‘Marcos Senesi moet onderdeel worden van investering van 100 miljoen euro’

Vrijdag, 11 februari 2022 om 13:11Chris Meijer

Marcos Senesi moet een van de zomerse versterkingen voor AS Roma worden. La Gazzetta dello Sport schrijft dat José Mourinho honderd miljoen euro nodig heeft om in ieder geval een verdediger, een middenvelder en een aanvaller aan zijn selectie toe te voegen. Naast Senesi zijn Granit Xhaka van Arsenal en Filip Kostic van Eintracht Frankfurt voor die renovatie in beeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Marcos Senesi komende zomer vertrekken bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door wanny)

Wauw, van die honderd miljoen en de namen Senesi,Xhaka en Kostic, is alleen Kostic een toegevoegde waarde..

11 februari 2022 om 13:26

Waarom is Senesi geen toegevoegde waarde? Juist voor een italiaanse is hij een toevoeging. Met weinig ruimte in de rug is Senesi gewoon een kei en moeilijk te passeren. Beschikt daarnaast ook over een goede pass, dat wat bij vele verdedigers in Italie ontbreekt. Denk dat As Roma een prima stap is en wellicht daarna naar de absolute top. Denk eerlijk wel dat hij daarvoor te kort komt, zoals gezegd, met ruimte achter hem is hij minder.

11 februari 2022 om 13:28

Dat verhaal over ruimte in de rug is overigens ook gewoon onzin. Hij is inderdaad niet de snelste, maar laat zien dat hij in een positie voorbij de middenlijn enorm veel toe kan voegen met zijn passing.

11 februari 2022 om 13:32

Fiorenoord, hij heeft inderdaad een goeie pass in de benen. Hij is gelukkig ook gestopt met die halfhoge, nonchalante pisballetjes die het spel vertragen. In de duels gewoon ijzersterk

11 februari 2022 om 13:37

Gewoon onzin? Kijk de wedstrijden waarin wij dom puntverlies lijden en de goals die daar vallen. De meeste komen toch echt van Senesi dat of verkeerd instapt of gewoon te laat is op snelheid.

11 februari 2022 om 13:45

@ Fiorenoord, dat is echt totaal geen onzin. Hij is heel erg langzaam en matig met ruimte in zijn rug. Redelijk vaak lost hij het nog op door gelijk het duel rond de middenlijn te winnen. Maar gaat er een bal over de verdediging of moet hij echt een stuk gaan rennen is het echt matig. Dit heeft ons dit jaar al wat punten gekost. Trauner is daarin echt veel beter. Daarom denk ik ook dat Feyenoord elk bod vanaf 15 miljoen gewoon moet accepteren en niet te hoog in de boom gaan zitten. Ik zie Senesi in een topcompetitie alleen slagen in een 5-3-2 formatie.

11 februari 2022 om 13:56

Kan je iets concreter zijn? Tegen Utrecht speelde hij niet, tegen Vitesse levert hij de bal inderdaad zomaar in bij een tegenstander, tegen RKC maakte hij fouten maar niet op gebied van snelheid. En dan heb je nog de eigen goal tegen Ajax.

Alleen tegen Groningen werd hij echt geklopt op snelheid waarna een doelpunt viel. Dat valt me voor zo'n 'trage' verdediger enorm mee, zeker als je ziet dat hij op alle andere aspecten wel enorm gegroeid is.

11 februari 2022 om 14:21

@melvin - Het is wel gewoon echt een enorme fabel dat Senesi ongelooflijk langzaam is.

12 februari 2022 om 10:09

Gaat erom dat hij meer kwetsbaar is wanneer Feyenoord hoger speelt en hij iemand met snelheid moet verdedigen. Dat heeft niet altijd met snelheid te maken, maar vaak ook met positionering. Zijn passing zal altijd een pluspunt zijn. Het is niet voor niet niets dat hij onder Advocaat zijn beste seizoen heeft gespeeld. Italiaanse voetbal zou hem dan ook beter liggen dan Engeland, waar tempo hoog ligt en er meer ruimtes ontstaan.

11 februari 2022 om 13:30

Denk wel echt dat Senesi voor Roma een goede verdediger is, zeker op termijn. Van Kumbulla, Ibañez en Mancini (of zelfs Cristante) word ik nou ook niet wekelijks vrolijk

11 februari 2022 om 13:35

Gewoon van hetzelfde laken een pak denk ik eerlijk gezegd.

11 februari 2022 om 13:47

Dat zou ook kunnen, maar ik denk dat Senesi in een driemansverdediging nog veel beter is dan nu. Kortere onderlinge afstanden, kleinere ruimtes, Spinazzola naast hem. Ik zie dat wel goedkomen. En (hiermee doel ik niet specifiek op jou, maar in het algemeen) ik heb het idee dat veel mensen vooral de foutjes van Senesi zien. Als je álles van Feyenoord ziet, zie je soms zo'n godsgruwelijk goede, ijzersterke verdediger. De Vrij maakte bij Feyenoord ook slippertjes. Senesi is een van de betere centrale verdedigers die ik bij Feyenoord heb gezien. En daar hebben best een paar aardige tussen gezeten. Ik snap de scepsis wel, maar hij heeft grote potentie

11 februari 2022 om 13:54

Hij kan er gewoon mee hoor naar mijn mening. Maar ik denk niet dat het een speler is die Roma gaat helpen naar een hoger niveau te gaan.

Bij inter zou ik hem bijvoorbeeld wel graag zien als back up voor iemand als Bastoni, met dan doorgroeimogelijkheden naar de toekomst toe.

11 februari 2022 om 15:09

In een 3 mans verdeging zie ik het hem echt wel erg goed doen hoor. Bij feyenoord wil hij al wel eens in dribbelen en dan goede passes geven, lijkt mij dat bij een 3 mans verdeging daar nog wat vaker ruimte voor is. En natuurlijk is er verdedigend gezien dan minder ruimte en dan zal hij ook nog beter over komen denk ik, want in de duels en zijn duels is hij ijzersterk.

11 februari 2022 om 15:09

Senesi is niets minder, maar zeker ook niets meer dan die namen helaas. Kostic zou de enige goede optie zijn, maar mocht Spina weer fit zijn dan heb je straks de 2 beste spelers van het elftal op dezelfde positie spelen.

Een renovatie/kwaliteitsimpuls is deze zeker nodig, maar ik zou dat Mourinho niet toevertrouwen eerlijk gezegd. Ik zou Roma graag De Zerbi zien halen en a la Sassuolo proberen om met Italiaans talent de stap omhoog in te slaan. Frattesi, Scamacca, Raspadori, Ricci, Rovella, Pinamonti of Pobega. Aangevuld Atalanta-achtige scouting in het buitenland.

11 februari 2022 om 15:31

Ik hoop voor Roma dat die termijn dan niet te lang duurt. we hebben het hier niet over een jong talent maar over een speler die dit seizoen nog 25 wordt, dan mag je er toch wel een keer direct staan lijkt me.

11 februari 2022 om 15:38

Lierse, precies. Zo'n rol zou ideaal zijn, en van daaruit kijken of hij naar basisniveau door kan groeien. Daarin zou ik Napoli ook een goede keuze vinden. Koulibaly krijgt hij er nooit uit, maar de rest is niet onverdringbaar op de iets langere termijn

11 februari 2022 om 13:38

Senesi bashen lijkt iets te zijn wat iedereen op VZ leuk vind. Laat de laatste paar weken weer zijn niveau van vorig jaar zien en is dat gewoon een ijzersterke harde verdediger met een heerlijke pass in de benen. Zie hem makkelijk uit groeien tot een stabiele kracht in een europese subtopper

11 februari 2022 om 13:59

Hij speelt de laatste weken inderdaad weer goed. Hopelijk blijven de foutjes eruit

11 februari 2022 om 14:07

Foutjes heeft Senesi wel regelmatig gemaakt de laatste jaren daarom zullen grote clubs wel twijfelen natuurlijk om hem te halen. Als ze nog een jaartje wachten kunnen ze hem transfervrij ophalen wat toch weer een mindere risicovolle aankoop voor ze zal zijn. Het is toch een beetje een twijfelachtige speler.

11 februari 2022 om 15:36

Niet alleen Senesi. Ook Kökcü wordt ondergewaardeerd en van Aursnes wordt vaak beweerd dat het een saaie waterdrager is

11 februari 2022 om 14:32

@ Maurootje: Grappig dat als er een speler van Feyenoord word gelinkt aan een grote club, die mogelijk een mooi bedrag op tafel kunnen en willen leggen er altijd personen zijn die desbetreffende speler dan de grond in boren. Zonder enige gefundeerde mening of een mening die gebaseerd is op fouten die een speler heeft gemaakt in bepaalde wedstrijden. Alle andere wedstrijden en goede of briljante momenten worden niet gezien of benoemd. Alleen al het feit dat jij zo’n reactie plaatst, zegt al genoeg over jou en de reden dat jij zo’n reactie plaatst. Heel erg kinderachtig in ieder geval.

11 februari 2022 om 15:10

Grappig hij noemt 2 spelers die geen toegevoegde waarde hebben en jij hebt het alleen over die ene, het gaat erom dat die niet beter is dan wat ze nu hebben, dus ik zie die toegevoegde waarde ook niet, prima speler, alleen niet op de positie die dringend versterking nodig heeft van een speler die hetzelfde niveau heeft.

11 februari 2022 om 15:16

What the hell @preditor, ik vind hem gewoon niet goed genoeg lol, waar boor ik hem de grond in? Wat over Feyenoord? Ik noem hem omdat het ik hem niet goed genoeg vind, jij brengt Feyenoord erbij, ik niet. Daarbij noem ik ook gewoonXhaka, maar dat laat je er ff buiten.. echt, neem een snicker ofzo..Dit zegt echt juist meer over jou.. relax.. niet alles draait om Feyenoord..

Mag hopen voor Feyenoord dat hij voor minimaal 20 miljoen verkocht wordt aangezien er ook nog een aanzienlijk gedeelte naar San Lorenzo moet. Maar gezien zijn vorm het afgelopen jaar zie ik ze er niet meer dan 15 voor krijgen..

11 februari 2022 om 13:27

Gaat nooit lukken. 20 miljoen voor een dan 25 jarige verdediger, met een 1 jarig contract. Zie ik echt niet gebeuren. Denk dat ze met 15 miljoen al in hun handjes mogen wrijven.

11 februari 2022 om 13:35

Gaat nooit lukken. Hij heeft nog maar een eenjarig contract. Alles tussen de 10 en de 15 moet je meteen pakken. Ik geloof dat 25% naar San Lorenzo gaat dus dan pak je nog 7 a 8.

11 februari 2022 om 13:49

De 25% gaat alleen over de winst.

11 februari 2022 om 14:00

Wat wesley terecht al aangeeft, het percentage van de doorverkoop geldt pas boven de 7 miljoen ( prijs van aankoop ).
Dus 15 miljoen zou feyenoord 13 miljoen opleveren.

11 februari 2022 om 14:08

15 miljoen voor nog maar 1 jarig contract voor een verdediger die regelmatig foutjes maakt? Denk dat Feyenoord met 10 miljoen al in zijn handjes mag wrijven. Jan Vertonghen ging met nog maar een 1 jarig contract ook voor slechts 10 miljoen weg en die vond ik toch wel minimaal een klasse beter dan Senesi.

11 februari 2022 om 14:17

Jan Vertonghen is van ja-ren geleden.

11 februari 2022 om 14:24

Dat klopt maar je ziet wel dat er minder betaald wordt door de coroona crisis dus transferbedragen worden ook weer lager

11 februari 2022 om 14:28

Dat kon je de eerste coronazomer wel zeggen, maar dat is inmiddels al weer flink recht getrokken. Het blijft een pyramide spelletje en één transfer van pak 'm beet Newcastle straks en het balletje rolt. Of heb je voorbeelden?

11 februari 2022 om 14:37

@VoetballR, van die 15 miljoen moet je ook zijn aankoopbedrag aftrekken. Dan kom je op de bedragen van Mordin.

11 februari 2022 om 14:51

Is dat zo? Volgens mij hebben de meeste clubs ook dit seizoen veel inkomsten misgelopen.

100 miljoen voor Senesi, Xhaka en Kostic... Zoals een vroegere teamleider altijd zei: als je dat geld in de sloot pleurt, hoor je tenminste nog 'plons'. Dit lijkt mij een op zijn zachtst gezegd onverstandige investering.

11 februari 2022 om 13:39

Klopt, maar als Arsenal fan hoor je mij niet klagen als Roma met 30-40 miljoen komt aankloppen voor Xhaka hoor

Edit: oh ja, en de fiets staat al klaar!

Gelijk doen als de vraagprijs van 20 miljoen op tafel wordt gelegd. Transfervrij proberen Doekhi te halen en het geld investeren in een linksback achter Malacia, Til en een spits.

11 februari 2022 om 13:33

20 miljoen is veel teveel voor een 25-jarige niet-international met ervaring in de conference league en de eredivisie met een 1-jarig contract helaas.

11 februari 2022 om 13:34

Denk dat Til echt te duur zal zijn. In dat geval blijf ik zeggen: Flemming. Goedkoper, aan de bal beter. In veel dingen ook (vooralsnog) minder, maar daar zit echt rek in

11 februari 2022 om 13:40

Nadeel is natuurlijk wel dat Flemming het nooit op hoger niveau heeft laten zien. Diemers zag er ook aantrekkelijk uit bij Fortuna. Bij Feyenoord hebben we het gezien.

Maar inderdaad, wellicht te duur, dan moet je verder kijken.

11 februari 2022 om 14:25

Flemming zou ik persoonlijk ook een uitstekende opvolger vinden voor Til, indien laatstgenoemde niet haalbaar blijkt voor Feyenoord. Zoals je zegt is hij technisch beter dan Til, en hij heeft naar mijn mening ook een betere trap. Flemming heeft in anderhalf jaar al meer goals gemaakt bij Fortuna dan Diemers in 2, en dat ook nog zonder strafschoppen. De vraag zal echter zijn wat hij moet kosten, aangezien een transfer naar ik dacht Nottingham Forrest in de zomer al afketste voor hem vanwege een hoge vraagprijs van Fortuna (3 miljoen als ik mij niet vergis).

11 februari 2022 om 13:37

20 miljoen voor een 1 jarig contract? Zo dom zijn die Italianen niet hoor.

11 februari 2022 om 13:39

We gaan het mee maken, er zijn veel clubs dat hem wilt hebben, als je vooraan wilt staan, zal je ook wat meer geld neer moeten leggen.

Lijkt me een mooie stap voor Marcos, heeft intussen ruimschoots bewezen het niveau aan te kunnen en ik denk dat hij in Italie nog meer tot zijn recht komt.

11 februari 2022 om 13:33

Prima verdediger hoor. Maar op basis van wat toont hij volgens jou aan zich daar zo maar in de basis te spelen. Ik heb betere spelers zien mislukken in het buitenland.

11 februari 2022 om 13:36

Memphisdepay, ik heb ook mindere spelers zien slagen in het buitenland. Sørloth, Hateboer, De Roon. Om maar wat te noemen. Daarbij is de concurrentie achterin bij Roma niet zo moordend

11 februari 2022 om 13:40

Het enige minpunt dat hij heeft is zijn sprintsnelheid, juist daarmee zal hij in een systeem met 3 centrale verdedigers zoals bij Roma niet in de problemen komen. Hij heeft daarnaast ook nog een enorm wapen in handen met zijn passing.
Overigens is de Serie A bij uitstek een competitie waarin twijfelgevallen uit de ED enorm kunnen uitblinken, zie De Roon, Dumfries en Hateboer.

11 februari 2022 om 13:48

Is natuurlijk ook zo maar de spelers die jij noemde gingen wel naar een mindere club. Bij Roma hebben ze volgens mij niet de grootste sterren achterin lopen inderdaad maar Mancini is bijvoorbeeld Italiaans international. Hij heeft daar in ieder geval nog van alles te bewijzen, in de eredivsie speel je 9 van de 10 keer tegen een matige spits, dat is daar wel anders.

11 februari 2022 om 13:52

De Roon en Hateboer gingen naar een club die destijds veel minder was dan Roma. Dat je iemand als Dumfries noemt begrijp ik niet, als je hem vergelijkt met Senesi dan had hij echt veel meer laten zien op een hoger niveau.
Misschien kan hij daar best slagen maar is toch nog afwachten.

11 februari 2022 om 14:03

AS Roma is nou ook weer niet de topclub die het lang was hè, dat is recentelijk gewoon een subtopper. Dumfries noem ik juist omdat dat iemand is die een basiskwaliteit (techniek) kan compenseren met andere kwaliteiten zoals felheid.

11 februari 2022 om 13:40

Wanneer heeft ie bewezen het niveau serie A aan te kunnen dan?

Lastige voor deze speler is dat ie alleen eredivisie en conference league speelt. Conference league stelt niet zo heel veel voor en in de eredivisie zijn er ook maar een paar wedstrijden waarin het er echt om gaat. Waarvan ie in eentje daarvan de titelkansen om zeep hielp door een knullige actie.

Dat maakt het moeilijk te zeggen of ie op een hoger niveau ook mee kan.

11 februari 2022 om 13:44

Alsof 'alleen' de ED en ECL ooit te weinig is geweest om een stap hogerop te zetten? Het is overigens wel een beetje jammerlijk dat je dan dat ene foutje uit moet lichten terwijl hij verder gewoon een sterk seizoen speelt. In de andere topper tegen PSV was hij dan weer ijzersterk en hij is enorm gegroeid als spelmaker vanuit de verdediger. Je moet het ook willen zien hè.

11 februari 2022 om 13:45

Ja maar hoeveel spelers die de stap hogerop hebben gezet zijn ook echt geslaagd?

11 februari 2022 om 14:00

Je bent nou precies een mooi voorbeeld van iemand die het niet wil zien. Ik ga verder niet op je vraag in, want je hebt duidelijk je mening al lang gevormd. Fijn weekend!

11 februari 2022 om 17:22

Jij hebt je mening toch ook al gevormd? Wat is het verschil?

11 februari 2022 om 16:04

Een speler met alleen eredisivie ervaring en nu een paar wedstrijden in de conference league heeft natuurlijk nooit ruimschoots bewezen dat niveau aan te kunnen.
Het zou best kunnen dat hij het aan kan, zeker een goede verdediger in de eredivisie en, mocht dit kloppen en doorgaan een mooie stap voor hem, maar voorlopig heeft hij vooral ruimschoots bewezen een goede verdediger te zijn tegen clubs als Heerenveen en NEC, niet tegen de top van de Serie A.
De balans tegen de enige club met een vergelijkbaar niveau in Nederland in de laatste 3 ontmoetingen is 2 knullige eigen goals en een keer simpel uitgekapt worden wat uiteindelijk 3 nederlagen in leidde (en dan kwam hij in die wedstrijden ook nog eens goed weg met een paar andere fouten).

Tuurlijk. Hopelijk komt er dit keer wel een bod, in plaats van alleen interesse. Zonde als hij gratis zn contract uit loopt na de zomer.

Ik zie in Xhaka meer een speler die compleet gefileerd gaat worden door Mourinho. En terecht als je ziet hoe vaak die gozer een wedstrijd verpest door weer een rode kaart van hem.

Die Italianen betalen toch niet. Of in 20 termijnen waarbij ze de laatste tien vergeten. Gewoon in een keer afrekenen svp.

Denk niet dat hij het niveau van Roma heeft, ik vind hem dit seizoen niet meer de stabiele verdediger die hij daarvoor wel was. Wellicht kan hij wel doorgroeien tot een mooie aanwinst daar, het is geen straf om daar lekker te mogen voetballen. Moet Feyenoord ook nog een percentage afstaan van de transfersom, iemand die dat weet?

Ik geloof niet dat 100 miljoen alleen voor die 3 spelers is. Voor 60-70 mil ben je al klaar ovor die 3. Ik denk ook dat er gewoon 100 miljoen beschikbaar is aan aankopen en deze 3 spelers staan op die lijst. Anders zou het best krankzinnig zijn imo. 100 mil voor deze 3 spelers. Dat is veels te veel voor die 3 bij elkaar.

Gaat AS Roma voor middelmaat? Senesi kan zich als verdediger in de Eredivisie niet altijd makkelijk staande houden, dus zal in Italië alleen maar moeilijker worden. Maar goed, zou voor Feijenoord wel wat op kunnen leveren...,

Dus 60 miljoen voor Senesi, 39,999,995 voor Kostic en het statiegeld voor Xhaka?

Hopelijk waagt ajax een poging voor Kostic. Kan mooi de rol van tadic oppakken als die is uitgeblust

Met 100 miljoen kom je tegenwoordig ook niet zo heel ver meer.
Zou toch mooi zijn als die scoop in 2000 van Sensi bij Roma toen haalden ze echt veel, meteen wel weer voor jaren een soort van failliet bleek achteraf haha.
Voor mijn gevoel was dit puur omdat lazio het een jaar eerder ook zo deed!

Denk dan senesi te kort komt, maar voor 10-15 miljoen kan je eens een ketser maken

11 februari 2022 om 14:15

Of een jaartje wachten en Senesi transfervrij ophalen.

11 februari 2022 om 14:18

En er dan een andere club mee aan de haal zien gaan.

11 februari 2022 om 14:21

Of de andere club wil een jongere verdediger waar nog wat aan te verdienen is met voldoende restwaarde

11 februari 2022 om 14:22

Haha, je agenda is in elk geval duidelijk.

11 februari 2022 om 14:56

Waar slaat dat nou weer op? Kijk even naar zijn leeftijd, hij is geen international, maakt regelmatig bepalende foutjes in de eredivisie en in de conference league. Hij kan niet met ruimte in zijn rug verdedigen, is tactisch zwak, staat regelmatig verkeerd gepositioneerd en hij is aan de trage kant. Allemaal zaken die relevant zijn voor mogelijk geïnteresseerde clubs.

Blijf het toch bijzonder vinden hoe Senesi hier vaak als een rode lap op een stier werkt.

Roma zou voor hem een ideale vervolgstap zijn en zie ik hem net als de Vrij echt nog wel doorgroeien. Gelukkig ziet subtop Europa (Sevilla, Roma) het wel in hem zitten en is het onontkoombaar dat Senesi deze zomer vertrekt. Met name door zijn contract natuurlijk.

11 februari 2022 om 15:21

Alleen Senesi? Af en toe lijkt het of de hele selectie als een rode lap werkt...

Denk dat Roma ook een goeie vervolgstap zou zijn, zeker onder Mourinho. Die speelt met een systeem wat Senesi nog beter zal liggen dan die van Slot. Verdedigers van Feyenoord en de Serie A is de afgelopen jaren wel vaker een gelukkig huwelijk gebleken met De Vrij en Karsdorp

Ik vind Senesi echt geen topper. Mist snelheid, is fysiek niet de sterkste en tactisch staat hij ook weleens verkeerd. Misschien leuk voor een club net onder de subtop.

100m en dan voor Senesi en Xhaka gaan, Kostic is wel een meerwaarde voor elke club die met wingbacks speelt, legt elke bal panklaar neer maar behalve perfecte voorzetten geven is het wel een beetje een one trick pony. Senesi valt me erg tegen dit seizoen, tactisch zo zwak staat altijd verkeerd gepositioneerd, alleen een goede verdediger wanneer die met z'n kont in de 16 staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 AFC Bournemouth 1 0 0 0
2022/2023 Feyenoord 0 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 2 4 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord verwacht deze week Hancko-akkoord; ook Bullaude op weg

Feyenoord lijkt op korte termijn twee gewenste versterkingen toe te voegen aan de selectie. De Telegraaf bevestigt donderdagochtend het nieuws dat een definitief akkoord over Dávid Hancko nadert. Daarnaast meldt journalist...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren