Klopp over Salah en Ronaldo: ‘Ik vergelijk ze niet, maar zijn linker is beter'

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 22:24Mart van Mourik • Laatste update: 22:40

Jürgen Klopp vindt dat Mohamed Salah en Cristiano Ronaldo niet met elkaar vergeleken kunnen worden. Op de persconferentie voorafgaand aan het Premier League-duel op bezoek bij concurrent Manchester United doopt de oefenmeester van Liverpool de twee sterren beiden tot ‘wereldklasse’, maar betoogt hij dat ieders kwaliteiten op compleet andere vlakken liggen. Ole Gunnar Solskjaer zou echter ‘in elke competitie voor Ronaldo kiezen’.

“Waarom moeten we vergelijken?”, vroeg Klopp zich hardop af in antwoord op een vraag uit de zaal, al vergelijkt hij ze vervolgens toch. “Beiden zijn van wereldklasse. Ik zou zeggen dat Mo’s (Salah, red.) linkervoet beter is, dat Cristiano wellicht beter is in de lucht en met zijn rechtervoet. Wat betreft snelheid: beiden zijn snel en gretig naar doelpunten. Maar ik vind vergelijkingen niet zo interessant, sorry.” Salah wist in alle competities dit seizoen al twaalf keer te scoren in elf wedstrijden; Ronaldo volgt met zes treffers uit negen duels.

Collega Solskjaer was eerder echter een stuk uitgesprokener in zijn antwoord. De Noorse manager gaf aan dat hij ‘altijd voor Ronaldo zou kiezen’ en ‘dat zijn doelpuntenoeuvre fantastisch is’. Toch had hij mooie woorden over voor de sterspeler van zijn opponent. “Salah is on fire op dit moment, als je een paar van de goals bekijkt die hij onlangs gemaakt heeft weten we dat we op onze hoede moeten zijn om hem te verdedigen.” Ook het restant van de voorhoede van the Reds bleef niet onbesproken: refererend naar Sadio Mané, Roberto Firmino en Diogo Jota betoogde Solskjaer ‘95 minuten lang gefocust te moeten blijven om de nul te kunnen houden’.

Met een punt achterstand op koploper Chelsea (achttien om zeventien) hoopt Liverpool komende zondag het stokje van the Blues over te nemen op de ranglijst van de Premier League. Manchester United bezit met veertien punten momenteel een zesde plek en kan met een overwinning dichte aansluiting vinden bij de top. Het zal een hele opgave worden voor the Mancunians, daar de bezoekende ploeg uit Liverpool in alle competities nog ongeslagen is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door perspectief)

Momenteel is Salah wel gewoon beter dan Ronaldo, dat kan gewoon gezegd worden. Want samen met Benzema en lewandowski is hij momenteel waarschijnlijk de speler die het beste in vorm is.

22 oktober 2021 om 22:42Hou toch op, Salah zal nooit aan Ronaldo kunnen tippen... Salah goede speler maar om hem te zeggen dat hij beter is, is echt kolder...ronaldo direct verkozen tot speler van de maand in Premier League.van de maand september , dus hoe kan je dit nou gaan beweren.

22 oktober 2021 om 22:49

Salah is op het moment gewoon beter dan Ronaldo, maar natuurlijk heeft Ronaldo een hoger niveau bereikt en en zal Salah nooit aan Ronaldo zijn carriere kunnen tippen. Dat Ronaldo overigens de POTM won, was belachelijk en onterecht, maar dat weet iedereen die ook maar een beetje de PL volgt.

22 oktober 2021 om 22:51

@Aqua1 salah is op dít moment gewoon beter, dat Ronaldo verkozen werd tot speler van de maand daar praten ze in de Engelse talkshows nu nog over. Hoe dat kon gebeuren is iedereen een raadsel. Ronaldo is misschien wel de beste speler ooit (z'n statistieken spreken voor zich) maar op dit moment is Salah beter, en in een super vorm.

22 oktober 2021 om 22:51

Je kan toch niet beweren dat Ronaldo op dit moment beter presteert dan Salah? Los van wie beter 'is'. Om dan die arbitraire uitverkiezing als argument aan te halen is ook wel een zwaktebod hoor.

22 oktober 2021 om 23:18

Is niks mis mee. Salah is in zijn prime, 29 jaar. Ronaldo wordt bijna 37 jaar. Tsja. En ja Salah is nu op dit moment beter. Er is een tijd van komen en gaan en het lichaam wordt gewoon minder.

22 oktober 2021 om 23:56

Aqua, Ronaldo s gewoon nu , klasse of 2 voetballend minder. Geen schande hoor , hij en Messi hebben jaren lang geweldig gedomineerd.

23 oktober 2021 om 07:31

Ik zat erop te wachten!

Nee en gewoon nee want Salah is gewoonweg beter en dat Ronaldo verkozen is heeft met zijn naam te maken en niet zijn voetbalkwaliteiten want die zijn echt niet best en dit was bij Juve al hoor.

Je moet een kappen met het ophemelen van je idool want valt zelfs buiten de top 10!

Op dit moment is dit toch totaal geen discussie? Wat mij betreft is Salah voor nu echt een van, zo niet de beste speler ter wereld. En dit zeg ik als United fan. Ronaldo heeft nog altijd een prima rendement, maar zijn impact op het veldspel van United en eerder ook bij Juve is nihil.

22 oktober 2021 om 22:40

Als je met een auto gaat proberen te zeilen kom je ook niet ver. CR7 had meer dan prima statistieken bij Juve ondanks dat ie compleet verkeerd gebruikt werd. Hij is inderdaad niet de meer de sierlijke Ronaldo van 10+ jaren geleden maar mensen bombarderen hem nu tot een soort Luuk De Jong. Zou graag zijn statistieken over een half jaar eens willen zien.

22 oktober 2021 om 23:20

Dan heb je misschien gemist hoe er over Luuk de Jong wordt gesproken, want over Ronaldo is men over het algemeen in het veelvoud keer zo lyrisch. @levunited zegt eigenlijk geen rare dingen. Ronaldo had in z'n laatste jaar bij Real Madrid al nauwelijks invloed op het veldspel betreft z'n voetbalinhoudelijke kwaliteiten. Dat neemt niet weg dat Ronaldo altijd fenomenaal is in wat hij doet. Voorheen was hij explosief en zeer dreigend naast z'n geweldige rendement; tegenwoordig is hij zeer klinisch en briljant onder druk.

22 oktober 2021 om 23:54

@Sirius. Nee, hij zegt ook niets geks. Ben het ook wel met hem eens. Mijn reactie was omdat LeVunited het over rendement had. Vandaar dat ik ook aangeef de statistieken van CR7 over een half jaartje te willen zien. Voegt qua veldspel inderdaad weinig toe maar ik vind dat hij dat compenseert met natuurlijk leiderschap en ook de manier waarop hij zijn ploegen op sleeptouw neemt. Vaak wordt onderschat hoe belangrijk dat is. Onder druk is hij sinds men zich kan heugen al briljant en qua klinisch zijn spreekt het voor zich.

Ik heb absoluut geen haat naar Ronaldo sterker nog ik vind het één van de allerbeste aller tijden, maar Salah is bij far de beste op dit moment. Salah kan creëren, goals, dribbelen en is fit. Ronaldo daarin tegen is een pure afmaker. Dribbelen en creëren doet hij al een tijdje niet meer. Wel mooi hoe hij nog in de laatste minuten mee verdedigde met Shaw teven Atalanta. Het is een legende. Een fenomeen, maar ik zie het somber in voor Manchester tegen Salah en co

22 oktober 2021 om 22:44

Is sowieso een schande dat zulke speler met Ronaldo word ne vergeleken, echt schandalig gewoon... Hij word ouder maar salah zal nooit van het niveau Ronaldo worden kan hij alleen maar van dromen irriteer mij echt wat voor zin mensen verkondigen ronaldo was gewoon verkozen als speler van de maand.

22 oktober 2021 om 22:51

Schande wil ik het niet noemen Aqua. Salah is gewoon een goede speler. Ben het wel met je eens dat het even duurt voordat er ook iemand maar in de buurt komt van een Ronaldo of Messi. Wat die twee gepresteerd hebben, dat zie ik niet snel gebeuren, maar Salah is wel op dit moment de beste speler en hij is zo in vorm dat ik met alle gebreken van Olé het somber in zie

22 oktober 2021 om 23:22

Dat laat ook zien dat je er zeer gekleurd in staat, want Salah haalt inmiddels al een aantal seizoenen een vreselijk hoog niveau. Je hoeft ze helemaal niet te vergelijken, want het betreffen spelers die niet met elkaar concurreren in hun piek. Salah is momenteel zeker 1 van de vijf beste spelers ter wereld naar mijn mening. Maar goed, het is hoe dan ook voor interpretatie vatbaar en het hoort niet eens uit te maken.

Beetje onzinnige vergelijking. We zullen zien waar Salah staat als hij 36 is. Ronaldo in zijn prime was echt wel 2 klassen beter. Salah heeft een paar abnormaal goede weken achter de rug, maar hou dat maar eerst een paar seizoenen vol, en dan pas vergelijken. Vorige twee seizoenen was hij al stukken minder.

22 oktober 2021 om 22:47

Alsnog was Ronaldo nog het beste speler van de maand, dus lachwekkend dat er gezegd worden dat hij beter is momenteel zelfs, lol. Bro Ronaldo en Messi zitten op aparte niveau dus dat is zo onzinnig al..

23 oktober 2021 om 00:16

Het ding is dat de speler van de maand vaak niet de daadwerkelijke speler van de maand hoort te zijn. Door de samenwerking met EA/FIFA kan iedereen stemmen wie speler van de maand is en degene die wint krijgt de prijs en een beter kaartje in de meest gespeelde gamemode. De top 6 waaruit gestemd kan worden bestaat uit de betere spelers van de maand maar de winnaar is meestal een populairiteitsprijs of het meest gunste voor de spelers van het spel

22 oktober 2021 om 22:53

Dat zegt toch ook niemand, dat Salah beter is dan Ronaldo in z'n prime. Salah is op dít moment beter dan Ronaldo, doet niks af aan de carrière van Ronaldo.

22 oktober 2021 om 23:44

@Emilehesky, haha paar'abnormale goede weken' dan volg je liverpool niet vriend, Salah is al 3 jaar op rij topscorer van Liverpool en 3 jaar geleden eindige hij zelfs met 32 goals, dus hoe je over Salah praat in je comment klopt niet. Tuurlijk die cijfers van Cr7 daar kan Salah niet aan tippen maar zelfs een blinde ziet dat Salah beter is op dit moment.

23 oktober 2021 om 00:50

Ik volg Liverpool zeer zeker wel. Is gewoon een feit dat Salah mindere periodes heeft gekend. Hij werd zelfs een lange tijd regelmatig gewisseld. Dat is nou net het exceptionele van Ronaldo en ook Messi. Die presteren al langer dan een decennia constant

23 oktober 2021 om 08:07

"in z'n prime"
We hebben het over nu vriend, niet 7 jaar terug. Natuurlijk is Salah vele malen beter nu, Ronaldo kan niet eens rennen meer (wat ook logisch is).

Nog zo'n onzin opmerking "hou het dan maar eerst een paar seizoenen vol" heb je überhaupt Liverpool gevolgd? Ik ben bang van niet. Salah haalt sinds zijn komst bij Liverpool een ontzettend hoog niveau, is by far de meest constante en haalde als enige zijn niveau vorig seizoen, ondanks dat het minder ging met Liverpool en ze enorm veel blessures hadden.

Die gast breekt record na record, is nu al een legende voor Liverpool. Heeft betere cijfers als andere legendes als Ian rush en Michael Owen.

Ik zeg, doe je brilletje maar af jochie

Mo Salah potentiële Ballon dor winnaar ( Benz en Lewa ook), maar Ronaldo doet dit langer en kan zich opladen hiervoor. Wordt een mooie strijd en Salah verdient het ook om te klaren, en zijn top spot tussen de groten te verstevigen.

Ik raad echt iedereen aan om niemand te vergelijken met Ronaldo en Messi. Dat zijn gewoon de beste en dat zal vermoedelijk in onze tijdperk ook niet snel veranderen.Hebben ze uberhaupt wel door wat die twee voor statistieken hebben neergezet? Salah, Mane, Benzema,Neymar.. wie je ook maar wilt noemen komen qua statistieken misschien op 20%.Hoe oud is Salah, hoe oud is Ronaldo. Om die vergelijking dan toch eerlijk te maken.. vergelijk Salah met de periode waarin Ronaldo dezelfde leeftijd had.Ronaldo is verdomme 36 jaar, en nog zo beslissend.

Is natuurlijk geen eerlijke vergelijking, daar Ronaldo inmiddels 36 is en in de herfst van zijn (imposante) carriere zit. Dan moet je Salah (nu rond de 30 toch?!) vergelijken met de Ronaldo van 6 jaar geleden. Je gaat de Salah van nu ook niet vergelijken met R9 of Ronaldinho van nu.. dan kijk je naar dezelfde fase in hun carriere.

Daar kan behalve Messi natuurlijk geen enkele speler aan tippen, die twee op hun top waren van een niveau wat geen speler die nu speelt kan aantikken. Dat gaan we voorlopig ook niet meer zien.

Is ook geen schande dat Salah op dit moment beter is dan Ronaldo, en niemand beweert dat Salah op z'n best beter is dan Ronaldo op z'n best, maar op dit moment is Salah we beter dan Ronaldo. Als je dat niet in ziet wil ik wel weten wat voor mentale gymnastiek je verricht om anders te kunnen beweren.

23 oktober 2021 om 02:57

Blijft een rare manier van vergelijken.. zo kun je ook zeggen dat Luuk de Jong op dit moment een betere spits is dan de 'dikke' Ronaldo. Iedereen die echter iets van voetbal weet dat die vergelijking natuurlijk niet op gaat en dat Luuk nooit de veters mag strikken van El Fenomeno. Dus als je spelers wilt vergelijken kijk je mijn inziens altijd naar allebei hun 'prime', want hun plafond geeft daadwerkelijk aan hoe goed iemand is/was.

23 oktober 2021 om 08:10

Klein verschil; Die speelt niet meer

Bovendien twijfel ik of Luuk überhaupt beter is dan R9 momenteel..
Mijn gevoel zegt dat die ze er wel in schiet 🤭

Ronaldo is the benchmark. Er zijn zoveel spelers met hem vergeleken dat het een eer is voor spelers als Salah om vergeleken te worden met hem. Desondanks is het geen schande om toe te geven dat Salah momenteel beter is aangezien hij in zijn prime zit en Ronaldo al 36 is. Iedereen weet wel dat alleen Messi de laatste 20jaar Ronaldo zijn niveau haalde. Zondag mag Salah 20 acties maken en Ronaldo niets aan het spel toevoegen, als op 't einde Ronaldo de winnende maakt zal niemand erom geven dat Salah beter is momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2926
2.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger131
S. ManéAanvaller137
Mohamed SalahAanvaller1311
J. HendersonMiddenvelder121
AlissonKeeper120
Diogo JotaAanvaller127
FabinhoMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

3890 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 9 4 2 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Beelden knallende kleedkamerruzie Cristiano Ronaldo en Cuadrado vrijgegeven

Juventus heeft donderdag kleedkamerbeelden van een ruzie tussen Cristiano Ronaldo en Juan Cuadrado vrijgegeven. In de docuserie Tutto o niente: Juventus van Amazon Prime is te zien hoe een gefrustreerde Ronaldo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren