Schmidt krijgt bijval uit onverwachte hoek: ‘Hij is echt een topcoach’

Donderdag, 31 maart 2022 om 09:30 • Laatste update: 09:43

Carlos Vinícius had zich zijn komst naar PSV vermoedelijk heel anders voorgesteld. De van Benfica gehuurde spits stond dit seizoen slechts acht keer in de basis in de Eredivisie en moet onder meer Eran Zahavi voor zich dulden. De centrumspits weigert de schuld aan Roger Schmidt te geven. Vinícius is lovend over de werkwijze van de Duitser en noemt hem een 'topcoach'. Of de huurling ook na de zomer in Eindhoven te bewonderen is hangt voor een groot gedeelte af van Ruud van Nistelrooij, de man waar hij onlangs een onderonsje mee had.

Vinícius werd, met name door zijn verleden bij Tottenham Hotspur, met hoge verwachtingen naar Eindhoven gehaald. Echt overtuigen deed hij tot dusver echter nog niet. "Ik was tot januari niet helemaal fit", verklaart de Braziliaan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "In januari heb ik gekozen voor een reset en enkele weken rust. De dokters en de trainer dachten ook dat dat nodig was en hebben het goed gezien. Daarna heb ik mijn ritme nog niet gevonden, terwijl ik dat wel nodig heb om mijn beste niveau te laten zien."

De Braziliaanse aanvaller omschrijft zichzelf als een speler met 'specifieke kwaliteiten'. "Ik ben iemand die altijd in het belang van het team probeert te handelen", aldus de spits. "Misschien moet ik soms egoïstischer zijn en vaker denken hoe ik zou kunnen scoren, maar het is ook als spits belangrijk om het team altijd voorop te stellen. Als iemand anders in kansrijke positie staat, zal ik alles in het werk stellen om de bal bij hem te bezorgen. Dat geeft me een minstens zo goed gevoel als zelf scoren. Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om het beste van mezelf te laten zien. Er zit namelijk veel meer in en de trainer denkt dat ook."

Die trainer is Roger Schmidt, de man die aan het einde van het seizoen vertrekt. De Duitser, die in februari bekendmaakte aan zijn laatste seizoen bezig te seizoen in Eindhovense dienst, is nagenoeg rond met Benfica. De kans bestaat dat Vinícius en Schmidt elkaar in Lissabon opnieuw treffen. "Roger Schmidt? Hij is in alles top", aldus de aanvaller. "Tactisch, technisch en ook als mens kan ik me nauwelijks een betere trainer wensen. Hij is buitengewoon begaan met zijn spelers en kan wedstrijden lezen. Ja, PSV heeft echt een topcoach."

Vinícius wordt voor twee jaar gehuurd door PSV en speelt in principe ook na de zomer nog in het Philips Stadion. Degene die daar een besluit over moet nemen is Van Nistelrooij. De oud-spits werd woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. "Hij is een bijzondere sportman voor mij, een absolute topvoetballer", aldus Vinícius. "Vroeger speelde ik op de Playstation altijd met hem in de ploeg, ook door zijn uitstraling. Afgelopen zomer mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en wreef ik een keer over zijn benen. Daarna heb ik hetzelfde bij de mijne gedaan. Ik zei tegen hem dat ik zo zijn doelpunten over wil nemen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door yoda)

Schijnbaar is een positieve opmerking over Schmidt tegenwoordig al "bijval".
Alleen door de bakken met kritiek die hij sinds z'n aanstelling al over zich heen heeft gekregen gun ik die man nog wel 1 of 2 prijzen dit seizoen.

31 maart 2022 om 09:48

Trainer van de maand april en mei mag van mij

31 maart 2022 om 10:58

Aiden

Doe maar niet....

Maar natuurlijk is deze speler positief. Volgend seizoen ziet hij hem waarschijnlijk weer bij Benfica.

31 maart 2022 om 11:58

Nougoed, veel kritiek was natuurlijk ook wel terecht. Als je puur kijkt naar de feiten dat hij nog meedoet voor de titel, de Europese troostprijs en de beker, doet hij het prima. Maar feit is dat Psv dit seizoen alleen nog mee doet omdat Ajax het zo hard verpest, als Ajax nu 10 punten voor had gestaan zou iedereen anders naar Schmidt kijken. Uitgeschakeld in de voorronde CL (wat dat betreft mag ik niets zeggen, daar wij ook uitgeschakeld zijn door Benfica) en allemaal onvoldoendes on de toppers.

Het zal vast geen verkeerde coach zijn, maar Psv loopt nu pas grofweg 2 maanden echt goed. Het is beter dat hij nu de deur achter zich dicht trekt en weer naar het buitenland gaat. Kwam met veel spektakel binnen als de nieuwe topcoach, maar heeft zichzelf niet bewezen

31 maart 2022 om 12:09

Wat een hoop larie.. omdat Ajax het zo verpest. Heb dit een hoop Ajacieden horen roepen. Die mensen leiden echt aan grootheidswaanzin. Als je een wedstrijd speelt kun je punten verliezen zo simpel is dat. De tegenstander verdiend daar gewoon credits voor en Ajax een snauw omdat ze gewoon ondermaats presteren die wedstrijd. Over een heel seizoen is dit dus gewoon wat er in zit. Concentratie ect zijn allemaal een vorm van kwaliteit.

31 maart 2022 om 12:35

Dit valt mij ook op. Ik heb met beide teams niets, maar de grootheidswaanzin kent sinds 2018 zijn weerga niet. "omdat Ajax het verpest". Dat PSV punten verspeelt is llogisch? Ajax heeft dit seizoen vooral Europees niet te klagen gehad over de loting en gaat er uiteindelijk ook gewoon uit tegen Benfica. En nee, dat ligt niet aan die ene wel of niet overtreding. Calimero wordt vaak gebruikt, maar als het in de hoofdstad mis gaat ligt het ook aan alles en iedereen.

31 maart 2022 om 12:50

@G-schock, blij om te horen dat het nooit aan de tegenstander of slechte vorm van je concurrent ligt. Want wat hoor ik toch vaak dat we kampioen van de armoede zijn geweest. Dat de Boer zijn 4 titels voornamelijk komt omdat PSV het heeft laten liggen. Gelukkig hoor ik een keer een ander geluid.

On: Schmidt is in mijn ogen geen topcoach, dit heeft voornamelijk te maken met het organiseren van je team en vertrouwen richting spelers en tactiek. Ik geloof echt dat een goed team bouwen 60% van je resultaat kan zijn. Ook vaak de reden dat sommige spelers van Ajax het goed doen bij Ajax en niet altijd dit kunnen in het buitenland en dus tegenvallen. Als team heeft iedereen een rol maar als je geen team maakt maar vaak selecteert op individu of je wissel beleid alleen draait om rust en intensiteit dan mis je een stuk vanuit team oogpunt en samenspelen etc.

31 maart 2022 om 16:23

Oh daar ben ik het ook mee eens hoor die kampioenschappen toen heeft Ajax verdiend gewonnen hoor.

31 maart 2022 om 12:21

Hij heeft een transfer verdiend dankzij Psv. Zonder Psv zat hij nog in China
Waar zijn de geweldige Duitse clubs die hem wilden hebben? Lulverhalen

Je kunt van Schmidt zeggen of vinden wat je wilt, hij staat tweede met twee punten achterstand op de koploper, staat in de bekerfinale en kwartfinale Conference League. Natuurlijk het kan helemaal misgaan en uiteindelijk het seizoen eindigen met enkel de Johan Cruijff schaal, maar wie weet wat er nog binnen weten te harken. Annie M.G. zou trots op hem zijn.

31 maart 2022 om 09:43

Ja leuk maar tenzij hij het kampioenschap pakt heeft hij gewoon gefaald. Kwartfinale ECL is leuk maar hij is wel even uit twee toernooien gegooid.

31 maart 2022 om 09:54

Dat kan je toch niet serieus menen. PSV heeft de helft van het begroting van Ajax en een selectie die ruim minder dan helft waard is dan die van Ajax. Terwijl Feyenoord vrij kort achter PSV zit. Als PSV tweede eindigt, de bekerfinale verliest en in Europa nu uitgeschakeld wordt hebben ze gepresteerd wat je zou mogen verwachten. Alles daarboven is een wereldprestatie en een enorm falen van de concurrent. Alles daaronder is een wat tegenvallend seizoen. Verwachten dat PSV kampioen zou kunnen worden is gewoon een onrealistisch verwachtingspatroon.

31 maart 2022 om 09:57

Ik kan me deels vinden in wat jij zegt. De lat mag Europees mijns inziens hoger. Je bent Europees twee keer gedegradeerd. Van PSV mag je toch wel minimaal plaatsing voor de tussenronde in de Europa League verwachten. Eigenlijk wel meer als je kijkt naar hoe clubs als Braga en Rangers presteren.

31 maart 2022 om 10:00

Duidelijk dat jij geen PSV fan bent Peter. De lat moet hoger liggen.

31 maart 2022 om 10:27

@suarez7,

Dat is natuurlijk ook een makkelijke conclusie. Je moet natuurlijk ook een beetje het geluk aan je zijde hebben en als je de poule van Braga en die van Rangers bekijkt moet je tot de conclusie komen dat die 2 clubs in die poule van PSV waarschijnlijk ook niet door gegaan waren.

Verder is het natuurlijk wel gewoon slecht, want PSV was niet minder dan Monaco, Benfica en Sociedad maar ze trekken het gewoon niet over de streep, iets wat je vaker ziet in de topwedstrijden.

31 maart 2022 om 10:30

Braga versloeg over twee wedstrijden Monaco. Die waren wel doorgegaan hoor. Rangers heeft toch ook indicatie gegeven dat het tot meer in staat was. Het is ook niet heel slecht, het zijn prima tegenstanders, het gaat alleen om je ambities. Je mag alsnog de lat hoger leggen toch?

31 maart 2022 om 10:31

@suarez, wel met de kanttekening dat Braga bij Rode Ster, Midtjyland en Ludogoretz in een poule zat en Rangers bij Lyon, Sparta Praag en Brondby. PSV natuurlijk wel een moeilijkere poule met Sociedad en Monaco. Twee clubs met een betere selectie en waartegen het geen schande is om er uit te vliegen. Neemt niet weg dat het teleurstellend is natuurlijk, maar het is niet dat PSV door de lamme en de blinde is uitgeschakeld. Ook in de CL niet, waarbij het 5 centimeter scheelde of PSV had Benfica gewoon uitgeschakeld.

31 maart 2022 om 10:32

@suarez Ja en Braga verloor in de poule weer van Midtjyland, waar PSV over 2 wedstrijden geen enkel probleem mee had. Dus dit is wel een beetje makelijk redeneren hoor.

31 maart 2022 om 10:39

@Fossen: oke, eens met wat je zegt. Moet mijn woorden inderdaad bijstellen, goed voorbeeld. Uiteindelijk is het ook geen schande, de lat ligt (hopelijk) hoger.

31 maart 2022 om 10:49

Uiteraard ligt de lat hoger. Denk ook niet dat er veel PSV supporters zijn die per se tevreden zijn met het Europese seizoen (afhankelijk van het vervolg natuurlijk). Maar vorig seizoen sinds jaren weer eens overwinterd in Europa en op 4 minuten na de kwartfinale misgelopen tegen Olympiakos, dit seizoen door Benfica op een haar na uitgeschakeld in CL en achter Sociedad en Monaco geëindigd. Is dat geweldig? Zeker niet, maar als het dubbeltje gewoon net de verkeerde kant opvalt dan is dat ook niet heel slecht vind ik. En nogmaals: het moet zeker beter en ben ook in die zin natuurlijk niet tevreden.

31 maart 2022 om 11:08

Natuurlijk faalt hij niet als hij tweede wordt achter Ajax. Ajax heeft veel meer geld te besteden en is al een paar jaar gewoon heel goed bezig. Dan faal je niet als je tweede wordt.

Ik vind dat hij faalt omdat hij geen lijn in het spel krijgt, raar wisselt, etc. De laatste tijd gaat het weer wat beter maar het is gewoon lang slecht geweest, en hij heeft nooit echt zijn stempel kunnen drukken. Desondanks zijn de resultaten nu vrij goed. Sluit hij toch nog aardig af.

31 maart 2022 om 11:17

Schmidt heeft alleen gefaald als hij geen tweede wordt met PSV. Ajax inhalen en verslaan over een heel seizoen is praktisch onmogelijk. Zij hebben zo veel meer geld te besteden en hebben dat ook gedaan. De kritiek die deze man over zich heen gekregen heeft is belachelijk en lijkt meer en meer op een totale heksenjacht, ingezet door dat dombo-volk bij VI..

31 maart 2022 om 11:20

@fossen en Benfica heeft toch ook gewoon Ajax uitgeschakeld, volgens de mensen is Ajax in alles beter dus dan kan je PSV hier toch niet op aankijken.

31 maart 2022 om 11:26

De verwachting was dat ajax met 2 vingers in de neus kampioen ging worden. Vooralsnog volgt psv op korte afstand. Met nog 3 prijzen om om te spelen lijkt het me gepast om de beste man enige credits te geven.

31 maart 2022 om 11:35

Waarbij in de CL net zoals Ajax door Benfica uitgeschakeld. Och wat heeft hij gefaald europees.

31 maart 2022 om 12:00

@yoericfc, zwartwit gezien zeg je dat wanneer Schmidt kampioen wordt, hij alsnog gefaald heeft omdat hij geen 2e is geworden. Nee helemaal met je eens, hij is totaal belachelijk gemaakt in de media omdat hij het anders doet dan de gemiddelde NL-trainer en de VI graag pispaaltjes uitzoekt. Kan me nog Manolev herinneren..

31 maart 2022 om 12:02

Je mag best verder dan begroting kijken. Kampioenschap en CL spelen is wat mij betreft altijd het doel van PSV. Ik neem geen genoegen met een tweede plaats en ECL. Dat Ajax meer budget heeft is een feit, maar maakt het echt niet onmogelijk om kampioen te worden. PSV moet namelijk de overige wedstrijden in de Eredivisie gewoon winnen.

31 maart 2022 om 16:57

Ajax inhalen kan best want je speelt in de competitie maar 2x onderling en de rest tegen mindere teams. Dat Schmidt het structureel echt doet in belangrijke wedstrijden vind ik wel een punt van kritiek. Ook zijn aparte wisselbeleid in deze wedstrijden is erg vreemd en zijn transfers vallen allen tegen.

31 maart 2022 om 09:45

Ja, leuk en aardig maar ondertussen al wel 2x uit een europees toernooi geknikkerd..

31 maart 2022 om 09:57

Door teams met een hoger budget. Benfica, Monaco en Sociedad zijn geen misselijke clubs. Als PSV ver komt in de Conference League hebben ze het prima gedaan

31 maart 2022 om 10:53

Het is geen schande dat je eruit bent gegooid door die clubs, maar er had meer in gezeten en als je een club met ambities bent, hoor je die wedstrijden ook niet weg te zetten als "logisch dat we verloren want ze hebben een hoger budget". Benfica was je beter(zonde), Monaco staat 7de in Frankrijk en Sociedad zesde in Spanje.. Ja ze hebben een hoger budget, maar als Nederlandse topclub zou je al deze clubs in ieder geval het vuur aan de schenen moeten leggen. Op z'n minst

31 maart 2022 om 11:06

Er zit een groot verschil tussen "logisch dat we verloren hebben" en "een schande dat je die verliest" zoals je bij veel anderen hoort, natuurlijk. Vooraf ben je niet de uitgesproken favoriet, maar tegen Sociedad ga je er vrij kansloos af en dus kun je niet spreken van een goede prestatie. Is het teleurstellend? Zeker. Maar is het een schande? Zeker niet. Het moet net de goede kant opvallen. Dat gebeurt nu 2 seizoenen achter elkaar niet. Waardoor je ipv een kwartfinale EL en een groepsfase CL, uitgeschakeld werd in Europa en Conference League speelt. Zo dicht zit het allemaal bij elkaar.

31 maart 2022 om 11:17

@fossen

Maar van een vooraf verklaarde toptrainer als Schmidt hadden we toch verwacht dat hij het spel echt zou verbeteren, er een vaste lijn in zou krijgen, en dat je dan dus ook stabieler bent in dit soort wedstrijden? Het is bij PSV soms net een muntje opgooien. En juist met een goede trainer zou dat niet moeten.

31 maart 2022 om 11:42

Hoezo een vooraf verklaarde toptrainer? Vind dat altijd zo'n dooddoener. Niemand beweerde vooraf dat Schmidt PSV wel even aan een CL titel ging helpen ofzo.

1 april 2022 om 07:06

Nee, maar Schmidt was wel de Messias welke PSV naar nieuwe ongekende hoogte zou stuwen. Op basis van twee wedstrijden van Salzburg tegen Ajax en de woorden van Orakel Van der Vaart. Uiteindelijk is er in Eindhoven 2 seizoenen zonder enig idee gevoetbald waarbij PSV het geluk heeft dat het, op Ajax na veel meer te besteden heeft dan de rest van de eredivisie waardoor een tweede plek toch redelijk voor de hand liggend is

31 maart 2022 om 09:46

Daarentegen is het ook de 1ste trainer die 2x is gedegradeerd in Europa in 1 seizoen.. Als je begint in de CL en je eindigt in de ballenbak is dat toch wel een grote smet op een verder prima seizoen

31 maart 2022 om 10:22

Nou hoe lang is het geleden dat we 2 teams in de champions league hadden lopen? En dit is uberhaupt het eerste seizoen dat de Conference League er is. Dan is het verdorie toch ook wel logisch dat hij de eerste is die ernaar kan degraderen. In de voorgaande jaren is overwintering in de Europa League ook geen garantie meer gebleken.

Dus al met al doet hij het niet heel misselijk.

31 maart 2022 om 10:28

In het seizoen 18/19 nog.

31 maart 2022 om 11:26

@westend

Schmidt doet het zeker niet misselijk nee, nog wel zie ik graag dat hij PSV verlaat met een kampioenschap en eventueel een beker haha.

31 maart 2022 om 09:47

Je kan ook genoeg kanttekeningen plaatsen. Vorig seizoen eindigde hij op zeventien punten achterstand van Ajax en werd hij knullig uitgeschakeld in de tussenronde van de Europa League. Dit seizoen is hij Europees twee keer gedegradeerd en speelt hij bij een club met serieuze Champions League-ambities op het laagste Europese podium. PSV zit de laatste weken in een flow en Schmidt heeft wel degelijk de boel op een goede wijze veranderd ten opzichte van zijn voorganger, maar feit is en feit blijft dat PSV nooit die laatste stap heeft kunnen zetten onder hem. Topwedstrijden worden telkens niet gewonnen. Het is geen toeval dat PSV staat waar het staat. Tegen de kleintjes wordt wel gewonnen, zowel Europees (Maccabi, Sturm Graz en Kopenhagen), in de beker (Go Ahead, Telstar, Fortuna) en in de Eredivisie (negen verliespunten minder tegen clubs buiten de top dan Ajax). Als hij de laatste stap binnen deze periode wil zetten, moet hij nu in de laatste fase van het seizoen zich op dat vlak bewijzen. Dat betekent winnen van Ajax in de beker, van teams als Leicester in de COL en in de competitie van een Feyenoord. Al kan door al het geschutter van Ajax PSV zomaar de landstitel in de worp geschoten krijgen.

31 maart 2022 om 09:58

Iets meer waardering mag ook wel. Je bekijkt alles in het negatieve. Daarnaast heeft Schmidt spelers ook aanmerkelijk beter gemaakt zoals Gakpo, Madueke, Boscagli, Teze en Sangare

31 maart 2022 om 10:01

Ik zeg er zelf ook bij dat er genoeg in positieve zin is veranderd, als je het afzet tegen het tijdperk-Van Bommel. PSV heeft wel degelijk een goede groei doorgemaakt. Ik vind het alleen, persoonlijk, heel lastig om in te schatten wat ik van Schmidt vindt. Ik denk dat hij naar zijn mogelijkheden degelijk gepresteerd heeft. Niet slecht, maar ook niet bijzonder goed. Die laatste stap ontbreekt. Al kan in mijn oordeel de laatste weken nog verandering komen.

31 maart 2022 om 11:51

@andres13

Je vergeet nog Mauro en Guti dat zijn ook spelers die Schmidt beter heeft gemaakt.

31 maart 2022 om 12:46

"Staat in kwartfinale conference league"

Schmidt is met Psv al 2x uitgeschakeld dit seizoen in een Europees toernooi.

Verder met je eens.

Is Vinicius niet een gehuurde spits van Benfica? En wordt Roger Schmidt niet de coach van Benfica? Ja dan is het logisch dat Vinicius hem een topcoach vindt toch. Kan moeilijk zeggen dat het niets is als je volgend seizoen weer met hem zou moeten werken.

31 maart 2022 om 10:11

Dit inderdaad. Niet zo heel gek dat je iets positiefs zegt over je aanstaande trainer bij de club waar je feitelijk onder contract staat.

Er breekt een cruciale periode aan in het tijdperk Schmidt. Bij PSV is er sinds het rampseizoen onder Van Bommel veel in positieve zin veranderd, maar Schmidt heeft de laatste stap maar niet kunnen zetten; het winnen als het er echt op aankomt. De komende weken kan dat veranderen en kan hij zijn prijzenkast vullen. Duidelijk is een positieve verandering waarneembaar; PSV wint zonder al te veel kleerscheuren de duels tegen clubs buiten de top, wat getuigt van een goede mentaliteit. Negen verliespunten minder dan Ajax uit clubs buiten de top... Die mentaliteit kan ze nog weleens kampioen maken.

Schmidt de Duitser in Nederland die met zijn materiaal al jaren meedoet in de top. Van Bommel had dit ook zeker kunnen neerzetten en had dan alle positiviteit gekregen tov wat Schmidt te verduren krijgt. Lang niet zon gekke man

31 maart 2022 om 12:01

Van Bommel was niet top maar deed het niet slechter dan Schmidt. Mark werd afgemaakt en ontslagen terwijl de huidige trainer maar mocht blijven zitten. Nu gaat het goed met Psv en is iedereen positief over hem, maar mag het na zoveel jaar? Het durft Schmidt gewoon niet te ontslaan, of het kost teveel geld.

31 maart 2022 om 12:29

Haha dit is zo'n volkomen onzin. Van Bommel werd ontslagen na 2 overwinningen in 12 wedstrijden achter elkaar, en stond op dat moment halverwege de competitie al 10 punten achter op Ajax. Uitgeschakeld door RKC en NAC in de beker. Onder Schmidt vorig seizoen te ver achter Ajax geëindigd maar nooit een dergelijke wanstaltige reeks als onder Van Bommel neergezet. Bovendien nam hij de beker serieus, overwinter de met PSV sinds 5 jaar weer eens in Europa en haalde op een paar minuten na bijna de kwartfinale van de EL. Beweren dat Van Bommel het niet slechter deed dan Schmidt na 2 overwinningen in 12 wedstrijden is je reinste onzin.

Zo zie je maar dat de spelers heel anders naar Schmidt kijken dan de media.. gelukkig maar ik vind Schmidt ook een prima coach van mij had hij ook best nog wel 1 jaar mogen blijven. maar het is gewoon prima zo blij met Ruud.

31 maart 2022 om 10:49

Spelers 12 tot en met 18 zijn ook allemaal positief over de coach. Dat is wel eens anders geweest toen er onder de voorganger van Schmidt meermaals berichten naar buiten kwamen van ongelukkige, ontevreden of gedemotiveerde (reserve)spelers.

31 maart 2022 om 10:56

Ja eens, ik ga proberen Benfica wat meer te volgen nu Schmidt erheen gaat. benieuwd of bijvoorbeeld een Gotze met Schmidt meegaat.

Als je een jaar geleden gezegd had dat PSV twee keer van Ajax verliest en ook nog een keer dik van Feijenoord. Spelers als Guti, Vertessen, Doan, Bruma en Mauro belangrijke rollen hebben dit seizoen. Gakpo, Zahavi en Max of blessures hebben of niet hun niveau halen. Dan had ik niet geloofd dat wij op maar twee punten van Ajax zouden staan, of in de finale van de beker, laat staan nog steeds aktief in Europa.
Ongeacht of er prijzen gepakt worden dan doe je het als trainer niet slecht.

Komende weken zal blijken hoe waar deze complimenten zijn.. Alles,niets of iets er tussen in.

De grootste kwaliteit van Schmidt is dat hij een selectie neer heeft gezet waar elke speler wil werken. Van de vedette tot aan de waterdrager.

En dat is echt de verdienste van zijn beleid om iedereen kansen te geven. En dan niet alleen tegen Volendam in de beker. Ook Europees, ook tegen Feyenoord of Ajax kan je nodig zijn. Hij heeft in 2 jaar tijd het maximale uit de selectie gehaald.

Sommigen mensen zullen wel weer alleen kunnen wijzen naar de resultaten in Europa vorig jaar en dit jaar. Resultaten die beter waren dan de 5 jaren daarvoor. Ja, pijnlijk dat het zo is maar die Psv'ers moeten ook de realiteit zien. Wij komen uit een sportief dalletje omhoog gekropen. Hopelijk wordt Van Nistelrooy niet langs dezelfde meetlat gelegd want dan vermoed ik een heel kort verblijf.Ik ben niet kapot van het psv onder schmidt, en het aantal wedstrijden waarin ik wel heb genoten is niet zo hoog. Maar ik hoor vanuit de mensen die met hem werken of hebben gewerkt vooral positieve geluiden. Dat is wel eens goed om te horen tussen al het negativisme door. Als psv blijft strijden totvde laatste 2 duels van het seizoen dan zou ik dat toch wel knap vinden. Maar met bv Twente en Feijenoord uit verwacht ik niet dat we daar 6 punten uit slepen en dat Ajax dus dat extra zetje al krijgt voordat we bij wedstrijd 32 zijn. Over Vinicius zelf; daar had ik duidelijk meer van gehoopt, maar toch vind ik dat hij met zijn manier van spelen wat toevoegt aan het veldspel van psv. Zahavi zou daarin mijn voorkeur niet hebben, maar die tekst ze de laatste tijd binnen (ook al vind ik m dus aan het spel weinig toevoegen) dus is het te verdedigen dat schmidt hem laat staan.

31 maart 2022 om 12:04

Nougoed, Ajax heeft bijna alle grote wedstrijden gewonnen maar heeft de punten laten liggen tegen de mindere goden. Psv heeft de toppers verloren maar pakt de punten wel tegen de kleine clubs. Ajax heeft volgens mij alle toppers al gehad, maar het is dus geen zekerheid dat elke wedstrijd nog 3 punten oplevert. Gat is maar 2 punten en het is Ajax' schuld dat Psv zo dichtbij staat.

31 maart 2022 om 12:14

@rutgerrr

"ajax heeft volgens mij alle toppers al gehad"

Ajax moet toch nog tegen AZ? en tegen Vitesse, en komend weekend Groningen uit. zijn niet makkelijk hoor.

31 maart 2022 om 14:38

Kort door de bocht en beetje minachtend richting PSV, maar OK. Rutgerr als je er zo naar kijkt, dan heeft Ajax mooi lopen kloten met hun selectie en is ten hag lang niet zou goed als velen verkondigen. En mag hij van geluk spreken dat PSV ook nog punten liet liggen tegen Willem II en Heerenveen anders zou hij nu zelfs achter staan met die miljoenen selectie.

Ja gek hè? Waarom zou hij dat nou zeggen 😆

31 maart 2022 om 12:55

Iets met dat Vini Schmidt volgend seizoen weer als trainer gaat krijgen haha :P.

Of psv nu met 4-1 wint of met 1-0,alles wordt bestempeld als een zaadpot. Dat is onder Schmidt echt ongekend geworden. Ik wijt het vooral aan de flitsende start van het seizoen, die ze bij het verlies tegen Benfica niet meer waar hebben kunnen maken. Ik hoop dat hij in de conference en de schaalt nog pakt, hoe geweldig zou dat zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren