Ziyech en Lukaku voeren discussie: ‘Het is normaal dat ze niet blij zijn'

Woensdag, 19 januari 2022 om 12:29 • Laatste update: 12:46

Hakim Ziyech en Romelu Lukaku verlieten dinsdagavond tijdens het duel met Brighton & Hove Albion (1-1) voor de rust hevig discussiërend het veld, nadat ze het eerder in de eerste helft al duidelijk niet met elkaar eens waren. Thomas Tuchel noemt het in gesprek met BT Sport ‘normaal’ dat Lukaku en Ziyech ‘met elkaar praten’. De Duitse manager van Chelsea komt voor de camera van de Engelse televisiezender vooral tot de conclusie dat zijn ploeg ‘mentaal en fysiek uitgeput’ is.

“Het is normaal dat Ziyech en Lukaku met elkaar praten en het is normaal dat ze niet blij zijn. Het is ook normaal dat ze het niet leuk vinden als we zeggen dat we meer van ze willen zien”, reageert Tuchel op de discussie tussen Ziyech en Lukaku, die gevangen werd door de camera van BT Sport. Chelsea stond op dat moment op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ziyech, dat hij op ingetogen wijze vierde. Tuchel wordt gevraagd of die manier van juichen een getergde reactie was.

“Ik hoop het, ik ben er blij mee. Hij mag er nog twintig maken en op die manier juichen. Dat vind ik niet erg”, stelt de Duitse manager. “Zelfs tijdens de reactie op het doelpunt zie je dat we moe zijn. We zijn opgelucht, maar er is geen vreugde. Omdat we energie sparen. We zien er moe uit en dat zijn we ook. Je kunt zien dat we mentaal moe zijn. We moeten een paar dagen vrijaf hebben, er is geen andere oplossing. Ik wil daarom ook niet te hard zijn voor mijn spelers.”

Door een doelpunt van Adam Webster na zestig minuten spelen eindigde het treffen in Brighton in een 1-1 gelijkspel. “We wisten dat ze goed voorbereid zouden zijn. Ze hebben meer tijd gehad om zich voor te bereiden en je zag dat het stadion dit gelijkspel vierde als een overwinning. Daar heb je mee te maken. We hebben alles geprobeerd, maar je ziet dat we mentaal en fysiek uitgeput zijn. Er zijn weinig teams die tegen Brighton negentig minuten de wedstrijd kunnen controleren. Ze spelen dapper en hebben veel spelers in de zestien om tot kansen te komen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door chelsea///)

Als dit verhit is, dan wil ik wel zien hoe het eraan toegaat als ze ruzie hebben.

19 januari 2022 om 08:39

Nou inderdaad, volgens mij niks verhits aan. Gewoon een discussie of overleg hoe het beter kan of hoe het anders had gekund lijkt me.

Off.: Dat handje voor je mond de hele tijd dat je loopt en praat met ej collega, je loopt er dan toch ook voor lul bij zeg? Wat maakt het nou uit of iemand kan liplezen wat er gezegd wordt? Ik neem aan dat het over voetbal gaat...
Mooi dat Lukaku dan weer niet z'n hand voor z'n mond doet...

19 januari 2022 om 13:45

@Sven

Alles wat die gasten zeggen wordt uitvergroot en uit zijn verband gerukt. En dan nog een keer. Ik snap het wel. Stel dat Ziyech zegt dat Lukaku andere looplijnen moet pakken, ik noem maar iets. Dan wordt Lukaku daar tot in lengte van dagen aan herinnerd en op beoordeeld. Dat is echt zonde van je energie.

19 januari 2022 om 08:45

Twee handen voor de mond gok ik

19 januari 2022 om 13:46

Ja man, er wordt ook elke keer zo spastisch over gedaan. Terwijl het alleen maar goed is als spelers elkaar kritiek durven geven. Hoort gewoon bij topsport. 11 makke schapen heb je niks aan.

Weer een Duitse trainer die mindere resultaten aan vermoeidheid wijt, terwijl hij een hele brede selectie heeft.. Ik blijf het frappant vinden. Zoveel meetapparatuur, je eigen perceptie, spelers die het zelf aan (kunnen) geven..

19 januari 2022 om 07:29

Toch heeft deze trainer de CL gewonnen.. Die Duitser hier alleen de jc schaal.

19 januari 2022 om 07:50

Sir Paul, dat is wel echt een goede toevoeging aan hetgeen de Toekomst zei. Laten we vooral trainers in Nederland vergelijken met trainers die in topteams werkzaam zijn.

19 januari 2022 om 08:09

Maar psv is toch een topteam in Nederland?

19 januari 2022 om 08:59

En Cluj is een topteam in Roemenië..

19 januari 2022 om 09:09

Dat klopt maar die hebben geen Duitse trainer die zulke uitspraken doet....

19 januari 2022 om 10:08

PSV ook niet. Heeft wel gezegd dat zijn spelers last hadden van overbelasting en juist niks met vermoeidheid te maken had. Hij is ook vaak bekritiseerd over het feit dat hij vermoeide spelers te lang liet staan. Dus daar gaat de 'vergelijking' al volledig mank, tenzij je niet het verschil snapt tussen overbelasting en vermoeidheid.

En als je ook niet snapt wat het verschil is tussen een topteam als Chelsea en Liverpool (met die andere zeurende Duitser over vermoeidheid..) waar je dus -gezien het budget- vaker kan rouleren met de bank en een PSV wat absoluut geen topteam is, heeft deze 'discussie' eigenlijk ook geen zin.

19 januari 2022 om 10:31

Oh maar ik ben hier vandaag niet om een discussie aan te gaan maar meer om tijdsinvulling/besteding voordat ik over +/- 1 uur de deur achter mij dichttrek om een x-aantal dgn off line and above all off grid te gaan.
Het spijt mij dat ik jou op deze vroege ochtend heb verleid tot dit zinloze gesprek...🙄

19 januari 2022 om 10:44

Pittig!
Succes dan in ieder geval, het zij je vergeven

19 januari 2022 om 11:00

Dank je, ik kan het iedereen aanraden om zo nu en dan even off grid (sowieso off line) te gaan om tot jezelf te komen.
Je kunt aan mijn reacties ook wel merken dat ik er aan toe ben...😉

19 januari 2022 om 07:58

Wat een bekrompen opmerking. Jij scheert alle Duitsers over een kam.
Kijk eens naar hoeveel Duitse trainers er tegenwoordig zijn op het hoogste niveau en ze zijn allemaal verschillend.

19 januari 2022 om 08:30

Klopp klaagt ook constant, terwijl hij beter vaak zijn mond houdt. En is trouwens een heel slechte verliezer. Had heel veel sympathie voor klopp, maar dat ligt nu in de vuilbak.

19 januari 2022 om 08:37

Prem, denk aan je bloeddruk! Hij scheert niet alle Duitsers over één kam. Nou zijn Schmidt, Klopp en Tuchel wel goede voorbeelden natuurlijk.

19 januari 2022 om 09:20

Scheelt dat Klopp wel regelmatig laat zien dat zn teams goed kunnen voetballen, dat doet een Tuchel zelden.

19 januari 2022 om 08:51

Verschil is wel dat vrijwel elk team afgelaste wedstrijden heeft gehad om zo weer wat rust te pakken, terwijl Chelsea zelfs wedstrijden met 14 selectiespelers heeft moeten spelen. Het was een ongelooflijk strak schema met ook nog eens een dubbele League cup wedstrijd. Ik kan de vermoeidheid dus wel begrijpen. Het frustrerende is dat sommige teams de Corona-situatie en onduidelijke FA-regels gebruikt hebben om wedstrijden af te lasten, waardoor zij er nu een stuk fitter voorstaan.

19 januari 2022 om 09:18

Maar je snapt wel dat die afgelaste wedstrijden alsnog ingehaald moeten worden? Dus er komt vast een moment dat Chelsea weer meer rust heeft en anderen niet. Even los van extra bekerwedstrijden, maar datvis altijd het nadeel van sportief succes natuurlijk en geen reden tot klagen.

19 januari 2022 om 14:24

Nee want Chelsea speelt binnekort het WK voor club teams en daarna begint de champions league weer met terug week wedstrijden en dan moeten die WK wedstrijden ook nog ingehaald worden.

19 januari 2022 om 09:51

Geven spelers het altijd wel aan als ze moe zijn? Als je weet dat je bij de trainer niet stuk kan, en je altijd wel je basisplaats hebt, dan waarschijnlijk wel, maar als je zoals Ziyech vaker dan je lief is tussen basis en bank schippert...?

19 januari 2022 om 14:16

Ik denk dat ze het gewoon merken. Door lichaamstaal enzo. Moeilijk te verbergen ook, lijkt me.

19 januari 2022 om 10:34

Je kan er niet omheen dat een team zoals City, beter is en completer qua talent.....je kan er niet omheen maar Lukaku en zelfs Ziyech ook zijn te licht voor de echte top.
Tuchel is al weken aan het wisselen door Corona en wil vooral roteren voor het belangrijkste doel, zijnde het club wereldkampioenschap.
Dat Havertz bijna niet speelt is hier de reden van en daardoor krijg je plots Lukaku voor de kiezen en dan zou je anders moeten spelen omdat Lukaku niet met de rug naar doel een verlengstuk kan zijn in een creatieve aanvallende aanval vol met snelle bal circulatie. Ook Ziyech kan zich niet echt doorzetten maar bij hem is het probleem niet zo groot als bij Lukaku. De flankspelers Alonso en Azpilliqueta waren eigenlijk al tweede keuze maar de blessures van Chillwell en James maken het ook nog eens moeilijker want Alonso is ook geen toplevel meer.
Chelsea moet enkel bij de eerste vier zien te eindigen en de hoofd focus leggen bij CL, ELF cup, FA CUP en zoals eerder aangehaald, het club wereldkampioenschap.

Dit is nauwelijks discussie te noemen, zou me niet eens verbazen als ze het samen eens zijn over hetgeen ze het hebben. Zie er geen discussie aan af maar alles voor de clicks

Overigens vond ik het opvallend dat Ziyech na zijn goal niet eens juichte en iets wat stoïcijns liep te doen. Is dat al langer of echt puur toeval vandaag? Komt wat geïrriteerd over.

Wat overdreven dit met verhit.
Het is toch normaal en goed dat spelers onderling met elkaar in discussie gaan

Hoezo verhit?
ziet eruit als een normaal gesprek
en wie weet zijn ze het wel eens met elkaar
maar alleen maar goed dat spelers dit tegen elkaar kan zeggen toch
als dat niet meer zou kunnen

Hoe vaak in dit artikel heeft deze trainer het erover dat zijn spelers moe zijn.

Journalisten weten ook overal een punt van te maken he. Het spel van Chelsea was ondanks de voorsprong niet van een heel hoogstaand niveau. Als dan 2 spelers discussiëren over hoe het beter kan wordt daar direct weer iets achter gezocht.

Als ze als dooie vogeltjes naar de kleedkamer zouden lopen was dat waarschijnlijk ook weer niet goed geweest.

Valt me op dat er weinig over Veltman gezegd wordt. Die speelde een uitstekende pot. Mag ook gezegd worden.

19 januari 2022 om 08:55

Veltman doet het sowieso goed m.u.v de eerste paar maanden. Eén v/d weinige ajacieden ('18/'19) die een constant niveau haalt sinds zijn transfer.
Afgelopen weekend nog een penal meegekregen die door een ander gemist werd.
Hij speelt ook vaak als WB dus wie weet haalt v Gaal hem erbij..

19 januari 2022 om 09:48

Dumfries en Karsdorp doen het ook uitstekend bij hun clubs, dus dat wordt nog moeilijk kiezen. Beetje vervelend dat we drie rechtsbacks in vorm hebben, en geen enkele middenvelder of aanvaller.

19 januari 2022 om 09:59

En achter Dumfries en Karsdorp staat Frimpong te popelen om zijn debuut te maken... luxeprobleem op die positie, hadden wij die maar op links.

Is toch normaal dat je als teamgenoten wel eens discussies hebt? Media hopen weer op een relletje denk ik…

En maar weer over vermoeidheid. Wellicht moet je eens wat slimmer inkopen en wat slimmer/meer rouleren. Maar goed. Enige pech die Chelsea heeft is dat Lukaku destijds geblesseerd raakte als puntspeler, want toen draaide hij goed. En verder is het heel zuur dat Reece James en Ben Chilwell, als belangrijkste spelers bijna (wingbacks), nu beiden gebleseerd zijn. Kwalitatief dezelfde vervangers zijn er niet, waardoor men vaker teruggrijpt naar een 4-2-2-2, waarin spelers als Rudiger en dergelijke weer kelderen qua niveau.

Ook helpt het niet mee als een Kanté en Kovacic gebleseerd zijn. Vooral Kanté sukkelt nogal.

19 januari 2022 om 11:09

Ach, ze hebben verdikke 400 miljoen geinvesteerd de afgelopen 2 seizoenen... ! Zoals je zegt: wat slimmer inkopen dan. Langs de andere kant, hebben ze niet zowat 40 spelers die ze uitlenen? Daar moet toch ook iets tussen zitten?

Tuchel is, zoals ook bij zijn andere clubs gebeurde, de controle langzaam aan het verliezen en zoekt uitvluchten voor het mindere presteren. Zou me niet verbazen als hij het einde van het seizoen niet haalt.

19 januari 2022 om 12:10

Volgens mij zijn de meeste verhuurde spelers geen echte versterkingen.
Bakayoko (steeds minder geworden en past niet bij Chelsea), Ampadu (te licht), Gilmour (te licht), Emerson (wel redelijke back, beter dan Alonso in ieder geval), Batshuayi (te licht en minder dan wat ze al hebben), Miazga (te licht), Baba (nooit begrepen, ook te matig), Clarke-Salter (te licht) en Drinkwater (veel te matig).

ZE hadden wel die Kenedy verhuurd aan Flamengo, maar die is sinds vorige week teruggehaald door Chelsea. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat Lyon Emerson niet terug wilde laten komen. Kenedy kan als wingback denk ik nog wel eens verrassen. Defensief erg matig, maar aan de bal/aanvallend wel goed en daarnaast is hij nog relatief jong met zijn 25 jaar.

Verder snap ik diverse aankopen niet. Lukaku is niet het type spits Tuchel in mijn ogen, al denk ik dat hij nog altijd goed kan renderen. Maar met dit systeem komen spelers als CHO en Pulisic ook niet tot uting.

Daarnaast worden enkele speler zwaar overrated: Rudiger, Werner en Jorginho bijvoorbeeld. In mijn ogen zijn dat geen topspelers, maar blinken ze wel uit in het systeem met 5 verdedigers (behalve Werner)

19 januari 2022 om 14:09

@thenry_228, de loan army is echt flink gekrompen Sarr en Chalobah waren vorig seizoen verhuurd en zitten nu vast bij de selectie. Verder zijn er veel spelers definitief vertrokken. Tomori, Zappacosta, Moses zijn verkocht. Daarnaast zijn er wat spelers transfervrij vertrokken

Oh mijn god. Twee voetballers zijn het niet met elkaar eens. Nog nooit eerder vertoond.
Echt waar, waar maken mensen zich druk om, zelfs in de kelderklasse zie je dit.

Haha, kijk die Azpilicueta dan, prachtig mooi geschoten die foto

Hevig discussierend...lieve hemel zeg, Vz. En wat een afschuwelijke tenue trouwens

Tuchel: ‘Ik wil niet te hard zijn voor mijn spelers.’

Also Tuchel: Doet alsof tie een dubbele klaplong krijgt na een verkeerde pass van Ziyech afgelopen zaterdag.

19 januari 2022 om 11:09

Goed, dat moet dan net de kwaliteit van Ziyech zijn, want snel is ie niet en scoren doet hij ook al bitter weinig. Als hij zijn splijtende pas dan ook helemaal mis is, heb je letterlijk niks aan hem.

Alle 2 niet goed genoeg voor Chelsea. Hopelijk vertrekken ze aan het eind van het seizoen, alhoewel ik dat betwijfel. Ging stukken beter met de voorhoede Werner-Havertz-Mount, veel beweeglijker en onvoorspelbaarder.

19 januari 2022 om 13:11

Tuurlijk, 115 miljoen voor een spits betalen en hem vervolgens niet op zijn kwaliteiten uitspelen (die ondertussen iedereen toch wel kent), oprechte verbazing dat hij vervolgens niet goed presteert dus... vlug de markt op voor een nieuwe spits! Waarom een duurzaam beleid als er geld uit de kraan loopt?

Samen met Werner is dat op 2 seizoenen voor 175 miljoen euro spitsen! Wie is de volgende die na 1 jaar afgeserveerd zal worden?

19 januari 2022 om 16:44

Ja ik vond het ook een verschrikkelijk domme transfer van Chelsea. Maarja, ze moesten en zouden per se een spits kopen. Haaland lukte niet, dus dan maar Lukaku. Allemaal goed en wel, maar als je de komende 2/3 jaar met Lukaku gaat spelen, dan win je niks. Beter zo snel mogelijk verpatsen.

Ik dacht echt nou komt het ! Haha
Ziyech en lukaku zo jammer dat het nog niet loopt tussen die 2. Had wel verwacht dat het beastmode zou zijn.

En logisch dat die gasten in de PL moe zijn. Zoveel wedstrijden binnen een week. En wij maar klagen hè in de eredivisie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

9 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2021- Chelsea
2015-2017 Borussia Dortmund
2009-2014 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Tuchel lovend: ‘Hij is onze Salah, Van Dijk, De Bruyne, Neymar, Mbappé’

Thomas Tuchel is lovend over N’Golo Kante, die na een periode vol blessureleed weer beschikbaar is voor de manager van Chelsea. De Franse middenvelder wordt door de Duitse oefenmeester zelfs vergeleken...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren