PSV blijft met klinkende zege op FC Utrecht in spoor van Ajax

Zaterdag, 4 december 2021 om 18:24Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:32

PSV heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de achtervolging op koploper Ajax. De ploeg van trainer Roger Schmidt boog tegen FC Utrecht een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege. Cody Gakpo maakte zijn rentree in de basis en was meteen van grote waarde met een treffer en een assist. Ook Ramalho, Phillipp Mwene en Ritsu Doan waren trefzeker. Mike van der Hoorn zette de bezoekers na ruim tien minuten spelen op voorsprong. PSV heeft nu 34 punten uit 15 duels en staat daarmee op twee punten van Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door jajowi)

Uiteindelijk weer een overwinning waarbij het vanaf minuut 30 bijna eenvoudig te noemen is. De vervangers van de kanonnen die terug zijn, Bruma en Doan, hebben het afgelopen weken echt goed gedaan. Bruma zal zijn plek ongetwijfeld verliezen aan Gakpo, dat is zo blijkt vandaag ook weer de beste speler. Doan heeft mij echt verrast en aangezien die op 10 kan en rechtsbuiten zal die nog genoeg gaan spelen. Madueke was de weken voor zijn blessure namelijk ook niet in vorm. Ook Mauro heeft het op linksback meer dan goed gedaan, komt nauwelijks in de problemen. Toch denk ik dat Max daar gewoon weer gaat spelen, die heeft meer drive naar voren (vind hem verdedigend wel gewoon zwakker dan Mauro). En toch, het beste wat er is gebeurd de afgelopen 6 weken zijn niet de revivals van de 3 eerder genoemde spelers maar de vondst van het koppeltje Sangaré/Guti. Die voelen elkaar heel goed aan en hebben samen elke wedstrijd het middenveld onder controle gehad. Jammer voor Van Ginkel maar die bakt er heel erg weinig van helaas.
Vinicius laat maar weer eens zien dat die echt een slechte voetballer is, en als die dan zijn kansen er niet inschiet heb je er nog minder aan. Hoe lang nog voordat Vertessen gewoon mag starten?

Heel benieuwd wie er donderdag gaan spelen. Gakpo lijkt me een zekerheidje, maar in de spits (Vinicius/Vertessen), rechtsbuiten (Madueke/Doan) en linksback (Max/Mauro) moeten nog wat knopen worden doorgehakt en elke situatie is weer anders. Spelers die net terug zijn, niet in vorm zijn en anderen die toch hun waarde hebben laten zien.

4 december 2021 om 18:29

Laat toch alsjeblieft Mauro staan. Die man is zo gegroeid in zijn rol, waar Max gewoon echt bagger spel op de mat legde. Leuk die drive naar voren van hem maar het was zelden nog gevaarlijk. Verder helemaal met je eens man. Fijne avond nog, ik trek er nog zes open ofzo.

4 december 2021 om 19:03

Jij ook fijne avond, ik trek er ook maar 1 open. Mauro om Max is voor mij om het even.

4 december 2021 om 19:16

Mauro is een verademing ten opzichte vam Max idd

4 december 2021 om 20:16Inderdaad. De Max die aanvallend extra brengt zou mogen spelen. Brengt hij dat niet, zoals de laatste tijd, dan is Mauro een prima vervanger die in balbezit er veel betere dingen meedoet. Verdedigend is het allebei niet te best. Proost jonge

4 december 2021 om 18:36

Gefeliciteerd PSV. 3e plek voor Feyenoord is nu wel zekerheid.

4 december 2021 om 18:42

Dat lijkt me duidelijk inderdaad. Europa League gaan we ook met twee vingers in de neus winnen en de Eredivisie kunnen we net zo goed afblazen want die wint PSV toch wel. Ook de KNVB-beker is niet meer interessant want die komt toch al naar ons. Wat saai zeg dat alles zo vroeg beslist is dit seizoen.

4 december 2021 om 18:53

Denk dat hij bedoelt dat Utrecht geen bedreiging is, vandaar de ‘bedankt’ 😅

4 december 2021 om 18:55

Hohohohoho Feyenoord kan nog 1e of 2e worden ook hè. Maar 4e plek? Nehhhhhh, never gonna happen now

4 december 2021 om 18:56

Correct Justin

Geen vuiltje aan de lucht. Na een lastig begin herpakte PSV zich goed en was het een ruime overwinning die moeiteloos leek te gaan. Knappe prestatie om op deze manier van de 4 van de Eredivisie te winnen. Doan, Bruma, Mauro en Gakpo waren de beste aan de kant van PSV, waar Drommel en Sangare een mindere dag bleken te hebben. We staan weer keurig tweede en ik verwacht dat PSV de komende weken nog wel eens kan stijgen op de ranglijst. Waar de concurrenten een lastig programma hebben en tegen elkaar spelen, heeft PSV NEC, RKC en Go Ahead voor de winterstop. Nu eerst op naar Sociedad om te strijden voor een plek in de volgende ronde van de EL. Hopelijk ook weer met Götze erbij.

Sinterpaes zat eens te denken, welke korte hoek hij nu weer aan PSV zou schenken...

Slecht keeperswerk van beide kanten, wel een vermakelijke pot!

4 december 2021 om 18:32

Utrecht mag anders ook even dankjewel zeggen voor die corner bij de 0-1.

4 december 2021 om 18:39

Was gewoon een corner hoor, maar je bedoelt vast bedankt voor het matige verdedigen van Vinicius

4 december 2021 om 18:40

Ik zag ook geen corner, maar geen enkele Psv speler protesteerde. Dus toch een corner?

4 december 2021 om 18:41

Was geen corner. Inderdaad slecht verdedigd.

4 december 2021 om 19:48

Was zeker wel een corner. Perez gaf in de rust aan dat zei er vlakbij stonden en je duidelijk hoorde dat romalho de bal raakte. Protesteerde ook niet.

4 december 2021 om 20:15

Perez gaf aan dat ze het in een leeg stadion hoorden. Niet dat ze vlakbij stonden. Buiten dat is het echt volkomen uitgesloten dat je van buiten het veld zo'n eventuele minimale touchering hoort. 0,0 % kans.

4 december 2021 om 18:37

Haha hier moest ik heel hard om lachen

Na de 1-1 heeft PSV het niet meer moeilijk gehad. Dit geeft toch wel wat vertrouwen wetende dat utrecht het Ajax en Feyenoord zo moeilijk kan maken.

4 december 2021 om 19:14

Utrecht is typisch zo een club die tegen Ajax per se 110% geven en tegen psv het laten lopen. Matig elftal totaal onbegrijpelijk dat ajax hiervan verloren heeft

4 december 2021 om 19:23

Tja en zo heb je heerenveen die tegen PSV weer meer lijken te geven dan tegen Ajax.

4 december 2021 om 20:27

@swaggerdrerrie, klopt helemaal voor de overwinning tegen Ajax kregen ze 26 punten waardoor ze nu 4e staan.

4 december 2021 om 20:43

Paes geeft vandaag gewoon 2 doelpunten cadeau door prutswerk. Terwijl hij tegen Ajax de man van de wedstrijd was. PSV dik verdiend gewonnen, maar zo'n Paes viel objectief gezien gewoon door de mand vandaag.

4 december 2021 om 22:31

Wedstrijden tegen ajax zijn voor Utrecht belangrijker dan die tegen psv. Dat is een feit. Maar dat heeft niets met deze
overwinning van psv te maken. Net als ajax überhaupt niet genoemd hoeft te worden in diezelfde discussie. Wiij speelde donderdag. Zo zal voor Willem 2 de wedstrijd tegen psv meer betekenen dan tegen ajax. Is allemaal geen hogere wiskunde toch. En ja die agueroo is vrij emotioneel, geeft zelf altijd aan met feiten te komen. En doet er niet moeilijk over mensen populistisch verwensingen

4 december 2021 om 22:35

Te doen. Als je daar dan inhoudelijk op reageert, reageert hij hier niet meer op. Pak je rust, fijn weekend. Dit heb ik namelijk ervaren na Heerenveen-psv. Schijnt als je voor ajax bent je niets over psv mag zeggen. Terwijl dit andersom blijkbaar niet opgaat. Dan krijg je teksten waar vrij veel emotie en onmacht in door klinkt. Ik hoop zelf vooral dat psv donderdag de volgende ronde gaat halen. Succes

Wat is Doan zich aan het herpakken zeg. Die jongen kan voetballen man.

4 december 2021 om 18:49

Wat vertrouwen niet kan doen, zou hem laten staan net als mauro (ook al ben ik geen fan van hem, hij doet 't beter dan max)

Die Paes is toch een partij slecht, eerste drie doelpunten waren houdbaar. Ook niet de eerste keer dat die loopt te grabbelen. Van een club als Utrecht mag je toch een betere keeper verwachten?

4 december 2021 om 18:40

Ik snap de frustratie.. Drommel heeft ons ook veel punten gekost. Verder wordt zomaar er een corner gegeven wat geen corner was waar de 0-1 uitkwam. Niemand hoor je erover.. Verder was PSV iets minder slecht dan Utrecht. Terecht zege.

4 december 2021 om 20:58

Het was wel een corner, werd ook in de rust aangegeven.

Goh, wat Vink zegt dacht ik ook. Nijhuis effect. Natuurlijk was dit buitenspel
Maar een zeer terechte overwinning. Nu niet laten wegzetten in Spanje. EL en geen restputje Conference League

5 december 2021 om 11:24

Dat rest putje is anders een hele goede uitkomst voor het NL voetbal, en als Psv 3e wordt in deze poule dan is dat rest putje blijkbaar ook gewoon hun niveau

Ik vond t maar rommelig en zag weinig mooie combinaties. Dubbele 1-2 Doan Gakpo was genieten. Voor de rest niet bijster goed imo. Toch blij met de ruime overwinning uiteraard. Vooral omdat de 0-1 uit een corner kwam wat imo geen corner was.

Ik keek vandaag naar ons elftal en moest wel lachen:

Mauro Junior, Doan, Bruma en Guttierez.

Gewoon allemaal afgeschreven spelers die nu onder Schmidt wel presteren

4 december 2021 om 19:15

Daar mag Obispo ook wel bij

4 december 2021 om 19:30

Huh maar Schmidt moest toch weg??

4 december 2021 om 19:33

Wat? Dat heb je mij nooit horen zeggen.

4 december 2021 om 20:17

Was ook niet naar jou Pijl, er zijn meerdere leden die dat roepen maar die zie ik nu niet meer

4 december 2021 om 20:18

Nee Japie geeft een trainer alleen credits als hij grote talenten verder ontwikkelt. Als Schmidt afgeschreven B garnituur weet te laten opleven tot belangrijke spelers die zich goed ontwikkelen (wat dus veel moeilijker is dan een groot talent goed te laten voetballen) zegt Japie dat dat niks voorstelt want dat zijn geen spelers die veel geld opbrengen dus hoef je die credits niet aan Schmidt te geven. Je zult misschien denken dat ik dit verzin maar dit is dus echt wat Japie afgelopen week in een topic zei. De man leeft in een andere wereld.

Waar PSV vaak tegen een soort prime Casillas staat te voetballen, hadden we vandaag een keer een keeper wie de ene blunder na de andere maakte, ook wel een keer lekker. Terechte overwinning natuurlijk. Cody is gelukkig weer helemaal terug, Mauro en Doan speelde beide echt goed vandaag, een van de betere in mijn ogen. Drommel helaas wel weer erg onzeker, blijf vraagtekens zetten bij die jongen. Donderdag moet het gebeuren in Sociedad gelukkig met Cody en hopelijk ook met Götze.

25ste zege op rij in de Eredivisie voor PSV tegen Utrecht thuis. Dit moet wel ongeveer de slechtste reeks zijn van een Eredivisieclub.

Ook vandaag terecht, de doelpunten werden cadeau gedaan. Neemt niet weg dat ik wel redelijk onder de indruk van PSV ben met al die afwezigen. Blijven toch gewoon keurig winnen.

4 december 2021 om 18:44

Drommel geeft ook punten weg . Verder vond ik ons totaal niet indrukwekkend eigenlijk. Weinig lijn in het spel. Rare goals. Vond Heerenveen uit beter qua spel. Vind ons onregelmatig spelen vandaag. Wrl minder slecht dan Utrecht

4 december 2021 om 18:46

Zeg je wel goed bij, in de eredivisie. Utrecht heeft namelijk PSV met Haller, Barazite, Amrabat, Ayoub etc in de beker helemaal zoek gespeeld. Heerlijk team was dat. Maar inderdaad is het normaal altijd vrij treurig

4 december 2021 om 19:38

Als je al 25 seizoenen geen punt weet te halen in Eindhoven, dan kan je toch wel zeggen dat Utrecht het uit in Eindhoven het altijd laat afweten Het lijkt wel of ze denken dat ze net zo goed zijn als jullie.

Ik snap dan wel dat de Ajax-fans daar gefrustreerd over zijn.

4 december 2021 om 20:30

@ jurgen, hetzelfde geld.voor Heerenveen uit, laten het in eigen huis ook altijd afweten tegen ajax.
Iedere ploeg heeft wel een team met bizare reeksen/statistieken

Prima overwinning van Psv, weet alleen niet wat Makkellie dacht bij die goal van Doan, geen pijl op te trekken, elke week blunders van het scheidsrechtersgilde..net zoals die 0-1 ook best discutabele corner was, alhoewel Psv wel iets scherper mocht zijn toen die werd genomen

4 december 2021 om 18:48

0-1 was inderdaad geen corner maar zoals je zegt bij die goal van Doan ging ik er al van uit dat hij afgekeurd ging worden Duidelijkere voorbeelden van hinderlijk buitenspel staan zijn er toch niet?

4 december 2021 om 19:50

Het was wel een corner man. Perez gaf in de rust aan er dichtbij te staan en dat je in het stadion hoorde dat de schoen de bal raakte. Hij protesteerde zelf ook niet dat zegt genoeg.

4 december 2021 om 20:19

Perez zei inderdaad zoiets, maar voegde ook nog toe dat hij snapte dat er twijfel zou zijn. Dat vond ik zowieso een rare toevoeging, want als hij dat heeft gehoord, dan hebben ze het in het veld toch ook wel gehoord, niet dan? En als je af zou gaan op al dan niet protesteren, dan zou de goal van Doan ook niet afgekeurd hoeven worden, Niemand bij Utrecht, keeper inclusief, dacht volgens mij aan hinderlijk buitenspel.

4 december 2021 om 20:57

Het is echt volkomen uitgesloten dat Perez buiten het veld zo'n schamp van een bal op een hak hoort. Of hij nou in de nok van het stadion zat of vlak achter de goal stond. Onmogelijk.

PSV heeft dit gewoon vrij eenvoudig gewonnen. Ik had meer tegenstand van Utrecht verwacht. PSV is met een fitte selectie thuis erg sterk en als ze dit niveau ook in de uitwedstrijden kunnen ze het Ajax lastig maken.

Na de wissel Obispo voor Vinicius had PSV de wedstrijd volledig onder controle. Schmidt verdient daar credits voor. Dat is hoe je als trainer orde op zaken stelt als het de eerste helft een rommeltje is.

Wel dus weer een hele slechte wedstrijd van Vinicius. De spitspositie begint een hoofdpijndossier te worden: Zahavi ligt er een aantal maanden uit, op Romero kun je niet bouwen en Vinicius is gewoon echt niet goed genoeg. Ik vind hem echt ongelooflijk slecht zelfs.

Veel mensen zeggen dat PSV er niet goed aan doet om bijvoorbeeld Luuk de Jong terug te halen in de winter, maar mocht PSV een spits van zijn niveau weten te strikken dan denk ik dat dat de titelkansen met een procentje of 50 verhoogt.

4 december 2021 om 22:23

Gakpo spits voorlopig...Geen verkeerde optie.

4 december 2021 om 23:54

Gakpo is dreigender vanaf de flank. Ik denk dat Bruma als aanspeelpunt ook wel een interessante optie is.

Ik raad iedereen aan het beeld stil te zetten op het moment dat Doan schiet. Dan staat 'guti' NIET in het zicht van de keeper. Juiste beslissing dus. Mag ook wel weer eens

5 december 2021 om 01:01

overal wordt dit afgekeurd maar bij Makkelie en Utrecht nooit.
Volgende week gebeurt dit tegen Psv(denk het niet eigenlijk) en dan heb je ineens de poppen aan het dansen in het Eindhovense.

Makkelie is gewoon 2 fouten bij 2 goals en aangezien je keeper ook 2 fouten maakt verlies je, punt.

maar goed dat is mijn mening

Blijft Ajax in het spoor. Goed gezegd, met dit spel ga je tegen serieuzere tegenstand niet verder komen dan het spoor..

4 december 2021 om 21:42

Psv speelde vorige week een hele goede wedstrijd en speelde gelijk. Het spel was nu minder maar win je met gemak van de nummer 4. Ik weet niet welke tegenstand je bedoelt?

Herr Schmidt bouwt langzamerhand aan een degelijk elftal. Er zit genoeg rek in het elftal. Gakpo en Doan speelden een degelijke wedstrijd.

Wat een parodie op een wedstrijd was dit zeg ongekend! Het begint al met de meest ervaren man Willem Janssen op de bank te houden wat denk je dan als trainer? Dan de doelpunten in de korte hoek? Sorry naar dat was echt hilarisch en ook de arbitrage doet weer een duit in het zakje.... als dit geen hinderlijk buitenspel is wat dan wel?? Psv gefeliciteerd met..... cadeautje? Iets van die strekking denk dat er ergens goed gegokt is op dit duel.....

5 december 2021 om 05:49

Vond dat er wel erg vaak op de korte hoek gemikt werd. Misschien een zwakke plek van Paes? Verder heeft Utrecht nergens aanspraak op gemaakt. Wel een beetje zielig om achter eventueel doorgestoken kaart te verschuilen. Ik geloof 27 thuiszeges op rij tegen Utrecht. Water is nat,lucht is blauw,PSV verliest altijd punten in Rotterdam en Heerenveen.

5 december 2021 om 09:49

Buitenspel was twijfelachtig, maar niet doen alsof deze overwinning onverdiend is. Vooral na rust had Utrecht niets in te brengen. PSV duidelijk de betere.

5 december 2021 om 10:11

Ik zeg niet dat het niet verdiend is hoor psv was de betere maar heb je dit Utrecht thuis tegen Feyenoord en uit tegen Ajax gezien? Dan is dit wel hele opvallende slappehap vertoning..en de keuze van Willem Janssen op de bank is toch hoogst opmerkelijk die is juist altijd goed in dit soort duels...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 17 2 2 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Discutabel doelpunt van Mazraoui beslist topper tussen PSV en Ajax

Ajax heeft PSV een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 in Eindhoven, dankzij een winnende treffer van Noussair Mazraoui. Het fraaie doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren