Arne Slot: ‘Ik kijk heel veel voetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Donderdag, 25 november 2021 om 23:13Dominic Mostert • Laatste update: 23:15

Arne Slot begrijpt weinig van de wijze waarop scheidsrechter Mattias Gestranius donderdagavond een rode kaart toekende aan Guus Til in de wedstrijd tussen Slavia Praag en Feyenoord (2-2). Aanvankelijk kende Gestranius een gele kaart toe, maar op advies van zijn grensrechter werd dat een rode. In de Conference League wordt geen gebruik gemaakt van een videoscheidsrechter. Slot spreekt van een 'bizar' incident.

Til ontving rood voor een forse en onnodige tackle op de kuit van Nicolae Stanciu, nota bene rond het strafschopgebied van Slavia. "Ik heb de overtreding nog niet gezien, maar de scheidsrechter gaf geel en een minuut later rood, terwijl er geen VAR aanwezig was", blikt Slot terug op de persconferentie. "Terecht of onterecht, dat durf ik nog niet te zeggen, maar dit was echt bizar. Volgens mij is dit nog nooit eerder vertoond."

Slot haalde tijdens de wedstrijd aan de zijlijn verhaal bij de vierde official. "Hij zei me dat de scheidsrechter het zelf besloten had, maar ik heb niet de indruk dat wanneer ik naar een vierde official ga, ik altijd te horen krijg wat er precies aan de hand is. Dus dat neem ik met een korreltje zout. Ik kijk heel veel voetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", concludeert de trainer, wiens ploeg dankzij het gelijkspel is verzekerd van de groepswinst in de Conference League.

Cyriel Dessers maakte beide Rotterdamse doelpunten. Hij vond de toegekende rode kaart 'heel vreemd'. "Ik kan niet goed genoeg oordelen of het een gele of rode kaart was, want daarvoor heb ik het niet genoeg gezien", zegt de spits tegen ESPN. "De scheidsrechter geeft eerst geel en daarna stormen de spelers van Slavia erop af. Dan gaat hij twijfelen en trekt hij rood. Hij zei dat de grensrechter hem adviseerde, maar die stond zestig meter verderop, dus die kan het helemaal niet gezien hebben. Het lijkt wel amateurvoetbal, dat de scheidsrechter zich zo laat beïnvloeden door de tegenstander."

Slot is bovenal trots op de prestatie van zijn ploeg. "We hebben eerst drie kwalificatierondes overleefd en we weten allemaal nog hoe moeizaam de eerste was, qua resultaat en qua spel", doelt hij op het tweeluik met FC Drita. "Wat wij vrij snel voor elkaar hebben gekregen is heel erg goed te gaan voetballen. Als je dan ook hard werkt en de kwaliteiten hebt die wij hebben, leidt dat negen van de tien keer tot een overwinning. Dat wij in zo'n moeilijke groep, met een Bundesliga-club en Slavia Praag erin, al door zijn, dat is ontzettend knap."


Poll

Vind jij de rode kaart voor Guus Til terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door grasnaaier)

Niet zo zeuren was terecht rood.

26 november 2021 om 06:00

Hij zegt ook niet dat t geen rood was. Hij zegt alleen dat de gang van zaken bizar was, en een van de vele tegenvallers van die wedstrijd.

26 november 2021 om 07:37

Het was terrecht, maar dit kan en mag zo niet. Er wordt gewezen naar een grensrechter die 50 meter van de situatie af staat. De scheidsrechter staat er met zijn neus boven op. Hij heeft gemerkt dat hij een fout heeft gemaakt en misbruikt de grens als hulpmiddel om die fout te herstellen.

26 november 2021 om 08:23

assistent stond op 60 meter en de arbiter op 5 meter.....

26 november 2021 om 08:28

Hij is te laat en beetje domme actie, vervolgens zeurt hij geeneens en loop ook weg. Lekkere inhoud!

Wat ik al zei, hij is te laat maar geel was ook wel voldoende geweest. Spelers die weer zo aandikken om andere spelers een kaart aan te naaien die moeten ook bestraft worden.

26 november 2021 om 09:42

En die aanslag op Malacia? Dat was minstens zo rood.

Ik snap de verontwaardiging niet helemaal. Bij de commentator ook al. De scheidsrechter geeft geel, hoort van z'n assistent dat het rood is en komt terug op zijn beslissing. Zo moeilijk is het toch allemaal niet?

25 november 2021 om 23:21

Lijkt me ook niet zo moeilijk. En soms zie je het van een andere hoek van verdere afstand beter. Hoe dan ook was het in deze een faire call, dus zou er geen discussie over moeten zijn

26 november 2021 om 10:37

Maar jij denkt dus dat de beste man die bij een bal over de doellijn volledig verkeerd staat (das toch een soort van zijn werk), door 5 spelers heen die in zijn lijn stonden, de situatie vanaf achter het slachtoffer beter kon beoordelen dan de scheids die op 5 meter de situatie onder een perfecte hoek kon zien?! De scheids twijfelde, de speler van slavia heeft vroeger bij het theater gezeten en de beste man heeft zich laten overhalen door 8 klagende spelers, das niet erg maar geef dan niet vol overtuiging geel om het daarna zo aan te passen. Wacht even, vraag via het oortje of iemand wat heeft gezien en geef daarna een kaart

25 november 2021 om 23:21

Het gaat erom dat als geel gegeven is je niet alsnog rood mag geven. Alleen normaliter na ingrijpen van de VAR maar die was niet aanwezig bij deze wedstrijd

25 november 2021 om 23:28

Een assistent mag altijd pleiten voor een andere kleur kaart, het is aan de scheidsrechter om dan te beslissen of hij hier in mee gaat of niet. Dit is ongeacht of er een VAR aanwezig is of niet

25 november 2021 om 23:29

Waarom zou dat niet mogen? Waarom zou een scheidsrechter niet terug mogen komen op een beslissing als een van zijn assistenten aangeeft dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen?

26 november 2021 om 06:58

Dat gebeurd bij een strafschop ook soms. Tegenwoordig doet de var dat maar voor de var corrigeerde de grens ook de scheids.
Echter of het nou terrecht rood was of niet vond ik het dat hij wel heel snel rood gaf.
Normaliter loop je even naar de grens toe en vraagt wat hij gezien heeft en of hij er 100 achter staat
Dit was een split second

26 november 2021 om 07:45

Als je 60 meter verderop staat kan je dat nooit zien!!! Of heeft die man super ogen met z’n dikke pens. Dat was ook n grens onwaardig. Wat n papzak was dat dan.

26 november 2021 om 10:55

Behalve als de scheids niet goed zicht had doordat er bijvoorbeeld mensen voorstonden en de grens vrij zicht had. Of dit het geval is weet ik niet. Normaliter zou de scheids het in dit geval beter moeten kunnen zien. De rode kaart was trouwens wel terecht.

Was 1. Te laat 2. Gestrekt been 3. Niet op de bal 4. Hij raakt hem. Rood op zijn plaats

26 november 2021 om 00:27

Eens; en dat de grensrechter dat nog even extra duidelijk maakt lijkt me niet meer dan logisch; kennelijk zag die het toch ‘beter’ dan de scheidsrechter zelf

Volgens mij terecht rood, maar ik ben flink aan het graven in mijn geheugen want ik heb het idee dat dit bij Feyenoord een keer eerder is voorgekomen in Europees verband. Weet alleen niet meer wanneer

25 november 2021 om 23:26

Mitchell te Vrede? Of zit ik mis

26 november 2021 om 00:21

Nee zeker niet thuis tegen Rome

Het was gewoon rood, domme overtreding van Til, desalniettemin toch nog een mooie gelijkspel er uit gesleept

26 november 2021 om 08:28

Ja, in plaats van deze discussie, zouden we het moeten hebben over hoe oerstom dit was van Til. Had je de groepswinst kunnen kosten en dan had je een extra tussenronde moeten spelen als ik het goed begrijp. Onmogelijk dom van een zeer slecht spelende Til (voor weken al)

Tis wel vaker gebeurd dat scheidsrechters hun beslissing op basis van het advies van assistent scheidsrechter hebben moeten herzien. Vooral toen er nog geen VAR was. Dit gebeurde toch regelmatig. Had slot dit niet gewoon moeten weten? En daarbij, assistent had volkomen gelijk.

26 november 2021 om 08:52

Hier praat je over de scheids op 5 m en de grens op 50, waarbij deze mannen van een dusdanig discutabel niveau zijn dat die pompoen aan de zijkant de bal over de lijn mist maar een overtreding tussen 5 man waarbij het slachtoffer met de rug naar hem toe staat wel ziet?! Even simpel, geel en rood kunnen beiden, daar hoor je zelfs hier al ver discussie over en daar klaagt zelfs niemand over, daarnaast mag de scheids twijfelen en zijn beslissing herroepen zolang het spel stil ligt, maar hier hebben ze het beiden gemist en laten ze zich als bij de Fjes van de locale fc ompraten.

Als je geel geeft geef je geel, je kan niet 8 keer wisselen van mening.

Maar we zijn door dus boeie

26 november 2021 om 09:36

Dit is al zo vaak voorgekomen, het kan zeker wel.

Ben een ajax fan,maar dit was echt geen Rood.
Dit is wel dikke gemaakt door hem zeg ongelooflijk zeg?dat die scheidrechter er in mee gaat zeg niet te geloven

26 november 2021 om 08:03

Ik ben een Feyenoord fan maar dit was terecht rood. Enorm stom om met zulk risico in te komen op zo'n plek en als je hem raakt is het rood

26 november 2021 om 08:54

Het is dom en kan zeker rood zijn maar geel was afdoende. Als die grens nou ook eens zo goed kon kijken bij die goal was het niet eens een probleem geweest. Nu pakken we ondanks veel twijfelachtige beslissingen alsnog terecht een punt.

Ben een ajax fan,maar dit was echt geen Rood.
Dit is wel dikke gemaakt door hem zeg ongelooflijk zeg?dat die scheidrechter er in mee gaat zeg niet te geloven

Ben een ajax fan,maar dit was echt geen Rood.
Dit is wel dikke gemaakt door hem zeg ongelooflijk zeg?dat die scheidrechter er in mee gaat zeg niet te geloven

Ben een ajax fan,maar dit was echt geen Rood.
Dit is wel dikke gemaakt door hem zeg ongelooflijk zeg?dat die scheidrechter er in mee gaat zeg niet te geloven

Het kwam wat suf over zeker aangezien die assistent 800 meter weg staat, maar hij had het wel goed gezien, want het was wel rood.

Ik vind dit absoluut geen rood. Hij raakt hem niet eens met het ingaande been.

26 november 2021 om 11:26

Je hoeft ook een speler niet te raken om rood te krijgen. Bij ernstig gemeen spel waarbij de kans bestaat dat een speler een zware blessure kan op lopen moet er over gegaan worden tot verwijdering van de speler. Volgens de regels is dit een 100% rode kaart.

Ik vind het rood, maar de scheidsrechter staat er bovenop en de grensrechters met spelers er tussen op 60 meter. Die kan nooit een correct oordeel vormen. Dus de scheids heeft zich door Slavia laten beïnvloeden. Dat mag niet al hadden ze gelijk. Het breekt je nu niet op en je moet bozer zijn op Til, want dit was een terechte rode kaart olie doen op een plek waar dit absoluut onnodig was. Al had de scheids ook eerder mogen fluiten. Want die speler van Slavia gooit verkeerd in.

op zich een bijzonder actie inderdaad. Volgens mij is het ok om op advies terug te komen op een beslissing, maar ik vraag me dan wel af hoe vaak dat kan, want wat als de 4 official het niets vond? Het is slimmer om even af te wachten en je assistenten te laten roepen in je oortje en dan een beslissing te nemen, tenzij je overtuigd ben van wat je zag, wat in dit geval wel zo leek.
Anyway. Je kan rood geven, dus verder prima.
Was het niet gewoon verkeerd ingooien trouwens?

26 november 2021 om 09:02

Kan mij er redelijk in vinden. Domme actie van Til, rood en geel kunnen beide dat is aan de scheids. Die assistent heeft het nooit goed kunnen beoordelen want staat precies aan de verkeerde kant. Als hij dit kon zien dan was die gemiste bal over de lijn een eitje en die miste hij weer wel. Verder was dit domme inkomen tegen Feyenoord een par min eerder gewoon geel, dus zelfs daar was dit scheidsrechters korps het niet over eens. Even wachten voordat je een kaart geeft had hier veel geholpen

In het tijdperk van de VAR gebeurd dit nooit meer behalve als de VAR ingrijpt natuurlijk. Maar vroeger kwam het toch gewoon vaker voor dat een scheidsrechter een andere beslissing nam doordat de grensrechter hem daarop wees? Volgens mij word ik oud, of veel anderen vergeetachtig.

Hij had nooit die ongelukkige overtreding gemaakt als de scheids direct had afgefloten voor een foutieve ingooi. Man man man, het maakt tegenwoordig niet meer uit hoe je ingooit in het professionele voetbal. Bij de 6e klasse zaterdag amateurs zou deze door de clubscheidsrechter gewoon worden afgefloten en aan de tegenstander worden gegeven. Die zal zelfs een thuisfluiter niet goedkeuren als zijn eigen ploeg zo ingooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 15 9 2 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren