Directeur Koevermans vertrekt na reeks van incidenten bij Feyenoord

Woensdag, 27 oktober 2021 om 08:32 • Laatste update: 08:59

Mark Koevermans vertrekt per 1 december als algemeen directeur van Feyenoord, zo maken de Rotterdammers bekend. Feyenoord schrijft dat ‘dat hij na een reeks van incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren en beslissingen te kunnen nemen, zonder zich af te vragen of dit impact zal hebben op de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin’. Koevermans kreeg de afgelopen maanden meerdere keren te maken met incidenten bij zijn eigen huis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

176 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Bizar. Gewoon weggepest door fans. Waarschijnlijk was na vorige week, en de rellen met die Duitsers de maat vol. En ik snap het wel. Ook nog eens per 1 december. Opzeggen en zsm weg. Treurige dag voor de feyenoord fan.

27 oktober 2021 om 08:46

1 ding scheelt, er is altijd wel weer iemand te vinden die het stokje overneemt en denk het te kunnen veranderen, ik denk dat zolang het gezeik blijft over nieuw stadion bouwen/de Kuip renoveren blijft elke directeur uiteindelijk problemen krijgt, hoe triest dat ook is van die gasten die voor zijn deur enzo gaan staan

27 oktober 2021 om 08:50

@Kokkie maar de kwaliteit van die mensen gaat afnemen zo. De beste mensen gaan niet op een plek zitten waar er zo met ze wordt omgegaan. Die zoeken een plek waar ze normaal kunnen functioneren.

27 oktober 2021 om 08:55

Het scheelt helemaal niks, hou toch op. Vind het zo zonde dat onze clubbie door zulke incidenten verpest wordt. De volgende zal nu ook nadenken wil ik deze circus wel meemaken? Juist nu zou je als Feyenoord supporter toch willen gedragen? Het gaat nu sportief de juiste kant op en dat zal ook financieel positieve gevolgen hebben. Treurig!

27 oktober 2021 om 08:56

Ik stem op Rico Verhoeven...

27 oktober 2021 om 08:58

Kokkie het nieuwe stadion hoeft geen belemmering te zijn.
Het grootste probleem is communicatie.
Waarom liggen de supporters de laatste jaren bij Ajax meer op 1 lijn omdat er gesproken word.
Betrekken is belangrijk. Waarom
Komt het oude logo terug bij Ajax?
Omdat er overleg is.

Daarnaast het nieuwe stadion is geen waterdicht plan. Het speelt al veel te lang heeft inmiddels 40 mil gekost en er staat nog niks.

27 oktober 2021 om 09:06

Nou supporters, dan zijn er een aantal al lekker aan het overleggen. 99% zijn voorbeeldige supporters en 1% verpest het. Toch gek dat die ene procent voor zoveel onrust zorgt.

27 oktober 2021 om 09:37

"1 ding scheelt, er is altijd wel weer iemand te vinden die het stokje overneemt en denk het te kunnen veranderen"
Kokkie, vergeet niet dat Feyenoord maanden bezig is geweest om een goede algemeen directeur te vinden voor Koevermans werd aangesteld. Het is vrij uitgebreid gedocumenteerd dat Koevermans niet de eerste kandidaat was, maar na het vertrek van Gudde waren er maanden dat er geen algemeen directeur was. Statutair gezien werd Koevermans verplicht doorgeschoven te worden, omdat Feyenoord tegen de maximum termijn aan kwam zonder een algemeen directeur.

En dat was voordat de huidige algemeen directeur weg geïntimideerd werd. De zoektocht zal nu niet makkelijker zijn geworden.

27 oktober 2021 om 09:38

@bliek, maar wat heeft praten met zulke gasten voor zin dan? Ik neem aan dat de leider(s) van jullie supporters verenigingen dit gedrag ook afkeuren, met die mensen wordt vast gesproken maar die hebben dit gedrag van vaak jonge jongens ook niet in de hand helaas, vanuit de politiek wordt er ook geen actie ondernomen tegen hooligan geweld en dat soort dingen en als club zijnde kan je buiten het stadion weinig betekenen, het is gewoon lastig om het helemaal uit te bannen aangezien het steeds weer kleine groepjes mensen zijn die er een puinhoop van maken

27 oktober 2021 om 09:45

@Bliek: Bij Ajax ligt het goed tussen de supporters en het bestuur puur vanwege de sportieve en financiele prestaties. Introduceer het oude logo maar na een seizoen als Ajax als 6e eindigt. Alsof ze dan nog goed zouden liggen.

27 oktober 2021 om 09:53

@Bliek

Ik vind supporters informeren bij een mogelijk oud logo opnieuw invoeren nogal een verschil tov het bouwen van een nieuw stadion. Wanneer je de supporters een stem geeft bij zulke ingrijpende plannen, zorg je er ook voor dat je meerdere tegenstanders creëert.. je hebt ze immers betrokken bij de plannen en nu vinden ze dat je niet doet wat zij hadden gewild en krijg je hommeles.

Ik neem aan dat er heus wel vooraf een grote informatieve actie geweest is waarbij supporters hebben kunnen aangeven wat hun voorkeur is, maar voor de definitieve besluitvorming moet de directie gewoon knopen doorhakken en daarin ongestoord door kunnen pakken. Triest dat dit nu dit effect heeft.

27 oktober 2021 om 10:39

Dan kunnen we een eeuwigheid wachten want de laatste keer dat ajax buiten de top 4 eindigde is alweer 20+ jaar geleden. Bij Ajax ligt het goed met het bestuur omdat Ajacieden weten dat de staf en het bestuur hun ziel en zaligheid erin stoppen, een keer een minder jaar kan gebeuren. Daarnaast helpt het ook dat Marc en Edwin legendarisch zijn in de Ajax historie.

27 oktober 2021 om 10:44

@ryanbabel8 het is misschien 1% dat zo extreem is dat naar het huis van de TD gaat, het groepje tuig onder de feyenoord fans is helaas vele malen groter...

27 oktober 2021 om 10:45

@middeva88 Koevermans kwam niet na Eric Gudde maar na Jan de Jong.

27 oktober 2021 om 10:57

@geitje je hebt helemaal gelijk. Foutje van mijn kant.

27 oktober 2021 om 11:09

@kokkie eens je gaat het nooit geheel uitbannen. Echter is het wel belangrijk om in gesprek te blijven.
Zorg dat je met bepalende personen praat dan komt het corrigeren onderling wel.
@ajaxwestham
Uiteraard was dat logo maar een voorbeeld. Door dat logo is er wel weer krediet gemaakt.
Nee er is weinig tot niet gepraat en dat word ook niet met de supporters verenigingen.
Alles ligt mijlenver uit elkaar.
Er gebeuren een hoop dingen die elkaar ver uit elkaar drijven.
1 voorbeeld waarom wordt er geen onderhoud meer aan de Kuip gepleegd?

Nogmaals de meeste zijn niet tegen een nieuwe stadion maar wel tegen een plan waar je uiteindelijk niets mee opschiet als club zijnde.
Er zit nu inmiddels 40 mil in en er staat nog niets hoe lang zijn we bezig 3 jaar?

27 oktober 2021 om 11:30

Het gezeur over het nieuwe stadion is bijna voorbij. In december zal men communiceren dat men de laatste investeerders niet heeft kunnen vinden en dat de bouwkosten zodanig gestegen zijn dat men het stadion niet meer kan realiseren op basis van de oude begroting. Daarmee is het na al die jaren eindelijk klaar. Het heeft allemaal veel te lang geduurd, hield Feyenoord jarenlang in een houdgreep.
Een goede nieuee directeur vinden zal niet eenvoudig zijn, de impact op iemands gezin is gewoon erg groot. Velen zullen het dan ook wel twee keer nadenken voordat ze besluiten hier in te willen stappen.

27 oktober 2021 om 11:59

Misschien moeten ze gewoon iemand zoeken die op diverse niveau's in Europa gevoetbald hebben. Of gewoon zelf opleiden...Kijk naar de combi van de Sar en Overmars. In de slechte dagen liep van de Sar nog stage...zelfs die heeft Ajax volledig opgeleid..van voetballer tot algemeen directeur. Maar goed...wie zal het stokje nu dragen?

27 oktober 2021 om 12:44

Als je oud spelers heb die de capaciteiten hebben is dat denk ik toch wel een voorkeur.

Intern bij Feyenoord zijn te veel machtspelletjes. En die moeten eerst de kop ingedrukt worden.

27 oktober 2021 om 17:36

Mwoah Bliek in die docu op Disney v Feyenoord worden er wel meerdere avondenet verschillende supporters georganiseerd, maar erg veel wordt er dan niet gezegd door die supporters vind ik. Ik krijg het gevoel dat dat nieuwe stadion bijna een must is om aan te haken bij de top, maar veel Feyenoorders zijn daar pertinent op tegen ( wat ik ook weer snap want sentiment en prachtige sfeer). Dan is communicatie wel lastig.

27 oktober 2021 om 22:03

Twente er zijn er genoeg niet tegen een nieuwe stadion.
Wel tegen dit plan wat Feyenoord verder de problemen in brengt en structureel niet meer oplever.
Eerst zou er gegarandeerd 50 mil binnen komen nu is het nog maar 25.

Als Feyenoord met een goed plan komt dat Feyenoord verder brengt is er niks aande hand

27 oktober 2021 om 08:54

Het zijn geen fans. Ze gebruiken Feyenoord als huls om te kunnen schieten. Ze geven niks om de club en in mindere mate om voetbal.

27 oktober 2021 om 09:00

Mag ook hopen dat Feyenoord de kaarten voor Berlijn zal weigeren, want dat word de druppel voor de UEFA denk... Kan NOOIT goed aflopen in Duitsland

27 oktober 2021 om 09:19

Helemaal mee eens geef die kaarten aub terug want dat wordt de doodsteek voor de club.

27 oktober 2021 om 09:26

Dat maakt geen verschil, er hebben inmiddels al duizenden 'feyenoorders' en Feyenoorders een reis geboekt. Die gaan daar naartoe, kaartje of niet. Dan kun je ze waarschijnlijk nog beter in het stadion hebben dan erbuiten.

27 oktober 2021 om 09:46

Denk het niet, als je als club ervoor zorgt dat je geen kaarten afneemt, ben je niet hoofdverantwoordelijk voor de shit dit mogelijk gaat plaatsvinden buiten. Als het in het stadion misgaat is het veel erger voor de club zelf. Handen aftrekken dus.

27 oktober 2021 om 10:42

Zegt veel over dat leeghoofderige gedrag van de feyenoord supporters. Heb je eindelijk weer eens kans om hoge ogen te slaan in een europees toernooi ga je hier zo mee om.. dit zijn toch de leukste potjes om heen te gaan

27 oktober 2021 om 09:05

Inderdaad triest. Terreur wint en eerlijk gezegd vind ik het niet eens onbegrijpelijk van Koevermans.
Het probleem bij Feyenoord zit dieper dan een selectie die niet helemaal top is of een gebrek aan geld.

27 oktober 2021 om 09:08

Triest dit. Maar ik begrijp het van zijn kant wel. Helaas krijgen de pestende fans dan ook 'hun zin'. Ongelofelijk trieste gang van zaken.

27 oktober 2021 om 11:39

De manier waarop verdient alles behalve de schoonheidsprijs. Toch zijn een hoop Feyenoorders er blij mee. Ikzelf ook. Ik ben niet voor of tegen een nieuwstadion maar het plan moet wel waterdicht zijn en kunnen rekenen op steun van de achterban. Door een zeer slechte communicatie hieromtrent gaat geen enkee directeur het redden bij onze club.

Hebben alle zogenaamde “supporters” die hem weg willen door hun kut gedrag toch weer hun zin. Je moet nooit buigen voor zo een figuren. Want zo weten ze dat ze altijd hun zin krijgen.

27 oktober 2021 om 08:38

Absoluut mee eens, maar je kan niet aan iemand vragen de veiligheid van zijn gezin op het spel te zetten..

Linksom of rechtsom moet er veel harder en eerder tegen de idioten die hier verantwoordelijk voor zijn opgetreden kunnen worden.

27 oktober 2021 om 08:40

Tot dat het je eigen gezin is die veel belangrijker zijn dan alles wat met voetbal te maken heeft. Ik zou buigen. Mijn gezin is belangrijker dan mijn eer en onveilige leefsituatie

27 oktober 2021 om 09:27

Dus dat. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat dit weliswaar een droom voor hem was, maar dat alle deuren voor hem open gaan. Het is bij Ajax ook gebeurd met oa Jaakke.

27 oktober 2021 om 08:42

Snap dat je niet moet buigen voor dit soort figuren, maar het probleem is dat dit soort figuren alleen maar gevaarlijker aan het worden zijn.

27 oktober 2021 om 08:46

Als overheid moet je niet buigen voor terreur, als medewerker van een bedrijf moet je je biezen pakken en wegwezen.

27 oktober 2021 om 09:29

Je moet nooit buigen? Als jij en je gezin je vanwege je baan niet meer veilig voelen in eigen huis? Ik weet niet hoor, maar dan is het voor mij absoluut geen gekke beslissing te noemen om te stoppen. Er zijn belangrijkere dingen in het leven. Daarnaast zal hij met Feyenoord op z'n CV heus wel ergens anders aan de slag kunnen. Prima beslissing en het geeft weer eens aan dat Feyenoord wel degelijk een probleem heeft met een deel van hun aanhang. Ik las laatst over 'selectieve berichtgeving' en 'dit gebeurt bij elke club, alleen bij Feyenoord schrijven ze er meer over'. Nou, na zo'n beslissing van de algemeen directeur, lijkt het me wel duidelijk dat het extreem is.

27 oktober 2021 om 09:56

Ik begrijp je redenatie, maar wij kunnen niet oordelen over iemands gevoel van veiligheid. Als hij zelfs thuis niet meer veilig is en ook zijn gezin dan moet je de juiste keuze maken.

27 oktober 2021 om 10:46

Echt diep en diep triest dit schaam me als voetbalfan

Die zogenaamde supporters maken alles kapot. Het is een weerspiegeling van de maatschappij. Nederland veranderd in één grote getto.

27 oktober 2021 om 08:48

Overdrijven is ook een vak. Ga een keer een ritje door Philadelphia of Chicago maken en je praat wel anders. Feit is wel dat bij Feyenoord enorm veel mensen uit het afvoerputje van de maatschappij bij elkaar komen. Zij pesten de directeur weg, zorgen voor enorme boetes en bedreigen mensen van Feyenoord City. Op deze manier kan Feyenoord nooit zijn volledige potentieel waarmaken. Feyenoord hoort qua potentieel vlak achter Ajax te staan. Op het moment kan je het niet eens een concurrent van Ajax noemen. Erg jammer voor de Eredivisie dat Feyenoord zo een grote groep sneue figuren aantrekt. En ja, bij PSV zitten ook idioten. En ja, niet elke Feyenoorder is een doorgesnoven tokkie. Feit is dat er bij Feyenoord procentueel wel enorm veel op de tribunes zitten.

27 oktober 2021 om 08:52

@PSV, ik ben Ajacied en heb juist de indruk dat er bij Fey en Ajax vergelijkbaar tuig rondloopt, maar juist bij PSV minder. Klopt dat niet in jouw ogen?

27 oktober 2021 om 08:57

feyenoord toch overduidelijk meer

27 oktober 2021 om 09:02

Tja regio Rotterdam is gemiddeld lager opgeleid dan andere regio’s in Nederland, wellicht is het een weerspiegeling daarvan?

Erg sneu verhaal in ieder geval, maar er hoeft maar 1 gek tussen te zitten…

27 oktober 2021 om 09:04

Feyenoord inderdaad een stuk meer dan bij Ajax en PSV. Bij Ajax zitten met alle respect een hoop bioscoopsupporters op de lange zijde die nauwelijks juichen bij een goal tegen PEC. Bij PSV heb je veel gezinnen op de lange zijde die gezellig voetbal komen kijken. Bij Feyenoord heb je zoveel tuig op de hele eerst ring, kijk maar eens goed tijdens wedstrijden. Nogmaals bij de F-side of EHV-hools staan natuurlijk ook geen lieverdjes.

27 oktober 2021 om 09:06

Denk dat je gelijk hebt, al wint er maar 1 fanbase het riant in de doorgesnoven wedstrijd.

27 oktober 2021 om 09:13

@pavol_demitra3 je weet zelf ook dat de opleiding niet het grootste probleem is.
Mensen zonder hoge opleiding kunnen nog steeds hun kinderen heel netjes opvoeden.
Ze hebben ergens anders meer dan 50% van in Rotterdam, dat helpt niet.

27 oktober 2021 om 09:16

Psverein, Je ziet dit wel heel duidelijk bij een doelpunt trouwens, bij Feyenoord zie je door het hele stadion uitbundig juichende mensen waar ze bij Ajax en PSV rustig een beetje klappen (buiten de sfeervakken).

27 oktober 2021 om 09:26

@nederland79 Heb je het nu over buitenlanders? Zo ja, dan betwijfel ik of dat cijfer klopt. Maar belangrijker nog, zie ik de relevantie totaal niet. De probleemsupporters zijn namelijk van oudsher al voornamelijk blanke nederlanders.
Ik weet dat het weer terug in de mode is om buitenlanders van alles de schuld te geven, maar nu nog meer dan in andere situaties gaat de vlieger niet op.
Als je het niet over buitenlanders had, dan alvast mijn excuses.

27 oktober 2021 om 09:35

@nederland79 Ze zouden jou een keer moeten verwijderen van deze website. Kan de keren niet eens op twee handen tellen dat jij suggestieve bullshit plaatst die te maken heeft met xenofobische gevoelens. Voetbalhooligans zijn misschien wel de meeste blanke groepen in de samenleving. Zijn vaak doorgesnove blanke hooligans. Bizar verwijt dit.

27 oktober 2021 om 09:36

Toch wil ik hier een lans breken voor een groot deel van de medesupporters. Hieronder al hard uitgehaald naar de mongolen die hier verantwoordelijk voor zijn, maar een fanatiek publiek is niet hetzelfde als tuig. In de Kuip leeft een groot deel, uit alle lagen van de bevolking, intensief mee. En ja, daar zijn ook gezinnen met kinderen tussen. Vaders en zonen maar ook moeders en dochters. Inmiddels heb ik door het hele stadion heen gezeten en kan ik zeggen dat velen het op hun eigen manier beleven, maar dat dit in heel veel gevallen op een normale manier gaat. Langa het veld staan de "helden" vooraan met hun middelvingertjes. De 12 rijen daarachter maken mensen misschien wegwerp gebaren maar gedragen ze zich gewoon. Enige waar je echt verschil kan merken is achter de goal aan de fanatieke zijde. Daar merk je dat een deel wordt opgezweept door de verkeerde fans. Als je daar de mongolen uit zou snijden zouden velen zich beter gedragen. Zo werkt dat met meelopers en anonimiteit. Maar verwar fanatiek alsjeblieft niet met tuig omdat dit bij je eigen club er anders aan toe gaat. Dat diepe gevoel van trots zit nu eenmaal in alle Feyenoorders en dat maakt de club zo mooi in mijn beleving. Daar voel ik mij ook enorm door aangetrokken. Wat anderen daarvan vinden boeit de meeste terecht niks. Maar een groot deel van al die fanatiekelingen kent wel de grenzen van het fatsoen. Helaas zijn de negatieve excessen ook een aantrekkingskracht geweest op sommige die je gewoon er niet bij wil hebben. Dat is een treurige constatering.

27 oktober 2021 om 09:38

@nederland79, wat insinueer je nou? Moslims, Marokkanen, havenarbeiders, pvv'ers, expats? Mbt opleiding draai je het volgens mij om: de meeste lager opgeleiden zijn heel leuke nette etc mensen, dat is niet wat wordt beweerd. De meeste hooligans zijn lager opgeleid, dat is denk ik wat wordt beweerd. En als je dan een regio hebt met veel lager opgeleiden, dan is er dus mss meer kans op hooliganisme. Ik weet overigens niet of die logica klopt.

27 oktober 2021 om 09:39

@Nederland79, dat is in het geval van Feyenoord klinkklare onzin! Ik zie een hoop diversiteit en dat maakt mij trots op de club. Het enige wat echt nog nooit een issue is geweest binnen de club en dat is dat iedereen welkom is van alle lagen en groepen. Ik zie mensen van Surinaamse, Turkse, Marokaanse komaf in De Kuip en die gedragen zich gewoon zoals het hoort. Het zijn echt onze blanke helden die de boel verzieken.

27 oktober 2021 om 10:45

@PSVerein, het klopt wel wat je zegt wat betreft eerste ring. Dat was me jaaaaren geleden al opgevallen. Kan me nog heel goed herinneren een zes jarige schattige uitziende blonde jongen met een Feyenoord shirt uit het publiek zijn middelvinger opstak. Deze foto ging in alle grote talkshow wereldwijd over....priceless!

27 oktober 2021 om 11:39

Wat heeft Rotterdam hiermee te maken ( qua skyline trouwens de mooiste stad van Nederland). Bij Sparta hoor je dit soort dingen nooit ook een club in Rotterdam.

Je zei iets over buitenlanders kijk even alle beelden na bijvoorbeeld van NEC nog vorig week dat waren blanke Nederlanders.

27 oktober 2021 om 12:29

Die foto van dat blonde jochie was overigens niet Feyenoord, van het origineel zijn veel fotoshop varianten met clubshirts te vinden.

27 oktober 2021 om 12:54

@Beserko dat was wel degelijk een Feyenoorder. Is later zelfs nog een item van op TV geweest toen hij volwassen was.

27 oktober 2021 om 13:29

@Berserko, dat jongetje was wel degelijk supporter van Feyenoord. Ik heb jaren later nog een interview met hem gelezen over die foto.

27 oktober 2021 om 15:04

Oh joh haha. Stiekem toch wel leuk, zeg ik eerlijk.

27 oktober 2021 om 08:57

Welke ghetto? Nederland wordt met het jaar maar veiliger. De criminaliteit in cijfers loopt al jaren terug. Wat klets je nou voor onzin.

27 oktober 2021 om 09:19

Loopt dat terug of doen veel minder mensen aangifte omdat ze niet durven of omdat ze het gevoel hebben dat dat toch geen zin heeft?

27 oktober 2021 om 09:40

Natuurlijk is onderrapportage een probleem. Maar dat betekent niet dat Nederland niet tegelijkertijd veiliger, rijker en beter is geworden. Je kan het niet willen zien, maar de cijfers zijn duidelijk. Zoek op Google maar naar Brainwash en dan veiligheid Nederland. Dan krijg je een stuk over hoe Nederland veiliger wordt, maar we (jij) dat niet willen geloven. Bekend fenomeen.

27 oktober 2021 om 09:50

Georganiseerde criminaliteit neemt toe.
Daarnaast ken ik zoveel mensen die geen aangifte doen, omdat hun naam dan aan de dader wordt gegeven, maar de naam van de dader niet aan het slachtoffer.

27 oktober 2021 om 09:52

Vroeger werden er 10 mensen gemolesteerd en nu 7 neer gestoken. Cijfers zijn niet altijd een juiste weergave. Het leven op de straat is heftiger geworden.

27 oktober 2021 om 16:44

Ken jij echt zoveel mensen in die situatie snape? Ik ken er namelijk niet een, laat staan heel veel.

27 oktober 2021 om 09:03

En toch zit er een kern van waarheid in @Willy85 zijn opmerking. Het zijn kleine minderheden die het voor de rest van de maatschappij verpesten, dit alles omdat de overheid niet hard genoeg optreedt om vrijheid van meningsuiting te bevorderen en discriminatie tegen te gaan… er wordt geen grens getrokken… ja met grenzen trekken benadeel je wel eens iets of iemand, maar met deze situatie zijn we ook niet blij toch?

27 oktober 2021 om 12:02

Je spelt het woord iig op ze ghetto’s

De reden waarom is erg treurig. Voor de rest vraag ik me af of dit ook nog een teken is voor het nieuwe stadion? Daar moet het einde van het jaar toch ook een klap op worden gegeven? Ziet hij die bui ook al hangen dat dat niks word?

27 oktober 2021 om 09:14

Ik mag voor iedere Feyenoord supporter hopen dat dat wel iets wordt, anders is de club de komende decennia nog steeds een subtopper met af en toe een uitschieter.

27 oktober 2021 om 09:15

Tja je kunt overal iets achter zoeken. Of het besluit er wel/niet iets mee te maken heeft weet ik niet. Maakt mij ook niet uit want ik denk dat het gezeik en de bedreigingen verreweg de belangrijkste rede zijn.

Lekker gedaan hoor, stelletje debielen.

Gudde is weer beschikbaar, hoorde ik.

Deze wereld is echt krankzinnig aan het worden dat mensen van het bestuur bedreigd, bestolen of aangevallen worden. Ook al heb je een clubhart dat maakt deze losers allemaal helemaal geen zak uit. Uitschot van de maatschappij en een doorn in het oog voor de echte voetballiefhebbers. Succes Koevermans! Ik hoop dat ie bij zijn volgende baan wel de waardering krijgt die hij verdiend.

Hopelijk hebben 'die supporters' nou hun zin met die gekkigheid de afgelopen tijd. Het is al jaren een probleem en dit zat er natuurlijk een keer aan te komen. Het is werkelijk te schandalig voor woorden dat niet iedereen om de club Feyenoord veilig zijn werk kan uitvoeren. Voor de aankomend algemeen directeur zou het eigenlijk ook een doel moeten zijn om dit soort tuig eeuwig de club uit te trappen. Verder wens ik Koeman het allerbeste, had vooraf weinig vertrouwen in hem op deze positie maar heeft het toch meer dan aardig gedaan.

27 oktober 2021 om 12:36

Helaas vinden ze altijd wel een reden om zich te laten gelden. Gaat het sportief minder, dan staan ze bij spelers in de tuin.

Diep en diep triest. De man probeert er het beste van te maken en wordt thuis belaagd door de zogenaamde supporters, beter bekend als gestoorden. Ben benieuwd wie er nu gaat instappen bij Feyenoord, je kan het gewoon niet goed doen bij deze club als algemeen directeur zijnde.

Weggepest door tokkie volk die denken dat ze boven de maatschappij staan. Droevig.. dat nieuwe stadion is gewoon hard nodig.

Alle directeuren gaan sneuvelen met dit stadionplan waar een deel het niet mee eens is. Je kan dit nooit en te nimmer goed doen. Er is één optie de grote kale leider terug in huis halen

27 oktober 2021 om 08:45

Trauner is er al.

27 oktober 2021 om 08:48

Jorien wil wel terug komen bij Feyenoord hoor

27 oktober 2021 om 09:28

Maar dan komt er ook geen nieuw stadion want hij is een tegenstander daarvan

27 oktober 2021 om 11:17

Die wil vast wel terug komen maar dan ga je er wel aan voorbij dat vd Herik zelf ook door een deel van de fans de kuip uit is gejaagd en dat hij de voorzitter was onder wie de financiele elende begon en die de club met een negatief eigen vermogen achter liet.
Hij is tegen de komst van een nieuwe kuip dus dan zal dat plan sowieso sneuvelen.
Of een nieuwe kuip wel of geen goed idee is weet ik niet, daarvoor moet je echt naar de cijfers kijken. Maar niets doen is, als Feyenoord aan wil blijven haken of zelfs verder wil, is ook geen optie, dan moet je toch ergens een nieuwe weg in slaan.
Of iemand die inmiddels bijna 80 is, en onder wie Feyenoord sportief wel successen haalde maar financieel richting de afgrond ging, dan de persoon is om met Feyenoord een nieuwe weg in te slaan weet ik niet.

Wat ongekend triest. Inktzwarte dag voor de club. Mijn prachtige club is gegijzeld door een stel criminele primaten. Sommigen zullen zeggen dat bedreigen nu loont, maar dat is altijd makkelijk gezegd wanneer het je zelf niet overkomt. Ik begrijp dit besluit volkomen, hoe triest het ook is.

Ik wens dhr. Koevermans toe dat hij en zijn naasten in rustiger vaarwater terecht komen. Ik schaam me ervoor dat krachten rond mijn club mensen zo diep kunnen beschadigen.

27 oktober 2021 om 09:14

Inderdaad, inktzwarte dag voor mijn club, maar eigenlijk voor het hele voetbal en onze samenleving. Dit is in mijn ogen het dieptepunt van alle rellen etc van de afgelopen tijd. Het tuig heeft de macht gegrepen in de stadions en de omgeving daarvan en directies, politie en wetgevende macht staan machteloos toe te kijken hoe de tokkies van Nederland zowel mensen als eigendommen vernielen en slopen.

Zelfde als die wappie demonstranten, en de kneuzen die online bedreigingen doen, of de wappies die foto’s maken van medici die corona bestrijden en politieagenten en online oproepen om die mensen te doden etc.

Waar gaat dit heen? Pak dat vullis eens aan, dan moeten er maar doden vallen aan wappie en tokkie zijde. Maar zo kan het niet langer door gaan.

27 oktober 2021 om 09:36

Dit is niks nieuws hoor. Ajax directie durft al jaren hun achterban niet aan te pakken of uberhaupt toe te spreken. Die apen stonden ook meermaals op de stoep om "even uit te legguh hoe het zit"

27 oktober 2021 om 11:14

Dat weet ik, maar als we de laatste maanden zien wat er alleen al bij Feyenoord gebeurde met dit debiele volk, met de grote regelmaat dat het gebeurt, mogen we toch van een triest dieptepunt spreken. Een directeur betaald voetbal stapt op omdat hij en zijn gezin thuis bedreigd worden. En, net als de periode waarover jij spreekt, staan de handhavers machteloos. Dat is bijna net zo triest.

27 oktober 2021 om 12:10

@FR_Ronnie, precies zoals je het zegt: niet alleen voor Feyenoord maar voor onze hele samenleving. Het is toch verschrikkelijk dat iemand weggaat om zijn gezin veilig te houden! De politie durft vaak al niets te doen omdat er dan meteen wordt geklaagd over politiegeweld.

Echt zo zonde hoe het imago van Feyenoord steeds verder het putje in glijdt door idioten die op een oertijd stammende methode hun clubliefde moeten laten blijken. Ik kom zelf uit een Feyenoord-familie en had van oudsher sympathie voor deze club, echter is dat sinds het incident met Van Gaal steeds minder en minder geworden. Echt eeuwig zonde. Als je het imago van Rotterdam ziet, wat bijvoorbeeld een evenement als de marathon allemaal te weeg brengt en dan vervolgens Feyenoord ziet... Het contrast kan haast niet groter deze dagen. Misschien wordt het eens tijd dat ook daar een revolutie uitbreekt, net zoals dat bij Ajax gebeurde.

27 oktober 2021 om 08:59

Daar stonden ze niet met een groep in de tuin van de toenmalig voorzitter van de rvc om hem te bedreigen?

27 oktober 2021 om 09:08

Alkmaar54

"misschien wordt het eens tijd dat ook daar een revolutie uitbreekt, net zoals dat bij Ajax gebeurde.'

Wie zou dat moeten doen dan bij Feyenoord?

Bij Ajax hadden wij geluk met JC, de absolute grootheid van de club. Die man had natuurlijk een uitgesproken mening en duidellijke en unieke visie. Ook had die man geen afkeer tegen 'moderne tools', zolang herkenbaarheid, opleiding, aanvallend voetbal maar nagestreefd werd.

Bij Feyenoord denk ik dan aan mannen als v Hanegem, Wim Jansen etc. Probleem van deze mannen, zijn dat zij erg ouderwets zijn/denken. Hebben niets met 'moderne' tools zoals data, video opnames etc.
Hoort ze vaak ook zeggen, onzin in onze tijd etc.

Dat lijkt mij het probleem van Feyenoord. Uit andere generaties heb je ook niet echt zo een grootheid.

27 oktober 2021 om 09:14

Heb het idee dat Slot en Arnesen wel voor deze revolutie kunnen zorgen. Er moet inderdaad alleen een geschikte algemeen directeur worden gevonden. Ik heb mijn God geen idee wie dit moet gaan doen. Niemand die hier vooralsnog zijn vingers aan wil branden.Ik zou als Feyenoord zijnde wel een statement maken, geen supporters mee naar Berlijn. Deze ‘klootzakken’ (zo noem ik ze maar even) moeten echt gaan realiseren dat zij het probleem zijn.

27 oktober 2021 om 10:01

Van Bronckhorst, Van Persie, Fraser, De Goey, De Wolf, Bosvelt en Van Wonderen zijn allemaal echte Feyenoorders die nog allemaal actief zijn in de voetballerij. Daar moeten toch wel geschikte namen tussen zitten zou je zeggen.

27 oktober 2021 om 10:16

@mike1992

"heb het idee dat Slot en Arnesen wel voor deze revolutie kunnen zorgen."

Zijn beiden goed bezig, maar toch niet de personen die alles omgooien en waar fans dan steunen?
Denk wel dat beiden rustig kunnen werken om Feyenoord weer aan de top te brengen.

@alkmaar54

"van Bronckhorst, Van Persie, Fraser, De Goey, De Wolf, Bosvelt en Van Wonderen "

Allemaal Feyenoorders, maar niet echt mensen toch die een revolutie kunnen starten en de alles op een andere boeg gooien. Matige trainers eruit gooien, een visie plaatsen, nieuwe mensen aantrekken. Afdwingen alle elftallen gaan volgens filosofie spelen.

- v Brockhorst was een behoudende coach, die puur voor resultaat ging. Gaf ook niet veel vertrouwen aan de jeudg. Verder een rustige man. In mijn ogen ongechikt.

- v Persi, zeer goede speler, maar nog redelijk onbekend op zijn kwaliteiten als trainer of bestuurder. Ken zijn visie ook niet en weet niet of hij het kan overbrengen.

- Fraser, aardige coach, maar ook te veel resultaat. Niet iemand die de club wakker kan schdden.

- de Goey.................................................
- de Wolf is een meeloper. Lijkt mij niet de persoon en iemand die inhoudelijk echt te kort komt. Ideaal als eeuwige assisent trainer.

- Bosvelt, goede speler. Verder onbekend qua visie etc.

- v Wonderen lijkt mij echt een goede trainer. Maar ook niet iemand om revolutie te starten. Denk wel zeer geschikte opvolger voor Slot. Speelt echt goed voetbal, geeft jeugd de kans. Ken hem natuurlijk niet als bestuurder.

Jammer dat een Gullit zo matig was als trainer. Door zijn gebrek aan resultaten wordt hij niet meer serieus genomen. Maar qua voetbal zegt hij wel vaak zinnige dingen, heeft ook gewerkt met JC en heeft natuurlijk veel charisma en gigantisch netwerk.
Jammer dat hij niet gelijk de bestuurderskant was opgegaan. Onder de vleugels van ervaren CEO het vak leren.

Als er onrust is, denk dat hij wel in staat is om rust te brengen. Voor groep fans staan. man heeft goede uitstraling.

Verder weet ik echt niet. Eerst zou Feyenoord ook moeten bedenken wat hun idenditeit is. Vroeger was bekend om mouwen opstropen en bikkelen. Wat gaat de club onderscheiden?

Misschien een jozsef kiprich, die is mate populair. Weet niet hoe hij presteert tegenwoordig.27 oktober 2021 om 11:21

@mike: waarom een statement maken door geen supporters mee te nemen naar Berlijn. Ik weet dat mijn zoon ook al een kaart heeft, en die heeft een grote hekel aan supportersgeweld en het gedrag van de tokkies die bestuursleden en architecten thuis opzoeken.
Ik denk dat 99,99% van de bedoelde tokkies die deze acties uitvoeren al een stadionverbod hebben en dusgeen kaartje kunnen kopen via de reguliere weg. De relschoppers die gaan, hebben of geen kaartjes of deze via via via bemachtigd. Moet je daarom de goedwillenden benadelen?

27 oktober 2021 om 12:43

Ik heb Bosvelt zeer hoog zitten. Die heeft echter best wel diepe connecties met de harde (en foute) kern, niet iemand die daar hard in zal willen grijpen.

en dat door een 100 a 200 personen die zogenaamde clubliefde zouden hebben maar zelf niet eens inzien dat ze de club op deze wijze naar de afgrond helpen. Echt walgelijk

27 oktober 2021 om 09:01

Ga daar maar niet vanuit. Als ik het twotteraccount zie van Frfc over het vuurwerk doen ze alles om de boetes recht te lullen en verwijzen ze naar de bedragen die in het stadion zijn gestopt om hun punt te maken... Dat ze tegenwoordig ook vuurpijlen afschieten die aan de andere kant van het stadion iemand verwond hebben hoor je ze niet over. Zo selectief is de hele meute dan wel weer.

27 oktober 2021 om 09:11

@poelie81

"ie zogenaamde clubliefde zouden hebben maar zelf niet eens inzien dat ze de club op deze wijze naar de afgrond helpen. Echt walgelijk"

Eens, alleen in hun perspectief is het niet afgrond in helpen. Zij denken nieuwe stadion is het einde van de club. Wordt afgepakt van "het volk" en gegeven aan de yuppies, hipsters, mannen in pak.

Clubs, zouden eens hard moeten optreden tegen de harde kern. Als er iets gebeurd, alle banden doorbreken, priveleges afpakken. Dan houdt het wel op. Dan kan die kern gasten zelf optreden tegen de malloten.

Soms is het echt diep triest gesteld bij Feyenoord helaas. Veel succes in de toekomst Koevermans. Dat je maar een werkplek vindt waar je wel beslissingen kan nemen zonder dat je bedreigd wordt...

Ik schaam mij gewoon als Feyenoorder voor deze eencellige "supporters".

Treurig maar zeer begrijpelijke keuze van deze man. Ik zou er ook mee stoppen als ik die randdebielen voor mijn huis zou krijgen en de veiligheid van mijn gezin in het geding zou zijn. En trouwens ook als het om mijn eigen veiligheid zou gaan. Dat is het echt niet waard. Ik kan zijn inhoudelijke werk niet beoordelen maar kwam op mij echt niet slecht over. Slecht nieuws voor de club Feyenoord.

Ik ben zo ongelofelijk klaar met dat clubje idioten dat zich met Feyenoord associeert. Vreselijk dit.

Los van de bedreigingen, die natuurlijk vreselijk zijn, heeft deze man werkelijk niks klaargespeeld in zijn tijd bij Feyenoord. Ben totaal niet rouwig dat hij vertrekt. Al gaan de volgende directeuren het even zwaar krijgen met zo'n gigantisch dossier als die van het stadionplan. Die de club in tween scheurt. Onder het bewind van deze Koevermans is er ca. 35 miljoen naar stadionplannen (!!!) gegaan. Dat is alleen al aan consultancy, architecten etc. Totaal incapabel.

27 oktober 2021 om 09:00

Zijn vertrek kan je niet los zien van de bedreigingen. Iemand die moet zwichten voor (dreigend) geweld bij onze club, door de eigen achterban. Daar zou je als Feyenoorder ten alle tijden rouwig om moeten zijn. Dit is wat onze club zo afremt en wat sponsoren tegenhoudt.

27 oktober 2021 om 09:43

Ik vind het zeer spijtig dat hij het veld moet ruimen door onder andere de bedreigingen. Echter ben ik van mening dat, ook zonder deze bedreigingen, hij totaal niet functioneerde. Daar mag ik dan toch best tevreden mee zijn dat hij de club verlaat?

27 oktober 2021 om 09:54

Je mag natuurlijk vinden wat je zelf wil, maar dat iemand weggaat is niet per se goed nieuws. Wie krijgen we nu terug? Is dat een verbetering?

Er is nooit een directeur bij Feyenoord die de goedkeuring kan wegdragen. Ja, nu een beetje nostalgisch over vd Herik, maar toen die vertrok was de blijdschap nog vele malen groter.

Geweldig gedaan weer door 'onze' harde kern. Dat het nog steeds niet in je bolle hoofd opkomt dat dit soort incidenten de club alleen maar kwaad doet.. daarnaast moet je je doodschamen als je een gezin bedreigt in welke hoedanigheid dan ook. Ik ben echt een fanatieke Feyenoord supporter, ben er ziek van als we verliezen. Maar mijn god het is maar een spelletje..

Deze 'supporters' beseffen totaal niet wat ze hiermee aanrichten, voor Koevermans en zijn gezin op de eerste plaats, maar ook voor Feyenoord zelf. Elke nieuwe kandidaat zal echt tien keer nadenken voordat ze in deze club willen stappen als al goeie nieuwe kandidaten te vinden zijn. Ik ben ook van het niet buigen voor bedreigingen of geweld. Maar als je kinderen en gezin niet meer veilig voelen in hun huis snap ik de keuze volledig.

Zo trots als ik op mijn club ben, zo schaam ik me soms diep voor dit soort idioten. Natuurlijk, elke club heeft een zwakbegaafdenafdeling, maar die van ons roert zich net even iets te vaak. Ik weiger te geloven dat de geweldige sfeer wordt gecreëerd door dezelfde figuren die de directie bedreigen, een drogreden die vaak wordt gebezigd als er weer zoiets schandelijks gebeurt.

27 oktober 2021 om 08:54

Een groot gedeelte van deze 'supporters' hebben vaak een stadionverbod. Ik denk dat je gelijk hebt betreft de sfeermakers.

27 oktober 2021 om 10:59

Zoals wel vaker volledig eens met jou Baardgrasmus. Ik begin me af te vragen hoe ver het nog moet komen wil deze groep een keer tot inkeer komen. Ik vrees nooit.

De manier waarop is wellicht niet correct maar dat die weggaat is een absolute zege voor Feyenoord.
Is in alles een absoluut lichtgewicht gebleken zonder enige knowhow en kennis van zaken.

27 oktober 2021 om 08:59

Wellicht niet correct? Serieus? Dat er een paar van die bosmongolen zijn die gaan zingen dat hij op moet rotten nadat zijn huis met stenen is bekogeld? Dat scharen we tegenwoordig al onder "niet correct". Bovendien hoor ik een hoop mensen zeggen dat die weg moet, maar waarom was hij als AD niet goed? Zolang zit hij er nog niet.

27 oktober 2021 om 09:22

Makkelijk praten...een club met zulke problemen leiden....ga er maar aan staan. Wie moet het dan doen volgens jou? Aangezien jij aangeeft dat anderen niet de know how hebben, zal jij het wel hebben, wie moet Feyenoord dan leiden? En waar mankeerde het allemaal aan bij Koevermans?

27 oktober 2021 om 09:58

Jij hoort ook bij die groep die het verstand hebben van een grindtegel.

27 oktober 2021 om 10:23

Precies dat grasveld7. Dat heeft hij de afgelopen dagen wel laten zien.

27 oktober 2021 om 11:24

Een stoeptegel die hard door de lucht gevlogen is en keihard op de kop gevallen is. Triest dat iemand nog durft te beweren dat het gunstig is en nog erger dat je het niet correct vind. Ongelooflijk

Schandalig, walgelijk en zo beroerd voor onze club. Ik ben zo klaar met dat volk dat echt te dom is om te schijten maar wel vindt dat het overal aan tafel moet schuiven. Dat vindt dat ze een volwaardig gesprekspartner zijn in alle opzichten maar zelf nooit een mening kunnen verdragen die niet aansluit bij dat van hun. Die geen kaas hebben gegeten van een compromis en dat niet alles om jou draait. Vindt dat hun mening gevolgd moet worden, maar gezag van een ander totaal niet respecteren. Die zo stronthypocriet zijn dat ze reppen over een dictatuur en zelf het best aan die omschrijving voldoen. Die niet snappen dat ze het lekker moeten houden bij sfeeracties en zingen omdat ze voor de rest in de maatschappij geen enkele toegevoegde waarde hebben. Ik verlies soms echt de binding met het voetbal. Dit is werkelijkwaar schandalig. En er wordt ze gewoon geen strobreed in de weggelegd. Geen stadionverboden na hun spoortochtje en geen tot nauwelijks vervolging. Dan krijgen ze vanzelf hun zin en weet je gewoon dat iedere AD in de toekomst voor een nieuw stadion dit ook krijgt. Misschien in de vacature omschrijving zetten dat een zwarte band met een vechtsport een pre is?

Ik word nu alleen nog maar enthousiaster om de kuip af te breken. Gewoon om die malloten niet te laten winnen.

Dus de debielen winnen toch. Jammer dat een klein clubje Feyenoorders zich gedraagt als taliban strijders en daadwerkelijk denken dat ze alleen recht over de club hebben. Te triest voor woorden natuurlijk

En terrecht. Wegwezen daar en nooit meer komen. Ik bedoel, schandalig is dit, hij moet daar niet meer willen werken dus dit is de juiste keuze.

Dit is echt te triest voor woorden. Ik vraag me af of die eencelligen er een feestje om gevierd hebben of dat ze er trots op zijn. Hoe kom je erbij om iemand die zich zo inzet voor je cluppie, waar het al niet goed mee gaat, zo bang te maken dat hij en zijn gezin zich niet meer veilig voelen? Dit zorgt ervoor dat het alleen maar slechter gaat met Feyenoord, maar ze zijn waarschijnlijk zo dom dat ze zich dat niet kunnen beseffen. Dit is echt een club met de potentie om het Ajax moeilijk te maken, zo’n mooie stad en grote fanatieke aanhang… waar is het mis gegaan?

Diep triest dit. Gewoon weggepest. Dit is behalve een persoonlijk drama zo funest voor het toekomstig aantrekken van nieuwe bestuurders en investeerders. En de eencelligen die dit op hun geweten hebben krijgen hun zin en zullen deze middelen vaker gaan inzetten ben ik bang. Gitzwarte dag voor Feyenoord. En dat op het moment dat de weg omhoog eindelijk weer leek ingezet. Dit gaat nog lang nadreunen en ik heb echt geen idee wie dit stokje nog op kan en durft op te pakken.

Heel erg slecht dit! Ik snap volkomen dat hij zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin boven de club verkiest, maar op deze manier krijgen de slechte supporters toch hun zin en dat zal hun alleen maar sterken om de volgende keer weer zo'n streek uit te halen.

Zijn aanstelling zorgde al voor veel fronsen en dit vertrek met de genoemde reden helaas ook. Het is gewoon een feit dat zolang de beslissing over het stadion loopt deze terreur zal blijven. Zaak voor de club om na jaren eens te gaan beslissen (gezien de opgelopen prijzen lijkt de beslissing nu toch makkelijk). Zet er ook eens een directie neer met kerels die beslissingen durven en kunnen nemen. Sinds het vertrek van vd Herik is het niveau in de directiekamers flink gezakt.

Feyenoord, de club die pretendeert het beste publiek te hebben. Dat publiek zorgt de laatste jaren er wel vaker voor dat de club alleen maar in een negatief daglicht komt. Ze zijn bijna synoniem voor de verhuftering van de maatschappij.

1 a 2 % Kansloze mensen daar op de tribune

Hoe help he de club naar de klote
1 Feyenoord
2 ADO

Etiket waar je nooit meer van af komt

27 oktober 2021 om 09:19

Bij elke club 2% bij Feyenoord neig je eerder naar 20%.

27 oktober 2021 om 09:44

@ Blaise, hou alsjeblieft die zelfverzonnen statistieken en die sneren maar gewoon voor je. Als je de club ook maar een beetje zou volgen merk je dat onder een heeeeeel groot deel van het Legioen steeds meer afkeer komt naar deze mensen. In gevallen buiten het stadion is niet eens na te gaan in hoeverre de mensen betrokken zijn geweest bij de club. Als keer op keer een groep van 100 man de media haalt zegt dat nog steeds niks over hoeveel procent van het legioen "symbool staat voor de verhuftering van de maatschappij". Bovendien zie ik in deze tijd ook heel wat symbolen buiten het voetbal dus wat het allemaal zegt... Vind het een goedkope manier om je gram te halen op mensen die oprecht ook trots kunnen zijn op hun club. Verder denk ik inderdaad dat als je die 2% weg zou snijden je 98% van de problemen oplost.

27 oktober 2021 om 09:56

Kijk een wedstrijdje Feyenoord en kijk alleen naar de onderste ring mensen die dicht op het veld staan. Dan begrijp je de 20% volledig. Het is een schatting dat klopt. Dat scheidsrechters aantoonbaar in het voordeel van Feyenoord fluiten in de Kuip is niet zomaar. De angst regeert daar. Feyenoord komt sinds tijdperk van den Herik bijna wekelijks negatief in het nieuws door deze supoorters. Hoe weet jij trouwens dat het er 100 zijn. Is net zo goed als mijn aantal van 20% een schatting.

27 oktober 2021 om 10:12

Ik zit zelf in het stadion dus als we zo beginnen vind ik mijn "schattingen" geloofwaardiger dan die van jou en kan ik mij daar niet in vinden. Dus wiens beeld is waarheid? Ik zie alleen maar aannames, onderbuik gevoel en daardoor niet echt een doordachte reactie. Ik heb hierboven al beschreven dat fanatiek wat anders is dan tuig en als op de vakken langs het veld de middelvinger helden langs de boarding staat, dat niet echt iets zegt over de 12 rijen erachter. Dat is athans mijn ervaring omdat ik een seizoenskaart heb gehad op een dergelijk vak. Bovendien is er ook een deel van wat er zit niks meer dan een meelopers binnen de massa. Dat zorgt dat vele meer gekke dingen kunnen doen dan wat ze normaal doen of zelfs wel eens achter staan. Daarom ben ik van mening dat wanneer je de toon weghaalt die wordt gezet door de 2% je een andere sfeer krijgt. Zelf zit ik inmiddels al vele jaren op RR boven de harde kern. Ik kan je zeggen dat wij ook wel eens dagjes mensen hebben die flink lopen te vloeken en te schelden. Ik ben dan blij om te zien dat er een hoop zijn die zichtbaar irritatie hebben of diegene het vak afstaren. Jij zal je focussen op die ene vloeker om je punt te maken, ik op de rest. Fanatiek is goed en meeleven is wat anders dan tuig.

27 oktober 2021 om 10:22

Dat van jou is ook onderbuikgevoel...komt omdat je supporter bent en niet geheel objectief bent. Niet erg. Ik denk dat ik redelijk in de buurt kom met die 20%. Waarheid ligt dan vaak in het midden, zit je nog op 11%.

27 oktober 2021 om 10:38

Het is lastig meetbaar, maar ik blijf erbij dat het bij andere clubs niet enorme verschillen zitten procentueel gezien. Als je de gekkies op de tweede ring zou zetten zie je ze ook niet meer. Bij het doelpunt van Dessers in Eindhoven heb ik ook genoeg idioten gezien en bij corners van Feyenoord in de arena zie ik dezelfde gebaren als bij ons langs het veld. We zijn het eens dat er een maatschappelijk probleem is en je zal mij niet horen zeggen dat mijn club geen problemen heeft. Ik denk ook zeker dat bij sommige incidenten de negatieve naam een aantrekkingskracht heeft op de idioten die toch niks met voetbal te maken hebben maar gewoon uit zijn op narigheid. Net als dat er ook in het stadion zeker mensen zijn die zich makkelijker laten beinvloeden door een stel mongolen die menen dat alles moet kunnen en fatsoen alleen bestaat onder hun normen. Daarom denk ik dat als je echt de angel eruit zou halen, het verschil groter is dan menig mens denkt.

Ook goede reclame voor eventuele investeerders of opvolgers.

Treurig maar wel begrijpelijk, je laat het leven van jou en je gezin niet vergallen door dit soort gasten. Komt ook bij andere clubs al is het bij Feyenoord net even rauwer en groter. Maar van Ajax kan ik het me ook herinneren tijdens de fluwelen revolutie. Daar werden de 'fans' zelfs opgehitst door de ochtendkrant. Altijd uitkijken met dit soort fratsen.

Je maak mij niet wijs dat er niemand is die wat namen weet van dat tuig. Iedereen veroordeelt het en terecht maar weet niemand ook maar 1 naam te noemen? Iedereen houd van de club maar bij elke Europeesche wedstrijd staan ze op de trappen en steken ze vuurwerk af. Heeft al meer als 125.000 euri gekost maar wat maakt het uit als je maar lol hebt. Ik luister sinds dir seizoen naar de radio of kijk tv. Dus geteisem mij heb je al eerder weg gejaagd. Wees er trots op. Straks is er niets meer over en lopen sponsers weg. Zelfs een sjeik hoeft niet zonodig. Zelf je broek ophouden gaat bijna niet meer maar niemand staat op om bij te springen. Ik zie de volgende rellen al weer aankomen als er een aantal goede spelers verkocht moeten worden. En tuig daar zijn jullie mede debet aan omdat de geldschieters weglopen.

Triest, maar zelfs vee voor de incidenten functioneerde Koevermans amper.

Omgekeerde wereld. Een kern hooligans mag de tent afbreken, geweld gebruiken, intimideren, bedreigen en komt ermee weg. En mensen die hun werk doen worden weggepest.

Ze houden hun eigen club in een wurggreep, wat voor supporter ben je dan? Elke keer die walgelijke incidenten en bedreigingen bij gevoelige transfers, stadionplannen en tegen de lhbti-supportersclub.

Bah bah.

Dit gaat niet om de fakkels in het stadion en de boetes. Dit gaat niet om spreekkoren of boze supporters bij tegenslagen. Dit gaat om bedreigingen vooral mbt het nieuwe stadion. En vorige week het aanvallen van het bestuur van union berlin. En de uitzichtloosheid die ermee gepaard gaat mbt vervolgingen van die gasten. Lastig die gasten te pakken en als je ze pakt zijn de straffen te mild tov de impact van hun acties.

Nu kan ik niet goed oordelen over het functioneren van Koevermans (heb het gevoel dat het geen onverdeeld succes is) maar zo de club verlaten is natuurlijk krankzinnig. En ik begrijp Koevermans totaal, werk is 1, maar je gezin en veiligheid gaan natuurlijk altijd voor. Gitzwarte dag voor Rotterdam-Zuid :-(

Iedere keer als je denkt dat Feyenoord voorzichtig de weg naar een positieve toekomst heeft ingezet (een goede trainer, een verbeterde selectie, nieuwe stadionplannen) lijkt het wel alsof dit soort drama's móéten plaatsvinden. Het is begrijpelijk dat Koevermans toch toegeeft aan de plankton van deze samenleving. Ik blijf me afvragen wat er omgaat in de hoofden van de mensen die bedenken, ja, ik voel me er goed bij om iemand z'n gezin te gaan bedreigen en z'n huis te gaan bekladden. Dan heb je toch niet veel meer dan 5 gram zaagsel in je hoofd? Dit type 'mensen' kunnen beter tegen zichzelf in bescherming worden genoemen. Treurige dag voor Feyenoord.

Zeer zeer treurig dit. Laat ik voorop stellen dat ik zijn keuze 100% begrijp, want de veiligheid van je familie staat op het spel. Helaas is dit voor deze figuren een bevestiging dat intimidatie werkt.
Voor Feyenoord is dit helemaal rampzalig; wie wil er nog instappen?

Wat een stel tokkies heb je daar toch ook bij die club. Het afvoerputje van het nederlandse voetbal. Schaam je kapot

27 oktober 2021 om 10:15

Ik zou mij als Ajaxsupporter 2x bedenken of je echt een andere club wilt betichten van het afvoerputje van het voetbal wanneer er in de afgelopen 10 jaar ook vele incidenten hebben plaatsgevonden en de directie overduidelijk bang is voor de harde kern. Dat de elite en grachtengordel zich graag aan Ajax verbind wil niet zeggen dat daar geen uitschot op de tribunes zit. Je conclusie had raak geweest wanneer je had verteld dat de clubs te maken hebben met het afvoerputje van de maatschappij.

27 oktober 2021 om 12:14

@grasveld, elke club heeft dit soort supporters. Ook Ajax.

Vraag aan de Feyenoorders hier. Hoe reageert de rest van het Legioen op deze paar honderd supporters? Je kunt toch niet met 50.000 man toekijken hoe dit groepje tokkies je club kapot maakt? Zijn er initiatieven om met elkaar in gesprek te gaan? Worden er nu meer tokkies verklikt bij het bestuur dan vroeger? Juist van al die fanatieke Feyenoorders zou je actie verwachten. Als je nog 1 jaar alleen maar toekijkt is het nieuwe stadion gecanceld en glijdt de club af naar de middenmoot.

27 oktober 2021 om 10:19

Ik ben zelf een behoorlijk fanatieke supporter, maar ik zou niet weten wat je hier verder tegen kan doen. Ik zit aan de gele zijde maar op de tweede ring wat echt een heeeel ander publiek trekt dan wat onder mij zit. Merk wel op vele fora een kenterende tendens dat mensen de harde kern spuugzat zijn. Het respect dat men voor ze heeft als sfeermakers begint onder te sneeuwen door dit soort zaken. Wat daarmee gaat gebeuren is de vraag. De meerderheid zwijgt bijna altijd en zelf denk ik dat de pleuris uitbreekt als het nieuwe stadion niet doorgaat. Maar hoe dat eruit gaat zien weet ik niet..

Dit is toch bizar, dat de heer Koevermans er mee moet stoppen door een stel idioten. Ben het volledig eens met velen hier, wie staat te springen om zijn stok over te nemen.

Een gebed zonder eind vrees ik. Bizar dat ‘ze’ nu gewoon hun zin krijgen.

Leuk he supporters nou dit zijn geen echte feyenoord supporters.

Goh wat zullen deze tokkies blij zijn dat ze hun zin hebben gekregen door iemands kinderen te bedreigen. Stoere kerels zeg, ze zullen wel trots zijn op zichzelf als ze thuis met hun eigen kinderen aan tafel gaan, de lafaards.

Toch wel erg zorgelijke situatie. Hopelijk kijken deze 'fans' ook eens zelf in de spiegel. Want als een ding belangrijk is voor de groei van je club. Dan is het een stabiele organisatie met juiste mensen aan de top. Nu kun je op zoek naar een nieuwe algemeen directeur en is het maar te hopen dat topfavorieten voor deze positie niet afhaken in verband met mogelijke escalaties in de privé situatie. Waardoor je het doen met minder kwaliteit aan de top, of je moet al geluk hebben dat een topkandidaat sterk genoeg in zijn schoenen staat. Bizar om te zien hoe je eigenhandig als groepje debielen de groei van je club kan verpesten.

Spelers moeten zich ook meer uitspreken hierover. Allemaal hebben ze de 'beste supporters ter wereld'. Na afloop van een wedstrijd moeten ze ook gewoon niet maar naar de tribunes gaan waar de harde kern zit. Doe dit in het vervolg waar de gezinnen etc. zitten.

Capuchonnetjes aan de macht, al 10 jaar te laat met een nieuw stadion en de enige Eredivisieclub die structureel geen geld verdient op de transfermarkt. Komt vast goed daar 👍

Ik was ook geen fan van Koevermans maar dit is toch niet de manier waarop dit moet gaan.

Die gaat echt niet vrijwillig, die is gewoon ontslagen door de cijfers van gisteren. Dit verhaal is gewoon een dekmantel

Ziek nieuws. Enkele honderden randdebielen houden de mooiste club van Nederland in zijn greep. Ik kan wel iets roepen over stadionverboden, gevangenisstraffen etc. maar ik snap ook wel dat het niet zo eenvoudig is. Angst regeert en de rechtsstaat is er voor iedereen. Jammer alleen dat het uitschot het meest van die rechtsstaat profiteert.

Feyenoord word al jaren als mooiste club van Nederland gepresenteerd, dat komt door mensen als Kraay, Boskamp en Derksen die dit ontzettend pushen. De levendigheid in de Kuip is werkelijk ongekend, maar de supporters zijn ook ongekend. Als enige supporters dode door supportersgeweld op hun conto in Nederland (2 zelfs), misdragen zich al jaren 3x zo erg als andere supporters in het buitenland en het lijkt steeds erger te worden. Supporters worden als helden gezien die hooligan zijn, schrijven boeken en maken filmpjes hoe ze gevolgd worden. En dat de afgelopen jaren, bedreigingen richting spelers, bestuur en gemeenteraadsleden vanwege prestaties/beleid/nieuw stadion. Bedreigingen aan de roze kameraden, vanwege hun geaardheid en het dieptepunt is het bestuur van een andere vereniging aanvallen, waar vrouwen en kinderen bij aanwezig zijn. Wat een trieste club, wat een triest volk en dan kun je zeggen elke club heeft een deel van dit soort supporters, maar bij Feyenoord is het geen deel, het lijkt wel alsof 70% of meer doorgesnoven in dat stadion zit. Ze misdragen zich continue langs de lijn, misschien moet de maatschappij, KNVB en helemaal Feyenoord zelf hier eens harder tegen optreden. Want Feyenoord kan elke keer lopen huilen in de krant als er wat gebeurt maar ze nemen zelf als club totaal geen initiatieven.

27 oktober 2021 om 11:05

Wauw wat een aannames. Zelfs in een topic waarbij de Feyenoorders zelf ongekend hard zijn in de veroordelingen van de medesupporters, komen er een hoop onderbuik gevoelens en "cijfertjes" naar voren die niet onderbouwt kunnen worden om een bepaalde frustratie over dat er kennelijk ook positieve berichten zijn geweest over het legioen eindelijk te kunnen spuien. Ik ben wel benieuwd naar een verdere onderbouwing van je verhaal. Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat we geen mongolen hebben, maar met 3x erger dan alle andere clubs doe je er wel heeeeeel veel tekort. Zou ik mee oppassen of met een onderbouwing komen.

27 oktober 2021 om 11:38

@kouwearie: wat een trieste reactie van jou. Wat een haat richting Feyenoord. Geen idee wat jouw club is, en ik hoef het ook niet weten maar wat schrijf jij een hoop gif in je stuk. Te zielig voor woorden. Discussiëren is prima, maar je reageert hier als een wappie met allerlei domme, onnozele, haatdragende aannames en nergens op slaande, niet op feiten gebaseerde beweringen. Maar goed, je hebt digitaal als een wappie gereageerd, gelukkig heb je geen politieagent belaagd of andermans eigendommen vernield. De stoom is eraf.

Oja, ik heb je reactie gemeld bij de moderators.

Dankjewel mede Feyenoord “supporters” dat jullie dit veroorzaakt hebben, echt ontzettend triest dit.

Dit soort gasten zijn geen fans, dit soort gasten zijn geen supporters. Dit soort gasten komen alleen maar de boel opjutten, bedreigen en terroriseren. Ze moeten voor goes keihard aangepakt worden, anders blijft dit volk doorgaan..

lekker jongens! hoe help je je club nog verder in de vernieling!!

Ik ben benieuwd waar dit heen gaat. Ik zit net te kijken op FR12 en daar zie ik toch best veel reacties die hier alleen maar om lachen.... en het schijnbaar normaal vinden.

Wat een triest nieuws....

Bij die gasten die bijvoorbeeld tegen zo'n Union-bestuur tekeer gaan heb ik altijd de hoop dat het gewoon doorgesnoven idioten zijn die niks met Feyenoord of voetbal hebben, maar gewoon willen rellen. Of dat nou onder de noemer Feyenoord, Ajax, korfbalvereniging De Gemengde Douchers of biljartvereniging Keus Genoeg valt.

Maar nu is gewoon overduidelijk (hoewel dat natuurlijk altijd al wel duidelijk was en dat wist ik diep van binnen helaas ook wel) dat er gewoon een flink aantal tokkies onder onze aanhang zitten en dat dat aantal volgens mij ook significant hoger is dan bij andere clubs.

Ik schaam me gewoon voor dit soort supporters. Soms is men zelfs verbaasd dat m'n pa en ik geen tokkie zijn, leidinggevende functie op wo-niveau (m'n pa) en prima hbo-functie (ik) hebben met veel perspectief op doorgroei etc, maar toch fanatieke Feyenoord-fans kunnen zijn met al jarenlang een seizoenskaart. Het is eigenlijk te gek voor worden dat mensen dat raar vinden en zegt alles over de uitstraling van onze club ben ik bang....

Alles doet mij soms zelfs twijfelen of ik nog wel een seizoenskaart wil hebben, ook al heb ik er al 20 jaar eentje. Corona beviel me ergens eigenlijk wel, niet meer m'n hele zondag weg om tussen schuimbekkende mensen te staan die alleen maar roepen dat "neuzen (of welke bijnaam voor Ajax dan ook) kwalitatief uitermate teleurstellend (maar dat afgekort!)" zijn (en dit alles ook tegen random potjes tegen RKC of PEC Zwolle) en "het bestuur tegen de muur" moet enzo. En dan zit ik volgens mij op een relatief ingetogen vak (QQ voor de kenners, wel gele zijde, maar niet tussen de fanatieke fans).

Al heb ik hem puntje bij paaltje wel gewoon weer verlengd, ik heb zelf nog niks beangstigends meegemaakt. En uiteraard geniet ik ook van de sfeer op Europese avondjes en lig 3 rijen lager bij zo'n winnende goal tegen NEC. Dat dan weer wel. Op dit moment wil ik nog niet buigen voor de negatieve sfeer die er toch ook wel vaak is en wil ik mijn hobby blijven uitoefenen, maar ik zie de toekomst somber in.

27 oktober 2021 om 12:17

Natuurlijk moet je gewoon je seizoenskaart blijven verlengen, zoals je al hebt gedaan. Feyenoord heeft het juist nodig dat de normale supporters verlengen en dat de idioten weg gaan.

27 oktober 2021 om 12:21

Wat ik niet snap is waarom er geen sociale controle is onder de supporters/harde kern. Als het echt om een minderheid vd harde kern zou gaan zouden deze zelf wel paal en perk stellen. Ik heb het idee dat dat het absolute probleem (in aantallen supporters) groter is dan men onder ogen wilt zien.Lastige keuze waar je voor staat, maar hoop dat jouw clubliefde het wint van deze ‘kleine minderheid’ die het verziekt.

27 oktober 2021 om 13:22

Wat betreft de sociale controle, dat is voor een normale supporter als ik vrijwel geen doen vrees ik. Ik weet niet of je bekend bent met het stadionplein bij de Kuip, maar het gebeurt regelmatig (zeker bij grotere wedstrijden) dat de rijden voor de poort langer zijn dan de dranghekken die ze hebben staan. Iedereen loopt op het plein door elkaar heen om bij de goede poort te komen en moet soms dus ook door lange rijen heen. Nou komt het ook voor dat sommige mensen bij hun eigen poort de rij afsnijden en "invoegen" bij het punt waar de dranghekken beginnen, oftewel vrijwel vooraan de rij. Als ik zie wat voor reacties er al komen als je op een nette toon iets van dat voordringen zegt, nodigt dat niet bepaald uit tot het tot de orde roepen van je medesupporters als ze vuurwerk aansteken/met ziektes schelden/wie niet springt die is een jood zingen (ik ben een supporter die zelfs dat veel te ver vind gaan en blijf dan altijd zitten). Hoe triest dat gegeven ook is, ik zeg er dan maar niks van, omdat de kans dat ik een klap voor m'n bek krijg vele malen groter is dan de kans dat zo iemand zegt "je hebt gelijk, sorry".

Al denk ik dat mijn clubliefde altijd zal winnen. Feyenoord is er bij mij met de paplepel ingegoten, ik ben ook erg jonge leeftijd aan de hand van m'n pa mee gegaan naar het stadion en uiteindelijk sinds mijn 11e samen een seizoenskaart (eerst ook nog met m'n jongere broertje, maar die werkt nu onregelmatig, dus een seizoenskaart kan voor hem niet meer uit). Dat tweewekelijkse uitje met m'n pa zal ik altijd blijven koesteren en dat blijft gewoon doorgaan totdat hij er niet meer is.

Maar mijn vriendin heeft al een paar keer gezegd dat ze het helemaal niks vindt dat ik zo vaak naar de Kuip ga. En dat heeft niks te maken met het feit dat ze het tijdverspilling vindt, want ze houdt ook van voetbal, maar gewoon met hoe het eraan toe gaat. Ik moet ook zeggen, mocht het ons gegeven zijn ooit nog kinderen te krijgen, moet ik er eerlijk gezegd toch wel twee keer over nadenken voordat ik mijn eigen kind aan m'n hand mee neem naar de Kuip zoals mijn vader ooit bij mij gedaan heeft.

Ah het is weer zover, de zoveelste keer dat de club met ‘de beste supporters van NL’ slecht in het nieuws komt.

Nou, ben benieuwd of ze Eenhoorn gaan polsen en of die nu wel interesse heeft...

Toch ongeloofelijk dat ze die 1% zoveel macht laten uitoefenen in Rotterdam... Ze verpesten het voor de hele club en de echte supporters wat zich wel kunnen gedragen.
Ik begrijp ook niet dat die 1% dat zelf niet inziet... Of zouden die met zn allen 1 hersencel delen? Lijkt het langzamerhand wel op. Triest dat zo'n mooie club door zo'n klein groepje ten onder zal gaan...

Tja wat schiet je ermee op, het lijdt alleen maar tot stilstand bij de club, net als dat gezeur om de Kuip, ben blij dat van Praag begin jaren 90 heeft besloten om te gaan verhuizen naar een nieuw stadion( ook al moest hij praten als een brugman) als Ajax nu nog in de meer had gevoetbald dan hadden we nu een paar nivotjes lager gespeeld denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren