Gefrustreerde Pepe richt zich tot Atlético en Turpin na pijnlijke uitschakeling

Woensdag, 8 december 2021 om 12:11Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:13

Pepe heeft na afloop van verloren Champions League-wedstrijd van FC Porto tegen Atlético Madrid (1-3) kritiek geuit op scheidsrechter Clément Turpin. De Portugezen moeten door de nederlaag genoegen nemen met overwintering in de Europa League, terwijl de ploeg van Diego Simeone zich plaatste voor de knock-outfase van het miljardenbal. Volgens Pepe liet de Franse arbiter de Madrilenen volledig zijn gang gaan na de 0-1 van Antoine Griezmann. Het allesbeslissende duel stond bol van de incidenten. Beide ploegen eindigden het duel met tien man.

Porto had dinsdagavond in het eigen Estádio do Dragão tegen Atlético Madrid genoeg aan een gelijkspel om zich te verzekeren van de volgende ronde in de Champions League, maar zag het in de tweede helft volledig misgaan. Griezmann opende de score voor de bezoekers, waarna in de 67ste minuut de vlam in de pan sloeg. Yannick Carrasco kreeg rood voor een slaande beweging en kon vroegtijdig inrukken. Niet veel later ontstond er wederom een opstootje, waarbij Pepe geel zag van Turpin.

“In de eerste helft kregen we een hoop kansen om op voorsprong te komen”, zei Pepe na afloop op de persconferentie. “De tweede helft begonnen we ook goed, maar toen viel de goal van Atlético en was de wedstrijd klaar. Zij gooiden het helemaal dicht en gingen op de counter spelen. De scheidsrechter liet Atlético vervolgens volledig zijn gang gaan. Ze mochten het spel iedere keer afbreken, chaos creëren en ons uit ons ritme halen. Wij misten een beetje ervaring om daarmee om te gaan, we lieten ons meeslepen.”

Na de rode kaart van Carrasco werden bij Porto Wendell en bankzitter Augustín Marchesín door Turpin met rood weggestuurd. Diep in blessuretijd werd de wedstrijd door doelpunten van Ángel Correa en Rodrigo de Paul in het slot gegooid. Pepe baalt ervan dat hij er met FC Porto niet in is geslaagd om de achtste finales van de Champions League te bereiken. “We zijn erg gefrustreerd. We verdienden deze nederlaag niet, wij waren de betere ploeg. Maar dit was symbolisch voor onze groepsfase: we hebben veel kansen gecreëerd, maar we maken het niet af. Dat kan niet in de Champions League.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door messino)
8 december 2021 om 12:20

massa

Zo begrijpt Pepe het ook nog

Ik ben wel blij dat een Portugese club is uitgeschakeld, nu nog meteen er uit vliegen in de EL en het is een fijn seizoen

8 december 2021 om 12:43

Benfica er vanavond ook uit? Of misschien wel beter als ze doorgaan. Bonuspunten leveren niet veel meer op en in de CL vliegen ze er direct uit 🤔

8 december 2021 om 15:00

Ik had dat ook uitgewerkt maar daar kreeg ik vorige keer heel veel hoon op van mede voetbalzone leden. Ik denk dat het wel gunstig is als Benfica doorgaat en er uit vliegt in de volgende ronde. Hopelijk Sporting en nu ook Benfica door en er uit in de 1/8e finale met 2x verliezen.
Braga er uit in de EL en ach Porto, tja die zullen wel ver komen maar je kan niet alles hebben. Misschien komen Feyenoord en AZ ook wel ver in de CoL

8 december 2021 om 12:27

Porto moet niet zo janken zowel de rode kaart als Carrasco als Wendell kwam tot stand door een hoop theater. Het was gisteren gewoon een typische Portugezen club met alleen maar zuigen alleen is er een club die dit beter kan en dat is Atletico. Wel moet ik zeggen dat van alle clubs in de CL die Ajax kan loten, ik geen Atletico wil want dat is echt precies de club waar Ajax het juist moeilijk tegen zou hebben.

Clément Turpin.... nekharen gaan nog steeds overeind staan bij het horen van deze naam...

8 december 2021 om 14:03

Brrr echt ook, wat een vreselijke man.

Clement Turpin. Er zijn nog steeds een hele hoop ajacieden die boos zijn op deze man. Ik heb alleen nog steeds niet kunnen achterhalen waarom nu precies.

8 december 2021 om 12:31

Ik denk meer de Feyenoorders. Hij floot de beruchte thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. Toen was die man volledig de weg kwijt. Dat was de wedstrijd waar ze opblaasbananen op het veld gooide. Later werd dit gezien als racisme..

8 december 2021 om 15:08

Alles en iedereen wordt uitgescholden voor van alles en nog wat door de aanhang van feyenoord. De ziektes, verwensingen, aanstekers en munten vliegen je om de oren. Dan is het gooien van een opblaasbanaan die "toevallig" bij een donkere speler terecht komt natuurlijk geen racisme. Nee hoor zo zijn die jongens en meiden niet

8 december 2021 om 18:13

Daarom nam Sekou Cissé contact op met zijn landgenoot om uit te leggen dat het geen racisme was en kwam Salomon Kalou met een verklaring bij de UEFA dat die banaan geen racisme was.

8 december 2021 om 12:31

Nee feyenoorders juist. Heeft feyenoord een keer tegen as roma thuis echt kei en keihard genaaid.

8 december 2021 om 13:17

Turpin was een goede voor ons juist. Bayern thuis (3-3) en Juventus thuis (1-1) in ons mega seizoen toen.

8 december 2021 om 14:29

Edit: reactie bedoeld op miki1959

Haha wat een mislukte poging om cynisch te haten... ga maar gauw weer offline!

8 december 2021 om 14:36

Zet jezelf niet zo voor joker haha

Een beeld van huilende Portugezen gaat mij nooit vervelen. Pepe, Mourinho, Ronaldo, Moutinho en eerder Deco en Coentrao. Hoe meer hoe beter.

8 december 2021 om 14:19

@Samcro bedoel je deze? Zondag 25 juni 2006 is nog altijd een van de zwartste dagen uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Oranje werd in Nürnberg na een desastreuze avond vol tackles, klaagzang, list en bedrog door Portugal uitgeschakeld op het WK (1-0).Zestien gele en vier rode kaarten stonden er na afloop van de wedstrijd uit de achtste finales in het boekje van de Russische arbiter Valentin Ivanov.Ik weet nog precies waar is was: vd Valk Curaçao. Nou van relax en tranquillo was geen sprake meer. Sindsdien is alles anders, haha!

8 december 2021 om 14:35

Ik had toen een bijbaantje in de friettent. Ik kon geen vrij meer krijgen. Zat ik daar in mijn eentje in de friettent de wedstrijd te kijken. Scheldend etc, terwijl de baas boven de zaak woonde en alles mee kon krijgen. Uiteindelijk blij dat ik daar was i.p.v. op een vol plein

8 december 2021 om 14:37

Ha! Dat zal zeker daarin meewegen, maar ik kan gewoon erg genieten van die huilende gezichtjes.

8 december 2021 om 14:55

@San MarcoNou Nederlanders zijn ook enorme jankerds en gelukkig ook zeer hypocriet. Volgens mij begon Nederland zelf de Portugezen doormidden te trappen en hadden ze daarna zelf totaal niet de mentaliteit om rustig te blijven. Daarbij is Nederland gewoon vaak genoeg een schopploeg geweest met vals spel zoals de schwalbe van Robben.. Tijdens het WK walgde de rest van ons, maar dat is dan weer oké.Zo ook even gegeneraliseerd. Ik geniet dan weer meer van jankende hypocrisie.

8 december 2021 om 16:14

juist je moet altijd eerst naar jezelf kijken. Dan is Nedetland toch altijd vrij netjes tegenover landen als Mexico, Portugal of Spanje en alle zuid Amerikaanse landen. Maar ja als je dan iets doet dan wijzen al die hypocrieten je na want uitdelen oke en er mee opgegroeid zijn maar ontvangen en zelf genaaid worden is natuurlijk niet leuk.

8 december 2021 om 16:15

Je hebt ook wel gelijk @herosennin44, maar dat maakt het er niet lekkerder om dat een rivaal (zowel op clubgebied als internationaal) het slecht afgaat. Dan kijk je inderdaad toch even door een oranje bril

8 december 2021 om 18:56

Ja, maar dat is onder het motto "als ze dan toch gaan schreeuwen, rollen, janken en je kaarten aannaaien kun je net zo goed echt raken ook"

8 december 2021 om 17:38

Huilie huilie jezus wat zijn jullie Hollanders het meest hypocriete volk wat er is. Echt ongelofelijk. Beginnen zelf met schoppen vaak en dan janken als ze gesloopt worden altijd commentaar op alles en iedereen en janken zelfs om een vaccinatie en altijd maar jezelf beter voelen dan anderen. Nou heb ik ook even lekker gegeneraliseerd. Iig leuk om nu te zie. Dat de Nederlandse clubs het beter doen.

9 december 2021 om 11:16

Pijn van het ek 2004 en en het wk 2006, he?

‘We missen een beetje ervaring’… Hoe oud is Pepe ook alweer? Juist hij moet daarvoor zorgen.

8 december 2021 om 12:32

Hij kan er niet in zijn eentje voor zorgen dat de hele ploeg zich niet laat meeslepen lijkt me.

8 december 2021 om 15:56

Eens, maar als je hem als een dolle stier op de scheids af zag vliegen gisteren (waar hij een terechte gele kaart voor krijgt), dan wordt het voor mij een ander verhaal en geef je niet echt het goede voorbeeld.

Die rode kaart van Wendell vind ik zo onterecht. Je ziet gewoon dat die jongen zich rot schrikt en zichzelf wil beschermen. Als ie dan uit emotie die ander wat raakt, ja tering man, wat dacht je dan. Overduidelijk dat die jongen geen kwaad in de zin had. Turpin faalde volledig de angel eruit te halen door de aanstichters niet weg te sturen.

8 december 2021 om 12:49

Die rode kaart van Carrasco was ook erg dom. Als professional mag je je niet zo laten provoceren. Het meest bizarre vond ik nog dat de bank van Atletico nog het kalmste was.

8 december 2021 om 12:55

Carrasco is sowieso een naar figuur. Zo enorm kort lontje dat kon je in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord ook zien.

8 december 2021 om 13:03

Dat sloeg ook nergens op toen. Nu had hij de mazzel dat ze alsnog wonnen gisreren. Anders zou hij de gebeten hond zijn. Na het EK zit er iets niet goed. Tot die tijd was hij vaak de beste man.

8 december 2021 om 15:35

elleboog uitsteken is altijd dom. Ongeacht de intentie.

Huilebalken die Portugese doen zelf niet anders als ze voorstaan. Heerlijk om dit en horen te zien.

8 december 2021 om 13:47

Ok complotvriend.

8 december 2021 om 15:19

Maar als Portugal wel gaat, gaat Italië niet. En denk dat dat voor vele voetbalvolgers erger zal zijn.

8 december 2021 om 16:56

Wat een onzin kraam je uit. Als Qatar Portugal op WK wilde hebben hadden ze Portugal Servië wel omgekocht. Wat een waanbeelden heb jij..

8 december 2021 om 17:44

Hou op met Cr is ene grotere merk dan Italië. Je ziet ze echt vliegen man. Qatar ziet een grootvoetballand als Italië ook graag op het WK. stop met valse leugens dat Qatar wedstrijd gaat omkopen.

Turpin.... Brrrrrr. Wat een bizar slechte scheids.
Maar dat Pepe (lees de Portugezen) hier een koekje van eigen deeg krijgt, daar kan ie toch niet over klagen lijkt me.

Tenenkrommend die beelden. Wanneer gaat de UEFA een keer iets doen aan dat theater van voornamelijk Zuid-Europese teams? Dit kan toch niet? Gewoon beboeten voor onsportiviteit. Walgelijk. Die Cunha en Otavio. Man man man.

FC Porto en Atletico zijn uit hetzelfde hout gesneden. Spelen vervelend voetbal en trekken alles uit de kast om wedstrijden kapot te maken met theatraal gedrag, schoppen, opstootjes en noem maar op. Wat we gisteren zagen gebeuren was alles behalve reclame voor het voetbal. Dan vinden we het raar dat gedragingen van supporters buiten het veld ook maar blijft verharden. Het heeft allemaal weinig van doen met sportiviteit en respect.

8 december 2021 om 15:34

Volmondig met je eens. Als je dit affiche ziet als Uefa, hoe kom je er dan bij om Turpin op die wedstrijd te zetten?? Het is jammer dat Brych afzwaait, dat is nu een scheidsrechter die zo'n pot beter in de hand had gehouden.

9 december 2021 om 09:28

Vreemd genoeg staat die Turpin er goed op bij de Uefa. Maar ik geef het iedere scheidsrechter te doen hoor, om zo'n pot als deze te moeten leiden. Brych is een topscheidsrechter inderdaad, die had dit waarschijnlijk beter in de hand gehouden.

Portugezen en Atletico. Smerigste combinatie die er is. Ik hoop echt dat Atletivo er zsm uitvliegt. Minst sympathieke topclub die er is. Pepe is daarnaast ook doorgeslagen.

8 december 2021 om 15:04

Alleen beheerst Ateltico het beter, dat is de ironie.. Ik keek real op Tv en dit op mijn laptop kon wel genieten van dat heet gebakerde zuid Amerikaanse taferelen.

Opmerkelijke kritiek voor een Portugees,die hebben het uitgevonden toch?

Pepe is een van de smerigste spelers op de velden. Dus hij kent dit spel als geen ander. Atletico is gek genoeg wel de enige ploeg waar ik het van kan hebben. Je kunt vinden van Simeone wat je wilt, maar hij heeft die club echt tot een contender gemaakt. Natuurlijk zijn het de spelers, maar zijn DNA zit wel in hun spel. 2x EL, 2x CL finales, 2 titels waarvan eentje tijdens de Barca - Real dominantie. Het is knap.

8 december 2021 om 14:58

Wat een onzin. Heeft ooit mensen getrapt en staat daarna jaar in jaar uit in de top 10 minst kaarten pakkende verdedigers.

Dit is ook echt een enorme matige scheids!! Snap echt niet hoe hij wedstrijden op zo’n niveau mag blijven fluiten. Super arrogant en heeft nooit controle over situaties

Een ding moet je niet doen dat is in het spel van atletico meegaan, want ze beheersen het net effe wat beter dan alles teams bij elkaar.. Ze beheersen het vieze en harde spel gewoon beter, dan delf je echt he tonderspit, niet zo slim van Porto om je zo mee te laten meeslepen.

Blij dat ze er uit liggen, Portugese Clubs!! Een lange traditie van hemeltergend zuigen, provoceren, tijdrekken. Misselijk makend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Porto

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto5338
3.Benfica4436
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
M. TaremiAanvaller1911
M. UribeMiddenvelder181
Diogo CostaKeeper190
L. DíazAanvaller1814
EvanilsonAanvaller156
João MárioAanvaller150
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Porto.

259 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren