Pascal Jansen verbaasd door Fresia: ‘Dat vind ik een bizarre vraag van je’

Donderdag, 25 november 2021 om 23:58Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:08

AZ slaagde er donderdagavond in om zich met een moeizaam gelijkspel te verzekeren van groepswinst in de Conference League. Fresia Cousiño Arias vroeg na afloop van de wedstrijd tegen Jablonec (1-1) aan Pascal Jansen of de Alkmaarders gezien de twaalfde plek in de Eredivisie 'überhaupt nog ergens blij mee kunnen zijn'. "Dat vind ik op zich wel een bizarre vraag van je", was de reactie van de enigszins verbaasde trainer van AZ.

Cousiño legde uit wat ze daarmee bedoelde. "Het is toch lastig, omdat je de negativiteit wel ziet in de groep", vond de verslaggever van ESPN. "Je ziet dat de vreugde en frivoliteit een beetje ontbreekt, die je normaal wel bij sommige jongens ziet." Jansen stelde vervolgens dat dat niet te onderschatten is. "De jongens weten dat ze beter kunnen en willen ook graag beter, alleen het is vandaag prioriteit dat je overwintert", aldus de coach. "Dat is absoluut prioriteit nummer één, en dat is bereikt. Gezien hoe we ervoor staan kan ik me voorstellen dat de stemming ietwat bedrukt is, omdat het niet het frivole spel is wat we gewend waren. Maar dat maakt de overwintering niet minder belangrijk."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In de studio van ESPN ging het nog even door over het interview van Cousiño met Jansen. Jan Joost van Gangelen stelde vast dat AZ in een 'kneuzenpoule' zit in de Conference League, met daarin naast Jablonec ook CFR Cluj en Randers. Kenneth Perez begreep echter wel dat Jansen zich vasthoudt aan de overwintering, en dat het vertoonde spel er niet al te veel toe doet. "Het is juist belangrijk, omdat ze al niet goed gaan in de competitie en misschien kun je er zo een beetje schwung in krijgen", aldus Perez. "Het is misschien niet het meest sexy toernooi (de Conference League, red.), maar je moet het wel even doen. Je moet de ervaring opdoen en je hoopt dat het ook iets teweeg gaat brengen in de competitie."

"Want twaalfde in de Eredivisie, met de ambities van AZ, is natuurlijk...", aldus Perez, die die zin niet afmaakt. "Het probleem is ook een beetje: mensen zijn er ook niet echt van onder de indruk dat ze maar twaalfde staan. Er is niet echt een crisis. Dat doet denk ik ook pijn bij de leiding, want ze willen natuurlijk heel graag serieus genomen worden als een topclub."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door bossie)

Doe die muts af voor de camera. Flapdrol. Onsympathieke vent dit. Vd brom was een engnek, maar deze komt ook in de buurt. Onverschillig toontje en houding. Alsof echte az fans niet een normale analyse willen horen. Altijd maar weer direct in de aanval. Spelers ontwikkelen ook niet. Nieuwe trainer! Cocu een optie? Zelf zou hij wel willen denk ik. Nederland zonder top 3 gaf hij aan is geen probleem.

26 november 2021 om 00:18
0

Precies wat ik ook dacht. Een zonnebril ontbreekt er nog maar aan. Maar oh oh, je zou eens een kritische vraag stellen..... Hoe durven ze. Pfff, deden ze dat maar eens wat vaker.

26 november 2021 om 00:24
0

Cocu lijkt me geen gek idee. Heeft tenslotte bij AZ gespeeld ook nog. Deze Jansen vind ik nooit helemaal serieus te nemen

26 november 2021 om 07:57
0

We moeten echt eens van die onzin af dat een clubverleden of de status van een ex-voetballer leidend is voor de keuze van een trainer. Wat is dat toch voor onzin? In het bedrijfsleven zie je ook van dat soort rare kronkels. ‘O jij bent goed in je vak. Wordt jij maar manager van een afdeling mensen!’ Alsof dat ook maar iets met elkaar te maken heeft. Zoek gewoon iemand die bewezen (potentie) heeft om een groepsdynamiek in goede banen te leiden. Niet dat Cocu dat per definitie niet kan, maar kies hem niet vanwege zijn clubverleden. Dat is evenzo grote onzin om hem bij Feyenoord aan te dragen omdat hij in Rotterdam eens naar de tandarts geweest zou zijn ofzo.

26 november 2021 om 13:30
0

Ik zeg toch ook niet dat het leidend is? Ik vind het alleen wel mooi meegenomen. Het geeft wat herkenbaarheid en ik vind dat AZ dat nu best kan gebruiken

26 november 2021 om 00:51
0

@gebr.timber Doe die muts af voor de camera? Is dat een bevel? Is het verboden om een muts te dragen voor de camera? Of is het een maatschappelijke norm? In alle gevallen heeft hij het recht om een muts te dragen. Daarnaast heeft hij alle reden om verbaast te zijn over de vraagstelling. Het was een mooie Europese avond, ze zijn als groepswinnaar door en zij begint over de Eredivisie..

26 november 2021 om 08:37
0

@goedverhaal, Mogguh vriend. lekker glaassie azijn gehad? Fatsoen, dat is wellicht geen norm, maar wel een waarde. Hij heeft zeker het "recht", maar ik denk dat jij ook wel weet, zeker gezien de manier waarop je reageert, dat het dragen van een zonnebril, pet muts, bivakmuts etc, nou niet echt netjes is tijdens een interview. Dus maak je niet zo druk joh.

26 november 2021 om 09:46
0

Muts is hetzelfde als een zonnebril of een bivakmuts? Een pet is niet netjes? Damn, voetbalsupporters lijken soms net roddeltantes die jurken gaan beoordelen op de rode loper.

26 november 2021 om 06:38
0

Vind het totaal geen onsympathieke vent zelf. Maar wil wel heel graag een andere trainer en wens hem het beste.
Cocu lijkt me echt verschrikkelijk.

26 november 2021 om 08:05
0

Wellicht omdat het onder het vriespunt was "flapdrol" en omdat hij het alles behalve warm heeft gekregen van de wedstrijd.

26 november 2021 om 09:19
0

Gebr.timber kijk alsjeblieft niet meer naar AZ.... Je ziet waarschijnlijk voor het eerst een interview van Jansen en dan ga je lopen piepen om niks. Jansen is een hele sympathieke vent, daarnaast was het ook gewoon koud in Tsjechië....

26 november 2021 om 13:25
0

Cocu heeft in Engeland gefaald. Was na enkele maanden ontslaan. Ik weet niet of AZ zit op hem te wachten.

26 november 2021 om 13:38
0

Ik weet niet of hij dit interview vlak na de wedstrijd deed ? Kan ook zijn dat hij die muts op heeft vanwege de kou ? En het is ook wel lekker dat als je bezweet bent of vochtig haar hebt je zelf warm te houden en te beschermen.

Het was ook een wat raar geformuleerde vraag vind ik. Je kan namelijk ondanks de slechte wedstrijden in de Eredivisie prima tevreden zijn vandaag als er een goede wedstrijd op de mat was gelegd. Jammer genoeg was dit niet het geval en ook nog eens de 5e onwijs slechte wedstrijd in de Conference League tegen een dramatisch team. Dan is de ingetogen blijdschap wel logisch. Wat me ook opvalt is dat Jansen het resultaat bijna altijd heilig verklaart en daarmee het slechte spel vaak rechtpraat. Dat maakt de huidige stand van zaken in de Eredivisie alleen maar pijnlijker. Overigens ben ik het ook niet met Perez eens. Er zijn echt vrijwel geen AZ-supporters tevreden met Jansen en de negativiteit rondom de club is er zeker, maar omdat AZ-supporters de spelersbus niet opwachten (of iets dergelijks) kan er geen sprake zijn van een crisis?

26 november 2021 om 00:35
0

Je kan Jansen wel van alles verwijten maar Huiberts is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Behoorlijk wat geld opgehaald deze zomer, maar de aankopen komen allemaal uit de koopjeshoek. Koopmeiners is echt onvervangbaar gebleken, ploeg mist leiderschap en zelfs Midtsjo is nog maar half de speler die hij was.

26 november 2021 om 00:51
0

Oh, Huiberts heeft qua inkopen ook een ontzettend slechte zomer gehad hoor, absoluut. Een rechtsbuiten, een reservespits, een centrale verdediger (is er wel met Beukema) en een opvolger van Koopmeiners waren zeker welkom geweest. Echter is het team echt niet zo slecht als Jansen het nu laat lijken.

Hij blijft dezelfde fout maken door BMI-Hatzidiakos op te stellen (Beukema heeft ondanks hun herhalende falen geen kans gekregen). Dit duo werkt al niet zo lang het staat, zeker niet als Clasie ervoor staat die alleen een kaatsje terug durft te geven. Er is geen opbouw te verzorgen als zij dit met z’n 3’en moeten regelen. Als Beukema echt zo slecht zou zijn (anders had hij de kans wel gehad lijkt me), geef dan een Reijnders of Peer Koopmeiners maar eens de kans op de plek van Clasie. Dan zit er misschien nog enigszins voetbal in.
Sowieso blijft Jansen telkens met dezelfde 10/11 namen spelen, waardoor de vaste kern amper rust krijgt. Ondertussen is dit ook de vaste kern die niet presteert en ook geen druk hoeft te voelen, want wisselen durft Jansen niet. Daarnaast is er 0.0 doorstroom uit Jong AZ. Jansen weigert talentvolle jonge spelers als Taabouni, Barasi, De Jong, Beukema, Reijnders en Evjen kansen te geven, terwijl spelers waarvan bewezen is dat ze het niveau niet hebben (Aboukhlal of Duin) kansen blijven krijgen.
Buiten dit heeft Jansen nog geen 1 keer bewezen een wedstrijd om te kunnen gooien door een tactische verandering of wissel te doen en staat hij er 90 minuten zonder uitstraling bij.
Ik had er begrip voor dat Jansen de kans kreeg om zich te bewijzen, aangezien het redelijk begon na het ontslag van Slot, maar de koek is op.

26 november 2021 om 00:53
0

Leiderschap, creativiteit, scorend vermogen, diepgang en een stabiele verdediging. Eigenlijk mist dit AZ gewoon heel veel. Het ziet er ook een beetje vrijblijvend uit allemaal. Veel dezelfde type voetballers

26 november 2021 om 07:53
0

Volledig met je eens azchelsea. Ik vraag me af of er bij de directie ook zo over wordt gedacht of dat met zich nog steeds volledig blind staart op het Billy Bean model (moneyball). Er is amper geld uitgegeven afgelopen zomer terwijl er toch behoorlijk wat is binnengekomen.

Met de huidige selectie moet er echt veel meer uit te halen zijn. Onbegrijpelijk dat de genoemde namen niet meer kansen krijgen en dat Jansen aan dezelfde 12/13 namen blijft vasthouden.

Ik vind pascal jansen ook maar een beetje een arne slot Light, of de 0,0 versie. Het lijkt er allemaal wel op in alles maar het kan gewoon niet tippen aan 'het origineel', alles is op elk punt net wat minder, het beste ontbreekt zegmaar.

26 november 2021 om 03:37
0

Een goede 0,0 is nog te pruimen, maar Pascal Jansen, mwa…

Ik denk dat dit ze in Alkmaar ff geen reet uitmaakt. In de zomer flink wat geld opgehaald met transfers, nu ff roeien met de riemen die je hebt. Europees zijn ze door, 5 pnt achter Twente/plek 6 is ook nog wel in te halen. Juist goed dat er geen paniek is, en Fresia wil met haar vraagstelling iets creëeren wat er misschien helemaal niet is, althans kan me voorstellen dat Janssen het zo ervaart.

26 november 2021 om 13:31
0

Ik heb niets tegen een tussenseizoen waar voor de toekomst werd gebouwt. Maar de spelers van AZ werden alleen maar slechter en de jeugd geen kans gegven.

Het was een beetje apart geformuleerd, maar ik snap wel dat Fresia dit vraagt, het spel is al een tijdje niet om aan te zien, en de spelers zien er ook niet gelukkig uit, wellicht dat zij een andere aanpak van de speelwijze willen hanteren?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.AZ164
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. Martins IndiVerdediger120
Y. SugawaraVerdediger120
D. de WitMiddenvelder126
A. GuðmundssonMiddenvelder122
F. MidtsjøMiddenvelder120
T. ReijndersMiddenvelder122
Z. AboukhlalAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2020- AZ
2019-2020 AZ
2015-2017 Jong PSV
Laatste voetbalnieuws

Pascal Jansen verbaasd door Fresia: ‘Dat vind ik een bizarre vraag van je’

AZ slaagde er donderdagavond in om zich met een moeizaam gelijkspel te verzekeren van groepswinst in de Conference League. Fresia Cousiño Arias vroeg na afloop van de wedstrijd tegen Jablonec (1-1)...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren