Gerard Piqué drukt zijn zin door: Xavi draait een van de tien regels terug

Dinsdag, 30 november 2021 om 17:54Mart van Mourik • Laatste update: 17:53

Gerard Piqué zal dinsdag te zien zijn in het programma El Hormiguero, weet Marca. De centrumverdediger van Barcelona zou voor afgelopen interlandperiode al in het praatprogramma van Antena 3 verschijnen, maar Xavi zette een streep door het tv-optreden. Opvallend genoeg heeft Piqué nu alsnog groen licht gekregen om voor de camera in gesprek te gaan met komiek annex presentator Pablo Motos.

Direct na zijn aanstelling stelde Xavi een tiental regels om een ‘nieuw klimaat’ te introduceren in het Camp Nou. Xavi wilde onder meer de publieke activiteiten van spelers buiten het veld te beperken. "Er is geen reden om streng te zijn", vertelde de nieuwe trainer op 8 november zelf over zijn ideeën om de spelersgroep onder controle te houden. "Het gaat simpelweg om orde en regels, zoals bij alle bedrijven." Een van die activiteiten buiten het veld is dus het optreden op televisie. Om een statement te maken, zette de Catalaanse oefenmeester een streep door het geplande interview van Piqué in El Hormiguero.

Inmiddels lijkt Xavi de teugels enigszins te laten vieren, en hij heeft volgens Marca dus toestemming gegeven aan Piqué om dinsdag alsnog in het interview te verschijnen. Voor het praatprogramma zal de verdediger afreizen naar Madrid, waar hij zal spreken over de actualiteiten rond de club, de Davis Cup en naar verluidt kan hij een ‘verrassing’ verwachten van Motos.

Piqué verdwijnt zelden uit de publiciteit. De verdediger houdt ervan om in zijn vrije tijd te surfen, geeft regelmatig interviews, runt het miljoenenbedrijf Kosmos Holding, investeert in andere projecten en heeft een relatie met de bekende zangeres Shakira. Het is niet de eerste keer dat Piqué verschijnt in het betreffende praatprogramma. In oktober 2019 was de Catalaan ook al te gast bij Motos, samen met tennisser David Ferrer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door unbeliebeble)

Nou lekker dan, gelijk is Xavi een deel van zijn geloofwaardigheid kwijt.
Piqué gooit gelijk zijn trainer onder de bus. Hij kan echt beter stoppen met voetballen want de invloed die hij heeft in de kleedkamer staat niet meer gelijk aan zijn bijdrage op het veld.
Deze jongen denkt dat hij groter is dan de club want dit is niet de eerste keer dat hij zijn eigen pad trek.

30 november 2021 om 05:05

Kom op zeg. Moetende spelers dan klakkeloos die kinderachtige regeltjes opvolgen? Zou fijn zijn als een medewerker van dat "bedrijf"...want dat is die xavi ook maar, mij zou mogen verbieden wat ik in m'n vrije tijd doe. De spelers hebben het al zwaar genoeg dus mogen ze toch zelf wel weten hoe ze ontspannen in hun vrije tijd? Men moet eens ophouden met dat gezeur over "voorbeeldfunctie" van deze spelers. Men kan en mag de spelers niets aanrekenen als de jeugd de spelers hun gedrag naäpen.

30 november 2021 om 06:34

@FedalBrakenburg.

Boehoe wat hebben ze het zwaar zeg.
Deze jongens hebben het mooiste beroep ter wereld waarmee ze multi miljonair worden. Dan is een beetje opofferingen brengen voor de club toch helemaal geen gekke gedachte?
Jij zegt dat ze het al zwaar genoeg hebben en rust nodig hebben. Dat moet je niet je agenda voor plannen in je vrije tijd en de hele wereld rond vliegen voor je "hobby's" want dat is juist niet bevorderlijk voor je herstel. En dit doet Piqué vaker. Dubai, Japan, Usa zijn bijvoorbeeld een paar voorbeelden waar hij de laatste jaren naar toe is gevlogen in zijn "vrije tijd" om vervolgens een paar dagen later slecht te voetballen.
Dan mag zijn werknemer hier zeker wel wat van zeggen. Vooral als diezelfde werkgever hem meer dan 100miljoen heeft uitbetaald sinds hij bij de club zit.

En waar lees jij iets in mijn stuk over een "voorbeeldfunctie" of dat dit slecht is voor de kinderen?
Hij moet gewoon op dit moment zijn "club liefde" gaan tonen en ervoor zorgen dat de beste versie van hemzelf op het veld sta. Daar wordt hij immer dik voor betaald

30 november 2021 om 13:49

Eens dat hij optimaal voor zijn sport moet leven. Als er daarnaast wat bij kan is het mooi, en voor sommige spelers ook nodig, om de monotonie tegen te gaan.

Maar ik denk dat die spelers het inderdaad best zwaar kunnen hebben. Een moordend programma met binnen-en buitenlandse vluchten, soms een paar per week, en een enorme prestatiesdruk. Ja, ze worden goed betaald. Maar het is geen luizenleventje.

1 december 2021 om 13:50

Ik zie zo maar dat vele spelers in hun contract hebben staan dat ze vrij zijn om zelf sponsorships/aanvragen/ondernemingen aan te gaan en het geld te ontvangen. Als dit dan dwars gezeten wordt door deze regels, dan is het wachten tot de eerste speler begint te klagen en naar zijn contract wijst.

Wat een onzin weer VZ. Waarom schrijven jullie altijd zoveel onzin. Xavi heeft nooit tegen Pique gezegd dat hij de uitzending niet mocht bijwonen, jullie verdraaien het hele verhaal weer eens.

29 november 2021 om 20:58

Voetbalzone bericht 396212
Xavi ‘cancelt’ interview van Piqué: tien nieuwe regels bij Barcelona lekken uit

Regel 8: Controle op activiteiten buiten het voetbalveld
Regel 10: Goed imago.

Nu vind sommige van zijn regels pure bespottelijkheid, het was toch echt zo. Zijn allemaal volwassen mannen. Die kunnen toch zeker wel zelf hun leven indelen en daarbij zorgen dat ze op presteren.

29 november 2021 om 21:19

Maar dat die regels zijn opgesteld door Xavi is al 2 weken geleden ontkracht.

30 november 2021 om 13:51

@Is Uahshsh

Oprechte vraag: hoe zat het dan? Jij zegt dat dit niet klopt, maar hoe zat het dan wel?

30 november 2021 om 20:51

Er staat in de tekst dat Xavi zei dat Pique de uitzending niet mocht bijwonen terwijl dat helemaal niet het geval was.

1 december 2021 om 09:02

Kom dan met een bron die dat ook aangeeft. Dat vragen ze van je.

Slap als je je autoriteit laat aantastten door een speler.

29 november 2021 om 21:27

Aqua1

Je weet toch wel dat Xavi dit nooit heeft gezegd in het openbaar dat Pique niet weg mag, je bent gewoon aan het speculeren zoals je wel vaker doet. beetje wrijving proberen te creeren

30 november 2021 om 17:22

Idd ericvanloo, hij komt onder elk Barcatopic trollen en is al 2 dagen huilie huilie aan het doen omdat Messi de gouden bal won 🤣
En dan durft hij nog spreken over objectiviteit haha, maar ondertussen zulke onzin posten, alsof iemand niet kan terugkomen op een besluit na nieuwe inzichten of zo te hebben opgedaan, wat heeft dat te maken met "slap" zijn en autoriteit 🤦‍♂️

30 november 2021 om 17:24

En idd, het klopt zelfs niet helemaal zoals het nu wordt gebracht, maar dat doet er zelfs niet toe. Een echte slappeling is iemand die juist niet kan terugkomen op iets uit angst om controle en autoriteit te verliezen.
Maar een echte leider heeft daar geen angst voor en staat open voor verbeteringen bij hemzelf.

Interessant stuk wel, komt hier nog een vervolg op?
Mij persoonlijk lijkt het leuk dat ze uiteindelijk samen met de comedian op de tv komen!

Hahahah een goed gesprek met zijn oude companion en je ziet maar dat Xavi de regels even vergeet. Hij had beter het gesprek kunnen aangaan met zijn vriend voordat hij naar buiten kwam met deze regel. Dan zou hij namelijk tot de conclusie zijn gekomen dat deze regel overbodig is en mocht het toch nog nodig zijn dan kan het later geen kwaad om te zeggen “jongens, er komt toch nog één regel bij”.

30 november 2021 om 17:26

Haha als jij zo denkt, kan je garanderen dat echt niemand in de Barca selectie hier om maalt 😅

Tjah als je matties bent met de trainer hé. Deze man moet eerst leren voetballen weer of stoppen met voetbal. Al 3 jaar zwaaaaar onder niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

166 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren