Kranten analyseren 'perfect' Ajax: ‘Hij liep weer anoniem over het veld'

Donderdag, 25 november 2021 om 07:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:10

Ajax verzekerde zich woensdagavond dankzij een 1-2 overwinning op Besiktas voor de derde keer in de clubhistorie van groepswinst in de Champions League. De vijfde groepszege op rij was te danken aan Sébastien Haller, die als invaller zijn ploeg in de tweede helft weer eens de weg wees. Erik ten Hag koos in Istanbul voor enkele wijzigingen in het basiselftal. De keuzes van de trainer van Ajax zijn donderdag onderwerp van gesprek in de Nederlandse media. “De zes wijzigingen die de trainer van Ajax in zijn basiselftal doorvoerde, bleek er aanvankelijk een te veel”, zo schrijft Mike Verweij.

Ten Hag kondigde daags voor het duel in het Vodafone Park al aan dat hij enkele wijzigingen in de basis van Ajax zou doorvoeren. “Maar dat hij meer dan de helft van zijn min of meer gegarandeerde basisspelers aan de kant zou laten, was opvallend”, stelt de journalist van De Telegraaf in zijn wedstrijdverslag. “Ajax blijkt maar moeilijk zonder de rust en het overzicht van Daley Blind, balansbewaker Edson Álvarez, maar bovenal Haller te kunnen. Het experiment met Dusan Tadic in de spits, de vroegere Europese Ajax-aanpassing, mislukte vooral omdat Mohamed Daramy nog stappen moet maken om als linksbuiten een meerwaarde te zijn. De Deen miste opgelegde kansen, maar bovenal nog de klasse.”

Erik ten Hag: 'Wij willen het puntenrecord verbeteren'

Trouw kijkt verder dan de tot dusver perfecte score en statistieken van Ajax in de groepsfase van de Champions League. “Wie iets verder kijkt, kan zich afvragen of deze selectie in de breedte daadwerkelijk sterk genoeg is als het er echt om gaat spannen tegen de Europese top. Tegen Besiktas, de huidige nummer negen van Turkije, werd in elk geval duidelijk dat Ajax niet straffeloos zomaar een half elftal kan vervangen”, benadrukt John Graat. “De reserves grepen hun kansen niet. Davy Klaassen liep opnieuw anoniem over het veld, David Neres bewees dat hij terecht meestal op de bank zit, Per Schuurs toonde weer eens zijn verdedigende kwetsbaarheid en aankoop Daramy verprutste in 45 minuten zijn basisdebuut in Ajax-1 met diverse miskleunen.”

“Door hun disfunctioneren zakten ook anderen ver onder hun normale niveau.” Willem Vissers van de Volkskrant zag hoe Ajax in de eerste helft niet meer ‘de machine waarmee Ajax over de Europese velden walste’ was, maar meer weg had van ‘een puffend karretje zonder stuurbekrachtiging’. “Het herstel kwam op tijd, met Haller, het motorblok, de spits met goud in de voeten dit seizoen (...) Ajax, dat zijn vijf zeges lardeerde met zestien doelpunten, was één helft op het irritante af onnauwkeurig. Slordig. Onsamenhangend”, somt de journalist op. “En toch won de koploper uiteindelijk ook in Istanbul van de nummer laatst in de groep, want ja, Haller is dus een echte spits. Negen goals in de competitie, negen in Europa, terwijl het seizoen nog lang is.”

“Daramy? Ja, die kan dribbelen, die is best goed in aanleg, maar woensdag even niet, alleen al omdat hij ballen veel te wild raakte. Het middenveld, waar de geschorste stabiele factor Álvarez ontbrak, liet zich soms overlopen voor rust”, aldus Vissers. Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad speelde Ajax in eerste instantie ‘een soort kamikazevoetbal waarbij oude gebreken aan het licht kwamen’. “De restverdediging was ver te zoeken, nu Ten Hag ervoor koos bij afwezigheid van de geschorste Álvarez eens met één controleur te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door janssen)

Nou nou nou... wat negatief weer... 1-2 uit in de CL... ik zeg top! Op naar de volgende!

25 november 2021 om 08:17

Hoezo negatief? Ik denk dat je alleen de titel hebt gelezen. Tuurlijk Ajax wint 1-2 en een mindere wedstrijd heb je er tussen zitten, maar kritiek leveren mag altijd mits het terecht was. De wissels van Ajax in de eerste helft waren ook vrij matig, als je dan eindelijk mag beginnen na weken op de bank. Dan doe je toch extra je best en maak je het de trainer moeilijk, maar dat is in de eerste helft niet gebeurt.

25 november 2021 om 08:29

Het hele artikel is negatief. Daramy verprutste zijn basisdebuut met een paar miskleunen, Klaassen liep anoniem over het veld, Neres bewees dat hij terecht meestal op de bank zit en Schuurs toonde zijn verdedigende kwestbaarheid. Ook anderen zakten ver onder hun normale niveau. Ajax was niet meer de machine, maar een puffend karretje zonder stuurbekrachtiging. Dit is vrijwel alleen maar negatief. Heb jij het artikel wel gelezen?
Of ik sta positiever in het leven, of ik let meer op de negatieve dingen die worden uitgelicht, maar heb het idee dat er de laatste 1/2 jaar ontzettend veel negatief wordt belicht.

25 november 2021 om 08:37

Agh je weet hoe de media is toch.. ze praten liever Ajax de grond in dan dat ze eens positief zijn.. net als alle tegen supporters die altijd stellen dat de tegenstander slecht presteerde en Ajax niet zo goed is als men zegt of Lucky Ajax was.. dit gaat al jaren zo en zal nooit echt veranderen ben ik bang. Gelukkig hebben we onze eigen ogen die 90 minuten naar mooi voetbal kunnen kijken ( met soms wat mindere mooie wedstrijden erbij haha )

25 november 2021 om 08:40

Er was ook niet heel veel positiefs te melden over de eerste helft toch? De spelers die de kans kregen hebben dat niet aangegrepen en waren gewoon beneden het gewenste niveau. Dat hoeven we niet mooier te maken dan het is.

25 november 2021 om 08:46

@JK-Ajax. Dat er niet heel veel positiefs te melden was over de eerste helft, betekent toch niet dat je dan alleen maar negatieve dingen hoeft te melden?

25 november 2021 om 08:48

Maar vond jij die spelers goed dan?

25 november 2021 om 09:07

Ajax wint weer Europees uitduel.
In de heksenketel in Istanbul werd gisteren de Turks Kampioen verslagen met 1-2. Ten Hag koos ervoor om wat andere namen in het veld te zetten om de brede selectie van Ajax te tonen. In de eerste helft kwam Besiktas verassend tot scoren en had daar een penalty voor nodig. Ajax had het vizier nog niet op scherp en miste middels de jonge Daramy een aantal mooie kansen om het krachtsverschil tot uitdrukking te brengen.
In de tweede helft werd de geslepen Haller in de ploeg gebracht en wist Ajax eenvoudig orde op zaken te stellen.
Ajax is in een aantal jaren getransformeerd van een Europese ploeg die droomt van overwinteren naar een heuse kandidaat voor Europees succes. Dat werd gisteren met deze prachtige uitzege in de CL wederom aangetoond.

Is dat iets positiever?

25 november 2021 om 09:13

@siceramo, het is negatief, maar toch ook realistisch !! Of vond jij dat de wissels het wel goed deden ? Zou jij ze bijvoorbeeld tegen Feyenoord allemaal weer opstellen ?

25 november 2021 om 09:15

@magikhetwete
Dit leest een stuk relaxter en doet meer recht aan de wedstrijd van gisteren! Wellicht de journalistiek in

25 november 2021 om 09:17

@Siceramo, ik vind het artikel wel oke. Het klopt gewoon dat Ajax niet zomaar 6 spelers kan wisselen. En in de tweede helft hebben ze dat rechtgezet. Het artikel had zeker positiever kunnen zijn, maar de ondertoon is ook: dit Ajax kan heel ver komen. Alleen wel met de basisspelers.

25 november 2021 om 09:22

@janssen
Tegen mijn cluppie het liefst de minste spelers.
Zonder dollen, nee ik vind het niet realistisch. Allereerst is het zo dat ajax als team minder goed presteerde. Maar daar is een logische verklaring voor, namelijk plots 6 wissels. Sommige journalisten trekken dan de conclusie dat het aan de specifieke spelers ligt die ineens meedoen.
Als ik alle wissels specifiek langs ga, dan vond ik Onana en Tagliafico goed en Schuurs gewoon prima. Neres vond ik een paar hele aardige acties hebben. Ja hij is niet zo goed als Antony, maar scoorde wat mij betreft een dikke voldoende. Klaassen, die ineens weer op een andere positie speelde, was niet goed, niet slecht: een 6. Tot slot Daramy, die zijn eerste basisplek kreeg. Er kwam redelijk wat dreiging van af, maar was ongelukkig in zijn schoten en passing. Wellicht dat ik hem een onvoldoende zou uitdelen.

25 november 2021 om 09:53

Ik vond Schuurs helemaal niet slecht, en Tagliafico deed het ook gewoon goed. De rest was onopvallend, maar niet onvoldoende. De tendens is negatief. Wat kunnen we verwachten? Dat ze vanaf de bank even in de CL de boel inene helemaal platspelen? Daar heb je ritme voor nodig. Ik mis de nuance.

25 november 2021 om 12:06

@ magikhetwete, prachtig verwoord en heerlijk realistisch positief uitgedrukt.

Ajax was een schim de eerste helft, gewoon niet goed genoeg, dankzij haller er door heen geloodst ..

25 november 2021 om 08:42

Ik denk dat mensen een beetje een te hoge verwachting hadden, als je even 5 of 6 spelers wisseld is die automatische van de basis spelers die elkaar blindelings vinden natuurlijk meteen weg. De balans is totaal anders op het veld en dat heeft gewoon een grote impact op het spel, moet wel zeggen dat Besiktas net zo slecht speelde met hoe zij met hun kansen omgingen.. Maargoed als Ajax weer met vaste 11 speelt zal het weer beter gaan in Europa, hoop ook wel dat Ten Hag tegen Sporting met beste 11 speelt en proberen dat record van CR7 te verbreken met Haller haha

25 november 2021 om 09:17

Veel van de ingebrachte spelers waren lange tijd gewoon basis speler en hebben heel veel wedstrijden voor Ajax gespeeld. Daarbij stonden (los van Klaassen) deze spelers allemaal op hun eigen positie. je mag dan toch wel automatische verwachten. Ik vind dit dan ook een goedkoop excuus. Voor mij is het meer dat veel van deze spelers gewoon (in de huidige vorm) gewoon te kort komen voor het eerste van Ajax. Waarbij ik van een aantal betwijfel of ze de vorm ooit weer zullen halen.

25 november 2021 om 09:54

Nee dat mag je niet. Tagliafico heeft bijvoorbeeld nooit met daramy voor hem gespeeld, daramy heeft überhaupt nog maar 150 minuten meegespeeld voor afgelopen wedstrijd. Klaassen stond op een andere positie en neres was de eerste helft gewoon de beste ajacied, maar bij de mislukte acties van hem zag je dat het lag aan miscommunicatie. Tagliafico en schuurs bezitten heel andere kwaliteiten dan timber en blind en spelen daardoor in de opbouw ook anders. Met name blind is dit seizoen essentieel in de opbouw, zijn gemis merk je dus enorm tijdens de opbouw. Maar ja, als je niet inziet dat er een enorm gebrek aan automatismen was dan heeft het ook weinig zin...

25 november 2021 om 11:28

In aanvallend opzicht was Neres de beste. Echter was hij ook de Ajacied waar ik mij het meeste aan stoorde de eerste helft in verdedigend opzicht. Al het gevaar via links kwam doordat Neres de linker CV stond te dekken ipv de linksback.

25 november 2021 om 09:08

Over het algemeen waren ze gewoon de betere tegen Besiktas die er af en toe goed uitkwamen met een counter. Maar het was zeker minder als de andere wedstrijden, ook logisch.
Vijf spelers inbrengen die over het algemeen van een minder niveau zijn dan hun voorgangers is een ding, maar deze spelers missen ook nog wedstrijdritme en zijn als team helemaal niet op elkaar ingespeeld.

Ik moet zeggen dat ik best positief was over Daramy. Wilde graag, soms net een actie teveel, maar een paar van zijn passjes zorgden echt voor gevaar, terwijl hij voor zichzelf ook een aantal kansen creëerde. Hij was nog een beetje wild, maar een 5.5 was het niet IMO. Ik vond Klaassen minder. Tenminste, dat denk ik. Geen idee eigenlijk, deed Klaassen mee?

25 november 2021 om 08:17

Het hele team draaide de eerste helft niet goed ook de grote spelers, tadic Gravenberch klaassen ga zo maar door, je kan niet een speler aan gaan wijzen die het geweldig of het slechts, heeft gedaan, eerste helft hebben ze zo beetje allemaal gevaalt na de rust toen haller er in kwam, die beter aan de bal was, balvaster was en rust op het middenveld gaf ging ajax beter draaien.

25 november 2021 om 08:18

Je bent hoogstwaarschijnlijk de enige die best positief is over Daramy. Op dit niveau kom je niet weg met “graag willen” en “voor gevaar zorgen”. Je moet presteren, dus je teammaten in scoringsposities brengen of zelf opgelegde 100% kansen afronden. Dat laatste ontbrak, dan mag hij het bij Jong of tegen een laagvlieger in de Eredivisie opnieuw proberen.Over Klaassen heb je gelijk. Als die na dit seizoen kan worden gesleten, graag. Misschien Donny terughalen 😅Verder waren Gravenberch en Neres de eerste helft ook niet te best. Hoop dat Gravenberch wat stappen gaat zetten en constanter te gaat spelen. Daarnaast heeft Antony na gisteren toch echt de plek opgeeist op de rechterkant zonder te spelen

25 november 2021 om 09:55

Toch knap aangezien neres gewoon je beste veldspeler was de 1e helft..

25 november 2021 om 11:57

Klaassen verkopen? Tuurlijk niet. Die heeft het goed gedaan alleen verliest het nu van Berghuis. Maar prima speler, als hij op zijn eigen positie staat.

25 november 2021 om 08:20

Helemaal met je eens man, vind het zo jammer en weer typisch dat Daramy nu al is afgeschreven door velen! Waaronder ook veel Ajacieden, heeft men niet geleerd van Haller? Die ook al afgeschreven was, maar gelukkig bleef ik als een van de weinigen vertrouwen houden in hem en kijk nu! Daramy wilt zo graag en was blind en ongepolijst, maar ik geef en gun hem de tijd. Wat Suarez doet bij iedere club meeballen vanaf de eerste wedstrijd, is geen norm maar krankzinnig knap en bizar.

25 november 2021 om 08:24

Helemaal met je eens. Klinkt misschien gek, maar ik vond daramy de beste man op het veld (dat zegt genoeg over de rest helaas)! 1e helft was echt zwaar ondermaats. Conclusie: de bank is echt wel sterk genoeg, maar als je meer dan 50% van je fundering eruit haalt mis je gewoon de automatismes in je elftal. 2e helft goed hersteld, het niveau ging gelijk een stuk omhoog. En haller...tsja...EINDBAAS!!

25 november 2021 om 08:28

Ach joh. Dat zijn dezelfde mensen die Zlatan hadden afgeschreven. Hij mocht uiteindelijk toch nog een jaartje blijven. De rest is zoals ze zeggen geschiedenis

25 november 2021 om 08:31

Helemaal eens. Ik zat naar Sneijder te luisteren en dacht alleen maar wat zeg jij nou? Neres begon ook matig, Antony begon ook matig en kijk wat die mannen tot dusver hebben bereikt. Ik heb het idee dat door de goede prestaties van ajax van de laatste jaren en met name dit jaar de lat zo ontzettend hoog wordt gelegd, dat wanneer er eens een mindere pot wordt gespeeld, het meteen allemaal slecht is.

25 november 2021 om 09:09

Klopt. Je ziet de potentie van Daramy echt wel. Heeft een goede versnelling in huis en kan een man passeren. Mist alleen nog de rust bij de eindpass en bij het schieten op doel. Maar dat is in mijn ogen meer een kwestie van een gebrek aan speeltijd in combinatie met zijn leeftijd. Komt wel goed.

25 november 2021 om 09:21

Sulejmanii: over Suarez gesproken, die vond ik bij Ajax ook enorm wild, zeker ook bij het op doel schieten. Zo wild dat hij 100% kansen vaak verprutste waarna wedstrijden in een gelijkspel of zelfs nederlaag eindigden. Ben ervan overtuigd dat hij Ajax een kampioenschap of misschien zelfs twee heeft gekost. En nee, met Suarez werd Ajax nul keer kampioen, en ja, hij schoorde veel goals voor Ajax, vooral meerdere in een wedstrijd, maar er waren veel wedstrijden waarin hij zo wild was in de afronding dat er 2 of 3 punten verloren gingen. Ik vond het bizar om te zien. Nog iets vreemds: Het hele team raakte ook ontwricht, alle ballen op Suarez! Niemand deed meer wat, iedereen keek naar die opgefokte Suarez. Ajax was Ajax niet meer. En dit zeg ik als Ajacied.

25 november 2021 om 10:31

Haha je zult het wel anders hebben bedoeld, maar zeg je nou dat door jouw vertrouwen, als een van de weinigen, Haller het nu zo goed doet ? Je kunt de reageerders op VZ niet gebruiken als afspiegeling van de mensenmassa. Op internetfora is de algehele tendens op zijn zachtst gezegd negatief, maar veelal toxisch, en VZ is daarin niet anders. In mijn directe omgeving was men vrij positief over Haller. Ik ken eigenlijk niemand privã© die hem al weggezet had als miskoop.

25 november 2021 om 10:48

Schumert ik vond Daramy ook niet slecht, maar gewoon heel ongelukkig en niet de juiste keuzes maken. Gelukkig ging de 2de geldt inderdaad wat beter. Jammer dat die goal van Haller was afgekeurd, was weer genieten man.

25 november 2021 om 10:49

Steek zo is het maar net, jammer dat velen zo kortzichtig zijn. Haha Zlatan kon er ook niks van, nou kijk inderdaad waar hij nu staat en heeft gerealiseerd.

25 november 2021 om 10:51

Siceramo Sneijder en Kuyt als analisten vind ik sowieso niet al te best. Door de goede prestaties is men inderdaad wat onrealistisch geworden, we zijn nog altijd geen Bayern München. Maar gewoon Ajax Amsterdam.

25 november 2021 om 10:52

Hendrik zo is het maar net, je ziet al fijne eigenschappen voor een buiten speler. Nu nog gewoon uitbouwen.

25 november 2021 om 11:59

Ook eens, hij moet gewoon lekker de tijd krijgen, de wil is er, nu de polijsting nog. Komt goed.

25 november 2021 om 12:28

Zlatan is een held. Zeker hoe lang hij op hoog niveau doorgaat.
Maar laten we eerlijk zijn, op een paar mooie goals en acties na was hij niet onvervangbaar bij Ajax.

25 november 2021 om 09:26

Er zaten een paar leuke acties tussen van Daramy. Ik vond hem vooral in de één op één situaties wel leuk ogen. Voor de rest vond ik hem wel matig spelen. Zijn schoten zijn nog te wild en niet gericht en zijn passing was niet goed genoeg (meerderheid van zijn passes belanden in de voeten van de tegenpartij). We moeten natuurlijk ook meenemen dat hij 0 wedstrijdritme heeft. Ik ben benieuwd wat hij kan over een langere periode, maar dat gaat natuurlijk niet snel gebeuren met Tadic voor hem.

25 november 2021 om 11:08

Ben het met je eens. Daarom vraag ik mezelf ook af of het verstandig is om zo een jongen op zo een toneel te laten debuteren in de basis. Natuurlijk speelde ze niet echt ergens meer om, maar er kijken miljoenen mensen, het is en blijft champions league. Laat die jongen dan eerst in de competitie wat wennen met een basis plaats hier en daar voor je hem op zo een toneel plaatst.

Met een half elftal winnen bij Besiktas is gewoon prima. Mike Verweij denkt zeker dat elke wedstrijd met 3-0 of 5-1 geworden moet worden ook Europees. Nou dat is niet zo. Een zakelijke 1-2 overwinning is ook gewoon goed.

25 november 2021 om 12:23ik snap dit gezeur ook even niet.
Ten 1e Natuurlijk gaat het wat minder als je de helft van je basis vervangt door reserve spelers met gebrek aan wedstrijdritme.
Ten 2e natuurlijk gaat het dan stroever dan een volledig op elkaar ingespeeld team.
Ten 3e wil je dan altijd om het hogere vermaak gehalte je basiselftal elke wedstrijd opstellen ze zodanig leeg trekken met kans op blessures en alles verspelen op het eind van het seizoen als de prijzen verdeeld worden?
Ten 4e je laat in ieder geval zien aan de reserve spelers dat ze minuten kunnen maken en dat ze scherp moeten blijven en niet moeten verzaken op training en invalbeurten. Onrust door ontevredenheid wordt zo voorkomen. Heibel in je selectie moet je niet hebben.
Ten 5e De trainer blijkt ook nog lekker scherp want die doet met een wissel en positie verschuiving in het veld even het beeld omkantelen en het resultaat.

Niks aan het handje, maar toch nog even zeuren....typisch nederlands.

Hahaha onze media. Alsof je ze een blinddoek geeft en ergens neerzet zonder te zeggen waar ze naar kijken en waarom.

Ajax geplaatst en geeft andere spelers de
Kans en speeltijd die je later gaan terugbetalen. Dat je minder onbewuste scherpte hebt omdat je al geplaatst bent en de spelers elkaar nog niet goed kunnen vinden is toch allemaal logisch? En als je dan zo gehavend bent en je veranderd 1 positie die de wedstrijd doet kantelen dan heb je het aardig goed voor elkaar hoor.

5 partijen winnen op CL niveau doet mij vermoeden dat we best wel een goede Europese campagne draaien en fijn dat er spelers alvast wat speeltijd krijgen op dit platform.

25 november 2021 om 10:26

Statistieken zeggen genoeg maar ze vinden altijd wat om het de kop in te drukken :-(

Ajax kritiek kunnen geven, daar hebben ze natuurlijk met z’n allen onwijs lang op moeten wachten. Nu is het een keer wat minder in de champions Leaque en zijn ze er als de kippen bij om open deuren in de trappen, nou oké niemand boeit het wat, de strijd en veerkracht om toch nog deze wedstrijd op een redelijk eenvoudige manier over te streep te trekken zegt eigenlijk genoeg. Ajax harkt de punten weer binnen. Fijne dag

Het zal wel aan mij liggen maar ik vind Gravenbergh al maanden tegenvallen. Gister ook weer. Hij is overal, maar het oogt allemaal zo wild en ongecontroleerd. Slechte passing, verkeerd wegdraaien, diepte ballen niet geven. Ik zie in hem het grote talent niet. De enige die gister zijn kans pakte was Tagliafico. Geen gekke overtredingen, opkomen op de goede momenten en een assist. Ik denk dat als je Nico op links laat staan en Blind naast Alvarez, dat er geen sterkere opstelling te bedenken is op dit moment.

25 november 2021 om 08:18

Waar ga je martinez neer zetten? Toch wel bewezen dat we ook niet zonder hem kunnen in de competitie en in de champions Leaque, blij dat ik ten hag niet ben 😅

25 november 2021 om 08:49

Hij bedoelt Blind op het middenveld ipv Gravenberch. Persoonlijk denk ik dat je dan te weinig actie hebt op het middenveld. Gravenberch kan met zijn techniek en fysiek een man voorbij lopen op het middenveld en zo een 1 tegen 1 of overtal situatie creëren. Dat gaan Alvarez en Blind niet doen.

25 november 2021 om 08:19

Gravenberch vond ik niet goed, maar af en toe echt wel weer dingen gezien die niemand anders kan. En dan heb ik het vooral over de rushes vanaf eigen helft naar voren. Dat ziet er bij hem nog redelijk nonchalant uit, maar is echt heel goed. Helaas ontbrak de goede pass erna, maar die jongen kan echt goed ballen. Zou op zich niet erg zijn om hem af en toe even eruit te laten voor nu. Verder vond ik Schuurs echt prima acteren gisteren. Is natuurlijk geen Timber, maar die doet geen gekke dingen meer en wordt ook niet meer even weggezet door een aanvaller. Die maakt echt stappen en vind ik echt top om zo'n jongen op de bank te hebben zitten.

25 november 2021 om 08:32

Ik vind Gravenberch altijd ogen alsof hij maar niet gewend kan raken aan zijn eigen lengte. Alsof hij een groeispurt heeft gehad in slechts 2 weken tijd van 30cm. Die jongen is soms de baas niet over zijn eigen benen. En vaak als hij dan een goede passeeractie heeft, dan wil hij teveel en loopt hij zich vast op de volgende. Teveel van dat postbode voetbal, die bal moet hij veel eerder passen want hij vertraagd het spel nogal vaak.

25 november 2021 om 09:05

Ben het niet helemaal met je eens voor wat betreft Blind. Blind in het centrum kan niet meer. Hij is daar te traag voor en mist duel en sprongkracht . Martinez ons daar gewoon veel beter. Blind op de flank kan net omdat hij verdedigend vaak ondersteuning krijgt. Zijn sterke punten zijn positionering,inzicht en passing en die gebruikt hij uitstekend op de linkerflank.

6 nieuwe basisspelers was teveel, 5 was genoeg. Nadat Haller voor Daramy was gewisseld en Tadic naar z'n eigen positie ging, liep het gewoon meer dan goed genoeg. Is daarmee iedereen topniveau? Vast niet, maar de bank is echt wel goed.

Ik ben toch vooral blij dat het niet op een duel aankomt met Sporting. Wat een nagelbijter zou dat geworden zijn. Typische naaiers en zeikerds in een beslissende wedstrijd

Ik vind het bijna sneu voor Daramy. Nee, hij speelde alles behalve goed, maar je zag wel de wil bij m. Er kwam wel dreiging vanaf, alleen was hij bizar ongelukkig in zn acties, aannames en schoten. Hij bleef gaan, dus dat vind ik positief.

Wat mij vooral opviel van de eerste helft is de keuzes die werden gemaakt, waar dat in de andere 4 CL wedstrijden veel beter was. Ajax was te ongeduldig/slordig in de aanval bij tijd en wijle, terwijl aan de andere kant het baltempo veels te laag was, waardoor Besiktas teveel in de wedstrijd mocht komen.

Ik wil wel eventjes 1 groot compliment maken: Leuke scheidsrechter! Was totaal niet kinderachtig, liet mannelijk voetballen, maar maakte eigenlijk altijd de juiste keuze. Mag ook wel eens gezegd worden. Normaal dan irriteer ik me al snel aan de inconsequentie van scheidsrechter, maar bij deze heb ik een heel positief gevoel. Zegt nog niets over t vervolg van zn carriere, want had t zelfde gevoel bij de Turkse scheidsrechter.

25 november 2021 om 08:31

Hij deed zeker zijn best en er zit wel wat in, maar een heel bijzondere speler is het ook niet.

25 november 2021 om 08:40

Wanny,

Wat hij tot heden laat zien is inderdaad niet heel bijzonder. Denk dat het voornamelijk te maken heeft met ritme en vertrouwen. Ik zag/zie toch echt wel potentie in hem. Hij heeft een actie, bezit techniek, heeft oog voor medespelers en heeft een schot, hij was alleen super ongelukkig in alles vandaag. Dat vind ik niet geheel onlogisch wanneer je geen ritme hebt.

Als ik een aantal weken vakantie heb gehad, dus niet heb gewerkt(in principe is wedstrijden spelen je werk als voetballer zijnde), dan moet ik er ook in komen. Alleen heb ik t "geluk" 5 dagen in de week te werken en dus snel weer in mn ritme te kunnen komen. Voor een voetballer die misschien 2 wedstrijden in de maand speelt, is dat veel lastiger, niet waar?

Als je Klaassen ipv Berghuis opstelt in het normale basisteam, dan komt ie ook veel beter tot zijn recht. Net als al die anderen die nu een kans kregen.

25 november 2021 om 09:31

ja idd. Dan zeg je dat je spelers een kans geeft, maar dan wissel je het halve elftal.
T is altijd veel makkelijker om in een goed draaiend team mee te doen.

Maar goed, ik snap de opstelling van Ten Hag gisteren wel hoor. T is ook weer een ideaal moment om veel spelers te laten spelen en t is niet alsof er op eens waardeloze spelers stonden. T was alleen geen goed team.
Toch winnen en weer door. Lekker man

Daramy gaat gewoon een topper worden die weer voor miljoenen zal vertrekken (als Ajax dat dit keer wel goed uitspeelt). Ondanks alles heeft hij gisteren laten zien dat hij gewoon kwaliteiten bezit die anderen niet hebben. Is enorm snel, heeft een goeie dribbel en heeft best atletisch vermogen. Met wat meer ritme in de Eredivisie, zal deze jongen steeds meer waard worden voor ons.

Daramy was matig maar deze jongen komt er wel.
Hij moet gewoon meer spelen, Neres vlnd ik ook matig en vindt het jammer om hem zo te zien vechten want hij doet gewoon zijn best.
Had wel vrede met de wissels, je hebt een zwaar programma en Anthony en Timber hadden klachten dus spaar je ze.
Ik vond Nico lekker ballen, hij zal wel gefrustreerd zijn nu hij amper speelt maar gisteren liet hij het toch weer even zien

25 november 2021 om 09:00

Vooral in de afronding heel matig. Af en toe had hij nog wel een leuke actie maar goed. Jammer. Misschien toch iets teveel zenuwen of had hij beter in de spits gekund en Tadic op links. Ging iig een stuk beter lopen toen Tadic weer naar links ging

25 november 2021 om 09:09

Klopt dit was ook voor de eerste keer dat hij startte volgens mij en dan gelijk CL denk dat hij vol zenuwen zat

25 november 2021 om 09:17

Ik hoop het, maar dat koelbloedige is wel iets dat je niet makkelijk traint. Dat heb je of dat heb je niet.

Sommige jongens kunnen heel goed voetballen, maar missen overzicht en rust voor de goal. Kudus heeft dat ook vind ik. Technisch heel goed, snelheid, kracht, maar net iets te blind om een topper te worden.

25 november 2021 om 09:21

In alle wedstrijden van Ajax zie je tot nu toe een hele ongecontroleerde manier van afwerken bij Daramy. Betekend dit dat hij elke wedstrijd vol zenuwen zat ? Deze wedstrijd had hij in ieder geval de ruimte om van zijn snelheid gebruik te maken. Dit is het enige wapen dat ik van hem zie, waarbij zeker in de ED deze ruimte er bijna nooit is. Dus waar jouw optimisme vandaan komt is mij een vraagteken.

25 november 2021 om 09:28

We zullen het zien met Daramy.
Om hem nu al af te schrijven vindt ik wat te ver gaan.

25 november 2021 om 09:33

Zijn eerste invalbeurt deed hij het toch prima. Goaltje en assist geloof ik..
Misschien dat ze dit bedoelen met dat zulke jongens vaak nog even moet wennen? Daarmee wil ik niet zeggen dat Ajax voetbal speelt van een andere planeet. Ik kan me zo voorstellen dat het net iets sneller gaat meer combinaties en dan moet je ook van je medespelers weten wat ze in welk geval doen.

25 november 2021 om 09:37

Sorry Janssen ik ga niet op je reageren. Als er een negeer functie op deze site bestond had je er bij mij al lang op gestaan. Fijne dag verder!

25 november 2021 om 09:45

@schijntrap misschien is dat wel het juiste woord, dat alles net even iets sneller gaat

25 november 2021 om 12:01

De Nederlandse competitie is niet de beste, maar toch wel weer een stuk hoger dan Denemarken. Daarbij krijg je als speler niet zo veel ruimte om van je snelheid gebruik te maken dan bij veel andere clubs. Dus daarin zal hij ook nog echt stappen moeten maken, wat ook normaal is. Maar wat mij vooral opvalt is de onrust bij het schieten. Een Huntelaar was in de jeugd van de Graafschap al een goede afmaker en was heel rustig voor de goal, en de meeste ballen waren toen ook al binnen de palen. Als je Daramy ziet, lijkt elk schot geforceerd. Natuurlijk kan dit met zenuwen te maken hebben, maar ik blijf erbij dat je traptechniek door veel oefenen kunt verbeteren, maar rustig voor de goal zijn is vooral iets dat in je zit. En dat lijkt hij totaal niet te hebben.

Ik ben benieuwd hoe Ajax het gemis van Haller in de maand januari op gaat vangen. Want Tadic in de spits en Daramy als linksbuiten was gisteren geen groot succes. En in januari heeft Ajax toch (op papier) een paar zwaar wedstrijden.

Het was eigenlijk waar ik gister al een beetje bang voor was. Er stonden teveel wisselspelers in het veld en dit zorgde er voor dat automatismes ontbraken. Nou snap ik dat Ten Hag deze spelers de kans wilt geven en ze tevreden wilt houden, maar ik had er toch een paar minder opgesteld.

Het voetbal was dan ook niet super om naar te kijken. Wel was het leuk om Daramy eens wat langer te mogen zien spelen. Ik vond hem qua passing best slording, want aardig wat ballen gingen naar de voeten van de tegenstander. Ook zijn schoten waren wat wild en niet gericht. Wel kwam hij een paar keer voorbij zijn man en is hij ook aardig snel. Al met al een matig optreden, maar hij heeft dan ook vrijwel geen wedstrijdritme.

Ook merkte je dat het middenveld toch niet helemaal lekker stond zonder Alvarez. Besiktas kon vooral over aan de kant van Neres vaak ongestoord opstomen en het middenveld deed hier vrij weinig aan.

Hopelijk kiest Ten Hag er tegen Sporting voor om maximaal twee wisselspelers te laten starten in plaats van de zes van gisteren (alhoewel ik Onana niet per se erg vond, want die is wel een niveau beter dan Pasveer).

25 november 2021 om 09:23

Toen ajax de eerste wedstrijden tegen een veredeld B team in de CL speelde las ik nog vaak de opmerking dat een top team dit op moet kunnen vangen. Nu Ajax met een aantal wissel speelt (vaak spelers die meer dan 100 wedstrijden voor ajax gespeeld hebben) is het logisch dat het minder gaat. Dus bij Ajax is het normaal, maar bij een tegenstander niet. Vreemd.

25 november 2021 om 09:39

Nou weet ik dat er mensen zijn die dit hebben gezegd, maar heb jij mij daar op kunnen betrappen? Die mening deel ik namelijk niet. Een beetje goedkoop scoren dit, Janssen.

Je basis is namelijk niet voor niks je basis. Het zijn je beste spelers. Je wisselspelers zijn gewoon minder. Dit geldt ook voor BVB, Sporting en Besiktas. Ik heb dan ook vaak genoeg geroepen dat we redelijk wat geluk hebben gehad tijdens de eerste drie CL wedstrijden.

Eigenlijk hebben alleen een handje vol top clubs een bank die sterk genoeg is om zulke grote gaten op te vangen, maar zelfs die zullen het dan nog moeilijk hebben.

25 november 2021 om 09:45

Gewoon niet op reageren. Hij wil alleen maar reacties uitlokken.

25 november 2021 om 09:49

Dit is letterlijk al je 50e opmerking over de wisselspelers van Ajax. Elke keer opmerkingen als: Ik hoor elke keer dat de bank van Ajax zo goed is of ik lees vaak de opmerking dat topteams dit moeten opvangen. Je begrijpt toch wel dat als je 6 spelers opstelt die geen basisspelers zijn dat je niet hetzelfde niveau kan halen? Het zijn niets voor niets basisspelers en wisselspelers. Daarnaast klopt je vergelijking van geen kant. Ajax speelde Sporting en Besiktas helemaal weg en won ruim, terwijl Ajax de 1e helft matig speelde tegen Besiktas maar uiteindelijk alsnog vrij gemakkelijk won. Dus welk punt wil je nou maken in die 50 post over de bank van Ajax?

25 november 2021 om 10:24

Ik lees bij bijna elke topic dat ajax zo'n geweldige bank heeft. Ik heb mijn twijfels daarover, en het lijkt erop dat gisteren mijn gelijk bewezen wordt. Fijn dat je mijn reacties leest, maar trek je ook die van anderen? Het is voor ajax te hopen dat ze niet hetzelfde probleem krijgen als psv dat de volledige aanval geblesseerd raakt, want ik betwijfel of de vervanging er klaar voor is. En zolang ajax supporters blijven roepen dat de bank zo goed is, blijf ik dit betwijfelen. En nu ook met een extra voorbeeld.

25 november 2021 om 10:30

De bank van Ajax is natuurlijk niet sterk genoeg om in de CL ver te komen, echter is de bank wel goed genoeg om gewoon kampioen te worden denk ik. Gisteren werd duidelijk dat Ajax niet op 70/80% van middelmaat in Europa kan winnen. Echter hoeven ze ook maar een helft aan te zetten en het is weer omgedraaid.

25 november 2021 om 11:09

Dus jij verwacht dat Ajax geweldige wedstrijden op CL niveau speelt met 6 wisselingen in het team? Ik denk dat je verwachtingen dan toch iets te hoog zijn. Ik denk dat als je Klaassen, Schuurs, Onana, Tagliafico, Kudus en Neres op de bank heb als eredivisieteam je wel kan spreken van een sterke bank.

25 november 2021 om 11:55

@25rosenberg, ik verwacht het niet, maar als ik ik veel reacties lees over de hele goede bank, dan zou je zeggen dat je wel wat mag verwachten. Dat viel dus gisteren tegen. Wat mij dan wel stoort is dat de bank eerst zo goed is, en nu voorheen basisspelers als Nico en Klaassen en Onana als spelers van het B-elftal neer wordt gezet. Dan krijg ik wel het gevoel dat alle kanten op gesproken wordt maar alles in het eigen straatje.

25 november 2021 om 12:39

Uiteindelijk ging het toen Haller erin kwam nog vrij makkelijk en dan speel je dus alsnog met 5 wisselspelers. Niet dat Besiktas een geweldig elftal heeft maar als je als eredivisie team met 5 wisselspelers CL wedstrijden zo makkelijk kan omdraaien kan je in mijn ogen wel spreken van een goede bank. En dat voorheen basisspelers als Nico en Klaassen en Onana als spelers van het B-elftal worden neergezet is toch gewoon benoemen van de feiten? Want dat zijn alle 3 spelers die op dit moment overgroot deel van de wedstrijden op de bank zitten. Maar jij ziet ze dus als basisspelers, dus je bevestigd precies iedereens punt. Dat er basis waardige spelers op de bank zitten.

25 november 2021 om 14:28

Ik vind B elftal klinken als minder. Dit terwijl Onana zonder pilletje gewoon basis had gestaan, en Klaassen ook gewoon basis was tot aan zijn blessure. Ik denk dat ten Hag ook nooit zou zeggen dat dit de B garnituur is.
In mijn ogen is los van Onana en Klaassen (als hij op de juiste positie staat) echt minder dan de speler in het veld staat. Dat de bank van Ajax dan ook als enige in Nederland heel sterk is, trek ik dan ook altijd in twijfel. Want als je ziet welke spelers PSV mist (de aanvallend belangrijkste, en je hebt bij Ajax gisteren gezien dat dit veel uitmaakt) en in de ED gewoon gelijk staat met Ajax dan is dat een knappe prestatie van de "bank" van PSV. Als je naar de wedstrijd van gisteren kijkt vraag ik mij af of Ajax blessure gevallen zoals PSV dit heeft op kan vangen met de huidige bank. Ik vraag mij al af wie in januari Haller gaat vervangen (waarbij ik mij ook afvraag wie Sangare in deze periode bij PSV gaat vervangen). Want beide clubs hebben dan (voor ED begrippen) een sterke bank, maar op een aantal posities is de spoeling heel dun.

25 november 2021 om 15:00

Nogmaals wat is je punt nou eigenlijk want je draai overal omheen. Dat Onana zonder pilletje basis had gestaan is niet relevant want hij is nu gewoon geen basisspeler. Net zoals bij Klaassen, die staat nu ook achter Berghuis in de pikorde en is dus wisselspeler. Dus wat je eigenlijk zegt is dat je het niet eens ben met de mening dat Ajax een sterke bank heeft omdat je de wisselspelers van Ajax geen wisselspelers vind. Aparte mening. Daarnaast probeer je volgens mij met heel veel woorden te zeggen dat je de bank van PSV beter vind dan die van Ajax. Dat mag maar ben ik het niet mee eens. Maar zeg dat dan gewoon i.p.v te proberen te verdraaien dat Onana een wisselspeler is.

25 november 2021 om 16:34

Mijn punt is dat ik vind dat op dit forum veel ajax supporters alles maar goed praten in het voordeel van Ajax. Dat probeer ik te onderbouwen door een aantal uitspraken van veel ajax supporters te weerleggen. Ik zal je een aantal voorbeelden geven.
Gisteren werd er gezegd dat Klaassen prima op de 6 kan spelen omdat hij dat bij Werder Bremen ook deed. Op mijn opmerking dat deze positie bij Werder totaal iets anders is dan bij Ajax werd vrij lacherig gedaan (terwijl Perez dit gisteravond toevallig ook zei). Nu wordt er gezegd: Ja het is ook zijn positie niet.
Over de bank van Ajax wordt gezegd dat deze bank zo goed is, dat het allemaal basis spelers kunnen zijn, en dat niemand in Nederland deze luxe heeft. Ik heb daar zo mijn twijfels over (los van Onana en Klaassen (op zijn eigen positie)). Zowel Nico als Neres hebben al tijden de vorm niet (terwijl ik Nico wel redelijk vond spelen), Kudus is vooral geblesseerd, Danilo komt te kort, Rensch is nog jong en Schuurs laat vaak zien te kort te komen.
Daarnaast was de bank zo goed maar na een slechte wedstrijd praten wij ineens over de B keuze. Als ze het goed hadden gedaan was het geen B keuze meer maar waren het spelers die zo ingepast kunnen worden.
Ik irriteer blijkbaar Ajax supporters door hun woorden te weerleggen en een discussie aan te gaan. Maar dit laatste is lastig omdat de meesten niet naar PSV kijken en niet eens weten wie er bij PSV op de bank ziten.
Ik hoop dat het nu duidelijk is. Onderbouwd en wel !

Wat onzin verhalen. Of Blind verdedigend niet kwetsbaar is ik denk nog meer als Schuurs. Schuurs speelde een prima pot. Mazraoui is verdedigend ook niet zo sterk. Schuurs moet zich meer laat gelden hij speelt te vaak op zeker. Moet veel meer de diepe bal spelen hij heeft prachtige lange bal.

wel prettig dat daramy nog niet gelijk wordt afgeschreven ondanks zn slechte optreden van gisteren.

Als Ajax 18 uit 6 wil halen, kunnen ze de laatste wedstrijd niet zoveel wissels permitteren. Je ziet toch dat er teveel automatismen wegvallen en dat het hele spelletje eigenlijk anders gespeeld moet worden. We hadden een tijd dat Tadic in de CL gewoon de beste optie was voor de spits, maar nu verandert er eigenlijk teveel qua spel als je Haller niet opstelt. Ook Alvarez heb je juist in de CL nodig op het middenveld. En wat er met Klaassen is weet ik niet. Het was nooit de beste voetballer, maar hij hobbelt nu wel erg anoniem mee.

25 november 2021 om 10:39

Het gemis van Alvarez was zeker in de eerste helft gewoon heel erg voelbaar. Het is dat het 'maar' Besiktas is en je draait het in de tweede helft met een voorhoede die dan beter staat gewoon heel snel om (besiktas was toen ook gewoon al leeg), maar het zijn belangrijke lessen voor de knock-out. In die zin vind ik het jammer dat Ten Hag bij afwezigheid van Alvarez niet in de tweede helft Timber op het míddenveld uitprobeert in de Alvarez rol. Dat is in de competitie een aantal keren kortstondig gedaan, maar dan vond ik het best indrukwekkend wat hij liet zien. Ik denk dat hij alle kwaliteiten heeft om ook dáár te spelen. Natuurlijk, je hebt hem het liefst achterin (schuurs blijkt dan zeker met ruimte in zijn rug nog steeds wel kwetsbaar), maar in de categorie 'kijken wat de alternatieven zijn' was dit daar een passende wedstrijd voor. Als je Alvarez mist tegen pakweg Chelsea dan is een middenveld Gravenberch, Berghuis, Klaassen toch veel te weinig in balans. Zeker gezien de vorm van die laatste inderdaad.

Klaasen was niet anoniem, maar viel uit de toon. Hij kan het meer niet belopen en is kwetsbaar. Iedere 50/50-bal en elk sprintduel is hij te traag en te laat. Als je verder bent in het toernooi, is het te riskant om met hem te spelen.25 november 2021 om 11:46

Aparte naam, maargoed. Klaassen was niet goed op de positie, maar hij heeft als nummer 10 toch echt wel hele goede wedstrijden voor Ajax en Oranje gespeeld. Zonder de doelpunten van Klaassen zouden we nu in deze luxe positie staan.

Roepen dat hij het niet kan belopen en dat het riskant is om met hem te spelen, vind ik inderdaad uitspraken van een halve gare. Wat meer respect voor Klaassen kan best.

Matchwinner tegen Letland, waardoor we mede dankzij hem geplaatst zijn. 1e goal tegen Turkije en ook betrokken bij de tweede goal (assist). Enige goal tegen Noorwegen.

Ja, wat een koekenbakker is het ook he, die Klaassen?

Hij vult zijn 10 rol op een andere manier in, maar op de 6 positie is hij minder sterk. Het zij zo, dan weet je dat hij volgende keer daar niet hoeft te spelen.

Als je verder bent in het toernooi is het riskant om met hem te spelen? Als Klaassen in de basis staat maak ik me totaal geen zorgen om zijn prestaties, hij zakt nooit door een ondergrens en is belangrijk voor het elftal.

Het is mooi dat Ajax in de positie is om deze wijzigingen door te voeren. Geeft veel info om spelers meer inzichten te geven voor een vervolg.

Daarnaast zie je bijna bij elk topteam die dergelijke wijzigingen doorvoert het spel minder is (over het algemeen)

1 controleur? Wie dan, want ik heb Gravenberch en Klaassen beide alleen maar Berghuis in de weg zien lopen. Hele middenveld werd daardoor overlopen in de eerste helft.

Even over de VAR en het gemillimeter op de lijn .Ik vind dat er te weinig gelet wordt op het exacte moment dat de bal vertrekt vd schoen van degene die de pass geeft; dat ziet heel nauw en kan al vlug een half metertje schelen als je het beeld te snel of te traag stilzet .

Perfect Ajax bla bla. Goh Voetbalzone is ook een Ajax blogje geworden. Ik word onderhand misselijk van al dat gedweep met Ajax door die media. Stelletje succes meelopers bah bah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 2 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren