Feyenoord-cultheld Christian Gyan is ongeneeslijk ziek

Dinsdag, 30 november 2021 om 16:05Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:04

Christian Gyan is ongeneeslijk ziek, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 43-jarige Ghanees lijdt aan kanker en is uitbehandeld. Gyan speelde tussen 1997 en 2007 voor Feyenoord en groeide in deze periode uit tot een echte cultheld. De club hoopt de UEFA Cup-winnaar van 2002 een waardig afscheid te kunnen geven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door frotank)

Zo'n machtig mooie foto van hem (volgens mij tijdens de EC finale gemaakt) in het vuurwerkrook biddend en de armen gespreid.
Heel veel kracht en sterkte!

30 november 2021 om 16:14

Die foto kan ik me zeker herinneren. Had ook nog een poster met allerlei foto's van die wedstrijd, waaronder deze. Is en zal voor altijd een Cultheld blijven. Het ga je goed Gyan

30 november 2021 om 16:17

@FR: Zijn boek ook gelezen? Bizar verhaal door zijn (te) goedheid zo in de problemen gekomen.
OT: zal nooit dat duel met Jan Koller vergeten, 1,60 VS 2,00 en dan nog koppend winnen.

30 november 2021 om 17:29

Dat is inderdaad een fantastische foto. Enorme gunfactor heeft deze man.

30 november 2021 om 18:19

Mites wel echt een mooie machtige foto zeg! Wat een treurig verhaal, van zo een mooi een goed mens die veel voor zijn medemens deed. Zoals ik net al zei, het is gewoon bijna altijd weer die k. 😢

30 november 2021 om 23:03

Deze bedoel je. Door de schorsing van Emerton mocht hij spelen. Geweldig mens.

1 december 2021 om 16:04

Ja, dat kan ik me nog goed herinneren, die foto. Wat een klotenieuws! En het is al een kutweek bij ons op werk. Een goeie collega zaterdag overleden in haar slaap. Rachida Semlali onze receptioniste, officieel 3 weken met pensioen. Ik had een goede band met haar. En nou dit nieuws weer. Hij is gelukkig nog niet dood. Ik wens zijn familie veel sterkte toe. Geweldige avond toen. Die hou ik in mijn geheugen vast. Hoe hij het kopduel met die lange Jan Koller won. Ongelofelijk icoon.

Zo'n vriendelijke man, heb ooit het genoegen gehad om zijn hand te schudden. Nam altijd goed de tijd voor de fans, Feyenoord heeft ook zijn best gedaan om hem er weer bovenop te helpen in een moeilijke tijd. Nooit te beroerd om hard te werken, kunnen de verwende voetballers van tegenwoordig nog iets van leren.

Heel veel strekte, Feyenoord zorg voor een prachtig afscheid van deze krijger.

30 november 2021 om 19:12

Ik hoop zo dat hij het nog red tot het moment dat er weer supporters worden toegelaten! Strijd tegen de klok

Kut ziekte. Alvast sterkte aan hem, zijn familie en vrienden. Ik mag hopen op een groots afscheid in de Kuip

30 november 2021 om 17:27

Kan voorlopig niet door Corona, echt balen pff.

Gyan, Yakubu. Weet niet precies wat ze los maakten bij supporters maar dat ze iets los maakten staat vast. Gecondoleerd.

30 november 2021 om 16:32

Bedoel je Yakubu of Obiku?

30 november 2021 om 16:38

Yakubu van Ajax. Ook niet de beste speler van het team maar wel geliefd. En niet zo lang geleden overleden.

30 november 2021 om 19:21

Ik weet niet wat daar in Tema gebeurd is, maar het aantal mensen dat daar geboren is tussen 1975 en 1983 en nu aan k*** lijdt (of al overleden zijn) ligt 17x zo hoog als het gemiddelde in heel Afrika. Daar moet wel iets goed mis zijn (geweest).

Heel treurig voor zo’n intens goed mens. Hopelijk komt hij op een plek waar hij altijd in geloofd heeft.

30 november 2021 om 17:49

Hij is nog niet overleden.

Wat een vreselijk nieuws. Echt een zeer gewaardeerde speler en een mooi mens.

Wat een verschrikkelijk nieuws is dit zeg. Deze man is één van de grootste culthelden die Feyenoord ooit heeft gehad. Helaas is zijn goede karakter uiteindelijk zijn eigen (financiële) ondergang geworden. Heel spijtig!

Wat een tragisch nieuws dit.Was echt wel een held in zijn Feyenoord tijd. Sterkte Chris, You'll never walk alone.

Damn, een van mijn helden, King Gyan, mentaliteit van een Leeuw, altijd maar doorgaan.
Ze wijze, hoe hij een wedstrijd begon, armen gestrekt biddend.

Prachtige man.

Ik bid nooit, maar nu wel, voor Christian

Verschrikkelijk nieuws. Voor mij een van de grootste Feyenoorders ooit. Niet om zijn voetballende capaciteiten, daarvan waren er zat die beter waren. Wel vanwege zijn vrijgevigheid en vermogen om altijd voor anderen klaar te staan. Dan zie ik afgelopen week het interview met Noa Lang, groter kan het contrast niet zijn.

Ach Christian een ware fenomeen en cultheld in Rotterdam Zuid. Prachtige markante en respectvolle man, die veel beter verdiend dan dit. Wat een verschrikkelijk naar nieuws.

Nog nooit een speler zo vol overtuiging zien bidden voor een wedstrijd!

30 november 2021 om 17:22

Hou die gedachte vast, meer info daarover gaat zeker volgen.

Chris Gyan, de man die het leven blijft toelachen zelfs wanneer het leven hem blijft tegenzitten. Wat een ontzettend naar bericht.

Ach, wat verschrikkelijk. Wat heeft de man een brute pech gehad in zijn leven. En toch bleef hij lachen. Ik ben hier enorm ontdaan van. Ik zie hem nog zo haarscherp voor me, de ene keer biddend in de rook, de andere keer met tulband na een hoofdblessure, de keer erop een luchtduel winnend van Tsjechische reus Jan Koller. Niet te groot om in de haven te werken. De impressies zijn eindeloos en voor eeuwig.

30 november 2021 om 17:40

Sterkte man, ongeneeslijk ziek en maar 43 jaar. En dan zo een fantastisch mens en voorbeeld zijn, altijd weer die vreselijke k. 😥

Pfff wat een rot nieuws, weet hoe het is, mijn vrouw heeft K gehad en is nu na 5 jaar schoon maar blijft wel in je achterhoofd zitten.
Hoop dat Feyenoord nog iets organiseerd voor hem, dat heeft hij verdiend.
Heel veel sterkte toegewenst

Ik ben geen Feyenoord fan, maar telkens als je hem zag bidden voor een wedstrijd. Die passie, de strijd die die leverde voor Feyenoord. Ik kan me niet anders inbeelden dat elke Feyenoord fan hem in zijn hart heeft gesloten.

Komt ook echt altijd over als een super sympathieke gast.

Sterkte voor deze uitzondering tussen al die verwaande voetballers. Een uniek iemand met een groot hart!

Het blijft helaas een ziekte waar nog steeds vrij weinig aan gedaan kan worden wanneer het is uitgezaaid. Bah, 43 jaar .. klote ziekte is 't. Sterkte Christian.

Vreselijk nieuws voor zijn familie. Na zijn zoon ook hem nu pfff. Zulk nieuws laat je toch nadenken over het leven en hoe snel het fout kan gaan. Sterkte kerel!

Bah, wat een naar nieuws. Ik wens hem veel kracht toe!

43 pfff, heftig. Zeker als je ook leest wat hij al mee heeft moeten maken in zijn leven!

Gadverdomme !!!!
Zo'n vriendelijke bescheiden voetballer, die na zijn succesvolle tijd bij Feyenoord, voornamelijk ellende heeft gekend.
Dit is zo triest.....
Hopelijk kan het legioen hem een passend afscheid bezorgen, want dat verdient hij absoluut !!
Gezien hun creativiteit heb ik daar alle vertrouwen in.

Het leven is oneerlijk. Verschrikkelijk nieuws over zo'n verschrikkelijk sympathieke, goeiige, prachtige speler. Je gunt het niemand, maar waarom moet het zo vaak zulke goede mensen overkomen De man heeft al zoveel gegeven en weinig gekregen in het leven. Ik lees net een interview van 2017 terug in het AD en hij zegt daar onder andere ,,god schiep ons en schonk ons de wereld. Niet Hij, maar de mensen maken er een troep van.” - relevanter dan ooit lijkt me na de letterlijke troep achtergelaten vorige week in onder andere Rotterdam door de relschoppers. Ik lees verder, de tranen schieten me dan in de ogen wanneer ik lees: Anita’s moeder belde vaak naar Nederland. ‘Kom toch terug naar Ghana. Dan ben je van alle zorgen af.’ Maar daar willen Anita en Chris niets van weten. ,,Ik blijf in Nederland”, zegt Gyan. ,,Ik ben een eerlijk mens, ik moet een schuld voldoen. Nederland en Feyenoord hebben mij heel veel gegeven. Hier word ik oud.” - en dan tot de conclusie komen dat Gyan hier niet echt oud gaat worden. Het leven is oneerlijk

30 november 2021 om 17:29

Mooi geschreven. Zo zien we maar hoe relatief voetbal is. Voor welke club je ook bent,velen zitten met natte oogjes te lezen.

Krijg hier een brok van in m’n keel. Alle herinneringen komen weer naar boven maar tegelijkertijd ook het besef dat het leven zo over kan zijn. Pff wat erg dit

Heel erg voor deze man en zijn familie. Het was een speler die erg veel van zijn club hield, al was hij vaak wissel. Nooit negatief.

Triest. Dit is een jongen die volgens mij heel dankbaar was dat ie voor de club uitkwam. Gaf altijd alles, zeurde niet. Gewoon een ideale prof. Maar 43 en al uitbehandeld, dat is treurig.

Wat verschrikkelijk zeg. En als je dan dat rijtje met tegenslagen ziet, terwijl het zo'n enorm sympathieke man is... het voelt soms allemaal erg oneerlijk. Ik hoop dat hij nog kan meemaken dat een volle Kuip hem kan eren.

Bah wat triest, schiet er even van vol. Only the good die young, bro.

30 november 2021 om 17:27

Keb laatste 4 nachten 15 uur geslapen, vandaag hard gewerkt. Lees dit en mn ogen worden glazig. Tis geen schande. Sterkte!!

Even schrikken dit nieuws. Veel kracht toegewenst voor hem en zijn familie

Soms is het niet uit te leggen waarom zulke mensen ziek worden en de grootste criminelen 100 jaar worden , sterkte gyan

30 november 2021 om 17:32

Of er is geen God, of God is een bitch, of God is niet almachtig. Hoe dan ook, ik hoop tegen beter weten in dat Gyan naar een betere plek gaat hierna.

30 november 2021 om 18:45

Of zoals Gyan zelf ooit zei, god schiep mensen en de wereld. Wat mensen er mee doen ligt bij mensen, niet bij god.Een god is een schepper, geen babysitter en imperfectie is perfectie. Dat er ook mensen dus dood zouden gaan en dit betekent dat god slecht is of niet bestaat, is onzin, want als er geen mensen dood zouden gaan; zou de aarde overvol raken.Dit zijn dus kwesties die enkel een god zou begrijpen en weinig mensen dus. Even uitgelegd als niet gelovige.

Sterkte Christian, hopen dat je een mooi afscheid kunt krijgen in een volle kuip

Pijnlijk dit te lezen.. Only the good die young zong een hardrockband ergens in de jaren 80. Feyenoorders sterkte.

30 november 2021 om 20:20

Origineel was van Billy Joel. Maar dat is niet echt belangrijk. Verschrikkelijk nieuws wat niet te bevatten valt. Hoop op n waardig afscheid voor hem.

Heel veel sterkte gyan!!

Wat vreselijk. Waarom moet dit nou weer zo'n fantastische kerel overkomen. Bah. Dit is echt een voorbeeld van iemand met karakter. Geen arrogantie, of verongelijktheid. Gewoon vriendelijk, eerlijk, gul. Geen groot voetballer, maar wel een groter mens dan 99.99% van z'n collega's.

Prachtig mens met een fantastische instelling en mentaliteit. Voelde zich niet groter dan z'n medemens toen hij door omstandigheden als havenarbeider ging werken. Hopen dat hij een welverdiend afscheid in onze kuip gaat krijgen

Wat een droevig nieuws zeg. Een absolute cultheld deze man, maar bovenal een geweldig mooi persoon. Er gaat naar mijn gevoel tegenwoordig geen dag voorbij of je hoort en leest weer verhalen over die rotziekte.

Verschrikkelijk, heel veel sterkte

Wat een triest nieuws zeg. Raakt me best wel.
Ik had niks met hem, ik ben Ajacied. Maar dit gaat ver boven voetbal. Los daarvan vond ik hem nog altijd sympathiek overkomen.

Liep hem ooit tegen t lijf op de op de groen hille dijk. Ik zei, hoe are you. Hij zei. No ! How are you !!!... Gouden vent

Vreselijk nieuws dit. Heel veel sterkte voor zijn familie, vrienden en fans. Hoop dat hij een mooi en waardig afscheid krijgt van iedereen.

Wat een vreselijk verhaal, niet 1, niet 2, maar meerdere grote tegenslagen. Ik geloof zelf niet, maar hopelijk haalt hij kracht uit zijn geloof. Veel sterkte.

Afschuwelijk. Zo'n goed persoon, die zoveel naars mee heeft moeten maken... Dat komt toch wel echt hard aan. Hij is inderdaad een cult-held, een goede voetballer met clubliefde. Zijn uitstraling voor, tijdens en na de finale in 2002 zullen mij altijd bij blijven. Vooral de bekende foto, biddend met gestrekte armen.
Maar boven alles is hij als mens enorm inspirerend. Tot in zijn kern een goed mens. Zoveel meegemaakt, maar toch bleef hij altijd lachen. Bescheiden als geen ander, vrijgevig ongeacht zijn eigen situatie. Van sommige voetballers wordt gezegd dat ze "een inspiratie op en buiten het veld" zijn. Ik kan me daar geen beter voorbeeld van indenken dan Christian Gyan.
Sterkte, Christian en familie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren