Van der Gijp en Kieft schrikken: ‘Dit was gewoon een 3, hij leverde alles in’

Maandag, 15 november 2021 om 20:57Dominic Mostert

Daley Blind heeft zaterdagavond in de wedstrijd tussen Montenegro en Nederland (2-2) geen indruk gemaakt op de analisten van Veronica Inside. De linksback oogde voorafgaand aan de gelijkmaker laconiek in het duel met Nikola Vujnovic, die zodoende binnen kon koppen. Johan Derksen snapt niet waarom Blind het vertrouwen krijgt op de linkerflank, terwijl René van der Gijp zijn optreden beoordeelt met een 3.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Schrikken? Dit is toch inmiddels standaard bij Blind in Oranje? Snap niet dat de slechte prestaties van Blind opeens in het nieuws zijn. Heeft men al jaren geen voetbal meer gezien?

15 november 2021 om 21:09

Laat Blind maar lekker thuis en alleen voor Ajax voetballen, daar heeft hij dat gebrek aan voetbal niet, daar staan de medespelers niet 90 minuten stil en is hij verdedigend niet zo zwak als bij NL.. Laat de nieuwe topspelers Malacia en Wijndal het maar overnemen, die hebben zich natuurlijk al dikwijls bewezen op CL en Europees top niveau.. Ik ben voor, hoe minder Ajacieden in NL des te beter

15 november 2021 om 21:11

Wat laat jij je kennen. Malacia en Wijndal zijn betere backs dan Blind. Is toch geen schande? Blind vond ik ijzersterk als opbouwende CV maar heel wat minder als linksback. Dat is hij altijd geweest. Gebrek aan voetbal bij NL? Ga toch weg man.

15 november 2021 om 21:11

@kokkie, heb je er moeite mee dat er terechte kritiek op Blind is? Kom op man, is toch gewoon al 2 of 3 jaar drama in oranje. Wordt toch zijn hand boven het hoofd gehouden. Waarom? Paps of toch inderdaad zijn goede prestaties bij Ajax? Bij vrijwel iedere andere speler die hetzelfde niveau zou laten zien was de kritiek al veel eerder heviger geworden. En terecht.....

15 november 2021 om 21:13

Fijn dat je het meteen weer een ‘anti-Ajax’ discussie maakt. Blind heeft aangetoond het hij het Nederlands Elftal niet te kunnen op linksback. Accepteren en doorgaan.

15 november 2021 om 21:25

Precies Kokkie!! Dat Blind zich bij het NL elftal moet aanpassen door het lagere niveau is niet makkelijk voor hem. Daardoor wordt hij wat meer onzeker in het veld. Hij krijgt te weinig waardering voor zijn prestaties want hij laat in de CL zijn klasse zien. Die prestaties vindt ik knapper dan tegen Montegero of Noorwegen. Allemaal jaloerzie van supporters van andere clubs. Blind moet lekker thuisblijven als hij niet de krediet krijgt die hij verdiend. En dat geldt ook voor de andere AJAX spelers. Zonder Ajacieden is het NL elftal niets waard........

15 november 2021 om 21:31

@maarten, het enige wat hout snijdt in je reactie is "Blind moet lekker thuisblijven"

15 november 2021 om 21:50

Nou goed, enkel Berhguis mag blijven als Ajax speler

15 november 2021 om 22:10

Maarten AFCA je kan toch niet serieus zijn? Verder ligt er niemand wakker van als Blind, Berghuis en Klaassen thuisblijven, al vind ik de laatste een prima indruk maken.

15 november 2021 om 22:18

Ach, onzin. Blind is op dat niveau gewoon een slechte back. Je mag dan voor Ajax zijn, maar je bent toch wel objectief genoeg om dat in te zien? Hij is simpelweg geen back en als de weerstand hoog is, komen z'n zwakheden telkens bovendrijven. Niet voor niets zoeken tegenstanders hem op als hij als back speelt.

15 november 2021 om 22:20

Wat heeft bewezen op CL niveau eigenlijk voor een meerwaarde? Klaassen die het in het buitenland niet kon redden, Ziyech en Van de Beek op de bank. Kluivert en Dest doen het niet best, De Ligt op de bank bij Juve en Oranje. Blind komt tekort voor die positie op internationaal topniveau. Zeker verdedigend gezien en op het WK tref je betere tegenstanders, dan wil je liever iemand hebben die sneller is en beter kan verdedigen.

16 november 2021 om 09:13

Even voor de duidelijkheid, ik ben er sowieso geen voorstander van om Ajax spelers in het NL elftal te hebben, ben waarschijnlijk 1 van de weinige Nederlanders die echt totaal niks geeft om het nationale elftal, ik zou dus liever zien dat onze jongens gewoon lekker in Amsterdam blijven en daar hun best doen.. Dat heeft verder nergens wat mee te maken, ben gewoon geen liefhebber van interland voetbal, het is 9 van de 10 keer niet om aan te gluren en er zitten niet net als vroeger spelers in waarvan je denkt, daar ga ik eens even lekker voor zitten, het is imo gewoon geen klote aan

16 november 2021 om 09:15

@el fenomeno, maar nu haal je wel de verkeerde spelers aan. Kluivert, Klaassen en Dest hebben zich helemaal niet bewezen op CL niveau, dat was vooral in het jaar van de EL finale. Dest heeft een handjevol wedstrijden gespeeld in de CL, die werd al heel snel door Barca opgepikt zonder zich echt te hebben laten zien. Blind is een speler die bij Ajax goed tot z'n rechtkomt als linksback, was thuis tegen Dortmund ijzersterk. Van de Beek vind ik een geval apart, die heeft echt de verkeerde club uitgekozen. Ziyech was basisspeler onder Lampard, maar die werd ontslagen. Sindsdien ook gesukkeld met meerdere blessures bij Chelsea. Begon onder Tuchel dit seizoen ook in de basis in de eerste paar wedstrijden, scoorde ook de winnende in de Super Cup finale, maar raakte toen weer geblesseerd. De Ligt is vaak gewoon basisspeler bij Juve, al wisselt die trainer wel geregeld tussen De Ligt, Chiellieni en Bonucci.

15 november 2021 om 22:17

Het is de beeldvorming. Het gaat namelijk nog steeds niet over het aantal keren dat hij tegendoelpunten veroorzaakt, maar altijd over z'n drang om naar voren te passen. Blind is gewoon geen goede back en dat is 'ie eigenlijk nooit geweest op een dergelijk niveau. Tegen de buitenspeler van een willekeurige middenmoter in de Eredivisie redt hij zich wel. Hij speelt immers in een uiterst dominante ploeg die veelal in balbezit is. In Oranje heb je weerstand en veel betere tegenstanders, ook als het internationale ploegen als Macedonie betreft.

15 november 2021 om 22:22

Klopt, bij Ajax kan ook de hele tactiek om Blind heen worden gebouwd. Bij Oranje gaat dat niet gebeuren. Ik hoop dat een bondscoach dat zo snel mogelijk in gaat zien.

16 november 2021 om 01:41

Macedonié heeft geen Nat Team...

Bij Ajax staat Blind links met Martinez, Alvarez en Tadic direct om zich heen- spelers die allemaal vuile meters maken en hem positionele zekerheid geven. Bij het NL elftal staat er eigenlijk verder alleen de centrale verdediger naast hem die meeverdedigt en daarom lijkt ie ontzettend all-over-the-place. Altijd iemand op links die de actie wil maken, geen verdedigend middenvelder en een van Dijk die meer dan eens teleurstelt in Oranje.

15 november 2021 om 21:11

Tsja, dus het Nederlands elftal past niet bij Blind. We gaan nu niet een Martinez, Alvarez en Tadic vinden voor Oranje.

15 november 2021 om 21:28

Gravenberch staat meer aan de kant van blind dan alvarez, maar ik snap je punt. Ik ben het er niet mee eens, want frenkie die verdedigt wel mee. En ik zag Danjuma best vaak achterin rennen. Bovendien verdedigt juist Gravenberch minder mee dan al die middenvelders van oranje. Ik denk niet dat dit de reden is, dat Blind zo slecht verdedigt. Maar dat hij slecht speelt was overduidelijk en dat was niet alleen bij het verdedigen.

15 november 2021 om 22:13

Frenkie en Danjuma hebben niet dezelfde finesse of werklust in het meeverdedigen als Alvarez of Tadic. Ook vielen de doelpunten toen Frenkie en Danjuma al gewisseld waren (Frenkie sowieso, misschien kwam Lang pas na de eerste tegengoal). Normaal gesproken hoeft Blind niet eens te staan waar ie stond bij de 2-0, dan is het Alvarez of Martinez.

Je hebt gelijk idd dat Gravenberch aan de kant van Blind staat op papier, maar in de praktijk verschuift het spel bij balverlies bij Ajax direct naar de punt naar achter, met Mazraoui en Blind die rond hun posities blijven om een vroege voorzet te geven bij een counter. Zowel Martinez en Alvarez rennen dan die gaten dicht.

15 november 2021 om 22:21

Maar zo werkt het bij elke nationale ploeg. Je zult jezelf staande moeten houden. Op dat niveau word van je verwacht dat je dat ook kunt. Het is ook niet zozeer de schuld van Blind, want ik vind 'm ook helemaal geen back. Hij is simpelweg veel te traag om een hele flank te kunnen bestrijken en tegenstanders weten dat natuurlijk.

15 november 2021 om 23:48

Je hebt gelijk; zo werkt het bij elke nationale ploeg. Aan de trainer om dan de boel zo op te stellen dat spelers in hun kracht staan. Dat gaat nu al jaren mis eigenlijk.

16 november 2021 om 14:15

Blind is verdedigend te kwetsbaar en heeft in aanvallend opzicht te weinig kwaliteiten om het spel aan te passen op zijn zwakheden. Het is ook niet zo dat Blind als back nou de ene assist na de ander geeft; integendeel. Blind heeft gewoon het probleem dat hij als back een zwakke schakel is en op de positie waar hij wel uit de voeten kan, lopen er drie rond die een stuk beter zijn. Als verdedigende middenvelder in Oranje zou ik ook liever voor De Jong en Koopmeiners opteren die gewoon meer verschillende kwaliteiten te bieden hebben.

Maar toch lees ik dan weer dat mensen hem willen laten staan, want de concurrentie zou niet goed genoeg zijn.......hoe weten we dat? Van Blind weten we dat hij om de zoveel wedstrijden een fout maakt of gewoon volledig door het ijs zakt. Anderen verdienen nu gewoon een kans. Iedere andere speler was zijn plek al een jaar of 2 kwijt geweest, waarom Blind mag blijven aankloten is me een compleet raadsel.

15 november 2021 om 21:15

Die basisplaats bij Oranje heeft hij alleen wegens zijn geweldige voorzet en goede passing, al wordt die voorzet nogal overdreven sinds zijn geweldige WK in 2014. Bij Ajax vind ik hem dit seizoen trouwens wel ijzersterk, gek genoeg vindt hij bij Oranje op dezelfde positie niet zijn draai.

15 november 2021 om 21:36

Zijn passing is goed ja, maar voor de rest heeft hij toch niks van wat er van een moderne back gevraagd wordt. Kijk eens naar Frankrijk en Spanje. Snelle, opkomende backs met een goede voorzet en met het vermogen om zaken verdedigend te corrigeren.

15 november 2021 om 21:52

Geef mij maar een klassieke verdediger ala Stam hoor.

15 november 2021 om 22:02

@fr010frdam En wie vind jij dan wel in aanmerking komen volgens jouw omschrijving?

15 november 2021 om 22:17

Valt wel mee zo goed pasen vind ik het ook niet.

15 november 2021 om 23:08

@sportweek86 we hebben nog nier de volledige moderne back in Nederland, maar wel spelers die veel dichter bij dat profiel in de buurt komen dan Blind. Wijndal is me bij oranje tegengevallen, maar heeft aanvallend (en dan bedoel ik dus het mee opkomen) meer kwaliteiten dan Blind en is verdedigend sneller. Malacia heeft veel meer gif dan Blind en heeft ook de snelheid om mee op te komen. Voetballend is hij het afgelopen jaar beter geworden, nu zijn voorzetten nog. Laatste wedstrijden ook weer in vorm. Jammer dat Willems zijn ontwikkeling gestagneerd is, die had vrij veel van een moderne back. Al met al verdienen deze gasten gewoon een keer een kans als duidelijk is dat Blind het op deze positie nooit gehad heeft en fouten blijft maken.Ik begrijp gewoon niet dat mensen Blind op linksback blijven verdedigen onder het mom "er is niks beters"....dat lijkt bij velen alleen gebaseerd op het feit dat er geen nieuwe Ajax linksback klaar staat, maar laat Malacia ook maar eens 10 wedstrijden staan, dan haalt hij gemiddeld een beter niveau dan Blind daar ben ik ben overtuigd

16 november 2021 om 14:19

@fr010frdam - Nog even toevoegend aan jouw betoog heeft het ook geen zin om vast te houden aan iets dat niet werkt en in de toekomst ook niet beter zal gaan werken. Blind is een zwakke schakel, inmiddels al jaren. Bovendien is het niet zo dat hij de ene assist na de ander geeft. Sterker nog, die zijn ook maar heel sporadisch. Hij is geen back. Hij is veel te langzaam om een flank te bestrijden. Neem dan jongens als Wijndal, Malacia e.d. Zeker geen geweldenaren, maar jongens die het adequaat zouden kunnen invullen en gezien hun leeftijd nog het 1 en ander in het vat hebben. Als die jongens al kunnen voorkomen dat ze bij 1 op de 3/4 tegendoelpunten betrokken raken, doen ze het al beter.

15 november 2021 om 22:23

Ik zie ook liever een Malacia of Wijndal. Natuurlijk zullen ze fouten maken, maar het zijn ook daadwerkelijk backs en kunnen die rol goed invullen. Daarnaast zijn ze jong en gaan dus waarschijnlijk beter worden. Blind is daar gewoon veel te langzaam voor. Bovendien vind ik hem ook geen back.

Blind is na de eerste wedstrijd tegen Dortmund steeds slechter gaan spelen. De oude gemakzuchtige Blind is weer terug. Een geluk, zodra iedereen hem aanpakt krijgt hij weer een boost. Hopelijk nu ook weer. Als bij Ajax Tagliafico of Rensch die positie pakken is hij de lul. Terug keren is heel lastig

Ik vind hem bij Ajax ook al te vaak tekortkomen en in een team zonder idee komen z'n mankementen nog meer naar boven, als hij dan ook nog ballen gaat inleveren tja dan blijft er weinig over. Maar geen enkele linksback zou het beter doen of slechter in dit team. Zelfde geldt voor Wijnaldum die ook al een tijd niets meer toevoegt maar door gebrek aan beter ook mag blijven staan. Eigenlijk 2 namen die je moet door selecteren richting het WK.

Ik weet ook niet wat het is met Blind. Hoge pieken (aan de bal), diepe dalen in puur verdedigend opzicht. Met name in oranje ook niet heel betrouwbaar.

Grappig hoe ajaxcieden het falen van Blind toeschrijven aan zijn medespelers in Oranje. Die zogenaamd een lager niveau zouden hebben dan Ajax spelers 😂. Al gaat hij duidelijk individueel de fout in de smoesjes staan altijd klaar

15 november 2021 om 23:42

Begrijpend lezen is een vak, in de tactiek van Ajax worden de mankementen van Blind beter gedekt. Dat is wat gezegd wordt.

Dat is wat Ten Hag bedoelde dat niet altijd de beste speler hoeft te speler , maar de speler die het beste is voor het team.
Het gaat er bij Ajax niet om dat Blind het kan camoufleren, Ajax speelt gewoon anders en daar past een speler perfect in het team

16 november 2021 om 14:23

Je kunt er de klok op gelijkzetten dat sterkere ploegen direct Blind opzoeken in omschakelmomenten. Dan is hij ook bij Ajax een zwakke schakel aan de zijkant. Ajax heeft vooralsnog in de CL niet de tegenstand gehad. Een compliment waard voor Ajax natuurlijk want dat dwingen ze zelf af, maar in het geval van Blind als back hangt het volledig af van het feit of de tegenstander in staat is om hem op te zoeken. Ploegen als Liverpool, City, Real Madrid e.d. zouden die linkerkant zeer waarschijnlijk overlopen.

16 november 2021 om 18:15

Dat zou kunnen . Toch is Blind in de jaren dat hij bij Ajax in de verdediging loopt dus ook in de CL niet zo erg door de mand gevallen als bij Oranje. Montenegro is ook niet het niveau van de ploegen die je noemt , maar hij laat het toch zwaar afweten. En bij Oranje vind ik Blind een stuk minder dan bij Ajax. Je kan je misschien ook afvragen waarom vele spelers die bij Ajax goed presteerde het bij hun huidige ploeg een stuk minder presteren?

17 november 2021 om 20:10

Omdat spelers van Ajax doorgaans naar sterkere competities verkassen en daardoor dus wekelijks (veel) meer weerstand hebben. Bovendien is het sowieso makkelijker voetballen in een ploeg die aan de bal comfortabel is. Ajax scout daar ook duidelijk op met hier en daar een overgangsjaar waarin dat spel wat minder goed naar voren komt. Op een hoger niveau is het niet genoeg om slechts 1 of 2 aspecten goed te beheersen. Dan verwacht men dat je of compleet/completer bent, of die aspecten op het allerhoogste niveau tentoon kunt stellen waardoor je een meerwaarde bent. Bij Blind is z'n gebrek aan snelheid en wendbaarheid z'n zwakke plek en z'n kwaliteiten zijn niet genoeg om dat te compenseren; met name omdat die kwaliteiten te veel uiteen liggen in waarvoor je ze allemaal nodig hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

355 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren