‘Erik ten Hag zegt ‘nee’ tegen megasalaris van dertien miljoen euro’

Woensdag, 27 oktober 2021 om 16:33 • Laatste update: 16:33

Het is onwaarschijnlijk dat Erik ten Hag Ajax verlaat voor een avontuur bij Newcastle United, zo meldt de Britse tabloid de Daily Star woensdagochtend. Valentijn Driessen verwacht ook dat de Nederlandse oefenmeester de trainersvacature van The Magpies niet in zal vullen. Newcastle is na het recente ontslag van Steve Bruce op zoek naar een nieuwe manager, maar Ten Hag lijkt hier in ieder geval geen interesse in te hebben ondanks dat hij naar verluidt een megasalaris tegemoet kon zien in Engeland.

“Nee, Ten Hag gaat niet”, geeft Driessen woensdagochtend aan in het radioprogramma van Veronica Inside. “Hij gaat de Champions League toch niet inruilen voor de Championship?” Newcastle viel onlangs in handen van een steenrijk investeringsfonds met een Saudische achtergrond en behoort hierdoor op papier tot de rijkste clubs ter wereld. De Daily Mail meldde dinsdag dat Newcastle de trainer van Ajax met een megasalaris naar de Premier League wil lokken. Voor de Nederlandse oefenmeester zou een brutosalaris van dertien miljoen euro klaarliggen, waar netto ruim zeven miljoen euro van over moet blijven. Met dat salaris zou Ten Hag na Josep Guardiola en Jürgen Klopp de derde best betaalde trainer van Engeland worden.

De trainer van Ajax zou echter helemaal geen interesse hebben in een avontuur bij Newcastle. Iemand die wel geïnteresseerd is om op St. James’ Park aan de slag te gaan, is Gennaro Gattuso. De Italiaanse manager werd in mei ontslagen bij Napoli en vertrok kort daarop al na 22 dagen bij Fiorentina. Paulo Fonseca ligt nog altijd op poleposition om het stokje van Bruce over te nemen. De Portugees schakelde Ajax vorig seizoen nog uit in de Europa League met AS Roma. De eerste gesprekken tussen Fonseca en enkele functionarissen van Newcastle hebben vorige week plaatsgevonden.

Ook de namen van Roberto Martínez, Frank Lampard en Lucien Favre staan op de shortlist. Van het aankoopbeleid van de Premier League-club wordt inmiddels veel verwacht. Al heeft de algemeen directrice Amanda Staveley deze verwachtingen alweer getemperd. “Januari is niet het meest ideale moment om spelers aan te trekken. De meest gunstige transferperiode is de zomer.” Komende zaterdag, als de Newcastle het in eigen huis opneemt tegen Chelsea, staat normaal gezien Graeme Jones als interim-manager voor de groep. Newcastle draait tot dusver een teleurstellend seizoen met vier punten uit negen duels en houdt in de Premier League enkel Norwich City onder zich.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door yoda)

Gatusso of Martinez? Lekker ambitieus van Newcastle. Die moeten imo hoger mikken als ze stappen willen maken. Probeer dan een Gasperini of Rodgers ofzo aan te stellen

27 oktober 2021 om 10:51

Rodgers gaat niet weg bij Leicester om naar Newcastle te gaan. Leicester loopt 2 stappen voor en het project daar is toch heel erg interessant.

27 oktober 2021 om 11:04

En als Newcastle zijn salaris nou eens verdubbeld? Ik denk dat Rodgers de ideale man is voorlopig, aangezien de cremde de la creme nog niet zal willen komen.

27 oktober 2021 om 11:34

En dan degradeert Rodgers met Newcastle, wordt ie ontslagen en dan heeft hij ineens twee problemen. Degradatie is slecht voor je naam en je club tijdens het seizoen in de steek laten is ook al niet goed voor je naam.
Toppers komen niet in deze fase, het is net als met City destijds, eerst moet je subtoppers halen en die heel dik betalen. Daarna maak je stappen en begint het doorselecteren. Je bent ongeveer 4 tot 5 jaar bezig voordat je je in de top kan nestelen met ongelimiteerde fondsen. Als er restricties zijn aan de uitgaves, dan kan het nog langer duren.

27 oktober 2021 om 13:07

@speedyafc - Bovendien gaat iedereen er blindelings vanuit dat het de PSG en City kant opgaat. Echter waren die omstandigheden een stuk beter. Mochten ze degraderen, komen die subtoppers soms niet eens. Als ze te lang in de Championship blijven (overigens niet heel waarschijnlijk), gaat de club 'gewoon' weer in de verkoop. Maar goed, da's koffiedik kijken. Die club moet eerst stabiel worden in de Premier League en dat duurt zeker wel 5 jaar inderdaad.

27 oktober 2021 om 11:04

Oh ja, Gatusso... die zou perfect passen in het Newcastle project: grote naam als speler, nergens iets bewezen als trainer en zwaar overbetalen, om hem vervolgens na 10 wedstrijden te ontslaan.

Waarom managers als Rodgers of Ten Hag naar Newcastle zouden willen gaan is me wel een raadsel want behoudens veel geld is er niets te verdienen voor hen (op dit moment).

27 oktober 2021 om 11:23

Nou ja er komt veel geld beschikbaar en de huidige positie op de ranglijst kan alleen maar worden verbeterd. Om een club aan de top te houden is lastiger dan er te komen. En aangezien Newcastle op dit moment verre van top is, heb je minder te verliezen.

27 oktober 2021 om 11:47

Maar “niks te verliezen” is niet iets wat toppers aantrekt. Toppers komen om iets te winnen. Kijk naar Ten Hag, die na 4-0 Dortmund nog kijkt wat er beter kan. Die gaat echt niet ergens werken om de schade te beperken.

27 oktober 2021 om 11:13

Dank je wel voor jouw waardevolle input, Japie_krekel. Daar kunnen wij als investeringsmaatschappij wat mee. Groetjes, Mohammed bin Salman.

27 oktober 2021 om 11:15

Dank je wel Mohammed en graag gedaan. Mocht je interesse hebben in een adviseur stuur mij dan een privebericht om zo snel mogelijk een eenmalig vrijblijvend consult in te plannen. Groetjes, Japie Krekel

27 oktober 2021 om 11:57

Ik neem aan dat je ze adviseert om Schmidt of Guardiola te halen. Van Geel als td. Spelers, Blind, Veltman, Ihataren. En ze moeten gelijk kampioen worden want ze hebben het meeste geld.

27 oktober 2021 om 12:20

Dat zijn idd wel de eerste vereisten

27 oktober 2021 om 12:29

Mocht je niet kunnen gaan, dan kan je gewoon ieder willekeurig vz lid sturen want je adviezen zijn bij iedereen bekend. 😉

27 oktober 2021 om 16:42

Dit is wel een heel aparte discussie. Iedereen lijkt net te doen of in Newcastle de bomen ineens tot in de hemel groeien door de komst van de nieuwe eigenaar, maar zo werkt het natuurlijk niet. De eigenaar van PSG is veel rijker dan die van Newcastle en toch moet PSG zich bijna ieder jaar verantwoorden voor het overtreden van de FFP regels en heeft zich in allerlei bochten moeten wringen en allerlei foefjes moeten uithalen om Neymar en M'bappã© te kunnen contracteren. Terwijl die eigenaar dergelijke bedragen moeiteloos kan ophoesten. Dat komt omdat een eigenaar niet zo maar miljoenen in een club mag pompen, dat moet via de begroting en daarin moet exact worden aangegeven waar het geld vandaan komt. PSG probeerde de boel te belazeren door een fake sponsorbedrag op te nemen in de begroting tegen een achterlijk hoge vergoeding. Die begroting werd echter resoluut afgewezen door de FIFA omdat het bedrag dat met de sponsordeal gemoeid zou zijn, niet marktconform was. De eigenaar van PSG is zo rijk dat hij met gemak de hele Primera Division zou kunnen opkopen als dat was toegestaan, maar toch is de begroting van PSG honderden miljoenen lager dan die van clubs als Real en Barcelona. Dat zegt toch genoeg, zou ik zeggen. Het is echt niet zo dat Newcastle ineens met honderden miljoenen kan smijten en om de titel mee kan doen, die club gaat dezelfde problemen ondervinden als PSG en Milan, waardoor dat jaren kan duren. De nieuwe eigenaar van Milan stak nadat hij de club had gekocht, ook miljoenen uit zijn eigen zak in de club en die werd prompt een seizoen uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van de Ffpregels. Mogelijk gaat het in de (nabije) toekomst nog moeilijker worden voor clubs met rijke eigenaars omdat de FIFA nadenkt over regels die het onmogelijk moeten maken voor een club om sponsorcontracten af te sluiten met sponsoren die een relatie hebben met de eigenaar. En dan kan die eigenaar dus geen geld meer in een club pompen via zijn eigen bedrijven, zoals nu bijv. bij PSG en Mancity gebeurt.

27 oktober 2021 om 19:33

Zo hee, een echte long read!

Maar goed verhaal, ben het met je eens. Newcastle gaat echt niet in twee snelle stappen naar de top.

Goed zo Erik! Laat je niet gek maken! Komen nog genoeg veel mooiere kansen voor je langs hoor! Maak je maar geen zorgen.

oh jee, als driessen zegt hij gaat niet, dan is vaak het omgekeerde aan de hand

27 oktober 2021 om 10:54

Sowieso raar, daar Driessen nog bedacht dat Overmars de gesprekken met Newcastle had geopend en hij dolgraag Ten Hag mee wil nemen naar Engeland.

27 oktober 2021 om 11:58

Als ik Ajax was, zou ik Ten Hag een 5-jarig contract met hetzelfde brutosalaris als de topspelers bieden (5 miljoen?) met een afkoopclausule van 25 miljoen (in het geval zo'n olieclub tóch komt shoppen). Dat is financieel mogelijk en je werkt aan stabiliteit.

27 oktober 2021 om 17:12

"sowieso raar, daar Driessen nog bedacht dat Overmars de gesprekken met Newcastle had geopend en hij dolgraag Ten Hag mee wil nemen naar Engeland".

Dat de T. het vertrek van Overmars duidelijk ziet zitten, komt in mijn optiek omdat er dan een vacature vrijkomt. Je kunt er bijna vergif op innemen dat de T. Tscheu La Ling als kandidaat opvolger naar voren gaat schuiven om weer een ingang bij Ajax te krijgen en zo als eerste verzekerd te zijn van de nieuwste nieuwtjes. Zoals het was toen de Cruijff adepten de bestuurstouwtjes nog stevig in handen hadden. Tegenwoordig is zelfs het AD vaak beter geïnformeerd over Ajax dan de T. en dat is de T. een doorn in het oog. Een aantal jaar geleden zat Driessen nog bij het programma van Jansma aan tafel met een journalist van het AD en toen die een nieuwtje naar buiten bracht viel Driessen helemaal uit zijn rol en beet nog net niet de kop van zijn collega er af. En beet hem met het schuim op zijn bek toe dat het niet waar was. Het is niet voor niets dat Driessen en Verweij er de laatste jaren zo vaak naast zitten, dat is omdat ze de hete adem van andere Ajax watchers in de nek voelen en zich daarom genoodzaakt voelen om nieuws te brengen dat nog prematuur is. Zoals met Tadic, toen werd door die twee nog verzekerd dat Tadic akkoord was met Milan, terwijl achteraf bleek dat hij zelfs niet eens met die club gesproken had. Met Bergwijn ging het idem dito. Nu beweert hij weer dat Tadic en Blind van de zomer zouden gaan vertrekken, terwijl die amper een paar maanden geleden hun contract verlengd hebben. Kennelijk interesseert het hem niet meer dat hij voortdurend nieuws brengt dat in werkelijkheid geen nieuws is en speculeert hij er op dat een gerucht per ongeluk wel een keer zal uitkomen.

27 oktober 2021 om 15:41

Driessen komt eerst met het verhaal dat Overmars en Ten Hag naar Newcastle gaan. Als blijkt dat ze niet gaan, komt Driessen met de quote "ik denk niet dat hij naar Newcastle gaat......". WAT EEN Journalist!!!

Ik had niet verwacht dat Ten Hag daadwerkelijk naar een club als Newcastle zou gaan, maar als Valentijn nu gaat melden dat hij niet gaat dan begin ik mij toch oprecht zorgen te maken..

Ik snap hem wel. Dit soort bazen is niet wat je wil, je ligt er zo weer uit als de resultaten een beetje tegenvallen....

27 oktober 2021 om 10:59

Is dat niet overal zo?

27 oktober 2021 om 11:35

Niet als je krediet hebt opgebouwd. Bij Ajax mag het best eventjes tegenzitten, Ten Hag ligt er dan niet 1,2,3 uit. Ajax is geen Barcelona waar het geheugen erg kort is.

28 oktober 2021 om 22:31

En wat heeft Barca hier mee te maken?😅

27 oktober 2021 om 13:11

Op dit moment is Newcastle ook verre van stabiel. Ze liggen op degradatiekoers en de coach is net ontslagen. Bovendien heeft die selectie nog heel wat kwaliteitsimpulsen nodig om het voetbal te spelen wat Ten Hag graag met z'n ploegen op de mat legt. Dan kun je beter bij Ajax blijven en wachten tot er een club voorbij komt die al aan dergelijke voorwaarden voldoet of waar dat al te bewerkstelligen is met 2 of 3 gerichte aankopen.

is er een bron? of is dit het gevoel van Valentijn?

27 oktober 2021 om 12:10

Valentijn "je hoort wel eens wat" Driessen, de man die zijn eigen geruchten om zeep helpt. Het is toch om te janken. Dit soort gezwets veroorzaakt gelukkig niet al te veel onrust, anders zou ik als club toch ook eens overwegen in actie te komen tegen die vent.

Denk dat Overmars dan ook niet zal overstappen. Ten Hag en Overmars vormen bij Ajax een perfect duo en geloven heilig in elkaar. Zie Ten Hag enkel voor een club als Bayern München de club verlaten. En geef hem ongelijk het gaat hem bij Ajax voor de wind en het ziet er niet naar uit dat verdere groei wordt belemmerd. Met de nieuwe opzet van de Champions League in 2024 vallen er nog tientallen miljoenen meer te verdienen en Ajax kan met de bouw van de nieuwe toekomst profiteren van een betere, kwalitatieve en innovatieve jeugdopleiding. Genoeg perspectief met een uitstekende basis om verdere groei te realiseren.

Ey yo, Driessen zegt hij gaat niet. Dan wordt ik toch wel bang hoor. Vaak gebeurt het tegenovergestelde. Ik hoop echt dat Driessen een keer goed zit

Haha, wat een man die Driessen. Eerst de geruchten in de wereld helpen dat hij wel eens zou kunnen gaan om zich nu af te vragen waarom hij Ajax voor the Championship in zou ruilen. Wat een manier van journalistiek.

27 oktober 2021 om 11:19

Het is gewoon lachwekkend. kortgeleden hielp hij ook een gerucht de wereld in, om een week later te vermelden "er werd vorige week gesproken over...", maar hij was de enige die erover had gesproken. Dat deze man zich nog journalist noemt, is te bizar voor woorden.

27 oktober 2021 om 11:34

Is toch goud voor z'n werkgever? Hij verzint eerst iets waar een groot aantal mensen op klikt, en dan ontkracht hij het weer, waardoor hij weer 100.000 clicks binnen haalt. Wij zijn die gekken die er maar op klikken

27 oktober 2021 om 16:44

Ik ben blij dat ik er niet aan meewerk. Ik lees en kijk nooit naar sport op de telegraaf, voornamelijk door Driessen. Helaas blijven sites zoals deze en tv programma's hem er steeds bij betrekken.

Die man is een karikatuur van sportjournalistiek

27 oktober 2021 om 19:36

Johannetje, je hebt dit bericht ook aangeklikt. Da’s ook weer aandacht voor Driessen. Ik vind het ook lastig, maar ook wij doen er aan mee.

27 oktober 2021 om 12:20

Newcastle speelt toch premier league?

27 oktober 2021 om 16:47

Klopt en staan 1 na laatste met 4 punten in 9 wedtrijden, dus degradatie is een serieuze optie. Tot deze inkeer is Driessen gekomen sinds hij dit weekend bij ESPN er die journalist van AD en Perez erop geduid werd.

27 oktober 2021 om 22:41

Ah, oké, maar dan ruilt ten Hag als hij nu opstapt, de CL niet in voor championship maar voor premier league. En dan nog 30 duels kans om degradatie te ontlopen.

Verstandig van hem. Zou als ik hem was lekker bij Ajax blijven. Heeft hier alles wat die wil en nodig heeft

27 oktober 2021 om 11:00

Klasse! Niet voor iedereen is alleen geld een drijfveer. Mogen veel voetballers een voorbeeld aan nemen.

27 oktober 2021 om 11:51

Op dit moment is dat zeker zo. Het gaat fantastisch, de sfeer is goed, ze gaan serieus om de prijzen meedoen, alles loopt goed. Pas als hij bij Ajax aan zijn plafond zit, gaat hij weg. Heel goed.

Van de categorie Ten Hag naar de categorie Gattusso. Dat gaat toch wel een beetje het verhaal van Newcastle zijn de komende jaren. Ze zullen wel bereid zijn met geld te strooien, maar de toplaag gaat er niet als eerste instappen.

Je gaat toch niet met een Gattuso aankomen, die richt zo'n club gegarandeerd de vernieling in. Veel te ontstuimig. Ik vind Fonseca ook relatief onbewezen. Lampard had bij Chelsea veel vertrouwen in de jeugdopleiding, maar die is bij Newcastle niet zo bijzonder (momenteel). Martinez wordt veel afgeserveerd maar hij heeft in dit schuitje gezeten met Wigan en toen ook de vervolgstap naar Everton gemaakt. Daar ging het ook niet goed, maar die hebben ook een weinig ambitieus transferbeleid (denk aan de waanzinnige bedragen die voor Iwobi, Sigurdsson of Richarilson zijn betaald ten opzichte van hun vooruitgang als club). Martinez kun je dan over twee jaar, als ie het onvermijdelijk niet goed gaat doen aan de kant schuiven voor een trainer die structurele tactische inzichten en wijzigingen door kan voeren. Zidane of Conte ga je nu niet kunnen scoren.

Vind het ook totaal niks voor ten Hag om naar een club te gaan zonder visie (op dit moment en de afgelopen jaren althans). Daarbij vind ik de Bundesliga veel beter bij hem passen.

Newcastle kan natuurlijk ook gewoon het 2de city worden. Budget /begroting bepalen voor een groot deel ook de ranglijst. Belangrijkste hier is het geduld van de investeerder. Of het moreel is hier te werken, velen vinden van niet tot dat ze zelf de aanbieding krijgen

27 oktober 2021 om 11:54

Hierboven is al een paar keer terecht gezegd dat de toppers niet direct gaan komen, je zal eerst subtop moeten halen.

Dit lijkt mij eerder een project voor een trainer die bereid is om de komende 4 a 5 jaar te willen gaan bouwen. En dan te accepteren dat aan het einde van die 4 a 5 jaar je op positie 5 t/m 8 staat in de Premier League. Manchester City heeft er bijvoorbeeld ook een aantal jaren over gedaan, Chelsea idem.

Denk het niet... Ik denk dat hij nee zegt tegen de club. Als Ajax hem 13 miljoen zou bieden, zou hij waarschijnlijk geen nee zeggen .

Denk dat NCU eenzelfde pad gaat inzetten als MCI jaren geleden. De eerste jaren zijn daarin altijd nog een beetje moeizaam. De eerste trainers die interesse hebben zijn niet altijd degenen die de beste resultaten neerzetten. Dan komen er ook nog aankopen die deels niet zullen passen en weer (voor veel minder) vertrekken, maar uiteindelijk zullen ze echt de weg omhoog wel weten te vinden (als er maar genoeg geld ingepompt blijft worden) en dan komt vanzelf het moment dat ze mee gaan doen om prijzen.

Geld bepaalt in het voetbal...

27 oktober 2021 om 11:54

maar dan moeten ze niet dit seizoen degraderen, want dan wordt het een nog langere weg

27 oktober 2021 om 11:57

Zeker waar, dus ze zullen in de winterstop al beginnen met kopen, denk ik.

Overigens best een interessante situatie, voor FM-spelers . Ik heb het wel eens gespeeld, een dergelijke club in november overnemen, terwijl ze stijf laatste stonden en degradatie vermijden. Soms ook niet gelukt en dan terugkomen vanuit de CS en uiteindelijk meervoudig CL winnaar worden... Maar ja, dat is FM .

Ik had het alleen gedaan met een afkoopsom van 30mil en een contract van 4 jaar. Alleen dan weet je zeker dat je de tijd krijgt.

Gelukkig. Blijft ons in ieder geval een hoop plaatsvervangende schaamte bespaard, als hij in zijn steenkolenengels met Twents accent de pers te woord moet staan.

27 oktober 2021 om 18:21

Hahaha, dus voor jou geen commentaar zoals deze 'de second helf we had dem complietlie zitting in our tuk. Zo aai tolt dem to keep it hennig on.'. Twengels is natuurlijk niet iedereen zijn smaak

27 oktober 2021 om 19:39

Ik snap niet waarom zoveel mensen dit belangrijk vinden. De man is een toptrainer, geen taalwonder. So what? Heb je Wormuth weleens Nederlands horen spreken? Dat lijkt ook nergens op maar het is toch mooi dat hij het doet?

Die Driessen die praat de ene dag zo en de volgende dag zegt ie het tegenovergestelde. Man man. En mensen trappen er nog in ook. Denk ff logisch na en je weet dat ten hag hier nu nooit in zou stappen.

27 oktober 2021 om 19:40

Ik denk dat als Ten Hag met Ajax nog zo’n topseizoen draait, dat hij daarna weg is. Twee keer is al razendknap, de clubs zullen in de rij staan, en de chemie bij Ajax gaat ooit wegebben.

Ten hag past sowieso niet in Engeland. Verschil in spelopvatting en taal is te groot. Ook zal hij het moeilijk krijgen met supersterren. Hij moet goed nadenken over zijn volgende stap en wat mij betreft past alleen een Duitse club bij hem.

Begrijp niet dat iedereen dit voor waar aanneemt terwijl je ziet uit welk bron dit komt. En dan nog complimentjes uitdelen aan ten Hag, dat hij niet gaat. Hij brengt iets de wereld in en vervolgens geeft hij aan dat hij het niet gaat doen en wij moeten daar met z'n allen in mee gaan. Valentijntje krijgt het weer voor mekaar. Ook een vorm van in de spotlights te blijven. Misschien moet ik maar solliciteren naar zijn functie. Zo heerlijk lijkt me dat.

27 oktober 2021 om 14:05

Het was niet valentijn die dit de wereld in heeft gebracht maar die krant in Engeland. De Daily Mail. Daar heeft valentijn het weer van. Maar die man waait met alle winden mee. Heeft elke dag weer een andere mening.

Ik hoop dat hij blijft maar het zou mij niets verbazen als ie wel vertrekt. En ja, hij verdient hier goed en zal waarschijnlijk al financieel onafhankelijk zijn maar als de geruchten waar zijn dan kan hij in alleen al drie jaar ruim 21 miljoen netto verdienen. Ook leuk voor een zorgeloos leven voor zijn kinderen en kleinkinderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren