Valentijn Driessen: ‘Hij is bezig eerste stappen naar vergetelheid te maken'

Vrijdag, 5 november 2021 om 08:27Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:51

Valentijn Driessen vindt het ‘treurig om te zien’ hoe Myron Boadu bij AS Monaco, in zijn optiek, met de ziel onder zijn arm rondloopt. Twee weken na zijn eerste doelpunt voor de Ligue 1-club, in de 1-2 zege op PSV in de Europa League, mocht de aanvaller donderdagavond in het weerzien met de Eindhovenaren (0-0) opnieuw aan het startsignaal verschijnen. Na 66 minuten werd Boadu vervangen door concurrent Wissam Ben Yedder. Driessen denkt dat het verstandshuwelijk tussen Boadu en AS Monaco geen succes zal worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door pelletje)

Nou dan weten we het nu wel.. Boadu is over een aantal de topspits van Europa

5 november 2021 om 08:55

Oh hou aub op met dit soort grappen onder artikelen van Driessen en de Mos.

5 november 2021 om 08:59

Heel leuk, we hebben die grap inmiddels nog maar veertig keer gehoord.

5 november 2021 om 09:28

Tja, maar als iemand een Zlatan grap maakt is het weer gieren en brullen. En die hebben we inmiddels al veertigduizend keer gehoord.

5 november 2021 om 09:32

Die grappen worden nauwelijks nog gemaakt, en wie zegt dat het voor iedereen dan lachen gieren brullen is?

5 november 2021 om 09:39

Nauwelijks? Letterlijk onder elk artikel. En daar komt zelden commentaar op en het vangt nog altijd super veel likes. Dus laten we niet gelijk zo cynisch doen als iemand zo op Driessen reageert. Beter zo reageren dan dat we ons constant uit de tent laten lokken door die man.

5 november 2021 om 09:42

Niemand maakt een Zlatan grap, de Zlatan grap maakt ons.

5 november 2021 om 09:48

Right, ik zie het de guy onder je ook al direct doen. Fair enough. Voetbalfans hebben de neiging een soort 'boomer-humor' er op na te houden waarbij een grap veel te lang doorgaat.

5 november 2021 om 10:41

@bongiorno boomer-humor is nog altijd beter dan helemaal geen humor toch?

5 november 2021 om 09:03

Dat moeten vroeger veel onvoldoendes voor verslagen zijn geweest met al dat kopieer en plakwerk!

5 november 2021 om 11:38

@ravyg, het voordeel van vroeger was dat al die docenten nog geen automatische plagiaat controle hadden

Ik heb nu twee wedstrijden gezien, tegen PSV. In die twee wedstrijden zie ik een Volland die zich kapot ergert aan gemiste kansen en slechte aannames van Myron.

Leuke voetballer hoor, Boadu, maar niet voor dat niveau.

Koopmeiners was wel echt leuk om te zien. Perfecte club gekozen.

5 november 2021 om 09:14

Maar voor welk niveau bedoel je dan? Dat Monaco stelt geen reet voor. Ik zou juist zeggen dat hij daar prima past.
Hoe dan ook dit is gewoon een keuze van Raiola en die 2 jochies laten hun oren hangen naar zo iemand. Club van niks, leeft ook totaal niet daar. Sowieso al die Nederlanders maken verkeerde keuzes en worden teveel beïnvloed door de zaakwaarnemer. Koopmeijners is de enige waar je vooraf van zegt, ja die club past bij hem.
Donny kon je vooraf al weten dat hij niks bij Man Utd te zoeken had. Frenkie wist je van tevoren dat hij naar een club in verval ging en ga zo maar door.

5 november 2021 om 09:30

Denk dat die gasten zich prima vermaken aan de Franse zuidkust. Stengs, Kluivert, Rosario en Boadu lopen de deur waarschijnlijk plat bij elkaar en verdienen een prima zakcentje. Niks te klagen dus buiten het sportieve.

5 november 2021 om 09:34

Barcelona was nog lang niet zo in verval toen Frenkie net kwam.

5 november 2021 om 09:52

AS Monaco heeft heel wisselend succes, maar Boadu is niet van niveau Volland Ben Yedder, niet dat die zo extreem goed zijn, maar wel gewoon Sevilla en Leverkusen niveau. Dat is Boadu niet.

5 november 2021 om 11:23

Net alsof die jongens zelf niks te zeggen hebben en slaafs doen wat Raiola zegt. Ze weten zelf ook wel dat ze te kort komen voor de top. Dan is er toch helemaal niks mis met miljoenen ophalen aan de Franse kust.

5 november 2021 om 11:40

@dabor, precies, hij had beter Brobbey daar ook ergens kunnen onderbrengen

5 november 2021 om 11:55

Inderdaad en Ihataren ook. Af en toe een bakkie doen bij Verstappen. Zoals Gijp zou zeggen, lekker man!

5 november 2021 om 12:30

@pelletje
Kun je mij ook de uitslag van de Lotto alvast geven? Knap dat je alles van te voren weet. Niemand wist namelijk dat het zo slecht was met Barcelona toen Frenkie daarheen ging.
Ook was er niemand die zei dat Atalanta goed bij Koopmeiners paste. Niemand!

6 november 2021 om 11:54

Ik heb het beiden gezegd inderdaad. Dus bedankt voor het compliment.

Dus hij zegt zelf dat talenten een aanpassingsperiode verdienen, maar dat het met Boadu alsnog niets wordt..? We zijn in begin November... Je hebt het over ruim twee maanden dat ie er pas zit. Hij moet wel iets goed doen, want hij krijgt toch z'n speelminuten. Ik vond Boadu bij AZ al niet goed genoeg, hij verprutste zoveel en z'n eerste balcontacten waren zo zwak af en toe- maar nu hij eenmaal bij Monaco zit moet ie de tijd krijgen.

Wat een onzin. Stengs is, mits niet geblesseerd, gewoon basisspeler. Boadu derde spits achter Volland en Ben Yedder en speelt eigenlijk het aantal minuten dat verwacht werd.

5 november 2021 om 11:30

Maar maakt in die minuten die hij dan wel krijgt een wel hele matige indruk. Elke bal stuitert 3 meter van zijn voet af, heeft ondanks zijn snelheid totaal geen actie en lijkt het afmaken ook volledig verleerd te zijn. Denk dat ze hem aanstaande zomer al weg zullen doen met fors verlies.

Zoals het grootste gedeelte van de AZ-fans al voorspelden. Boadu en Stengs gaan het heel erg moeilijk krijgen en Koopmeiners heeft een goede kans om te slagen.

5 november 2021 om 09:19Zoals veel AZ-fans al voorspelden? Dat van Boadu klopt, maar in mijn ogen is Nice gewoon een prima club voor Stengs. Mits fit staat hij daar ook in de basis en speelde de laatste wedstrijden dat hij op het veld stond heel behoorlijk. Ook de fans zijn aardig fan van hem. Dat Boadu Ben Yedder en Volland voor zich moet dulden is ook helemaal geen schande. Kan hij alleen maar van leren. Ik hoop wel van harte dat hij zich nederig opstelt en keihard werkt daar.

5 november 2021 om 10:01

@azrico.

Het klopt toch ook wel wat Oelie Wapper zegt? Stengs en Boadu waren simpelweg niet uitgeleerd in de Eredivisie. Koopmeijners wel. Bovendien verschillen de mentaliteit en workrate van Koopmeijners en Stengs/boadu heel erg. Boadu en Stengs waren nog aan het teren op talent. Nu komen zij erachter dat hen dat in het buitenland niet gaat redden. Terwijl Koopmeijners weet dat hij elke keer 110% moet geven en zich daardoor ook gelijk tot gewaardeerde kracht bij Atalanta heeft opgewerkt. Dat is in mijn optiek een essentieel verschil.

5 november 2021 om 10:46

@jackie Ik geef aan dat ik het daar niet mee eens ben? Koopmeiners was uitgeleerd, maar ik vind ook dat Stengs uitgeleerd was, die was in ieder geval wel toe aan een nieuwe uitdaging. En ik volg de Franse competitie aardig, je ziet gewoon dat Stengs het niveau bij Nice prima oppikt. Boadu pikt het niveau bij Monaco minder goed op, maar die kan daar wel heel veel leren. En als je de workrate van Stengs in twijfel trekt, dan heb je nog nooit de data van zijn wedstrijden bij AZ gekeken, die stond daar namelijk steevast in de top 3 van spelers met de meest afgelegde km's per wedstrijd. Het is dat hij nu geblesseerd was, maar neem van mij aan dat Stengs het bij Nice echt wel kan maken. Koopmeiners bij Atalanta hoeven we het niet eens over te hebben, want die doet het natuurlijk fantastisch daar.

5 november 2021 om 12:45

Ik vond (en las dat van veel andere AZ-fans ook) dat Stengs (nog) te wisselvallig was en zijn belofte bij AZ niet heeft ingelost en was dan ook van mening dat hij het moeilijk zou gaan krijgen om bij Nice door te breken.

Maar goed, we zullen het zien.

5 november 2021 om 09:58

Is ook wel logisch inderdaad Oelie Wapper. Koopmeijners was al meerdere jaren sterkhouder bij jullie. Bovendien was hij qua mentaliteit ook simpelweg verder en beter dan Stengs en Boadu. Daar waar de laatste 2 vooral op talent teren, daar gooit Koopmeijners er veel meer workrate tegenaan. En workrate brengt je in het buitenland nou eenmaal verder.

Met name voor Boadu was deze stap te vroeg in mijn optiek. Voor Stengs ook wel, maar die doet het nog degelijk bij Nice. Beide heren waren echter nog niet uitgekeken in de Eredivisie en hadden of langer goed moeten presteren bij AZ of een stap moeten maken naar PSV of Ajax.

"driessen vraagt zich af of clubs als AS Monaco en ook OGC Nice voortaan nog wel hun miljoenen gaan uitgeven bij AZ. “want ook Calvin Stengs kent een moeizame start in Zuid-Frankrijk.”"

Dit vind ik altijd grote onzin. Janssen was ook een grote flop toch werd er ook betaald voor Weghorst. Jahanbaksch flopte ook en er werd weer veel geld betaald voor Boadu en Stengs. Bergwijn is nog niet doorgebroken en er werd ook veel betaald voor Malen. Klaassen slaagte ook niet in het buitenland maar Ajax xashte ook weer veel voor Donny.

Clubs scouten gewoon spelers en bekijken het individu. Ja met een grotere naam zoals Ajax krijg je normaal gesproken iets meer maar daar kan AZ sowieso niet aan tippen ookal aren Boadu en Stengs tot nu toe topscoorders van de Ligue 1.

5 november 2021 om 09:50

Ik vind het wat minder grote onzin. Tuurlijk kijken ze naar individuen, maar als je bijvoorbeeld naar een Stengs en Boadu kijkt dan waren zij met Koopmeijners en Wijndal natuurlijk de dragers van het team. Dan zal een dergelijke ontwikkeling en toch flink tegenvallend preseteren, want Boadu heeft al flink wat kansen gekregen in het team, toch zeker ook tegenvallen en minder snel uitnodigen om weer te gaan shoppen bij Az.

En dat Ajax iets meer krijgt is wel een understatement. Er wordt voor spelers bij Ajax heel veel meer geboden. Dragende spelers bij AZ gaan voor 15-20 miljoen weg. Bij Ajax minimaal 35-40 miljoen met grote uitschieters daarboven.

AZ doet het hartstikke goed - zeker met de middelen die ze hebben -, maar ik vind dat ze zich moeten beseffen dat ze subtop van Nederland zijn tegen de top van Nederland aan. Ze zijn een beetje was Ajax in de Champions League is. Af en toe mooie uitschieters en lang blijven meedoen voor een stunt, maar die golfbeweging zal blijven.

Europees is de Conference League voor clubs als AZ / Utrecht / Vitesse een verschrikkelijk mooie competitie lijkt het toch. Waarbij Feyenoord en AZ hopelijk af en toe ook in de Europa League goed kunnen acteren. Dat zal de marktwaarde van de spelers alleen maar goed doen en hechten scouts waarschijnlijk meer aan dan potjes tegen de middenmoot en onderste ploegen in Nederland.

5 november 2021 om 10:51

Ik kan, als ik naar vorig seizoen kijk, Stengs en Boadu onmogelijk tot de waterdragers van AZ noemen maar ik ben geen voetbal expert dus ik kan er natuurlijk heel goed naast zitten. Waterdrager of niet, de woorden van Driessen zijn m.i. wel onzin want als Nice en Monaco in de toekomst geen miljoenen meer gaan uitgeven bij AZ dan zijn er echt wel andere clubs bereid om hun miljoenen in de kas van AZ te pompen. Het verhaal dat clubs voortaan wel 2 x gaan nadenken om een speler van AZ te kopen gaat al jaren rond en wordt al even zoveel jaren keer op keer ontkracht en er worden bedragen voor spelers van AZ betaald die maar weinig mensen hadden durven voorspellen.

Het ligt ook aan de scouting van de club waar een speler naar toe gaat. Ook lijkt het me verstandig dat een speler zich verdiept in de club waar hij naar toegaat. En verder ligt het ook aan de speler zelf of hij slaagt of niet. Sommige spelers hebben geen enkele moeite om zich ergens aan te passen, andere spelers juist wel.

“jonge spelers die voor het buitenland kiezen, verdienen een aanpassingsperiode. Maar z’n technische tekortkomingen hebben niets met een andere cultuur of een ander elftal te maken. Technisch komt Boadu tekort voor een spits op top- en zelfs subtopniveau”

In begin zegt hij het toch goed, jonge spelers moeten gewoon tijd verdienen. Waarom dan nu al oordelen? Zelfs grote spelers hebben tijd nodig, kijk een Messi bij PSG. Zelfs dat niveau is geen robot en moet wennen.

En technisch te kort zegt niet alles, zolang hij maar leert scoren. Een Inzaghi sloeg technisch ook nergens op. Maar stond altijd goed en scoorde veel.

Boadu is nog jong. Goed positie kiezen, is behalve een talent ook iets wat je kan leren. En met ervaring herken je gewoon situaties beter.

Ben het meestal niet eens met Driesen, maar ik denk dit ook wel. Gewoon niet goed genoeg. Kreeg toch een aantal goede ballen die ie geen van alle goed aanneemt. Laat staan er daarna nog iets goeds mee te doen. Niet dodelijk, geen techniek en inzicht.

Dit soort opmerkingen werden ook over Berhuis gemaakt na zijn overstap naar Watford. Feit blijft dat weinig Nederlandse voetballers slagen in het buitenland. Kijk maar naar de struggles van Depay, De Jong, De Ligt, Van de Beek, Ziyech. Deze werden tot aan de maan bewierookt maar zijn nou bepaald niet de ultieme successtory gebleken. In mijn opinie zijn dee laatste jaren alleen De Vrij, Wijnaldum, Van Dijk en Weghorst echt geslaagd maar die zijn dan ook op een passend niveau ingestapt en maken geleidelijk de weg omhoog. Het lijkt erop dat Koopmeiners deze verstandige keuze ook heeft gemaakt

Ik lees al jaren dat clubs nu echt (nee nu echt!) minder gaan uitgeven als er een speler van AZ het niet goed doet na een vervolgstap. De realiteit is echter dat voetbalwereld opportunistisch is en zelden achterom kijkt.
Los daarvan doet Koopmeiners zoals gezegd het prima bij Atalanta, en speelt Stengs los van z’n blessure ook prima bij Nice. Boadu loopt er ook nog maar net twee maanden dus dat blijft afwachten. Ik was bij AZ wel twijfelachtig over zijn ongecontroleerde en toch wat wilde aannames en speelstijl. Ik vraag me af of dat gaat verbeteren. Maar neem van me aan dat er ook in de toekomst voor AZ spelers dik betaald gaat worden.

Keerzijde van Raiola, hij bezorgt je een mooie club en vast een goed salaris en knijpt huidige club daarvoor af maar niveau is lang niet altijd goed voor de speler. Verzuipen een voor een. Leuk voor de financiële kant maar je moet jezelf nu wel heel snel onafhankelijk spelen

Hier heeft Driessen wel gelijk wat betreft Boadu. Zelf in de eredivisie was hij niet zo overtuigend, vorige jaar gepiekt tegen Feyenoord met 5 doelpunten. Verder heeft ie regelmatig fases gehad van 4 wedstrijden zonder doelpunten. En voor een spits die alleen van doelpunten moet hebben (bijna geen assist) is 10 doelpunten uit 30+ wedstrijden niet heel erg overtuigend. Nee, Boadu was niet uitgeleerd hier en is te vroeg vertrokken. Jammer voor hem dat az zijn vraagprijs te hoog was voor psv, dat was een prima tussenstap geweest voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.RC Lens335
9.Nantes323
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. VollandAanvaller195
Y. LienardKeeper00
R. MajeckiKeeper00
V. MannoneKeeper00
A. NübelKeeper220
R. AguilarVerdediger170
B. BadiashileVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

8 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren