Zlatan Ibrahimovic troost huilende scheidsrechter na kapitale fout

Dinsdag, 18 januari 2022 om 13:50Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:17

Zlatan Ibrahimovic heeft scheidsrechter Marco Serra maandagavond na het verloren Serie A-duel met Spezia (1-2) getroost. De arbiter maakte in blessuretijd een kapitale fout door een doelpunt van Junior Messias onterecht af te keuren. Serra was na afloop in tranen en verkeerde in shock, maar kon in de kleedkamer op compassie rekenen van de veertigjarige aanvaller van AC Milan.

Milan liet tegen Spezia vele kansen onbenut. Het gebrek aan effectiviteit leek de ploeg van trainer Stefano Pioli lange tijd op te breken, tot Messias in blessuretijd de bevrijdende 2-1 maakte. Serra had echter al gefloten voor een eerdere overtreding op Rebic, net voordat de bal bij Messias kwam. I Rossoneri waren woest en liepen in de 96ste minuut via Emmanuel Gyasi zelfs nog tegen een dure 1-2 nederlaag aan. Door de verliespartij bedraagt de achterstand van Milan nu twee punten op koploper Internazionale en bovendien heeft het een wedstrijd meer gespeeld.

Volgens il Corriere della Sera was scheidsrechter Serra na afloop van het duel tussen Milan en Spezia zo overstuur dat hij zijn tranen niet kon bedwingen. De arbiter zou door Zlatan Ibrahimovic en vier of vijf andere ploeggenoten zijn getroost. Zo werd hem verteld dat zulke fouten kunnen gebeuren. Niemand van de selectie vond het gepast om na de wedstrijd te klagen over de gemaakte fout. Ook Pioli wilde de schuld in Italiaanse media niet bij de scheidsrechter leggen. “We weten dat dit onterecht was, maar we hebben alleen onszelf om naar te wijzen”, zei de trainer. “De scheidsrechter bood nog zijn excuses aan, maar het was niet eens een echte fout.”

De afgekeurde goal van Messias dreigt in ieder geval wel de strijd om het kampioenschap in de Serie A te beïnvloeden. Internazionale neemt het zondag in een uitduel op tegen Atalanta, terwijl Milan in eigen huis Juventus ontvangt.De Italiaanse scheidsrechtersbond AIA spaarde scheidsrechter Serra in tegenstelling tot Milan niet. De arbiter kreeg dinsdag te horen dat hij voor twee wedstrijden is geschorst. Serrra zal twee weken moeten toekijken en en krijgt daarna een duel uit de Serie B toegewezen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door vernon)

De foto zegt me eigenlijk al genoeg. Tuurlijk de scheids maakt een fout, maar hoe er in het voetbal tegen een scheids tekeer gegaan wordt is natuurlijk ongekend. Ik kan maar weinig sporten (waaronder een aantal ruwere/gewelddadigere sporten) bedenken waar er met zo weinig respect met een scheidsrechter omgegaan wordt. Daarbij moet ik in dit geval wel zeggen dat Milaan er na afloop heel correct mee omgaat. Ook tegenover de scheidsrechter.

18 januari 2022 om 14:17

Ben ik met je eens. Enige remedie is duidelijkere regels en harder optreden. Heel simpel, alleen de aanvoerder mag met de scheidsrechter praten en alle andere spelers niet. Zodra een andere speler praat met de scheids (dan bedoel ik geen praatje pot maar in discussie) krijg je geel. Moet je eens opletten hoe snel het afgelopen is. Bij rugby is dit toch ook gebruikelijk?

18 januari 2022 om 15:24

Zit natuurlijk een groot verschil in de manier van praten. Veel scheidsrechters vinden het zelf ook nog best gezellig om een woordje te wisselen. Of een speler heeft gewoon een normale vraag / opmerking. Niet alles communicatie naar een scheidsrechter toe hoeft direct platgegooid te worden. Er moet echter wel een duidelijke lijn komen in de manier van praten naar officials. Vragen om kaarten, schreeuwen, tieren, rennen naar een scheids na een eventuele overtreding ofzo... volgens mij staan daar trouwens gewoon regels voor in het boekje. Maar als die acties nou gewoon direct bestraft worden, dan houden spelers ook wel sneller hun mond dicht. Bij Rugby wordt er ook door spelers wel eens wat met een scheids besproken, maar het gaat voornamelijk om de toon van het gesprek.

18 januari 2022 om 15:46

Dat zou ook wel het beste zijn maar dan is er geen duidelijke scheiding tussen wat wel en niet mag. De ene scheidsrechter accepteert meer dan de ander en interpreteert opmerkingen ook anders. Als het echt opgelost moet worden dan is hetgeen ik opperde de enige oplossing in mijn optiek en ik denk dat het de sport echt beter zou maken. Het lijkt heel streng maar het schept duidelijkheid en voorkomt een hoop gezeik binnen de 90min.

18 januari 2022 om 14:20

Ik vond eerlijk gezegd dat ze toen het gebeurde ook al goed en sympathiek reageerden. Na de primaire emotie leken ze heel snel begripvol.

18 januari 2022 om 14:34

Klopt echt belachelijk hoe soms een heel elftal gewoon naar een scheidsrechter gaat lopen. Ze moeten die regels inderdaad gewoon verscherpen. Alleen aanvoerders en anders mag je gewoon een gele kaart gelijk trekken.

18 januari 2022 om 14:46

Helemaal met je eens. Ik vind het raar dat er überhaupt geel moet staan op zeiken tegen de scheidsrechter, waar is je fatsoen? Je bent een volwassen vent en je loopt te schreeuwen tegen iemand die z'n werk zo goed mogelijk probeert te doen. Ik scheld de postbode toch ook niet verrot als hij te laat komt? Al zie ik Frenkie de Jong er nog voor aan om het te doen ook...

Het is gewoon een schrijnend gebrek aan respect. De scheidsrechter is een autoriteit en daar moet je respect voor hebben. Zó ontzettend kinderachtig hoe het er op de velden aan toe gaat. Een van de redenen waarom ik nooit scheidsrechter zou kunnen worden. Als ik zo'n speler als Frenkie de hele tijd aan m'n kop had te zeiken, had ik binnen 10 minuten al rood gegeven.

18 januari 2022 om 14:58

Als je dan rugby ziet hoeveel respect er is voor de scheidsrechters, dan is dit natuurlijk extreem erg. Veel harder optreden, iedere speler die zeurt meteen geel, maar zolang ze dat niet doen blijft het doorgaan.

18 januari 2022 om 18:02

Tja, de manier waarop is het verschil. Je mag bij rugby zeker wel in discussie gaan met de scheids, maar op een correcte, rustige manier.

18 januari 2022 om 15:04

Het lerend vermogen van voetballers is best hoog als scheidsrechters simpelweg optreden tegen gezeik. Ooit eens meegedaan met een zaalvoetbaltoernooi in Polen. De eerste twee wedstrijden regende het tijdstraffen bij ons vanwege discussies en misbaar. Daarna was het snel over (gelukkig). En je wilt niet weten hoe fijn het voetballen is als je je niet hoeft bezig te houden met de scheidsrechter en de tegenstander dat ook niet doet. Beslissing is beslissing, voetballen maar. Heerlijk, bijna een openbaring.

18 januari 2022 om 16:05

Dit kan wel gewoon het verschil maken tussen kampioen of geen kampioen en daar staan miljoenen tegenover. Met de var zouden we niet meer zulke problemen moeten hebben

18 januari 2022 om 16:27

Ik denk dat er geen enkele andere sport is waar er zo met de scheids wordt omgegaan. Bij heel veel sporten is er uberhaupt geen contact. Als je bij volleybal maar naar de scheidsrechter kijkt dan heb je al een straf te pakken. Bij rugby kijken die spelers wel link uit. Uiterst voorzichtig kunnen ze met de scheids praten, maar dan is het ook wel klaar.

Prima oplossing van jmaassen. Je kan best met de scheids babbelen als het rust is en de kleedkamer op wordt gezocht. Maar tijdens het spel, gewoon bek dicht.

Mooi dat ze hem hierin steunden. Het zijn toch hele dure punten namelijk. Zo zie je maar weer dat het mensenwerk blijft. Zo een scheidsrechter moet soms beslissingen maken in een splitsecond. Dat vergeten mensen vaak. Vanaf de zijlijn weet iedereen het altijd beter, maar een fout is zo gemaakt.

18 januari 2022 om 14:20

Hele dure punten idd, heb de wedstrijd niet gezien maar kon een var niet ingrijpen ofzo?

18 januari 2022 om 14:26

Nee dat kon niet. Er werd namelijk een overtreding gemaakt, echter floot de scheids voordat de bal bij de aanvaller terecht kwam die hem in een keer in de verre hoek legt. VAR kon dus ook niet ingrijpen.

Nouja, dat is ook netjes om te doen. heb het geval zelf niet gezien, maar fouten maken is helaas menselijk.
Mooi ook, dat ondanks de strijd om het kampioenschap, men de scheidsrechter zo probeert te troosten. Chapeau!

Wauw, echt respect hoor. Echt grote klasse van de spelers van milan. Heb sowieso wel echt respect voor scheidsrechters. Staat echt veel druk op man. Moet zelf bij mijn vereniging heel soms een partijtje fluiten en het is efht een ondankbare taak hoor hahaha.

18 januari 2022 om 14:29

Dat is het zeker. Zal nooit vergeten toen ik een aantal keren floot, werd helemaal verrot gescholden door fanatieke ouders langs de zijlijn haha. Geen enkele beslissing deugde van mij. Moet mentaal sterk in je schoenen staan wanneer je in een stadion staat en heel het stadion fluit tegen je door een beslissing wie niet in de mand viel bij de thuissupporters, inderdaad veel respect voor de scheidsrechters.

18 januari 2022 om 14:37

Ouders die langs de lijn staan te schreeuwen zijn echt vreselijk idd. Echt hoe kan je je zo druk maken. Is ook niks aan te doen want je kan iemand niet verder wegsturen dan achter de hekken.

18 januari 2022 om 18:04

Dat was zelfs al bij de wedstrijden met Koninginnedag, wanneer de scholen onderling tegen elkaar speelden.

18 januari 2022 om 14:33

Tja voetbal helaas een laagdrempelige sport waardoor het beoefend wordt door veel tokkies. Deze mensen schuiven het allemaal lekker af onder de noemer van “emotie”. Inderdaad veel respect voor mensen die wekelijks het mogelijk maken om te voetballen

18 januari 2022 om 14:42

Heb zelf 3 seizoenen gefloten, maar nooit echt commentaar gehad van de zijlijn. Vond t prachtig om te doen maar helaas gooide een blessure roet in t eten. Maar het verschil tussen amateurs en profvoetbal is natuurlijk wel enorm. Er kijken miljoenen mensen naar zo’n wedstrijd waardoor de druk er altijd al op ligt bij zo’n scheids, wanneer er fouten worden gemaakt, wordt het extra onder een vergrootglas gelegd. Ik vind persoonlijk wel dat dit soort fouten kunnen gebeuren, zelfs in de Serie A/topcompetitie.

18 januari 2022 om 15:00

Men denkt altijd dat scheidsrechters zijn makelijk is en vooral prof scheidsrechters. Je moet eens denken duizenden supporters in 1 stadion. Fluit je in hun nadeel dan kan er zo zijn dat mensen de meest ergste dingen zeggen. Er is daar dan ook veel psychische druk.

18 januari 2022 om 16:02

Bij ons: bardienst of wedstrijdjes fluiten. Iedereen kiest bardienst. Staat toch altijd wel minimaal 1 gare vader langs de zijlijn die weer loopt te roepen. Bij de F-jes. Drama. Dus inderdaad, respect voor scheidsrechters. Alhoewel als ik voetbal kijk en een scheids doet raar, dan ben ik ook niet altijd redelijk.

gigantische fout van die scheidsrechter maar het getuigt wel van klasse dat Zlatan en de anderen hem hebben getroost en niet publiekelijk hebben afgekraakt. Fouten maken is nou eenmaal menselijk. Ik denk dat heel veel mensen het vak van scheidsrechter op topniveau best onderschatten. Niet dat hij iets anders kom doen maar ik vond het wel mooi dat ie na het fluiten gelijk zijn excuses aanbood. Ik denk dat er nog wel scheidsrechters zijn het na afloop zouden rechtpraten.

Ik zie te pas en te onpas dat het woord 'shock'gebruikt wordt. Dit is echter niet van toepassing. De scheids is geschokt of geschokkeerd. Dat is echt totaal anders dan in shock verkeren.

meer dan alles respect voor Zlatan en andere medespelers
om zo om te gaan met de scheids
zo hoort het eigenlijk ook
maar tegenwoordig zijn dit soort dingen uniek en niet meer normaal in deze tijd
normaal gesproken zeiken ze zo'n man helemaal gelijk met de grond

dit getuigt van grote respect
en hier zullen meerdere spelers/clubs een voorbeeld aan moeten nemen

In deze rauwe wereld (van t voetbal) ,doen deze verhalen het goed bij mij. Menselijk aspect. Meer van dat graag.

Mooi om te zien van Zlatan. Ook al heeft hij soms van die nare trekjes, hij laat vaak ook de beste kans van zich zelf zien binnen de veld en buiten. En gisteren liet hij dat ook van zich zelf zien. Zlatan wat een vent

"de afgekeurde goal van Messias dreigt in ieder geval wel de strijd om het kampioenschap in de Serie A te beïnvloeden."

Beetje een gekke conclusie daar het moraal van het verhaal toch anders ligt.

Natuurlijk zal het de competitie beïnvloeden. Maar er zijn nog 1000 andere parameters die invloed hebben en een paar daarvan zullen ook persoonlijke fouten zijn.

Ik vind het ook wel weer mooi dat de benadeelde partij dit zo sportief opvat. Het afgeven op de arbitrage is met de invoering van de VAR zeker niet minder geworden. Het lijkt wel alsof we als spelers en supporters een 0 tolerance hebben voor arbitrale fouten omdat er nu een VAR bij zit.

Hij bood ook meteen excuses aan, zichtbaar aangeslagen. Hoe balen ook, had wel met hem te doen.

Respect dat AC Milan zich hier zo respectvol naar de scheids opstelt. Binnen het voetbal is het me juist vaak een doorn in het oog geweest hoe respectloos er gereageerd wordt naar scheidsrechters toe vanuit zowel spelers, als coaches en publiek.

Het is gewoon droevig hoe je soms op het allerhoogste niveau het halve team binnen enkele tellen als kleine kinderen om de scheids ziet schreeuwen na een 'discutabele' (dus niet per se foutieve) beslissing. Hetzelfde geld voor de coach met (op wat afstand) de halve bank die opspringen om de 4de official!! de huid vol te schreeuwen. Die arme man heeft hoogstwaarschijnlijk niet eens iets met die beslissing te maken.

Mooie actie van Zlatan en zijn teamgenoten (die dan weer niet bij naam genoemd worden, niet hier althans).

Scheidsrechters hebben het inderdaad vaak zwaar te verduren. Er is in mijn optiek een simpele regel nodig om dit op te lossen, als het gaat om de spelers dan. Alleen de captain mag de scheidsrechter (op een respectvolle manier) de scheidsrechter aanspreken op diens beslissingen. Doet iemand anders uit het team het? Dan krijgt die geel en als hij door blijft praten rood. Zo krijg je het er hopelijk snel uitgeslagen.

Er moet nog wel een oplossing komen als de captain zelf kermend op de grond ligt met een blessure, die heb ik niet meteen paraat .

Mooi dat Ibrahimovic en de andere spelers van AC Milan de ontroostbare scheidsrechter probeerde te troosten. Er is veel te weinig respect voor de scheidsrechters, fouten maken doen we allemaal dagelijks en hier leer je als persoon alleen maar van. Scheidsrechter zijn ook maar mensen en die mogen ook zeker fouten maken. Hoe zuur het ook is voor de team die je support of waar je voor speelt. Respect voor deze actie van de AC Milan spelers die mee doen voor de landstitel dit jaar en ook anders konden reageren!

Groot respect voor de reactie van de AC Milan spelers en trainer. Niet eerst naar de ander wijzen, maar eerst naar jezelf! Voorbeeld voor velen....

Respect en mooi om te zien!
Een top sportman maar inmiddels ook een relativator in het leven.
Dit soort gebeurtenissen doen hem niet ontwrichten.
Mooi te zien dat hij dan zelfs in staat is om een scheidsrechter te ondersteunen

Netjes dat die spelers dat deden. Maar als je van zoiets zo vreselijk overstuur raakt, dan vraag ik me serieus af of het mentaal helemaal goed met je gaat.

Scheids ging huilen. Wat een onzin. Dan mag er in Italien elke wedstrijd gehuild worden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1689 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SaelemaekersMiddenvelder361
S. TonaliMiddenvelder365
Rafael LeãoAanvaller3411
Brahim DíazAanvaller313
O. GiroudAanvaller2911
M. MaignanKeeper320
Junior MessiasAanvaller265
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2245 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 23 8 2 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren