Negatieve rollen voor De Vrij en Martínez in vermakelijke Milanese derby

AC Milan en Internazionale hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. In de Derby della Madonnina gaf het scorebord halverwege al een 1-1 stand aan, en daar kwam na rust geen verandering meer in. Stefan de Vrij viel in negatieve zin op, daar hij na ruim een kwartier spelen een eigen doelpunt noteerde. Lautaro Martínez verzuimde een strafschop te benutten. Door de puntendeling komt er aan de stand op de ranglijst in de Serie A voorlopig geen verandering. I Rossoneri, 32 punten, behouden de tweede plek; de ploeg van trainer Simone Inzaghi bezet met 25 punten de derde positie.

Bij Inter kon Denzel Dumfries, in tegenstelling tot De Vrij, niet rekenen op een basisplek, al kwam hij een kwartier voor tijd nog wel binnen de lijnen. Inzaghi gaf op de rechtsachterposititie de voorkeur aan Matteo Darmian. Verder was het een speciale wedstrijd voor Hakan Çalhanoglu, die afgelopen zomer de gevoelige overstap maakte van AC Milan naar Inter. In het San Siro werd de Turkse middenvelder vanaf het eerste fluitsignaal uitgejouwd door de fans van de thuisploeg. Het joelen werd nog erger toen uitgerekend Çalhanoglu in de elfde minuut voor de openingstreffer zorgde. De middenvelder ging zelf naar de grond na een duel met Franck Kessié, waarna arbiter Daniele Doveri een omstreden strafschop toekende. Çalhanoglu pakte de buitenkans met beide handen aan en zette de bezoekers op 0-1.

De stand werd zes minuten later al genivelleerd. Vanaf de linkerkant werd de bal uit een vrije trap in de doelmond gelegd door Sandro Tonali. Fikayo Tomori ging daar het luchtduel aan met De Vrij, die het leer na een touché op onfortuinlijke wijze op zijn hoofd kreeg en doelman Samir Handanovic passeerde: 1-1. Halverwege de eerste helft kreeg Inter een uitgelezen mogelijkheid om de voordelige marge te herstellen. Na een overtreding van Fodé Ballo-Touré op Darmian was er ditmaal geen twijfel mogelijk en kende Doveri een penalty toe. Lautaro Martínez eiste de bal op. Zijn inzet in de linkerhoek werd echter gepakt door doelman Ciprian Tatarusanu.

Ballo-Touré maakte zijn fout bij het weggeven van de strafschop meer dan goed in de 44ste minuut. Nicolò Barella had de 1-2 op zijn schoen toen hij de rechterbenedenhoek zocht, maar op de doellijn stond de linksback geposteerd om een treffer te voorkomen. Een minuut later kwam Edin Dzeko dicht bij een doelpunt; zijn inzet verdween echter rakelings naast de paal. Het tweede bedrijf was beduidend minder attractief dan de eerste helft.

Inter hoopte een doorbraak te forceren via Çalhanoglu, die uit een volley de paal schampte. Even daarvoor had ook Martínez het doel al op een haar na gemist. De ploeg van Inzaghi bleef de bovenliggende partij, al deed ook AC Milan enkele keren een duit in het zakje. Ibrahimovic schoot halverwege de tweede helft na een corner rakelings naast en hij zag tien minuten voor tijd een fraaie vrije trap uit de bovenhoek geplukt worden door Handanovic. Ondanks het feit dat er aan weerszijden nog enkele speldenprikjes werden uitgedeeld, kwam er geen winnaar uit de strijd. Alexis Saelemaekers raakte op slag van het eindsignaal nog de paal.

2

Tja, wat zeg je over zo’n wedstrijd? Oja; jammer joh inter?! Inter krijgt gewoon 2 penalty’s waarvan maar een terecht en Tata pakt er gewoon eentje, sttt Calhanoglu, met je provocerend, jou clubje blijven nog steeds 7 punten achter ons, waar jullie horen🔴⚫️Verder is mijn rivaliteit niet zo denderend hoor maar als ik Calhanoglu zo zie juichen dan borrelt het wel op, eerst een no-go overstap maken en dan zo juichen? Maar prima, je hebt je goaltje, nu sta je weer de komende 10 wedstrijden onzichtbaar en droog. Dat is inter nu ook wel achter gok ik zo.En oprecht jammer dat De vrij de eigen goal maakte, van alle inter spelers gunde ik hem het minst, puur omdat hij net als Kjaer een gentleman is.Verder matige wedstrijd van beide kanten, maar ik kan met dit resultaat leven; Milan hoefde niet, inter wel. Tuurlijk had Milan 2 punten voorsprong kunnen pakken op Napoli, maar het is prima zo, vond het vooral belangrijk om inter op afstand te houden, en Napoli moet nog 2x tegen ons die dat hebben we zelf in de hand.Verder hadden beide clubs konden verliezen. Inter in de 2e helft sterker maar was op en Milan raakte nog 2x de paal. Dus eerlijke afspiegeling.Ff opladen. Komende 2 weken. Geinig feitje; door verlies Liverpool en Freiburg zijn Napoli en Milan de 2 enigste ongeslagen ploegen van Europa in hun competitieh 🔥

7 november 2021 om 23:06

Haha waar jullie horen. Beetje respect voor de kampioen van Italie. Ga je winterscudetto maar vieren in december , champagne staat al koud.

7 november 2021 om 23:21

We zien wel eind vd rit wie eerste staat, mij hoor je niet klagen als we tijdens de winterstop nog steeds naast Napoli bovenaan staan vorig jaar vond ik het niet erg dat jullie kampioen werden want juve moest ff vd troon gestoten worden, maar nu mogen jullie er weer ver vandaan blijven

Succes verder dit seizoen, mogen de beste winnen en ook aan de Napolitanen!

7 november 2021 om 23:14

@maurotje
Je weet toch dat het in Italie de normaalste zaak is dat een speler van Inter naar AC gaat en andersom. Je kan bijna een elftal opstellen van dit soort transfers.

Verder vind ik het als neutrale kijker wel leuker als de top wat dichter op elkaar ligt. Inter, AC en Napoli.. Leuke titelstrijd kan het worden. In driekwart van de topcompetities kun je de winnaars voor komend seizoen al invullen. Alleen Italie en Engeland kan interessante titelstrijd worden.

7 november 2021 om 23:23

Het was toch al best lang geleden dat het direct gebeurd is. De laatste die ik me kan herinneren zijn Pazzini en Cassano.

8 november 2021 om 00:25

In Spanje kan het ook wel spannend worden.

8 november 2021 om 00:59

Het gaat erom dat de hele geschiedenis van die clubs is er op gebaseerd dat buitenlandse spelers verstoten werden bij AC en dus een eigen club zijn begonnen. Het is in Milan een non-issue dat een speler van AC naar Inter gaat of andersom. Al wil de media dat soms laten lijken.

Waar jullie horen? 1 punt in de CL Ac is niet meer dan een subtopper, Inter is al jaren de betere

8 november 2021 om 10:38

Inter jaren de betere? Inter werd vorig jaar in een veel zwakkere poule ook troosteloos laatste of jaar daarvoor.., maar benoem je dan even niet… en ga je Milan bashen dat ze voor het eerst CL in een loodzware poule het zelfde doen? Tja, niet vergelijkbaar. Dus als jij Maar prima als jij dat wel vind. Milan subtopper vind, is inter dat ook. Enige wat je kunt zeggen is dat zij wel kampioen zijn geworden en wat ook terecht was, maar je CL betoog is totaal misplaatst

8 november 2021 om 11:53

Inter heeft in de afgelopen 3 jaar in Europa absoluut teleurgesteld ja. Desondanks heeft subtopper Inter in die tijd gewonnen van toen CL finalist Tottenham, Borussia Dortmund en een Europa Leauge finale gehaald.

Wat is jouw hoogtepunt in Europa de afgelopen jaren? De omhaal van Leao die tegen de paal ging?

.

Bizar dat er nog een tweede penalty werd gegeven terwijl de bal duidelijk in herhaling geraakt werd.
Sterke tweede helft van Milan. Bijna nog met de winst ervandoor. We gaan dit seizoen kampioen worden, mede dankzij Ibracadabra!

8 november 2021 om 00:21

Was echt 100% penalty die 2e 😂

Heel leuke wedstrijd. Milan een iets betere eerste helft, al had Inter altijd moeten voorstaan. Wel twee lichte penalties maar soms zit dat mee. Inter dan veel beter in de eerste 30 minuten van de tweede helft en ze hadden echt moeten scoren maar op het einde dan weer grote kansen voor Milan. Uiteindelijk had inter moeten winnen vind ik, maar ontevreden met een gelijkspel kan je niet zijn na die laatste 15 minuten.

2 penalties (imo beide niet 100% terecht maar je kunt ze geven), een eigen goal en dan derby was lekker onderweg. Spel was in evenwicht de eerste helft maar Inter was in de 2de helft veel sterker tot de laatste 15 minuten waar Milan ineens mega kansen kreeg. Kan leven met een gelijkspel, vooral zonder Theo. En als laatst, wat een clown die Hakan met zn celebration... Zowat elke Inter fan wilt hem niet zien in de basis en hij viert zn goedkope penal alsof die god is, ofja alsof hij Zlatan is

We verzuimden om de trekker over te halen. Middenveld van Inter was superieur. Hakan was een van de beste spelers vavanond. Hij was erg gretig tegen Milan. Begrijpelijk. Lautaro stelde teleur. Is al paar weken uit vorm. Laatste 10 minuten was Milan de betere. Ze konden zelfs winnen als Kessie zorgvuldiger was. Het zat niet me vavanond qua kansen maar het getoonde spel stemt me beetje gerust. 7 punten achterstand is allicht nog groot maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. We moeten wel iets doen aan de afwerking.

Hele leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer en ben heel blij met het resultaat na het puntenverlies van Napoli eerder op de avond. Het spel lag lekker open en het ging op en neer. Ibra en Lautaro vielen wel wat tegen. De centrum verdedigers van Milan en Inter zijn stuk voor stuk monsters.

7 november 2021 om 22:59

Was blij dat jullie gelijkspeelde want kon Milan het eigenlijk niet fout doen. Kan leven met dit resultaat. Voor heerlijk voor inter, geen stap dichterbij gekomen!

Hoe we dit niet hebben gewonnen...gezegd in het wedstrijdentopic, de hoeveelheid aan gemakkelijke kansen wij missen is niet normaal. Te weinig killer instinct. Milan drukte goed maar nooit echt gevaarlijk buiten die paal op het laatste. Wij 3 giga kansen met Barella, Vidal en Lautaro en allemaal gemist. Lautaro slechte penaltynemer. Mist vaak. Calhanoglu beste man aan onze kant.

Laat ze maar hun moment hebben nu. Vind Inter beter, zie ons er wel overheen gaan uiteindelijk.

Forza Inter !

7 november 2021 om 23:18

Laat ze hun moment hebben nu, bink het was gewoon een gelijkspel hoor hahaha.

7 november 2021 om 23:20

Ik vond deze penalty niet per se slecht getrapt. Dit is best goed in de hoek en hard getrapt. De keeper heeft dit gewoon goed gegokt en was er razendanel bij.

Ik ben het wel met je eens dat hij geen goede penaltynemer is. Kennelijk telefoneert die teveel in zijn loop en manier van trappen. Als ik zoveel spelers penaltys zie missen, moet ik denken aan de Braziliaan Ronaldo.. Wat was zijn traptechniek, en de wijze waarop hij de keeper naar het verkeerde hoek stuurde bijzonder goed. Bizar gewoon.

8 november 2021 om 01:17

Hij was natuurlijk fenomenaal inderdaad! Maar toch snap ik nooit zo goed hoe zoveel spelers van die "ingewikkelde" penalty's nemen.. Ga lekker elke training 20 penalty's nemen en oefen gewoon op laag en strak in de hoek. Meeste kans op een goal dan.

Balotelli was super goed erin. Van Nistelrooy vroeger. Van Persie was er goed in. Cristiano Ronaldo idem. Lacazette bij Arsenal neemt ze ook zo en mist ze bijna nooit.

Ik snap niet dat zulke dingen nog zo weinig gedaan worden in het profvoetbal (zo lijkt het in ieder geval). Zelfde met oefenen op je chocolade been. Tweebenig a la Cazorla/Pedro/Sneijder hoef je niet te zijn, maar een dergelijk schot en pass moet je toch wel kunnen geven denk ik dan...

8 november 2021 om 10:01

Ze roepen allemaal dat inter lukaku niet mist maar lukaku miste nooit een penalty dat terwijl martinez en eerder al di marco 2 cruciale penalty's missen. Dat kost je toch al 4 punten.

8 november 2021 om 12:00

Lukaku was inderdaad een zekerheid met penals. Heeft er nooit eentje gemist in zijn tijd bij ons. Lautaro, Dzeko, Calhanoglu, Perisic...dat zijn onze penaltynemers nu en niemand is eigenlijk een specialist. Lautaro schiet ze ook altijd in dezelfde hoek.

Pfff vond Milan niet goed, onzuiver in de passing, elke. 2de bal was voor Inter. Ibra en Tonali brachtten beide niks. Alleen laatste 10 min waren goed. Inter onzuiver en zonder plan in de laatste fase. Kon ook niet overtuigen maar hadden meer aanspraak op de winst. Eerste penal onterecht. Tweede wel. En Hakan…. Sneu figuur.

Leuke wedstrijd, niveau was niet al te best maar daardoor wel zeer vermakelijk. Inter over de hele wedstrijd gezien wel echt een stuk beter, maar Milan had zichzelf kunnen belonen het laatste kwartier. Gelijkspel voor Milan in ieder geval het meest waardevol. Nu mooi de break in en daarna weer knallen, CL vergeten en vol voor de Serie A gaan, net als Inter vorig seizoen.

Vond Inter het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere maar helaas de kansen niet verzilverd en uiteindelijk nog goed weggekomen. Het wordt tijd dat Inter eens wat toppers gaat winnen, anders wordt het nog een lang seizoen.

Merk trouwens wel op dat de Milanisti zich enorm opwinden over Calhanoglu maar op basis van wat is het een vreselijk figuur eigenlijk? Als Ibra hetzelfde richting Inter fans doet vinden jullie het anders overheerlijk.

7 november 2021 om 23:33

Zo mega erg stoor ik me niet aan Hakan maar dat hij naar Inter gaat en meteen interviews geeft dat hij nu in een kwalitatief beter team zit... Dat is gewoon respectloos. En dat die dan zo celebrate na een goedkope penal alsof hij de ster is terwijl hij niet eens basis heeft als iedereen fit is bij Inter is toch wel een beetje lachwekkend. Compleet misplaatste arrogantie.

was wel een leuke wedstrijd maar hoe kan de eerste nou een penalty zijn? Werkelijk schandalig, en Hakan lekker provoceren na die goal wagelijk!!!!