Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij Go Ahead Eagles

Vrijdag, 24 december 2021 om 11:00Rian Rosendaal • Laatste update: 13:43

Kees van Wonderen is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De 52-jarige coach, die over een aflopend contract beschikt, heeft zelf besloten om De Adelaarshorst na afloop van dit seizoen te verlaten. Van Wonderen was sinds 2020 als oefenmeester verbonden aan the Eagles. De nummer elf in de Eredivisie gaat de komende tijd gebruiken om een opvolger voor hem te vinden.

"De reden daarvoor is eigenlijk niet spannend", legt Van Wonderen vrijdag uit op de website van Go Ahead. "Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook. Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020."

Van Wonderen promoveerde eerder dit jaar met Go Ahead rechtstreeks naar de Eredivisie. "Eigenlijk een soort kampioenschap", benadrukt de vertrekkende coach. "En momenteel zijn we met z’n allen volop in de race voor een nieuw kampioenschap, in de vorm van handhaving in de Eredivisie. Ook nu dit mijn laatste seizoen is bij Go Ahead Eagles, blijft daar de volle focus op. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat er voor mij alleen honderd procent toewijding en focus bestaat." Van Wonderen kan nog weinig kwijt over zijn toekomst. "Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger. Dat past in de prettige manier van werken bij Go Ahead Eagles: open naar elkaar toe, en begrip hebben voor ieders positie."

Technisch manager Paul Bosvelt vind het 'enorm jammer' dat Van Wonderen besloten heeft om Go Ahead te verlaten. "Maar we respecteren uiteraard zijn keuze. Ook is het denk ik goed dat hij nu al duidelijkheid verschaft. We kunnen alle tijd goed gebruiken in de zoektocht naar een geschikte opvolger. In het nieuwe jaar wacht nog een prachtige uitdaging op ons. Gelukkig hebben we ook te maken met een trainer die er alles aan zal blijven doen om zijn periode bij Go Ahead Eagles te voltooien met een tweede topprestatie", aldus Bosvelt.

De naam van Van Wonderen werd eerder in verband gebracht met FC Groningen, dat eerder deze week bekendmaakte na dit seizoen niet verder te gaan met Danny Buijs. Het Dagblad van het Noorden schreef begin december dat er zelfs geruchten gingen over onderhandelingen tussen Van Wonderen en FC Groningen. "Nee, het is goed dat je het vraagt", reageerde Van Wonderen donderdagavond na de nederlaag van Go Ahead Eagles op bezoek bij PSV in gesprek met de NOS op de vraag of een overstap naar FC Groningen aan de orde is. "Ik heb op geen enkele manier - nog steeds niet - contact gehad met Groningen. Niet mijn omgeving, ikzelf ook niet. Dus FC Groningen is op dit moment totaal niet aan de orde."Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door cas1)
24 december 2021 om 11:06

Voor Groningen echt een hele goede trainer. Vind dit een van weinige trainers op de Nederlandse velden die goed kan analyseren en niet heel interessant doet als hij analyseert.

24 december 2021 om 11:09

Eens, heel stiekem hoop ik dat hij jj toch bij ons opvolgt, maar dromen mag

24 december 2021 om 12:09

Haha ja. Ruilen, JJ naar Go Ahead, van Wonderen naar ons. Maar helaas lijkt hij eerder naar Groningen te gaan.

24 december 2021 om 11:11

Als hij niet wil verlengen zou ik hem gewoon op de bank zetten 😉

24 december 2021 om 11:22

Toevallig gisteren gekeken naar GAE maar wat een vreselijke spelopvatting heeft van Wonderen met zijn ploeg. Met zijn allen voor de pot hangen en maar tegenhouden. Ik weet niet of dit een manier van spelen is die bij Groningen past?

24 december 2021 om 11:29

Gae heeft ook vaak genoeg leuk voetbal laten zien dit seizoen (fortuna en heracles thuis bijvoorbeeld). Tegen psv, ajax en utrecht was het idd wel vooral voor de pot hangen en hopen op een counter. Psv uit dan, thuis was niet zo verdedigend

24 december 2021 om 11:30

Wat verwacht je anders dan? Lekker naïef naar Eindhoven gaan en vol op de aanval? Ik snap heel goed dat ze tegen PSV zo spelen. In Amsterdam heeft dat immers een punt opgeleverd. Als de Aardelaarshorst vol zit spelen ze op een hele andere manier.

24 december 2021 om 11:36

Nouja, Danny Buijs doet het alleen maar voor de pot hangen nog een graadje erger! Dus ik denk dat Van Wonderen echt wel een verbetering is. Plus hij zou bij Groningen over beter materiaal beschikken. Wellicht dat hij daar de speelstijl op aan gaat passen.

24 december 2021 om 11:38

Prem_93 natuurlijk zijn de spelopvattingen van GAE niet optimaal. Anders zouden deze spelers met alle respect niet bij GAE spelen. Bij Groningen heeft hij iets meer speling, aangezien de club groter is en ze meer middelen hebben dan GAE

Groetjes Blaise Matuidi

24 december 2021 om 13:18

Zelfs tegen Twente was het alleen maar voor de pot hangen, nee dit is niet mijn type coach, maar in zijn goed recht hoor, vind hem wel ietwat overschat, veel mensen vinden het een geweldige prestatie om als promovendus in de eredivisie te blijven. Persoonlijk denk ik dat het 1e seizoen vaak wel lukt, maar dat het 2e seizoen een stuk moeilijker is

24 december 2021 om 17:17

Wist niet dat je Nederlands sprak Blaise.

24 december 2021 om 17:42

Ja dat was echt heel erg
Maar ik zou hetzelfde hebben gedaan .
Elk doelpunt tegen kan belangrijk zijn .

24 december 2021 om 11:54

Op sportief gebied vind ik niet dat Groningen een stap vooruit is voor van wonderen

24 december 2021 om 12:06

Op basis van wat vind je dat? Dat is dan puur op basis van dit seizoen zeker, een seizoen dat bovendien nog niet is afgelopen.

Ik kan me niet herinneren wanneer Go Ahead voor het laatst boven Groningen is geëindigd. Ik denk daarnaast dat er meer financiële mogelijkheden zijn in Groningen. Waar is Groningen geen stap vooruit t.o.v. de Eagles? Met alle respect voor die club.

24 december 2021 om 12:07

Misschien als je naar de huidige ranglijst kijkt, maar een stap van een promovendus naar een club die bijna elk seizoen meestrijdt voor een plek in het linkerrijtje is altijd een stap vooruit.

24 december 2021 om 12:32

Alleen qua supporters ga je er flink op achteruit, verder is Groningen natuurlijk in alles een stap vooruit.

Hij zal wel naar Groningen gaan. Toch jammer voor gae heeft toch wel veel bereikt ook dit seizoen weer.

Fledderus heeft dit gisteren nogmaals ontkend. Sterker, lijkt dat Groningen meer interesse heeft in Frank Wormuth

24 december 2021 om 11:07

Hoe harder Fledderus ontkent, hoe zekerder het wordt.

24 december 2021 om 12:34

Jammer, had het liefst Lukkien zien komen.

24 december 2021 om 11:17

Als je kunt kiezen tussen Wormuth of van Wonderen zou ik voor van Wonderen gaan.

24 december 2021 om 11:40

Moet je die kop van Wormuth zien bij verbazing dat Buijs weggaat en de vraag als van Wonderen die krijgt en die alle kanten op kijkt en niks probeert te ontkennen noch te bevestigen. Nee, ga er maar vanuit dat je Kees volgend jaar bij je club ziet.

Nou wat een beroerd begin van de kerst. Zie die maar eens te vervangen.

24 december 2021 om 11:08

Dat lukt niet, ik denk dat we dit seizoen ons handhaven onder Kees (net zoals in 2014, het eerste seizoen) maar het vinden van een geschikte vervanger wordt moeilijk, komt wellicht weer zo'n Demmers situatie en dan donderen we er ook op de kop uit volgend seizoen

24 december 2021 om 11:13

Op zich heb ik wel vertrouwen in Kroes. Hij heeft nu een half jaar de tijd om een opvolger te vinden die binnen de nieuwe visie van de club past. Kroes heeft ook wel een fors netwerk natuurlijk, dus wellicht komt er een nieuwe visionair. Kees was voor GAE ook nog niet echt een gevestigde naam in het clubvoetbal natuurlijk, dus we wachten rustig af. Maakt natuurlijk wel dat dit een enorme aderlating is.

24 december 2021 om 11:18

Nee eens, Kroes brengt vanuit zijn achtergrond een enorm netwerk mee. Destijds was Demmers ook wel armoede, dat moet beter kunnen.
Misschien wil Erik ten Hag wel terugkeren ahahhaha, die heeft aangegeven in de zomer te willen kijken naar een andere uitdaging

Uitstekende trainer die een goede visie heeft. Weet zich ook altijd goed aan te passen aan de tegenstander. Mocht hij naar Groningen gaan lijkt me dat een goede slag. Toekomstige trainer voor de top 3.

In Heerenveen kunnen we hem ook wel hebben, zou een goede voor ons zijn.

Bedankt kees!!
Een hele goede trainen, die iets heel moois heeft neer gezet.
Ben benieuwd naar welke club die gaat.
Zou het hereveen of Groningen zijn.

Doet het voortreffelijk en mag het terecht een stapje hogerop gaan proberen

1+1 = 2. Buijs is weg bij Grunn, Van Wonderen weg bij Go Ahead, dus die gaat gewoon naar Groningen.
Was ook wel een goede vervanger geweest voor Jans..

24 december 2021 om 13:21

Nee dank je, vind hem behoorlijk overschat eerlijk gezegd, een verdedigende spelopvatting en echt bewezen heeft hij zich ook nog niet als hoofdcoach.

24 december 2021 om 15:47

Qua spelopvatting ben ik het met je eens. Maar ik hoor hem al verkondigen dat dat aan het spelersmateriaal ligt...

Ik ben wel onder de indruk van van Wonderen. Hoop dat hij (ooit) de opvolger zou worden van ten Hag.

Jammer dat Kees vertrekt, had gehoopt dat hij nog minimaal 1 jaar langer zou blijven. Ik hoop op Wim Jonk, Ruud van Nistelrooij of een buitenlandse coach voor volgend seizoen.

Logische dat van Wonderen een stap gaat zetten. Maar voor mij is het nog geen uitgemaakte zaak dat het Groningen gaat worden. Ik zou me niet verbazen als hij richting Utrecht of Alkmaar gaat.

Maar eerst dit seizoen nog maar eens 5 wedstrijden winnen Kees , dat maakt het allemaal eens stuk makkelijker in Deventer. En dan zijn er vast voldoende trainers die bij Go Ahead aan de slag willen.

Zijn redenatie klopt wel, hij wil wat anders maar ik lees hier dan dat het Fc Groningen kan worden.
Is dat nou echt een stap vooruit???
Ik vindt van niet

24 december 2021 om 11:57

Ja, dat is echt een stap vooruit.

24 december 2021 om 12:09

En waarom is dat geen stap vooruit volgens jou? Groningen is in alles een grotere club dan GAE

24 december 2021 om 12:16

Misschien qua naam maar niet het moment waarop zij momenteel presteren

24 december 2021 om 12:21

Als wij naar de prijzenkast en clubhistorie kijken is Kowet toch echt een grotere club dan fc Groningen dus "in alles" gaat in deze niet op.
Kowet is 4x landskampioen geweest tegenover 1 knvb beker voor fc Groningen.

24 december 2021 om 13:01

De landstitels zijn dan nog wel van voor de 2e wereldoorlog, als we dat er bij gaan pakken is DWS ook een grotere club dan Groningen. Feit is wel dat Kowet sinds 1988 vaker een niveautje lager gespeeld heeft dan de eredivisie.

24 december 2021 om 13:14

Wat is dit nou voor redenatie? Dus spelers zouden ook eerder naar Nottingham Forrest moeten gaan dan naar Manchester City omdat ze vaker de CL hebben gewonnen? En meer prijzen in de prijzenkast?

Groningen heeft een groter budget, begroting, faciliteiten, stadion, staf, meer prestaties (bijna elk jaar linkerrijtje) dus in alles is Groningen een stap vooruit.

Sterker nog Groningen staat 7e op de eeuwige ranglijst van de eredivisie en GAE 17e. Toch wel een groot contrast?

24 december 2021 om 14:20

Douwe Dabbert ik heb veel respect voor jou. Alleen hier sla je toch wel de plank mis.

24 december 2021 om 14:25

Het scheelt jou een boel typen als jij reageert op wat ik zeg ipv zelf invullen.

Kowet bestaat sinds 1905 als Go Ahead tegenover fc Groningen 1971. Ok het is lang geleden maar in die tijd is Kowet meerdere malen landskampioen geworden terwijl Groningen in zijn/haar bestaan eenmaal de beker gewonnen.

Dat is historie en prijzenkast, nergens heb ik gezegd dat Groningen geen stap vooruit is of dat spelers een treetje lager moeten voetballen omdat de club een historie/prijzenkast heeft. Persoonlijk vind ik de Adelaarshorst een mooier stadion dan de Euroborg maar dat terzijde.

Droppie; als DWS of bv Be Quick uit Groningen nog betaald voetbal (amateurs niet meegerekend) zouden spelen, dus eredivisie/kkd had ik die kunnen noemen.

24 december 2021 om 14:42

Dus dan is PSV ook beter dan Ajax?

24 december 2021 om 14:47

Even voor jouw wetenschap; GVAV waaruit FC Groningen voortkwam bestaat al sinds 1921.

24 december 2021 om 17:46

Jullie verkopen geen 6 tot 8 spelers per seizoen denk ik

24 december 2021 om 19:41

Douwe als je toch de wijsneus aan het uithangen bent, doe het dan wel goed. Fc Groningen is voortgekomen uit GVAV en GVAV is 1921 opgericht.

Dit zag nu echt helemaal niemand aankomen. Danny Buijs vertrekt bij Groningen. En een paar dagen later komt dit bericht.

Lijkt me een goede trainer coach in spe.
Zie m wel bij Feyenoord terecht komen uiteindelijk. Van Wonderen heeft denk ik bij ieder wel de gunfactor.

Die gaat naar PEC, bewandelt dezelfde route als Stegeman eerder 😉

24 december 2021 om 12:17

Geen garantie voor succes...

Riep het al in het Buijs topic, die gaat naar Groningen. Benieuwd wat hij daar teweeg gaat brengen.

Als hij naar Groningen gaat dan zijn hij en Fleddeeus walgelijke honden. Wees eerlijk.
Slot is heel eerlijk geweest toen hem gevraagd werd hoe het zat. Huiberts onsloeg hem idioot genmoeg hierom
Maar dit gaat wat mij betrft nog een stap verder, dit is walgelijk
Waarom zou Groningen, dat voor attractief voetbal probeert te gaan een trainer nemen die de boel dicht wil houden. Hij is nog net geen Fraser

24 december 2021 om 14:53

Beetje prematuur om zo heftig te reageren... En als je eerlijkheid in het betaald voetbal zoekt als het om transfers gaat zal je het maar mondjes maat vinden. De gevolgen van eerlijkheid heeft Slot ondervonden....dat gaat hij geen 2e keer weer doen.

24 december 2021 om 14:58

Al ga ik voortdurend op mijn bek dan nog zal ik eerlijk zijn en blijven..
Ik moet per slot van rekening elke dan met mezelf leven. Bovendien zouik het niet kunnen verdragen als ik in de spiegel kijk en een liegbeest zie
Ik ben het Volledig met je eens dat eerlijkheid al dan niet in het betaalde voetbal mondjes maat te vinden is

Groningen ontkent interesse in van Wonderen.

Kortom.... Van Wonderen is rond met Groningen

Heb ook vernomen uit het Utrechtse dat hake er uit gaat en van wonderen naar Utrecht gaat. En bij Utrecht zijn er ook wat meer mogelijkheden dan bij een Groningen.
Denk dat het alleen een lastig verhaal gaat worden als az zich gaat mengen, wat ik ook nog wel verwacht

24 december 2021 om 20:30

Als van wonderen slim is kiest die voor Groningen daar loopt toch echt meer talent rond dan bij Utrecht. Talenten als suslov, strand Larsen, Postema, Paulus Abraham of kranjijowo heeft Utrecht gewoon niet.

Voor mij hoeft van Wonderen ook niet. Geef mij maar Dick Lukkien. Groningse jongen, bekend met de FC, prima spelopvattingen en een prima analist.

24 december 2021 om 15:02

Lukkien is top. En heel jammer dat Emmen is gedegradeerd. Een eerlijk man die mooi voetbal aan het publiek wil geven
Buijs, Kloosterman (dat is toch de assistent van Buijs, voorheen Excelsior), Lukkien,
ze zijn er gelukkig wel

24 december 2021 om 16:28

Poldervaart bedoel je zeker ipv Kloosterman

24 december 2021 om 17:03

Ja dank je wel.
Een zeer beschaafde man met echt wel kennis van het spel, die ik een club in de eredivisie gun.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. OratmangoenAanvaller190
F. RossAanvaller50
M. SpiridakisAanvaller00
W. HahnKeeper190
S. JansenKeeper00
A. NoppertKeeper00
J. SchuurmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

1 fan
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren