Mohammed Kudus in voorselectie van Ghana ondanks wens van Ajax

Donderdag, 23 december 2021 om 15:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:15

Het is nog maar de vraag of Mohammed Kudus komende maand uitvliegt naar de Afrika Cup. De middenvelder kampt al het hele seizoen met blessureleed en heeft van Ajax geen toestemming gekregen om af te reizen voor het Afrikaanse landentoernooi, zo vertelde Erik ten Hag woensdagavond na afloop van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0). Kudus is echter wel opgenomen in de dertigkoppige voorselectie van Ghana

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Goede zet van Ajax. Laat hem eerst maar eens goed fit worden, want hij heeft te veel blessures in zijn tijd bij Ajax opgelopen. Laat ze maar hetzelfde doen met Mazraoui, want die is ook al om de haverklap geblesseerd. Maar de Marokkaanse bondscoach roept hem lang niet altijd op....

23 december 2021 om 09:50

Volgens mij heeft Ajax hier helemaal niets over te zeggen. Als Kudus wordt opgeroepen en hij wil zelf, dan gaat hij.

23 december 2021 om 10:35

Ajax kan toch zeggen dat hij nog geblesseerd is? Daarbij, zonder spelritme hebben ze heel weinig aan hem...

23 december 2021 om 12:40

@ruiz

daarom is dit dus een signaal van Ajax naar Kudus toe.

23 december 2021 om 10:00

Uhh, Ajax zet helemaal geen zet… goed lezen. Als ze hem oproepen dat is Ajax verplicht om hem af te staan. Ze kunnen hooguit meT het land van afkomst in gesprek. Maar vooraf weigeren doet helemaal niets. Het gaat niet om een transfer ofzo waarin je zelf de kaarten in handen hebt

23 december 2021 om 14:18

Zelfs als hij geblesseerd is, kan Ghana hem oproepen om hem te laten onderzoeken door de Ghanese bondsarts.

23 december 2021 om 15:26

Wat jij zegt klopt, maar volgens is de straf voor het niet afstaan van een speler dat hij tijdens het toernooi geen wedstrijden voor Ajax mag spelen en aan de hand van dit bericht zou je kunnen concluderen dat Ajax dat liever heeft dan dat hij al die wedstrijden voor Ghana met spelen.

23 december 2021 om 15:54

En wat voor signaal geeft dit aan andere buitenlanders, die denken dan wel 2x na om naar Ajax te komen. Als Ahax weigert krijgen ze ook een boete en mischien zelfs internationale schorsing , Ajax gaat dis gewoon meewerken

Lijkt me volkomen logisch. Gozer kan niet eens 3x op rij fit blijven en dan moet ie op die dramatische velden op volle intensiteit spelen. Ghana zal hem vast wel schorsen waardoor hij niet inzetbaar is, maar zelfs dat is beter dan hem af te laten reizen.

23 december 2021 om 08:14

Ach hou toch op! Als Robben het ek of wk zou spelen dan stond heel het land te juichen hier. Ik weet natuurlijk niks over zijn fitheid maar als er een kans is dat hij fit is dan lijkt het mij wel dat deze jongen zelf kan beslissen of hij meegaat of niet. Dat Ajax er niet blij mee is kan ik begrijpen maar er is nou eenmaal interland voetbal.

23 december 2021 om 08:37

Niet blij mee zijn is natuurlijk te begrijpen. Die jongen was net weer fit en mag dan mee met zijn land om gelijk weer geblesseerd te raken. Ajax betaald een dik salaris voor die speler dus heeft hier echt wel wat in te zeggen lijkt me.
Als ook de nationale bond geeft om het welzijn van de spelers dan laat je een herstellende speler die zo vaak geblesseerd is geweest ook gewoon niet meedoen.
Ajax kan hem niet tegenhouden maar wel een advies geven. Daarnaast een duidelijk signaal naar hun werkgever.

23 december 2021 om 08:37

Ik hoop ook op het gezonde verstand van Kudus want Ajax kan hem niet dwingen. Hij zal vast wel weten hoe diep hij kan gaan fysiek gezien, maar hij weet zelf ook dat hij notabene bij Ghana zelf geblesseerd is geraakt, meerdere keren. Dus ik hoop dat hij aan de lange termijn denkt.

23 december 2021 om 08:56

@MemphisDepay

Jonge spelers kunnen juist niet zelf beslissen aangezien ze vaak niet weten hoe ernstig ze geblesseerd zijn. Als je naar het blessureleed van Kudus kijkt en alle terugvallen die hij heeft gehad dan denk ik dat hij dit ook niet echt goed aanvoelt.

23 december 2021 om 15:20

Maar Kudus is geen Robben. Vrijwel niemand die zo vaak geblesseerd is keert steeds terug op zo'n hoog niveau. Kudus heeft dat niveau sowieso al niet, maar heeft sinds z'n eerste blessure het niveau van daarvoor al niet aan kunnen tikken. Nu heb ik geen enorme kijk op het Ghanese nationale elftal, maar als zij Kudus zo erg nodig hebben als wij Robben nodig hadden, dan is het toch wel slecht gesteld.

Begrijp ik en dat moeten ze ook bij Nous doen want is ook geblesseerd.
Zo gaan ze allebei spelen en komen nog erger terug.
Daar hebben wij niets aan.

23 december 2021 om 10:03

Helaas draait de wereld niet om “jullie”. Ajax heeft er niks over te zeggen dus een beetje een raar artikel.

23 december 2021 om 15:12

Ze denken dat wel...wij noemen dat kortzichtig dan wel oogkleppen

23 december 2021 om 10:17

Nous heeft toch ruzie met de bondscoach. Dus die blijft lekker in Amsterdam, ideaal

Mazraoui wordt toch al maanden niet opgeroepen? Of is z'n band met de trainer weer verbeterd?

23 december 2021 om 07:57

Klopt inderdaad, die heeft net als Ziyech ruzie met de bondscoach. Maar goed, vlak voor toernooien worden veel plooien vaak gladgestreken. Een trainer heeft goede spelers nodig en een speler wil toch een eindtoernooi spelen.

23 december 2021 om 08:47

Volgens mij doet Marokko het niet slechter zonder Ziyech en Mazraoui

23 december 2021 om 11:25

Marokko doet het prima inderdaad, maar als zij Ziyech en Mazraoui kunnen toevoegen aan hun selectie dan worden ze er (zeker in de breedte) toch wel degelijk sterker op. Beide spelers horen normaliter gewoon bij de beste 23 spelers van het land en zouden zonder het euvel tussen de bondscoach en hen uiteraard gewoon bij de selectie zitten. Ziyech zou zeer hoogstwaarschijnlijk ook gewoon in de basis staan en Nous zou een zeer goede stand-in voor Hakimi zijn!

23 december 2021 om 15:22

En dan 2 spelers het toernooi door de neus boren. Lijkt me dat je daar niet per sé sterker van wordt.

In het geval van Kudus valt dat wel te begrijpen. Die jongen kwakkelt al een heel seizoen en heeft voor de winterstop zijn rentree niet eens gemaakt. En dan zou hij in januari op een knollenveld in Kameroen er gelijk weer moeten staan?

Veel landen gaan belachelijk om met het oproepen van half fitte spelers. Hoe vaak een nog niet volledig herstelde internationaal zoals Mazraoui werd opgeroepen om vervolgens opnieuw geblesseerd terug te keren. Dat moet echt afgelopen zijn.

23 december 2021 om 08:54

Ja, inderdaad heel belachelijk dat landen half fitte spelers oproepen. Riep je dat ook toen Robben werd klaargestoomd voor Oranje?
Als Kudus fit is - of zo goed als fit - kan mij wat mij betreft gewoon mee met de Afrika Cup. Als Afrikaanse speler toch een prachtig iets om mee te maken.

23 december 2021 om 10:16

Welke werkgever is blij als een speler die vaak en lang geblesseerd is geweest, wordt opgeroepen omdat hij dan nét blessurevrij is? Dat het betreffende land er anders over denkt, dat kan. Maar Ajax denkt nu als werkgever.

23 december 2021 om 11:04

@Mason38 - waarom zou dat anders zijn als het een speler van het Nederlands elftal betreft? Als hij echt 100 procent fit is, mij prima. Maar hij heeft nog altijd zijn rentree niet gemaakt en ik geloof dat hij zelfs nog niet mee traint op dit moment. Dan ga je niet zeggen, na de vakantie sluit je aan bij Ghana en die beoordelen dan wel of het goed is.

23 december 2021 om 15:25

Kudus is geen Robben. Qua niveau niet, en qua herstel niet. Robben kwam vaak terug en was meteen weer topniveau. Kudus sukkelt nog steeds sinds z'n eerste blessure.

Allemaal leuk en begrijpelijk dat Ajax dat niet wil, maar daar heeft de club niets over te zeggen mocht Kudus daadwerkelijk worden opgeroepen. Een statement voor de bühne dus. Je kan hooguit hopen dat de speler en de Ghanese bond dezelfde gedachtegang delen maar daar heb je geen invloed op.

23 december 2021 om 15:31

Neu, is geen statement voor alleen de bühne. Dit is vooral een signaal naar de speler zelf. Ajax investeert al jaren in (het herstel van) dit grote talent, maar een man van glas. Als hij dan fit is voor Ghana, maar dan weer geblesseerd terugkomt, dan houdt het natuurlijk een keer op en denk ik dat Ajax gaat doorselecteren.

Het klinkt eerder als "ajax ziet Kudus liever niet naar de Afrika Cup gaan", gezien de opmerking:

"mocht Kudus toch worden opgeroepen door Ghana, dan is Ajax volgens de regelementen verplicht om de middenvelder af te staan."

Weet niet of ze hem kunnen tegenhouden.

Kudus maakte zo een geweldige indruk in de eerste wedstrijden die hij voor Ajax speelde, dat het zo ontzettend jammer is dat hij steeds geblesseerd is. Ik begrijp dat Ajax hem liever niet laat gaan, maar als Kudus verstandig is, dan wil hij dat zelf ook niet. Hij moet via trainingen weer herstellen en dan met invalbeurten wedstrijdritme gaan opdoen. Indien hij op de Afrika cup vol aan de bak moet, dan loopt hij het risico op een nieuwe blessure.
Ajax zou ik de winterstop een middenvelder erbij moeten halen en dan hoop ik op Zerrouki.

Volkomen begrijpelijk van Ajax. Vind het sowieso niet verstandig die Afrika Cup momenteel. Maar das een ander onderwerp. Laat Kudus eerst maar s volledig fit worden

Het is een goede beslissing maar mag Ajax dit doen

23 december 2021 om 08:28

Volgens mij wel, maar volgens mij kan hij dan wel gedurende het toernooi een verbod krijgen op het spelen van wedstrijden van Ajax.

23 december 2021 om 15:09

Nee niet waar een club heeft daar niks over te zeggen. Als hij zelf bedankt is wat anders.

Gelijk hebben ze.
Als de club geen gebruik van hem kan maken waarom zou hij dan überhaupt wél eventuele minuten voor zijn land kunnen maken.
Nou niet zelf stiekem opstellen he na de winter😏

Zonde van de vele blessures van Kudus. Ben echt benieuwd naar deze speler. Begon er veelbelovend.

Lijkt me verstandig om niet naar de Afrika cup te gaan. Beter eerst 100% fit worden, heeft Ghana in de toekomst ook meer aan.

Ik denk dat Ghana hem gewoon gaat opeisen. Zeer technisch begaafde speler met enorm veel pech. Alle begrip dat Ajax hem niet wil laten gaan maar hebben uiteindelijk weinig in te brengen.

Ajax kan hem niet tegenhouden natuurlijk, maar denk dat Kudus zich in een heel moeilijke situatie begeeft als hij tegen de wil van zijn werkgever ingaat. Kan zomaar betekenen dat hij voorlopig klaar is bij Ajax en daalt in de pikorde.
Heeft amper gespeeld bij Ajax en kwam weer geblesseerd terug van de nationale ploeg. Het houdt een keer op voor Ajax natuurlijk. Nu moet Kudus laten zien dat hij een toekomst heeft bij Ajax.

23 december 2021 om 08:59

Dit vind ik een goed punt inderdaad. Als hij fit is hij 2e/3e keus op 2 posities, als hij weer geblesseerd raakt dan zou ik hem een plekje laten zakken voor Unuvar en Taylor, want je kan er gewoon niet op bouwen dan. Jammer dat ie van glas is want hij is goed genoeg voor de basis normaal gesproken

Als hij wordt opgeroepen heeft Ajax hem gewoon af te staan. Behalve als kudus zelf afzegt natuurlijk. Maar dan is hij die periode ook niet inzetbaar.

Wat is de huidige status van Kudus ? Is hij alweer aan het trainen ? Ik begrijp het besluit van Ajax volkomen, wel uitkomen voor Ghana maar bij ajax vaak geblesseerd. Eigenlijk zou Kudus zelf wijzer moeten zijn. Verder heeft Ajax niet zoveel last van de Afrika Cup, alleen Haller gaan ze missen. Onana kunnen ze missen en Mazraoui wordt toch niet opgeroepen (en ook niet fit).

Als hij opgeroepen wordt, moet hij haast wel gaan (tenzij die zelf afzegt). Oftewel: de titel is wel erg overtrokken.

Verder begrijp ik Ten Hag hier wel hoor. Afrika Cup staat nu niet bekend om zijn soft spel of de mega goede velden. Om dan een Kudus, die al 1,5 jaar lijkt te sukkelen met blessures, zonder wedstrijdritme naar zo'n toernooi te sturen, lijkt mij niet zo'n goed plan.

Verder: Mazraoui en Ziyech worden al tijden niet meer opgeroepen voor Marokko, toch? Dus ik gok dat Nous ook gewoon lekker bij Ajax blijft de komende maanden. Jammer voor Rensch, maar goed voor Ajax.
Onana missen ze uiteraard niet en voor Haller wordt nu dan Brobbey gehuurd. Ander kaliber spits, maar er komt wel wat vervanging voor Haller bij!

Daar hebben 0,0 over te zeggen. Gewoon oproepen en als het lukt laten spelen. Niet zo raar doen daar.Ajax kan zo veel willen.
Kudus bepaalt. Natuurlijk wil je graag spelen op zo'n toernooi, maar als je amper gespeeld hebt voor je werkgever door blessureleed dan , ja dan zou ik toch maar bedanken.
Lijkt mij netjes ten opzichte van je werkgever

In mijn ogen veruit de grootste talent van Ajax. Ik zou hem altijd boven Klaassen of Gravenberch kiezen. Gravenberch begint ook irritant te worden met z’n balletjes breed terwijl die op doel ken gaan.

Ajax kan hem niet weigeren te gaan, de FIFA zal dan een sanctie opleggen , en geen buitenlander wil dan meer komen. Ook al begrijp ik Ajax zeer goed maar de wet achrikft anders voor.

Als club heb je volgens mij niks te kiezen wanneer een speler voor zijn nationale team wordt opgeroepen. En blessures worden door de medische staf van het nationale team beoordeeld. Die geven sowieso voorrang aan het spelen daar, dan boven het clubteam. Zelfs al dreigt het risico dat een speler na zijn optreden(s) in het nationale team (nog meer) geblesseerd terugkeert bij de club. Zal hun een zorg zijn. En dan wil de FIFA de Wk's niet om de 4, maar om de 2 jaar laten plaatsvinden. Allemaal vanwege eigen financieel gewin. Straks spelen we nog maar een paar wedstrijdjes voor de competitie en beker rond de vele toernooien;-)

Een speler met zelfkennis moet gewoon zelf zeggen ik wil bij de club blijven om fit te worden.Zo moeilijk hoeft t allemaal niet te zijn.

Als je fit bent dan kan je gaan, of je nou wedstrijd ritme hebt of niet. Bij Marokko lopen er ook een paar spelers rond die nooit of nauwelijks spelen bij hun club en toch worden ze opgeroepen. Dat is waarom het niveau van Afrika zo sneu is en altijd sneu zal blijven. Ondanks dat Afrika genoeg wereldspelers voortbrengt, er is altijd een sentiment dat het een zwakke voetbalcontinent is, dat komt door alles eromheen. Politiek, velden, management, afgedankte stadions en scheidsrechters die door de KNVB niet eens goed zou worden bevonden voor de Zaterdag klasse. Het heeft ook z’n charme natuurlijk, het fysieke aspect is abnormaal, Oranje kan UIT makkelijk verliezen van een land als Burkina Faso, dat begrijpen mensen vaak niet. In Afrika kan je technisch zijn wat je wilt, als er een 110 kilo wegende Afrikaan op je afkomt dan schakel je automatisch over naar Kick and Rush voetbal.

Het is totaal belachelijk dat clubs die spelers hun salaris betalen niets te zeggen hebben over het af staan van spelers. Ergens hoop ik dat Kudus zelf weigert om naar de Afrika Cup te gaan, aangezien hij dit seizoen heel de tijd geblesseerd is en hij eerst eens goed fit moet worden en rustig wedstrijdritme moet opbouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

12 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren