Mike Verweij: ‘Na verkoop van David Neres zal Overmars actie ondernemen’

Zaterdag, 8 januari 2022 om 09:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:08

Hoewel er vanuit Engeland hele andere geluiden klinken, sluit Mike Verweij nog altijd niet uit dat Steven Bergwijn in januari naar Ajax komt. De journalist van De Telegraaf weet dat een uitgaande transfer van David Neres daarvoor wel een voorwaarde is. "Daarna kan Ajax pas schakelen en dan zal Marc Overmars actie ondernemen", zegt Verweij in de podcast Kick-off.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat moet Ajax met Steven Bergwijn? Hij is vooral goed op links en daar heb je je aanvoerder en sterspeler staan. Of ga je Tadic naar rechts halen? Ik heb wel een ander verlanglijstje: we kunnen er nu langzaamaan vanuit gaan dat dit het laatste seizoen is van Onana, Mazraoui, Tagliafico en Gravenberch bij Ajax. Ik zie graag een keeper komen voor de concurrentie met Pasveer (Gorter kan zich in de luwte ontwikkelen), een talentvolle linksback (voor rechts hebben we Regeer en je kan schuiven met Timber) en een goeie middenvelder voor in de aanvallende opbouwzone. Als Antony dan weggaat moet je je ook focussen op een 'pure' rechtsbuiten.

7 januari 2022 om 21:46

En Rensch? Waarom Regeer voor Rensch? Denk dat Rensch juist komende tijd loskomt.

Voor linksback, Wijndal? In de zomer nog een 1 jaar contract. Voor hem zou Ajax ideale stap zijn. Blind weer wat ouder en Taglifico weg.

7 januari 2022 om 22:16

Met Bergwijn kan je wellicht eens een normale counter uitvoeren. Nu als Ajax gaat counteren kan je als tegenstander je eerst gaan douchen, eitje koken, ontbijten en het veld op lopen en je organiseren als verdediging. Ik zie hem wel graag komen. Maar met jeeens, Tadic wordt niet snel gewisseld en waarom kom je terug naar de eredivisie als je bij de spurs speelt

7 januari 2022 om 22:46

Dat kan je met Antony ook. Daarnaast speelt Ajax 80% van de wedstrijd op de helft van de tegenstander. Dus wordt snelheid minder belangrijk (zie ook de stats van Tadic).

8 januari 2022 om 10:31

In je eentje kan je moeilijk counteren Donnie

8 januari 2022 om 12:13

Zelfs als de tegenstander van Ajax een corner heeft staan er 5 spelers op eigen helft. Counteren wordt gewoon heel moeilijk en dat hebben we ook helemaal niet nodig om tot doelpunten te komen.

7 januari 2022 om 22:40

Salah edine is een talentvolle linksback opkomend en verdedigend , bergwijn rechts als concurrent voor Anthony vind ik dodelijk , tadic op links laten al word hij dit jaar weer een jaartje ouder.. middenveld zou ik voor xavi simons gaan

8 januari 2022 om 09:25

Ik ben bang dat Xavi Simons qua salaris wel te betalen is, maar dat je hem naar verhouding geen loon kan geven wat past binnen het salarishuis. Volgens mij verdiend hij al teveel voor iemand die nog niks heeft laten zien.

8 januari 2022 om 04:35

Heel scherp van je ben het alleen half eens qua vervanging. Ajax heeft genoeg talent lopen in de jeugd en ik denk echt na de winterstop dat we voorproefjes zullen krijgen van Unuvar, regeer en ik denk dat Fitz Jim de perfecte rechtsback is voor Ajax. Eerlijk gezegd vind ik Rensch ook een grotere talent dan Gravenberch. Als Tagliafico gaat dan heb je echt geen vervanger daarvoor. Ik vind dat Gorter ook wel z’n kansen mag krijgen in de Eredivisie.

8 januari 2022 om 10:23

Precies dit. Waarom zou je Bergwijn ophalen? Dat is vooral een linksbuiten en daar staat Tadic die altijd fit is en speelt…ook als Bergwijn zijn zou je daar over na moeten denken toch?

8 januari 2022 om 11:10

Qua keeper moet je gewoon weer een sterkhouder halen. Het liefst een jongen van een jaar of 23/24 die ergens nu op het tweede plan zit. Mattia Perin, Dean Henderson, Alex Meret dat type.

Linksback zou Wijndal natuurlijk geweldig zijn, al hebben we Anass Salah Eddine ook nog rondlopen. Youri Baas doet het ook niet onverdienstelijk, maar die zie ik het niet redden. Rensch zal uiteindelijk gewoon centraal gaan lopen dus rechtsback zal Regeer wel doorgeschoven worden en echt omgeturnd worden zoals bij Nous ook gebeurde.

De middenvelder die je noemt lijkt mij erg simpel: of je haalt Eriksen terug, of je zet Kenneth Taylor in de basis. Eriksen terughalen en Taylor meer laten spelen dan nu is uiteraard de beste optie.

En op je laatste punt: laten we hopen dat Antony nog even een seizoen blijft zeg! Tevens hebben we Van Axel Dongen, Christian Rasmussen, Hlynsson, Martha, Jeppe Kjaer, Daramy, en het allerbelangrijkste: Unuvar nog rondlopen.

Het is toch niet te geloven met die gast. Mike Verweij zet je koppigheid is een keer op zij en haal die plaat weg voor je kop en zeg gewoon een keer dat je er naast zat, kan gebeuren joh!

7 januari 2022 om 22:01

Je gaat toch bijna denken dat die Verweij een persoonlijk belang heeft in de transfer van Bergwijn, dit word bijna zielig.

7 januari 2022 om 22:39

Hij heeft al een bedrukt Ajax-shirt van Bergwijn, het kan gewoon niet anders. Sinds het vertrek van Bergwijn, en eigenlijk al ervoor, was het de grote droom van Verweij dat hij eigenlijk naar Ajax kwam. Het is echt zielig.

8 januari 2022 om 10:54

Idd en dat noemt zich dan journalist, maar goed dat lijkt wel een trend te zijn onder journalisten om zelf nieuws te maken ipv nieuws te brengen.

Ik zou gewoon Tannane gratis oppikken. Een half jaar hem laten ballen in de CL en kassa aan het eind van het jaar. Bovendien zeer waardevol voor de competitie. Wat volgend jaar betreft: goede afspraken maken.

7 januari 2022 om 21:47

Ik vind dit persoonlijk een heel vreemd idee. Dan kan je toch veel beter Neres gewoon gehouden. Dan dat je Neres gaat verkopen en daar dan een veel mindere (wellicht te dikke) speler zonder ritme voor gaat terug halen, die ook nog eens voor meer problemen dan doelpunten heeft gezorgd in z'n hele carrière.

8 januari 2022 om 14:58

Natuurlijk staat Neres vele malen hoger, maar er is ook met hem en volgens mij met vele buitenlandse spelers afgesproken dat ze een jaar of drie? hier ballen en dan hun vleugels mogen uitslaan.
Tannane (is nu achterhaald lees ik bij een ander artikel) alleen als je Neres echt kwijt bent.
(nu zou zijn)

8 januari 2022 om 17:41

Zelfs dan is het een totaal andere voetballer op een totaal andere positie. Los van z'n kwaliteiten, gewicht en mentaliteit (of juist gebrek daaraan). Neres is een diepgaande snelle rechter vleugel speler. Tannane is een luie "ik wil de bal in m'n voeten hebben" nummer 10, dan kan je net zo goed Labyad neerzetten, die heeft in alles laten zien, de afgelopen jaren, een stuk verder te zijn dan Tannane.

9 januari 2022 om 01:34

Tannane gaat volledig verzuipen bij Ajax. Los van z'n mentale problemen is hij ook niet zo goed als de overige aanvallers. Dan krijg je hetzelfde als bij Labyad, Balde en die andere aankoop.

Moet zeggen dat ik me nog wel de ballen uit m'n broek lach als die Verweij na z'n grenzeloze stelligheid dat Bergwijn naar Ajax zou komen nog gelijk krijgt ook. Puur vanwege de fascinatie hoe lang hij al met dit gerucht aan komt zetten en er in al die tijd nog niks is gebeurd.

7 januari 2022 om 21:44

MGMV

hahah zou stunt zijn!

Maar begreep dat hij wel erg op goede voet is met de zaakwaarnemer van Bergwijn.
Misschien is de wens wel vooral vanuit Bergwijn om naar Ajax te gaan.

Ajax/Overmars wil vooral grote kern spelers die potentie hebben voor Oranje.

Dus ben benieuwd.

7 januari 2022 om 21:58

Dit is het derde seizoen en waarschijnlijk het zesde transferluik op rij dat ie deze onzin in stand probeert te houdt. Wordt echt treurig onderhand.

7 januari 2022 om 22:30

Haha het is echt krankzinnig, ja.

Haha die gasten zijn zo enorm geobsedeerd door deze transfer. Onder het motto "als we het maar lang genoeg roepen is er vast nog iemand die het geloofd".

Een kapotte klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan. Het levensmotto van het krantje. Wat hoop ik voor hun dat ze een keer gelijk hebben. Als supporter hoop ik van niet.

Wat is toch die vreemde fascinatie van Verweij met Bergwijn, goede voetballer hoor maar hij doet alsof Ajax de kans heeft om hierdoor een soort Messi binnen te halen.

Ja laten we linksbuiten Bergwijn halen als vervanger van onze back up rechtsbuiten zodat hij kan concurreren met Tadic die alles speelt en Daramy die net voor 10m+ is gehaald, dat zou echt krankzinnig beleid zijn. Word tijd dat er weer is wat aanvallers uit de jeugd door gaan stromen ipv dat we steeds meer dan 10M uitgeven aan opvulling van de bank.

Je moet wel het saaiste leven allertijden hebben als je tijd gaat besteden aan luisteren naar de podcast van twee random mannetjes als Valentijn en Mike aka saaiste meningen ooit aangevuld met constante leugens zoals dat Bergwijn naar Ajax gaat.

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden, een Neres is ten alle tijden 3 klasse beter dan Bergwijn.

Plus met Neres in zijn buurt draait Anthony ook beter.

8 januari 2022 om 09:16

Neres is ook heel erg matig na zn goede seizoen in de CL. Ik zie Neres bijvoorbeeld ook niet slagen bij de Spurs. Dat houdt niet in dat ik Bergwijn een versterking vind voor Ajax, beide spelers kunnen mij niet bekoren eerlijk gezegd.

O in dat geval komt er niks bij. Want Overmars stelt veel te hoge eigen bij een transfer van Neres. Hij wil veel te veel geld hebben. Dus Neres krijgt weer zijn beloofde transfer niet en die blijft dus gewoon tegen zijn zin in bij Ajax

Hoe vaak wordt dit bericht nog geplaatst? Dit wordt echt elke week geroepen en het blijft een onlogisch gerucht. Bergwijn zie ik niet nu al terug komen naar Nederland. En al helemaal niet als hij niet verzekerd is van een basisplaats.

Tottenham veel grote club dan Ajax in alles stadion, aanhang, topvoetballers wat the fuck moet hij bij Ajax ja over 10 jaar om af te bouwen!!!

8 januari 2022 om 00:58

Ja idd veel groter. Zoveel groter dat ze in de conference league geen eens doorkomen. Europees voetbal zien veel voetballers als een uitdaging. En itt Spurs doet Ajax niet zo moeilijk als er een echte topclub op de stoep staat voor hun spelers. En hoe graag ze het pretenderen, Spurs is at gewoonweg niet.

8 januari 2022 om 08:49

Wat dacht je van basisspeler worden? Bergwijn heeft dit seizoen 8 wedstrijden in de PL gespeeld. Als jij bij real madrid zou zitten en je speelt nooit ga je toch ook naar een club waar je meer uitzicht op speeltijd hebt. Lijkt me overigens redelijk voor de hand liggend antwoord als je langer dan een week voetbal volgt...

Als Ajax van Benfica wint en het komt een echt sterke tegenstander tegen zoals city of Bayern dan zou ik sws met Tadic in de spits spelen. Aan Haller heb je dan echt niks. Juist voor die wedstrijden waar het meeste geld te winnen valt is een snelle linksbuiten zwaar noodzakelijk. Adama Traore is ook beschikbaar die schat ik misschien nog wel hoger in dan Bergwijn.

7 januari 2022 om 22:25

Haller moet echt 10 doelpunten per wedstrijd maken voor mensen hem eens voor volwaardig aan zien he? Dat zinnetje aan Haller heb je dan echt niks hoorden we 4 maanden geleden ook al en raad eens...... Topscoorder CL tot nu toe.

8 januari 2022 om 03:39

Ajax heeft ook nog niet tegen een club als city gespeeld. Dan heb je echt snelheid voorin nodig. Bergwijn is sneller dan tadic en tadic is weer sneller dan Haller dus je verbeterd 2 posities op dat punt. Haller kan je dan altijd nog brengen als het nodig is.

Bergwijn is gewoon een degelijke speler voor linksbuiten. Ik vraag me wel af hoeveel hij zich nog verder kan ontwikkelen. Daramy valt tegen en tadic wordt ook steeds ouder en minder. Neres is ook stil blijven staan. Heeft nooit meer het niveau aangetikt van 2 seizoenen geleden.

Waarom reageren jullie toch op die Verweij. Dan blijft hij lol houden met deze onzin

Tadic wordt steeds minder? Dat zeggen is nog erger dan zeggen dat Bergwijn naar Ajax komt.

8 januari 2022 om 08:35

Maar vind jij dan dat hij beter wordt. Ja, hij heeft nog steeds veel doelpunten en assists (maar op zich schieten normaal gesproken je statistieken ook omhoog als je geregeld met 5-0 en meer wint) maar heb jij hem echt gezien in de wedstrijden waarin Ajax punten heeft laten liggen ? Volgens mij is hij niet meer zo overtuigend als enkele seizoenen geleden. Maar dat is mijn persoonlijke mening, en die is niet gebaseerd op statistieken maar meer op het spel als het erop aankomt.

Lekker Neres houden en meneer Bergwijn in London houden. Neres is ook het maatje van Antony. Aankomende zomer kun je hem alsnog verkopen aan Shaktar of wie dan ook. Met deze groep moet Ajax de titelstrijd zien te winnen van Psv.

Als het mogelijk is zou ik Tagliafico er graag bij willen houden. Voorbeeldige prof en de beste op de linksback positie. Al wil Ten Hag dat niet inzien. Maar daarnaast is hij voor Ajax en de supporters een boegbeeld van de club. Professioneel en correct. Niet alleen uit op alleen maar meer en meer. Een aderlating wanneer hij vertrekt. Maar het is hem hoe dan ook gegund. En dan pas zal Ajax er achter komen wie ze missen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 24 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham heeft plek vier in handen en legt alle druk bij Arsenal

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag beslag gelegd op de belangrijke vierde plek in de Premier League. Het elftal van manager Antonio Conte was in het eigen Tottenham Hotspur Stadium met 1-0 te...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren