FC Groningen en Danny Buijs na dit seizoen uit elkaar

Woensdag, 22 december 2021 om 13:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:41

Danny Buijs vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Groningen, meldt de club via de officiële kanalen. De 39-jarige oefenmeester is bezig aan zijn vierde seizoen als coach in het noorden. Buijs presteert dit seizoen wisselvallig met zijn elftal en zit al enige tijd op de schopstoel. Ook het contract van assistent-trainer Adrie Poldervaart wordt niet verlengd. FC Groningen ging dinsdagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij AZ en gaat als nummer twaalf de winterstop in.

Het nieuws over de contractontbinding komt eerder dan gepland, daar beide partijen in eerste instantie pas na de winterstop in gesprek zouden gaan. "Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van de club. "Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken."

"Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden", reageert Buijs. "Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt. We hebben sportieve prestaties geboekt en spelers hebben zich individueel kunnen ontwikkelen in onze manier van werken. Maar vooral de binding tussen club, team en supporters is in die jaren in mijn ogen op een ongelooflijk positieve manier gegroeid. Na dit seizoen ga ik een nieuw avontuur aan. Tot die tijd gaan we er met elkaar alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om ook dit seizoen succesvol af te sluiten."

Buijs werd in 2018 door FC Groningen aangesteld als opvolger van Ernest Faber. De oud-middenvelder kwam over van Kozakken Boys en begon aan zijn eerste klus in het betaalde voetbal. Dat het contract van Poldervaart eveneens niet wordt verlengd is opmerkelijk te noemen, daar de assistent-trainer afgelopen zomer onder geen beding mocht vertrekken toen De Graafschap zich voor hem meldde. Poldervaart was duidelijk niet te spreken over die gang van zaken. "Ik heb altijd aangegeven dat ik graag nog een keer hoofdtrainer wil worden. En we hebben het niet over een vergelijkbare club als Groningen. De Graafschap is gewoon een schitterende club en dat was voor mij echt een feestje geweest. Het was een unieke kans."

Bronnen meldden destijds dat De Graafschap bereid was om 30.000 euro te betalen, terwijl Groningen een bedrag van 100.000 euro verlangde voor de rechterhand van Buijs. "In mijn ogen wil De Graafschap voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. We hoeven niet voor sinterklaas te spelen", zei Fledderus daarover. "Volgens mij hebben we ons heel redelijk opgesteld, maar uiteindelijk lagen we enorm ver uit elkaar. Een opvolger kost ook geld en we moeten dan een nieuwe technische staf samenstellen. Ik begrijp dat Adrie hier even stuk van is en dat mag natuurlijk ook."Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door karimbu)

4 jaar is genoeg, vers bloed voor de groep kan dan mooi uitpakken. Benieuwd wie zijn opvolger wordt.

22 december 2021 om 13:40

Denk dat hij het niet slecht gedaan heeft toch?
Wat vinden de Groningen-fans van zijn prestaties?

22 december 2021 om 13:46

Qua prestaties heeft hij niet slecht gepresteerd voor onze begroting. Voetbal was niet altijd om aan te zien, heeft ook te maken met kwaliteit en een wisselwerking. Je kan niet zonder bepaalde spelers ala Sangare, Alvarez, Blind of een Koopmeiners aanvallend voetbal spelen. Dus het is in mijn ogen wel te verklaren

22 december 2021 om 13:50

Klopt inderdaad. Al met al niet slecht. Gisteren tegen AZ was het bijna afbraakvoetbal zo leek het wel haha.

22 december 2021 om 14:08

Tja als zo snel met 10 man speelt is het niet helemaal onlogisch

22 december 2021 om 17:00

Buijs en Polderbaan per direct van die groep weghalen en Ronald (wellicht met Erwin) Koeman overhalen om in ieder geval een jaar (tot na het WK) de boel door te lichten en op de rit te krijgen.

Zonder druk, lekker bij zijn cluppie weer de draad oppakken en ondertussen zijn reputatie (nog altijd geweldig, maar toch met een klein deukje na afgelopen seizoen) in alle rust en in een vertrouwde omgeving (zeker als Erwin mee komt) oppoetsen. De steun van de supporters zal hij in ieder geval altijd hebben en zelfs als de tribunes leeg zijn, staat hun naam er altijd op. En kan hij mooi elke dag het standbeeld van zijn pa een kusje geven als hij aankomt voor de ochtendtraining.

Kan hij na het WK weer het stokje van Van Gaal overnemen zonder anderhalf jaar stil te hebben gezeten. (Tenzij het hem goed bevalt natuurlijk, hij mag altijd verlengen)

Die is na de volgende wedstrijd dus ontslagen...

22 december 2021 om 13:43

Groningen is te zuinig om Buijs te ontslaan. Je kunt namelijk al een halve versterking halen voor het bedrag wat je Buijs dan moet geven.

22 december 2021 om 14:12

Lijkt me ook onlogisch. Met of zonder buijs, groningen zal ergens tussen plek 10 en 15 eindigen. Zonde om dan die oprotpremie te moeten betalen.

22 december 2021 om 15:20

Ff Groningen is niet te zuinig en hij word niet ontslagen. Fc Groningen verdiend de complimenten door dit op deze manier op te lossen. Niemand aan het lijntje houden, keurig communiceren. Duidelijkheid voor iedereen. Netjes het seizoen met elkaar afmaken. Ik ben van menig dat Danny een prima prestatie heeft afgeleverd de afgelopen 4 jaar. Helaas was er dit jaar te weinig ruimte voor investeringen in de selectie. Ook zijn omgang met de media heb ik als positief ervaren. Gewoon lekker zich zelf. Hoop dat er een leuke club voor hem voorbijkomt.

22 december 2021 om 18:52

Footvallitis, ontslaan van trainers in een seizoen is niet des Gronings. De laatste keer dat dat gebeurde was Dwight Lodeweges trainer, en die stond toen ook stijf onderaan. Dat het dit jaar niet geweldig gaat is overigens niet een zo zeer de schuld van Danny. De achterhoede is verkocht en wat er gekomen is, is een stuk minder.

Het hing in de lucht. Ik denk voor beide partijen een goede keuze. Het is een beetje op lijkt het en zo hoeft Buijs die veel voor ons gedaan heeft niet door de achterdeur te vertrekken. Danny bedankt alvast en hopelijk eindigen we nog "gewoon" op plek 8.

Materiaal wat hij heeft is ook niet geweldig. Wel is dit een trainer die met zn woede uitbarstingen een houdbaarheidsdatum heeft, welke toch al een tijdje verstreken is.

Meteen eruit gooien. Helemaal na zijn afgang in de media gisteren. Helpt de club naar de afgrond.

Was te verwachten, misschien wel goed ook. Vorige 2 seizoenen waren we een ware vechtmachine en moeilijk te bespelen. Goede resultaten geboekt en altijd onze doelstellingen behaald. Helaas zat er niet meer in door corona en financiële maatregelen, dat kan je Danny niet kwalijk nemen.

Bedankt voor alles en het gaat je goed Danny💚

Chemie tussen spelers/publiek en trainer leek inderdaad al een beetje op. Het verbaast mij niet dat zijn contract niet wordt verlengd.

Niet verassend. Speelt afgrijselijk voetbal met Groningen. Kees van Wonderen de opvolger?

22 december 2021 om 15:01

Dat lijkt me wel een goede opvolger. Van Wonderen lijkt me een nuchtere man die een goede trainer kan worden, wie weet bij Feyenoord op een dag. Groningen lijkt me een mooie tussenstap.

22 december 2021 om 19:14

Is een goede kandidaat. vd Brom is ook vrij, vraag me af of hij bij de club past. Wormuth en Heracles zijn ook wel een beetje klaar denk ik. Zou ook bij Groningen passen net als Fraser die Sparta denk ik ga verlaten aan het einde van het seizoen

22 december 2021 om 15:05

Ik krijg een beetje een deja vu moment als ik Van Wonderen hoor als potentiele vervanger voor Buijs. Hij doet het goed met Go Ahead, maar het is een beetje net als toen Groningen Faber ging halen van Nec. Die deed het niet denderend in Groningen, maar hij deed het wel goed met Nec. Daarnaast hoor ik wel de hele tijd Van Wonderen, maar dat is ook een coach die meer leunt op stabiliteit in plaats van aanvallend voetbal. Dat deed hij al met Oranje onder-17 (herinner nog dat hij leunde dat Koorevaar in de penalty series zijn ding moest doen), vorig jaar in de KKD, en dit jaar in de Eredivisie. Dus wil je resultaten, dan zou ik voor Van Wonderen gaan. Als je aanvallend wilt zien, dan zou ik voor een andere coach gaan. Er zijn nu wat coaches zonder club en coaches waarbij hun contract af gaan lopen (oa Van Wonderen), dus even afwachten wie er beschikbaar is, en waar Groningen naartoe wilt gaan.

22 december 2021 om 15:15

@FC ik ben benieuwd wie jij wil zien.
Groningen is best een moeilijk club om trainer te zijn.
Je hangt eigenlijk tussen plek 6 t/m 12.
Einde van het seizoen worden de beste spelers verkocht en dan de hoop wat er terug voor komt.
Qua resultaat heeft Buijs het denk wel prima gedaan bij jullie?

22 december 2021 om 15:24

@bliek - Ik vind het lastig. Je hebt dit seizoen een hele uitgebalanceerde spelersgroep, waarvan Buijs uiteindelijk alle schuld krijgt. Hij speelt aanvallender dan de seizoenen daarvoor, mede omdat hij nu het materiaal heeft. Maar hij is genoodzaakt om verdedigend te spelen, omdat je de afgelopen seizoenen je hele achterhoede bent kwijtgeraakt, wat de kracht was van Groningen, en Matusiwa die verdedigend echt enorm veel werk opknapte. Paar aankopen had ik mijn vraagtekens bij, omdat het geen directe vervangers zijn voor de vertrokken spelers. Of het zijn spelers die enorm door de ondergrond zakten, Dankerlui en Dammers, of spelers voor de lange termijn, Kelley en Sverko. Kasanwirjo, Ngonge (ik hoor kritiek, maar is naar mijn mening onterecht), en in mindere mate Irandust zijn goed. Naast Duarte moet echt een balafpakker in de vorm van Felida komen. Ik zou sowieso kijken voor een Nederlandse trainer, want ik ben bang dat een buitenlandse trainer niet lekker bij het publiek zal vallen. Maar ik weet niet wie in dit geval.

22 december 2021 om 15:57

@Fc Toch denk ik dat je naar relatief jonge trainers moet kijken die het goed doen bij de ploegen 12-18.
Een van Wonderen , Misschien zelfs een Fraser Trainer van Nec.
Alleen moeten ze wel bij de visie van de club passen.

Ik vind ook dat Groningen te min heeft ingekocht ten opzicht van wat er vertrokken is.
Buijs en Groningen is een mooi huwelijk geweest en tis wel goed dat er vernieuwing komt iig.

Groot feest vanavond. Bedankt voor bewezen diensten, maar het is al 4 jaar geen kloten aan in de Euroborg. Veel te defensief resultaat voetbal. Hoop echt dat ze een trainer halen die wat aanvallender wil spelen, dan worden me maar 11e ipv 8e. Dat het stadion weer eens vol loopt voor attractief voetbal

22 december 2021 om 13:58

Dit soort dingen lees ik wel vaker, maar als ze echt lager eindigen met misschien mooier voetbal zal de kritiek gewoon net zo groot zijn.

22 december 2021 om 14:36

En als ze 16e eindigen ipv 8e en de nacompetitie ingaan met aanvallend voetbal? Vind je het dan nog steeds zo leuk?

22 december 2021 om 15:21

Ze staan nu ook gewoon 13e als ik me niet vergis, met onvoorstelbaar kloten spel. Ik heb al 11 jaar een seizoenskaart waarvan er eigenlijk maar 2 jaar echt leuk en attractief voetbal gespeeld is (onder Huistra eerste jaar en onder vd Looi tweede jaar). Er zit enorm veel talent in de selectie, maar als je hoort hoe hij op trainingen en in de kleedkamer tekeer gaat tegen een JSL, Abraham of Van Kaam, dan snap je wel dat die weinig.ontwikkeling doormaken. Tuurlijk, onze beste 5 spelers zijn verkocht (Itakura, Matusiwa, Gudmundsson, Messaoudi en Padt) maar er zit geen enkel idee achter dit jaar behalve geen goal tegen krijgen, wat ze ook niet lukt. Tel daar bij op het grenzeloze vertrouwen in Te Wierik en Hankouri terwijl Dammers nou juist net goed ging spelen en Mo gewoon tekort komt, en je zit je jaar in jaar uit af te vragen waar Danny mee bezig is

22 december 2021 om 21:34

Ik vind afkortingen van namen al mwah maar als je RvP zegt of MvB dan snap ik vaak nog wel wie er bedoeld word.. maar wat moet ik maken van JSL hahaha

Lijkt mij een terechte keuze van de club. Groningen zal dit jaar nog wel rond plek 10-14 eindigen. Echter is het verval al jaren ingezet. Met Buijs aan het roer is het wachten op een jaar waarin Groningen tegen degradatie moet gaan strijden. Lege stoeltjes, matig betonvoetbal, matige selectie, de tijden dat Groningen een bruisende club was zijn vervlogen.

22 december 2021 om 13:46

Het verval? Groningen heeft juist 1 van de meest talentvolle selecties van Nederland spelers als strand Larsen suslov kanjiwojo maar ook Postema en Paulus Abraham zullen alleen maar beter en beter worden.

22 december 2021 om 14:00

Daarom staan ze ook op plaats 12, omdat ze een van de meest talentvolle selecties van Nederland hebben. Op het moment dat die jongens top zijn, spelen ze allang in het buitenland of ze blijken achteraf toch niet sterk genoeg om zich optimaal te ontwikkelen. Dat neemt overigens niet weg dat ik Buijs een waardeloos uithangbord voor een ploeg vindt, dat hij vreselijk saai voetbal speelt en eigenlijk nooit het maximale uit de ploeg haalt. Hij is al twee keer gered door een transferperiode en een adequate technisch-directeur.

22 december 2021 om 14:21

Fledderus heeft nagelaten om Matusiwa te vervangen, een van de belangrijkste spelers.

Buijs heeft dat niet kunnen oplossen

22 december 2021 om 15:48

@Sirius klopt helemaal maar zo probeert Groningen te groeien door de talenten weer te verkopen en weer opnieuw te investeren. Bij welke club zie jij meer toekomst muziek 1 met allemaal 30 ers of 1 met allemaal talenten?

Zou al een godswonder zijn als hij überhaupt het eind van het seizoen haalt... :'

22 december 2021 om 13:43

Kees van Godswonderen?

22 december 2021 om 13:57

Hallelujah!

"maar draait een wisselvallige jaargang". Dat klinkt negatiever dan ik vind dat hij verdient. Hij heeft vele spelers in zijn periode bij Groningen beter gemaakt die daardoor ook voor heel behoorlijke bedragen zijn getransfereerd dan wel nu voor meer waarde verkocht kunnen worden. Ook waren in deze periode alle clubs, ook de top 3 nooit blij om tegen het goed georganiseerde spel van Groningen op te moeten boksen. Die plek is nu prima bezet, maar ik had Buys graag bij Feyenoord op de bank zien zitten dit en/of volgend seizoen.

22 december 2021 om 14:03

FC Groningen heeft ook wel redelijk wat te besteden. Dat een speler 'beter' wordt, dat hoeft niet altijd aan een trainer te liggen. Als je een talentvolle jongen twee jaar laat staan, wordt hij waarschijnlijk beter. De spelers die voor behoorlijke bedragen zijn verkast, zijn veelal zelf aankopen geweest. Daar mag je de technisch directeur dus voor bedanken. Buiten het feit dat hij z'n ploeg saai voetbal laat spelen dat oogt als los zand, vind ik Buijs ook een slecht uithangbord voor een ploeg.

Lijkt me een logisch besluit. Buijs al 4 jaar ervaring op het hoogste niveau voor zijn 40e, vervolgstap(pen) zijn nu belangrijk en wat betreft Groningen, Kees van Wonderen of Jaapie Stam?

22 december 2021 om 13:50

Kees van wonderen 2 jaar Groningen en dan naar Feyenoord?

Vind echt wel dat Buijs complimenten verdiend en Groningen ook trouwens. Buijs werd bij de amateurs weggepikt en heeft het met Groningen gewoon goed gedaan. Het is nu op aan het raken. Ik hoop dat er een mooie club voor hem komt waar hij zich verder kan ontwikkelen.

22 december 2021 om 13:58

Zeker, wat betreft het pad van Kees, mocht Slot over 2 jaar vetrekken... wie weet. Wim Jonk zou misschien ook wel bij Groningen past. Buijs verdiend complimenten en heeft het ook niet verkeerd gedaan bij Groningen.

Dit is echt een mafkees eerste klas. En nog een dramatische trainer ook. Loopt alleen maar stoere taal uit te slaan in interviews terwijl die er zelf geen reet van bakt.

22 december 2021 om 13:48

Waarom is Buijs een mafkees eerste klas? Omdat hij geen blad voor zijn mond heeft en geen typische schooljongen? Dat maakt je een mafkees?
Buijs confronteert mensen op hun fouten en hij wilt dat hij geconfronteerd wordt op zijn fouten, daarbij heeft Buijs het gewoon altijd verdedigend goed staan, weet hoe hij andere ploegen kan counteren dus dit is klinklare onzin.

22 december 2021 om 13:55

heb Buijs al genoeg dingen zien doen die je echt niet doet als je helemaal 100 bent hoor. En ja, als je met ze alle voor de pot gaat liggen staat het al snel goed ja. En enige manier hoe hij ploegen countert is wederom met het hele team verdedigen. en zelfs daarmee doet groningen het dramatisch dit jaar.

En een trainer die een speler van de tegenstander op zijn bek wilt slaan is gewoon een mafkees ja.

22 december 2021 om 14:04

Omdat hij met z'n tengels aan spelers zit waar hij vanaf moet blijven en niet snapt wat professionaliteit is in interviews. Hij is iemand met een kort lontje. Dat is niet erg, maar wel als je jezelf niet weet te bedwingen. Dat laatste is van toepassing op Buijs.

22 december 2021 om 14:32

Dan snap jij niet hoe het is om trainer te zijn, het is meer dan alleen maar voor de pot hangen. Het is je team voorbereiden op verschillende looplijnen en je team verschillende signalen laten herkennen.

Elke trainer wilt wel eens iemand op zijn bek slaan, dat Buijs nou het zegt op TV is niet slim, maakt hem nog altijd geen mafkees. Maar goed iedereen die buiten een bepaald patroon valt is al snel een mafkees tegenwoordig.

Ik lees heel veel Kees van Wonderen, maar mij lijkt me toch Dick Lukkien de logische opvolger? En mij lijkt het tevens dat Kees gewoon dit topseizoen minstens wil afronden alvorens hij een stap maakt.

22 december 2021 om 13:54

Kees van Wonderen zal het seizoen ook afmaken. Echter loopt zijn contract eind dit seizoen af, dus is hij door Groningen gratis op te pikken

22 december 2021 om 13:54

Buijs gaat ook pas weg aan het eind van het seizoen volgens het bericht.

22 december 2021 om 14:02

Betrapt!

Was te verwachten. Hopelijk dat de spelers het nog 100 procent kunnen opbrengen om te strijden voor een trainer die eind van het jaar vertrekt.

22 december 2021 om 13:55

Ze spelen niet voor de trainer toch?
Als speler lijkt het mij dat nje het maximale eruit wil halen en niet voor lul wilt staan.

Vind ook niet dat Buijs dat verdiend dat de spelers er met de pet zouden naar gooien. Buijs en Groningen is een mooi huwelijk geweest alleen is het nu op.
Ik hoop dat Buijs een mooie club vind en ben benieuwd welke trainer er naar Groningen gaat

Grootste tegenvaller zijn de praatjes voor af met attractief voetballer willen spelen. Zwaar gefaald.

Nadeel zijn idd vele transfers en wisselingen met veel jonge gasten daar heeft hij een punt.
Maar openlijk spelers afbranden en iemand aanvoerder maken die dat helemaal niet moet zijn. 2 dingen waar je toch echt wel de plank misslaat. Bovendien schijt je hem nog in je broek thuis tegen Zwolle..over analyseren van tegenstanders alleen maar met hun bezig zijn maar ga is van je eigen kracht uit! Teveel wisseling elke keer de basis schuiven of veranderen..

Mentaal is die wel sterk en eist hij veel daar is niks mis mee alleen het voetballende gedeelte lijkt geen idee achter te zitten..alleen maar breedt achterin heen en weer en terug naar de keeper. Je ziet ook elke tegenstander daar makkelijk op in kan spelen.

Wel vind ik het mooi dat het op deze respectvolle manier gaat. Prima keuze voor alle partijen!

Nu aub keer geen ex verdediger! Of verdedigend denkende trainer!

Bedankt Buijs voor je inzet en je drive om te knallen met Groningen, je deed het best goed in je begin jaren maar de afgelopen 2 jaar waren echt niet om aan te gluren, je visie van aanvallend voetbal samen met een vracht aan aanvallende versterkingen kwam er niet uit.. je ging je ingraven, ik wil niet verliezen mentaliteit. Dat is mooi als je strijd voor de top 6 in de Eredivisie, dan snap ik het wel, maar we zijn aan het strijden om in de Eredivisie te blijven en dan moet je risico nemen. Ook ben je niet echt als trainer gegroeid, verkeerde spelers op de posities zetten, schreeuwend aan de zijlijn. Deze groep was er denk ik ook klaar mee. Dus nog een keer, bedankt voor je inzet. Maar wie gaat Groningen halen? Hopelijk nu iemand met ervaring en rust.

Groningen heeft hetzelfde probleem als NAC en Sparta in de tijd voor Fraser. De ambities zijn te groot en het beeld van de club is bij het bestuur overschat…

Groningen is niets meer dan een middenmoter. Maar de druk wordt bij iedere trainer op Europees voetbal gelegd.

De 4 voorgaande trainers zijn allen na Groningen niet meer actief geweest als hoofdtrainer in de eredivisie!! Om Buys zullen clubs als twente ook niet staan te springen…

Het is een verschrikkelijke club om je carrière als trainer te laten groeien. Zodoende denk ik dat Groningen baat heeft bij een oude ervaren rot die weinig ambities heeft en het bestuur eens spiegel voor kan houden! Dan kan je als club weer gaan groeien.

Hans de Koning/ Hennie Spijkerman/ dwight lodeweges

22 december 2021 om 14:05

Wat een onzin, Buijs heeft dit aan zichzelf te wijten, zeggen van aantrekkelijk voetbal spelen maar altijd ingraven, spelers op de verkeerde plek, elke week andere spelers in de basis zetten en zijn geschreeuw en drukmakerij zijn voor mij iig de reden dat hij weg moet, en dat is geen schuld van de club, die heeft hem 4 jaar de kans gegeven, maar als het alleen maar bergafwaarts gaat dan moet je er mee stoppen. Genoeg is genoeg.

22 december 2021 om 14:13

Je noemt allemaal zaken die Buijs' langere aanblijven (terecht) betwisten, maar dit zijn helemaal geen argumenten waarom Shenkie geen goed punt heeft. Zoals jij een goed betoog hebt over Buijs' bijdrage, vind ik dat Shenkie zinnige dingen zegt over hoe de club zichzelf overschat. Afgezien dat ik totaal niet zie hoe een overschatte KKD-trainer als Hans de Koning of 'assistenten' als Hennie Spijkerman of Dwight Lodeweges voor nieuwe spirit gaan zorgen.

22 december 2021 om 14:13

Ho ho, ik praat niets van Buys goed wat slecht is hé… alleen toen het goed ging met Buys was zijn aanpak top, en nu het minder gaat met Groningen zijn het dezelfde bestuurders/spelers die hem op de vingers tikken voor eenzelfde aanpak!

Dat is vreemd. Misschien moeten spelers en bestuur ook eens in de spiegel kijken.

22 december 2021 om 14:18

@gomes1psv… dank voor jou reactie, exact wat ik bedoelde.

Mbt de koning Spijkerman lodeweges… soms moet je eerst terug naar de basis voordat nieuwe spirit zin heeft… ik denk dat nieuwe spirit op dit moment bij Groningen op korte termijn leuk is maar op niet al te lange termijn niets oplost!

Misschien is er een betere kandidaat dan deze 3, al vind ik dit wel verstandige gasten.

22 december 2021 om 16:48

Uit het feit dat je Spijkerman noemt, blijkt wel dat je geen idee hebt wat er speelt in en rond Groningen, laat staan als een zelfbenoemd orakel een betoog over de recente geschiedenis af te steken.

22 december 2021 om 20:45

Ja maar toen het goed ging met Buijs dan ging die toch ook gewoon door? Maar dit is het 2e jaar dat het niet goed gaat, en het spel gaat nog slechter dan vorig seizoen dan moet je als club een beslissing nemen en FCG is hier netjes en juist in om hem alvast te zeggen dat hij volgend jaar wat anders moet gaan doen, kan hij het nog ( hopelijk ) goed afsluiten en kan FCG opzoek naar een andere trainer. Ik vind dat Groningen hier niks verkeerds in heeft gedaan, en ik zie geen spelers die klagen hoor, alleen je merkt aan de groep dat ze ook geen zin meer in Buijs hebben.. want die zien ook dat het niet werkt zo.

22 december 2021 om 14:18

Zo gek is het toch niet dat ambitie bij Europees voetbal ligt? Groningen is de afgelopen 15 jaar slechts 3x niet op een EL/Play-offs-plek geã£â«indigd. Imo is dat nog een bescheiden ambitie, i.t.t. een Utrecht die jaren roept dat ze de top 3 willen aanvallen (om een voorbeeld te noemen)

22 december 2021 om 14:25

Dat is indd knap en vaker dan ik eigenlijk dacht.. maar van die 12x hebben ze het 1x gehaald en werden ze in de eerste voorronde uitgeschakeld door Aberdeen! (En 1x via bekerwinst)

Geen leuk voetbal, niet een bijzonder sportieve coach, zeer weinig ontwikkeling in het team en povere resultaten. Natuurlijk kun je de kanttekening plaatsen dat Mark-Jan Fledderus de club met een veel te jong elftal opzadelt, maar al met al denk ik niet dat veel supporters een droeve kerst hebben door dit nieuws. Lijkt me mooi om Dick Lukkien naar de FC te zien vertrekken als opvolger en ook Jonk zou ik graag eens bij een club als Groningen aan de slag zien. Denk echter dat Kees van Wonderen het meest in de smaak valt. Ik zag hem graag naar PSV komen na dit seizoen, maar nu het lijkt dat Schmidt daar wel langer zit is dat geen optie. Denk dat hij in de Euroborg een mooi nieuw platform kan vinden om zijn skills te bewijzen.

22 december 2021 om 14:19

Fledderus heeft er ook waardelooS elftal neer gezet. Sterkhouders verkocht en prut terug gehaald.

Ik ben erg benieuwd of Buijs in de toekomst nog een club in de Eredivisie gaat krijgen. Qua resultaten heeft hij het niet slecht gedaan maar zijn hele presentatie kan mij niet bekoren. Hij staat met enige regelmatig als een dolle stier langs de lijn en zijn optredens in de media zijn nou ook niet echt van een hoog niveau.
Ik denk dat veel clubs hun vingers daar niet aan willen branden.

Gelukkig voor Groningen, wat een drama trainer was dat, die mag blij zijn met een KKD team. Altijd negatief en nukkig, begint een beetje de Calimero der trainers te worden.

Henk Fraser?

Joris!!!??? Je haalt het niet in je hoofd he.

Overigens vrees dat Groningen in de winterstop Grim kan uitnodigen.

Ongelooflijk hoe Groningen zich opstelt ten opzichte van Poldervaart. Eerst ontneem je hem de kans om hoofdtrainer te worden. Vervolgens wordt die paar maanden later aan de kant geflikkerd. Schandalig gedrag dit van dat omhooggevallen technisch directeurtje. Valt bij Groningen keer op keer aardig door de mand met zijn fratsen en gedrag.

22 december 2021 om 14:27

Poldervaart mocht weg als De Graafschap zijn contract zou afkopen. Echter, Graafschap wilde niet meer betalen dan 30.000, ipv de door Groningen gevraagde 100.000.
Waarom zou je iemand, die je destijds een kans bood na zijn deceptie bij Excelsior, voor een schijntje laten gaan?! Poldervaart kan nu verder kijken, en wie weet komt er nog een betere club voor hem nu er geen transfersom betaald hoeft te worden.

Volgens mij kwam Danny Buijs niet van Harkemase Boys, maar Kozakken boys.

Voor de bühne proberen ze het nog een beetje mooi te verpakken. Bronnen binnen de club geven aan dat de relatie tussen Buijs en Fledderus al tijdje niet meer goed is. Buijs vindt dat er onterecht hoge verwachtingen worden gecreëerd door Fledderus, en vindt dat deze geen adequate vervangers voor de vertrokken spelers heeft gehaald..
Zou mij niet verbazen als Buijs het seizoen helemaal niet meer afmaakt, omdat hij al weken gepikeerd is en zijn frustraties uit op spelers, Technisch directeur en arbitrage.

Het is geen slechte trainer in mijn ogen alleen koek is op..!!

Zou leuk zijn als een van Bommel of Cocu zo'n club eens pakt. Kijken wat er nog te redden is van hun carrière

22 december 2021 om 15:29

Van Bommel en Cocu hebben helemaal geen zin om voor een salaris van zo'n 3 ton naar Groningen te verkassen. Cocu zal hopen op een club in Spanje, maar zou ook zomaar de assistent kunnen worden van de volgende Bondscoach van Oranje.

Het waren vier mooie jaren. Het voetbal was niet om aan te zien, maar Danny stond er altijd met passie voor de club. Jammer dat je vertrekt in een seizoen waar je veel kritiek krijgt op je manier van spelen, het is toch wel een aantal jaren effectief gebleken. Hopelijk mogen we je dit seizoen nog uitzwaaien in een volle noord tribune, de rest van het stadion zal wel niet vol zitten. 💚💚

Vanuit 0 ineens hoofdtrainer FC Groningen..
4 jaar lang het netjes gedaan.
Geen pratende media pop, maar iemand met emoties.
Iemand die onze Glenn Bijl met een ippon vloerde.

Ja, mooi persoon!
Na 4 jaar is het ook goed voor beide partijen om de horizon te verbreden

Ik vindt dat Buijs het best verdienstelijk heeft gedaan over de gehele 4 jaar. Dat het de laatste tijd minder is komt niet alleen door Buijs. Te onervaren selectie en teveel sterkhouders vertrokken is niet Buijs zijn schuld. Hij verdient beslist geen trap achterna maar voor beide partijen is het ook beter om iets anders te proberen. Persoonlijk hoop ik op Dick Lukkien , echte Groninger en bekend bij de club en heeft het goed op de rit bij Emmen.

22 december 2021 om 17:50

Woorden uit mijn mond getrokken. Buijs verdiend een mooi afscheid, altijd alles gegeven voor de club en ligt toch erg goed bij heel veel supporters. Dat die sterkhouders vertrokken is niet zijn schuld, maar het is de schuld van MJF dat hij niet de juiste vervangers heeft gehaald. Zonder die key spelers kun je niet het voetbal spelen dat Buijs wilt spelen.

Oefenmeester, het beestje mag al snel een naam hebben. Dit is toch geen oefenmeester of goede trainer. Een hele matige trainer vooral die ook nog eens slecht overkomt in de media en ook nog eens opvliegerig is. Ik denk dat Groningen hier een verstandig besluit neemt.

De beste man heeft naar behoren gepresteerd. Zijn beste spelers zijn telkens verkocht en dan is het maar te hopen dat je er iets fatsoenlijks voor terug krijgt. Zit het mee word je 6de, zit het tegen word je 14de, dat hoort bij een club als Groningen. Ik denk dat hij bij een mooie eredivisie club weer aan de slag gaan. Ik zie hem wel naar Sparta gaan of misschien Utrecht. Zie Fraser de omgekeerde weg bewandelen of Groningen moet voor van den Brom gaan. Is wel een aanvallend ingestelde trainer, alleen die zeurt zo als het even tegen zit.

22 december 2021 om 19:16

Groningen hoort toch om plek 4 tot en met 10 te spelen? Dat is hem toch ook aan te rekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder191
J. LarsenAanvaller197
M. de LeeuwAanvaller182
C. NgongeAanvaller187
R. PostemaAanvaller181
M. El HankouriAanvaller170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

7 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018-2022 FC Groningen
2016-2018 Kozakken Boys
2014-2015 Kozakken Boys
2013-2015 Kozakken Boys
2012-2013 Sparta Rotterdam
Laatste voetbalnieuws

Vitesse niet akkoord met schikkingsvoorstel Loïs Openda

Vitesse heeft heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor een schorsing van Loïs Openda niet geaccepteerd. De Belgische aanvaller kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Groningen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren