Xavi Simons moet vlieguren maken: ‘Ajax, PSV of Feyenoord zou leuk zijn’

Maandag, 10 januari 2022 om 23:23Jordi Tomasowa • Laatste update: 03:15

Xavi Simons lijkt in korte tijd flinke stappen te maken bij Paris Saint-Germain. De middenvelder maakte zondag tegen Olympique Lyon (1-1) als invaller zijn eerste competitieminuten in het elftal van trainer Mauricio Pochettino. Bij Rondo van Ziggo Sport is er maandag vooral lof voor de fysieke metamorfose die Simons dit seizoen heeft ondergaan bij de koploper in Ligue 1.

“Ik vind hem echt ineens een man, een kerel geworden”, vertelt Ronald de Boer enthousiast. “Daarvoor was hij echt heel frivool en heel ielig, echt een jeugdspeler. “Hij is zo jong en dat is het probleem bij Paris Saint-Germain. Dan moet je zo exceptioneel zijn zoals bijvoorbeeld Kylian Mbappé. Hij moet gewoon vlieguren gaan maken, maar gaat hij dat doen? De kans is groot dat hij dat bij Paris niet krijgt. Een Nederlandse club zou leuk zijn voor hem, Ajax, PSV of Feyenoord. Wel top drie, anders zijn er denk ik wel andere clubs die hem graag willen hebben.”

Ook Youri Mulder heeft oog voor de fysieke ontwikkeling die Simons bij PSG gemaakt heeft. “Hij zag er goed uit, stevig”, zegt de analist. Marco van Basten is daarentegen helemaal niet bekend met de jeugdinternational van het Nederlands elftal. “Hij is achttien ofzo? Oh, hij is bij Barcelona opgeleid? Ik heb hem nog nooit zien voetballen”, zegt de analist. “Als hij vlieguren krijgt bij Paris Saint-Germain, dan wordt het echt een wereldtopper. Als dat niet het geval zou zijn, dan kun je beter voor een andere club kiezen waar je wel die vlieguren kunt maken.

Simons en PSG zijn al enige tijd in gesprek over een langere contractuele samenwerking. De middenvelder wil naar verluidt alleen zijn handtekening zetten als hij de garantie krijgt dat hij bij het eerste elftal betrokken blijft. Indien dat niet het geval is, gaat zaakwaarnemer Mino Raiola naar verluidt op zoek naar een nieuwe werkgever voor de zoon van voormalig profvoetballer Regilio Simons.

Pochettino geeft toe: ‘Ik had inderdaad met Xavi Simons moeten beginnen’

De coach van Paris Saint-Germain geeft eerlijk toe dat de Nederlander niet op de bank had moeten starten.Lees artikel


Poll

Waar denk jij dat Xavi Simons het beste past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door rayvg)

Net even wat YouTube beelden van Xavi Simons bekeken en lijkt me wel een typische speler voor Ajax inderdaad. Is zeer talentvol maar moet zich echt nog wel verder doorontwikkelen. Bij Ajax zal hij wel veel meer kansen krijgen dan bij PSG. Voor de toekomst zeker een interessant talent voor Ajax. Tevens zou het mooi zijn als Ajax de toptalenten Koni de Winter en Bounida ook nog kan vastleggen voor in de toekomst. Dan heb je met Koni de Winter, Bounida en Xavi Simons er zo een paar toptalenten bij in de eigen jeugdopleiding die je dan weer zelf verder kan kneden in hun doorontwikkeling.
Bijkomend voordeel ook is dat Xavi Simons in Amsterdam geboren is. Ongetwijfeld zal hij ook de Amsterdamse branie bezitten.
Ik zeg doen, halen maar Marc!

11 januari 2022 om 05:12

Waarom zou Simmons tekenen bij Ajax om in de jeugdopleiding terecht te komen? Dat is het hele probleem van Simmons nu bij psg. Hij wil betrokken zijn bij het eerste want psg heeft geen tussen elftal. Voor de kkd kan hij beter bij psg blijven. Hij kan ook zo een mindere club vinden waar hij wel bij de eerste speelt. Vergeet niet dat Psg met een verrati enzo een wereldsterren middenveld heeft. Hij is wat 18?

11 januari 2022 om 07:51

Hij zal bij weinig clubs direct in de basis starten. Heeft gewoon te weinig wedstrijden in de benen.

11 januari 2022 om 11:40

Hij moet gewoon net als Frenkie De Jong eerst nog even bij Jong Ajax meters gaan maken, zichzelf fysiek nog sterker maken, wekelijks wedstrijden spelen tegen meer ervaren spelers en zodra hij goed genoeg is voor het eerste elftal zal hij op gegeven moment ook daar zijn kansen gaan krijgen. Zichzelf op Europees topniveau bewijzen en een uitnodiging krijgen voor het grote Oranje zijn dan de vervolgstappen.

11 januari 2022 om 14:42

Ik moet zeggen Simons is goed bezig met zijn fysiek, anders frenkie, gravenberch zie ik Simons echt sterker worden in zn lichaam. Duidelijk dat hij afgelopen tijd veel de sportschool in is gegaan. Hij is er nog niet maar als hij in dit tempo met dezelfde doorzettingsvermogen door gaat dan zie ik hem echt binnen kort een topper worden waar frenkie en gravenberch met hetzelffde lichaam lopen als sinds hun debuut. Nu heeft frenkie geluk dat hij ontzettend snel is en gravenberch geluk dat hij van nature een vrij goed gebouwd is maar je ziet de stilstand in hun ontwikkeling.

Eerlijk is eerlijk, ik hoef dit soort gasten niet bij mijn club te zien. Hij zal best goed kunnen voetballen, maar nu al zoveel eisen stellen terwijl je nog alles te bewijzen hebt zegt iets over zijn karakter. Past niet bij mijn clubje!

10 januari 2022 om 23:56

@itsTomJa goh wat een duivel. Hij vraagt zich af of hij wel speelminuten krijgt omdat hij anders als 18-jarige liever ergens heen gaat waar dat wel gebeurd, bel de FBI.

11 januari 2022 om 00:00

Te meer dat hij nu al een salaris opstrijkt waarmee hij bij PSV al tot de groot verdieners zal behoren. Dat voor een pubertje die nog alles te bewijzen heeft begrijp ik heel goed dat men bij PSV nuchter genoeg is en liever een echte versterking aantrekt.

11 januari 2022 om 02:10

Wij bij AZ nemen hem dan wel graag over ipv Dani de Wit

11 januari 2022 om 07:52

Succes met het betalen van een miljoenen salaris aan een jochie die alles nog moet bewijzen.

11 januari 2022 om 08:20

In deze kan ik hem daar ook wel in begrijpen hoor. Hij wil graag bij de senioren doorbreken, wat logisch is op je 18e leeftijd (hij steekt er in de A-jeugd met kop en schouders bovenuit). Echter heeft PSG geen tweede team dat bijvoorbeeld in de Ligue 2 speelt, waardoor die mogelijkheid al niet kan. Dus het is bij PSG of in de A of bij 1, en als je voor je gevoel hebt dat je meer uitdaging nodig hebt, snap ik best dat je dan garantie wil om bij 1 aan te haken. Anders gaat hij bij een andere club bij de senioren spelen.

11 januari 2022 om 12:53

Hij vraagt toch niet om een basisplaats of speelminuten? Hij eist alleen dat hij bij de selectie betrokken wordt (meetrainen). Dat vind ik geen rare eis.

Bij PSV op 10 ipv Gotze wie met de week slechter lijkt te worden? Ik teken voor. Prima spelertje hoor, zal in de Eredvisie een topspeler zijn. Heeft inderdaad wel flink wat uren in de sportschool gezeten zeg, lijkt daarnaast niks van z'n snelheid verloren te hebben. Zolang hij maar niet zo ontzettend breed als Bergwijn of Memphis word vind ik het prima.

11 januari 2022 om 00:33

Het lijkt wel of iedereen de Snor na papegaait. Gotze speelt heel behoorlijk en dienstbaar. Natuurlijk kan hij meer uitblinken maar daar heb je een elftal voor nodig dat wekelijks in dezelfde samenstelling kan spelen. En nee dan heb ik het niet eens over Schmidt zijn wisselbeleid. Met alle blessures dat PSV gehad heeft. Gotze heeft enorm veel arbeid verzet voor het team. Mede daardoor staat PSV nu ook 1ste.

Is het jou al opgevallen dat Gotze voor iemand die niet meer fit zou zijn steevast 90 minuten maakt? Zo'n snotneus als Xavi Simons zou ik voor nog geen lichtjaren willen omruilen met Gotze.

11 januari 2022 om 02:39

Ik praat gelukkig niemand na. Ik kom met m'n eigen meningen op basis van wat ik in een wedstrijd zie.

11 januari 2022 om 09:33

Gelukkig! de laatste lees ik op VZ alleen maar de opmerkingen van Derksen.

11 januari 2022 om 14:55

Ik zag Aguerooo laatst analyseren na een random niet bijzondere afrika cup wedstrijd waar ik niet eens de moeite voor zou doen om daar een stream van te zoeken, ik kan me daarom alleen voorstellen dat aguerooo geen wedstrijd in het voetbal mist en dus zeker met al zijn vlieguren niet zou durven iemand als derksen na te praten die totaal geen voetbal meer volgt en alleen doet als of.

11 januari 2022 om 00:38

Toch bijzonder. Toen Götze anderhalf jaar geleden naar PSV kwam zou hij met twee vingers in de neus de beste speler, MVP, van onze competitie worden. Je mocht niet beginnen over een elftal dat niet lang daarvoor de halve finale CL had gehaald want dat was een toevalstreffer, maar zie nu, er zijn PSVers die de beste man willen gaan vervangen voor de volgende hype?? Je gaat toch niet Götze op de bank zetten voor een YouTube ster die werkelijk nog nooit iets getoond heeft?

11 januari 2022 om 00:49

Het is geen YouTube ster. Hij wordt aardig gehypt, maar het is echt een aardig talent die er in de onder 19 al ver bovenuit stak. De laatste stap is het zwaarst maar als hij een goede keus maakt (en Nederlandse top vind ik niet verkeerd) dan zie ik hem binnen 4 jaar wel slagen hoor.

11 januari 2022 om 02:46

Nouja, op zo'n moment dat je als club als PSV een naam als Gotze binnen weet te halen, is toch wel een hele grote stunt. Probleem is alleen dat nu na 2 jaar, ik niet kan zeggen van goh, deze Gotze laat wel zien wat voor geweldenaar hij is. Vooral de afgelopen weken, zoals ik ook in m'n reactie zet, valt hij echt ontzettend tegen, waar hij vorig seizoen nog 5 goals en 6 assist had, staat die teller nu op 0 goals en 2 assist, dat is echt veel te mager voor een nummer 10.

Xavi Simons heb ik al een aantal keer zien voetballen, ik volg de media hype en de Youtube hype niet zo. Wat ik wel volg is dingen wat ik met mijn eigen ogen zie op het veld, en daarin kun je wel zien dat Xavi Simons echt ontzettend veel talent heeft. Die jongen is pas 18 jaar en beschikt nu al over onwijs veel techniek, daarnaast is hij ook nog eens bloedje snel.

Op dit moment ben ik als PSV-er geen fan van Gotze. Er zijn genoeg PSV-ers wie dit wel zijn maar ik heb dan ook vaak een eigen mening waar lang niet iedereen het mee eens is. Gotze is op dit moment wel degelijk vervangbaar, hij brengt niet datgene wat een speler zou moeten kunnen van zijn kaliber op zijn positie. Zoals je weet kijk ik elke PSV wedstrijd, en daaruit zie ik een Gotze wie echt ontzettend veel loopt en gewoon fit is, maar als 10 te weinig brengt. Ik denk dat Gotze als 8 echt ontzettend belangrijk kan zijn voor PSV met z'n loopvermogen, hierdoor komt de 10 positie dus wel degelijk vrij en zou een Xavi Simons een prima speler kunnen zijn om deze positie in te vullen.

11 januari 2022 om 06:05

Ben je wel bewust van de ziekte van Gotze?

11 januari 2022 om 10:19

Thanks nog voor je goede uitleg Aguerooo. Ik snapte toen hij kwam echt de euforie wel hoor, ik heb me hier ook vaker daar zeer uitgelaten over getoond, dat zo'n speler in onze competitie kwam spelen. Maar het toont ook hoe snel 'we' verwend zijn aan dat feit gezien er alweer over een vervanging wordt gesproken door de supporters.

11 januari 2022 om 10:35

Dus omdat Gotze een ziekte heeft moeten we het maar voor lief nemen en accepteren dat hij de afgelopen weken tot de minste spelers behoort? Lijkt me niet.

11 januari 2022 om 10:39

@myvision Het is ook al wel weer 2 jaar geleden he. Gotze is de jongste niet meer en was in zijn eerste jaar beter dan hij dat nu is. Het mag gewoon gezegd worden dat Gotze niet de speler is wat we hadden verwacht. Ik had hem ook echt wel beslissender verwacht, wat natuurlijk zo gek niet is. Maar nogmaals, als 8 zou hij in mijn ogen elke wedstrijd basis moeten staan, hij loopt zich echt kapot elke wedstrijd. Als 10 is hij gewoon niet goed genoeg op dit moment.

In Nederland spelen is denk ik juist het laatste wat deze jongen moet doen straks. Hoe negatief er nu al op hem gereageerd wordt vanwege zijn bekendheid is echt absurd. Als Simons straks bij een top 3 club hier, vol onder het vergrootglas, niet gelijk de sterren van de hemel speelt zal die negatieve tendens dat hij een "overschatte jeugdspeler is die werd gehyped wegens zijn haardos" alleen maar toenemen. Mocht het waar zijn dat Rangers interesse in hem heeft zou ik dat juist een uitstekende keuze voor Simons vinden. Bij een club die nationaal om de prijzen speelt, en normaliter Europees actief is je eerste echte stappen in het profvoetbal maken. Onder een trainer die je blijkbaar graag wilt hebben, en met wie je gemakkelijk kunt communiceren. In Schotland zal hij opvallen met zijn technische vaardigheden, en kan hij tegelijkertijd aan zijn fysiek werken om ook op dat vlak mee te kunnen in het profvoetbal.

11 januari 2022 om 07:53

Dat zielige wijzen altijd naar "haters" en bladibla. Hij was het grote talent, maar breekt gewoon niet door. Prima, maar moeten we voor z'n gevoel dan wel doen alsof hij net zo goed als Seedorf, dikke Ronaldoof van Basten is? Die waren jonger en al wereldsterren. Maar goed, bij Ajax zeker en bij PSV denk ik ook loopt er beter rond. Succes voor die jongen, maar PSG of Barca is blijkbaar te hoog gegrepen

“Oh ik ken hem niet. maar het wordt zeker een wereldtopper” Van Basten jij kenner!

10 januari 2022 om 23:58

Ik verbaasde me ook over de woorden van van Basten. “Maakt hij vlieguren bij psg dan moet ie dat doen, maakt ie die niet dan moet ie die ergens anders gaan maken”. Jemig kampioen open deuren in trappen zeg

11 januari 2022 om 00:36

Kampioen open deuren of niet, hij heeft wel gelijk.
Als Xavi bij.PSG weinig minuten maakt waardoor zijn ontwikkeling stagneert dan kan hij inderdaad verder kijken waar hij die wel maakt.

Niks verbazends aan wat Van Basten daar roept.

11 januari 2022 om 05:52

Daarom is het ook een open deur, vriend. Dit snapt iedereen ook zonder dat het gezegd wordt. Van Basten voegt hier dus geen nuttig woord toe en praat maar om te praten. En daar betrap ik hem wel vaker op zodra het onderwerp wat onbekender is. Dat die man nooit meer bij een wedstrijd van Spurs wordt ingezet, want als je daar van de hele bank (waar ook Lucas en Sanchez opzaten, toch wat geschiedenis met ons aller Ajax) alleen Winks kent en hem een topper noemt omdat het een international is, dan heb je je huiswerk gewoon niet gedaan.

Leukste aan het artikel is dat Marco van Basten totaal niet meegaat in de belachelijke hype van Simons door te veinzen alsof hij geen idee heeft wie dit mannetje is. Ik kan dat wel waarderen, na Tahith Chong heb ik weinig vertrouwen dat een grote bos krullen ook maar iets met je voetbal kwaliteiten te maken heeft.

11 januari 2022 om 05:53

Daar had jij Chong voor nodig?

11 januari 2022 om 11:21

Dat veinst hij niet hoor. Van Basten was een fantastische voetballer, heeft verstand van het spelletje, maar volgt de sport niet zo obsessief als andere analisten. Het komt bij Rondo vaak genoeg voor dat hij niet bekend is met bepaalde spelers . Daarvoor zitten die anderen er bij.

11 januari 2022 om 11:59

Dat maakt van Basten wel meteen de sympathiekste aan tafel. Iemand die wel een sterke voetbal mening heeft en dat altijd goed en grondig kan beamen, maar wijkt daarvan niet vanaf om zijn tijd te verspillen met opgehemelde talentjes. Als ze doorbreken, breken ze toch wel door.

"Even" vlieguren maken bij Ajax, PSV of Feyenoord? Sorry hoor, maar waar zou hij in hemelsnaam bij Ajax moeten gaan spelen? Super gehyped mannetje dat bij de beste opleidingen ter wereld had kunnen spelen (Ajax, Feyenoord, PSV) maar koos voor uiteindelijk PSG. Dan gaan "we" nu toch niet meer een springplank voor hem vormen en het zeeeeeeer ruwe diamantje slijpen voor PSG. Die gast is nog helemaal niet goed genoeg voor onze basis. Ik heb 't al veel vaker gezegd, maar ik had PSG prima willen loten in de CL. Los zand, zie ze zelden zo in Europa spelen als hoe Ajax dat doet dus nee bedankt.

11 januari 2022 om 01:12

Sorry hoor maar Xavi Simons is altijd nog maar slechts 18 jaar en heeft al kunnen meemaken hoe het is om te trainen met de beste spelers ter wereld bij Barcelona en bij PSG. Als Ajax die nog een tijdje kan opleiden en doorontwikkelen in de eigen jeugdopleiding zou dat zomaar een nieuw pareltje kunnen worden voor Ajax. Je ziet nu wel dat hij fysiek echt stappen heeft gemaakt. En bijkomend voordeel is dat hij een geboren Amsterdammer is.

ik zou als ik hem was eerst een middenmoter in Italië/Spanje/Frankrijk proberen, en mocht dat mislukken is een Nederlandse club altijd nog een reële optie. We vergeten vaak dat dit ventje nog maar 18 is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.OGC Nice3916
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller1910
L. MessiAanvaller111
S. YansaneAanvaller10
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1 fan
Middenvelder, 18 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren