Advocaat: ‘Hij zit zo weer bij het Nederlands elftal als alles op de rit staat’

Woensdag, 12 januari 2022 om 08:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:30

Dick Advocaat heeft er alle vertrouwen in dat Riechedly Bazoer nog een mooie carrière voor zich heeft. De 25-jarige verdediger annex middenvelder van Vitesse wordt begeerd door Feyenoord en PSV en kan bovendien rekenen op interesse van Benfica en Sporting Portugal. Het is echter de vraag of de clubs bereid zijn om een transfersom voor Bazoer te betalen, daar hij door een aflopend contract komende zomer gratis de deur uitloopt in Arnhem.

"Hij is een jongen met extra kwaliteit, dat blijf ik zeggen", vertelt Advocaat in het Algemeen Dagblad. De oefenmeester werkte bij FC Utrecht samen met Bazoer en zag hoe de zesvoudig international van Oranje zich onder Thomas Letsch verder doorontwikkelde de laatste jaren. De centrale verdediger had lange tijd een slecht imago over zich, maar lijkt nu ook op persoonlijk vlak grote stappen te zetten. "Die zit ook zo weer bij het Nederlands elftal als het allemaal op de rit staat. Deze jongen kan aan de bal zo goed voetballen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Letsch was er onder meer verantwoordelijk voor dat Bazoer tegenwoordig als verdediger door het leven gaat. De Duitse trainer posteerde hem bij Vitesse als centrale verdediger in een driemansdefensie. "Die rol vult hij op een speciale manier in zoals er maar weinig doen en kunnen", zei Letsch daar eerder dit seizoen over. "Veel meer ploegen spelen in de structuur met drie centrale verdedigers en backs die hoog op het veld staan. Maar Riechedly combineert het comfortabel aan de bal zijn met heel slim verdedigen. Het is zo moeilijk om hem de bal af te pakken."

Advocaat heeft Bazoer altijd al een interessante speler gevonden voor Feyenoord. "Dat zei ik al bij FC Utrecht. Dat is ook wat ik destijds tegen hem heb gezegd." Bazoer speelde vanaf januari 2019 een halfjaar op huurbasis bij FC Utrecht, dat hem overnam van VfL Wolfsburg. In de zomer van datzelfde jaar besloot Vitesse hem definitief terug te halen naar Nederland, waar hij een contract voor drie seizoenen tekende. Komende zomer loopt die verbintenis af. Vitesse is er alles aan gelegen om Bazoer binnenboord te houden, daar de ploeg van Letsch met de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en de Conference League nog op drie fronten meestrijdt dit seizoen.

"Als het ooit moet gebeuren, dan zou dit een mooie leeftijd voor een goede stap kunnen zijn", vult Fred Rutten zijn voormalig collega aan. "Een mooi moment. Eerst nog spelen in de top van de Eredivisie voordat hij nog eens in een grote competitie zou willen spelen. Het vraagt wel begeleiding van een ieder. Tijd en energie erin stoppen en goed kaderen." Bazoer ging dit seizoen onder meer over de schreef door een conflict met ploeggenoot Daan Huisman. Ook kreeg hij het bij Vitesse al een aan de stok met Oussama Tannane, die Vitesse vorige week inruilde voor Göztepe.


Poll

Denk jij dat Riechedly Bazoer nog terugkeert in Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door redey32)

Hij zit zo weer bij het Nederlands elftal? Het zou kunnen maar dan wel op de bank. In denk op zijn plek vooral in de verdediging hebben we wel betere opties. En als hij echt zo goed is waarom hebben de grotere clubs hem dan niet eerder gepakt nadat hij weg ging bij Ajax? Is het een moeilijke jongen?

‘Zit zo weer bij het NL elftal’?? Heeft Dickie wel eens gekeken wat zijn concurrenten zijn op de CV positie? Als spelers waar Juve en City respectievelijk 80m en 45m voor hebben betaald (De Ligt en Ake) er al niet aan te passen komen en een basisspeler van de Franse landskampioen niet eens wordt opgeroepen (Botman), dan is zelfs een plek op de bank nog veel te ver gezocht voor Bazoer op dit moment.

12 januari 2022 om 09:1012 januari 2022 om 09:14

Herby. Bazoer heeft natuurlijk wel de pre dat hij zowel achterin als op het middenveld kan spelen. Als Bazoer nog een niveautje hoger kan aantikken ziet ik best wel mogelijkheden. Vooral als je in een 5-3-2 gaat spelen. Je hoeft niet de beste speler te zijn om het beste voor het team te zijn.

12 januari 2022 om 09:21

Als LVG 5-3-2 (of we moesten we nou 1-3-4-3 van hem zeggen? Haha) gaat spelen wordt z’n kans op een plek op de bank wel iets groter inderdaad. Maar dan nog zou ik de voorkeur geven aan Van Dijk, De Vrij, De Ligt, Timber, Ake en Botman en dan heb je er al 6 voor 3 posities. Alleen een blessure zou hem dan kunnen helpen.

12 januari 2022 om 09:33

met een 5-3-2 zou Bazoer een veel betere optie zijn dan Botman natuurlijk. Verder vind ik het een beetje overdreven om Timber er boven te verkiezen, maar dat is om het even. Van Dijk, De Ligt en De Vrij moet je niet alle 3 opstellen. Te traag en te weinig 'echt' voetballend vermogen. Van Dijk, De Vrij en Timber/bazoer lijkt me een topverdediging die met Bazoer ook serieus voetballend vermogen toevoegt door in te schuiven zoals bij Vitesse. Ik zou het graag een paar keer zien.

12 januari 2022 om 09:44

Herby. Je hoeft niet alleen te kijken naar de CV positie hé, hij kan ook nog uit de voeten op het middenveld. Ik zeg niet als basis, maar als wisselspeler? Met hem dek je meteen een CV positie en een CVM positie af. Je kan kiezen om een De Roon en een Botman mee te nemen in jouw geval, maar je kan er ook voor kiezen om Bazoer mee te nemen (als hij zijn niveau nog omhoog kan krijgen) en deze twee thuis te laten bijvoorbeeld. Heb je weer ruimte voor extra speler op een andere positie

12 januari 2022 om 09:28

Wellicht de cvm positie? Ik heb niet het idee dat De Roon bij Oranje altijd onbetwist is

12 januari 2022 om 10:17

Jij hebt verstand van voetbal want daar hoort hij ook exact te spelen. Dan kan Oranje gewoon 433 spelen.

12 januari 2022 om 10:23

De Roon is wel iemand die een tegenstander kan uitschakelen, volgens mij kan Bazoer dat niet. Voetballend is het allemaal prima bij hem, maar hij is geen balafpakker.

12 januari 2022 om 10:59

Dan heb je een hele verkeerde beeld van Bazoer want dat is zijn grootste kwaliteit ballen afpakken. Daarnaast kan die geweldig voetballen, hij zou na een paar seizoenen zomaar Casemiro of Kante kunnen vervangen. Als iemand wel heel goed ballen kan afpakken is dat wel Bazoer.

12 januari 2022 om 11:32

Bazoer loopt in ieder geval niet de gehele wedstrijd achter zn man aan. Dan moet je bij Oranje wel heel goed zijn, mocht je niet in de problemen komen op die positie. Hij is ongeveer 10 klassen minder dan Casemiro en Kante, wat een grap zeg!

12 januari 2022 om 12:40

Met het laatste ben ik het eens, maar met dat eerste niet echt. Oranje heeft vrijwel altijd de bal. Dat kan je beter doen met Bazoer dan met Botman en de Roon.

Bazoer zal, met zijn track record qua gedrag, wel echt onomstreden een selectie af moeten dwingen. Daar hij niet de minste concurrentie heeft (de Ligt, de Vrij, van Dijk, Ake, etc.) zie ik het totaal niet gebeuren.

Eens hier wat hierboven gezegd wordt. De clubs waar hij naar toe zou gaan is qua Nederlands Elftal begrippen nou niet bepaald een reden om daarna onbetwist opgeroepen te worden. Pas als hij zich laat gelden op een paar niveau's hoger zal hij opgeroepen worden, er is veel concurrentie op zijn positie, wat natuurlijk een goed ding is.

Nou als je ziet dat een Rensch ook steeds opgeroepen wordt onder het mom van multifunctionaliteit dan kan Bazoer zeker mee met die gedachtegang. Gun het hem wel, hopen dat hij zijn koppie er vanaf nu bij kan houden.

12 januari 2022 om 10:40

Vooral niet kijken naar de posities waar Bazoer en een rensch spelen hè. Op die posities van Bazoer heeft van gaal z’n mannetjes wel

12 januari 2022 om 15:55

Op de positie van Rensch toch ook heel veel betere opties? Argument is vooral dat Rensch zo veelzijdig is.... Kwaliteit lijkt niet echt een voorwaarde.

Bazoer speelt zonder druk. Bij Vitesse waar alles wat je wint, mooi meegenomen is, maar als je verliest het geen schande is.

Bazoer zou ik pas oproepen als hij ergens gaat spelen, waar ze als team bovenaan meedoen en hij een rol van betekenis speelt.

Het spel van Sporting past wel bij hem. Bovendien moet hij nu, gelet op zijn leeftijd, de schaapjes op het droge proberen te krijgen.
Dus Vitesse ver brengen
Als held Arnhem verlaten
Als grote jongen Portugal binnenkomen

12 januari 2022 om 10:25

Ik denk dat het vrijwel onmogelijk is om vanuit Vitesse, als grote jongen in Portugal binnen te komen.

12 januari 2022 om 11:52

Vitesse speelt net als Psv en Feyenoord in de conference league. Als Vitesse daar presteert kennen ze hem en zien ze hoe belangrijk hij wel niet is. Hij heeft een hele goede pass, heeft ogen in zijn rug.

12 januari 2022 om 10:46

Plus, als hij nu echt zijn centen moet gaan pakken zijn er betere competities dan de Portugese qua salaris!

Met van Dijk, de Vrij, de Ligt, Timber, Ake, Botman en Blind voor op die plekken zie ik Bazoer niet snel opgeroepen worden.

Zolang jij maar niet zo weer terug bent bij Oranje beste Advocaat

On.

Zie nog steeds PSV eigenlijk als beste keuze. Kans ook groot dat Sangare weggaat, dan is hij beste optie in verdediging of middenveld.

Geen idee wat Vilhena moet kosten, maar als Feyenoord kans heeft, dan beste toch voor deze jongen gaan. Kent de club, rustige gast en - heb hem tijd niet gezien - heeft veel kwaliteit. Dit soort jongens zou Feyenoord moeten halen. Jongens die dan carriere daar afsluiten en leider kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 16 1 6 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior oppert opvallende nieuwe bestemming voor Bazoer

Er is nog altijd geen honderd procent zekerheid over de toekomst van Riechedly Bazoer. De verdediger annex middenvelder van Vitesse leek op weg naar Feyenoord, maar de Rotterdammers kunnen zich niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren