Bazoer aangevallen door dronken sponsor; directie Vitesse bevestigt

Zaterdag, 5 maart 2022 om 13:30Tom Rofekamp • Laatste update: 13:39

Riechedly Bazoer is enkele weken geleden aangevallen door een dronken sponsor van zijn eigen club Vitesse, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het incident deed zich voor in de rust van de blamage thuis tegen PSV (0-5). De directie van Vitesse heeft het voorval bevestigd en haar excuses aangeboden aan Bazoer. De aanval op de verdediger annex middenvelder van de Arnhemmers valt middenin een periode van flinke ophef rondom de club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Dronken sponsor? Die is nieuw. Gaat lekker in Arnhem.

5 maart 2022 om 14:44

De dronken sponsor is niet nieuw, hoor. Ook die vind je bij menig club.

5 maart 2022 om 14:47

Hollywood aan de rijn maakt zijn naam wel waar de laatste tijd 😉

Gaat lekker daar bij Vitesse

Gaat lekker bij Vitesse veel doorgesnoven gasten die niet in een stadion horen.

5 maart 2022 om 13:35

Eens. Echt heel jammer, maar hopelijk is al deze negatieve publiciteit een mooi moment om eens een flink strengere aanpak te hanteren. Zit haast met een schaamte op Zuid tegenwoordig.

5 maart 2022 om 14:58

Had iemand al gezegd dat het lekker gaat bij Vitesse?

Het gaat lekker daar, misschien voor straf maar even een tijdje zonder publiek spelen. Er zitten al niet veel mensen daar maar als die dan ook nog de boel continu verzieken is het wel even klaar.

5 maart 2022 om 13:37

Tja.. Vind dat zoiets doms. Ik zit daar gezellig met mijn ouders op Zuid, tussen héél veel hele normale, rustige supporters. Dat een handjevol mensen het zo hard verpesten vind ik een reden om eindelijk eens direct die lui heel hard aan te pakken. Wat lost het nou op door een heel vak/stadion leeg te houden? Dan gebeurt het weer zodra er publiek is.

5 maart 2022 om 13:44

Het is ook maar een heel klein groepje wat het verpest. Ik vraag me trouwens waar dit ineens vandaan komt want vlak voor deze incidenten was het toch vrij rustig wat betreft vuurwerk.

5 maart 2022 om 14:02

Vitessekoen Feyenoord heeft een keer 2 vakken moeten sluiten omdat er vuurwerk werd afgestoken. Is dat niet een idee harde kern 1-2 wedstrijden eruit gooien?

5 maart 2022 om 14:05

Dat is inderdaad niet de oplossing. Gewoon adequate camera's in het stadion zodat dergelijke gekken aangepakt kunnen worden is een betere oplossing. Je hebt er niets aan om 90 procent van de aanwezige supporters te straffen voor die hooguit 10 procent die zich misdraagt.

5 maart 2022 om 14:42

Mensen hebben een kort lontje na de "vrijheidsbeperking", je ziet het overal terug, op straat, winkels etc.

6 maart 2022 om 09:03

Het is eerder 1 procent die het verpest voor de rest. Gaat om tientallen, niet om honderd. Dat maakt het des te frustrerender. Wat slecht zeg, je schaamt je toch kapot voor dit gajus.

Haha, wat is dit dan?

Goeie reclame, kreeg Bazoer even een eToro op zich af!

Sponsor wou zijn geld terug 😁
Even zonder gein, apart verhaal dit. zijn er geen beelden?

Wat zit daar in het water joh?

Waarom is er zoveel ongenoegen bij de Vitesse aanhang? Ze draaien een fantastisch Europees seizoen en in de competitie staan ze precies waar je ze zou verwachten. 2x gewonnen in de derby, spel vaak prima.

5 maart 2022 om 13:48

Wat een onzin. 5 keer op rij verloren. Vervolgens pak je met geluk een punt tegen Utrecht. Doen ze het weer een keer goed Europees en tegen nec. Vervolgens verlies je weer van Sparta. Het spel is al maanden niet om aan te gluren. Mocht Rapid en nek ook zijn verloren stond Letsch allang op straat.

5 maart 2022 om 14:12

Je moet niet vergeten dat Vitesse doorgaans geen Europees voetbal speelt, laat staan overwintert. Ze hebben ook niet bepaald een brede selectie. Dat zijn toch nu al 8 extra wedstrijden die er tussen gepropt worden. Dat heeft nou eenmaal zo z'n effect op een ploeg en de resultaten. Nu vind ik Tannane natuurlijk geen geweldenaar, maar hij had wel een meerwaarde voor Vitesse vorig jaar. Ook dat mis je dit seizoen wel. Verder verloren ze van Groningen, FC Twente, Ajax en PSV. Dat is ook geen fijn programma. Vitesse staat gewoon op plaats 6 en zoveel meer zit er ook echt niet in. In de subtop is het stuivertje wisselen.

5 maart 2022 om 15:50

@sirius

Twente en zeker Groningen is natuurlijk geen topniveau. Je kan verliezen, maar dan moet je niet ook van Sparta verliezen. Het is bij Vitesse gewoon veel te wisselvallig. Winnen van Tottenham, maar in de eredivisie veel verliezen en dan ook een paar keer heel erg dik. Ik snap dat je daar als supporter niet blij van wordt.

5 maart 2022 om 13:54

Arnhem is een leuke stad met veel aso's en Vitesse is een leuke club met veel aso's. Die komen niet voor het voetbal maar vooral om stoer te doen. Dan maakt het echt weinig uit of de club het goed doet of niet.

Dat kan er ook nog bij..

Wat een geweldige club is het nu zeg.

5 maart 2022 om 15:53

Ik snap dit nooit zo goed. Zo'n sponsor is gewoon 1 individu die vermoedelijk met teveel drank op zichzelf misdraagt. En de club (!) schaamt zich dood en pleurt die figuur direct het stadion uit. Ik denk dan: goed gedaan Vitesse. Er zijn clubs die daadwerkelijk dingen verkeerd aanpakken. Zoals Heracles met Vloet, en Ajax met die coronavlucht en wellicht met Overmars (dat moet nog blijken, maar als Ajacied ben ik niet blij met de aanpak). Dat kan je dan de club daadwerkelijk aanrekenen. Maar 1 geschifte sponsor, dat is vooral zijn eigen probleem.

Zelfde met die nare supporters. Feyenoord heeft dat probleem ook, en Vitesse ook. Heel vervelend voor de club, maar volgens mij proberen ze allebei zo veel mogelijk om dat aan te pakken. En spreken zich ook openlijk uit. Hartstikke goed.

Voor een grijze muis, komt Vitesse opvallend vaak in het nieuws de laatste tijd. Het is wel duidelijk dat hun imago alleen maar meer deukjes begint op te lopen.

Het stadion zit niet vaak vol daar in Arnhem, maar wat er wel zit is wel erg bijzonder….

5 maart 2022 om 13:49

Dat bijzondere publiek zal dan wel mede de reden zijn dat het stadion bijna nooit vol zit.

5 maart 2022 om 13:50

Toch nog gemiddeld per wedstrijd 2500 bezoekers meer dan bij onze buren in Nijmegen. Die stad met, in 2015, bijna 20000 meer inwoners. Ik weet dat het een geweldig grapje blijft hoor, Vitesse, die club zonder supporters. Maar negende in de Eredivisie voor een stadje zo klein als Arnhem, vind ik het helemaal goed! Wad het stadion maar wat kleiner alleen .

5 maart 2022 om 14:16

Zie niet zo goed wat Nijmegen ermee te maken heeft, maar vooruit. Waarom vergelijk je het niet met Enschede, vergelijkbaar aantal inwoners, (Arnhem heeft er 3000 meer) ook meerdere BVO's in de buurt. Zo zie je maar je kunt het iedere kant op kletsen

5 maart 2022 om 14:17

Dat vind ik wel erg simpel geredeneerd. Een supportersschare beperkt zich doorgaans niet tot enkel de stad, althans niet bij een subtopper. Op het moment dat dat gebeurt, is de klantenbinding van een club nou niet bepaald naar behoren. Laten we wel zijn: Het is best zorgwekkend hoe weinig supporters er bij Vitesse aanwezig zijn. Dan kun je naar streekgenoot en aartsrivaal wijzen, maar NEC heeft daar verder weinig mee te maken. Denk je dat die 2500 bezoekers meer er ook nog zitten als Vitesse bij wijze van spreken eens zou degraderen? Ik denk namelijk van niet. Gezien de factoren bij Vitesse kunnen we gerust stellen dat ze astronomische problemen hebben als ze zichzelf zouden moeten redden.

5 maart 2022 om 14:21

Koen, je snapt dat als NEC hetzelfde voetbalniveau zou hebben dat het wel degelijk voller zou zitten dan bij jullie. Logisch omdat Nijmegen meer inwoners heeft, maar ook omdat voetbal altijd wel leeft in Nijmegen.
Het gemiddelde aantal toeschouwers van vitesse wordt flink opgeschroefd als Ajax, Feyenoord of NEC langskomt. Want ja dan zijn er wel 14k mensen, dat is het voordeel aan de capaciteit van gelredome. Zie ook het verschil tussen Europese wedstrijden waar opeens wel animo voor is.

Gisteren 9.771 toeschouwers, dus dan kun je lullen wat je wilt...

5 maart 2022 om 16:03

Hadden er toch mooi 9.773 kunnen zijn hoor als wij thuis niet in quarantaine zaten!

5 maart 2022 om 16:54

Hahah ja half Zuid heeft Corona na de derby. Echt bizar.

5 maart 2022 om 20:00

Ik denk zeker dat jullie een punt hebben @Sirius en @wandering. Het gaat niet alleen om de stad maar ook de regio. Arnhem heeft Nijmegen en Doetinchem erg dichtbij. Twee steden met clubs die zachtgezegd een gruwelijke hekel aan Vitesse hebben. Dan is er gewoon niet zoveel ruimte in Arnhem en omstreken. Met FC Twente zal 't nooit op kunnen boksen. Enschede is weliswaar waar de club zit, maar de club is erg regionaal. Buiten Almelo hebben ze een gigantische streek met mensen die zich echt Twentenaren voelen.

Ik ben wel bang dat je gelijk hebt met het probleem dat Vitesse heeft. Supporters worden gewoon minder en minder. Meer dan wat ik nu doe kan ik ook niet, want ik ga elke week gewoon. Mijn opmerking was natuurlijk vooral omdat er best eens naar beide kanten gekeken mag worden. Niemand kijkt raar op van onze toeschouweraantallen. Het stadion is gewoon te groot. Als er plek was voor 15.000 man was alles prima geweest.

Misschien kunnen ze de beveiligers/stewards eens een bijlesje geven. Een dronken sponsor die tot in de catacombe kan komen, een man op het veld die gewoon weer aan de overkant de tribune op kan en daarbij gewoon een zittende beveiliger passeert die geen vinger uit steekt.

Die Van Wijk had het gisteren over 3 individuen, maar dat is natuurlijk onzin. De beker bier die de keeper van Sparta raakt was zeker niet het enige dat werd gegooid. Er is echt iets mis bij Vitesse, niet alleen bij een paar losgeslagen figuren waar elke voetbalclub last van heeft, maar ook zeker bij de beveiligers en stewards.

5 maart 2022 om 13:57

Zit zelf altijd op zuid bij vitesse. Gister ben ik helemaal niet gefouilleerd, omdat de steward waar ik bij uitkwam niet bevoegd was dus mocht gewoon door. Vrij apart. Overigens zijn de stewards bij vitesse echt laffe herders. Zijn alleen maar bezig met mensen van de buitentrappen sturen vanwege roken, en dit alleen met de rustige wedstrijden. (Voor de standaargrappen komen, zuid wil nog wel eens vol zitten, maar dan durven ze niks te zeggen). Maarja dat volk komt niet voor niks van het uwv af he.

5 maart 2022 om 14:01

Tjah, waardoor zouden ze niks durven zeggen? Als supporters onderling al met elkaar matten.

5 maart 2022 om 14:11

Dan moet je dat baantje niet nemen. En jij denkt dat iedereen op zuid zo'n randdebiel is? Ik hoor meer geluiden van mensen die klaar zijn met deze mongolen dan mensen die het stoer vinden in ieder geval.

5 maart 2022 om 14:14

Dat van die 3 individuen is ook onzin. Nog niet hier op VZ maar wel in lokale pers: "arnhemmer opgepakt voor mishandelen vrouwelijke steward tijdens Vitesse-Sparta". En ik beweer niet dat het bij andere clubs allemaal veel beter is hoor. Het is gewoon een ongezonde cultuur in dat voetbal waar je maar op 1 manier vanaf komt: niet accepteren. Vitesse had er ook voor kunnen kiezen de laatste 6 minuten de bal rond te tikken.

5 maart 2022 om 14:20

Het komt gewoon omdat voetbalstadions voelen als vrijplaatsen, hetzelfde met festivals. Je komt eigenlijk overal mee weg en je hebt beveiligers stewards die niet geschikt zijn. Bij mij in het vak staan wat van die vrouwelijke stewards van rond de 20, wat ga je die op de fanatieke tribune neerzetten. En het percentage mongolen die zich nergens gedragen zien zich door dit soort dingen alleen maar gesterkt dat ze stoer zijn en overal mee weg komen. Zou zeggen ze vaak bij vitesse dat ze in beeld gaan brengen wie het zijn geweest. Totale bullshit, de gemiddelde supporter kan bij de poort gaan staan en ze zo allemaal aanwijzen, dan maak je mij niet wijs dat Vitesse en de betrokken agenten etc. niet weten welke groepjes ze moeten hebben.

Drank maakt meer kapot dan je lief is.

Gewoon Sparta winst, moet Vitesse maar lijden voor de negativiteit de laatste maanden.
Misschien stopt het dan wanneer het publiek zich misdraagt en Vitesse staat op achterstand gelijk wedstrijd verloren en 3 extra punten aftrek.

Sinds er weer publiek mag word het steeds minder daar , qua resultaten en publiek/sfeer

Dat er zoveel mis kan gaan bij zo’n klein clubje

Fake news. Bazoer zet dit zojuist op zijn insta!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3719
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper190
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren