. Is ze medisch hulp onthouden? Volgens mij niet, dus hun gezondheid is totaal niet onnodig in gevaar geweest. Waarom moet als het om voetballers gaat, alles altijd maar naar buiten gebracht worden? Ook voor die mensen geld het medische beroepsgeheim. En een virusinfectie is nou ook weer niet zo erg dat je daarvoor heel het land in moet lichten. Je maakt weer van een mug een olifant, puur voor de sensatie. Wat dat betreft zou je zo bij de Telegraaf aan de slag kunnen.

Bij ons thuis had ook een van de kinderen buikgriep, niemand anders in ons gezien werd ziek. Bij de KNVB wordt gelijk een heel.elftal ziek. Ik maar.denken dat ze daar zo goed op hun gezondheid letten

27 maart 2023 om 15:34

Ene ziekte is de andere ook niet. In studentenhuizen heerst momenteel schurft. Virusje, bacterie. Kan uiteindelijk van alles zijn

27 maart 2023 om 15:58

Je gaat een studentenhuis toch niet vergelijken met een verblijf waar topsporters verblijven. Ik neem aan dat ze in Zeist meer aan de hygiëne denken dan in een gemiddeld studentenhuis ....

27 maart 2023 om 16:21

Gevaarlijk om Zeist zo hoog in te schatten Bossie.

27 maart 2023 om 16:31

Haha ja daar heb je wel gelijk in

27 maart 2023 om 17:16

Man, een studentenhuis... daar loop je op blote voeten over vloeren die veel te lang niet schoongemaakt zijn, heb je standaard wel ergens schimmelend voedsel (of schimmelende ongewassen borden) liggen, en heerst in algemene zin natuurlijk een hygiëne van niks. Ja, daar heb ik ook weleens een stevige infectie opgelopen ja.

Kan bij voetballers ook wel, zeker als er een kinderen heeft en iets mee neemt. Niks aan te doen. Maar die gasten zijn in topconditie, de hygiene is goed en ze hebben artsen bij zich. Toch net ff wat anders.

27 maart 2023 om 17:12

Bossie, en is dat altijd zo? Denk dat miljoenen mensen kunnen meepraten over een soort domino-effect, waarbij de een na de ander in het gezin ziek wordt, tot iedereen geweest is.

27 maart 2023 om 19:27

Je mag toch wel verwachten van een KNVB dat ze er voor zorgen dat de spelers, die in top conditie zijn, niet ziek worden. Dat nu blijkt dat er zoveel gevallen zijn , met Jong Oranje meegerekend, valt toch zwaar tegen. Blijkbaar hadden ze zelf ook wel door dat dit niet goed was en probeerde ze het geheim te houden. Stelletje amateurs zijn het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren