Kicker: Roger Schmidt blijft bij PSV en gaat contract uitdienen

Maandag, 6 december 2021 om 15:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:17

Roger Schmidt gaat PSV niet tussentijds verlaten voor een overgang naar de Bundesliga, verzekert Kicker. De Duitse krant bracht de oefenmeester zondag in verband met RB Leipzig om de ontslagen Jesse Marsch op te volgen, maar is er nu van overtuigd dat hij zijn contract bij PSV gaat uitdienen. Schmidt ligt nog tot de zomer van 2022 vast in Eindhoven, daar hij nog geen overeenstemming heeft bereikt met de club over een nieuwe verbintenis.

Zondag kwam Kicker met het verhaal dat Schmidt de gedroomde kandidaat was voor Leipzig om Marsch op te volgen. Dat had vooral te maken met het feit dat Schmidt bekend is met het Red Bull-concern. De trainer van PSV werkte tussen 2012 en 2014 in Oostenrijk bij Red Bull Salzburg, dat als zusterbedrijf geldt van Leipzig. Schmidt heeft momenteel nog een contract tot het einde van het seizoen bij PSV, maar het is maar zeer de vraag of dat verlengd gaat worden. Beide partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen over een langere samenwerking.

Volgens berichtgeving uit Duitsland zou hij in ieder geval niet van plan zijn om de club tussentijds te verlaten. Leipzig hoopt halverwege december een opvolger voor Marsch voor de groep te hebben staan. Andere potentiële kandidaten zijn Domenico Tedesco en Erdin Terzic, die momenteel bij Borussia Dortmund als technisch directeur in dienst is. In het Champions League-duel van dinsdagavond tegen Manchester City zal Marsch's assistent Achim Beierlorzer de honneurs waarnemen. Leipzig staat derde in Groep A en vecht met Club Brugge, dat op bezoek gaat bij Paris Saint-Germain, voor een plek in de Europa League.

Naast Leipzig zouden ook Hertha BSC en Eintracht Frankfurt hengelen naar de diensten van Schmidt, zo schreef BILD eerder al. PSV heeft al voorzichtig gezegd graag langer met de Duitser door te willen, maar de trainer aarzelt. Schmidt, die met zijn club momenteel op een tweede plaats staat in de Eredivisie achter koploper Ajax, is naar verluidt op de hoogte van de interesse uit zijn thuisland. Tussen 2014 en 2017 was de oefenmeester al werkzaam bij Bayer Leverkusen. Ook werkte hij in Duitsland onder meer voor SC Paderborn (2011/12) en Preussen Münster (2007 tot 2010).Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door silverfront)

Hopelijk ook verlengen. Goede coach, veel spelers hebben ook een fantastische ontwikkeling onder hem doorgemaakt (Gakpo, Doan, Boscagli, Bruma, Madueke, maar zelfs Malen). Hoop dat hij nog even blijft.

6 december 2021 om 15:22

PSV staat al anderhalf jaar stil. Er wordt nergens progressie op geboekt, behalve een Europese overwintering vorig jaar. En om Doan en Bruma nu te noemen met fantastische ontwikkeling.. dan mag ik hopen dat je sarcastisch bent. Die spelen nu een paar weken leuk tegen de mindere teams in de Eredvisie, maar komen nog steeds veel tekort in de grotere wedstrijden. Verder heb ik PSV enkel in de voorrondes van de CL kunnen betrappen op een gretig en fit elftal. Dat ze al anderhalf jaar sukkelen met blessures, en spelers na 60 min moeten wisselen omdat ze geen hele wedstrijden kunnen spelen, heeft niks te maken met toeval. Schmidt's Leverkusen had deze problemen ook al een aantal jaar terug, er gaat daar structureel iets fout op de training. Maar goed, als Ajacied ben ik erg blij met deze berichten. 90 procent van mijn vrienden die voor PSV zijn, kotsen deze man al een tijdje uit en hopen vurig op zijn vertrek.

6 december 2021 om 15:28

Anderhalf jaar stil slaat nergens op. Als je het vergelijkt met toen Van Bommel vertrok en nu, dan is dat echt wel een groot verschil. Lincoln overdrijft dan weer enorm. Een trainer die eigenlijk alles heeft kunnen halen wat hij wil (buiten Gakpo zijn er van de fitte basis 10 nieuwe spelers in het elftal), valt het mij gewoon tegen. Als ik de leiding van PSV was zou ik even afwachten hoe de kaarten rond maart op tafel liggen.

6 december 2021 om 15:31

Ik vind persoonlijk dat Madueke en Gakpo wel degelijk beter zijn geworden in de afgelopen 1,5 jaar. Ook Bruma heeft het niveau dat hij had voor zijn transfer naar PSV weer enigszins gevonden. De vraag is alleen of dat aan de trainer ligt of dat deze spelers zoveel potentie hebben dat ze sowieso een stijgende lijn zouden laten zien.

Wat wel vreemd blijft, is waar die vele blessures vandaan komen. Zeker als je veel rouleert zou je dat veel minder moeten hebben. Maar of dat aan de trainer/coach ligt of de medische staf?

Al met al doet PSV dit jaar nog gewoon mee in de titelrace. Dat is ergens wel knap te noemen als je kijkt naar de vorm van Ajax en Feyenoord. Het zou dus gek zijn om hem er nu uit te gooien.

6 december 2021 om 15:32

Hetzelfde geld voor pak hem beet Boscagli: een speler die onder van Bommel niet de voorkeur kreeg boven Sadilek. Maar weet je, ik heb het gevoel dat onze trainer met meerdere problemen te maken heeft bij sommige fans en media. Het eerste belangrijkste probleem is die spiegel die Ajax steeds omhoog houdt. Wij zouden alles net zo goed moeten doen als Ajax met de helft van het budget.

En het tweede probleem is dat onze trainer soms niet de meest sympathieke man is op het veld en daarnaast ook Duits is. Ik heb het gevoel dat beide dingen mensen toch een beetje tegenstaan.

Als je kijkt heeft Schmidt het dit seizoen goed gedaan met een selectie die achteraf minder sterk is dan dat hij vooraf leek. Als je van Ginkel en Propper dit seizoen ziet dan had toch iedereen wel meer verwacht van die 2 maar het komt er helaas niet meer uit.

En nee Schmidt heeft zeker niet alles goed gedaan: kijk bijvoorbeeld naar het laten gaan van Unnerstall omdat hij niet mee kan voetballen. Ja, ik kan daar persoonlijk niet zo goed tegen want die Unnerstall is wel écht een keeper. Maar hoe onze trainer overal steeds de zondebok van is, zelfs met Ihatarren, ja dat is toch wel een beetje apart. Want ook dat blijkt hij achteraf dus als enige Compleet goed gezien te hebben. Had je daar een slappe trainer staan die niet ingegrepen had dan had dat voor een heel verstoord groepsproces gezorgd dit jaar. En daar krijgt hij achteraf van niemand complimenten over. Nee, hij krijgt vooraf alle verwijten en nadien hoor je niemand meer.

6 december 2021 om 15:38

Silverfront hoezo tegen de mindere teams? Vitesse is subtop, Utrecht versloeg Ajax en Feyenoord. Daarbij heeft Doan aantal keer uitgeblonken bij Fc Groningen tegen de top 3. Verder heeft Schmidt in anderhalf jaar een berg coronagevallen en 2 behoorlijke blessuregolven moeten verhapstukken . Op een gegeven moment een selectie van 14 spelers waarvan 2 keepers. Ik ben ook nog niet geheel om hoor maar voor nu blij dat ie het seizoen afmaakt. Om daarna een algemeen oordeel te vellen.

6 december 2021 om 15:51

Houdt toch eens op met dat non-argument van die blessures. Hoeveel spierblessures zitten daartussen? Want alleen die zou je kunnen toerekenen aan te hoge trainingsintensiteit. Maar daar heeft PSV er nauwelijks van. Bijna elke blessure is omdat een Psv'er een schop of beuk krijgt. wat wil je dat Schmidt daar tegen doet? Volgende keer elke speler met knie en enkelbeschermers het veld opsturen?

6 december 2021 om 15:53

We hebben te hard getraind, Ninja. Max heeft er corona van gekregen en de halve PSV selectie vorig jaar ook.

6 december 2021 om 15:54

@Amazing, Dus jij wil echt beweren dat alle blessures van de afgelopen anderhalf jaar pure pech zijn? Leverkussen had hetzelfde probleem blijkbaar onder Schmidt. De huidige Duitse Fysio van PSV (ben z’n naam even kwijt) is ook al 2x ontslagen omdat hij te hard wilde trainen. Het is echt niet puur pech, zoals jij wil doen voorkomen.

6 december 2021 om 15:55

Utrecht versloeg met het broodnodige geluk Ajax inderdaad. Die wedstrijd wint Ajax normaal gesproken 9 vd 10 keer met dat spelbeeld en kansenverhouding. Verder zeg je dat Doan uitblonk bij Groningen tegen de top 3. Daar kon ik me al niet in vinden, en heb net de cijfers erbij gehaald; geen enkele goal of assist genoteerd tegen Ajax, PSV of Feyenoord in zijn Groningen periode. Als Doan een Nederlander was, geloof ik niet dat PSV hem toen opgehaald had. Hij had een paar leuke wedstrijden, maar vond hem over het algemeen een stuk minder aanwezig dan Joey Veerman bijv bij Heerenveen nu. En die heeft nog geeneens een transfer gemaakt. Spelers als Doan, Bruma en Thomas zijn geen spelers van het niveau waar PSV naar moet streven.
Schmidt heeft in zijn eerste jaar een paar corona gevallen gehad, net zoals bijna elke club trouwens. Maar waar de rest van de Eredivisie daar geen last meer van had in de 2e seizoenshelft, heeft dat bij PSV maar voort geduurd. Die blessuregolven zijn ook geen toeval zoals ik zei, niet over zo'n lange periode of met zoveel spelers. Zeker niet als Schmidt bij Leverkusen hetzelfde probleem had.

6 december 2021 om 16:09

Hahaha misschien 1 of 2 spierblessures momenteel? Madueke en Teze onlangs. Gakpo is meerdere keren de wedstrijd uitgeschopt. Gotze Propper Ginkel hebben altijd al wel iets,ook voor tijdperk Schmidt. Fofana geen spierblessure. Misschien moet jij stoppen populistische kulverhalen in leven te houden.

6 december 2021 om 16:12

Silverfront eens dat de 3 door jou genoemde spelers niet het niveau wat PSV nastreven moet. Maar wel ideale wissels imo. Dat blijkt nu ook wel.

6 december 2021 om 16:17

@mesibazoer voordat jij je populistische onderbuikgevoelens hier deelt kun je ook Google gebruiken om de aard van de blessures te Googlen. Dan zie je dat het amper spierblessures zijn.

6 december 2021 om 16:33

Het is denk ik geen toeval dat al die spelers ineens beter zijn geworden. Boscagli was door iedereen afgeschreven en speelde ook slecht, maar is opgeleefd en een belangrijke kracht onder Schmidt. Gakpo is een steunpilaar geworden en ook jongens als Bruma, Mauro en Doan hebben hun waarde laten zien. Tot voor kort had niemand dat voor ogen kunnen houden. Ligt natuurlijk ook aan de spelers zelf, maar de trainer geeft ze het vertrouwen waardoor ze beter presteren dan voorheen.

6 december 2021 om 16:51

@Amazing, Leuk dat je persoonlijk wil worden. Ik vraag alleen of jij denkt dat het dus puur en alleen pech is? Als dat een vraag is die je meteen verbaal agressief moet antwoorden zal ik het niet weer doen. Mazzel 👋🏼

6 december 2021 om 18:30

@messibazoer Nee het is gewoon vermoeiend dat dingen die al 10000 keer op dit forum gezegd zijn iedere keer weer herhaalt moeten worden omdat mensen zoals jiever hun onderbuik gevoelens delen op dit forum dan gewoon naar de feiten te kijken.

Gakpo: springt, krijgt een duwtje, komt verkeerd terecht en klapt door zijn enkel
Vertesse: Kreeg twee wedstrijden op rij een beuk in zijn ribben.
Thomas: Knieblessure
Max: Covid
Zahavi: knieblessure opgelopen bij Israelische nationale team
Ledesma: Knie (kruisbandblessure)
Romero:liesblessure opgelopen bij Jong Psv.

Dan heb je nog spelers als Van Ginkel en Götze die onder geen enkele trainer voor langere tijd fit zijn geweest en Pröpper die al bij Brighton een jaar lang aan het sukkelen is met zijn fitheid .

Blijven Madueke en Teze over die inderdaad alleij een spierblessure hadden.

Ben je nu blij? Had je niet zelf eventjes de Google kunnen gebruiken in plaats van je populistische onderbuikgevoelens hier te delen? Of kun jij op dit forum uitleggen hoe Schmidt zijn team moet beschermen tegen enkel en knieblessures en Covid?

6 december 2021 om 18:41

Leuk rijtje Amazingninja, maar hoe verklaar je alle fitheids issues dan? Spelers als Malen, Gakpo, Madueke die er na een uur worden afgehaald omdat ze niet langer kunnen spelen? Dat heeft dan toch ook een oorzaak?
Schmidt heeft vorig jaar het hele jaar sterk gerouleerd, juist om spelers fit te houden. En wat was het eindresultaat? De hele psv selectie zat er eind vorig jaar helemaal doorheen. Terwijl Ajax, die meer (top)duels speelde het hele seizoen, aan het einde van het lange seizoen gewoon heel fit was.
Je kunt messibazoer wel van populistische onderbuikgevoelens betichten, maar een feit is dat Schmidt zijn selectie maar niet topfit weet te krijgen. En dan maken 1 of 2 blessures inderdaad niet uit, maar er gaat gewoon structureel iets mis. Dat was niet voor niets bij Leverkusen ook al zo. Maar blijf dan lekker je kop in het zand steken, het is bizar dat je dat als PSV fan niet in de gaten hebt.

En daarnaast nog eens over die blessures die je noemt. Het is niet enkel spierblessures die je voorkomt door goed te trainen. Als er heel goed getraind wordt, voorkom je ook veel makkelijker blessures als Gakpo met zijn enkel, en ook knieblessures kunnen daaruit voort komen. Het verschil in blessures tussen Ajax en PSV is toch gewoon bizar?

6 december 2021 om 21:34

@silverfront de discussie met Messibazoer is blessures niet fitheid. En je laatste alinea is gewoon onzin. Je kunt trainen wat je wilt, als je verkeerd terecht komt (zoals Gakpo gebeurde) heb je pech met je enkel. Kruisband idem dito. Covid ligt zeker ook aan Schmidt zijn trainingen? Ledesma die de wedstrijd wordt uitgeschopt en zijn kruisband scheurt ligt ook aan het trainen? Jij bent net zo'n amsterdamse populist als messibazoer.

7 december 2021 om 14:09

Je leest niet goed. Ik zeg dat als er goed getraind wordt, er blessures als die van gakpo makkelijker voorkomen worden. Als het eenmaal echt gebeurd, dan is een blessure onvermijdelijk. Maar het is geen toeval dat ook die blessures nu bij PSV zoveel voorkomen.
En Covid ligt helemaal niet aan Schmidt, maar wel frappant dat enkel de PSV spelers die covid gehad hebben, er het hele seizoen last van hadden vind je niet? Bij Ajax hebben ook genoeg spelers corona gehad, maar die hadden in de 2e seizoenshelft nergens last van. Waren de 2e seizoenshelft fit. En Schmidt was met al zijn voorhoede spelers na een uur aan het wisselen, want meer konden ze niet. Wat een onzin. Al mijn psv vrienden zien de problemen met de fitheid, behalve jij. Ongekend.

6 december 2021 om 15:27

Ik hoop ook op een verlenging omdat er weldegelijk verbetering te zien in vooral bij de spelers die jij noemt maar aangezien dit zeer serieuze belangstelling lijkt, lijkt het me sterk dat Schmidt gaat verlengen bij PSV. Red Bull leipzig is natuurlijk een club met veel meer mogelijkheden, in een betere competitie en een club met een filosofie die hetzelfde is als van Schmidt. Lijkt me dus een prachtige stap met veel dingen die PSV hem niet kan bieden. Er moet dan wel direct op zoek gegaan worden naar een nieuwe trainer want Van Nistelrooy voor de leeuwen gooien na het van Bommel Fiasco lijkt me niet zo zeer slim.

6 december 2021 om 15:31

@lincoln Osiris:

Maar:

2020-2021:
- 16 Punten minder dan Ajax
- Zeven nationale toppers (competitie + beker) tegen Ajax, Feyenoord en AZ, nul gewonnen
- In de EL uitgeschakeld door Olympiakos Piraeus

2021-2022:
- Momenteel derde in de eredivisie
- 5-0 Verloren van Ajax, 0-4 verloren van Feyenoord
- Niet gekwalificeerd voor de Cl

Dat is geen lijstje waar een club als PSV tevreden mee mag zijn.

6 december 2021 om 15:45

Cabinessence,
Wat betreft 2020-2021 ben ik het met je eens, dat was echt ondermaats, op alle fronten.

Dit seizoen vind ik een ander verhaal. De toppers die jij noemt werden weliswaar verloren, maar die wedstrijden waren allebei na minder dan 72 uur rust, tegen een tegenstander die bijna 5 dagen rust had. Dat zag je in beide wedstrijden ook duidelijk terug qua spelbeeld en scoreverloop, en dan nog was de uitslag in de wedstrijd tegen Feyenoord onterecht, de expected goal ratio van beide ploegen was nagenoeg gelijk en dan te bedenken dat Feyenoord in de slotfase waarin PSV vermoeid was de meeste van zijn kansen kreeg.

In de CL heeft Schmidt ook niet zo veel verkeerd gedaan, PSV speelde in die fase uitstekend (won ook van Ajax en AZ met 0-4 en 0-3, die moet je dan eigenlijk ook in het rijtje zetten), en dat Zahavi die bal tegen Benfica over een leeg doel schiet kun je Schmidt ook niet echt kwalijk nemen.

Voor die derde plaats van dit seizoen zijn er dus wel verzachtende omstandigheden, zeker als je naar de lange lijst van blessures kijkt. Daarom vind ik het tot nu toe ook lastig om de prestaties van PSV dit seizoen echt te kwalificeren. Dan verval je al snel in, zoals een wel bekende trainer dat ooit noemde, scorebordjournalistiek.

6 december 2021 om 15:47

@cabinessence,

Zeker. Persoonlijk ben ik ook heel erg in dubio over Schmidt. Het hangt natuurlijk ook een beetje van het komende halfjaar af, maar ik zou zowel met wel/niet verlengen vrede hebben. Individueel maakt hij spelers zeker beter denk ik. Daarnaast heeft hij echt een verfrissende blik op voetbal, een duidelijke manier van spelen en schijnt hij ook intern goed met spelers om te gaan. Als team zie ik echter te weinig progressie naar mijn idee. Het valt net te vaak de verkeerde kant op (benfica, Olympiakos, topwedstrijden). Wel zien we denk ik leuk voetbal om te kijken, en hebben een hoop spelers een goede ontwikkeling doorgemaakt onder hem. De vraag is alleen: stel je verlengt niet met hem, wie ga je dan voor de groep zetten? Van Nistelrooij is veel te vroeg. Peter Bosz lijkt mij een interessante aar vraag me af hoe haalbaar dat is. Voor de rest zijn de Nederlandse smaken wel op en moet je al in het buitenland gaan kijken.

6 december 2021 om 15:49

Je zet sommige dingen ook wel in een erg slecht daglicht hè. Overwinterd in Europa vorig seizoen voor het eerst in hoeveel jaar? Hoeveel blessures? 3de in de eredivisie met het moeilijkste programma en veel blessures? Het verschil is maar 2 punten. Uitgeschakeld door Benfica wat gewoon echt een goede ploeg is. Ik denk dat er niet veel meer uit te halen valt want zo geweldig is dat team namelijk niet.

6 december 2021 om 15:50

Een kritische PSV’er! Hulde..

2x niet winnen van de nr 7 van Frankrijk vind ik overigens ook wat van. We doen allemaal alsof Frankrijk heel wat is… maar Ajax heeft Lille (kampioen van vorig jaar) in 1,5 jaar 4x verslagen!

6 december 2021 om 15:55

Idd Johan. Na 10 jaar onderzoek is gebleken dat de donderdagavond van invloed is op het spel zondag erop. Kans op goals tegen na de 70e minuut geloof ik zijn ernstig vergroot. Om zelf te scoren ernstig verkleind. Tegen Ajax en Feyenoord kregen vanaf minuut 60 ongeveer a typisch veel goals tegen. Daarbij hebben we dit seizoen 5x punten verloren in de eredivisie. 5x na een donderdagavond. Er is een link.. Aan ons zelf om op dinsdag of woensdagavond te voetballen.

6 december 2021 om 15:58

Idd Arsenal. Psv heeft op papier 3 relatief makkelijke tegenstanders. Feyenoord krijgt het nog zwaar,Ajax moet nog naar Feyenoord. Psv zou zo maar aan kop de winterstop in kunnen gaan.

6 december 2021 om 16:00

@fossen:
"de vraag is alleen: stel je verlengt niet met hem, wie ga je dan voor de groep zetten?"

Mijn voorkeur zou uitgaan naar Cocu (clubloos, woont weer in Eindhoven, heeft het bij PSV gewoon goed gedaan) of Fraser (lijkt me klaar voor de Nederlandse top, heeft een verleden bij PSV als jeugdtrainer).

6 december 2021 om 16:01

Het spel is niet altijd om over naar huis te schrijven, maar ergens is het ook wel bijzonder hoeveel kritiek Schmidt krijgt en hoe slecht hij het wel niet doet, terwijl hij ondanks 2 zwaar verloren topwedstrijden, nu met een gehavende selectie gewoon nog steeds maar 2 punten achter staat. Wat zegt dat over Ajax en Feyenoord dan? En dat terwijl Ajax - Feyenoord nog gespeeld moet worden deze seizoenshelft. Voor hetzelfde geld ga je gewoon als nummer 1 of 2 de winterstop in.

6 december 2021 om 16:05

@cabinessence vind wel mooi hoe je bepaalde vergelijkingen maakt en de woordkeuze die je kiest. Zo zeg je bijvoorbeeld niet dat PSV 2e is geworden vorig jaar, maar 16 punten achter stond op Ajax (waar bij 12 punten de competitie al gespeeld was). Echter haal je wel erbij dat ze nu 3e staan maar geeft niet aan dat ze maar respectievelijk 2 en 1 punt achter staan op Feyenoord en Ajax. Verder vraag ik me af hoevaak een team zich plaatst voor de CL via de voorrondes of überhaupt overwinteren in de EL (en eventueel 2 seizoenen achter elkaar) normaal is. Ik zeg niet dat hij zeer indrukwekkende prestaties levert, maar als je praat in termen als ‘PSV onwaardig’, ben ik benieuwd naar welke periodes je verwijst? Onder Cocu? Jaa, toen was het allemaal top. Maar onder van Bommel en de 7 jaar voor Cocu was het best wel kommer en kwel, dus snap die uiterst kritische houding in het nog lopende 2e seizoen niet helemaal. Mocht hij dit jaar niks noemenswaardig bereiken dan moet hij uiteraard vetrekken. Daarbij is het voetbal tegenwoordig veel meer om aan te zien en veel dynamischer, men kan echt niet meer roepen dat PSV op de counter speelt of alleen op de voorzetten, ben ik iig blij mee.

6 december 2021 om 16:07

Dat zegt inderdaad meer over Ajax dan over PSV. Ajax speelt geweldig in Europa, en in de Eredivisie hebben ze al een aantal wedstrijden gehad waar ze denken het wel even op 60 procent te kunnen doen.
De vergelijking met Feyenoord snap ik dan niet zo goed, want die hebben gewoon een minder elftal dan PSV. Daar had je boven moeten staan, al komt dat wellicht nog wel als Ajax minimaal een punt pakt in de Kuip over 2 weken.

6 december 2021 om 16:23

@psvlld:

Aan de reacties te zien denken blijkbaar een hoop mensen dat ik vind dat Schmidt alles verkeer heeft gedaan, maar dat is dus niet zo. Ik ben het eens met Lincoln Osiris dat er inderdaad aardig wat spelers een stuk beter zijn gaan spelen onder hem. Ik wilde daar echter tegenin brengen dat de kille feiten nog zeker geen aanleiding geven om tevreden achterover te leunen in de wetenschap dat PSV z'n droomtrainer gevonden heeft. Ik ben daar zeker nog niet van overtuigd.

6 december 2021 om 16:46

@cabinessence mijn interpretatie was inderdaad anders. Dat het nog niet de droomtrainer is van PSV en hij zeker meer moeten laten zien, kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Zou ook echt vervelend zijn als Schmidt middenin het seizoen vertrekt. Eerst de Eredivisie en Europa League winnen 😏

6 december 2021 om 15:43

Potjandorie, nu hoef ik dus niet meer te kijken.😆

Dat is goed nieuws op een maandag voor de PSV fans! Ben benieuwd of ze het Ajax tot aan het einde van het seizoen lastig kunnen maken.

Lijkt me verstandig. Midden in het seizoen vertrekken is sowieso al klote, al helemaal nu net op het moment dat je ziet dat hij een hoop spelers beter maakt, wat eerlijk gezegd wel een tijdje geduurd heeft.

Prima nieuws. Vaak kritisch geweest op Schmidt maar als PSV-ers moeten we ook gewoon heel reã«el zijn, Schmidt haalt er echt het maximale uit. Denk niet dat er een trainer is wie het op dit moment beter zou kunnen doen. Hoe hij de afgeschreven jongens de afgelopen weken heeft laten voetballen met overwinningen op o.a Sturm, Utrecht, Vitesse en FC Twente vind ik razend knap, het voetbal zelf zag er ook nog eens erg goed en verfrissend uit. Gelukkig is onze sterspeler Gakpo net optijd terug voor Sociedad en kunnen we dus weer met onze beste 11 aantreden Donderdag er van uitgaande dat Gotze ook weer fit is.

Enige wat ik wel hoop is dat Schmidt eens naar zichzelf kijkt want al deze blessures komen natuurlijk niet vanzelf. Ik kijk veel trainingen van PSV en daar word echt veel te hard getraint wanneer er een drukke week voor de boeg staat. Hopelijk stopt dat, anders is de ziekenboeg zo weer bomvol.

6 december 2021 om 16:02Meest opmerkelijke is de verguisde Bruma die de laatste tijd goed staat te spelen, dat heeft Schmidt goed voor elkaar gekregen. Verstandig van hem dat hij blijft, zou de club PSV ook niet goed doen een vertrek halverwege in het seizoen.
Zaterdag ook wederom genoten van Gakpo, wat heeft deze jongen een makkelijk en heerlijk schot in de benen. Prachtig rentree en fijn voor de club dat hij weer terug is, succes donderdag!

6 december 2021 om 16:16

Uiteindelijk bakt Bruma er nog steeds geen zak van. Tegen Monaco en Ajax was het bijzonder triest hoe slecht hij speelde, op lager niveau in de Eredivisie is hij goed bruikbaar en doet hij het naar behoren, wat die jongen zeer gegund is. Doan doet het nu ook goed en krijgt daar verdiende lof voor, maar ik ben zelf vooral verrast door Gutierrez. Die lijkt zoveel meer toe te voegen dan van Ginkel deed.

6 december 2021 om 16:26Snap wat je bedoelt Tvl11, maar toch vind ik Bruma sterk verbeterd dan voor zijn verhuur. Doan staat ook lekker te voetballen de laatste tijd, Gutierrez heb ik nog niet gevolgd. Maar ik zal hem donderdag eens bekijken, indien hij basis staat. Ik had overigens niet verwacht dat na uitvallen van een paar basisspelers, de wisselspelers eigenlijk beter presteren. Verdient toch een compliment dat de normaliter wisselspelers zich laten zien.

Ow ja ik zag dat je op die Zuurprum had gereageerd, maar die troll kun je beter negeren. Die reageert veelal zo in topics.

6 december 2021 om 16:42

Bedankt @dirk_borst! Jullie ook succes tegen Sporting, overwinning zou mooi zijn voor de coefficientenlijst maar is voor jullie zelf natuurlijk niet noodzakelijk. Wat je zegt klopt zeker, ik denk dat iedereen wel verrast is betreft Bruma. Het probleem met Bruma is dat je nooit weet wat hij gaat doen, of hij verprutst een actie compleet, of hij maakt een geweldige actie en schiet hem achter in het netje. Grootste voordeel van Bruma vind ik dat hij in de 1 op 1 met de keeper echt super sterk is, hij scoort erg makkelijk. Of Bruma echt basismateriaal is voor o.a tegen Sociedad? Dat vind ik dan net weer niet, Gakpo moet natuurlijk altijd spelen en op links staan.

Guti speelt inderdaad ook prima, haalt altijd wel een 6je, nooit top maar maakt nauwelijks echt fouten, staat ook gewoon z'n mannetje waardoor het defensief ook allemaal wat beter staat. Verwacht ook wel dat hij Donderdag basis zal staan.

Roger Smidt is een van de slechste trainers in de Eredivsie. Hij komt aan met zijn "vol gas" voetbal. Nou daar heb ik nog niks van gezien. PSV kan beter snel met een andere trainer in zee gaan voordat ze echt in de problemen komen. Had hem graag zien vertrekken naar Leipzig.

Psv is gewoon een grote Duitse vereniging aan het worden. Als het zo doorgaat wordt het alleen maar erger en erger. Dit gaat de verkeerde kant op. Onthou mijn woorden.

6 december 2021 om 15:39

Maar Schmidt heeft in Nederland dat vollgass fussball nooit aangekondigd. Omdat hij in het buitenland wel zo zijn teams liet spelen, heeft de media die term naar Nederland gehaald en zou Schmidt blijkbaar gegarandeerd vollgass voetbal spelen.

6 december 2021 om 15:48

Ja grappig is dat inderdaad, dat mensen Schmidt afrekenen op hun eigen verwachtingen haha.

6 december 2021 om 15:49

Ah joh, hij doet zijn naam eer aan.

6 december 2021 om 16:13

Weer een uitstekend voorbeeld hoe mensen hun onderbuikgevoelens uitspreken ipv naar de feiten te kijken.

1,5 jaar verder en we zijn niks opgeschoten. Van mij mag hij vertrekken maar als ik moet denken aan wie hem zou kunnen vervangen? dan heb ik echt helemaal geen idee. Jammer dat de concurrenten de beste trainers van de Eredivisie hebben. Anders had ik een van die twee wel bij PSV willen zien. Las vandaag nog dat ten Hag verder wil kijken na dit jaar. Wellicht hem polsen? :P

6 december 2021 om 16:43

Niet veel opgeschoten vind ik ook overdreven. PSV staat er naar mijn mening toch beter voor dan voor zijn komst. Ik had er ook wel wat meer van verwacht, maar je moet jezelf ook voorstellen dat Ajax gewoon een lastige concurrent is. Als hij weggaat dan zou ik graag Koeman zien, lijkt mij de enige beschikbare succesvolle Nederlandse trainer, of je schuift van Nistelrooy door. Buiten die 2 zie ik weinig opties of iemand als Bosz moet nog ontslagen worden.

6 december 2021 om 17:22

Er beter voorstaan na van bommel was niet zo moeilijk ook gezien wat er is uitgegeven moet je minimaal 2e staan. Zijn aankopen stellen toch teleur met max, gotze, zahavi, vinicius, ramalho, mvogo en mwene. Resultaten zijn ook matig in de toppers, Europees mwa. Er zijn genoeg opties als jonk, koeman, cocu etc maar ik zou liever na het seizoen van trainen wisselen.

6 december 2021 om 17:33

En dat terwijl van Bommel meer heeft mogen uitgeven dan Schmidt tot nu toe.

Kijk naar de transpirit!! Luister naar de spelers!! Zie het arbeidsethos!!
Het plezier spat er vanaf, iedere wedstrijd is boeiend, aanvallend, spectaculair!!
Een hele leuke ploeg om naar te kijken..(let ook eens op hoe weinig er tegen scheids gemekkerd wordt)

Gewoon een hele kundige trainer met visie, vriendelijke man ook!! Selectie wordt echt veel en veel meer waard als 2 jaar geleden. Hoop zo dat hij nog lang blijft.

Het enige wat tegen hem spreekt is de mening van de opniniemakers van het Nederlandse voetbal, die het een buitenlander met eigen visie niet gunnen!!

Jammer dat er zoveel PSV supporters zijn die zich daardoor laten beïnvloeden.

6 december 2021 om 16:54

Jij moet wel PSV supporter zijn.
Want ik haal uit geen enkele redenering van jou iets dat ik denk, hmmm ja ok... true

Hele leuke ploeg om naar te kijken is vrij subjectief.
Ik zie een keeper van het niveau Jeroen Zoet... Daar wordt je niet vrolijk van
Van Ginkel zie ik in geen enkele opzicht de van Ginkel zijn zoals hij was.
Teze die zo goed was, is geen schijntje meer van over..
En die Zahavi was ook weleens gretiger voor de goal

Alleen Sangare zie ik kwalitatief leuke dingen doen.

Maar ik zie hier echt geen spelers van 20 tot 30 miljoen in voetballen...
Misschien als Gakpo en Madueke weer fit worden...

Als Leipzig hem wil, dan is hij gisteren al vertrokken.
Laten we eerlijk zijn, daar valt voor hem veel meer te halen.
Daarbij komt dat PSV ook niet moet treuren als je hem voor een paar cent kunt laten vertrekken.

Desnoods maak je het half jaar af met Ruud van Nistelrooy en kijk je dan verder.

Schmidt maakt je geen kampioen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt woedend op arbitrage: ‘Ik weet na zes duels met Ajax wel dat dit zo is’

Roger Schmidt is na afloop van het duel tussen PSV en Ajax (1-2) niet bepaald te spreken over de arbitrage. De trainer van de Eindhovenaren is ervan overtuigd dat de bal...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren