Newcastle United wil absolute stunt uithalen bij Bayern München

Donderdag, 27 januari 2022 om 11:29Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:05

Thomas Müller heeft de interesse gewekt van Newcastle United en Everton, meldt BILD. De aanvaller van Bayern München heeft in Zuid-Duitsland nog een contract tot volgend jaar zomer. Gesprekken over een nieuw contract zijn nog niet aan de orde. Mogelijk komt het komende zomer tot een transfer van de man die sinds 2000 bij Bayern speelt, daar Müller er niks voor zou voelen om Bayern nog deze winter te verlaten.

Müller is al jaren de drijvende kracht achter het succes van Bayern. Ook dit seizoen heeft hij met 6 doelpunten en 16 assists in de Bundesliga een belangrijk aandeel in de prestaties van de koploper. Müller staat nog tot de zomer van 2023 onder contract in München. Op dit moment zijn er geen gesprekken gaande over een contractverlenging. BILD weet wel te melden dat een winters vertrek niet aan de orde is voor Müller. In de zomer liggen alle kaarten op tafel, zo klinkt het.

Van Newcastle wordt verwacht dat het komende zomer de knip gaat trekken, mocht de club zich handhaven in de Premier League. De steenrijke eigenaren gaven deze winter al 45 miljoen euro uit met de komst van Kieran Trippier en Chris Wood. Bruno Guimarães moet de volgende in de rij worden met een transfer van veertig miljoen euro. Müller zei vorig jaar een transfer niet uit te sluiten. "Ik ben niet toegewijd aan deze club. Ik heb altijd van deze club gehouden. Maar als zich een situatie voordoet waarin je een beslissing moet nemen om misschien voor een andere club spelen, dan zou dat geen schande zijn en geen enkel probleem."

De aanvaller heeft zijn hele carrière bij Bayern doorgebracht, nadat hij er in 2000 in de jeugdopleiding terechtkwam. In het seizoen 2008/09 maakte hij zijn debuut onder Jürgen Klinsmann. Müller staat met 610 wedstrijden op de derde plaats van spelers met de meeste wedstrijden in het shirt van Bayern. Qua doelpunten moet hij enkel Gerd Müller en Robert Lewandowski voor zich dulden. Müller won met Bayern onder meer tien keer de landstitel, zes keer de beker en twee keer de Champions League.

BILD verwacht niet dat Müller een avontuur bij Newcastle of Everton boven Bayern verkiest. Beide Engelse clubs strijden momenteel tegen degradatie. Newcastle staat achttiende met 15 punten uit 21 duels, terwijl Everton het met een zestiende plek (19 punten) niet heel veel beter doet. Hekkensluiter Burnley, dat op drie punten van Newcastle staat, speelde bovendien drie wedstrijden minder. Everton en Newcastle nemen het bij de hervatting van de Premier League op 8 februari tegen elkaar op.


Poll

Zie jij Thomas Müller naar Newcastle United of Everton gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door stravven)

Ik zou Müller graag in de Premier League aan het werk zien, maar of dit nou clubs van zijn niveau zijn? Ik denk dat hij toch net een stapje hoger moet kunnen dan dat.

27 januari 2022 om 11:36

Bang dat het een beetje een Schweinsteiger verhaal wordt. Was echt super goed bij BM en bij MU was het zo wat een flop.

Zit te denken bij welke club hij in de Pl zou passen met zijn speelstijl.

27 januari 2022 om 11:51

Ben het wel met je vergelijking eens, beide niet de snelste spelers maar pasten wel perfect is het spel van Bayern.

Toch hoef je ook echt niet de allersnelste te zijn om te kunnen excelleren in de Premier Leauge zie bijv. een Xabio Alonso vroeger en een Fabinho. Dit zijn wel de meer verdedigend ingestelde spelers.

Als reactie op bij welke club hij het beste zal passen zat ik aan het begin te denken aan een Chelsea dat speelt ook een beetje in dezelfde formatie als Bayern maar dan lang niet zo dominant. Denk dat die het beste tot z'n recht komt in een dominant team bijv. een City maar daar wordt die rotatiespeler en dat zou ook zonde zijn. Misschien iets voor Liverpool, die missen imo echt nog wel diepgang in hun middenveld.

27 januari 2022 om 15:38

Schweinsteiger was al half met pensioen toen hij ging.

Ik denk dat Muller daar nog wel een poosje de sterren van de hemel zou spelen maar hij blijft toch bij Bayern.

27 januari 2022 om 11:38

@airbags. Zou toch mooi zijn als hij gewoon bij Bayern afsluit? Heeft daar zowat zijn hele leven gespeeld. Echt een clubheld in mijn ogen. Als ik hem was zou ik het wel weten. Mits Bayern wilt verlengen wat ik wel hoop bij een speler die zoveel heeft betekend.

27 januari 2022 om 13:19

Die typerende Müller goals. dat is geen toeval! Zier er af en toe niet uit maar hij is bij Bayern zo rendabel als de ... Onwijze statistieken.

Ik weet alleen niet of ik hem wel enhgels wil horen praten met zijn Bayerische accent hihi.

Muller, wat een grootheid die je toch niet vaak hoort als mensen hun favoriete en beste spelers kiezen. Hij wordt een beetje onderschat. Geweldige speler met nog indrukwekkendere statistieken die ook al heel lang een hoog niveau aantikt. Als ik hem was zou ik lekker in Munchen blijven en daar je carriere afmaken. Mits Bayern het contract verlengt, maar dat zou ik altijd doen bij een speler die zoveel heeft betekend.

27 januari 2022 om 11:45

Met je eens, vind hem ook licht onderschat. Denk dat het komt omdat hij een beetje een stoffig uiterlijk heeft, terwijl zijn persoonlijkheid allesbehalve zo is. Vind het een behoorlijk veelzijdige speler en ook niet onbelangrijk: ook een echte teamspeler die voor een goeie sfeer zorgt. Die hoort bij Bayern te blijven wat mij betreft.

27 januari 2022 om 11:51

Ja zeker, daar zal het best mee te maken kunnen hebben. En hij heeft zoals je zegt eigenlijk alles wel. Als je hem ook over het veld ziet rennen en andere aanspoort, mooi om te zien. Lijkt me ook gewoon een leuke kerel buiten het voetbal als je soms filmpjes voorbij ziet komen. Clubhelden zoals deze Muller moeten lekker bij de club blijven en ik hoop van harte dat Bayern dat ook wilt. Mooie foto ook Muller en Lewandoski samen bovenaan het artikel. Twee uiterste klasbakken!

27 januari 2022 om 12:02

Zonder meer. Het bijzondere aan die jongen is, is dat hij nergens echt extreem goed in lijkt(!) te zijn. Niet uitzonderlijk snel, geen uitzonderlijke kopper, geen uitzonderlijke trap... dingen die echt onderscheidend zijn voor collega-toppers. Ik denk dat Mueller de ultieme allrounder is wat dat betreft. Scoren andere spelers een tien op twee aspecten, een negen op een ander en zitten er aan de onderkant wat een zevens en een spaarzame zes, bij Mueller is alles een dikke acht. Geweldige voetballer en - als je een blijk van zijn karakter vindt op video's over hem op YT - een fantastische kerel ook!

27 januari 2022 om 15:43

Muller is inderdaad in alles een dikke acht, maar zijn werklust en passing steken daar wel bovenuit. Van al z'n onderschatte kwaliteiten is z'n passing misschien wel het meest onderschat. Soms geeft Muller passes waar zelfs Kroos, Kimmich en De Bruyne U tegen zouden zeggen.

Maar z'n sterkste en meest unieke kwaliteit is denk ik uiteindelijk hoe hij het spel leest en begrijpt. Daarin is hij echt de allerbeste ter wereld.

27 januari 2022 om 15:07

Ik vergelijk hem graag met Benzema in de seizoenen dat hij zichzelf opofferde om in dienst van Ronaldo te spelen en daarnaast nooit klaagde. Nam ook niets aan van alle kritiek. Muller doet het al jaren in dienst van Ribery, Robben en Lewandolski. Geniet niet veel van hem maar heb wel enorm veel respect voor zijn werklust en de manier hoe hij zich makkelijk aanpast aan de nieuwe partners voorin. Ook best onderschat inderdaad.

Waarom zou muller hier zin in hebben? Die zit goed op zijn plek bij bayern waar die gewaardeerd wordt

100 miljoen en dan mag je een poging wagen! Deze kerel is de beste CAM van de wereld op het moment en is bezig om dit seizoen een record aantal aan assists te leveren. Toen ik dit artikel aanklikte ging ik er van uit dat het om Sule zou gaan. Dit is gewoon een nonsens artikel.

27 januari 2022 om 12:45

Kevin de Bruyne over het hoofd gezien?

27 januari 2022 om 17:57

Ik vindt Muller echt wel beter hoor! Op die 2 seizoenen na altijd gepresteerd en is ook veelzijdiger dan De Bruyne en dat helpt de ploeg alleen maar.

27 januari 2022 om 18:41

En Bruno Fernandes

27 januari 2022 om 22:20

Bruno Fernandes mag de schoenveters van Müller niet eens strikken. Wat een grap.

Als Bayern niet verlengt met hem, dan moet Thomas lekker naar de zandbak gaan of MLS.

Ik zou het wel vet vinden om Müller bij een ander team dan Bayern aan de slag te zien! Of Newcastle dan een geschikte club is? Wie weet wat daar mogelijk is de komende jaren, maar voordat ze echt mee gaan doen boven in ben je zo 5 jaar verder. Muller is wel altijd een ondergewaardeerde kracht geweest in bij Bayern ben ook wel echt benieuwd hoe die zou presteren in de nog fysiekere en intensievere competitie als de Premier Leauge.

Broodje aap verhaal... Alsof Muller, die basisspeler is bij zowat de grootste club ter wereld (en daar een godsvermogen verdiend), naar clubs als Everton of Newcastle zou willen gaan.

Voor het geld hoeft ie het niet te doen en sportief al helemaal niet.

27 januari 2022 om 12:05

Voetballers zoeken ook weleens een uitdaging
Maar mijn gevoel zegt dat hij afsluit bij Bayern.

Echt een van de meest onderschatte spelers van deze generatie. T zou mij verbazen als hij daadwerkelijk naar newcastle gaat. Hij zou met gemak meekunnen bij elke topclub in engeland.

Gaat niet gebeuren om dezelfde reden als waarom hij niet naar Man.united ging onder van Gaal. Hij bezit samen met zijn vrouw een gerenommeerde paardenfokkerij bij Munchen en mevrouw Muller wenst onder geen beding te verkassen

...'heeft zich op de radar gespeeld van Newcastle en Everton' dat is wel knap gescout van beide clubs. Met een beetje pech spelen ze Championship volgend jaar, zit Müller vast op te wachten.

‘Op de radar gespeeld’, alsof Newcastle en Everton deze geweldenaar even hebben ontdekt. Zou niet weten waarom Muller van een sterspeler bij een van de beste teams ter wereld naar een degradatiekandidaat zou gaan. Zou het enerzijds wel leuk vinden om hem in de PL te zien, maar denk eigenlijk dat het niet zo’n succes zou worden. Bij Bayern klopt de puzzel precies en is zijn rol volledig duidelijk. Hoop dat hij daarom daar gewoon als een clublegende afsluit.

Gaat zeker niet gebeuren!! Weet je nog waarom Müller niet voor 100 miljoen naar United ging in Van Gaal z'n tijd? Omdat z'n vrouw heeft een handel in paardensperma in München. Dat levert ook bizar veel geld op.. Dus die blijft lekker zitten or.

Als Müller nog vertrekt is dat toch zeker niet naar kwakkelende clubs in de bodem van de Premier League. Dan gaat ie ofwel voor het grote geld in een kleine competitie of naar een middelgrote club waar ze hem een gelijkwaardig salaris zouden kunnen geven in een topcompetitie. Het eerste lijkt me waarschijnlijker.

Muller heeft zich op de radar gespeeld bij Newcastle en Everton. Dat is best wel een leuk stukje. Een speler als Thomas Muller die kan bij elke club ter wereld een contract tekenen als hij wil. Een speler die zoveel loopvermogen heeft, zo hard werkt en ook nog eens zoveel assists verzorgt en zijn doelpunten meepakt is voor iedereen nog steeds absolute wereldtop

Ach hou toch op man. Dat ziet er toch niet uit? Thomas in dat zwart-wit gestreept? Die blijft toch gewoon tot einde carrière bij Bayern? Newcastle roert zich, maar veel spetterende dingen doen ze (nog) niet. Carlos ging ook niet door en er gebeurt dus niet al te veel in deze transfer window. Hopen voor Trip dat hij een degradatieclausule heeft...

Misschien wel de meest onderschatte speler ter wereld als je ook ziet wat voor statistieken hij kan overleggen, echt petje af.

Hoop dat hij bij Bayern blijft.

Als ik hem was zou ik gewoon bij Bayern blijven. Hij lijkt het naar zijn zin te hebben, Bayern lijkt tevreden met hem, hij speelt bij de club sinds hij 11 is en kan een van de weinige spelers in het hedendaagse voetbal zijn die zijn hele carriere voor een enkele club heeft gespeeld.

Zeg nooit nooit, maar het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat Müller Bayern verruilt voor clubs die strijden tegen degradatie, zelfs al levert het wat knaken meer op. Denk dat hij lekker bij Bayern blijft, en daar een nog grotere clublegende wordt dan hij al is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder3414
R. LewandowskiAanvaller3435
T. MüllerAanvaller328
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

166 fans
Aanvaller, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren